|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale nie macie trochę takiego wrażenia, że społeczeństwo to w dużej mierze niechluje?
ja wiem, na wizażu mamy same elegantki które wyprzedzają trendy, raczej będzie pojazd a nikt się nie przyzna, że mu zwisa, co nosi. ale ja na uczelni mało widuję osób ładnie ubranych, bardzo mało.
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
przylacze sie do rozmowy
![]() wg mnie zalezy od srodowiska/grupy? u mnie w szkole styl ubierania sie zalezy od klasy :P np jest klasa muzyczna i tam sa same gwiazdy, dziewczyny ubieraja sie bardzo ladnie, i sa zrobione zazwyczaj na tip top. a jesli chodzi o mnie, no to sama nie wiem.. teraz jezdze wlasnie do szkoly ktora mam w centrum warszawy i tam-w centrum- wg mnie duzo osob zwraca uwage na swoj stroj, wygladaja modnie zazwyczaj- choc nie wszyscy oczywiscie. mnie osobiscie troche to kluje jak widze jakas super ubrana dziewczyne, z czystej zazdrosci ze ona ma takie ciuchy i STYL a ja go nie mam. chociaz sie staram czesto mam uczucie ze wygladam goorzej niz takie dziewczeta na ulicy, co dziwne bo w szkole takiego uczucia nie mam. a z jeszcze innej str to czasem glupio mi sie wlasnie wystroic bo nie chce zeby ktos o mnie myslal ze ja tylko o ciuchach mysle.i co tu zrobic ;p kobieta skomplikowana jest eh;. Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2011-03-11 o 17:32 |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba złapać dystans i tyle, nie przesadzać w żadną ze stron, ani nie chodzić jak lump, ani nie mysleć zbyt dużo o modzie (w senesie, że co 5 sekund )
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze wizaz w tym nie pomaga albo przynajmniej mi nie teraz wlasnie przez jeden watek slinie sie do koralikow trollbeads, mimo ze wczesniej jakos mnie nie oczarowaly
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1957 |
|
Konto usunięte
|
tya... przez wizaz odkrylam wiele sklepow... blogow, INSPIRACJI jego mać do tego jak by tu wydac pieniadze
![]() ale w tym mcu wydalam tylko 25% tego, cow ubieglym, zobaczymy jak mi pojdzie ograniczanie
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się wie gdzie iść to wcale taki drogi (dla mnie) kurczak czy bułki nie były, potrafiłam kupować w identyczniych lub niewiele wyzszych cenach. Te produkty są owszem droższe trochę niz w Polsce, ale dla nich to ciągle jest dużo taniej niż dla nas w Polsce, wiec tak, mają taniutki chlebuś i mięsko. Temat tyczy raczej ciuchów i są one cenowo identyczne a na wyprzedażach dużo tansze niż w Polsce (obniżki do 80-90%), więc dla nich to są niskie kwoty. Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2011-03-11 o 18:56 |
||
|
|
|
#1959 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mleko sojowe jest tansze niz w polskim tesco, platki sniadaniowe kosztują tyle co w polsce... tylko ze tam moj kolega ktory robi na ochornie ma polskich 13tys zl... a na wyprzedazach w sieciwokach prawie wszystko jest po funciaku tak jak u nas w lumpachDROBNA roznica ale muszynianka jest swiatowa kobita ![]() jesli ktos nie widzi roznicy w wykonaniu miedzy louboutinami, a butami z primarka, to zwyczajnie tych pierwszych nie widzial nigdy nawet przez szybe wystawy... Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-11 o 19:00 |
|
|
|
|
#1960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dokładnie. nikt nikomu nie każe kupować w "ekskluzywnych"sklepa ch [dla każdego to znaczy co innego], sieciówkach czy lumpeksach. to jest indywidualny wybór NAJCZĘŚCIEJ kierowany wysokością zarobków i wydatków. ale niech nikt nie mydli nikomu oczu, że nie widać róznicy w jakości materiału i wykonaniu ciuchów w sklepie typu Primark czy H&M [dla mnie osobiście ceny są zbyt wygórowane i nieadekwatne do jakości] a "tymi z wyższej półki" [celowo nie podaję marek] a wybór kto gdzie kupuje to sprawa indywidualna i nie powinna podlegac dyskusji. fanki primarka nie przekona nikt do racji fanki diora [to skrajne przypadki oczywiscie, ale specjalnie tak napisałam, żeby podkreślic stereotypowość, albo czarne albo białe] |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli lepiej kupować spodnie w Housie itp- miałam ich pare sztuk i trzymały się bardzo dobrze
|
|
|
#1962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w drugich siadalam, dziura w tym samym miejscu, szczescie,z e mialam czarne majtki, bo to sie stalo w srodku imprezy... |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
moze za male spodnie kupujesz
![]() (żart, nie bij :P) |
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
mi jeszcze nigdy spodnie się nie przetarły, a nie kupuję żadnych mega drogich, zwykłe z sieciówek
zawsze się zastanawiam co ludzie robia, że po kilku wyjściach im spodnie pękają (i nie, nie chodzi mi o wypadki losowe w stylu zahaczenie o gwoździa ).w ogóle to mam też spodnie jeansy jeszcze z czasów gimnazjum ), w które jeszcze się mieszczę więc intensywnie eksploatuję w domu zamiast chodzenia w dresach, ale na ulicę w nich nie wyjdę bo kompletnie fason i ogółem ich wygląd już mi przestał odpowiadać (zresztą co się dziwić, czasy gimnazjum ... ). Ale chciałam tym zwrócić uwagę na fakt, że przez tyle lat one nadal są w dobrym stanie, nie rozciągnięte ani trochę!, nie przetarte nigdzie a wtedy kupowałam ciuchy ze zwykłych sklepów no name i więcej jak 50 zł to nie kosztowały
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo często jest po prostu tak, że w sieciówkach, nawet tych lepszych sprzedają rzeczy tego samego producenta co na bazarkach tylko doszywają metki. Róznica jest tylko w jednej rzeczy - cenie
|
|
|
|
#1967 |
|
Konto usunięte
|
proponuję wrócić do tematu wątku, a nie licytować się co jest lepsze bo jak wiadomo ile ludzi tyle opini
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=alucior;25667920]ale niech nikt nie mydli nikomu oczu, że nie widać róznicy w jakości materiału i wykonaniu ciuchów w sklepie typu Primark czy H&M [dla mnie osobiście ceny są zbyt wygórowane i nieadekwatne do jakości] a "tymi z wyższej półki" [celowo nie podaję marek][/QUOTE] Dla mnie też H&M jest abstrakcyjnie drogi .Nie rozumiem jak ludzie mogą mówić że w H&M jest tanio ? Marynarka cienka ,prawie przezroczysta z tyłu 160zł! Jakas kamizelka kiepska za 70zł w sklepie kilkanaście metrów dalej podobna za 50 a sporo lepszej jakości.
Cytat:
Ad. 1 Bez przesady są jakieś minimalne kanony,na które każdy jest wrażliwy; dla nikogo chyba rozwalające sie rzeczy sa ładne ? Ad. 2.Już pisałam o braku czasu . Owszem nie wątpię że jak się jest młodą matką to nie ma sie czasu dla siebie. Ale to jest kilka procent społeczeństwa , co z resztą ? Chyba juz o tym pisałam ale powtórzę , czytałam niedawno ile Polacy przeznaczają czasu na oglądanie telewizji , jesteśmy w światowej czołówce - jakie 3,5 godziny dzienne ;3,5x7= 24,5- to tak jakby jedną dobę w tygodniu przeznaczali na siedzenie przed tv ! (siedzenie - bo nie przypuszczam że oglądają ćwicząc jednocześnie, chociaż błoby wspaniale mielibyśmy bardzo zdrowe społeczeństwo ) Poza tym czemu w ogóle łądne ubranie sie zajmuje dużo czasu? Jak ktoś chce wyglądać modnie to może musi spędzać co drugą sobotę w galerii ale żeby sie dobrze ubrać wystarczy mieć te ubrania w szafie i je wciągnać na grzbiet 5 minut przed wyjściem. Kupować można raz na p ól roku albo rok, można on-line , pushit wspominałą o sklepie asos np, tam jest ogromny wybór a przeglądnięcie kilku tysięcy rzeczy zajmuje 10 minut ! Można to zrobić zakupy w czasie obiadu ! Ad.3. Hmm nigdy nie szukałam tego rozmiaru konkretnie ale ja zawsze na wyprzedażach widzę że największy wybór jest właśnie w rozmiarach L czyli 40 ,42 Może nie w sklepach dla gimnazjalistów. Ad.4. chodzi ci to te "zapomniane plemion żyjących w niedostępnych dolinach górskich w Indiach "albo "slumsy Dharavi" które opisywałam ? To nie jest afryka subsaharyjska ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co mnie najbardziej zadziwia? Że o jakości tych powiedzmy "drogich" i w pewnym sensie "markowych" rzeczy opinie wyadają osoby, które miały jedynie tanie imitacje z targu czy sieciówki i im się but nie rozkleił po 5. wyjściu, więc wnioskują, że jakość Primarka jest b. wysoka i równać się może z Diorem
![]() Mnie samej na diory czy dolczegabany nie stać, ale nie uważam, że moje ukochane nawet szpilki z CCC są takie super a jakośc jak Louboutiny |
|
|
|
#1971 | |
|
Konto usunięte
|
ale myslalam, ze ktos moze tak pomysli,wiec juz mowie - mam wszystkie spodnie w mniej wiecej tym samym rozmiarze i tylko dwie pary tak hmm padły a na dodatek to byly 36, a mam tez kilka par 34 i wciskam dupsko, nic nie peka...
Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no sorry ale buty bardzo tanich marek praktycznie ZAWSZE wyglądają złe ,nawet jak nie są zniszczone. Jak materiał jest tani to to widać ! (Pisze praktycznie bo może sie znajdzie jedne dwa modele które są całkiem ok ale to wyjątek) Dla mnie argumentacja że buty z taniego sklepu albo z bazaru są dobre bo sa"trwałe i wygodne" jest troche bez sensu. Gumowce też sa tanie i trwałe ! ( dla wielu ludzi wygodne ,wygoda rzecz subiektywna ). Tyle że mowa jest o JAKOŚCI a nie o TRWAŁOŚCI .Dla mnie to nie to samo. Ba nawet często jest odwrotnie ! Delikatne jedwabne szyfony ,wyszywane tuniki ,skóra -top nietrwałe rzeczy ! Najtrwalsze są rzeczy z P.U. (sztuczna skóra ) i poliesteru ! Tylko że te trwałe materiały często wyglądają też tandetnie .Poza tym w każdym sklepie trafią sie buble ,dużo też zależy od sposobu użytkowania i przypadku -opisanie 3 par butów to dla mnie żadnej argument; takie liczby nie mają ządnej wartości statystycznej , Cytat:
.Bywam czasem na targowiskach , kiedyś nawet się tam zapatrywałam w ubrania i wiem że rzeczy naprawdę ładnych i stylowych z dobrego materiału się tam nie znajdzie, nie ma takiej opcji |
||
|
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zastanawiam dlaczego uwązacie że sieciówki są dla licealistek?
sama jestem w LO a ubieram się głównie w lumpeksach lub ubraniach szytych przez moją mamę... w sieciówkach tylko przeglądam ubrania, ale nie kupuję o mnie nie stać, wiem że z jakością słabo i wiem, że np ciuch z H&M ma pól miasta. poza tym uważam że ubrać ładnie i stylowo można się bardzo tanio, nie trzeba Dior, Chanel i innych tego typu.
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Kurcze no, nie oszukujmy się, nie wiem jak wy, ale ja jak bym była obrzydliwie bogata to bym chodziła w Louboutinach a nie CCC, na dzien dzisiejszy mnie nie stać, wolę kupić tańsze i odłożyć a jak się rozlecą to kupic nowe i już. Ale lepiej sobie wmawiać, że trampki za dychę z targu niczym się od conversów nie różnią Bo tak się połechtać chyba można, że ma się taniutko a ktoś inny grubą kasę za to samo wydaje i przepłaca---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Zazdroszczę mamy Jak jeszcze umie spełniać modowe marzenia to juz w ogóle cacy
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bylybysmy idealnym malzenstwem mnie sie marza jakies louboutiny bo sa ponoc szalenie wygodne mialabym jedne buciki na "specjalne okazje" i tyle, ale chwilowo mam na glowie dwa kredyty i chce zrobic w tym roku trzy wieksze wydatki, wiec powiedzmy, ze te buciki, moze kiedys zawitaja do mojej szafy tak samo jak wierze, ze dorobie sie prawdziwej chanelki bo czemu by nie, ale po prostu nie w tej chwili Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-11 o 23:46 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie! Mnie też to zastanawia. Mnie jeszcze nigdy się spodnie nie przetarły/pękły, etc... I wszystkie spodnie z sieciówek i zwykłych sklepów no name, a czasem z lumpeksu.
|
|
#1977 |
|
Konto usunięte
|
moj TZ i jego brat kupili identyczne dzinsy takie wygladajace jak skora, jakby gumowane w zarze, obum pekly w tym samym miejscu robiac wielka dziure na posladku
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
ja w zadnych sklepach nie widze praktycznie rozmiarow 40-42-44 na wyprzedazy, zostaja tylko najmniejsze. I nie mowie tu o sklepach dla gimnazjalistek (ktore to wlasciwie, bo nawet nie wiem)
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to zobaczyłam. Natomiast mam ze 3 pary dżinsów lee pamiętających jeszcze czasy LO i wyglądają jak nowe, gdyby nie fakt że może fason już nie zbyt mi się podoba ale czasem jeszcze na piknik na łące albo rajd leśny je zakładam i już nie dam się namówic na dżinsy z sieciówki
|
|
|
#1980 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to ja mam odwrotnie... jak ide na wyprzedaz, widze 42, 46 ale pewnie kazda z nas znajduje dokladnie to,c zego nie potrzebuje, zgodnie z prawami murphyego... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Zwłaszcza dlatego że też lubię taki elegancki styl. Ale nieco smucą mnie dziwne spojrzenia, mierzenie wzrokiem, komentarze na uczelni typu "Znów nowe buty?", "Mnie szkoda kupować setną marynarkę", "Po co Ci szpilki? Adidasy są fajniejsze"... 

)
teraz wlasnie przez jeden watek slinie sie do koralikow trollbeads, mimo ze wczesniej jakos mnie nie oczarowaly

Zapraszam
zawsze się zastanawiam co ludzie robia, że po kilku wyjściach im spodnie pękają 
jak to zobaczyłam. Natomiast mam ze 3 pary dżinsów lee pamiętających jeszcze czasy LO i wyglądają jak nowe, gdyby nie fakt że może fason już nie zbyt mi się podoba