Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 10:32   #3211
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Witam w przepiekny, słoneczny dzionek niestety mąż na uczelni cały dzień, więc nici z jakiś spacerków, ale może jutro po południu???
U mnie ok, brzuszek rośnie, codziennie wsłuchuję się w ruchy, ale jakoś nic nie czuję. Wczoraj tak jakby się poruszyło, ale czułam to na wysokosci jajników, to chyba za nisko nie?? W którym miejscu Wy czułyście?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:41   #3212
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

a ja pomyłam okna u Filipa i w kuchni
mam już to z głowy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:45   #3213
zanetaa88
Zakorzenienie

Oj kochane, jaka piękna pogoda
Posiedziałam trochę na ogródku, tak pięknie grzeje
Dzisiaj bobasek po raz drugi nie daje dobrze się wyspać, kręgosłup tak okropnie mnie boli, myślałam że mnie to nie dopadnie, że czuje się świetnie i nic mi nie grozi. A tu taki ból czuje w ogóle że brzuch mi się napina...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:49   #3214
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oj kochane, jaka piękna pogoda
Posiedziałam trochę na ogródku, tak pięknie grzeje
Dzisiaj bobasek po raz drugi nie daje dobrze się wyspać, kręgosłup tak okropnie mnie boli, myślałam że mnie to nie dopadnie, że czuje się świetnie i nic mi nie grozi. A tu taki ból czuje w ogóle że brzuch mi się napina...
oj biedaku mnie najbardziej kręgosłup bolał po porodzie, przez jakieś pół roku codziennie bolały plecy, ale potem samo przeszło
trzymaj się, może niech mąż masuje

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:02   #3215
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
oj biedaku mnie najbardziej kręgosłup bolał po porodzie, przez jakieś pół roku codziennie bolały plecy, ale potem samo przeszło
trzymaj się, może niech mąż masuje
No właśnie on sam mi to proponował, ale jakoś na sama myśl masażu to wiem, że będzie mnie drażnił ach te hormony
Pewnie się zgodzę na masaż jak mi nie przejdzie szybko...

~~*~~

Powiedzcie mi czy te koła pompowane w wózku są aż takie ważne?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:07   #3216
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zaneta jeśli chodzi o koła to zależy. Jeśli masz równe chodniczki, nie zamierzasz wyruszać w teren (tzn. las itp.) to nie koniecznie. Jeśli natomiast masz takie chodniki jak u mnie (czyli stare wielkie kostki, każda na innej wysokości) i blisko do lasu - to dla mnie koło pompowane są niezbędne - wózek jest przez to cięższy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:37   #3217
SweetAngel1984
Zadomowienie

dzieńdoberek..... ja juz po sniadanku.....i po sprzataniiu tzn. ja lezalam na łózku a moj R. odkurzal i zmywal podlogi...mi oczywiscie nie wolno bylo niczego tknac :/ maz pedant to troche uciazliwa kwestia....chociaz ....
na dworze cudnie.....chyab wybierzemy sie na obiad do babci.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:39   #3218
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brunetka byłam w Kazimierzu na wycieczce-zakochałam się w tym miejscu. Lublin też mi się podobał...
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Brunetka zazdroszczę ci tego Kazimierza. Byłam tam po raz pierwszy 4 lata temu i po prostu się zakochałam.
Bardzo się cieszę, że Wam się podobało Lubelszczyzna nie jest taka zła, nawet i tu można coś ciekawego zobaczyć hehe Jeśli będziecie miały jeszcze szanse przyjechać to dajcie znać spotkanie się zrobi

A ja polazłam na targ i znowu kupiłam dla dzidziusia tylko tym razem 4 pary skarpetek trzeba szybko schować zanim mąż z pracy wróci. Wyobraźcie sobie, że znalazłam biustonosz do karmienia za 10 zł , jak patrzyłam w sklepie identyczny kosztował 50 zł

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-12 o 11:43
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:56   #3219
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy te koła pompowane w wózku są aż takie ważne?!
Dokłądnie, to bardzo zależy od terenów po których będziesz jeździć. Ja np. kupię piankowe i na pewno nie chcę pompowanych. ALe to dlatego, że mieszkam w mieście, ulice równe, lasów brak, a najbardziej zależy mi na wadze wózka (w bloku nie ma windy). A każde koło pompowane to +/- 1kg w stosunku do piankowego, co na całym wózku daje różnicę 4-5 kg!
Stary 2011-03-12, 12:03   #3220
marzena_S
Zadomowienie

Właśnie próbuje wybrać dwa komplety pościeli dla bobasa i to jest po prostu jakiś koszmar, nie mogę nic dobrać.
Myślałam, że pościel to pościel, a tu jakieś różne rozmiary 70x100, 90x120, 100x135 i skąd ja mam niby wiedzieć który jest odpowiedni i jak wybrać spośród tej kosmicznej ilości dwa komplety które będą w tym samym rozmiarze?
Chciałam sobie poprawić humor zakupami, a się tylko wkurzyłam, że się w niczym nie orientuję jeśli chodzi o rzeczy dla malucha.

Możecie coś doradzić z tą pościelą? Na co zwrócić uwagę?
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:03   #3221
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry
piękna wiosna u mnie
piekna pogoda... zatem miłego fikania na trampolinie życze

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Kurcze kusi mnie żeby umyć okno u nas w pokoju bo już takie brudne że tego słoneczka mało co widać przez zakurzoną szybę
Ja po śniadaniu zagoniłam TZ do umycia wszystkich okien, on mył ja nadzorowałam, a co sie usmiałam to moje

Wczoraj wieczore chyba mnie dziecko skopało, no nic innego to byc nie moglo, wypiła troche coca coli na wieczór moze to ruszylo dzidzie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:17   #3222
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę, że Wam się podobało Lubelszczyzna nie jest taka zła, nawet i tu można coś ciekawego zobaczyć hehe Jeśli będziecie miały jeszcze szanse przyjechać to dajcie znać spotkanie się zrobi

A ja polazłam na targ i znowu kupiłam dla dzidziusia tylko tym razem 4 pary skarpetek trzeba szybko schować zanim mąż z pracy wróci. Wyobraźcie sobie, że znalazłam biustonosz do karmienia za 10 zł , jak patrzyłam w sklepie identyczny kosztował 50 zł
wiedziałąm
Stary 2011-03-12, 12:19   #3223
BABONIK
Zadomowienie

carmela brawo dla dzidzi niech kopie mamę ile wlezie z trampoliny korzystają wszyscy tylko nie ja

sweetangel-widzę,że nastrój lepszy

oliweczka-jak ja coś czuję to właśnie na wysokości jajników

koła do wózka jednak wybieram pompowane... próbowałam po wsi pojeździc parasolką odpada

ależ u mnie cudownie,w słońcu to ze 20stpC siedziałyśmy ze 2 godzinki i teraz mała padła jak mucha

Marzena_S kupuj pościel pod łózeczko.ja mam łóżeczko 90x120,więc wzięłam pościel 90x120 bo większa byłaby problematyczna.ja mieszkam w domu,noce po wygaśnięciu pieca potrafia byc chłodne,u nas bez pościeli sie nie obyło.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:35   #3224
nerola
BAN stały

Wróciłam z badań.
Była glukoza 50.A przed wypiciem robili mi poziom cukru na glukometrze i miałam 101.Pytali czy sie w nocy nie objadłam ale nie.Nic a nic.

Słonko piękne,kawkę na podwórku wypiliśmy ale dół jest nadal
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:39   #3225
SweetAngel1984
Zadomowienie

babonik - no lepszy lepszy.....chociaz dzis czekam na wiesci ze szpitala maja wybudzac kuzynke

nerola - nie smutaj sie kochana, bedziesz jeszcze powtarzac badanie?
Stary 2011-03-12, 12:46   #3226
aania_20
Zakorzenienie

Witam ponownie
Po pracy już jestem na szczęście, u mnie też wiosna na całego!
Nie mogę się doczekać kiedy bociany przylecą..przed domem mam gniazdo

wyciągam zaraz męża z domu, fakt że na jakieś małe zakupy ale zawsze coś, a żal w domu siedzieć jak tak pięknie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:50   #3227
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
babonik - no lepszy lepszy.....chociaz dzis czekam na wiesci ze szpitala maja wybudzac kuzynke

nerola - nie smutaj sie kochana, bedziesz jeszcze powtarzac badanie?
Nie wiem,zobaczymy co lekarz powie na wyniki a odbiór mam w poniedziałek,wizytę albo w poniedziałek albo środę.Zobaczę.

Tym,to się teraz mało przejmuje.Mogę w ogóle nic nie jesć.Już mi to nie robi różnicy.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:09   #3228
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki.

Ja wróciłam od fryzjera ( po drodze kupiłam dzieciaczkowi półśpiochy i body ) ugotowałam obiad, a teraz siedzę sobie sama bo mąż odsypia nadal po nocce Pogoda piękna, ale na spacer wybieram się jutro.
Brat przywiózł mi reklamówkę ubranek dla dziecka. Przydadzą się na pewno

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:28   #3229
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wiedziałąm
No co to tylko skarpetki , ubrań mi nie pozwolił kupować Już pochowałam je między ciuszki więc sie nie gapnie. Pokaże mu nową torebkę to nawet się nie spyta czy kupiłam jakieś ubranka

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Ja wróciłam od fryzjera ( po drodze kupiłam dzieciaczkowi półśpiochy i body )
Pochwal się fryzurką i nowymi zdobyczami
Stary 2011-03-12, 14:39   #3230
brumek
Zakorzenienie

A ja się pochwalę swoim ciążowym brzucholcem Dziś zaczął nam się 18 tydzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (69,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (38,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-03-12, 14:45   #3231
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja oglądałam jak głupia wczoraj film do 00.30 na Polsacie : "Przeczucie" z Sandrą Bullock na Polsacie i też się poryczałam na koniec, tż już pochrapywał a ja musiałam do końca bo mnie tak wciągnął. Taki troche dramat psychologiczny ale wart obejrzenia
Teraz chyba wszystkie takie beksy jesteśmy.
Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Taki piękny dzień a ja do wieczora będę na uczelni... eh... no, ale jak mus to mus Miłego weekendu jak ja bym chciała czuć już ruchy maleństwa Tak wam zazdroszczę
Mnie dzidzia z rana tak kopała, że się aż obudziłam wcześniej hehe. Niech sobie grasuje.
Kindzia, Ty też się doczekasz .
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Blondynka książka moim zdaniem lepsza
Zdecydowanie książki lepsze. Oglądałam wszystkie części oprócz tej najnowszej kinowej i nie mogę patrzeć na Kristen, dla mnie żadna aktorka, w każdej części gra tak samo.

Ja nadal bez polskiej TV . Obejrzałam na Ipli "Szpilki na Giewoncie", a teraz zabieram się za pracę zaliczeniową, na szczęście już ostatnia, jeszcze tylko ostatnia część pracy i będę mieć spokój.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-03-12 o 14:48
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:51   #3232
brunetka2000
Zakorzenienie

Widać, że weekend się zaczął wszystkie mamuśki zajęte. Ja własnie skończyłam sprzątać w szafie, mam tyle ciuchów, ale nie mam w czy chodzić niedługo w nic się nie zmieszczę i chyba zacznę chodzić w ubrankach męża , a w najgorszym wypadku uszyję coś z worka po kartoflach

Brumek piękny brzuszek
Stary 2011-03-12, 14:52   #3233
fiona003
Raczkowanie

Dzien dobry!
U mnie tez piekny dzionek sloneczko swieci, az chce sie zyc. Wczoraj troche popadalo przez co moglam sobie posiedziec w domu i porobic wiosenne porzadki,co prawda bez mycia okien bo na to jeszcze nie jestem gotowa
A dzis umowilam sie z kolezankami pobiegac po w sklepach ale cos im wypadlo i czeka mnie samotna wyprawa, trudno
I mysle co by tu na obiad zrobic. mam kapusniaczek z wczoraj i tak sobie pomyslam ze moze jakies placuszki racuszki do tego. Znacie jakies fajnie, dobre i latwe w przygotowaniu?

Edytowane przez fiona003
Czas edycji: 2011-03-12 o 15:24
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:55   #3234
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Tak, to chyba ruchy dzidzi, no bo co?? czuję na dole brzucha takie bardzo delikatne, miłe kopniaki
Mam pytanie planujecie zakup jakiegoś płaszczyka wiosennego? Ja bym chciała, ale nie znalazłam odpowiedniego, a później będę chodziła w ponczo. Macie jakieś pomysły?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:59   #3235
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja po śniadaniu zagoniłam TZ do umycia wszystkich okien, on mył ja nadzorowałam, a co sie usmiałam to moje
Wczoraj wieczore chyba mnie dziecko skopało, no nic innego to byc nie moglo, wypiła troche coca coli na wieczór moze to ruszylo dzidzie.
okno umyłam nawet mi gładko poszło, nie zasapałam się

ale dziewuszki - skrzywdziłam się - oparzyłam sobie cały nadgarstek od wewnetrznej strony na całej szerokości buu... chciałam zdjąć z kuchenki garnek z makaronem do odcedzenia bo gotowałam do obiadu i mi się ścierka zaczepiła o tą nakładkę na palnikach i mi się wrzątek chlapnął na rękę..

boli jak cholercia, od razu trzymałam pod zimną woda i nawet teraz zawijam go sobie w zmoczoną zimna wodą ścierkę to troche ulgi jest. Pęcherze mi nie wyszły (jeszcze) ale może nie wyjdą skóra jest czerwona i opuchnięta trochę, posmarowałam Tribioticiem na oparzenia żeby trochę złagodziło.. Ale ja niezdara jestem... Mam nadzieję że dzidzia nie czuje tego paskudnego pieczenia...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:01   #3236
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kurcze gdzieś w tv było o modzie w ciąży,i stwierdzili,że kobieta może założyć po prostu męską koszule... Np biała... Ja się w kurtkę zaraz nie dopne... Kupiłam sobie jedne spodnie,bo legginsy mnie drażnia a na codzień w dresach...
Brumek,masz maciupki brzusio,jak mieli się w pracy zorientować...?
Stary 2011-03-12, 15:03   #3237
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Teraz chyba wszystkie takie beksy jesteśmy.
.
Ja to moge się na zawołanie rozpłakać a już jakieś filmy gdzie się dziecko rodzi albo jakieś tkliwe sceny to normalnie ryczę

Stary 2011-03-12, 15:08   #3238
fiona003
Raczkowanie

Beata biedna ty wiesz jaki jest najlepszy sposob na oparzenia... siuski
Stary 2011-03-12, 15:15   #3239
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Beata biedna ty wiesz jaki jest najlepszy sposob na oparzenia... siuski

Naprawdę? powiem Ci szczerze że jeśli miałoby pomóc to jak mi sie zachce siku to wypróbuje szalona jestem ale nic mi nie straszne, żeby przeszło

Stary 2011-03-12, 15:20   #3240
fiona003
Raczkowanie

Pamietam jak bylam mala i zdarzylo mi sie oparzyc to zawsze moja babcia kazala mi opsikac to miejsce albo przylozyc komprez z siuskow w trudniejszych do opsikania partiach ciala. W koncu starszychtrzeba sluchac. I zawsze pomagalo, tylko z tego co wiem trzeba to zrobic od razu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości