Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 21:11   #871
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Kurde a mnie dopada chyba przesilenie wiosenne jak co roku
Mam poczucie, że wszystko co robię jest do du.........
Mam też ochotę zamknąć się w domu i nie widywać z nikim.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:12   #872
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy któraś z Was kupowała te biustnosze 2pak? http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...500631204.html

ciekawa jestem jak jakościowo wyglądają bo chyba sobie kupie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:13   #873
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Aja, bidulko
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:15   #874
diatoma
Zadomowienie

wróciłam z wizyty i jestem oszołomiona!!!
wg usg ciąża jest przeterminowana przed terminem, Tymek waży 3600!!
najgorszy jest stan łożyska, jest bardzo zwapniale i zdaniem lekarza wytrzyma do 4 dni! powiedział ze jak dzis nie urodze w nocy, to jutro mam sie zglosic do szpitala przez to łozysko zeby byc pod obserwacja. i wód też już mam mało 6,9 nie wiem jakie sa granice, nigdy mnie to nie interesowało.
generalnie nie chce juz czekac na porod sn, zdecydowałam sie na cc. musze tylko wytrzymac do poniedzialku bo dopiero wtedy mam mozliwosc cos zalatwic. jak to w naszym kraju bywa.
boje sie teraz tylko o dzidziula, bo wiadomo ze lozysko najwazniejsze.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:19   #875
traicionera
Zakorzenienie

niutka, zgadzam się z Toba co do tego tp i wywoływania, ja wiem 100 procentowo, ze owulke miałam opóźnioną w tym cyklu, w którym zaszłam, w stosunku do om. wiec jeśli się przeterminuje nawet, to panikować nie będę, najwyżej w końcu urodzę 5 kg klocka

diatoma-bardzo dziwna sytuacja, ale zdrowie dzidzi najważniejsze, skoro te łożysko jest w takim stanie, to pewnie rzeczywiście cc będzie najlepszym rozwiązaniem. Trzymaj sie i nie stresuj
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:19   #876
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
najgorszy jest stan łożyska, jest bardzo zwapniale i zdaniem lekarza wytrzyma do 4 dni! powiedział ze jak dzis nie urodze w nocy, to jutro mam sie zglosic do szpitala przez to łozysko zeby byc pod obserwacja. i wód też już mam mało 6,9 nie wiem jakie sa granice, nigdy mnie to nie interesowało.
generalnie nie chce juz czekac na porod sn, zdecydowałam sie na cc. musze tylko wytrzymac do poniedzialku bo dopiero wtedy mam mozliwosc cos zalatwic. jak to w naszym kraju bywa.
Diatoma szok, ciąza przeterminowana w 36 tc
Obyś dotrwała do poniedziałku tak jak chcesz, no chyba, że dzisiaj w nocy
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:22   #877
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Aja, bidulko
Ach wkurza mnie nawet to, że się wkurzam. Masakryczne uczucie i bardzo siebie wtedy nie lubię

Cytat:
Wow, ale numer. No to raz dwa dziś rodzić

Mój Aniołek 30.12.2016

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 21:22   #878
wanilia83
Zadomowienie

hej laski chciałam was nadrobić ale nie jestem w stanie tylko dziennie produkujecie przejrzałam tak na szybko strony i pooglądałam zdjęcia śliczne macie brzuszki ( mi mojego tak strasznie brakuje ) a te co urodziły mają śliczne dzieciaczki

zgodzę się z moimi poprzedniczkami że ciuszków nigdy za mało, no chyba że któraś chce trzymać dzieciaka w ufajdanych ubrankach, ja za radą koleżanek kupiłam mało ciuszków na 56 i teraz widzę że trzeba będzie coś dokupić żeby pralki za często nie uruchamiać

kochane nie martwcie się wagą po porodzie mi zostało do zrzucenie 3,5 kilo a myślałam że z 8 spokojnie zostanie

trzymam kciuki za wszystkie które w najbliższym czasie będą rodzić, zobaczycie nie jest tak źle jak mówią

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

To powiem wam coś śmiesznego. Ostatnio na SR położna mówiła, że pod koniec ciąży mogą występować omdlenia. A mój tż później do mnie mówi "to jak zemdlejesz to zadzwoń do mnie" normalnie padłam jak to usłyszałam. On to ma poczucie humoru, nie ma co.

ale dowalił

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

JA TU WŁAŚCIWIE WPADŁAM Z NOWĄ WIADOMOŚCIĄ
EWELQA1985 NAPISAŁA PRZED CHWILĄ:

"Dziś o 12.40 urodziła się przez cc nasza córeczka Emilka. 3750g i 55cm jesteśmy bardzo szczęśliwi i zakochani. brzuch trochę boli rano mam zacząć chodzić. Pozdrawiam."

jee super
kochana serdeczne gratulacje

Cytat:
mam wiadomość od czarnej Niestety zostaje w szpitalu mimo że jest pozamykana. Dostaje zastrzyki a jeśli do niedzieli nie urodzi to w poniedziałek dostanie kroplówkę. Lekarz nie chciał jej puścić do domu bo jest po terminie i on chce mieć na nią oko I mówi że już tęskni za nami

oby samo ruszyło

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
mi zdejmowała połozna na wizycie domowej.A ,,w środku" są szwy rozpuszczalne
nie wiem jak oni to szyją,ale wygląda na to że jakoś podwójnie

mi tłumaczyła że muszą zszyć warstwo, wewnątrz i na zewnątrz
szwy będę miała ściągane we wtorek i nie wiem dlaczego boję się tego bardziej niż porodu

Cytat:
Sms od Natka3008:

"Dzisiaj o 16.05 przyszła na świat Anastazja. Waży 3220 i 55cm długa ale jestem szczęśliwa że już po wszystkim."

NAtka serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

ogolnie z dnia na dzien coraz lepsze ciało mam, bo na początku to flak, szok ! a teraz jestem nawet zadowolona ze swojego wygladu chociaz jestem tydzien po porodzie.

podobno karmienie piersią pomaga w obkurczaniu sie macicy, nie wiem ile w tym prawdy ale juz praktycznie brzuszka nie mam, no wiadomo jest taki miekki itp itd ale z dnia na dzien widac roznice

co do ciuszkow to ja akurat lubie pajace super mi się przebiera malego, sprawdza pampersa, w ciazy nakupowalam duzo body + polspiochy ale to tak srednio mi podchodzi, zobaczymy pozniej.

EWELQA I NATKA!!!!!!! GRATULACJE KOCHANE\!!!!
montii a wkładasz coś pod pajacyka czy tylko pajacyk na gołe ciałko ?

chyba coś jest w tym obkurczaniu macicy poprzez karmienie piersią bo mój brzuch też coraz mniejszy

diatoma ło matko jestem w szoku, może ty miesiąc wcześniej w ciąże zaszłaś

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:26   #879
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Diatoma szok, ciąza przeterminowana w 36 tc
Obyś dotrwała do poniedziałku tak jak chcesz, no chyba, że dzisiaj w nocy

to sie nazywa tak naprawdę, ze jest lub ma objawy przenoszenia
( nie przeterminowania)
tak czasami sie zdarza, ze łozysko nie jest wydolne do końca, a do tego Twój dzidzsius juz jest bardzo duzy jak na 36 TC,
pewnie zaszłas wczesniej niz myslałaś z OM, ta OM to mogło byc tylko takie krwawienie , a nie prawdziwa @ ...
no to w takim razie trzymam kciuki, żebys dotrwała do poniedziałku, ale jakby co to lec na IP wczesniej, licz koniecznie ruchy !!!

31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:28   #880
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Będzie dobrze, ja dziś też mam doła, że jestem beznadziejną matką i takie tam wymysły

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
harrods Ty mi tu nie narzekaj,bo zaraz klapsa dostanieszKażdy ma gorsze dniciesz się ciążą,bo to już prawie meta !!
ja juz nie wnikam w rozstępy,dopiero teraz pod koniec wyszły mi te kochane paseczki z pierwszej ciąży.. znikną do lata
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Harrods, nie plakaj, rozstępy zbieleją i naprawdę nie będzie ich potem specjalnie widać. A będziesz mieć przy sobie skarba prawdziwego. ja sama mam uda i biodra cale w pasy w czerwone i widzę, ze stopniowo bledną
Rwa ci przejdzie, jak się dzidzia przemieści, ja już nie pamiętam, jak to było w ogóle, a jeszcze w pierwszej połowie lutego mnie męczyła strasznie.
Najlepiej się prześpij, albo włącz sobie coś zabawnego czy odmóżdżającego.
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
głowa do góry, po dole jutro nie będzie śladu, rozstępy mogą być mniej widoczne potem, a beznadziejna to Ty na pewno nie jesteś!
Jeszcze tylko troszkę i maluszek będzie z Tobą, jeszcze wytrzymaj
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Harrods kobitko przywołuję Cię tutaj do porządku bo jak nie to lanie.
Nie przejmuj się rozstępami bo prędzej czy później zbledną i nie będzie ich widać. Ja też już waże 80 kg i cellulit mam nawet na łydkach ale się nie przejmuję. Mojemu tż-owi się podobam i to wystarczy a najważniejsze, że wszystko to co złe do tej pory wynagrodzi mi moja niunia jak się urodzi.
Także głowa do góry kochana.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ja wiem, że tak nie można. Już mi trochę lepiej. Faktycznie, stwierdziłam, że obejrzę jakiś śmieszny film i na pewno mi pomoże. No cóż, film ("Zanim odejdą wody") śmieszny nie był, ale chyba trochę pomógł.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja sobie wole nie wyobrażać, jak bym puchła latem, skoro teraz już tak wodę zatrzymuje.
Noo, często mnie ta zima wkurzała, bo trzeba się ubierać w tysiąc rzeczy, a i bez tego jest ciężko. Założenie kozaków, to prawdziwy wyczyn. Poza tym w moje już dawno łydek nie zapinałam i musiałam kupić nowe (w EMU jest super wygodnie). Kurtkę noszę męża, jest strasznie ciężka i gruba (z kożuszkiem) i jak gdzieś wchodzę, to od razu się gotuję. Ale jak sobie pomyślę, że miałabym to przechodzić w upały, to słabo mi się robi. Jak wtedy musiałabym być spuchnięta ... I w sumie, to cieszę się z tych kozaków, bo wolałabym publicznie teraz nóg nie pokazywać - stopy i łydki mam spuchnięte jak balony.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:36   #881
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
a metryczkę ego wyszyć możesz i zostawić miejsce na imię ja zostawiłam na datę porodu, godzinę wagę i wzrost
no chyba właśnie tak zrobię jak znajdę czas

Cytat:
aja biedna, nie przejmuj się tak, mnie też ostatnio łapiątakie doły i płaczę mężowi do rękawa

Cytat:
o kurczę, to nieźle, ja muszę za dwa tyg iść na ostatnie usg ciekawe co będzie

trzymam kciuki

idę już spać
a jutro sr potem zakupy, wizyta u rodziców i znajomych i nie wiem czy dam radę Was później nadrobić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 21:42   #882
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ja wiem, że tak nie można. Już mi trochę lepiej. Faktycznie, stwierdziłam, że obejrzę jakiś śmieszny film i na pewno mi pomoże. No cóż, film ("Zanim odejdą wody") śmieszny nie był, ale chyba trochę pomógł.

Noo, często mnie ta zima wkurzała, bo trzeba się ubierać w tysiąc rzeczy, a i bez tego jest ciężko. Założenie kozaków, to prawdziwy wyczyn. Poza tym w moje już dawno łydek nie zapinałam i musiałam kupić nowe (w EMU jest super wygodnie). Kurtkę noszę męża, jest strasznie ciężka i gruba (z kożuszkiem) i jak gdzieś wchodzę, to od razu się gotuję. Ale jak sobie pomyślę, że miałabym to przechodzić w upały, to słabo mi się robi. Jak wtedy musiałabym być spuchnięta ... I w sumie, to cieszę się z tych kozaków, bo wolałabym publicznie teraz nóg nie pokazywać - stopy i łydki mam spuchnięte jak balony.
ja się z kozaków na botki przerzuciłam, zawsze miałam takie rozbudowane łydki przez mięśnie, a jak doszła opuchlizna, to bym musiała mieć do polowy rozsunięte.
ale przynajmniej jak człowiek wyszedł na mróz czy coś, to go trochę powietrze orzeźwiało, czy w domu można wywietrzyć i chłodku wpuścić, a weź w taki upał Już teraz się masakrycznie pocę podczas spania, latem to by się lało pewnie ze mnie. I zawsze można się trochę ciuchami zakamuflować.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-11, 21:49   #883
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z Was kupowała te biustnosze 2pak? http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...500631204.html

ciekawa jestem jak jakościowo wyglądają bo chyba sobie kupie
ja mam te staniki
chyba dalam troche mniej nawet
sa normalne bawelniane bardzo milusie w dotyku
bede zamawiac jeszcze jedna pake
Stary 2011-03-11, 21:55   #884
Krusiak
BAN stały

Dziewczyny przyszlo mi dzis lozeczko z allegro/lozeczko, materacyk,poszewki wypelnienia i ochraniacz/ ;-))) Jest super niedawno rozpakowalismy i polecam kazdemu ;-)))

http://allegro.onet.pl/lozeczko-alex...475807081.html

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam te staniki
chyba dalam troche mniej nawet
sa normalne bawelniane bardzo milusie w dotyku
bede zamawiac jeszcze jedna pake

One sa w textil market za 8,90 kupowalam ost ;-) Sa bardzo fajne milutkie i wygodne

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:57
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:59   #885
becherovka 3
Raczkowanie

Cytat:

Dwie dziewczynki krakowskie juz sa na świecie, teraz czekamy na chłopców dwóch, o ile się nie mylę, Becherovka?
hehe - zgadza się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 22:18   #886
Olusiaa_
Zakorzenienie

Natka3008
GRATULACJE!

Trzymam kciuki za 87czarną...
Majeczka- wyłaź!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:24   #887
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
J

powiedzcie mi dziewczyny bo kupiłam materac gryka-kokos i która strona najpierw od urodzenia , wiem że już było to pytanie ale nie wiem gdzie tego szukać . a nie wiem jak położyć w łóżeczku ?
najpierw kokos

Cytat:
Sms od Natka3008:

"Dzisiaj o 16.05 przyszła na świat Anastazja. Waży 3220 i 55cm długa ale jestem szczęśliwa że już po wszystkim."

OOO kolejna mamusia GRATULACJE

Cytat:
Postep taki, że składam sprawe do sądu o alimenty i zwrot kosztów za wyprawkę, ciekawe co sie da ugrać. Upokarzajace to dla mnie, ale co zrobic mus to mus.
Ten su...... nie odzywa sie od listopada i wysyła mi co miesiąc 300 zl, chyba żeby mnie wkurzyć
dobrze robisz kochana może wreszcie "tatuś" się obudzi.....

Cytat:
trzymaj się kochana.
jeżeli chodzi o te wody to faktycznie masz ich mniej. norma jest od 10 cm wzwyż.
Stary 2011-03-11, 22:34   #888
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
najpierw kokos

OOO kolejna mamusia GRATULACJE

dobrze robisz kochana może wreszcie "tatuś" się obudzi.....

trzymaj się kochana.
jeżeli chodzi o te wody to faktycznie masz ich mniej. norma jest od 10 cm wzwyż.
norma jest od 5 do 20 cm, wiem, bo ostatnio miałam niezłą lekcje dotyczącą tych wód
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-12, 06:50   #889
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

czesć dziewczyny
diatoma daj znać jak sytuacja u Ciebiedziwnie wyszło,że ciąża jest przeterminowana.. pierwszy raz słyszę,tym bardziej że to 36 TC.
Trzymam kciuki za Tymka !

wanilia ściągnięcie szwów nie boli jak jest wszystko oki.Lekkie szarpanieecie

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 07:34   #890
gosiawolna
Rozeznanie

Eirene1987 tak ogladalam wczoraj ten odcinek masakra jakas z ta baba milego dnia dzis zycze ja dzis zaczynam 36 tc trzymam kciuki za czarna gratulacje dla natki3008
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:04   #891
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
Eirene1987 tak ogladalam wczoraj ten odcinek masakra jakas z ta baba milego dnia dzis zycze ja dzis zaczynam 36 tc trzymam kciuki za czarna gratulacje dla natki3008
ja wiem że to tylko głupi serial i udawane ale tak się z tżtem denerwowaliśmy że aż mi ciśnienie się podniosło hehe

gratulacje z okazji 36 tygodnia

a ja dziś jadę na urodziny do teściów nie chce mi się nie wiem jak tam wysiedzę. ale trudno mus to mus
i taka ładna pogoda za oknem aż wstaliśmy wcześniej jak nigdy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:11   #892
iweczka
Zakorzenienie

diatoma, oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki abys wytrzymała do poniedzialku, ale jakby coś się działo to biegusiem do szpitala!!!!

Aghata, ja kupiłam te staniki, w czwartek do mnie przyszły. Zamówiłam rozm.większy i wydaja mi się ogromniaste przy moich małych cyckach hehehe

noc miałam straszną......
złapał mnie mega skurcz w łydce, bolalo jak cholera , a praktycznie od poczatku ciąży nie miałam tej dolegliwości, jeszcze rano jak wstałam, to ledwo chodziłam, tak bolało

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-03-12 o 08:15
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:24   #893
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość

One sa w textil market za 8,90 kupowalam ost ;-) Sa bardzo fajne milutkie i wygodne
mam jeden z textil, ale myślę, że to jednak nie są te same...inne wykończenie mają. Chyba, że w Twoim textil były, bo w moim są inne troszke

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Aghata, ja kupiłam te staniki, w czwartek do mnie przyszły. Zamówiłam rozm.większy i wydaja mi się ogromniaste przy moich małych cyckach hehehe
Ja planuje kupić C, bo z B podskoczyły mi teraz do C. Aczkolwiek jak rozmiar zawyżony to i w B bym może wlazła

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:24   #894
Krusiak
BAN stały

hej dziewczyny
diatoma
powodzenia-widze ze Ty jestes w podobnej sytuacji jak ja/5tyg roznicy z usg i om/ tez jestem zielona co z tym zrobia napisz jak wrocisz

Ahtaga na moje oko to sa takie same-wczoraj bacznie zrobilam porownanie ;-) No chyba ze fakt tak jak mowisz rozne trafily do sklepow

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-12 o 08:26
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:45   #895
Eirene1987
Zakorzenienie

Kolejny sms Od Aniki222:

"Dziś o 1.36 przyszło na świat nasze szczęście ma całe 2820 i 51cm i jest najpiękniejsza na świecie. Ona ciągle śpi a ja się napatrzeć nie mogę ma blond włoski piwne oczka i długie rzęsy. Pozdrawiamy Anika i Natalia"

Gratulacje dla następnej mamusi

i Diatoma napisała że dziś idzie po południu bo ma jeszcze pare rzeczy do kupienia a mały się wierci normalnie. Ale dziś na pewno się zgłosi.

trzymamy kciuki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-03-12 o 08:46
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:52   #896
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

jestem juz w domu, nie nadrobialm was niestety, mam problemy z karmienim , maly przyzwyczail sie do butli przez moja niemoc po cc a mi zastal sie pokarm i piersi mam jak kamienie, jak probowalm go karmic to szlo tylko prze znakladki silikonowe w konsekwencji czego poranil mi sutki , ogolnie droga przez meke z tym karminiem a tak bardoz bym chiala miec ssaka na cycu... :-(
moze w tyg wiecej napisze

Gratulacje dla mamus rozpakowanych i łatwego porodu dla mamus jeszcze nie rozpakowanych

milego dzionka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:58   #897
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

anika gratulacje !!

ale tu cisza.. jak nigdy.Kilka mam się rozpakowało i mniejszy ruch.My wybywamy,idziemy na dłuugi spacer a potem Zosia z tatą na rowery

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:03   #898
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

jestem juz w domu, nie nadrobialm was niestety, mam problemy z karmienim , maly przyzwyczail sie do butli przez moja niemoc po cc a mi zastal sie pokarm i piersi mam jak kamienie, jak probowalm go karmic to szlo tylko prze znakladki silikonowe w konsekwencji czego poranil mi sutki , ogolnie droga przez meke z tym karminiem a tak bardoz bym chiala miec ssaka na cycu... :-(
moze w tyg wiecej napisze

Gratulacje dla mamus rozpakowanych i łatwego porodu dla mamus jeszcze nie rozpakowanych

milego dzionka
Kasiu spróbuj pod ciepłym prysznicem troche rozmasować i odciągnac pokarmu, żeby nie mieć takich kamieni, bo maluszkowi jest ciązko ciągną.
Ja na poczatku tez uzywałam nakładek silikonowych, nam pomogły.
Może połozna przyjdzie i Ci pomoże? Mi w szpitalu rozmasowała te kamienie

Anika Gratulacje

Iweczka mnie tez w nocy złapał skurcz

Ja od paru dni chodze w balerinach, nie chce mi sie ubierać kozaków
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2011-03-12 o 09:06
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:05   #899
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny sms Od Aniki222:

"Dziś o 1.36 przyszło na świat nasze szczęście ma całe 2820 i 51cm i jest najpiękniejsza na świecie. Ona ciągle śpi a ja się napatrzeć nie mogę ma blond włoski piwne oczka i długie rzęsy. Pozdrawiamy Anika i Natalia"

Gratulacje dla następnej mamusi

i Diatoma napisała że dziś idzie po południu bo ma jeszcze pare rzeczy do kupienia a mały się wierci normalnie. Ale dziś na pewno się zgłosi.

trzymamy kciuki
GRATULACJE dla Aniki

Diatoma trzymam kciuki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-12, 09:21   #900
Harrods
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ja obudziłam się w zdecydowanie lepszym nastroju niż wczoraj. Jeszcze raz dzięki za pocieszenie .

Natomiast coś się we mnie (psychicznie) zmieniło. Obudziłam się ok 4:00 i doznałam olśnienia. Mój umysł przeszedł z etapu "ciąża" na etap "poród". Bo jakoś tak wcześniej oczywiście wiedziałam, że kiedyś będę musiała urodzić, ale ciągle wydawało mi się to odległe, nierealne. A teraz do mnie dotarło, że to już niedługo (no, w końcu jakieś trzy tygodnie). Więc tak leżałam i myślałam ile jeszcze muszę rzeczy naszykować i wstałam z mocnym postanowieniem zrobienia tego w ten weekend. Nie wiem dlaczego, ale stwierdziłam, że trzeba jak najszybciej.

I do tego zaczęłam się bać porodu .

Poza tym zaobserwowałam jedną dziwną rzecz. Ja niestety od kilku miesięcy w nocy wstawałam siusiu ok. 6 razy. Już się nawet do tego przyzwyczaiłam. Dzidziul do początku siedział główką do dołu i po prostu uciskał pęcherz. A to już trzecia noc, kiedy wstałam dwa razy (wczoraj to chyba nawet raz). Jak to możliwe, przecież Dzidziul jest coraz większy, to i naciskać powinien bardziej. Na pewno nie piję i nie siusiam mniej.

O co więc chodzi z tym sikaniem?

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-03-12 o 09:33
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości