|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
mokra czym przemywałaś pępuszek że tak szybko odpadł ?? ja mam cały czas wrażenie że źle to robię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() monti nie wyświetla mi się adres z biustonosza ![]() ![]()
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może tak oznaczac, ale wcale nie musi, ja jestem teraz tego najlepszym przykładem, czop z krwia odchodził mi we wtorek 8 marca, czyli juz 4 dni temu i nic ![]() ![]() Poza tym on sie wytwarza cały czas, tak jak wody az do porodu, to nie jest tak, że wyleci i pustka zostaje ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
wiem,że jak wyleci to nie zostaje pustka
![]() ![]() No to nie kwestia 24 h a trochę dłużej ![]() Wanilko a teraz widać LINKA? A tu zdjęcia mojego śpiocha ![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki,
mam pytanko: czy kupowałyście pieluszki ze specjalnym otworem na pępuszek?? koleżanka ostatnio mi mówiła, że takie powinnam kupić, bo są najlepsze...ktoś jej tak doradził i nie wiem, dlatego pytam Was, jako doświadczone mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Nie, my mamy normalne i w szpitalu też były normalne.
![]()
#156 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
dzięki Montii - dodałam już sobie tą aukcję bo ten z h&m to jest dobry teraz a co będzie przy karmieniu.
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
ja sobie u niego zamówię taki w kwiatuszki ale to poczekam aż laktacja mi się unormuje bo mam jakiś zastój
![]()
#159 |
Zadomowienie
|
Co do pielęgnacji pępka to nam w szpitalu mówili, że nie wolno moczyc- tylko pielegnacja na sucho, czyli nic nie robiłam, jedynie gazikiem spryskanym octeniseptem w środku dookoła pępka brałam, żeby nie ropiał. Jak odpadł to pryskałam też octeniseptem żeby był suchy.
Ja tez jak kąpię to mam ustawioną dmuchawę przy wanience,żeby ciepło niuni było. Monti śliczny synek!
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-03-12 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widać widać ![]() a młody śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() iweczka my mamy normalne i zawijamy z przodu żeby pępuszka nie przykrywać monti może herbatka na laktacje albo więcej pij, chociaż ty chyba pisałaś ostatnio że dużo pijesz, albo zadzwoń do położnej środowiskowej, pewnie coś ci doradzi
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() Wiecie co mi położna środowiskowa powiedziała,że mam spokojnie moczyć pępek ![]() ![]() a co do laktacji, ja piję bardzo dużo no i znowu położna mi powiedziała,że za dużo to źle bo będę miała mnóstwo pokarmu ale rozcieńczonego.. no ja już sama nie wiem. Na razie przystawiam Fabianka do tej ''chorej'' piersi żeby ściągał to mleko, kapustę kupił TŻ, będziemy działać... my dzisiaj na pierwszy spacerek, pogoda piękna jest!!
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurka wczoraj wyprobowalismy zageszczacz i dziala. Zero ulewania, tylko, ze moje mleko sie marnuje, bo jak zgestnieje to juz sie do niczego pozniej nie nadaje. Z laktacja to w sumie nie wiem jak u mnie jest czy sie zwieksza czy jak. Niby sciagam caly czas tyle ile Mateusz zjada czyli 2 porcje z jednego sciagania, ale ostatnio mleka jest jakby wiecej. Tyle, ze ja sie za nie dlugo pozegnam z laktatorem, bo moje cycki sa juz na wykonczeniu. Odczuwam jeden wielki bol, tz nie taki starsznie wielki, ale jednak dotknac sie nie moge, staram sie wietrzyc, ale wiadomo, ze jak chalupa pelna ludzi to przeca z cyckami na wierzchu nie bede chodzic, jaknie zkladam wkladek to mnie zalewa przy byle nacisku, jak zakladam to mam odparzenia na brodawkach no i teraz bedzie sie tego mleka marnowac troszke przez to zageszczanie. Tak wiec wszelkie znaki na ziemi i niebie mowia mi, zebym przeszla na MM, ale dopoki MUSZE sciagac to przeciez nie wyleje do kibla. Poczekam do wizyty u gine i zobacze co mi powie. W sumie wolalabym tych tabl nie brac, bo to hormony i uj wi co mi tam porobia, ale z drugiej strony nie chce czekac az laktacja sama mi zaniknie, bo to moze to usranej smierci trwac. Ponoc potluczona kapusta wlozona do stanika dziala wstrzymujaco, ale ile w tym prawdy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Jok3r napar z szałwii hamuje laktacje, poczytaj sobie. Co do kapuchy to ja mam zastój w piersiach i na internecie wyczytałam,że mam przykładac kapuchę, pierwsze słyszę by hamowała laktację ale poczytaj o szałwii..
#165 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobiłam eksperyment i ściągnęłam laktatorem 100 ml mleka, mały zjadł wszystko i jeszcze z pół godziny z cyca ciągnął, tyle, że wszystko na raty, ale w ciągu 2 godzin. Więc chyba sporo je...
Montii Wy już na space ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
montii kiedy zaczęłaś werandować Fabianka ?? ja urodziłam dzień po tobie i zastanawiam się czy dziś nie werandować a ty już na spacerek, zazdroszczę
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rany Boskie 100ml????? Kurcze Mateusz na poczatku 30 zjadal, a teraz ledwo 60-70. No czasami 90, a ostatnio 2x 120, ale to jak ma dni zarloka ![]() ![]()
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-03-12 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
mi się wydaje,że lepiej z dzieckiem wyjśc na spacerek 15-20 min niż wystawiać je np. w foteliku.Prędzej może przewiać
![]() ja jakoś po 2 tyg chodziłam na spacer z córką co 2 dzień a potem już codziennie po pare min
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Jok3r no mój też co godzinę do 3 się budzi i woła jeść i co dziwne w dzień jest z niego taki żarłok, a w nocy nie bardzo. Co mnie w sumie cieszy, bo nie muszę mieć biustu w pogotowiu przez 2 godziny
![]() No ale druga sprawa, to mój sporo ulewa. Właśnie go powerandowałam, śpi jak zabity ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
kochane jak ubieracie dzieciaki w domu??
#172 |
Rozeznanie
|
wanilia Ja ubieram małemu śpioszki, kaftanik i koszulkę albo pajacyka i kaftanik albo body, kaftanik i spodenki ale to rzadziej bo ma mało takich gatek ![]() ![]() Tity my też planujemy w przyszłym tygodniu spacerek ![]() Dziewczyny a ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze godzinki bez Alanka. Byłam w szkole na 4 godziny. Z małym został tż a później jeszcze moja mama wpadła. Odciągnęłam mu 100ml mleka i wszystko zjadł żarłoczek ![]() ![]() Fajnie było spotkać znajomych na uczelni ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-12 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
ja liscie kapusty tłukłam lekko i potem wkłądałam do lodówki.Zimne przykłądałam do chorej piersi.Trochę smierdziało,ale pomagało.Nie sądzę,żeby kapusta hamowała laktację.Poza tym są nawet kremy Perfecta Mama z wyciągiem liści kapusty
#174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj ulubiony zestaw to body z krotkim rekawem i pajac, pozniej body z dlugim rekawem i spichy i na koncu body z krotkim rekawem, bluzka, lub kaftanik i pol spiochy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a ciepło masz w domu?? bo u mnie kaloryfery już nie grzeją w dzień i zastanawiam się właśnie czy wkładać małej czapeczkę Cytat:
uspokoiłam się bo ubieram tak samo ![]() ![]() jutro jak będzie ładna pogoda to zostawiam małą tż i idę na zakupy bo zgłupieję jak nie wyjdę z domu ![]()
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam normalne pampersy i tylko zawijam brzeg, zeby odsłonic kikutek ![]() melduje się tutaj z moja maleńką ![]() na razie nadrobiłam poczekalnie, tego juz teraz nie dam rady, takze tylko wpadłam sie zameldować... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
wanilia w domu mam ok 22-23 stopnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Ja same śpioszki, albo kaftanik+śpioszki, ewentualnie body+śpioszki.
Grtulacje!!! ![]() ![]() ![]() A my mamy kryzys, małego boli brzuszek od paru dni, tylko nie domyśliliśmy się, że to to, bo się przeciągał i stękał, a dzisiaj bardzo płakał, ale masaż brzuszka pomógł narazie. No i prawdopodobnie to po witaminkach łączonych. Odkąd je bierze to tak stęka biedaczek...do tego się przejada, muszę mu jednak smoczek kupić. Chociaż miałam nie używać, ale w sumie i tak je przez kapturek to wsio ryba teraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam takie pytanie do Was- czy prasujecie wszystkie ubranka swoich dzidziusiów, nawet, jeśli musicie je przebierać wiele razy dziennie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.