|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
GRATKI KOCHANA,WRACAJCIE SZYBCIUTKO DO DOMKU ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Hej laseczki ... ![]() ![]() ![]() JA DZISIAJ ZACZYNAM 40 TYDZIEN!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Diatoma - bedzie dobrze! Udanego porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() dzien dobry w ten piekny dzien ![]() Z ulga pisze, ze noc przeszla bez sensacji kibelkowych i choc jeszcze boje sie zjesc cos "normalnego" jestem pelna optymizmu ![]() Dzis zaczynam akcje PRANIE CIUSZKOW NINA ![]() I mimo, ze nie mam jeszcze komody ![]() ![]() No to lece! Milego weekendu wszystkim i akcji skurczowych dla tych czekajacych ![]()
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() gratulacje dla nowych mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Dziś ( 12.03.3011) o godzinie 2.00 w naszym domu przyszła na świat Franeczka, 4350g i 56 cm, 10 apgar.
jeszcze ni zdązyłam iśc spać, bo ciągle mnie cos wybudzało jak akurat zdązyłam zamknąc oczy, a teraz sie całkiem wybudziłam... ![]() tak więc relacje póxniej, wątku tez jeszcze nie czytałam, potem nadrobie, bo nie mam głowy teraz ale czuje sie juz ok, chodze po domu... malutka jest słodaskiem ![]() zajrze moze potem ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-13 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
dzień dobry Dziewczyny, po dłuuugiej przerwie.
wracam na chwilę, wciąż w dwupaku, między szpitalem a szpitalem. Mamusiom rozpakowanym serdecznie GRATULUJĘ cudownych Maluszków. N.ik.a dziękuję Ci za przekazywanie Dziewczynom esków, a Wam Kochane za dobre fluidy. Ostatnie 3 tyg to dla mnie trauma. Wczoraj wrócilam do domu i nie wierzę, że ten koszmar się skończył. co prawda wciąż nie mam Małego po tej stronie brzuszka, ale odczuwam ogromną ulgę, ze nie będę musiała Go rodzić w tamtym szpitalu. Mam nadzieję, ze to kwestia najbliższych dni i już będziemy w domku we trójkę. Trafiłam do szpitala, gdzie nie zapewniono mi ŻADNEJ opieki przez całe 18 dni. Zacznę od tego, że nie mając tam swojego lek. prowadzącego jest się anonimowym przez cały pobyt. Każdemu lekarzowi na obchodzie trzeba było tłumaczyć swój stan, dlaczego i jak długo jestem. A że lekarzy naliczyłyśmy z koleżanką z sali około 18 - więc wyobraźcie sobie.....W kartach nie zapisywano nic ponad to, co zapisały położne z badań. trafiłam na salę ze strasznie chorą dziewczyną, kaszlącą, gorączkującą. wypisano ją z zapaleniem płuc do domu, żeby pozbyć się problemu. kazano wrócić jak wyzdrowieje. Za 3 dni wirus uaktywnił sie u mnie. Przez 4 dni z mega gorączką, katarem, duszącym kaszlem, paraliżem połowy twarzy i bólem ucha i bez głosu- błagalam lekarzy na obchodach aby ktoś mnie zbadał, pomógł bo się wykańczam- nie dostałam nawet tabletki na zbicie gorączki. Lekarze odwracali się na pięcie. Kazano mi się leczyć sokiem z malin. Pytano mnie tylko notorycznie na wizytach - kto tu jest moim lek. prowadzącym... Mój lek. nie ma nic wspólnego z tym szpitalem, więc wychodzono z sali bez porady. Mąż woził mi leki z domu, syropy, paracetamol, tabletki do ssania. Po 4 dobach nie bylam w stanie sie już podnieść z łóżka, a kiedy w nocy dostałam ataku astmy i zaczęłam się dusić- mąż zażądał,aby dano mi przepustkę -bym mogła jechać do lekarza który mnie obsłucha i wypisze leki bo się wykańczam. W przeciwnym razie wychodzę na własne żądanie i zaskarżymy szpital. W końcu wypisano mi antybiotyk... Okazało sie, ze mam już zapalenie tchawicy, gardła, zatok i ucha wewnętrznego. A wystarczyło, bym dwa dni wcześniej dostała leki - skończyłoby się grypą.... Koszmar. Byłam anonimowa- więc nie było mnie wcale. Ba, nawet raz usłyszalam, że nie mam prawa leżeć na patologii w takim stanie, ponieważ tu cytuję: "leżą kobiety w ciąży. "... a ja jestem co, przepraszam? Druga sprawa - pod prysznicem była zimniutka woda. przez całe 18 dni mojego pobytu "udało mi się" umyć 2 razy w ciepłej wodzie. Dziewczyny wstawały o 3-4 w nocy by się myc, bo wtedy była szansa na wodę lekko-letnią. Załamałam się. Błagalam Męża, żeby mnie stamtąd zabral. cały czas, który spędzał u mnie- płakałam i błagałam, by zabrał mnie z tej umieralni. Ale On, zresztą bardzo mądrze- tłumaczył mi , że jesteśmy tam dla dobra Maksia. I że muszę być silna. Kiedy się okazało, że wody spadły- że mogę wyjść do domu bo nie ma żadnego zagrożenia- prosiłam o wypis - by wrócić do swojego lekarza. Usłyszalam, że skoro wytrzymałam tam 16 dni (wówczas) to wytrzymam kolejne 16 do porodu. że przecież nie ma różnicy gdzie się czeka na poród, w domu czy w szpitalu... Dałam sobie czas do pn, gdyby mnie nie wypisano- wyszłabym na własne żądanie. Ale wczoraj trafiłam na super lekarza- który powiedział, że powinnam teraz wypocząć w domu przed urokami macierzyństwa. no i jestem w domu. Wiem, że w tym szpitalu jest wspaniała porodówka i oddział noworodkowy- ale patologia jest koszmarem. Wszystkie dziewczyny, które stamtąd wychodziły, mówiły - że ich noga NIGDY nie postanie tam na 3 piętrze.... czyli na patologii właśnie. Jedyne, na co - właściwie Kogo - nie powiem złego słowa to położne. Cudowne kobiety. Pomocne i troskliwe. przez 18 dni mojego pobytu uwaga- raz zbadano mnie ginekologicznie, dwa razy zrobiono usg i raz pobrano krew. i tyle. leżałam i czekałam. Tylko dlatego, że nie miałam tam swojego lekarza. Dziewczyny, które miały- były odwiedzane kilka razy w tyg, badane, leczone i wychodziły po 3- 4 dniach. Ja miałam szczęście w nieszczęściu, że wody spadły same... Maksio waży już 4200 i przybiera wciąż. prognoza na termin porodu wynosi 4700- 4800. I tam kazano by mi rodzić naturalnie takie dziecko , bez znieczulenia. na cc nie ma szans. Co prawda zzo tam istnieje, nawet bezpłatnie, ale na moje pytanie podczas usg o to, czy mogę liczyć - usłyszałam, że i tak żaden anestezjolog nie przyjdzie mi go podać. Myślę, że to kolejny 'skutek' tego że byłam anonimowa. Nie wyobrażam sobie, w jakim stanie byłby Maks po tym porodzie... o sobie nawet nie myślę... W pn jadę do mojego lekarza. I mam nadzieje, że teraz już wszystko będzie dobrze. Ciekawa jestem, czy Montii rodziła w tym szpitalu, bo wiem, ze planowała. szkoda, że nie wiedziałam, leżała pietro wyżej, mogłabym odwiedzić.... wtedy byłam jeszcze zdrowa. no trudno. Dobrze mi w domu. i aż mnie w gardle ściska, kiedy to mówię. Oby nigdy więcej takich przeżyć. nie chcę już pamiętać tego czasu i żal mi tylko Maksia, że musiał przeżywać w brzucholu to wszystko... całuję Was Dziewczyny i życzę kolejnych szczęśliwych rozwiązań. ![]()
#906 |
Zakorzenienie
|
subtelle Boziu aż mnie ciarki przeszły ! Tak , rodziłam w tym szpitalu i byłaś tak blisko, jeju szkoda,że się nie zgadałyśmy....
Fakt, położne miałam super, a jak marudziłam podczas porodu, jakie afery robiłam, było mnie chyba słychać wszędzie..a one miały do mnie cierpliwość, ale fakt faktem miałam tam lekarza prowadzącego który nie mógł być ze mną w dniu porodu i kazał położnym zająć się mną i wybrał lekarza który potem ma do mnie doglądać, sam mnie odwiedzał w wolnej chwili... przykro mi ,że musiałaś tyle przejść, że byłaś tak traktowana... ![]() ![]() ![]() ![]() NIUTKA GRATULACJE!! Myslałam dzisiaj o Tobie i jest Franeczka! ![]() ![]() ![]() ![]()
#907 |
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow spróbuj rozmasować te piersi często ciepłą wodą współczuję ci kochana ale cierpliwości na pewno się uda
![]() Trzyrazyi o gratulacje ![]() Niutka1 GRATULACJE!!!!!!!!!! Twojego porodu to wyczekiwałam chyba najbardziej na wątku bo tak długo to trwało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Subtelle bardzo ci współczuję naprawdę musiałaś piekło przejść tam, no niestety niby ten sam szpitala a oddziały tak się różnią... Teraz już będzie tylko lepiej kochana odpoczniesz w domku ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-12 o 10:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Montii- a u którego lekarza prowadziłaś ciążę? jeśli mogę spytać.
#909 |
Zadomowienie
|
ale była owocna noc niutka, anika GRATULACJE
![]() ![]() ![]() a u mnie dalej cisza ![]() subtelko biedna!! współczuje tych przeżyć
#910 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Natki, Anniki, Niutki – znów porwały autobus – co za weekend porodowy.
Diatoma – jejku straszne to co piszesz nie umiem sobie wyobrazic przeterminowanej w 36 tyg– to ściskaj nogi do poniedziałku bo weekend w naszym kraju to każdy widzi jak jest. Trzymam kciuki. Mój wczoraj na wizycie 35 tydzień – a wg USG 36 a waga ok. 2500g Subtelle – szok!!! Gdzie ten szpital? Żeby omijac szerokim łukiem?? A propo rozstępów to na pocieszenie Wam powiem, że ja nie umiałam ponad rok zajśc w ciąże i przed ciążą przytyłam ponad 15 kg ( z powodu leczenie hormonalnego) a teraz w ciąży 8 kg razem ponad 23 kg już jest – więc magiczną liczbę 80 przekroczyłam już dawno – mam też mega doła z tego powodu czasem – ale z drugiej strony jak pomyśle jak beczałam jak ponad rok cykli starań o dzidziusia a tu co miesiąc okres – to dół jest bez porównania – to tylko kg dochodzę do wniosku.
#911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NIUTKA JESTEM W SZOKU HIHIHI,WRESZCIE SIE DOCZEKALAS...BUZIOLE DLA WAS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje wielkie dla Aniki i Niutki
![]() Subtelle, współczuję, co za podejście do pacjenta, to, ze nie miałaś tam lekarza prow. nie oznacza, ze mogli cie traktować jak powietrze. ![]()
#913 |
Zadomowienie
|
SUBTELLE ja to bym tego tak nie zostawila......jak tak mozna postepowac...jestem w szoku!!!!I powiem szczerze ze nawet brakuje mi slow ...jestem tak wq.....na na ten szpital na to jak cie traktowali i wogole...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
dzieki kochane
![]() zaglądam tylko na chwile zeby zobaczyc, czy ktos zauwazył, ze urodziłam ![]() mam tzw powera endorfinowego, jestem juz troche zmeczona, ale nie moge spać... na razie nie przeglądam forum, bo jak długo siedze na twardym krzesle przy kompie to mi sie krwawienie wzmaga, wiec dopiero jak bede miala lapka potem to go sobie otworze na łózku ( na razie tz go potrzebuje) to wtedy nadrobie, mała spi i spi, ale własnie slysze ze sie wybudza pa
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i udało się przed 13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() subtelle - no po prostu serce prawie mi stanelo, jak to przeczytalam ![]() ![]() Ciesze sie jednak, ze u ciebie jest lepiej i u Maksia ok ![]() ![]()
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() od pół godziny walczę z netem żeby ci pogratulować, a zdjęcia na razie nie widzę, zobaczę jak przejdę się do mamy
![]() |
#918 | ||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mam nadzieję że będą bezbolesne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne łóżeczko , zrób fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() DIATOMA TRZYMAMY KCIUKI ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja zaraz z tż jadę do tesco na zakupy .
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Natki, Anniki, Niutki
![]() ![]() ![]() subtelle normalnie włos się na głowie jeży... to jest właśnie nasza polska służba zdrowia...!! ![]() ![]() Ja się dziś wzięłam za pakowanie torby, do kosmetyczki wrzuciłam tusz do rzęs ![]() a w poniedziałek robię pranie dzidziusiowe ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Całe szczęście że już jesteś w domku. Dużo wypoczywaj ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
ja przez tydzień codziennie wypakowywałam z torby kosmetyczkę do malowania, aż w końcu stwierdziłam,z e to zbyt meczące, a i tak w razie czego o niej nie zapomnę na pewno
![]() niutka, jak będziesz miała laptoka i sobie odpoczniesz, to opisz koniecznie poród, bo jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda przy domowym.
#922 | |||
Zadomowienie
|
witajcie kochane, wpadłam żeby was ostrzec przed wkładkami laktacyjnymi z belli - dziadostwo jakich mało, przemakają przy każdym karmieniu wrrr
![]() gratuluje kolejnych zaczętych tyg ![]() Cytat:
![]() ![]() diatoma trzymam kciuki Cytat:
kasiu zadzwoń do położnej, na wizycie pokazała mi jak masować piersi żeby rozbić "kamień", ja też miałam cycki twarde przy nawale i małej źle się ssało albo kup laktator mi bardzo pomógł ![]() ![]() Cytat:
niutka serdeczne gratulacje ![]() ![]() subtelle o matko czytam i aż mnie zmroziło, co za ludzie, aż strach pomyśleć że od nich zależy życie naszych maluszków ![]()
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Gratki kolejnych dzieciaczkow, widze, ze coraz gesciej sie robi w odchowalni. Kurcze w sumie laski z kwietnia beda mialy spoko, bo dostana wszelakie opinie na temat pieluch, wkladek, mleka, pampkow, kolek itp od mam lutowych i marcowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
ANIKA, GRATULACJE!!!!
![]() ![]() jaka kruszynka z Twojej córci kasiapruszków, trzymam kciuki, żeby karmienie ruszyło pełna parą i tak jak pisały dziewczyny skontaktuj się z doradca laktacyjna, powinni pomóc!!! ![]() Niutka, GRATULACJE!!!!! ![]() ![]() w końcu się doczekałaś, a jaką ładną wagę ma Franeczka ![]() ale się dziś ruszyło ![]() Jutro mój termin i co........cisza.... ![]() a dziś taka piękna pogoda, mogłoby się coś ruszyć ![]() subtelle, aż ciarki przechodzą jak się czyta o Twoim pobycie w szpitalu!! niestety, ale ciagle jest "kategoryzacja"pacjen tów. W szpitalu w moim mieście też to jest ![]() oby Twój pobyt podczas pobytu przebiegl lepiej ![]() Niutka, zapomniałam napisac, córcia jest śliczna ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-12 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
niutka gratki !!
![]() ![]() subtelle dla mnie to kosmos co opisałaś... szczęsliwego i bezstresowego rozwiązania ![]() iweczka to do boju jak jutro termin ![]() ![]() ja mam na wtorek,ale nic się nie zapowiada ,żeby rodzina się powiększyła w ciągu kilku dni
#926 |
Raczkowanie
|
Niutka - gratulujemy! A wczoraj rano jeszcze się nie zanosiło! :P
Ja przechodziłam od wczoraj wieczora taką biegunkę, że chyba się odwodnię :P Na razie przeszło :P Teraz mam sjestę, posprzątane już, tylko, że dostałam taki dziadowski katar i gardło mnie boli. Jak to się mówi, jak nie urok to sraczka - w moim przypadku i "urok" i sraczka :P Łudzę się, że Oluś do jutra będzie chciał wyjść, takie mam ładne skurcze ale nieregularne ![]() Teściowa mi mówiła przed chwilą, że ona przed porodem umyła i ułożyła włosy i wtedy ja "wzięło" :P Chyba też pójdę :P
http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png ![]() ![]() TP 18.03.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png Edytowane przez woszczyk Czas edycji: 2011-03-12 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
kampasiula, juz byłam na spacerku, teraz przerwa i popołudniu na kolejny pójdziemy
![]() baaa, nawet tz zmolestowałam ![]() ![]() hehe ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=iweczka;25675384]kampasiula, juz byłam na spacerku, teraz przerwa i popołudniu na kolejny pójdziemy
![]() baaa, nawet tz zmolestowałam ![]() ![]() hehe Ja tez pare dni temu ale i tak nic...cisza...mamuska mowi ze urodze jutro w niedziele...zobaczymy...a mnei tak dzisisaj glowa boli jestem jakas niedorombana dzis szok!!!!!juz paracetamol na bol glowy wzielam tragedia jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do samopoczucia to nie znosze miec kataru i jak mnie gardło boli :/ Czuję sie jak wyjęta z pralki, taka zmaglowana :P W głowie mi się kręci i w ogóle. A poce sie jak szara mysz :P
http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png ![]() ![]() TP 18.03.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png Edytowane przez woszczyk Czas edycji: 2011-03-12 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.