Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 16:21   #1951
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
Gabi ja bardzo podziwiam Ciebie i Twój sposób ubierania się i często się Tobą inspiruje Zwłaszcza dlatego że też lubię taki elegancki styl. Ale nieco smucą mnie dziwne spojrzenia, mierzenie wzrokiem, komentarze na uczelni typu "Znów nowe buty?", "Mnie szkoda kupować setną marynarkę", "Po co Ci szpilki? Adidasy są fajniejsze"...

no ok, ale ja już naprawdę się tym w ogóle nie przejmuję i naprawdę zupełnie nie zwracam na to uwagi ba, wszyscy znajomi często zwracają mi uwagę, że jak idę to zupełnie nikogo nie widzę (machają mi, kukają a ja nic) no tak już mam i fajnie mi z tym

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

też tak mam, a tak naprawdę często jest tak, że gdzieś na ebayu kupiłam taniej, albo coś sprzedałam itd ale nie wszyscy muszą o tym wiedziec przecież i niech tak zostanie
He he dokładnie. Poza tym ktoś napisał, że jak będziemy mieć rodzinę, to nie będziemy mieć czasu na zakupy, a Ty Gabi jesteś żywym tego zaprzeczeniem. Masz męża, dziecko, pracę, a zawsze ładnie wyglądasz i masz czas na zakupy. Myślę, że jak ktoś chce ładnie wygladać, to znajdzie czas i na rodzine i na zakupy i na inne sprawy. Chcieć to móc.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:16   #1952
makeupnotwar
Wtajemniczenie

no ale nie macie trochę takiego wrażenia, że społeczeństwo to w dużej mierze niechluje?

ja wiem, na wizażu mamy same elegantki które wyprzedzają trendy, raczej będzie pojazd a nikt się nie przyzna, że mu zwisa, co nosi. ale ja na uczelni mało widuję osób ładnie ubranych, bardzo mało.

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:31   #1953
pingwinek=]
Zakorzenienie

przylacze sie do rozmowy

wg mnie zalezy od srodowiska/grupy? u mnie w szkole styl ubierania sie zalezy od klasy :P np jest klasa muzyczna i tam sa same gwiazdy, dziewczyny ubieraja sie bardzo ladnie, i sa zrobione zazwyczaj na tip top.

a jesli chodzi o mnie, no to sama nie wiem.. teraz jezdze wlasnie do szkoly ktora mam w centrum warszawy i tam-w centrum- wg mnie duzo osob zwraca uwage na swoj stroj, wygladaja modnie zazwyczaj- choc nie wszyscy oczywiscie.

mnie osobiscie troche to kluje jak widze jakas super ubrana dziewczyne, z czystej zazdrosci ze ona ma takie ciuchy i STYL a ja go nie mam.
chociaz sie staram czesto mam uczucie ze wygladam goorzej niz takie dziewczeta na ulicy, co dziwne bo w szkole takiego uczucia nie mam.

a z jeszcze innej str to czasem glupio mi sie wlasnie wystroic bo nie chce zeby ktos o mnie myslal ze ja tylko o ciuchach mysle.i co tu zrobic ;p kobieta skomplikowana jest eh;.

Edytowane przez pingwinek=]
Czas edycji: 2011-03-11 o 17:32
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:43   #1954
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
przylacze sie do rozmowy

wg mnie zalezy od srodowiska/grupy? u mnie w szkole styl ubierania sie zalezy od klasy :P np jest klasa muzyczna i tam sa same gwiazdy, dziewczyny ubieraja sie bardzo ladnie, i sa zrobione zazwyczaj na tip top.

a jesli chodzi o mnie, no to sama nie wiem.. teraz jezdze wlasnie do szkoly ktora mam w centrum warszawy i tam-w centrum- wg mnie duzo osob zwraca uwage na swoj stroj, wygladaja modnie zazwyczaj- choc nie wszyscy oczywiscie.

mnie osobiscie troche to kluje jak widze jakas super ubrana dziewczyne, z czystej zazdrosci ze ona ma takie ciuchy i STYL a ja go nie mam.
chociaz sie staram czesto mam uczucie ze wygladam goorzej niz takie dziewczeta na ulicy, co dziwne bo w szkole takiego uczucia nie mam.

a z jeszcze innej str to czasem glupio mi sie wlasnie wystroic bo nie chce zeby ktos o mnie myslal ze ja tylko o ciuchach mysle.i co tu zrobic ;p kobieta skomplikowana jest eh;.
Ja mam dokładnie tak samo! Często mam wrażenie, że wyglądam tak zwyczajnie, nudno, że inne dziewczyny wyglądają lepiej. Z kolei jak się wystroję, to mam poczycie, że ludzie patrzą i myslą - o modnisia, tylko moda jej w główce pustej.
Trzeba złapać dystans i tyle, nie przesadzać w żadną ze stron, ani nie chodzić jak lump, ani nie mysleć zbyt dużo o modzie (w senesie, że co 5 sekund)

Stary 2011-03-11, 18:37   #1955
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie tak samo! Często mam wrażenie, że wyglądam tak zwyczajnie, nudno, że inne dziewczyny wyglądają lepiej. Z kolei jak się wystroję, to mam poczycie, że ludzie patrzą i myslą - o modnisia, tylko moda jej w główce pustej.
Trzeba złapać dystans i tyle, nie przesadzać w żadną ze stron, ani nie chodzić jak lump, ani nie mysleć zbyt dużo o modzie (w senesie, że co 5 sekund)

tylko ze wizaz w tym nie pomaga
albo przynajmniej mi nie teraz wlasnie przez jeden watek slinie sie do koralikow trollbeads, mimo ze wczesniej jakos mnie nie oczarowaly
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:40   #1956
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze wizaz w tym nie pomaga
albo przynajmniej mi nie teraz wlasnie przez jeden watek slinie sie do koralikow trollbeads, mimo ze wczesniej jakos mnie nie oczarowaly
Co prawda, to prawda.

Stary 2011-03-11, 18:48   #1957
201704051255
Konto usunięte

tya... przez wizaz odkrylam wiele sklepow... blogow, INSPIRACJI jego mać do tego jak by tu wydac pieniadze

ale w tym mcu wydalam tylko 25% tego, cow ubieglym, zobaczymy jak mi pojdzie ograniczanie
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:54   #1958
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Bożesztymój bo adidasy i conversy nie są chińskie... no tak, wybacz, mogą być produkowane także w bangladeszu ...
Oczywiście musisz swoje miec na wierzchu kosztem pieprzenia glupot, byleby było, że muszynianka ma rację. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy conversami a trampkami z targu za 10 zł, to przykro mi
Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
O
niemożliwe, za to Chlebek i Mięsko - taniutkie jak barszczyk co nie?
Po pierwsze to liczy się stosunek ceny do zarobków, co chyba jest dla Ciebie ciężkie do ogarnięcia
Jak się wie gdzie iść to wcale taki drogi (dla mnie) kurczak czy bułki nie były, potrafiłam kupować w identyczniych lub niewiele wyzszych cenach. Te produkty są owszem droższe trochę niz w Polsce, ale dla nich to ciągle jest dużo taniej niż dla nas w Polsce, wiec tak, mają taniutki chlebuś i mięsko. Temat tyczy raczej ciuchów i są one cenowo identyczne a na wyprzedażach dużo tansze niż w Polsce (obniżki do 80-90%), więc dla nich to są niskie kwoty.

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2011-03-11 o 18:56
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:57   #1959
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Oczywiście musisz swoje miec na wierzchu kosztem pieprzenia glupot, byleby było, że muszynianka ma rację. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy conversami a trampkami z targu za 10 zł, to przykro mi

Po pierwsze to liczy się stosunek ceny do zarobków, co chyba jest dla Ciebie ciężkie do ogarnięcia
Jak się wie gdzie iść to wcale taki drogi (dla mnie) kurczak czy bułki nie były, potrafiłam kupować w identyczniych lub niewiele wyzszych cenach. Te produkty są owszem droższe trochę niz w Polsce, ale dla nich to ciągle jest dużo taniej niż dla nas w Polsce, wiec tak, mają taniutki chlebuś i mięsko. Temat tyczy raczej ciuchów i są one cenowo identyczne a na wyprzedażach dużo tansze niż w Polsce (obniżki do 80-90%), więc dla nich to są niskie kwoty.
w szwajcarii jedzenie jest drogie, ale w UK w glupim pakishopie drozszym niz nasze zabki (porownywalnie)
mleko sojowe jest tansze niz w polskim tesco, platki sniadaniowe kosztują tyle co w polsce... tylko ze tam moj kolega ktory robi na ochornie ma polskich 13tys zl...

a na wyprzedazach w sieciwokach prawie wszystko jest po funciaku tak jak u nas w lumpach

DROBNA roznica

ale muszynianka jest swiatowa kobita

jesli ktos nie widzi roznicy w wykonaniu miedzy louboutinami, a butami z primarka, to zwyczajnie tych pierwszych nie widzial nigdy nawet przez szybe wystawy...

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-11 o 19:00
Stary 2011-03-11, 21:52   #1960
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
w szwajcarii jedzenie jest drogie, ale w UK w glupim pakishopie drozszym niz nasze zabki (porownywalnie)
mleko sojowe jest tansze niz w polskim tesco, platki sniadaniowe kosztują tyle co w polsce... tylko ze tam moj kolega ktory robi na ochornie ma polskich 13tys zl...

a na wyprzedazach w sieciwokach prawie wszystko jest po funciaku tak jak u nas w lumpach

DROBNA roznica

ale muszynianka jest swiatowa kobita

jesli ktos nie widzi roznicy w wykonaniu miedzy louboutinami, a butami z primarka, to zwyczajnie tych pierwszych nie widzial nigdy nawet przez szybe wystawy...

dokładnie. nikt nikomu nie każe kupować w "ekskluzywnych"sklepa ch [dla każdego to znaczy co innego], sieciówkach czy lumpeksach. to jest indywidualny wybór NAJCZĘŚCIEJ kierowany wysokością zarobków i wydatków. ale niech nikt nie mydli nikomu oczu, że nie widać róznicy w jakości materiału i wykonaniu ciuchów w sklepie typu Primark czy H&M [dla mnie osobiście ceny są zbyt wygórowane i nieadekwatne do jakości] a "tymi z wyższej półki" [celowo nie podaję marek]

a wybór kto gdzie kupuje to sprawa indywidualna i nie powinna podlegac dyskusji. fanki primarka nie przekona nikt do racji fanki diora [to skrajne przypadki oczywiscie, ale specjalnie tak napisałam, żeby podkreślic stereotypowość, albo czarne albo białe]
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:03   #1961
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
jasne dzinsy z zary - rozerwaly sie po 5 zalozeniu, czarne eko skorki z c&a, rozerwaly sie na 1 wyjsciu....
oszczedzilam na tym jak cholera
Jak to się porwały? Szłaś sobie i nagle strzeliły na szwie czy co?
Czyli lepiej kupować spodnie w Housie itp- miałam ich pare sztuk i trzymały się bardzo dobrze
Stary 2011-03-11, 22:10   #1962
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Jak to się porwały? Szłaś sobie i nagle strzeliły na szwie czy co?
Czyli lepiej kupować spodnie w Housie itp- miałam ich pare sztuk i trzymały się bardzo dobrze
w pierwszych kucnelam, wieka dziura na tylku przy szwie

w drugich siadalam, dziura w tym samym miejscu, szczescie,z e mialam czarne majtki, bo to sie stalo w srodku imprezy...
Stary 2011-03-11, 22:12   #1963
sabbatha
Zakorzenienie

moze za male spodnie kupujesz

(żart, nie bij :P)

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:22   #1964
WhiteCherry
Zakorzenienie

mi jeszcze nigdy spodnie się nie przetarły, a nie kupuję żadnych mega drogich, zwykłe z sieciówek zawsze się zastanawiam co ludzie robia, że po kilku wyjściach im spodnie pękają (i nie, nie chodzi mi o wypadki losowe w stylu zahaczenie o gwoździa ).

w ogóle to mam też spodnie jeansy jeszcze z czasów gimnazjum (a teraz jestem w połowie studiów ), w które jeszcze się mieszczę więc intensywnie eksploatuję w domu zamiast chodzenia w dresach, ale na ulicę w nich nie wyjdę bo kompletnie fason i ogółem ich wygląd już mi przestał odpowiadać (zresztą co się dziwić, czasy gimnazjum ... ). Ale chciałam tym zwrócić uwagę na fakt, że przez tyle lat one nadal są w dobrym stanie, nie rozciągnięte ani trochę!, nie przetarte nigdzie a wtedy kupowałam ciuchy ze zwykłych sklepów no name i więcej jak 50 zł to nie kosztowały
Stary 2011-03-11, 22:28   #1965
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
przylacze sie do rozmowy

szpilki i makijaż, wszystko na tip top! i dzień jest nasz :P tak mi sie skojarzylo
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:36   #1966
enviee
Rozeznanie

Bardzo często jest po prostu tak, że w sieciówkach, nawet tych lepszych sprzedają rzeczy tego samego producenta co na bazarkach tylko doszywają metki. Róznica jest tylko w jednej rzeczy - cenie
enviee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:39   #1967
201605100
Konto usunięte

proponuję wrócić do tematu wątku, a nie licytować się co jest lepsze bo jak wiadomo ile ludzi tyle opini
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:43   #1968
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hummusik Pokaż wiadomość
[
no wlasnie czesto nie widac roznicy - mam buty z primarku i sa super trwale i wygodne, a zaplacilam grosze, chociaz inny model byl na pare założeń. kupiłam botki w zarze, to sie wykoślawiły, a z moimi stopami wszystko ok za to kupiłam botki na bazarze, bo mi sie podobały i były tanie i nie miałam czasu nic innego szukac i przetrwały nawet spacery z psami po górkach i rowach. kardigan kupiłam Only za ok 100zl (nie pamietam dokladnie) to mi sie szmatka zrobila i dziurki na guziki powiekszyły. a kupiłam znowu jakis made in china i mam go od ponad roku i nawet sie nie zmechacił. chyba to juz kwestia trafienia na produkt, a nie firme, bo moja kolezanka kupila przepiekna spodnice mango za 300zł! i po pierwszym praniu (zgodnie z zasadami na metce!) zmieniła czesciowo kolor i była do wyrzucenia. chyba lepiej patrzec na cene i czy nam sie podoba dana rzecz, bo czasem jeszcze jest tak, ze wydamy duzo kasy za cos nawet bardzo dobrej jakosci, tylko po paru miesiacach stweirdzamy, ze jednak nam sie juz tak nie podoba ja sobie tak kupiłam m.in buty Fly za 340zł i raz je założyłam, bo stweirdziłam,że buty owszem wygladaja pieknie, ale nie na mnie
akurat zara nie powala jakością, zwłaszcza jesli chodzi o buty ;p tam to chyba tylko ich ceny moga powalic ;p
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:57   #1969
Dione
Zakorzenienie

[QUOTE=alucior;25667920]ale niech nikt nie mydli nikomu oczu, że nie widać róznicy w jakości materiału i wykonaniu ciuchów w sklepie typu Primark czy H&M [dla mnie osobiście ceny są zbyt wygórowane i nieadekwatne do jakości] a "tymi z wyższej półki" [celowo nie podaję marek][/QUOTE] Dla mnie też H&M jest abstrakcyjnie drogi .Nie rozumiem jak ludzie mogą mówić że w H&M jest tanio ? Marynarka cienka ,prawie przezroczysta z tyłu 160zł! Jakas kamizelka kiepska za 70zł w sklepie kilkanaście metrów dalej podobna za 50 a sporo lepszej jakości.
Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
powiem krotko
ja ****
1. nie ładne to co ładne tylko co się komu podoba, moje ładne to inne niż twoje ładne. I uważam, że większość osób na ulicach w wieku zbliżonym do naszego się fajnie ubiera (i co z tego, ze w sieciówkach)
2. jak dorośniecie dzieciątka kiedyś do tego, aby zarabiać na rodzinę dojdziecie do wniosku, że czasami NIE MA gdzie wcisnąć nawet zakupów bo się normalnie na nie nie ma czasu (o pieniądzach już niejednokrotnie nie wspomnę). Więc jak tu rozważać godzinami składanie "setów"...
3. Znajdź sobie jedna z drugą przecenione spodnie w sieciówce w rozmiarze 42 i wyżej, powodzenia.
4. Nie porównuj proszę jedna z drugą plemion afrykańskich (czy naprawdę wiecie jaka jest specyfika życia takich plemion? Czy wyszywacie sobie ciuchy na co dzień? Jesteście takie pewne, że WSZYSCY biedni ludzie w afrykańskich plemionach pięknie wyglądają? A te muchy i wydęte brzuszki to skąd?)
|

Ad. 1 Bez przesady są jakieś minimalne kanony,na które każdy jest wrażliwy; dla nikogo chyba rozwalające sie rzeczy sa ładne ?
Ad. 2.Już pisałam o braku czasu . Owszem nie wątpię że jak się jest młodą matką to nie ma sie czasu dla siebie. Ale to jest kilka procent społeczeństwa , co z resztą ? Chyba juz o tym pisałam ale powtórzę , czytałam niedawno ile Polacy przeznaczają czasu na oglądanie telewizji , jesteśmy w światowej czołówce - jakie 3,5 godziny dzienne ;3,5x7= 24,5- to tak jakby jedną dobę w tygodniu przeznaczali na siedzenie przed tv ! (siedzenie - bo nie przypuszczam że oglądają ćwicząc jednocześnie, chociaż błoby wspaniale mielibyśmy bardzo zdrowe społeczeństwo )
Poza tym czemu w ogóle łądne ubranie sie zajmuje dużo czasu? Jak ktoś chce wyglądać modnie to może musi spędzać co drugą sobotę w galerii ale żeby sie dobrze ubrać wystarczy mieć te ubrania w szafie i je wciągnać na grzbiet 5 minut przed wyjściem. Kupować można raz na p ól roku albo rok, można on-line , pushit wspominałą o sklepie asos np, tam jest ogromny wybór a przeglądnięcie kilku tysięcy rzeczy zajmuje 10 minut ! Można to zrobić zakupy w czasie obiadu !
Ad.3. Hmm nigdy nie szukałam tego rozmiaru konkretnie ale ja zawsze na wyprzedażach widzę że największy wybór jest właśnie w rozmiarach L czyli 40 ,42 Może nie w sklepach dla gimnazjalistów.
Ad.4. chodzi ci to te "zapomniane plemion żyjących w niedostępnych dolinach górskich w Indiach "albo "slumsy Dharavi" które opisywałam ? To nie jest afryka subsaharyjska ta ludzie żyją biednie ale nie umierają z głodu i malarii. Zresztą w afryce tez sie pięknie ,ubierają np w Ghanie gdzie maja długą tradycję barwienia szat albo w Kenii .Chodziło mi to to że argument jaki niektórzy wysuwają że ktoś ciężko pracuje /a mało pieniędzy =nie może wyglądać ładnie jest nietrafiony.Tamci ludzie mimo ciężkiego życia sa jakoś jednak ciągle wrażliwi estetycznie a u nas ta potrzeba jakby wyginęła
Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
no ale nie macie trochę takiego wrażenia, że społeczeństwo to w dużej mierze niechluje?
ja wiem, na wizażu mamy same elegantki które wyprzedzają trendy, raczej będzie pojazd a nikt się nie przyzna, że mu zwisa, co nosi. ale ja na uczelni mało widuję osób ładnie ubranych, bardzo mało.
Niestety, , Bardzo rzadko widuje osób ładnie ubrane,w autobusach czy na mieście, no może jeszcze w centrum, młode dziewczyny.Jeszcze na co dzień to jeszcze rozumiem ale jak ludziom się nie chce ubrać ładnie nawet do kościoła czy do teatru to jest już źle .
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:07   #1970
tiramisu_
Wtajemniczenie

Wiecie co mnie najbardziej zadziwia? Że o jakości tych powiedzmy "drogich" i w pewnym sensie "markowych" rzeczy opinie wyadają osoby, które miały jedynie tanie imitacje z targu czy sieciówki i im się but nie rozkleił po 5. wyjściu, więc wnioskują, że jakość Primarka jest b. wysoka i równać się może z Diorem
Mnie samej na diory czy dolczegabany nie stać, ale nie uważam, że moje ukochane nawet szpilki z CCC są takie super a jakośc jak Louboutiny
Stary 2011-03-11, 23:25   #1971
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
moze za male spodnie kupujesz

(żart, nie bij :P)
ale myslalam, ze ktos moze tak pomysli,wiec juz mowie - mam wszystkie spodnie w mniej wiecej tym samym rozmiarze i tylko dwie pary tak hmm padły a na dodatek to byly 36, a mam tez kilka par 34 i wciskam dupsko, nic nie peka...

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie najbardziej zadziwia? Że o jakości tych powiedzmy "drogich" i w pewnym sensie "markowych" rzeczy opinie wyadają osoby, które miały jedynie tanie imitacje z targu czy sieciówki i im się but nie rozkleił po 5. wyjściu, więc wnioskują, że jakość Primarka jest b. wysoka i równać się może z Diorem
Mnie samej na diory czy dolczegabany nie stać, ale nie uważam, że moje ukochane nawet szpilki z CCC są takie super a jakośc jak Louboutiny
moge ci sie po tym poście oświadczyć?
Stary 2011-03-11, 23:28   #1972
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hummusik Pokaż wiadomość
no wlasnie czesto nie widac roznicy - mam buty z primarku i sa super trwale i wygodne, a zaplacilam grosze, chociaz inny model byl na pare założeń. kupiłam botki w zarze, to sie wykoślawiły, a z moimi stopami wszystko ok za to kupiłam botki na bazarze, bo mi sie podobały i były tanie i nie miałam czasu nic innego szukac i przetrwały nawet spacery z psami po górkach i rowach.

Nie no sorry ale buty bardzo tanich marek praktycznie ZAWSZE wyglądają złe ,nawet jak nie są zniszczone. Jak materiał jest tani to to widać ! (Pisze praktycznie bo może sie znajdzie jedne dwa modele które są całkiem ok ale to wyjątek)
Dla mnie argumentacja że buty z taniego sklepu albo z bazaru są dobre bo sa"trwałe i wygodne" jest troche bez sensu. Gumowce też sa tanie i trwałe ! ( dla wielu ludzi wygodne ,wygoda rzecz subiektywna ). Tyle że mowa jest o JAKOŚCI a nie o TRWAŁOŚCI .Dla mnie to nie to samo. Ba nawet często jest odwrotnie ! Delikatne jedwabne szyfony ,wyszywane tuniki ,skóra -top nietrwałe rzeczy ! Najtrwalsze są rzeczy z P.U. (sztuczna skóra ) i poliesteru ! Tylko że te trwałe materiały często wyglądają też tandetnie .
Poza tym w każdym sklepie trafią sie buble ,dużo też zależy od sposobu użytkowania i przypadku -opisanie 3 par butów to dla mnie żadnej argument; takie liczby nie mają ządnej wartości statystycznej ,
Cytat:
Napisane przez enviee Pokaż wiadomość
Bardzo często jest po prostu tak, że w sieciówkach, nawet tych lepszych sprzedają rzeczy tego samego producenta co na bazarkach tylko doszywają metki. Róznica jest tylko w jednej rzeczy - cenie
Zgodzę sięże są takie marki które mają rzeczy wyglądające jak z bazarku ,ale to są młodzieżowe marki nie dbające o jakość . Znajdź mi kaszmirowy sweterek albo sukienkę koktajlową z materiału nie nieprzypominającego folii aluminiowej i bez tandetnych świecidełek na bazarku .Bywam czasem na targowiskach , kiedyś nawet się tam zapatrywałam w ubrania i wiem że rzeczy naprawdę ładnych i stylowych z dobrego materiału się tam nie znajdzie, nie ma takiej opcji A tanie też nie sa, dziewczyna tu wklejała zdjęcie złotej sukienki na all, u mnie w mieście ta sama jest na targowisku za 200 zł Tyle samo kosztuje RI, a jakośc i styl nieporównywalnie lepsza,
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:30   #1973
dominikahh
Wtajemniczenie

a ja się zastanawiam dlaczego uwązacie że sieciówki są dla licealistek?
sama jestem w LO a ubieram się głównie w lumpeksach lub ubraniach szytych przez moją mamę... w sieciówkach tylko przeglądam ubrania, ale nie kupuję o mnie nie stać, wiem że z jakością słabo i wiem, że np ciuch z H&M ma pól miasta.

poza tym uważam że ubrać ładnie i stylowo można się bardzo tanio, nie trzeba Dior, Chanel i innych tego typu.
Stary 2011-03-11, 23:43   #1974
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
moge ci sie po tym poście oświadczyć?
jasne, czekam
Cytat:
Napisane przez dominikahh
poza tym uważam że ubrać ładnie i stylowo można się bardzo tanio, nie trzeba Dior, Chanel i innych tego typu
Oczywiście, ze tak: liczy się styl i umiejętność doboru ciuchów i dodatków. My tu tylko rozważamy kwestie ceny i jakości.

Kurcze no, nie oszukujmy się, nie wiem jak wy, ale ja jak bym była obrzydliwie bogata to bym chodziła w Louboutinach a nie CCC, na dzien dzisiejszy mnie nie stać, wolę kupić tańsze i odłożyć a jak się rozlecą to kupic nowe i już. Ale lepiej sobie wmawiać, że trampki za dychę z targu niczym się od conversów nie różnią Bo tak się połechtać chyba można, że ma się taniutko a ktoś inny grubą kasę za to samo wydaje i przepłaca

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dominikahh Pokaż wiadomość
ubraniach szytych przez moją mamę...
Zazdroszczę mamy Jak jeszcze umie spełniać modowe marzenia to juz w ogóle cacy
Stary 2011-03-11, 23:44   #1975
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze no, nie oszukujmy się, nie wiem jak wy, ale ja jak bym była obrzydliwie bogata to bym chodziła w Louboutinach a nie CCC, na dzien dzisiejszy mnie nie stać, wolę kupić tańsze i odłożyć a jak się rozlecą to kupic nowe i już. Ale lepiej sobie wmawiać, że trampki za dychę z targu niczym się od conversów nie różnią Bo tak się połechtać chyba można, że ma się taniutko a ktoś inny grubą kasę za to samo wydaje i przepłaca
i znowu piszesz to, co ja mysle
bylybysmy idealnym malzenstwem

mnie sie marza jakies louboutiny bo sa ponoc szalenie wygodne
mialabym jedne buciki na "specjalne okazje" i tyle, ale chwilowo mam na glowie dwa kredyty i chce zrobic w tym roku trzy wieksze wydatki, wiec powiedzmy, ze te buciki, moze kiedys zawitaja do mojej szafy
tak samo jak wierze, ze dorobie sie prawdziwej chanelki
bo czemu by nie, ale po prostu nie w tej chwili

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-11 o 23:46
Stary 2011-03-12, 08:56   #1976
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mi jeszcze nigdy spodnie się nie przetarły, a nie kupuję żadnych mega drogich, zwykłe z sieciówek (i nie, nie chodzi mi o wypadki losowe w stylu zahaczenie o gwoździa ). zawsze się zastanawiam co ludzie robia, że po kilku wyjściach im spodnie pękają

Właśnie! Mnie też to zastanawia. Mnie jeszcze nigdy się spodnie nie przetarły/pękły, etc... I wszystkie spodnie z sieciówek i zwykłych sklepów no name, a czasem z lumpeksu.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:15   #1977
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Właśnie! Mnie też to zastanawia. Mnie jeszcze nigdy się spodnie nie przetarły/pękły, etc... I wszystkie spodnie z sieciówek i zwykłych sklepów no name, a czasem z lumpeksu.
moj TZ i jego brat kupili identyczne dzinsy takie wygladajace jak skora, jakby gumowane w zarze, obum pekly w tym samym miejscu robiac wielka dziure na posladku
Stary 2011-03-12, 09:26   #1978
sabbatha
Zakorzenienie

ja w zadnych sklepach nie widze praktycznie rozmiarow 40-42-44 na wyprzedazy, zostaja tylko najmniejsze. I nie mowie tu o sklepach dla gimnazjalistek (ktore to wlasciwie, bo nawet nie wiem)

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:26   #1979
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
ja też tego nigdy pojąc nie mogłam, dopóki mnie samej coś takiego nie spotkało - kupiłam latem dżinsy za całe 99 i po prostu z tyłu przy szwie się przetarły, a muszę dodac że dżinsy noszę bardzo bardzo rzadko, więc myślałam że jak to zobaczyłam. Natomiast mam ze 3 pary dżinsów lee pamiętających jeszcze czasy LO i wyglądają jak nowe, gdyby nie fakt że może fason już nie zbyt mi się podoba ale czasem jeszcze na piknik na łące albo rajd leśny je zakładam i już nie dam się namówic na dżinsy z sieciówki
Stary 2011-03-12, 09:33   #1980
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
ja w zadnych sklepach nie widze praktycznie rozmiarow 40-42-44 na wyprzedazy, zostaja tylko najmniejsze. I nie mowie tu o sklepach dla gimnazjalistek (ktore to wlasciwie, bo nawet nie wiem)

to ja mam odwrotnie... jak ide na wyprzedaz, widze 42, 46
ale pewnie kazda z nas znajduje dokladnie to,c zego nie potrzebuje, zgodnie z prawami murphyego...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości