|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Kurde a mnie dopada chyba przesilenie wiosenne jak co roku
![]() Mam poczucie, że wszystko co robię jest do du......... Mam też ochotę zamknąć się w domu i nie widywać z nikim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy któraś z Was kupowała te biustnosze 2pak? http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...500631204.html
ciekawa jestem jak jakościowo wyglądają bo chyba sobie kupie
#873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
wróciłam z wizyty i jestem oszołomiona!!!
wg usg ciąża jest przeterminowana przed terminem, Tymek waży 3600!! najgorszy jest stan łożyska, jest bardzo zwapniale i zdaniem lekarza wytrzyma do 4 dni! powiedział ze jak dzis nie urodze w nocy, to jutro mam sie zglosic do szpitala przez to łozysko zeby byc pod obserwacja. i wód też już mam mało 6,9 nie wiem jakie sa granice, nigdy mnie to nie interesowało. generalnie nie chce juz czekac na porod sn, zdecydowałam sie na cc. musze tylko wytrzymac do poniedzialku bo dopiero wtedy mam mozliwosc cos zalatwic. jak to w naszym kraju bywa. boje sie teraz tylko o dzidziula, bo wiadomo ze lozysko najwazniejsze.
#875 |
Zakorzenienie
|
niutka, zgadzam się z Toba co do tego tp i wywoływania, ja wiem 100 procentowo, ze owulke miałam opóźnioną w tym cyklu, w którym zaszłam, w stosunku do om. wiec jeśli się przeterminuje nawet, to panikować nie będę, najwyżej w końcu urodzę 5 kg klocka
![]() diatoma-bardzo dziwna sytuacja, ale zdrowie dzidzi najważniejsze, skoro te łożysko jest w takim stanie, to pewnie rzeczywiście cc będzie najlepszym rozwiązaniem. Trzymaj sie i nie stresuj ![]()
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obyś dotrwała do poniedziałku tak jak chcesz, no chyba, że dzisiaj w nocy ![]()
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Ach wkurza mnie nawet to, że się wkurzam. Masakryczne uczucie i bardzo siebie wtedy nie lubię
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||||||
Zadomowienie
|
hej laski chciałam was nadrobić ale nie jestem w stanie tylko dziennie produkujecie
![]() ![]() ![]() ![]() zgodzę się z moimi poprzedniczkami że ciuszków nigdy za mało, no chyba że któraś chce trzymać dzieciaka w ufajdanych ubrankach, ja za radą koleżanek kupiłam mało ciuszków na 56 i teraz widzę że trzeba będzie coś dokupić żeby pralki za często nie uruchamiać kochane nie martwcie się wagą po porodzie mi zostało do zrzucenie 3,5 kilo ![]() trzymam kciuki za wszystkie które w najbliższym czasie będą rodzić, zobaczycie nie jest tak źle jak mówią ![]() Cytat:
![]() ale dowalił ![]() ![]() Cytat:
![]() kochana serdeczne gratulacje Cytat:
oby samo ruszyło ![]() ![]() Cytat:
mi tłumaczyła że muszą zszyć warstwo, wewnątrz i na zewnątrz szwy będę miała ściągane we wtorek i nie wiem dlaczego boję się tego bardziej niż porodu ![]() Cytat:
NAtka serdeczne gratulacje ![]() Cytat:
chyba coś jest w tym obkurczaniu macicy poprzez karmienie piersią bo mój brzuch też coraz mniejszy diatoma ło matko jestem w szoku, może ty miesiąc wcześniej w ciąże zaszłaś ![]()
![]() |
#879 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to sie nazywa tak naprawdę, ze jest lub ma objawy przenoszenia ( nie przeterminowania) tak czasami sie zdarza, ze łozysko nie jest wydolne do końca, a do tego Twój dzidzsius juz jest bardzo duzy jak na 36 TC, pewnie zaszłas wczesniej niz myslałaś z OM, ta OM to mogło byc tylko takie krwawienie , a nie prawdziwa @ ... no to w takim razie trzymam kciuki, żebys dotrwała do poniedziałku, ale jakby co to lec na IP wczesniej, licz koniecznie ruchy !!! ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noo, często mnie ta zima wkurzała, bo trzeba się ubierać w tysiąc rzeczy, a i bez tego jest ciężko. Założenie kozaków, to prawdziwy wyczyn. Poza tym w moje już dawno łydek nie zapinałam i musiałam kupić nowe (w EMU jest super wygodnie). Kurtkę noszę męża, jest strasznie ciężka i gruba (z kożuszkiem) i jak gdzieś wchodzę, to od razu się gotuję. Ale jak sobie pomyślę, że miałabym to przechodzić w upały, to słabo mi się robi. Jak wtedy musiałabym być spuchnięta ... I w sumie, to cieszę się z tych kozaków, bo wolałabym publicznie teraz nóg nie pokazywać - stopy i łydki mam spuchnięte jak balony. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki ![]() idę już spać a jutro sr potem zakupy, wizyta u rodziców i znajomych i nie wiem czy dam radę Was później nadrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej jak człowiek wyszedł na mróz czy coś, to go trochę powietrze orzeźwiało, czy w domu można wywietrzyć i chłodku wpuścić, a weź w taki upał ![]()
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dalam troche mniej nawet sa normalne bawelniane bardzo milusie w dotyku bede zamawiac jeszcze jedna pake ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
BAN stały
|
Dziewczyny przyszlo mi dzis lozeczko z allegro/lozeczko, materacyk,poszewki wypelnienia i ochraniacz/ ;-))) Jest super niedawno rozpakowalismy i polecam kazdemu ;-)))
http://allegro.onet.pl/lozeczko-alex...475807081.html ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
One sa w textil market za 8,90 kupowalam ost ;-) Sa bardzo fajne milutkie i wygodne Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-03-11 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Natka3008
GRATULACJE! Trzymam kciuki za 87czarną... Majeczka- wyłaź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
OOO kolejna mamusia GRATULACJE ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o te wody to faktycznie masz ich mniej. norma jest od 10 cm wzwyż. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
czesć dziewczyny
![]() diatoma daj znać jak sytuacja u Ciebie ![]() Trzymam kciuki za Tymka ! wanilia ściągnięcie szwów nie boli jak jest wszystko oki.Lekkie szarpanieecie
#890 |
Rozeznanie
|
Eirene1987 tak ogladalam wczoraj ten odcinek masakra jakas z ta baba
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulacje z okazji 36 tygodnia ![]() a ja dziś jadę na urodziny do teściów nie chce mi się nie wiem jak tam wysiedzę. ale trudno mus to mus ![]() i taka ładna pogoda za oknem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
diatoma, oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki abys wytrzymała do poniedzialku, ale jakby coś się działo to biegusiem do szpitala!!!!
![]() Aghata, ja kupiłam te staniki, w czwartek do mnie przyszły. Zamówiłam rozm.większy i wydaja mi się ogromniaste przy moich małych cyckach hehehe noc miałam straszną...... złapał mnie mega skurcz w łydce, bolalo jak cholera ![]() ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-12 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#894 |
BAN stały
|
hej dziewczyny diatoma powodzenia-widze ze Ty jestes w podobnej sytuacji jak ja/5tyg roznicy z usg i om/ tez jestem zielona co z tym zrobia napisz jak wrocisz Ahtaga na moje oko to sa takie same-wczoraj bacznie zrobilam porownanie ;-) No chyba ze fakt tak jak mowisz rozne trafily do sklepow Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-03-12 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Kolejny sms
![]() "Dziś o 1.36 przyszło na świat nasze szczęście ma całe 2820 i 51cm i jest najpiękniejsza na świecie. Ona ciągle śpi a ja się napatrzeć nie mogę ma blond włoski piwne oczka i długie rzęsy. Pozdrawiamy Anika i Natalia" Gratulacje dla następnej mamusi ![]() ![]() i Diatoma napisała że dziś idzie po południu bo ma jeszcze pare rzeczy do kupienia a mały się wierci normalnie. Ale dziś na pewno się zgłosi. trzymamy kciuki ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-12 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
jestem juz w domu, nie nadrobialm was niestety, mam problemy z karmienim , maly przyzwyczail sie do butli przez moja niemoc po cc a mi zastal sie pokarm i piersi mam jak kamienie, jak probowalm go karmic to szlo tylko prze znakladki silikonowe w konsekwencji czego poranil mi sutki , ogolnie droga przez meke z tym karminiem a tak bardoz bym chiala miec ssaka na cycu... :-( moze w tyg wiecej napisze Gratulacje dla mamus rozpakowanych i łatwego porodu dla mamus jeszcze nie rozpakowanych ![]() milego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
anika gratulacje !!
![]() ale tu cisza.. jak nigdy.Kilka mam się rozpakowało i mniejszy ruch.My wybywamy,idziemy na dłuugi spacer a potem Zosia z tatą na rowery ![]()
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na poczatku tez uzywałam nakładek silikonowych, nam pomogły. Może połozna przyjdzie i Ci pomoże? Mi w szpitalu rozmasowała te kamienie ![]() Anika Gratulacje ![]() Iweczka mnie tez w nocy złapał skurcz ![]() Ja od paru dni chodze w balerinach, nie chce mi sie ubierać kozaków ![]()
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-03-12 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Diatoma trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ja obudziłam się w zdecydowanie lepszym nastroju niż wczoraj. Jeszcze raz dzięki za pocieszenie
![]() Natomiast coś się we mnie (psychicznie) zmieniło. Obudziłam się ok 4:00 i doznałam olśnienia. Mój umysł przeszedł z etapu "ciąża" na etap "poród". Bo jakoś tak wcześniej oczywiście wiedziałam, że kiedyś będę musiała urodzić, ale ciągle wydawało mi się to odległe, nierealne. A teraz do mnie dotarło, że to już niedługo (no, w końcu jakieś trzy tygodnie). Więc tak leżałam i myślałam ile jeszcze muszę rzeczy naszykować i wstałam z mocnym postanowieniem zrobienia tego w ten weekend. Nie wiem dlaczego, ale stwierdziłam, że trzeba jak najszybciej. I do tego zaczęłam się bać porodu ![]() Poza tym zaobserwowałam jedną dziwną rzecz. Ja niestety od kilku miesięcy w nocy wstawałam siusiu ok. 6 razy. Już się nawet do tego przyzwyczaiłam. Dzidziul do początku siedział główką do dołu i po prostu uciskał pęcherz. A to już trzecia noc, kiedy wstałam dwa razy (wczoraj to chyba nawet raz). Jak to możliwe, przecież Dzidziul jest coraz większy, to i naciskać powinien bardziej. Na pewno nie piję i nie siusiam mniej. O co więc chodzi z tym sikaniem? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-12 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.