Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 20:42   #151
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Mojej małej łzawi strAsznie oczko i dzis jak była lekarka z położną to kazała przemywac sola fizjologiczna i masowac.
Pepek odpadł nam wczoraj, tzn. w 8 dobie- szybko chyba co nie?
Ja też biorę Lilianke do nas do łóżka jak w nocy karmię i już potem nie przenosze jej do łóżeczka, bo nie mam sumieniA i zresztą z nami lepiej śpi.

mokra czym przemywałaś pępuszek że tak szybko odpadł ?? ja mam cały czas wrażenie że źle to robię

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej temp kąpiecie maluchy? Mój się drze niesamowicie i nie wiem co zrobić, żeby polubił kąpiele...
Tity ja kąpie w 37 stopniach (łazienkę nagrzewam do 26 stopni), Nadię do wanienki wkładamy owinięta w pieluszkę tetrową i mała zaczyna się drzeć dopiero jak się ją wyciągnie i zaczyna całą zabawę z pielęgnacją

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii nie byl z krwia, ale czeos takkiego w zyciu nie widzia lam. a jak z biustonosazami wam wyszlo, bo jajutro chce kupic tylko nie wiem co z rozmiarem, ile wiekszy
moje zwiększyły się o rozmiar w porównaniu z tymi przed porodem i wyglądają jakbym w nie sylikony wsadziła wyglądają bosko , szkoda że na krótko

monti nie wyświetla mi się adres z biustonosza tak samo niewiem czemu nie mogłam zobaczyć zdjęć twojego synka

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:40   #152
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mnie czop odszedł razem z wodami...taki czerwony.
a wcześniej 2-3 dni przed miałam gęsty śluz..

diatoma a ten czop to podbarwiony krwią był? Bo jak nie, to czasem odchodzi 2-3 tyg przed... bo z krwią to oznacza ,że poród nastąpi w ciągu ok 24 h.

może tak oznaczac, ale wcale nie musi, ja jestem teraz tego najlepszym przykładem, czop z krwia odchodził mi we wtorek 8 marca, czyli juz 4 dni temu i nic ...
Poza tym on sie wytwarza cały czas, tak jak wody az do porodu, to nie jest tak, że wyleci i pustka zostaje
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:05   #153
Montii
Zakorzenienie

wiem,że jak wyleci to nie zostaje pustka ja jak się męczyłam na porodówce to za każdym razem kiedy poleciała krew wiedziałam,że mam większe rozwarcie i tak było
No to nie kwestia 24 h a trochę dłużej

Wanilko a teraz widać LINKA?

A tu zdjęcia mojego śpiocha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0114.jpg (145,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0141.jpg (108,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0126.jpg (74,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0133.jpg (89,0 KB, 63 załadowań)

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:50   #154
iweczka
Zakorzenienie

dziewczynki,
mam pytanko: czy kupowałyście pieluszki ze specjalnym otworem na pępuszek?? koleżanka ostatnio mi mówiła, że takie powinnam kupić, bo są najlepsze...ktoś jej tak doradził i nie wiem, dlatego pytam Was, jako doświadczone mamusie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:55   #155
Montii
Zakorzenienie

Nie, my mamy normalne i w szpitalu też były normalne.

[LEFT]
Stary 2011-03-12, 08:44   #156
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:01   #157
Mirabilka
Zakorzenienie

dzięki Montii - dodałam już sobie tą aukcję bo ten z h&m to jest dobry teraz a co będzie przy karmieniu.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 10:07   #158
Montii
Zakorzenienie

ja sobie u niego zamówię taki w kwiatuszki ale to poczekam aż laktacja mi się unormuje bo mam jakiś zastój

[LEFT]
Stary 2011-03-12, 10:19   #159
mokra6
Zadomowienie

Co do pielęgnacji pępka to nam w szpitalu mówili, że nie wolno moczyc- tylko pielegnacja na sucho, czyli nic nie robiłam, jedynie gazikiem spryskanym octeniseptem w środku dookoła pępka brałam, żeby nie ropiał. Jak odpadł to pryskałam też octeniseptem żeby był suchy.

Ja tez jak kąpię to mam ustawioną dmuchawę przy wanience,żeby ciepło niuni było.

Monti śliczny synek!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png

Edytowane przez mokra6
Czas edycji: 2011-03-12 o 10:23
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:39   #160
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

Wanilko a teraz widać LINKA?

A tu zdjęcia mojego śpiocha

widać widać

a młody śliczny , taki malutki się wydaje, moja na zdjęciach dwa razy większa wychodzi

iweczka my mamy normalne i zawijamy z przodu żeby pępuszka nie przykrywać

monti może herbatka na laktacje albo więcej pij, chociaż ty chyba pisałaś ostatnio że dużo pijesz, albo zadzwoń do położnej środowiskowej, pewnie coś ci doradzi

Stary 2011-03-12, 10:48   #161
Montii
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny

Wiecie co mi położna środowiskowa powiedziała,że mam spokojnie moczyć pępek ale ja tego nie robię. Poczekam aż odpadnie, pielęgnacja pępka to działka TŻ i on mówi ,że już powoli odchodzi więc może odpadnie lada chwila

a co do laktacji, ja piję bardzo dużo no i znowu położna mi powiedziała,że za dużo to źle bo będę miała mnóstwo pokarmu ale rozcieńczonego.. no ja już sama nie wiem.
Na razie przystawiam Fabianka do tej ''chorej'' piersi żeby ściągał to mleko, kapustę kupił TŻ, będziemy działać...

my dzisiaj na pierwszy spacerek, pogoda piękna jest!!

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 10:53   #162
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczynki,
mam pytanko: czy kupowałyście pieluszki ze specjalnym otworem na pępuszek?? koleżanka ostatnio mi mówiła, że takie powinnam kupić, bo są najlepsze...ktoś jej tak doradził i nie wiem, dlatego pytam Was, jako doświadczone mamusie
Ja tez mam normalne, bo pepek tak szybko odpadl, ze sie nawet nie oplacalo kupowac z wycieciem.

Kurka wczoraj wyprobowalismy zageszczacz i dziala. Zero ulewania, tylko, ze moje mleko sie marnuje, bo jak zgestnieje to juz sie do niczego pozniej nie nadaje. Z laktacja to w sumie nie wiem jak u mnie jest czy sie zwieksza czy jak. Niby sciagam caly czas tyle ile Mateusz zjada czyli 2 porcje z jednego sciagania, ale ostatnio mleka jest jakby wiecej. Tyle, ze ja sie za nie dlugo pozegnam z laktatorem, bo moje cycki sa juz na wykonczeniu. Odczuwam jeden wielki bol, tz nie taki starsznie wielki, ale jednak dotknac sie nie moge, staram sie wietrzyc, ale wiadomo, ze jak chalupa pelna ludzi to przeca z cyckami na wierzchu nie bede chodzic, jaknie zkladam wkladek to mnie zalewa przy byle nacisku, jak zakladam to mam odparzenia na brodawkach no i teraz bedzie sie tego mleka marnowac troszke przez to zageszczanie. Tak wiec wszelkie znaki na ziemi i niebie mowia mi, zebym przeszla na MM, ale dopoki MUSZE sciagac to przeciez nie wyleje do kibla. Poczekam do wizyty u gine i zobacze co mi powie. W sumie wolalabym tych tabl nie brac, bo to hormony i uj wi co mi tam porobia, ale z drugiej strony nie chce czekac az laktacja sama mi zaniknie, bo to moze to usranej smierci trwac. Ponoc potluczona kapusta wlozona do stanika dziala wstrzymujaco, ale ile w tym prawdy?
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:57   #163
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja tez mam normalne, bo pepek tak szybko odpadl, ze sie nawet nie oplacalo kupowac z wycieciem.

Kurka wczoraj wyprobowalismy zageszczacz i dziala. Zero ulewania, tylko, ze moje mleko sie marnuje, bo jak zgestnieje to juz sie do niczego pozniej nie nadaje. Z laktacja to w sumie nie wiem jak u mnie jest czy sie zwieksza czy jak. Niby sciagam caly czas tyle ile Mateusz zjada czyli 2 porcje z jednego sciagania, ale ostatnio mleka jest jakby wiecej. Tyle, ze ja sie za nie dlugo pozegnam z laktatorem, bo moje cycki sa juz na wykonczeniu. Odczuwam jeden wielki bol, tz nie taki starsznie wielki, ale jednak dotknac sie nie moge, staram sie wietrzyc, ale wiadomo, ze jak chalupa pelna ludzi to przeca z cyckami na wierzchu nie bede chodzic, jaknie zkladam wkladek to mnie zalewa przy byle nacisku, jak zakladam to mam odparzenia na brodawkach no i teraz bedzie sie tego mleka marnowac troszke przez to zageszczanie. Tak wiec wszelkie znaki na ziemi i niebie mowia mi, zebym przeszla na MM, ale dopoki MUSZE sciagac to przeciez nie wyleje do kibla. Poczekam do wizyty u gine i zobacze co mi powie. W sumie wolalabym tych tabl nie brac, bo to hormony i uj wi co mi tam porobia, ale z drugiej strony nie chce czekac az laktacja sama mi zaniknie, bo to moze to usranej smierci trwac. Ponoc potluczona kapusta wlozona do stanika dziala wstrzymujaco, ale ile w tym prawdy?
Ponoc im wiecej mleka sie sciaga tym wiecej sie produkuje,tak polozna pow.mojej szwagierce jak urodzila
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:00   #164
Montii
Zakorzenienie

Jok3r napar z szałwii hamuje laktacje, poczytaj sobie. Co do kapuchy to ja mam zastój w piersiach i na internecie wyczytałam,że mam przykładac kapuchę, pierwsze słyszę by hamowała laktację ale poczytaj o szałwii..

[LEFT]
Stary 2011-03-12, 11:11   #165
Tity
Zakorzenienie

Ja wczoraj zrobiłam eksperyment i ściągnęłam laktatorem 100 ml mleka, mały zjadł wszystko i jeszcze z pół godziny z cyca ciągnął, tyle, że wszystko na raty, ale w ciągu 2 godzin. Więc chyba sporo je...
Montii Wy już na space Aj zazdroszczę. Ja dopiero dzisiaj pierwsze werandowanie będę robić jak się obudzi Z resztą męża nie ma, bo na zajęciach to co się będę tarabanić sama...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 11:24   #166
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ponoc im wiecej mleka sie sciaga tym wiecej sie produkuje,tak polozna pow.mojej szwagierce jak urodzila
To wiem, bo na poczatku stosowalam ten system, zeby wlasnie sie piersi nauczyly masowej produkcji no i teraz sie rozbujaly hehe

Cytat:
Jok3r napar z szałwii hamuje laktacje, poczytaj sobie. Co do kapuchy to ja mam zastój w piersiach i na internecie wyczytałam,że mam przykładac kapuchę, pierwsze słyszę by hamowała laktację ale poczytaj o szałwii..
Wlasnie wiem, ze jak jakies zapalenia czy zatory to sie robi oklady z lisci kapusty,ale ponoc PONOC jak te liscie sie pociapcia i taka papke wsadzi do stanika to dziala na odwrot. Nie mam pojecia czy to prawda, bo niby to samo, ale w innej formie i ma dwie rozne wlasciwosci, ale teraz uwaga, bo ja sobie wkrecilam, ze moje mleko jest jednak lepsze od MM, a pytalam i w szpitalu i poloznej srodowiskowej i nawet pediatry czy to prawda i wszyscy powiedzieli, ze gowno prawda. W tej chwili sa tak dobrane mleka, ze mucha nie siada i przy MM nie tzreba stosowac dodatkowych wit tak jak przy naturalnym. No, ale ja i tak mam lekkie opory mimo, ze dostalam zielone swiatlo od specjalistow Baba jest jednak pokrecona jak jej sie hormony czy instynkt wlacza
Stary 2011-03-12, 11:28   #167
wanilia83
Zadomowienie

montii kiedy zaczęłaś werandować Fabianka ?? ja urodziłam dzień po tobie i zastanawiam się czy dziś nie werandować a ty już na spacerek, zazdroszczę

Stary 2011-03-12, 11:30   #168
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam eksperyment i ściągnęłam laktatorem 100 ml mleka, mały zjadł wszystko i jeszcze z pół godziny z cyca ciągnął, tyle, że wszystko na raty, ale w ciągu 2 godzin. Więc chyba sporo je...
Montii Wy już na space Aj zazdroszczę. Ja dopiero dzisiaj pierwsze werandowanie będę robić jak się obudzi Z resztą męża nie ma, bo na zajęciach to co się będę tarabanić sama...
Mysmy chcieli na poczatku zaczac od werandowania, ale lekarka powiedziala, ze nie ma sensu i jak bedzie ladna pogoda i koniecznie powyzej zera to spokojnie mozemy go opatulic i na krotki spacer wyjsc. Wiec my po 2,5 tyg pojechalismy najpierw do znajomych i mial w jedna strone 15min, domek i spowrotem 15min, a pozniej pierwsze zakupy i tez ok 30min lacznie na dworzu byl. Kolejne 10min w drodze do lekarza no i dzis chcialam isc na spacerek, bo slonce daje i jest super cieplo, ale maz mi sie uspil po nocnym czuwaniu i pewnie zanim wstanie, zanim jakis obiad to juz sie pogoda skasztani.
Rany Boskie 100ml????? Kurcze Mateusz na poczatku 30 zjadal, a teraz ledwo 60-70. No czasami 90, a ostatnio 2x 120, ale to jak ma dni zarloka Pani doktor powiedziala, ze dal jego wagi odpowiednia dawka to 70ml co 3h, ale to sie ma nijak do malego, bo on jest glodny, albo rowno co 2h, albo co 1h. Malo kiedy sie zdarza, ze spi 4-5h, ale i wtedy zje nawet 30 i koniec. Na szczescie wagowo jest super i swietnie sie odbil od wagi poczatkowej, szybko przybral, wiec nie musze sie martwic, ale jednak wolalabym, zeby jadl w stalych odstepach i rowne rowne dawki zamiast tak w kratke, bo nigdy nie wiem czy dawac mu jeszcze czy moze za duzo. Niby mam mu dawac butle na zadanie ze wzgledu na mieszany pokarm i rozna kalorycznosc, ale kurcze az sie wierzyc nie chce, ze taki maly brzuch pomiesci tyle mleka

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-03-12 o 11:35
Stary 2011-03-12, 12:17   #169
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

mi się wydaje,że lepiej z dzieckiem wyjśc na spacerek 15-20 min niż wystawiać je np. w foteliku.Prędzej może przewiać
ja jakoś po 2 tyg chodziłam na spacer z córką co 2 dzień a potem już codziennie po pare min

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 13:05   #170
Tity
Zakorzenienie

Jok3r no mój też co godzinę do 3 się budzi i woła jeść i co dziwne w dzień jest z niego taki żarłok, a w nocy nie bardzo. Co mnie w sumie cieszy, bo nie muszę mieć biustu w pogotowiu przez 2 godziny
No ale druga sprawa, to mój sporo ulewa.
Właśnie go powerandowałam, śpi jak zabity. W tygodniu może zaliczmy pierwszy spacerek

L
J
Stary 2011-03-12, 13:42   #171
wanilia83
Zadomowienie

kochane jak ubieracie dzieciaki w domu??

Stary 2011-03-12, 14:45   #172
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

wanilia
Ja ubieram małemu śpioszki, kaftanik i koszulkę albo pajacyka i kaftanik albo body, kaftanik i spodenki ale to rzadziej bo ma mało takich gatek Po kąpaniu zakładam mu czapeczkę

Tity my też planujemy w przyszłym tygodniu spacerek

Dziewczyny a ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze godzinki bez Alanka. Byłam w szkole na 4 godziny. Z małym został tż a później jeszcze moja mama wpadła. Odciągnęłam mu 100ml mleka i wszystko zjadł żarłoczek A jutro idę na 5 godzin i mu będę musiała przynajmniej 150ml odciągnąć
Fajnie było spotkać znajomych na uczelni wszyscy się wypytują o małego i jak po porodzie i nawet Alanek dostał prezenciki od cioć ze szkoły Jestem miło zaskoczona. Ale powiem Wam, że mi się za nim tęskniło

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-03-12 o 14:55
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:57   #173
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
ja liscie kapusty tłukłam lekko i potem wkłądałam do lodówki.Zimne przykłądałam do chorej piersi.Trochę smierdziało,ale pomagało.Nie sądzę,żeby kapusta hamowała laktację.Poza tym są nawet kremy Perfecta Mama z wyciągiem liści kapusty

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 16:09   #174
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r no mój też co godzinę do 3 się budzi i woła jeść i co dziwne w dzień jest z niego taki żarłok, a w nocy nie bardzo. Co mnie w sumie cieszy, bo nie muszę mieć biustu w pogotowiu przez 2 godziny
No ale druga sprawa, to mój sporo ulewa.
Właśnie go powerandowałam, śpi jak zabity. W tygodniu może zaliczmy pierwszy spacerek
Mateusz tez ulewa starsznie, dodaje mu do mleka zageszczacz, ale jeszcze czasem sie zdarzy wypadeczek.

Cytat:
Moj ulubiony zestaw to body z krotkim rekawem i pajac, pozniej body z dlugim rekawem i spichy i na koncu body z krotkim rekawem, bluzka, lub kaftanik i pol spiochy.

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

wanilia
Ja ubieram małemu śpioszki, kaftanik i koszulkę albo pajacyka i kaftanik albo body, kaftanik i spodenki ale to rzadziej bo ma mało takich gatek Po kąpaniu zakładam mu czapeczkę

Tity my też planujemy w przyszłym tygodniu spacerek

Dziewczyny a ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze godzinki bez Alanka. Byłam w szkole na 4 godziny. Z małym został tż a później jeszcze moja mama wpadła. Odciągnęłam mu 100ml mleka i wszystko zjadł żarłoczek A jutro idę na 5 godzin i mu będę musiała przynajmniej 150ml odciągnąć
Fajnie było spotkać znajomych na uczelni wszyscy się wypytują o małego i jak po porodzie i nawet Alanek dostał prezenciki od cioć ze szkoły Jestem miło zaskoczona. Ale powiem Wam, że mi się za nim tęskniło
Jak ja pojechalam na zdjecie szwow to myslalam, ze nigdy z tego szpitala nie wyjde , pierwsze zakupy tez byly robione expresowo i ofc co chwila tel do meza czy wszystko oka.
Stary 2011-03-12, 18:23   #175
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

wanilia

a ciepło masz w domu?? bo u mnie kaloryfery już nie grzeją w dzień i zastanawiam się właśnie czy wkładać małej czapeczkę

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Moj ulubiony zestaw to body z krotkim rekawem i pajac, pozniej body z dlugim rekawem i spichy i na koncu body z krotkim rekawem, bluzka, lub kaftanik i pol spiochy.

Jak ja pojechalam na zdjecie szwow to myslalam, ze nigdy z tego szpitala nie wyjde , pierwsze zakupy tez byly robione expresowo i ofc co chwila tel do meza czy wszystko oka.

uspokoiłam się bo ubieram tak samo ostatnio cały czas mam dylemat czy robie coś dobrze czy źle

jutro jak będzie ładna pogoda to zostawiam małą tż i idę na zakupy bo zgłupieję jak nie wyjdę z domu

Stary 2011-03-12, 19:26   #176
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez mam normalne pampersy i tylko zawijam brzeg, zeby odsłonic kikutek

melduje się tutaj z moja maleńką

na razie nadrobiłam poczekalnie, tego juz teraz nie dam rady, takze tylko wpadłam sie zameldować...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:32   #177
patrycja_22
Rozeznanie

wanilia w domu mam ok 22-23 stopnie A Ty ile masz w domku?

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:17   #178
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja same śpioszki, albo kaftanik+śpioszki, ewentualnie body+śpioszki.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
j
melduje się tutaj z moja maleńką
Grtulacje!!!: roza:
A my mamy kryzys, małego boli brzuszek od paru dni, tylko nie domyśliliśmy się, że to to, bo się przeciągał i stękał, a dzisiaj bardzo płakał, ale masaż brzuszka pomógł narazie. No i prawdopodobnie to po witaminkach łączonych. Odkąd je bierze to tak stęka biedaczek...do tego się przejada, muszę mu jednak smoczek kupić. Chociaż miałam nie używać, ale w sumie i tak je przez kapturek to wsio ryba teraz...

L
J
Stary 2011-03-12, 20:38   #179
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Ja same śpioszki, albo kaftanik+śpioszki, ewentualnie body+śpioszki.

Grtulacje!!!: roza:
A my mamy kryzys, małego boli brzuszek od paru dni, tylko nie domyśliliśmy się, że to to, bo się przeciągał i stękał, a dzisiaj bardzo płakał, ale masaż brzuszka pomógł narazie. No i prawdopodobnie to po witaminkach łączonych. Odkąd je bierze to tak stęka biedaczek...do tego się przejada, muszę mu jednak smoczek kupić. Chociaż miałam nie używać, ale w sumie i tak je przez kapturek to wsio ryba teraz...
Zapytaj swojego pediatre o Debridad. To jest taki ala syop/zawiesina i podaje sie go zapobiegawczo, zeby brzuszek nie bolal. Ja daje malemu i juz mi sie tak nie napina, tylko, ze to jest na recepte, ale kosztuje grosze.
Stary 2011-03-12, 21:55   #180
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
może tak oznaczac, ale wcale nie musi, ja jestem teraz tego najlepszym przykładem, czop z krwia odchodził mi we wtorek 8 marca, czyli juz 4 dni temu i nic ...
Poza tym on sie wytwarza cały czas, tak jak wody az do porodu, to nie jest tak, że wyleci i pustka zostaje
mi wychodził od 8.03 do wczoraj i nic z tego nie wynikło

mam takie pytanie do Was- czy prasujecie wszystkie ubranka swoich dzidziusiów, nawet, jeśli musicie je przebierać wiele razy dziennie?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości