Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 23:06   #2581
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Dziewczyny, stwierdzam oficjalnie, że jesteście równo walnięte Przecież ja wczoraj wieczorem odeszłam od kompa, a tu chyba z 5 nowych stron... Jak to w ogóle nadrobić? Masakra

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
myślę, że to dobry pomysł
pewnie są w nim wpisane dziewczyny, które napisały np jednego posta w I części i później nic - tutaj : https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=505806 można sprawdzić kto i ile postów napisał
Oo, właśnie miałam pytać, czy coś takiego jest hehe Dziękuję bardzo za linka, też myślę, że to dobry pomysł.
Więc do następnej części przejdą w kalendarzu tylko te, które mają więcej niż hmm, 2 posty? A reszta do kasacji (prócz kotka, oczywiście, coś się mało udziela w tej części, no ale myślę, że jednak trochę tam kojarzę te, co powinnam kojarzyć, więc wyrzucać "naszych" nie będę na pewno). Może powinnam też dać jakąś wiadomość tego dotyczącą na pierwszej stronie? Jak sądzicie?

nena, ciacho piękne Nie jedzcie wszystkiego, dajcie kawałek
Baaaaaaaardzo się cieszę, że suknia już niemal w drodze!! Nie znam się na cle zupełnie, ale mam nadzieję, że uda Ci się jakoś to wszystko obejść, żeby nie płacić dodatkowo. A tak w ogóle to ile płacisz tej dziewczynie za suknię? Zdarła z Ciebie?

beata@, piękne będą te zaproszenia Ale mi by się nie chciało tyle czasu i pracy w to wkładać... jeśli już to w coś, co by mi zostało, typu księga gości.

gregia, witaj dopisałam do kalendarza
Większość Dziewczyn na wątku to województwa śląskie i lubelskie. Reszta porozrzucana po kraju i świecie Ja jestem z Warszawy, ale ślub będzie w okolicach Lublina, bo tam mamy najwięcej rodziny (czyt. najmniej noclegów)
Za fotografów (mamy parkę) płacimy 2150. Za kamerę pewnie wyjdzie więcej, ale jeszcze nie wiemy, bo nie zaklepaliśmy.

Lubcia, gratuluję podpisania umowy

Co do Rodziców, którzy mają problemy z życiem "nie po bożemu".. no cóż, sama takich mam. Ale sobie Ich wychowałam i teraz nie mam już problemów

Co do nauk... z tego, co wiem, to jest taka kwestia, że jest 9 czy 10 katechez, ale widać każda parafia robi inaczej. W sensie, że jedna robi jedną katechezę na jedno spotkanie, druga np. 2 lub 3 na raz, a na naukach weekendowych jest to wszystko podane jednym ciągiem. Ale do odbycia jest tyle samo katechez, tylko w różnym wymiarze czasowym.

Parafia. Nie nasza, bierzemy najbliższą sali, jako, że nasza parafia jest 200km od sali

gosza, ciekawe życie masz Ale to wszystko nieźle Cię też przygotowuje do organizacji wesela.

aleksandrettaa, Ciebie bym na pewno z kalendarza nie usunęła

Noc poślubna. Nie przywiązujemy do tej tradycji zupełnie żadnej wagi, tym bardziej, że - podobnie jak pisała kicia - u nas wesele też będzie do rana, więc żadna to noc Zresztą będziemy mega zmęczeni, więc planujemy jedynie przekimać kilka godzin, a potem z godzinkę posiedzieć razem w jackuzzi, które znajduje się w hotelu naszego lokalu Prawdziwą noc poślubną zrobimy sobie, jak już wrócimy do domku - na spokojnie, bez pośpiechu, wypoczęci - może dopiero w podróży poślubnej. Ale my to my, nie lubimy się spieszyć.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie zostawić gości na własnym weselu i iść do pokoju. Ta noc i tak podobno strasznie szybko mija, a jeszcze ją sobie skracać? I zostawiać gości? nie ma mowy Balowanie będzie do samego rana Ślub mamy o 17:00. DJ w umowie ma granie do 5:00, ale powiedział, że jak ludzie się bawią, to nie ma problemu z przedłużeniem

Picie na własnym weselu. My pić nie będziemy. Mój TŻ bardzo mało pije, ja swego czasu potrafiłam nieźle, ale w ostatnich latach tak rzadko piję (w ogóle nie potrzebuję), że jak już się napiję trochę więcej, to rano mam strasznego kaca. Chcę tego uniknąć, poza tym po prostu - nie potrzebujemy alkoholu, żeby się bawić Więc nawet jeśli goście będą chcieli się z nami napisać, to będziemy mówić, że niech piją nasze zdrowie, bo po to przyszli A ja potrzebuję tylko duuużo soków dla siebie, bo jak tańczę, to zawsze strasznie mi się chce pić.

Plany na weekend - TŻ pisze pracę, to może i mi się uda coś naskrobać I na pewno jakiś długi spacer, jak się pogoda utrzyma.

Zaproszenia będziemy rozwozić na Wielkanoc przyszłego roku rodzinie TŻta (bo wtedy będziemy w Jego stronach), a reszcie jak się uda... Ale to będzie w jakieś 3, 4 miesiące przed ślubem. Natomiast już teraz wszystkim mówimy, komu się da, żeby się przygotowywali.
Rada dla tych, którzy mają wśród rodziny lub znajomych fotografów, kamerzystów, członków zespołów weselnych... Dajcie im znać już teraz, kiedy macie wesele, bo już teraz się do nich zgłaszają pary młode z zapisami na 2012 - więc warto, żeby już teraz wiedzieli, że wtedy mają sobie zapisać urlop

Nattiv, kciuki się 3mają
Ja jak nie biorę tabletek, to zawsze mam nieregularny @, więc teraz czekam na pierwszy, odkąd odstawiłam, który będzie.... no gad nołs łen Swoją drogą odstawiłam ponad 2 tygodnie temu i mam takie huśtawki nastrojów, że łomatko gorzej niż jak brałam Mam nadzieję, że to minie po pierwszym @, bo jak nie, to mój biedny TŻ zwariuje, a ja z Nim
Tabsy na każdą działają inaczej. Ja brałam parę lat i nie tyłam w ogóle. Żadnych też problemów z cerą. Za to libido spadło do zera i trochę kiepskie nastroje... Więc bardziej kwestie psychiczne. Musiałabyś po prostu spróbować, jak będzie źle, to odstawisz.

Odchudzanie... Ja nie, chociaż staram się zdrowo odżywiać i planuję wrócić do ćwiczeń Jak czytam, jakie z Was chudzielce, to jednak zaczynam się zastanawiać.. Ważę 60kg przy 169cm - przy niektórych z Was mały wielorybek! Ale w sumie dobrze się ze sobą czuję, chciałabym tylko pozbyć się boczków i brzucha - ale do tego zamierzam zaprząc rolki oraz hula-hop (jak już wreszcie się zbiorę i sobie kupię). Poza tym jak mnie będzie stać to wrócę na gimnastykę, no i planujemy z TŻtem iść na jogę, kiedy już się obroni... Więc trochę rozciągnięcia w końcu zyskam, bo po tej zimie to jest masakra jakaś.

sztuczka, szkoda, że nie wyszło z pracą. Ale może to dla tego, że za rogiem czeka na Ciebie dużo lepsza

tenebrosa, świetnie, że już realizacja! nie mogę się doczekać, jak pokażesz, jak to będzie wyglądać

malwus, gratuluję pracy!

Nika, super obraz

D0tka4, jakbyśmy mieli teraz taki wybór, to wybralibyśmy budowanie domu Ale na razie nie mamy jak, chociaż w przyszłości planujemy dom daleko od Warszawy z wielkim ogrodem Ale to jak już się wzbogacimy Na razie musi nam wystarczyć mieszkanko w najbardziej syfiastej wsi w Polsce - stolicy.

OK, przeszłam wszystkie strony i już padam na pysk, a TŻ czeka w łóżeczku, więc Kochane - dobranoc!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:16   #2582
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

ja mam fotografa robi świetne zdjęcia bierze 1600zł i oddaje na płycie ok. 800 zdjęć w tym 200 z pleneru ;p nie musimy wcale u niego wywoływać fotosów a jak u niego to np. 200 zdjęć w dużym formacie i na bardzo dobrym papieże to bierze 200zł ale jak ktoś nie chce to nie musi. Tylko tyle że swoją stronę ma nieaktualizowaną już 2 lata i ogólnie ma mało foto na stronie. Ale ma zrobić ją w tym roku. Ale jak byliśmy u niego to oglądaliśmy albumy prezentacje w tv i jest świetny ;p dobrze że zaryzykowałam i pojechałam do niego.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Chatka no tak my jesteśmy ale i tak nas lubisz ;p
A z tą inf na 1 stronie to dobry pomysł
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:18   #2583
gregia
Zakorzenienie

ja juz uciekam
dobranoc
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:24   #2584
(kicia)
Zakorzenienie

Chatka dobry pomysł z tą informacją

ja spadam spać. Ilość informacji jakie muszę jutro przyswoić mnie przeraża dobranoc

zapewne z okazji weekendu nasza aktywność spadnie do poniedziałku
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:25   #2585
__Paulinka__
Zakorzenienie

ja jak narazie nie mogę sie zdecydowac na zadnego fotografa przegladam stronki .. i nic.. i nie wiem czy zamawiac kamerzstę... moj TZ nie chce... moja mama natomiast mowi ze chciałaby zeby byl... a mi to szczerze mowiąc obojętne.. bo faktycznie taki film oglada sie pare razy... a za to zdjecia musza byc powalające do zdjec baardzo czesto wracamy mysle ze sie jakos w tej kwestii jeszcze dogadamy

nałożylam sobie maseczke nawilzająca i czekam 15 minut zeby ją zmyc:P Moj TZ juz wychodzi z lazienki wiec sie z Wami zegnam na dzisiaj Dobranoc Dziewczyny mi sie wlasnie @ skonczył więc .. ide korzystac hehe..;P see yaaa
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:39   #2586
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
beat@ na dole mój obrazek - pierwszy który wyhaftowałam
piękny, napewno wymagał sporo pracy

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Własnie zastanawiam sie na tą piosenka ale nie chce tanca przytulańca tylko cos rytmiczngo i pasującego do nas. W tym mam problem że nic takiego znaleźc nie mogę a chciałbym cos polskiego Tzn ta nie jest jakas wolna ale podlega bardziej pod przytulańce niz taneczne rytmy.
Także chcę coś polskiego. Zastanawiam się nad krawczykiem "tylko ty, tylko ja", ale co będzie ostatecznie to się jeszcze okaże. Czasu jeszcze sporo i pewnie wizja pierwszego tańca będzie się zmieniać

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny ile placicie za kamerzyste i fotografa?
fotograf 2000 zł. chyba że plener będzie innego dnia niż samo wesele to wtedy 2400 zł.
To mi przypomniało że miałam do niego w tygodniu zadzwonić i umówić się tylko na samo podpisanie umowy bo ostatnio mu drukarka padła. Muszę koniecznie to jutro zrobić

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
beata@, piękne będą te zaproszenia Ale mi by się nie chciało tyle czasu i pracy w to wkładać... jeśli już to w coś, co by mi zostało, typu księga gości.
Ojj momentami mam ochotę wywalić to wszystko ale potem mi złość przechodzi i mówię że szkoda.
Co do księgi gości to naoglądałam ich się już masę. Nie znalazłam jeszcze takiej która jakoś szczególnie by mi wpadła w oko. No i zastanawiam się ilu stronicowa powinna być tak aby spokojnie około 120 osób się wpisało:confuse d:

Ale się dziś wkurzyłam. TŻ skończył dziś szybko pracę i pojechaliśmy do kancelarii, akurat w tym tyg. była czynna tylko dziś. TZ stwierdził że idziemy i będzie kolejna sprawa z głowy. Weszliśmy do środka i było tam kilka osób, tak z 3 - 4. No to co on na to.... że jemu się czekać nie chce i że on ma jeszcze masę papierkowej roboty w domu... wkurzyłam się i po prostu wyszłam z kancelarii. No to on mi z tekstem "bo k.... wymyślasz jakieś kościoły, jak by to z bajki miało być" no szlak mnie trafił bo u niego w kościele to w razie jakiegoś problemu to jego tato dzwoni i załatwia tam wszystko na telefon. mówię do niego - chłopie a jakie mogą być problemy, godzina będzie ustalona i termin zaklepany to później tylko przynosisz 3 miesiące przed zaświadczenie z chrztu i z bierzmowania w dniu ślubu płacisz księdzu i nara - a tu jakieś wymysły o problemach... Powiedziałam że od teraz się nie odzywam. Ciekawe kiedy sam się obudzi że coś załatwić trzeba. Cała organizacja jest na mojej głowie. O sale dzwoniłam ja, fotografa załatwiałam ja, o catering też dzwoniłam, orkiestrę także ja no bo on nie ma czasu. Nie wypominam mu tego bo faktycznie kończy o takiej porze że ciężko cokolwiek załatwić no ale mógłby to docenić a nie nosem kręcić... Fotograf był ok a nagle stwierdził że 2000 zł to drogo No aż mnie nosi
Po tym wszystkim poszliśmy jeszcze ze znajomymi do klubu i tak zeszło na temat naszego wesela bo akurat wszyscy będą zaproszeni. Powiedziałam że nawet niech nie poruszają tematu kościoła bo nie ręczę za siebie w stosunku do TŻ-ta.

Ehhh no musialam sie wygadac

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:34   #2587
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny ile placicie za kamerzyste i fotografa?
Ja za kamerzystę i fotografa płacę 3700zł. Kamerzysta na 2 dni, fotograf od przygotować do tortu.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Oo, właśnie miałam pytać, czy coś takiego jest hehe Dziękuję bardzo za linka, też myślę, że to dobry pomysł.
Więc do następnej części przejdą w kalendarzu tylko te, które mają więcej niż hmm, 2 posty? A reszta do kasacji (prócz kotka, oczywiście, coś się mało udziela w tej części, no ale myślę, że jednak trochę tam kojarzę te, co powinnam kojarzyć, więc wyrzucać "naszych" nie będę na pewno). Może powinnam też dać jakąś wiadomość tego dotyczącą na pierwszej stronie? Jak sądzicie?
Bardzo dobry pomysł!
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:37   #2588
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
(...)
Ale się dziś wkurzyłam. TŻ skończył dziś szybko pracę i pojechaliśmy do kancelarii, akurat w tym tyg. była czynna tylko dziś. TZ stwierdził że idziemy i będzie kolejna sprawa z głowy. Weszliśmy do środka i było tam kilka osób, tak z 3 - 4. No to co on na to.... że jemu się czekać nie chce i że on ma jeszcze masę papierkowej roboty w domu... wkurzyłam się i po prostu wyszłam z kancelarii. No to on mi z tekstem "bo k.... wymyślasz jakieś kościoły, jak by to z bajki miało być" no szlak mnie trafił bo u niego w kościele to w razie jakiegoś problemu to jego tato dzwoni i załatwia tam wszystko na telefon. mówię do niego - chłopie a jakie mogą być problemy, godzina będzie ustalona i termin zaklepany to później tylko przynosisz 3 miesiące przed zaświadczenie z chrztu i z bierzmowania w dniu ślubu płacisz księdzu i nara - a tu jakieś wymysły o problemach... Powiedziałam że od teraz się nie odzywam. Ciekawe kiedy sam się obudzi że coś załatwić trzeba. Cała organizacja jest na mojej głowie. O sale dzwoniłam ja, fotografa załatwiałam ja, o catering też dzwoniłam, orkiestrę także ja no bo on nie ma czasu. Nie wypominam mu tego bo faktycznie kończy o takiej porze że ciężko cokolwiek załatwić no ale mógłby to docenić a nie nosem kręcić... Fotograf był ok a nagle stwierdził że 2000 zł to drogo No aż mnie nosi
Po tym wszystkim poszliśmy jeszcze ze znajomymi do klubu i tak zeszło na temat naszego wesela bo akurat wszyscy będą zaproszeni. Powiedziałam że nawet niech nie poruszają tematu kościoła bo nie ręczę za siebie w stosunku do TŻ-ta.

Dzień doberek dziewczyny
Od tego jesteśmy żeby się wspierać biedna no widzisz tak to jest z facetam mój ma dużo czasu a też do mnie z tekstem wyjechał tydzień temu i to kilkakrotnie :"Jagódka dam mi już spokój mi głowa pęka już od tego gadania o ślubie" myślałam że go zatłukę ja wszystkiego szukałam itd a jemu tylko już gotowe stronki podsyłałam mailem. Ale już się nie gniewam...
A założę się że twój TŻ już żałuje że tak powiedział... Nie przejmuj się naprawdę
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-12, 08:47   #2589
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja to znam ja też praktycznie sama wszystko załatwiałam do tej pory- TŻ ze mna jeździł tylko umowy podpisywać... z tym, że mój praktycznie nie protestuje w ogóle. Jedno co to tylko troszkę marudził o cenę foto/video, ale w końcu stwierdził, że chyba warto. Cały czas twierdzi, że mamy na wszystko czas, itd... może i tak, ale wolę mieć to teraz z głowy już , a nie później w jakiś resztkach wybierać... Myślę, że po prstu taki typ faceta nam się trafił
Stary 2011-03-12, 09:36   #2590
kotek6
Rozeznanie

HEJ

Chatka

Cytat:
JESTEM ŻYJE właśnie włączyłam wizaż i czytam co nieco by się zrelaksować ślub nadal planuje ale wybaczcie ze nie piszę bo mam takie zajechanie w tej pracy zę nawet nie mam kiedy was dokładnie czytać a o planowaniu wesela nie wspomnę ....ale wracam za 3 tygodnie (wtedy mnie zwolnią bo mi się zastępstwo kończy ) i na drobie ....ogólnie to strasznie wymagająca mam szefową by jej sprostać spię po 5 h na dobę i tylko weekendy jakoś lepiej al też muszę się przygotowywać na przyszły tydzień .... a wiec wybaczcie moją nie obecność

z fajnych rzeczy idę dziś do fryzjera bo powoli już przymierzam się do wyboru fryzjera na wesele

buziaki dla wszystkich

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:48   #2591
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
beat@ na dole mój obrazek - pierwszy który wyhaftowałam
gregia my bierzemy slub w mojej parafi, choć nie przepadam za atmosferą w tym kościele to jednak w innym czułabym się obco.
Dziewczyno chylę czoła Masz talent!

Cytat:

Kochana głowa do góry. Wiem, że ciężkie jest takie traktowanie przez własnego faceta. I jeszcze chodzi o własny ślub. Oj w tyłek mu wlać, żeby się opamiętał i nie stwarzał...
Pozwól mu oswoić się z sytuacją, porozmawiaj jakie to dla Ciebie ważne, w końcu zrozumie. Do niedawna z moim też tak było, aż w końcu sam zrozumiał, że do ślubu nieco ponad rok, a on jeszcze nic nie zrobił. No i spiął pośladki, umówił nas z facetem od zespołu i podpisaliśmy w końcu tą umowę.
Trzymam kciuki za ocieplenie stosunków!!!

No to tak- byliśmy wczoraj w Mc Donalds podpisać umowę. Przy okazji TŻ sobie pojadł, pan wodzirej też Jaja z rozpoznaniem go masakryczne. TŻ łaził po lokalu i wahał się czy to ten czy nie ten. Później stwierdził, że to nie może być ten kolo, bo coś łysawy jest. I łaził co chwilę do mnie, żeby mi powiedzieć że to nie on. No ale przekonałam go w końcu, podszedł zagadał i już wszystko było jasne. Fajna luźna gadka szmatka, okazało się że znam 3/5 składu zespołu, więc może być ciekawie. Za jednym gitarzystą to nawet latałam w podstawówce:hahah a: tego się nie da zapomnieć z obu stron. A klawiszowiec przyjeżdżał kiedyś do mnie na komarku z kumplem w celu poderwania mnie. Nie no już widzę nasze wesele
Zespół 5 osobowy (2 wokalistki, wodzirej-wokalista, gitarzysta-wokalista-saksofonista-trębacz, klawiszowiec), ale zazwyczaj grają w 4 z jedna dziewczyną (tą która aktualnie może). Za ślub z poprawinami biorą 4000zł (łącznie 18h grania), za każdą następną godzinę życzą sobie 150zł. Zabawy do uzgodnienia na tydzień przed weselem, od bardziej stonowanych bo szaleństwa. Podziękowania dla rodziców też do omówienia. Piosenka na pierwszy taniec z repertuaru, chyba, że mamy inną propozycję to w miarę możliwości nauczenia się jej zagrają. No i z mniej przyjemnych rzeczy 150 zł za dojazd, ale damy radę. I zaliczki wzięli tylko 200zł.
Ale jajcarz z tego wodzireja. Fajnie będzie. Oczywiście TŻ chciał umowę na siebie spisać, co mnie bardzo cieszy, bo na mnie spisaliśmy fotografa, a salę mamy wspólnie. Widać, że chłopinie zależy W KOŃCU!!!! Jaki później uradowany chodził, od razu było widać, że się cieszył z faktu załatwienia tej sprawy. Późnym wieczorkiem na drinka mnie wyciągnął. No spisał sie chłopina!!

A teraz to muszę się ubrać. Od 8 na nogach, a dalej w piżamie łażę.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:58   #2592
gregia
Zakorzenienie

Cytat:

Także chcę coś polskiego. Zastanawiam się nad krawczykiem "tylko ty, tylko ja", ale co będzie ostatecznie to się jeszcze okaże. Czasu jeszcze sporo i pewnie wizja pierwszego tańca będzie się zmieniać

fotograf 2000 zł. chyba że plener będzie innego dnia niż samo wesele to wtedy 2400 zł.
To mi przypomniało że miałam do niego w tygodniu zadzwonić i umówić się tylko na samo podpisanie umowy bo ostatnio mu drukarka padła. Muszę koniecznie to jutro zrobić

Ojj momentami mam ochotę wywalić to wszystko ale potem mi złość przechodzi i mówię że szkoda.
Co do księgi gości to naoglądałam ich się już masę. Nie znalazłam jeszcze takiej która jakoś szczególnie by mi wpadła w oko. No i zastanawiam się ilu stronicowa powinna być tak aby spokojnie około 120 osób się wpisało:confuse d:

beat nie przejmuj sie faceci w ogóle sie nie nadaja do organizacji wesele, całej tej latani,ny załatwiania dzwonienia, wysyłania maila wybierania czy kolor zółty, ecri czy beż bo dla nich kazdy kolor to taki sam im trzeba powiedziec o której godziny i gdzie ma sie wstawic i bedzie przeszczesliwy.uwierz mi na słowo, że nie tylko tak jest u Ciebie do wesele kazda z nas sie pokłóci z tż jeszcze 100 razy, bo koncepcje będą inne, a to sie nie będą interesowali, a to bedziemy zmęczone samotnym załatwianiem rzeczy i tak bez końca więc wdech wydech głowa do góry i niech sobota sie super zacznie
Stary 2011-03-12, 10:02   #2593
jagodzia133
Zakorzenienie

gosza_m oj też czuję że zespół da czadu ;p jeśli znasz kilka osób ;p aż zazdroszczę... mam nadzieję że u mnie też będzie super
dzisiaj 2 dzień odchudzania właśnie piję czerwoną herbatę ;p rano zjadłam serek wiejski light z otrębami (rosło w ustach ale dałam radę) teraz szykuję sobie jedzonko na cały dzień, jak by co jestem na dukan'ie ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-12, 10:05   #2594
Madzionella
Rozeznanie

Dziewczynki....a przyjmiecie mnie do swego grona? nasz ślub już 21 lipca 2012. A przygotowania w wielkim lesie

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:10   #2595
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
Dziewczynki....a przyjmiecie mnie do swego grona? nasz ślub już 21 lipca 2012. A przygotowania w wielkim lesie
oczywiście witamy napisz coś o was ;p a za przygotowania radzę się zabrać jak najszybciej bo większość lokali,zespołów,fotografó w jest w pierwszej kolejności rezerwowana na lato ;p jak spojrzysz na kalendarzyk zamieszczony na 1 stronie tego forum to zobaczysz jak jest czerwiec lipiec sierpień i wrzesień oblegany ;p jak by co nie chcę straszyć ;p ale niestety tak jest
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-12, 10:27   #2596
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Witaj w Naszym gronie
Stary 2011-03-12, 10:28   #2597
(kicia)
Zakorzenienie

Dzieńdoberek kobietki

Ja też co do wesela mam wszystko na swojej głowie. Trochę się śmieje z TŻta że ja zdecydowałam za niego. Bo podczas rozmowy w czasie której moi rodzice zapytali kiedy my mamy zamiar wziąć ślub a ja powiedziałam że chcemy w wakacje 2012 to mojego TŻta nie było bo był w pracy ale nie to że go zmusiłam czy coś bo wiedziałam jakie on ma zdanie na ten temat bo mieliśmy zamiar rodziców zaprosić na obiad i taką rozmowę zacząć w czerwcu. Nie zdawałam sobie wtedy sprawy że tak dużo wcześniej trzeba zamawiać salę. Fotografa ja wybrałam, salę to też w sumie ja kamerzystę mój tata, zespół ja. Ale za to dzielnie słucha moich wywodów na temat wesela. Choć i tak myślę że najgorszy etap jeszcze przed nim tak pod koniec tych wakacji mogę zrobić się nieznośna w tych sprawach mój TŻ z reguły dzielnie wszystkiego słucha w sumie to on ma takie podejście że skoro on finansuje mniejszą część niż moi rodzice to on nie ma się co udzielać. Chyba tylko przy wyborze obrączek garnituru i takich tam będzie aktywnie uczestniczył.

Stary 2011-03-12, 10:48   #2598
Madzionella
Rozeznanie

Błagam, nie straszcie tak. Lokal mamy wstępnie zarezerwowany, pewnie za tydzien pojedziemy podpisac umowę. Co do zespołu i fotografa - jak na razie wszystko w proszku, ale mamy kilka namiarów, w tym na kolege mojego kuzyna, więc jest coś w odwodzie.

O nas...
Hm.. poznaliśmy się w 2006 roku, ja byłam po maturze, TŻ po studiach, pracowaliśmy razem. I tak już zostało, smieję się, że najlepszym zarobkiem z tamtej pracy był mój narzeczony . Obecnie mieszkamy w Krakowie, choć etap wspólnego mieszkania wciąż przed nami. TŻ pochodzi ze świętokrzyskiego, za soba mamy jakies 2 lata związku na odległość, ale jak widać - nie zaszkodziło nam to. Humanistka i ścisłowiec. To chyba tyle o nas w telegraficznym skrócie.

Co do przygotowań - jesteśmy spokojni, zwlaszcza ze ja wciąż mam do napisania magisterke, póki co jedynie 1 i 2/3 rodziału oddane do promotora. Poza tym - co nagle to po diable.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-12, 10:49   #2599
karka1986
Rozeznanie

GG do karka1986

Hej Pm-ki Odnośnie godziny ślubu to myślę o 16. Niedługo pójdę do księdza zarezerwować godzinę i datę. Cieszę się, że najważniejsze aprawy załatwiliśmy mam nadzieję, że będę miała więcej czasu, żeby częściej się tu udzielać. Miłej soboty

http://www.suwaczek.pl/cache/b3bcb25363.png
karka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:54   #2600
Madzionella
Rozeznanie

Hej Karko - my tez ślubujemy o 16. Jak dla mnie najfajniesza godzina z możliwych, od małego miałam jakiś sentyment do liczby 16 .

W zasadzie ja zaczęłam od zarezerwowania kościola, bo zależalo mi na godzinie, jakby mi ktoś ją podebral, tak jak wczesniej termin sali, to... Chyba trzeba byłoby szukać innego kościola, bo jak sobie coś umyślę, to nie ma opcji, musi być po mojemu.... :P

21 lipca 2012 godz. 16

Edytowane przez Madzionella
Czas edycji: 2011-03-12 o 10:56
Stary 2011-03-12, 10:56   #2601
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Witam

To ja musze pochwalić mojego TŻ jezdził ze mną wybierać sale, fotografa i kamerzyste ja załatwiałam ( to brat mojej bratowej), zespoł był na jego głowie - zdecydował się na znajomych ( az się boję co wymyśla ). Jedynie to kościół bym na mojej głowie ale to ze względu na godziny otwarcia kancelari.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:03   #2602
ewika19
Zadomowienie

Mój TŻ też wszystko ze mną oglądał, podejmował decyzje. W to był bardzo zaangażowany. Ale teraz jak mu pokzauje jakie zaproszenia mi się podobają to mnie zbywa, że za wcześnie ale suknie to z chęcią ogląda i mi mówi co się mu podoba, a co nie (bo ogólnie to on moją suknie zobaczy dopiero w dzień ślubu )
Stary 2011-03-12, 11:12   #2603
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny mój tż też jeździł ze mną po salach oglądał w necie, ze mną słuchał różnych zespołów, oglądał stronki fotografów, wszędzie jeździmy razem ;p ale jak coś wspominam o sukni,fryzurze, piosence na pierwszy taniec to twierdzi że jeszcze sporo czasu jest a jak zna mnie to jeszcze 10razy zmienię zdanie ;p i ma trochę w tym racji ;p a pozatym staram się go nie męczyć bo magisterka w tym roku na razie staram się go zmotywować do zaczęcia pisania ale on mówi że zdąży tak jak z licencjatem.... eh....
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-12, 11:14   #2604
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

dziekuję dziewczynki za wsparcie rozmawiałam dziś z TŻ-tem i stwierdził że źle postąpił no bo on w sumie myślał że ksiądz u mnie w parafii sobie wymyślił że kancelaria będzie tylko w piątki czynna przez jedną godzinkę Mówię do biedaka "chłopie czy ty mnie w ogóle słuchasz - w tym tygodniu było czynne wyjątkowo tylko w piątek a tak to kancelaria otwarta jest od poniedziałku do piątku". No to TŻ do mnie czy nie można było tak od razu .... a jak byliśmy w środę to kartka z tą informacją wisiała na drzwiach i na dodatek ją czytał i jeszcze się upewniałam czy dobrze zrozumiał, ahhhh te chłopy
Teraz siedzi z przyszłym teściem w garażu i naprawiają zderzak który uszkodziłam początkiem zimy. Tak więc cała złość prawie przeszła ale ile można było nerwów zaoszczędzić gdyby słuchał jak do niego mówię a nie jednym uchem wpuszczał a drugim wypuszczał

Madzionella - witamy w naszym gronie no i chawl się pierścionkiem

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:21   #2605
D0tk4
Zadomowienie

gregia - za kamerzyste płacimy 1,300, a za fotografa coś symbolicznego, bo to nasi bardzo bliscy przyjaciele )

Chatka - my pić też nie planujemy Tzn. no wiadomo szampan i moze lampke wina, ale nie ma nic gorszego nic pijana PMka :P Wiec bedziemy cwiczyc persfazje probujac sie wymigac od picia z kazdym z gosci :P
A co do domu to minus jest taki, ze to zabiera o wiele wiecej czasu .. Poza tym, musielibysmy spłacać i raty za kredyt zaciagniety na budowe i czynsz za mieszkanie .. Poki co stanęło na tym, ze kupimy mieszkanie, po paru latach zaczniemy budowę domu, a jak będzie się można wprowadzić, to sprzedajemy mieszkanie i kase przeznaczamy na urzadzenie/splate kredytu Jak wyjdzie, przekonamy sie za rok, dwa :P Ale poki co plan jest taki

gosza_m - ten Twoj zespol brzmi swietnie hehe, a juz ci Twoi znajomi-podrywacze, hehe, moze sie dziac na Waszym weselu Ale super, ze macie ich juz zaklepanych i jestescie tacy zadowoleni To najwazniejsze Gratuluje raz jeszcze

Madzionella - witaaaaaamy co do załatwiania, to macie juz jakis zespol, sale itp na oku czy dopiero sie bedziecie rozgladac? I kiedy były zareczyny? ))

Co do wyboru sali, kamerzysty, zespołu itp i udziału TZa, to sytuacja jest taka, ze jestesmy zagranica, a wesele odbywac sie bedzie w moich rodzinnych stronach, wiec jak tylko jestem w PL to wszystko zalatwiam. TZ mieszka 400 km ode mnie, wiec gdy przylatujemy razem raczej rozjezdzamy sie do swoich rodzin, wiec tylko podsylam mu linki do sal, kamerzystów itp i jemu sie albo podoba, albo nie Sale wlasciwie wybralam z Mama, TZ tam nie byl, powiedzial, ze zdjecia to nie wszystko, wiec jesli mi sie podoba, to brac Zespol gral na mojej studniowce i ostatnim sylwestrze, na obu imprezach bylismy razem i w sumie wspolnie stwierdzilismy, ze ich bierzemy A co do kamerzysty, to ja szukalam w necie, wybralam 10 najlpszych i pokazalam TZowi Topowe typy byly identyczne, wiec w sumie decyzje tez razem podjelismy

Dziewczyny, uciekam na pisania! Przede mna do napisania 2,000 słów. Trzeba myslec pozytywnie! Jeszcze tylko dwa dni i bede mogla odetchnac, choc szczerze Wam powiem, ze nie pamietam jak to jest nic nie robic :P Ale tesknie za tym cholernie :P

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-12 o 11:25
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:46   #2606
(kicia)
Zakorzenienie

Dotk4 dasz rade

witam nową PM

a ja spadam przepisywać wykłady... a potem nauka a tak mi się nie chcę

Stary 2011-03-12, 11:52   #2607
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
witamy nowa PM
lurcze dziewczyny starsznie mało placicie za fotografa ja nie wiem czy to mój rejon taki drogi czy ja takich wybieram szukam dalej...
Stary 2011-03-12, 11:53   #2608
ewika19
Zadomowienie

U mnie dzisiaj jest taka piękna pogoda, że aż nie chce się siedzieć w domu . Ja pożytkuję ten czas poprzez czesanie mojego psa, bo już długo tego wymagał ale tak zimno było, że ciągle to odkładałam. Poza tym to byłam na spacerku odwiedzić moją działkę i mi już nie wystarcza myślenie o ślubie, teraz to tylko dom w głowie! A tak to jestem strasznie szczęśliwa, pewnie z powodu tej pogody
Stary 2011-03-12, 12:00   #2609
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj jest taka piękna pogoda, że aż nie chce się siedzieć w domu . Ja pożytkuję ten czas poprzez czesanie mojego psa, bo już długo tego wymagał ale tak zimno było, że ciągle to odkładałam. Poza tym to byłam na spacerku odwiedzić moją działkę i mi już nie wystarcza myślenie o ślubie, teraz to tylko dom w głowie! A tak to jestem strasznie szczęśliwa, pewnie z powodu tej pogody
ja też zabrałam mojego pieska na spacerek pogoda jest cudowna ah... tylko szkoda że mój TŻ nie chce dać się gdzieś wyciągnąć szkoda
dzisiaj robię na obiad gołąbki ;p tylko mam jeden problem zapomniałam mięso wyciągnąć z zamrażarki ;p nie wiem jak je rozmrozić może mikrofala czy to głupi pomysł ehhh....
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-12, 12:07   #2610
(kicia)
Zakorzenienie

może wsadź do zimnej wody. Z mikrofalą to wiesz tak jest że nie wpływa to zbyt pozytywnie na mięso (wiem bo miałam takie ćwiczenia na studiach o mikrofalach i takie tam ) ale to zależy jak szybko chcesz zrobić ten obiad. Bo pod wodą trochę bedzie się rozmrażać

Mój TŻ spi po nocce a ja chce wyjść na dwór ale się uczyć muszę. Ale może wyciągnę go wezmę karteczki i będę się uczyć spacerując. Tak się przygotowywałam do ostatniej letniej sesji.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości