![]() |
#4261 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar XXIV
Cytat:
do własnego biznesu potrzebna jest przebojowość i ambicja, tak mi się wydaje.. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() 2. wykreśl, właściwe dostosowanie cv to podstawa
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Red, ja się zgadzam z Polly i Kameną.
A co do tego czy potrafisz/nadasz się itd., to nie przekonasz się jak nie spróbujesz. I pozwól to ocenić innym, a nie tylko twojej wyobraźni... |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie cieszysz się, że odbierasz klucze od nowego mieszkania- to straszne- jak moja babcia z Alzheimerem.... ![]() Cytat:
Chcesz zacząć zupełnie od zera?
![]() |
#4265 |
perfumowy zawrót głowy
|
![]() dziecko obcięło kocie wąsy z jednej strony ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- a propos pracy na etacie i dla siebie coraz częściej się przekonuję, że wolałabym nawet marchewkę na targu sprzedawać, byle na swój rachunek
#4267 |
Zakorzenienie
|
Szkoda koty, to trochę tak jakby obciąć człowiekowi palce. Na szczęście wąsy odrosną, ale kocie będzie trzeba co nieco wybaczać. Kot kumpeli miał problem z trafieniem do kuwety po tym jak go jakiś dzieciak pozbawił wąsów. Jak wąsy odrosły, to problem znikł.
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-03-12 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() a, tyż tak myślę, dobrze było
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad. 2 tylko trzeba wymyśleć dobrą ściemę na pytanie "co więc pani robiła przez 10 lat od matury?" Cytat:
![]() - w jednej firmie dali testowo mi do prowadzenia firemkę, ja zielona bo zero doświadczenia z prawdziwymi fakturami, tylko szkolna teoria, pokićkałam trzeciego dnia sprzedaż z zakupami - nie nadaje się pani, - w innej wzięli mnie na testy pełnej księgowości, ja nadal zielona zamotałam się - nie nadaje się pani i za wolno myśli, - w trzeciej było spoko bo tylko odrywałam perforację czy jak to się tam zwie i porządkowałam papiery, potem porządkowałam stryszek haha - staż - ale podziękowali jak już z innymi stażystkami im posprzątałyśmy, - później staż w US i wklepywanie danych, wszyscy zadowoleni oprócz "kierowniczki piętra" decydującej o zatrudnieniach - pani po studiach to damy do VATu, ta robota za goopia, - no i VAT i wieczne "pani już tu pracuje rok/dwa/trzy a nadal nie wie tego tamtego siamtego". Albo podatnicy "jak to pani nie wie, to po co pani tu siedzi?". No właśnie, po co? Ot i taka była moja kariera. Więc już się nie chcę porywać na yntelygentne prace. Ale nie dołuje mnie mój głupizm, wiadomo są ludzie i parapety ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Znaczy się myślę o robocie w różnistych urzędach np. miasta. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Ja obcięłam psu ogon sekatorem (znaczy, sierść)- miałam fazę wypróbowywania sekatora na wszystkim
![]() Może opadnie ta mgła? ![]() ![]()
#4271 |
Zakorzenienie
|
Użyłem znów Veeta
![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Wpisz tu zomzing
|
żeż tobbie skór własny niemiły? weź ten dziadziew wystaw na wymiankę alboco
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ja np bym sie nie podjęła użerania sie z firmą, chyba że Twój TŻ faktycznie ma do tego głowę Robię dziś imprezę połączoną z wyjściem "gdzieś" Wiosna przyszła to trza pójść na miasto w końcu, zanim się człowiek zasiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajomi przygarnęli kota od kogoś, śliczna syberyjska kicia a ma na futrze schody, ktoś ją maszynką obcinał i nie wiadomo co jeszcze robił, nie da się dotknąć a jest już u nich prawie miesiąc.
![]() |
#4277 |
grozi wypollizowaniem
|
ech kurde no...weźcie teraz mi cos poradźcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no dobra...to posmeciłam ![]()
#4278 |
Zakorzenienie
|
Polly, a może inspektor jakości?
![]()
#4279 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze ja, do tercetu: niech mi ktoś da jakąś robotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
grozi wypollizowaniem
|
o tak tak ![]() ![]() juz kilka razy słyszałam ze powinnam byc jakims inspektorem-dokładna , upierdliwa i sokole oko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ale wiesz..ty jestes młoda całe zycie przed tobą..a my ekhem...no cusz ![]() ![]() ![]()
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu,że są momenty, kiedy najchętniej pierdyknęłabym wszystko i wróciła do wyuczonego zawodu. I miała święty spokój. I wtedy żałuję,że nie skończyłam robić uprawnień zawodowych. Na szczęście szybko mi mija. Czy jest w barze ktoś, kto pracując na etacie ma dodatkowo swoją działalność gospodarczą? Bo gdybym chciała legalnie dorobić biżuterią, to muszę mieć DG, a ciekawi mnie jakie są w takim wypadku realne koszty prowadzenia działalności. ![]()
![]() |
#4282 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zus na działalności ok 800 zł, albo preferencyjny 350 przez 2 lata, ale moze płacic pracodawca za ciebie jesli masz etat,albo mozesz sie zwolnic, ty płacisz zus,a szef tobie daje wiecej na reke i pozbywa sie kosztów pozapłacowych, ty mu wystawiasz faktury..np na umowe o dzieło (jesli dzialalnosc jest zgodna z tym co robisz w robocie) a majac etat i dzialalnosc p0łaci sie ktorąś jedną skłądkę....ok 150 zł...i podatek dochodowy ofkors
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-03-12 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() A Tobie jakiej potrzeba? Dokładnie, Pinia złapie bogatego męża i będzie pracować po 3 godz dziennie dla przyjemności ![]() Ja bym mogła dalej gnić w US i wysyłać wezwania o korekty czy coś tam... Tylko żeby te ludzie do mnie nie przychodzili z Trudnymi Pytaniami, na które nie znam odpowiedzi. Jeszcze koleżanki w pokoju tak się ustawiły, że wszystkich co trudniejszych kierowały do mnie bo miałam na tyle przyzwoitości żeby coś ściemniać a nie mówić "nie wiem". Ale ze mnie łoś. Chociaż od pytań jest infolinia podatkowa a nie my ale przychodzi ci taki i mówi "a bo pani z infolinii radziła się jeszcze dowiedzieć w moim urzędzie". Argh. Mam teraz masterplan, będę odpowiadać, że od tego jest doradca podatkowy albo niech śle zapytanie do Izby, w ogóle będę udawać (czy napewno udawać?) że ciąża wyżarła mi mózg i nic już nie pamiętam, a swoją robotę chcę czasem spieprzyć żeby kierowniczka troszku się mną podłamała i nie myślała o awansach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedz się, co by najłatwiej przyszło. Mój dziadek był rzeczoznawcą pralniczym. Może zadzwoń do Rzecznika praw Konsumenta czy coś?
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Spadam na roczek
![]() Paaaaaaaaaaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Red, jakiejkolwiek...
Polly, fogle kłamiesz ![]() I tak w końcu zostanę dziwką... |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
grozi wypollizowaniem
|
wiem wiem!
najbardziej to bym mogła nadzorowac czy inni dobrze pracują i wytykac im błędy i niedociągnięcia ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- pin up-byle luksusową ![]()
#4288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Strrraszne to jest. Tzn. szukanie pomysłu na życie. Ja to bym kciała uprawiać coś fikuśnego np. żeń szeń i łowce hodować. Brać kasę dla rolników i tak dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
grozi wypollizowaniem
|
![]() Cytat:
![]() ![]() w sumie moja mam ma taką pracę o której mówię jest inspektorem sanepidu ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- moze do nadzoru budowlanego ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- tropiłabym samowole budowlane ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.