Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 18:21   #841
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a kiedy się ściąga szew po SN? mówią w szpitalu?
mi zdejmowała połozna na wizycie domowej.A ,,w środku" są szwy rozpuszczalne
nie wiem jak oni to szyją,ale wygląda na to że jakoś podwójnie

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:23   #842
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
gosikk_s chodzę prywatnie i podobno mój gin wyznaczył kogoś na zastępstwo jak nie to będę do niego dzwonić a co

prunelle oglądałam na żywo te torby i powiem ci szczerze, że jakos mi nie podeszła tzn. wydawała się taka jakaś tandetna ale musisz sama zobaczyć może tylko takie moje wrażenia

a żebro mam poobijane przez małą tylko teraz przez ten kaszel bardziej boli no i brzusio się stawia :/

diatoma no własnie wiem, że szew się ściąga na dwa tyg. przed terminem a jak mam na 17-19 kwietnia, więc lekarz zdąży wrócić. Martwi mnie jednak fakt, że mówił ostatnio coś o 36-37 tyg, więc myślałam, że już wtedy pójdę do szpitala. Zobaczę jak sprawy się rozwiną

kochane wiecie co od tych leków dostałam uczuleniakurcze albo mi po nich niedobrze albo uczulenie pochlastać się można
no tak, ja na razie tylko na zdjęciach widziałam, muszę obejrzeć sobie w sklepie, żeby potem nie żałować!

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj strasznego doła. Leżę i płaczę. Już mam wszystkiego dosyć. Jestem beznadziejna, gruba i mam rozstęp na rozstępie (a tego już nigdy się nie pozbędę). Czuję się koszmarnie we własnej skórze. I do tego wszystko mnie boli, tzn. plecy (cholerna rwa kulszowa) i od wczoraj spojenie łonowe. Ledwo się ruszam, a każdy ruch powoduje koszmarny ból. Od początku ciąży nie miałam takiego doła.
głowa do góry, po dole jutro nie będzie śladu, rozstępy mogą być mniej widoczne potem, a beznadziejna to Ty na pewno nie jesteś!
Jeszcze tylko troszkę i maluszek będzie z Tobą, jeszcze wytrzymaj

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
mam wiadomość od czarnej Niestety zostaje w szpitalu mimo że jest pozamykana. Dostaje zastrzyki a jeśli do niedzieli nie urodzi to w poniedziałek dostanie kroplówkę. Lekarz nie chciał jej puścić do domu bo jest po terminie i on chce mieć na nią oko I mówi że już tęskni za nami
ech, trzymam za nią kciuki!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:29   #843
izunia233
Zadomowienie

Harrods kobitko przywołuję Cię tutaj do porządku bo jak nie to lanie.
Nie przejmuj się rozstępami bo prędzej czy później zbledną i nie będzie ich widać. Ja też już waże 80 kg i cellulit mam nawet na łydkach ale się nie przejmuję. Mojemu tż-owi się podobam i to wystarczy a najważniejsze, że wszystko to co złe do tej pory wynagrodzi mi moja niunia jak się urodzi.
Także głowa do góry kochana.

Czarna trzymaj się tam

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:31   #844
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
mam wiadomość od czarnej Niestety zostaje w szpitalu mimo że jest pozamykana. Dostaje zastrzyki a jeśli do niedzieli nie urodzi to w poniedziałek dostanie kroplówkę. Lekarz nie chciał jej puścić do domu bo jest po terminie i on chce mieć na nią oko I mówi że już tęskni za nami

no raczej tak bo ja jak zamawiałam to pokazywałam tą kartę i on ją skanował ale ona długo mi nie szła tzn jakoś tydzień może.

dziś był taki chory hehe oglądałaś? tą babkę to bym zabiła

niee ale ona w lutym opisywała swój poród na innym wątku bo patrzyłąm z ciekawości.

no to czekamy to już w weekend może mała zechce dupkę ruszyć

a ciekawa jestem bo nie wiem jak już się skończy 42 tydzień to co? wtedy chyba już wywołują czy też czekają dalej???
3 mamy kciukii
Stary 2011-03-11, 18:36   #845
nuna_77
Zadomowienie

EWELQA Gratuluje, wreszcie możesz tulic Emilkę

Dwie dziewczynki krakowskie juz sa na świecie, teraz czekamy na chłopców dwóch, o ile się nie mylę, Becherovka?

Czarna
oby maleństwo zechciał wyjść samo bez ingerencji, trzymam kciuki

Harrods jutro slonko zaświeci i będzie od razu lepiej

Dzisiaj szał naleśnikowy, ja tez robiłam z brzoskiwiniam i nutella domową
Adwokata pytala sie ile przytyłam 5 kg?, ja na to , że juz 15 i była zdziwiona gdzie to chowam
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:37   #846
bosti
Zadomowienie

czarna i to mocno!! trzymaj się tam kochana i oby szybko wszystko poszło

Harrods głowa do góry!! nie myśl tak nawet

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:40   #847
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no raczej tak bo ja jak zamawiałam to pokazywałam tą kartę i on ją skanował ale ona długo mi nie szła tzn jakoś tydzień może.
aha no to poczekam najpierw na tą kartę, bo w przyszłym tyg powinna być

czarna trzymam mocno kciuki, żeby tylko Majeczka wyszła wcześniej
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 18:53   #848
traicionera
Zakorzenienie

Ja to chyba najwięcej z was wszystkich przytyłam, ale mam zasadę, ze nikomu nie mowie, ile, to wie tylko moja karta ciąży, położna, ginka i ja A ze nie widać po mnie tych kg, to inna para kaloszy.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:06   #849
nuna_77
Zadomowienie

Traicionera spalimy przy maluszkach, nie bedzie czasu na siedzenie na wizazu
8 abs
Stary 2011-03-11, 19:08   #850
traicionera
Zakorzenienie

ja w to nie wątpię, dlatego w ogóle się tymi kg nie nakręcam, a naprawdę miałabym czym trzeba mieć jakieś rezerwy do spalenia, nie? i w dodatku jak już zrzucę, to dopiero się będę chwalić, ile to ważyłam
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-11, 19:27   #851
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja w to nie wątpię, dlatego w ogóle się tymi kg nie nakręcam, a naprawdę miałabym czym trzeba mieć jakieś rezerwy do spalenia, nie? i w dodatku jak już zrzucę, to dopiero się będę chwalić, ile to ważyłam
Nie ma co wątpic, fakty mówią za siebie z córcia przetyłam 17 kg i po 3 miesiacach nie było ani sladu,
8 abs

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 19:32   #852
trzyrazyi
Zadomowienie

czarna trzymam kciukasy za ciebie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:32   #853
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
JA TU WŁAŚCIWIE WPADŁAM Z NOWĄ WIADOMOŚCIĄ
EWELQA1985 NAPISAŁA PRZED CHWILĄ:

"Dziś o 12.40 urodziła się przez cc nasza córeczka Emilka. 3750g i 55cm jesteśmy bardzo szczęśliwi i zakochani. brzuch trochę boli rano mam zacząć chodzić. Pozdrawiam."

ewelqua - Ogromne gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
u mnie od dwóch godzin dość mocne i regularne skurcze, TŻ już się nakręca, że może coś z tego wreszcie wyniknie, ale wydaje mi się, że to znowu tylko przepowiadacze
Bosti - mocno trzymam!! Moze wlasnie to jest to?

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj strasznego doła. Leżę i płaczę. Już mam wszystkiego dosyć. Jestem beznadziejna, gruba i mam rozstęp na rozstępie (a tego już nigdy się nie pozbędę). Czuję się koszmarnie we własnej skórze. I do tego wszystko mnie boli, tzn. plecy (cholerna rwa kulszowa) i od wczoraj spojenie łonowe. Ledwo się ruszam, a każdy ruch powoduje koszmarny ból. Od początku ciąży nie miałam takiego doła.
Czasem takie dni przychodza, bidulka Obejrzyj cos relaksujacego albo poczytaj jakas fajna ksiazke Jutro bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Adwokata pytala sie ile przytyłam 5 kg?, ja na to , że juz 15 i była zdziwiona gdzie to chowam
A jak w sprawie z exem? Jakies postepy?

Cytat:
Ja mialam we wtorek 12,5 na + ale po dzisiejszych akcjach kibelkowych to sama widze jak brzuch mi zmalal, bo nic w zoladku i jelitach nie ma, wiec i pewnie jakis 1 lub 2 kg poszly do muszli
Dla mnie to tez w sumie nie ma znaczenia, wazne zeby Nino rosl ladnie i zdrowo i zeby to zatrucie mu nie zaszkodzilo Na szczescie dzis daje mi takie kuksance, jak nigdy, wiec raczej wszystko jest ok - ma pewnie troche wiecej miejsca przy pustym zoladku zywicielki-matki, co nie zdaza sie czesto, wiec robi gimnastyke
Ja sama zdziwiona jestem, ze tak normalnie przybieram na wadze, bo spodziewalam sie naprawde 2 z przodu

Czarna - za samoistne rozpoczecie w czasie weekendu! Obysmy mogly przeczytac dobre wiesci jutro lub w niedziele

Ide ziemniaka gotowac dodam troszke maselka i uczta gotowa A wy mi tu o nalesnikach jakis

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:39   #854
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja tez mialam bardzo bolesne @, czasami to musialam brac tyle tabletek przeciwbolowych, ze az nacpana chodzilam. poza tym mialam strasznie obfite. mam nadzieje, ze po porodzie mi to przejdzie..
Ja też i bardzo obfite i trwające aż tydzień ...

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
gratulacje dla nowej mamusi ja wlasnie skonczylam smazyc nalesniki i dzisiaj roboty mi juz starczy. powoli zaczynam sie ruszac a nie lezec caly dzien praktycznie skoro za tydzien i kilka dni powinnam odstawic fenoterol. teraz ide troche odpoczac i obejrzec "dlaczego ja" a pozniej "pierwsza milosc". a "dlaczego ja" to czasami jest taki chory odcinek ze masakra niewiem skad oni biora takich ludzi
wiem też oglądam i czasem te odcinki są bez sensu...

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Laseczka – mi ten termometr poleciła kuzynka – mam dwójki dzieci – mówiła, że jest niezawodny. Ja na razie wypróbowałam na sobie i jest naprawdę dokładny, cichy i szybki.

Tylko jest problem bo powiedział, że popuchnięta jestem na twarzy i ciśnienie też górna granica normy – musze przebadac mocz – mam nadzieje, że wyjdzie bez białka.
dzięki - może kupię ten termometr ale dopiero jak się dzidziuś urodzi

a co do białka w moczu musisz przebadać .
ja z tego powodu trafiłam do szpitala było podejrzenie zatrucia puchnę do tej pory strasznie ... nogi, ręce, twarz opuchlizna nie schodzi, pojawiło się też białko ale śladowe ilości na szczęście u mnie ciśnienie niskie ale muszę kontrolować cały czas....

Cytat:
to trzymamy kciuki by samo się zaczęło Pozdrawiamy

Cytat:
Ja to chyba najwięcej z was wszystkich przytyłam, ale mam zasadę, ze nikomu nie mowie, ile, to wie tylko moja karta ciąży, położna, ginka i ja A ze nie widać po mnie tych kg, to inna para kaloszy.
oj ja też strasznie dużo ... i jeszcze też pojawiły mi się te paskudne rozstępy ... i to już cały brzuszek mam w nich i jestem załamana

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Nie ma co wątpic, fakty mówią za siebie z córcia przetyłam 17 kg i po 3 miesiacach nie było ani sladu,

chciałabym by stanęło na 17 a już jest dawno więcej

powiedzcie mi dziewczyny bo kupiłam materac gryka-kokos i która strona najpierw od urodzenia , wiem że już było to pytanie ale nie wiem gdzie tego szukać . a nie wiem jak położyć w łóżeczku ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:39   #855
traicionera
Zakorzenienie

właśnie sobie wagę kupiłam, żeby moc śledzić potem kg spadające
na początku ciąży sobie zakładałam, ze nie przytyje więcej niż 13 kg, nawet byłam na diecie, oczywiście te magiczna cyfrę dawno już przekroczyłam, ale jakoś przestało to robić na mnie wrażenie, chyba coś mi się w głowie przestawiło trochę (co nie znaczy, ze chce potem być jakąś zapuszczona mamuśką z nadwaga).
laseczka, tez mam więcej niż 17, a startowałam z 49
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-11, 19:43   #856
Eirene1987
Zakorzenienie

Sms od Natka3008:

"Dzisiaj o 16.05 przyszła na świat Anastazja. Waży 3220 i 55cm długa ale jestem szczęśliwa że już po wszystkim."

gratulacje dla mamusi

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi dziewczyny bo kupiłam materac gryka-kokos i która strona najpierw od urodzenia , wiem że już było to pytanie ale nie wiem gdzie tego szukać . a nie wiem jak położyć w łóżeczku ?
kokos najpierw bo jest twardy

ego_ego wiesz co dziś cały dzień zastanawiałam się czy mi się to śniło czy faktycznie sie pytałaś o to co wyszywam hehe głupol ze mnie dopiero teraz sprawdziłam - faktycznie pytalaś zapomniałam ci odpisać jezu mi to się naprawdę mózg skurczył wiesz przez całą ciążę wyszywałam nasze zdjecie ślubne przerobiłam programem do haftu i tak mi leciał czas a teraz konika sobie wyszywam metryczkę dla małego już też wyszyłam a teraz takiego konika:

kon_001.jpg

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-03-11 o 19:48
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:47   #857
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Natka3008:

"Dzisiaj o 16.05 przyszła na świat Anastazja. Waży 3220 i 55cm długa ale jestem szczęśliwa że już po wszystkim."

gratulacje dla mamusi
GRATULACJE

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:55   #858
Montii
Zakorzenienie

ja polecam ten żel z musteli poporodowy super sie wchłania i ciałko takie jędrne wg mnie na prawdę warto fajny jest.

ogolnie z dnia na dzien coraz lepsze ciało mam, bo na początku to flak, szok ! a teraz jestem nawet zadowolona ze swojego wygladu chociaz jestem tydzien po porodzie.

podobno karmienie piersią pomaga w obkurczaniu sie macicy, nie wiem ile w tym prawdy ale juz praktycznie brzuszka nie mam, no wiadomo jest taki miekki itp itd ale z dnia na dzien widac roznice

co do ciuszkow to ja akurat lubie pajace super mi się przebiera malego, sprawdza pampersa, w ciazy nakupowalam duzo body + polspiochy ale to tak srednio mi podchodzi, zobaczymy pozniej.

EWELQA I NATKA!!!!!!! GRATULACJE KOCHANE\!!!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:55   #859
traicionera
Zakorzenienie

Wielkie gratki dla Natki
eirene, trudny ten koń się wydaje do wyszywania, musisz mieć talent
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 20:00   #860
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Sms od Natka3008:

gratulacje dla mamusi
Suuuper! Piekna data narodzin

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:06   #861
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Sms od Natka3008:

ego_ego wiesz co dziś cały dzień zastanawiałam się czy mi się to śniło czy faktycznie sie pytałaś o to co wyszywam hehe głupol ze mnie dopiero teraz sprawdziłam - faktycznie pytalaś zapomniałam ci odpisać jezu mi to się naprawdę mózg skurczył wiesz przez całą ciążę wyszywałam nasze zdjecie ślubne przerobiłam programem do haftu i tak mi leciał czas a teraz konika sobie wyszywam metryczkę dla małego już też wyszyłam a teraz takiego konika:

Załącznik 3813107
gratulacje dla kolejnej mamusi!!!

no widzisz ja miałam wyszywać właśnie jakąś metryczkę tylko my się nie możemy na to imię zdecydować i w ogóle to jakoś brak mi zapału, muszę się zmobilizować i coś zacząć, to wtedy już będę wyszywać, ale ja mam zawsze coś innego do roboty
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:20   #862
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

natka gratki
ale dziewczynek się narodziło

nuna ja również przytyłam w 1 ciąży z córką 17.Chociaż ważyłam się 2 tyg przed porodem,więc do porodu może jeszcze coś przybyło.Dzis do tego 40 TC równiez przybyło mi sie 17 kg,ale zupełnie inaczej je odczuwam.Poprzednio byłam po prostu spuchnieta -nogi jak kłody,brzuch jak piłka lekarska.Teraz jest jakoś inaczej,nawet lżej.
Nie pamietam jak mi te kg się gubiły,nie mam nawet wagi

montii ja też bardziej uznaję pajace,chociaż niektórzy(czyt. faceci) mają problemy z zapinaniem tych wszystkich rzepów

eirene ale z Ciebie zdolniacha !!

laseczkaa ja równiez posiadam taki materac.Najpierw kładłam tą płaską stroną a potem po kilku mies odwróciłam na tą stronę pikowaną na gryke

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:21   #863
trzyrazyi
Zadomowienie

GRATKI NATKA
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:23   #864
traicionera
Zakorzenienie

Ja ten materac kupiłam w zestawie z łóżeczkiem od razu, ale jeszcze nie rozpakowałam, bo by mi zaraz koty się mościły na nim
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-11, 20:31   #865
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Natka3008:

dzięki

GRATULACJĘ CZEKAMY NA FOTKI MAŁEJ

Cytat:
właśnie sobie wagę kupiłam, żeby moc śledzić potem kg spadające
na początku ciąży sobie zakładałam, ze nie przytyje więcej niż 13 kg, nawet byłam na diecie, oczywiście te magiczna cyfrę dawno już przekroczyłam, ale jakoś przestało to robić na mnie wrażenie, chyba coś mi się w głowie przestawiło trochę (co nie znaczy, ze chce potem być jakąś zapuszczona mamuśką z nadwaga).
laseczka, tez mam więcej niż 17, a startowałam z 49
Ja chciałabym startować z 49 kg

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość

laseczkaa ja równiez posiadam taki materac.Najpierw kładłam tą płaską stroną a potem po kilku mies odwróciłam na tą stronę pikowaną na gryke
dzięki.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:36   #866
iweczka
Zakorzenienie

laseczka, najpierw kokos, a że tak zapytam bo nawet nie sprawdzałam, czy materace maja oznaczenie, która jaka strona

Cytat:
Sms od Natka3008:

gratulacje dla mamusi

Załącznik 3813107
Natka, BRAWO
GRATULACJE dla kolejnej mamuśki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:41   #867
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

A jak w sprawie z exem? Jakies postepy?
Postep taki, że składam sprawe do sądu o alimenty i zwrot kosztów za wyprawkę, ciekawe co sie da ugrać. Upokarzajace to dla mnie, ale co zrobic mus to mus.
Ten su...... nie odzywa sie od listopada i wysyła mi co miesiąc 300 zl, chyba żeby mnie wkurzyć

Laseczkaa
ja tez przed pierwsza ciąża miałam baaardzo bolesne miesiaczki i dlugie 7 dni.
Lekarz mi mówił, że to przejdzie po dziecku i miał racje, zostały tylko długie, ale bezbolesne. Pewnie u Ciebie tez tak bedzie
Pierwszy okres po porodzie miałam po 18 miesiacach

Kampasiula ja tez jakos tych kg teraz bardzo nie odczuwam, może waga stanie przy 17 Z córcia chodziłam w ciązy w lecie więc tez mi nogi puchły, teraz mniej

Natka gratuluje
8 abs
Stary 2011-03-11, 20:47   #868
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
eirene, trudny ten koń się wydaje do wyszywania, musisz mieć talent
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no widzisz ja miałam wyszywać właśnie jakąś metryczkę tylko my się nie możemy na to imię zdecydować i w ogóle to jakoś brak mi zapału, muszę się zmobilizować i coś zacząć, to wtedy już będę wyszywać, ale ja mam zawsze coś innego do roboty
Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
eirene ale z Ciebie zdolniacha !!
dzięki :0 ale to nic trudnego po prostu czasochłonne ale dzięki temu w czasie ciąży czas mi szybko zleciał
a metryczkę ego wyszyć możesz i zostawić miejsce na imię ja zostawiłam na datę porodu, godzinę wagę i wzrost

Cytat:
Postep taki, że składam sprawe do sądu o alimenty i zwrot kosztów za wyprawkę, ciekawe co sie da ugrać. Upokarzajace to dla mnie, ale co zrobic mus to mus.
Ten su...... nie odzywa sie od listopada i wysyła mi co miesiąc 300 zl, chyba żeby mnie wkurzyć
nie popuść mu kochana to nie jest upokarzające on powinien się tak czuć 300zł na wyprawkę... - śmieszny jest

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:52   #869
traicionera
Zakorzenienie

ja sobie wole nie wyobrażać, jak bym puchła latem, skoro teraz już tak wodę zatrzymuje.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-11, 21:01   #870
niutka1
Wtajemniczenie

[QUOTE=Harrods;25663560]A ja mam dzisiaj strasznego doła. Leżę i płaczę. Już mam wszystkiego dosyć. Jestem beznadziejna, gruba i mam rozstęp na rozstępie (a tego już nigdy się nie pozbędę). Czuję się koszmarnie we własnej skórze. I do tego wszystko mnie boli, tzn. plecy (cholerna rwa kulszowa) i od wczoraj spojenie łonowe. Ledwo się ruszam, a każdy ruch powoduje koszmarny ból. Od początku ciąży nie miałam takiego doła./QUOTE]

Cytat:

a ciekawa jestem bo nie wiem jak już się skończy 42 tydzień to co? wtedy chyba już wywołują czy też czekają dalej???

no to trzymam kciuki za czarną...

co do tego pytania, to decyzje na pewno sie podejmuje indywidualnie, w oparciu o wyniki ktg, usg- na usg sprawdza sie oprócz wielkości malucha także stan łozyska i przepływy...
poza tym jesli to kolejne dziecko i wszystkie rodziły sie po terminie to to tez jest jakis wskaźnik
z pewnościa takie przypadki sa dosyc rzadkie, żeby aż tyle sie przeterminowac

ja uważam, ze każdy taki przypadek trzeba rozpatrzyc indywidualnie, no bo przeciez ta data z OM jest tylko orientacyjna, i np. jakos na dwa tygodnie PRZED terminem nie wywołują, nie sieją paniki, a juz w druga strone to troche nadgorliwi w niektórych szpitalach są.

Kobiety maja rózne cykle, ja jak sobie obliczyłam TP z terminu przypuszczalnej owulacji i współzycia to mi wyszło 15-16 marca ( pamiętacie nawet taki termin miałam najpierw wpisany na listę) i bardzo mozliwe, że to ten mój termin jest najwłasciwszy, a nie ten z OM i usg

Jednak moja znajoma, która jest z wykształcenia połozną urodziła po skończonym 42 TC, praktycznie już w 43 TC, ale ona ma kilkoro dzieci i każde rodziło sie po terminie i ponad 4 kg, tak więc ona była pod kontrolą, ale nie zdecydowała sie na wywoływanie, mimo iz juz jej proponowali profilaktycznie po tym 42 TC , ale wyniki cały czas miała dobre i w końcu dzidzia wyszła wtedy kiedy chciała, zdrowiutka

oczywiście to trzeba miec niesamowita psychike by to wytrzymac, bo przeciez mozna oszaleć tyle czekac, a jeszcze pewnie wszyscy codziennie sie jej pytali i na pewno kazdy pytał czy nie wywołuje i dlaczego nie

Cytat:
Sms od Natka3008:

o, ho, ho, rozkręca się na dziewczynki teraz
Serdeczne gratulacje !!!
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:08
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości