|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
ja jutro do szkoły, tak mi się nie chce
![]() ![]() do tego mam takie beznadziejne zajęcia w tym semestrze a chyba jeszcze gorszych wykładowców, że tym gorzej tam wysiedzieć ![]() ![]()
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja uważam że jak ktos wierzy w takie bzdury to sobie sam pecha na łeb ściąga , bo jak ktoś wyłazi z domu 13 w piątek wierząc że coś się stanie to napewno mu się stanie . I nikomu bym nie dała niczego nad dzieckiem przelewać czy przestawiać ![]() Kupiłam Szymkowi buty wkońcu ma w czym łazić , tym razem z mrugały bo z emela nic nie było fajnego ale ladne sa .
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KALINKI SUPER DZIEWCZYNKI...ZYCZY CIOCIA WIZAZOWA I KARINKA
![]() ![]() ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
ja w niektore rzeczy wierze, hmmm moze nie tyle wierze co staram sie pewnych sytuacji unikac bo przesady niektor sa tak glupio powiedziane ze moglabym sie nieraz czuc winna.
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- lece dalej na film....cicho cos tu ostatnio......
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
TYLKOOLIWKA
![]() MADZIWNIA ![]() DUSIAKA gratuluje zakupu ![]() DARUSIA zdrowka dla Oliwki GMYRELKA wiem co przechodzisz..mialam to samo na sylwestra,bole krzyzowe,bole potworne ud,gardlo i glowa...ogolnie umieranie...ale uwazaj na dzieci bo szybko sie to lapie...u nas niby jakis wirus bardzo podobny do wirusa swinskiej grypy tak powiedziala lekarka...takze uwazaj bo jak maly zalapie to nie zbijesz mu goraczki niczym...bedzie potrzebny antybiotyk.my bylismy na pogotowiu z mala... a wirus jest silny bo jak mnie juz zlapalo to musialo byc to jakies dziadostwo...ja 7 lat nie chorowalam,oprocz lekkiego przeziebienia ja dzis w szkole bylam,potem male zakupy,a to jedna kolezanka posiedziala a to druga tez mnie odwiedzila...i wszytkie w ciazy ![]() Karinka ma chlopaka ![]() ![]() ![]() ![]() u nas przepiekna pogoda,sloneczna
#2466 |
Rozeznanie
|
Ale ta stronka buliba fajna
![]() ![]() ana, ferrou, no nie wiem skomplikowanie te mineraly brzmia (ferrou zaraz zajrze na ten filmik; dzieki). A gdzie sie to kupuje? Mozna normalnie w drogerii? ana chcialam sie poradzic czy znasz cos takiego jak diroseal (retinaldehyd)?- podobno dobrze to wplywa na skore taka wlasnie delikatna; I jeszcze sie chcialam Ciebie zapytac co uwazasz na temat oliwy z oliwek zmieszanej z sokiem z cytryny uzywanej jako kremu odmladzajacego (od czasu do czasu)? Przepraszam, do reszty sie na razie nie odniose, nie nadrobilam jeszcze, tak tylko przegladalam; Acha; Wszystkiego najlepszego i najpiekniejszego dla Kalinki, zeby zaskakiwala rodzicow coraz to nowymi, jakze licznymi umiejetnosciami; ![]() ![]() ![]() A ja wlasnie wpalaszowalam sobie parowance z jagodkami! mniam mniam mniam... Posiadajac urzadzenie do gotowania na parze, byl to pryszcz! Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-11 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
A ja znowu po dłuższej prezerwie zgłaszam się z przeprosinami, że spóźnione życzenia:
dla Igorka megi - mnóstwo radości, uśmiechu, wypasionego pokoju, mamy z nową super-płatną pracą i jakiejś fajnej laski ![]() dla Gabrysi mrowakowej- żeby te jej usteczka ![]() ![]() a Kalince machajowej to nie wiem co życzyć - dziewczyna szaleje z nowymi umiejętnościami, oczyska ma, znaczy się i piękna i mądra, to pozostaje życzyć równie szybkiego dalszego rozwoju ![]() jakieś strasznie materialne te życzenia mi wyszły ![]() ![]() Dobra - mam chyba z 15 stron do nadrobienia. Idę zatem czytać |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!!
dziękuję bardzo w imieniu mojej dorosłej córeczki za życzenia... teraz już mała śpi ale jutro wszystkie jej przeczytam! ![]() oczywiście wstawiam zdj kolejnego roczniaka na liście! 1. pierwsze minuty życia.. (płakać mi się chce jak patrze na to zdj i myślę o tym że już rok minął!) 2. 1 roczek! 3. świeczka na torcie... 4. prezent od rodziców... widać udany! (już wczoraj go odpakowaliśmy bo nie mogliśmy wytrzymać z ciekawości... a ona po przebudzeniu od razu sie do niego dorwała... ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
machaj pierwsze zdjęcie przepiękne
![]() Gmyrelka zdrowiej Ty szybko babulcu ![]()
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Machaj , jaki rozdarciuszek na 1 zdjęciu
![]() Czy ten prezent to samochodzik do odpychania? bo mój Miko taki dostał i podoba mu się Cytat:
A ja sobie opowieści z Narni obejrzałam , uwielbiam takie baśnie ,zawsze mi się płakać chce jak się z Aslanem żegnają ![]() Miko dzisiaj szalał po podwórku jak mały dzikus , a brudny , wytytłany ,szok.Tż już odgrodził część naszego ogrodu i teraz mamy wybieg dla Mika taki spory dosyć jest gdzie latać i w puściliśmy tam psa , a ten debil jak zaczął się wściekać , Mika przewrócił i chciał go łapą kulać , nic się nie stało naszczęście .Bardziej debilnego psa to ja w życiu nie miałam, nic się kretyn nie słucha i wszystkie próby wytresowania go w stopniu minimalnym chociaż spełzły na niczym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba trzeba sie cieszyc ![]() Cytat:
Cytat:
Lo matko, ale z Was czarownice; na podstwaie tego forum (i to juz rozwow ktore mialy miejsce bardzo dawno temu) stwierdzam, ze bardzo duzo osob wierzy w takie rzeczy, przesady; I to nie tylko babcie; Przyznam, ze zaskoczona jestem (bylam) tym faktem. Ale dla mnie to caly koloryt naszej kultury i w ogole zycia; Ubogaca nas o taka dodatkowa sfere; Cytat:
![]() Chodzi mi o to, ze polski katolicyzm blizszy jest poganstwu niz sie wydaje; I dal mnie tak jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dusiaka, pewnie,ze dobrze zrobilas; na dodatek masz bardzo blisko do pracy, wieeelki plus, i do miasta, wiec buduj sie, na pewno bedziesz zadowolona; Dylematy jak dla mnie zaczynaja sie jak dzialka jest heeen od miasta i cywilizacji (mowie tu o sobie tez troche), no i powiedzmy tez wazne jest sasiedztwo i tego typu kwestie; dobra; pogadalam, moge isc spac; ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- A, machaj, super jubilatka; widac, ze zadowolona z prezentu; ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-11 o 22:42 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też w jakieś tam koty czy trzynastego nie wierze. Ale z tym przesunięciem to akurat tak. U nas od razu było lepiej jak Zosie ta pani naciągneła i niech mi kto mowi co chce ale dużo pomogło. Mała od razu przestała płakać, spała i zaczeła jeść. Drugi raz bym się nawet nie zastanawiała czy jechać do tego naciągania czy nie. Tutaj w mojej okolicy dużo osób tak miało że dziecko było przesunięte. Wole jechać i sprawdzić niż pozniej mała ma mieć garba. No a z jajkiem to też dziwne, ze wyglądało jak by było ugotowane. Przecież jak się wleje normalnie jajko do wody to nic się nie dzieje. Tż ma dzisiaj urodziny,mielismy troche gości ![]() ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
heloł, ja z rańca, póki mały jeszcze śpi, potem moja siostra przyjeżdża, tż poszedł dziś do pracy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do przesądów, ja wierze w niektóre np. kota czarnego czy stłuczone lustro, piątki 13ego jakoś nie specjalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Gmyrelko, jak sie czujesz??? współczuję kochana, oby szybko przeszło i oby dzieciaki nie złapały tego grypska. Mnie i tż gardła bolą, on jeszcze kaszle, ale temp nie ma, oby tak zostało ![]() Ania p pokaż buciki?? ja kupiłam w deichmanie fajne butki ze skórki, ale będą dopiero na jesień, bo rozmiar 22, a na teraz mam tylko kangaroosy, ale nóżka mu ciężko wchodzi i też muszę coś kupić ![]() wiecie co...teraz mnie bolą oba kolana ![]()
#2475 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas sliczna pogoda dzisiaj ![]() Zosia się tylko raz w nocy obudziła, bo nie mogła smoczka znaleźć. Nawet nie płakała tylko wołała tata ![]() ![]() ![]() Machaj Kalinka śliczna ![]()
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o przesuniecia jak sie mala urodzila przed nami byla kobitka ktora mowila ( jej dziecko 2 miechy starsze od Oliwci) bylo wlasnie przesuniete, gdzies je nie tak zlapali w szpitalu przy kapieli ....wiec cos w tym jednak jest.
My wczoraj obejrzelismy zmierzch i poszlismy kimac:P Dzisiaj moja mama ma urodziny ale ide do niej sama , tz z Oliwia zostaje. Ide jakies torby obejrzec , mowila ostatnio ze musi sobie kupic jakas. Dziekujemy za wszystkie komplementy i za kciuki za zdrowko maluszka.
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
Aixa - sto lat dla Lenki
![]() A Kalinka to słodka dziewczynka ![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
jaq na razie malej butkow nie kupuje, dostala od mojej mamy 3 pary, w jednych beżowych cieka po domu, jedne wiosenne i jedne adidaski ze skorki ,wiosenne swietne ze skorki , podobaja mi sie bardzo.( i w tych z kotwicą tez po domu, jeszcze kiedys jej w cocodrillo kupilam i tez w nich lata)
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Machaj KALINKA cudna, widac ze prezent jej sie podoba!
No i oczywiscie NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA LENUSI! kurcze ja wcale chyba nie chce tego 5 kwietnia, rok to juz przeciez dorosle dziecko:P do bani, po co one tak szybko rosna? ja wlasnie dzisiaj skladalam od rano za male ciuszki malej to w szoku bylam, niektore znalazlam to normalnie nozke ma dluzsza od ciuszka:P
![]() |
#2481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pózniej powyłaziło mnóstwo firm,które mają prawdziwe minerały,ale u nas dostępne tylko przez neta. Jedynym mi znanym prawdziwym minerałem jest Clinique almost i chyba firma Deborah ma prawdziwego albo isa dora-nie pamiętam już.Dior chyba też ma prawdziwego. Jednak te,które są pseudo mineralne też są fajne.Każda buzia lubi co innego i nie warto szukać na siłe prawdziwego jeśli buzia lubi tego pseudo. Cigi jeśli chodzi Ci o diroseal z firmy avene to jak najbardziej.Avene to dermokosmetyki i ja osobiście bardzo je lubię ![]() Ale czy Ty potrzebujesz czegoś na rumień i zaczerwienienia,rozszerzo ne naczynka?bo on właśnie na to jest. Cigi wiesz co?jeśli masz tam u siebie coś takiego jak flavo C Auriga to może spróbuj to-to jest serum z czynną witaminą C.Pomaga na zmęczoną cerę,rozświetla ją.Intensywna kuracja przeciwzmarszczkowa. Rozjaśnia, wygładza skórę i działa antywolnorodnikowo. Doskonała terapia dla skóry szarej, zmęczonej i zniszczonej słońcem.Jest naprawę dobre ![]() Szkoda,że Ciebie tutaj nie ma ,bo wtedy zamawiasz same produkty z naszych fajnych stron i robisz sobie takie serum sama w domu z taką różnicą,że płacisz nie 90zł,a 30zł. Rany coś mi się z czcionką poknociło ![]() Pytasz o tą Oliwę i cytrynę.Sok z cytrny owszem,ale tylko do maseczek używanych max raz w tygodniu.Inaczej cytryna może Cię podrażnic.Nie używaj,bo ona wcierana nic dobrego nie zrobi ![]() U nas w zielarskich są fajne kapsułki z wit A+E z olejkiem z wiesiołka,które można stosować na twarz w celu jej nawilżenia nawet codziennie.Rozejrzyj się u siebie może też coś takiego masz ![]() Cytat:
![]() ![]() Dusiaka ja też byłam od urodzenia przyzwyczajona do miasta,jak tutaj się wprowadziliśmy to do tej pory widok krowy czy świni mnie fascynuje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Ania a buty z cocodrillo się nadają czy nie kupować w razie czego?bo mam sklep pod nosem z tymi butami?
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
ana z tego co wiem nie sa profilowane, ostatnio rozmawialam wlasnie z wlascicielka cocodrillo jak u nas otworzyli bo sie okazalo ze to kuzynka tzeta i nie sa profilowane.
Uciekam szukac prezentu dla mamy.
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ba, ja nawet lubię chodzić po różnych urzędach...Ci średnio mną zainteresowani urzędnicy nie raz dostali ode mnie psztyczka w nos. Wchodząc do pokoju nikt się mną nie interesuje, a jak w końcu ktoś podnosi głowę, to mówi takim tonem, jakbym była dzieckiem z zerówki i chodziła jak dziecko we mgle. A ja lubię wtedy pokazać, że dobrze wiem, co powinnam ze sobą mieć, dobrze znam procedurę i tryb postępowania w konkretnym przypdaku. Może tym razem będzie inaczej, ale póki co, myślę pozytywnie ![]() Kaloszki mam, kupiłam do babci na wieś i jeszcze nie miałam okazji ich wywieźć, więc już zostaną.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
gmyrelko znalazlam w mojej ksiazce fragment o bujaniu sie dzieci i waleniu glowka. zalaczam zdjecie strony.
Asiulek na tej stronie jest tez o ciagnieciu za wloski. mam nadzieje, ze nie pokickalam, ktory dzieciaczek co robi ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, nadrobię później a póki co pytanie na cito-kto robil tort sachera????? LIBRA????? Musze piec na raty bo mam jedna foremke (wlasnie sie okazalo) i czy pierwsza warstwa po upieczeniu to KONIECZNIE musi wystygac W PIEKARNIKU czy jak wyciagne to mi klapnie? Bo piekarnik potrzebny do drugiej warstwy, babeczek i innych rzeczy- ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
dajemy malej eurespal, wit. C, nasivin soft, pulmex baby, fenistil, olejek do nawilzacza i kupilismy katarek. na razie zmian nie ma, chociaz tak jakby mniej jej sie odrywa przy kaszlu. zobaczymy jeszcze jutro i w poniedzialek do lekarza, niech oslucha. TZ z niania pojedzie, bo ma wieczorna zmiane - bedzie udawal, ze ma mloda zone
![]() dziekujemy za kciuki i porady. dam zlecenie TZtowi, zeby pogadal z lekarka o inhalacjach. i musimy mala na pneumokoki zaszczepic jak wyzdrowieje, mam nadzieje, ze bedzie mniej chorowac dzieki temu. zastanawiam sie, czy te jej infekcje to nie sa od moich wiecznie zainfekowanych zatok - tez musze to wyleczyc cholerstwo ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
tu napisali, ze piec przez 75-85 min (przez pierwsze 30 min. nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie!) czyli chyba mozesz wyciagac
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
hej hej. I ja jak zwykle z doskoku, Przyszłam złożyc życzenia spóźnione ale szczere. Kochane dzieciaki dużo zdrowia, szczęścia w waszym małym świecie jeszcze więcej miłości i samych słonecznych dni
![]() U nas ok, małej idzie górna prawa jedynka i o dziwo nie odczuwamy tego za bardzo, były tylko dwie nocki takie do du** kiedy dziąsło zaczęło robic się białe a teraz wstaje tylko 1 lub 2 razy w nocy (nie zapeszając) Wikula waży już 10 kg, mój pulpecik kochany. ![]() Eh a ja tylko powiem że moja mama znowu robi cyrki. W niedzielę za tydzień robimy roczek małej, i jak się okazało moja mama stwierdziła że przyjedzie w pon lub we wt juz ten a taty w ogóle nie będzie ![]() ![]() A dzisiaj mamy pierwszą ''miesięcznice'' ślubu hehe
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Ja nie napiszę nic nowego - umieram. Dwie noce z rzędu nawet 5 minut nie spałam tak mnie gardło napier**** i oczywiście mam ANGINE
![]() ![]() ![]() ![]() yoonka bardzo Ci dziękuję za skan, kochana jesteś ![]() ![]() Lenko kochana sto lat, masy powodów do uśmiechu każdego dnia, spełnienia wszystkich marzeń i żeby ta Twoja mamusia częściej tu zaglądała, pisała do nas i Ciebie nam pokazywała
![]() I błagam Was o podanie sprawdzonych sposobów na mega ból gardła... nie mogę jeść i brzuch mnie boli od leków; nie mogę pić - usycham; nie mogę spać - jestem jak warzywo na łóżku tylko leżę, nie mam na nic sił ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-12 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.