|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kiedyś gdzieś czytałam, że jak dziecku coś w obie rączki się wsadzi, to ono czuję się niemalże tak pewnie, jakby kogoś za palce trzymało i pewniej drepta samodzielnie na nóżkach. ![]() czekam na filmik. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25643291]Lea, pisałam na gg - moja szkoła 5 minut od twojej ![]() tyle, że moja, jeszcze nie moja... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Heja dziewczyny
słodkie te wasze dzieciaczki Blanka,Gabi , Boguś i Agu ![]() Darianna sukienka Olci na chrzciny cuuuudna ![]() u nas była chyba 3 dniówka bo innych objawów prócz gorączki - brak chyba że zęby ![]() ja też zatoki mam zawalone i siedzę na zwolnieniu Olo zjada max 150ml więc jestem w szoku ile pochłania Tymek ![]() Lea ubierz się swobodnie abyś nie myślała że coś ci się zadarło albo pije ![]() bratkab życzę powodzenia zakupiłam dziś butki dla Ola na lato była mega wyprzedaż bo sklep likwidowali rozmiar 20 i 21 i mam nadzieję będą ok jedne z firmy Felix a drugie sandały ale zabudowane z przodu firma Primigi mają mięciutkie podeszwy i mam nadzieję że trafiłam w rozmiar |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakłada na głowę wszystko co wpadnie jej w ręcę ![]() Rekaw też potrafi zdjąć i tez się wkurza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
lea, ubierz się tak jak piszą dziewczyny.
Grzywka, niezły pomysł ![]() evean, te buty Primigi mają niezłe ceny ![]() Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam ![]()
#2435 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25643291]Lea, pisałam na gg - moja szkoła 5 minut od twojej
![]() Ale fajnie macie. Fajną stronkę dorwałam http://www.groupon.pl/oferty/sosnowi...snowiec/248471 mam zamiar skorzystać w kwietniu. Co do ubioru na chrzciny to mam jeszcze sweterek i płaszczyk.Trudno mi było znaleźć sukienke z rękawkami.Brakuje mi tylko rajtop,czapki i bucików. |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jejku, czyli moje dziecię tak dużo je... ![]() ![]() ![]() ale nie wiem, które mleko mu wyrzucić z menu. ![]() 7:00 wygodnie dla mnie zrobić rano butle mleka i poleżeć jeszcze z Tymkiem w łózku. 11:00 przed spaniem, zupka nie wchodzi tu w gre, bo on jest zmierzły i nie ma ochoty na łyżeczkę. 16:00 druga drzemka- jak wyżej 20:30 przed snem, kaszka, co by całą noc przespał. I co? które mleko wyrzucić? ![]() Dziś było troszkę inaczej, bo tylko jedna drzemkę miał. 7:00 mleko 11:00 mleko 17:00 zupka, cały słoik 19:30 mleko +kaszka ale jednak częściej wciąż dwóch drzemek potrzebuje. no to od jutra podstawę programową czytam po kilka razy dziennie, ale to takie lanie wody, więc szybko wejdzie, bo chyba nikt ni wymaga, żeby to słowo w słowo znać na pamięć? ![]() ![]() ![]() a ja mam problem z butkami dla Tymka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25645949]
a ja mam problem z butkami dla Tymka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas też wysokie podbicie ![]() Kupiłam Brunowi paputki z Befado.Na klamerkę.Są ok,choć jak narazie zakładam sporadycznie.Nie mamy jeszcze potrzeby noszenia ich,bo tuptamy po kilka kroczków dziennie(oczywiście trzymając się paluchów mamy). Może i u Was będą ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Martwi mnie to, wkrótce wiosna, a młody po podwórku będzie chyba w skarpetkach śmigał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lea- nie stresuje sie- bedzie dobrze i zrób grzywke ![]() Bratko-powodzenia jutro ![]() Dzieciaczki cudne ![]() a propos porcji jedzenia- u nas wyglada to tak: 6- 180mleka+2 miarki kaszki zdrowy brzuszek(lipa albo sliwka) 9.30-kaszka-150ml- najczesciej owsianka 13.-zupa- juz zjada moje ![]() 16.30-180mleka z 2 miarkami kaszki brzuszek 21- kaszka na noc 150 W miedzyczasie 150ml bobofruta rozcienczonego z woda, czyli 300ml lacznie+ woda z sokiem jablkowym wlasnej roboty, sama woda Czasem do kaszki np. manny dodaje jablko lub truskawy, bo za samymi owocami nie przepada... U nas na tapecie kleczenie przy wszystkim..proby podnoszenia sie na nogi ![]() ![]() ![]() A cos takiego: http://allegro.pl/22-clarks-skorzane...463357022.html http://allegro.pl/kornecki-nowe-obuw...484021053.html http://allegro.pl/trzewiki-skorzane-...491114269.html Bo musze cos kupic na wiosne...drozyzna te, co pokazalam..napiszcie jeszcze raz, na co zwrocic uwage przy zakupie, bo pewnie skonczy sie na tym, ze kupie cos w moim dzieciecym na osiedlu ![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2011-03-10 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
lea a wiązane trampeczki z Befado? Michał miał i się swietnie sprawdziły. A on tez ma wysokie podbicie. Tylko te trampeczki ciężko dostac.
Tak piszecie o raczkowaniu i ruchach naprzemiennych a mój Szymon pełzał odpychając się jedną nogą i jednym łokciem ![]() Michał bardzo długo raczkował a do nauki jest strasznie lewy, najprostszego wierszyka nie potrafi się nauczyć. Choć fizycznie super rozwinięty. Ciekawe czy to faktycznie ma jakis wpływ. Kumkura te Klarksa fajne ![]() http://www.bootieboo.pl/index.php?op...&id=4&Itemid=4 Jeśli masz w okolicy Daichmana to polecam od nich Elefanty (cena kolo 100 zł) ale mają bardzo fajną jakość i spelniają wszystkie moje wymogi. Serio są fajne ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-03-10 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A no też zauważyłam że jakby wiecej tych włosków ![]() Cytat:
![]() ![]() Sprzątający facet - toż to rzadkośc ![]() Kciuki trzymam ![]() ![]() ![]() Sukienka wreszcie sie doczekała - dostałam ją dla Gabi od znajomej z niemiec jeszcze jak w ciąży byłam ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25645949]a wysypka jest? ![]() jejku, czyli moje dziecię tak dużo je... ![]() ![]() ![]() ale nie wiem, które mleko mu wyrzucić z menu. ![]() 7:00 wygodnie dla mnie zrobić rano butle mleka i poleżeć jeszcze z Tymkiem w łózku. 11:00 przed spaniem, zupka nie wchodzi tu w gre, bo on jest zmierzły i nie ma ochoty na łyżeczkę. 16:00 druga drzemka- jak wyżej 20:30 przed snem, kaszka, co by całą noc przespał. I co? które mleko wyrzucić? ![]() Dziś było troszkę inaczej, bo tylko jedna drzemkę miał. 7:00 mleko jeśli młoda wstaje o 5tej - też je o 7.00 250ml plus kaszka , jesli wstanie przed 7mą je o 8.00 to samo. 11:00 mleko - tu nam wtedy obiad wypada , albo deserek jesli jadła o 7mej choc owoc lub jogurt czasem jest o 10tej wtedy obiad jest koło 12stej O 14.00 mamy flache 250 ml bez kaszki 17:00 zupka, cały słoik-tu mamy zawsze deserek , mnej lub wiecej zależy jak jadła w ciądu dnia 19:30 mleko +kaszka my o 19tej flacha -250ml plus kaszka ale jednak częściej wciąż dwóch drzemek potrzebuje. ?[/QUOTE] Wiec wcale nie je za duzo - Gabi od kilku dni je sporo i czesciej upomina sie o papu , ale staram sie żeby z tego chaos sie nie zrobił- juz jej sie przytyło ![]() Ale widze że u was nie ma owoców ![]() Dziewczyny wreszcie sie wyspałam ![]() usnełam o 21szej i do 3ciej w nocy spałam jak zabita - Gabi też ![]() o 3.00 troszke sie powierciła i spała dalej . Ja obudziłam sie jak zwykle przed 5tą - młoda zaczeła sie wiercic ale usneła i obudziłysmy sie dopiero o 6.30 ![]() Ale - no własnie - dałam jej o 20.00 dawke Ibum i dla tego tak spała - jaki z tego wniosek ![]() Te cholerne zeby nie dają jej spac ![]() ![]() padne ![]() Gabi dziekuje wszystkim za komplementy ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-03-11 o 09:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam ładne i wyglądają na wygodne ![]() ![]() http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...roduct=1037313
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Kumkura lepiej jak na żywo byś zobaczyła, a najlepiej przymierzyć na nóżkę dziecka. Bo wiesz, dzieci mają różną tęgość stopy.
#2444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25644144]
![]() ![]() kiedyś gdzieś czytałam, że jak dziecku coś w obie rączki się wsadzi, to ono czuję się niemalże tak pewnie, jakby kogoś za palce trzymało i pewniej drepta samodzielnie na nóżkach. ![]() czekam na filmik. ![]() [/QUOTE] Synek moich znajomych dosc dlugo chodzil z jedna reka uniesiona nad glowe, bo byl przyzwyczajony ze go prowadzano za reke, komicznie to wygladalo ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25645949] jejku, czyli moje dziecię tak dużo je... ![]() ![]() ![]() ale nie wiem, które mleko mu wyrzucić z menu. ![]() 7:00 wygodnie dla mnie zrobić rano butle mleka i poleżeć jeszcze z Tymkiem w łózku. 11:00 przed spaniem, zupka nie wchodzi tu w gre, bo on jest zmierzły i nie ma ochoty na łyżeczkę. 16:00 druga drzemka- jak wyżej 20:30 przed snem, kaszka, co by całą noc przespał. I co? które mleko wyrzucić? ![]() Dziś było troszkę inaczej, bo tylko jedna drzemkę miał. 7:00 mleko 11:00 mleko 17:00 zupka, cały słoik 19:30 mleko +kaszka ale jednak częściej wciąż dwóch drzemek potrzebuje. a ja mam problem z butkami dla Tymka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja bym jednak o 11 sprobowala obiadek wprowadzic. U mnie troche inaczej sie przedstawia: 6 - 130 mleka 9 - kaszka (150 ml) 12-13 - obiadek (duzy) 16-17 - deserek (130) albo 120 kaszki+polowa owocow 19 - 130 mleka W ciagu dnia wypija ok 200ml czystej wody. Podaje niestety z butli, bo niekapek niestety nie przekonuje mojego syna. Nawet ten NUKa. Wole zeby pil z butelki niz nie pil w ogole. I w zasadzie tak jest codziennie, w sobote i niedziele zdarzaja sie odstepstwa. Wg mnie Maciek nie je duzo ale jego waga (10kg) jest bardzo wysoka jak na 9 miesiecy, to jest 90 centyl!! Troche mnie to martwi ale przeciez nie ogranicze mu posilkow ![]() Co do butkow, to kupilam Mackowi clarksa w rozmiarze 19 i sa z centymetr za duze, licze ze jeszcze troszke stopa podrosnie do wiosny. Kupowalam w ciemno, bez mierzenia ale clarksy maja tez podana tzw tęgość, wzielam najwiekszą H bo Maciek ma wysokie podbicie i na szerokosc sa idealne. Cytat:
Ja sie na te czaje, ale 20 to juz na jesien raczej: http://allegro.pl/24-clarks-skorzane...463357442.html Ten link ktory ona1981 wg mnie bardzo dobrze opisuje na co zwrocic uwage przy zakupie butkow. Lea samA od 7 lat nosilam grzywke, wiele prob bylo z zapuszczaniem i ten okres przejsciowy, kiedy wlosy zaczynaja wchodzic do oczu jest najgorszy i zawsze wtedy szlam do fryzjera zeby obciac. Dopiero jak sie Maciek urodzil to zaczelam tak niedbale spinac grzywke do tylu i po wakacjach prawie siegaly do ucha. Teraz juz biore za ucho i ciesze sie ze w koncu odrosla. Jak to praca nauczycielki to raczej moje rady sie nie przydadza. Nie sadze zeby przepytywali Cie z podstawy programowej. Powodzenia ![]() Edytowane przez ałła Czas edycji: 2011-03-11 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj o tej podeszwie, jak jest sztywana to dziecko może sie potykac, przewracać w takich bucikach, albo co gorsza będzie brzydko chodzić odbijając się na paluszkach, strasznie to wtedy wygląda. ałła Maciuś zacznie chodzić to troszkę zeszczupleje, nie martw się na zapas.
![]() |
#2447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ooo taaa.. ten okres przejściowy jest najgorszy! Ja raz zapuściłam grzywkę tak że brałam za ucho ale źle się czułam. Jednak muszę mieć coś na czole. Teraz mam grzywkę na prosto, od października, w grudniu mi odrosła i miałam tak na bok, teraz znów mam na prosto, teraz zapuszczę trochę zeby brać ją na bok, żeby była dłuższa na wakacje, bo u mnie grzywa na wakacje to masakra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
W końcu mam czas się odezwać. Michasia już wstaje w łóżeczku i przy stoliku. Strasznie się rwie do naszego jedzenia.Postanowiłam wprowadzić jej mleko krowie.Dalam jej zwykły serek homogenizowany łowicza i nic się nie dzieje ![]() Wczoraj dostała pomidoróweczki lekko doprawionej-wcinała a się je uszy trzęsły. Jak skończy 9 miesięcy to chyba przejdziemy na mleko krowie..... Boże wasze dzieciaczki pewnie mają już prawie rok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie pasty do zębów dla dzieciów? Czy nie macie
![]() Ja kupiłam dziś szczoteczkę Jordana i pastę do zębów Ziajki od pierwszego ząbka. Alee jej smakowało i sobie szorowała ![]() A wogóle jak za kakaem szaleje ! wyrywała mi szklankę po tym jak dałam jej spróbować ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie - u nas ani jednego zęba, a w czwartek pannica 1o miesięcy kończy. I aż cierpnę, co to będzie, gdy zaczną wychodzić... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak piszecie o jedzeniu, u nas jest tak: 7 - 130-210ml mleka, nie mam pojęcia od czego ilość zależy ![]() ok. 9 owoce (130g) od wczoraj z sinlakiem, bo same owoce nie starczały ok 13 cały słoik obiadku 16-17 210ml kaszki do picia, czyli 210 mleka + 4-5 miarek kaszki, w sumie wychodzi 250 prawie jedzenia 21-22 j/w |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Spóźnione na Dzień Kobiet z najlepszymi życzeniami ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zadomowienie
|
Past ani szczoteczek nie mamy , bo i zebów brak
![]() Odnośnie jedzenia jeszcze , Gabi od tygodnia ma taki apetyt że jadła by bez przerwy - mimo naprawde dużych porcji ,jak tylko zobaczy że robie np. sobie jesc to zaraz sie upomina o żarcie ![]() Ja nie wiem co jej jest - chyba ostatnio dużo spala podczas biegania po domu ![]() Porcje je spore i trzymam sie schematu bo inaczej ciągle by coś jadła. Macie juz kurteczki na wiosne ![]() musze coś kupic , bo coraz cieplej - młoda ma taką kurtko bluze na misiu , jest strasznie ciepła i przy obecnych temperaturach poci sie w tej kurtce. To miała byc kurtka na wiosne a świetnie sprawdziła sie przy mrozach ![]() wiec musze coś lżejszego kupic. Ja małą zawsze ubieram w body kr.rekaw , bluzeczka bawełniana, kurtka na misiu, rajtki i spodnie na podszewce, w wózku siedzi w śpiworku który juz nie zasuwam. czy przy tem, 12-15 stopni zrezygnowac ze śpiworka ![]() ![]() ![]() przy 15 st. to i z rajtek zrezygnuje, ![]() a cha - czekam juz na meża ![]() i znów bedziemy z Gabi buszowały po torbach ![]()
#2453 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym lubię buciki gufo, dostępne w CCC- nie drogie- w granicach 40zł za pare, a wygodne, miękkie, podeszwa elastyczna. ![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak się ma raczkowanie do nauki, bo ja nie raczkowałam, a uczyłam się zawsze bdb, dysleksji ani zadnych innych dys... nie mam. ![]() Maksiu i pełzał i raczkował, i póki co- z nauką jest do przodu. Na pamieć uczy się szybko i duuuużo, ![]() ![]() ![]() Cytat:
Normalnie pije o 7:00, 11:00, 16:00, 20:30, każdorazowo po 260ml, i pomiędzy nie chce nic łyżeczką, ani zupki, ani deserku. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę pokombinować, popróbować. 10kg na 9 m-cy to 90 centyl? ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25659638] Ale jak to, na zwykłe krowie, nie modyfikowane? [/QUOTE] ja też planuję na mleko krowie przejść jak Tymek roczek skończy. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() dalej mieszkacie osobno z meżem- czy coś sie ociepliły stosunki ![]()
#2455 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() jak już temperatura będzie stale w granicach 10 stopni i przestanie tak wściekle wiać, to śpiworek do szafy, a na czas snu tylko kocyk. a jak spać nie będzie to bez kocyka. ![]() A jak już 15stopni będzie ![]() ![]() Kurteczek mam kilka. ![]() -h&m, polarowa pomarańczowa ze snoopym. -h&m, biała misiaczkowa, z uszkami na kapturku i bawełnianą podszewką, -beżowa z Nexta- taki material jak jeans, z podszewką bawełnianą , -granatowa typowa jednowarstwowa wiatrówka z nexta- -i jeszcze sweterek w paseczki , z kapturem, na bawełnianej podszewce, na zamek, też jako kurteczkę traktuję. -a i tak najczęściej moje dziecko będzie pewnie w bluzach pomykać, bo wygodniejsze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam wiatrowkę ale to na sam ortalion ![]() Powyżej 10 st. rezygnuje ze śpiworka i nakrywam kocykiem jak zaśnie, czy zrobi się chłodniej.. A przy 15 rezygnuje z rajtek ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25660233]pomijając fakt, że Tymkowi nic na łapkę nie wchodzi, to ja na początek polecam papcie Zetpola- dostępne od rozmiaru 18. ![]() Poza tym lubię buciki gufo, dostępne w CCC- nie drogie- w granicach 40zł za pare, a wygodne, miękkie, podeszwa elastyczna. ![]() ja też planuję na mleko krowie przejść jak Tymek roczek skończy. ![]() W arkadii w wawie nie widziałam tych butków. Były takie większe same. Ja Blance już jakiś czas podaje krowie mleko.. Tzn to co się robi normalnie na mleko krowim, kaszkę manną, ostatnio kakao, twarożek, kefiry, jogurty, płatki owsiane.. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Oo Lea przypomniała mi że mam jeszcze z 5 10 15 polarową kurteczkę/bluzę z uszkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25660427]ja teraz przy 8-10 stopniach, ale przy tym wieje jak cholera, przykrywam Tymka kocykiem i zapinam w śpiworek jesli śpi,
![]() ![]() jak już temperatura będzie stale w granicach 10 stopni i przestanie tak wściekle wiać, to śpiworek do szafy, a na czas snu tylko kocyk. a jak spać nie będzie to bez kocyka. ![]() A jak już 15stopni będzie ![]() ![]() Kurteczek mam kilka. ![]() -h&m, polarowa pomarańczowa ze snoopym. -h&m, biała misiaczkowa, z uszkami na kapturku i bawełnianą podszewką, -beżowa z Nexta- taki material jak jeans, z podszewką bawełnianą , -granatowa typowa jednowarstwowa wiatrówka z nexta- -i jeszcze sweterek w paseczki , z kapturem, na bawełnianej podszewce, na zamek, też jako kurteczkę traktuję. -a i tak najczęściej moje dziecko będzie pewnie w bluzach pomykać, bo wygodniejsze. ![]() ![]() ![]() ![]() no niezle sie okupiłaś ![]() a ubieramy tak samo - tylko ja juz kocykiem nie przykrywam - i nie przykrywałam nigdy - śpiworek wystarczał. tylko u nas ta kurtałka grubsza i musze coś lżejszego nabyc
#2458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja pod śpiworek daje kocyk, bo to nie śpiworek, tylko taka "plandeka" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Raczkowanie
|
Własnie też szukam kurteczki na wiosne. Kupiłam w reserved taką ocieplaną bluzę, ale kurteczkę też bym chciała. Podobały mi się w H&M, tylko troche drogie, ale zobaczymy
![]() U nas jedzenie wygląda teraz tak: 8.00 - kaszka(jaglana, kukurydziana lub kleiki) na gęsto, z dodatkiem ćwiartki banana, albo troszke kiwi, lub innego owocu 10.00 - przed spaniem mleko 120ml lub jogurt kozi 12.00 cały duży obiadek 15.00 - jakieś owoce z kaszką, lub płatkami ryżowymi 19.00 - kolacja 150 ml mleka zagęszczonego kaszką no i nocy dwa razy po 150 (kiedyś było nawet po 180) Wydaje mi się, że zjada w dzień widocznie za mało, skoro budzi się w nocy, ale nie wiem, jak to ustawić. Próbowałam tak jak Justin oduczyć nocnego karmienia przez odejmowanie miarek, to budził się trzy razy ![]() mnie zaś dziś mocniej rozłożyło, normalnie nie umiem zatok wyleczyć... macie jakieś pomysły? ![]()
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Powiedziała co wiedziała i uciekła ![]() Cytat:
Pisało sie,ze ubierać dziecko nalezy tak jak siebie.Ja tak robię.Jedynie jak były mrozy to kombinezon małej nakładałam.Teraz ubieram ją tak jak siebie.Jedynie spodnie ma na podszewce ale bez rajstop chodzi. W wózku siedzi łyso bez kocyka.Jedynie jak zaśnie to ją okryje kocykiem ale tylko nózki. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25660233] Maksiu i pełzał i raczkował, i póki co- z nauką jest do przodu. Na pamieć uczy się szybko i duuuużo, ![]() ![]() ![]() ten schemat żywienia który zaznaczyłaś na czerwono był wyjątkowo wczoraj, bo miał jedną drzemkę, wiec i na zupke miejsce się znalazło. Normalnie pije o 7:00, 11:00, 16:00, 20:30, każdorazowo po 260ml, i pomiędzy nie chce nic łyżeczką, ani zupki, ani deserku. ![]() [/QUOTE] No pewnie,że ok.Znam 4 latki,które do 10 nie umieją policzyc a co dopiero czytac czy pisać.Ale to wina rodziców bo oni jakoś dziecka do tego nie zachecają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.