|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podklad do cery mieszanej z tendencja do wysuszania jaki??
Dziewczyny poleccie mi jakis fajny i nie za drogi podkald do cery mieszanej w strefie T z tendencja do przesuszania! Blagam poelccei mi cos co by mi nie wysuszalo mordki i jednoczesnie zeby cera wygladala na wypoczeta!! Baaardzo Blagam was!! Bo ja juz nei mam sily do ich wybeirania, taki metlik ze szok!!! Acha no i nei wime cyz w takije sytuacji mam kupic podklad rozwietlajacy, tudziez nawilzajacy czy mzoe jednak matujacy?? Ehhh
![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Podklad do cery mieszanej z tendencja do wysuszania jaki??
ja bym proponowała matujący + dobry krem nawilżający i będzie git
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmm a jakis konkret?
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
jak dla mnie dobór i kremu i podkładu jest raczej sprawą indywidualną i to co dla jednego jest super dla innego może być badziewiem, bo zapcha, spowoduje wysyp itd.. u mnie sprawdza się podkład revlon colorstay (mam do cery mieszanej, na all ok 38 zł z wysyłką) bo dobrze matuje, trzyma się cały dzień i kryje, co u mnie jest najważniejsze i ja go będę chyba już zawsze używać
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2010-12-12 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja polecam ten wraz z moją recenzją bo solidnie przetestowałam
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=444695 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wszystko o podkładach
A więc jakie są najlepsze, jak rozprowadzać żeby później ludzie dziwnie się na nas nie patrzyli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o podkładach
każdy ma swój sposób nakładania, zależy też od treści, formuły podkładu. Jest tyle opcji do wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja nakładam podkład najczęściej gąbeczkami albo paluszkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja po "latach" eksperymentów z podkładami, znalazłam 2 najlepsze
![]()
Ten pierwszy jest bardzo wydajny, nawet przy codziennym stosowaniu, nadaje ładny, naturalny odcień, skóra wygląda naturalnie i mam wrażenie, że nie zatyka porów, ale to tylko moje odczucie ![]() Drugi podkład jest natomiast dobrze kryjący, wygląda naturalnie długo pozostaje na skórze i nie wymaga poprawek w międzyczasie. Te 16 godzin na opakowaniu jest przesadzone, u mnie podkład dobrze wyglądał przez ok 8-10 godz. Ale nie ma po co tak męczyć skóry ![]() ![]() Do nakładania podkładu nie używam żadnych specjalnych "narzędzi", nakładam palcami + jaśniejszy odcień pod oczy + odrobinka pudru w kompakcie na całą twarz, odrobina różu bądź bronzera [bronzer latem ;-) ] i skóra wygląda zawsze świeżo i naturalnie, a o taki efekt zawsze mi chodzi ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja lubię nakładać praktycznie każdy podkład pędzelkiem typu flat top
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jako kolejna powiem - flat top
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
kurcze też mam ten pędzel ale jakoś używam go tylko do pudru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
spróbuj jest świetny, nadaje cerze efekt jak z photoshop'a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja używam tylko podkładów z firmy Artistry. Mają bardzo naturalną kolorystykę. Posiadają drobinki odbijajace światło przez co cera jest jednolita i ma bardzo naturalny odcień. Maja tez lekką formułę dzięki czemu nie zatykają porów. Jestem z nich bardzo zadowolona. Ja mam rozszerzone pory więc inne podkłady albo sprawiają, że nagle pojawia mi się mnóstwo zaskórników. Dodatkowo niestety wiekszość podkładów uwydatnia problem cery z rozszerzonymi porami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja uzywam stale podkladu 8 rok i po wieeelu roznych eksperymentach zarowno z podkladami aptecznymi jak i drogeryjnymi z roznych polek moge stwierdzic ze na chwile obecna na dlug czas moim must have jest i bedzie Revlon Colorstay do cery tlustej
![]() nakladam podklad zawsze placami. chcialam kupic ostatnio flat topa ale jakos sie rozmyslilam... pytanie do dziewczyn ktore uzywaja tych pedzli: jak naklada sie nim podklad czy trzyma sie on dluzej i czy lepiej kryje? bo ja jak nakladam placami super sie stapa ze skora, wspaniale. a jak chce gdzies mocniej pokryc to go tam wklepuje drugą warstwa i jest cacy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj nakładałam flat topem puder w kremie i na początku było ciężko ale jak dłużej pomachałam to było git
![]() wracając do podkładów - używała może któraś z was tego z soraya? zastanawiałam się czy nie kupić na próbę ale będąc w rossmanie nie widziałam go, chyba że źle patrzyłam ![]() co do revlonu to też się nad nim zastanawiałam bo nawet pochlebne opinie miał, tylko czy dostanę go w zwykłej drogerii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja nakładam palcami, mój ulubiony to SunProtection Shiseido.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
lagowianka dzięki napewno zajrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja przez długie lata używałam podkładów płynnych (max factor, lasting performance), teraz mam podkład sephory (przerzucam się na naturę, wyczytałam, że jest bez parabenów). MF był super, sephora jest bardzo sucha, tempa. Mój sposób na nakładanie podkładu płynnego - czyste ręce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Na dzień dzisiejszy moje najlepsze z najlepszych to:
1. Double Wear Estee Lauder - jeśli się nie przesadzi z ilością i dobrze dobierz odcień, to efekt jest powalający! Piękna cera, zasłania niedoskonałości i jest niezastąpiony! Wspaniale komponuje się z pudrami sypkimi i compactami! Potrafi przetrwać bardzoooo długo! Wydajny, choć ma okropne opakowanie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny, ja rowniez mam podobny problem co kolezanka a mianowicie mam cere mieszana z tendencja do suchej i i sklonnoscia do tradziku. Mnie ColorStay wysusza skore mimo ze nakladam krem Nivea a dodatkowo uwazam ze nie kryje i matuje dobrze i nie jest trwaly tzn po 2 godzinkach ja juz go nie mam na twarzy
![]() Bardzo prosze o rady i nie musi byc to tani podklad poniewaz wole dac wiecej ale byc zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie :)
Witam...
![]() Max Factor Lasting Performance Rimmel Lasting Finish 25H Foundation Pierre Rene Skin Balance z góry dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomóżcie :)
Color stay Revlona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie ten. idealnie kryje.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Revlon color stay |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Podklad z firmy Avene compact kolor wybierz sama do swojej cery.Mi poradzila go dermatolog powiedziala ze mi nie pogorszy cery a mam z nia problem ( tradzik ) jest bez zapachu i zawsze mozesz go zabrac na impreze. W compakcie jest lustereczko i gabeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Podkład Make-up Brilliance zamiennik?
Hejka,Otoż mam problem od kilku lat używam podkładu Lovely Make-up brilliance pastel ale przeprowadziłam sie za granice i ten podkład nie jest tutaj dostępny;( Znacie może jakieś podobne marki by posłużyły jako zamienik ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Jasna cera - podkład
Poszukuje podkładu do jasnej cery. Tak do 30 zł. Używam Inglot 41 ale jest ciemny. Proszę doradźcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Jasna cera - podkład
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4282 Zapraszam do tego wątku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.