Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 11:44   #3421
ninitoja
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Podobnie jak Wy, nauki mamy zrobione (i to jeszcze przed zaręczynami ), ale jeszcze czeka nas poradnia, którą prowadzi... pan. Podobno każdy wchodzi pojedynczo- 2 h nawijki i 50 zł w kieszeń. Nie wiem po co to komu. Ale nauki przedmałżeńskie były naprawdę ok .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:19   #3422
jusztyska
Zadomowienie

Wróciłam z przymiarki jestem zadowolona stanik będzie wszywany, nie kupuje żadnego "specjalnego" :P pani pozaznaczała co trzeba poprawić, gdzie zrobić upięcie do trenu, dekolt zostaje prosty, bo w takim najlepiej wyglądam
I zdecydowałam się na welon, choć do dziś nie byłam przekonana, ale będzie welon i wpięty kwiat następną przymiarkę mam w dzień próbnej fryzury wypożyczą mi na próbną fryzurę ten welon co go chcę i kilka kwiatów, żebym z fryzjerką zadecydowała
Dodatkowo dostałam podwiązkę gratisowo
Ale na biżu żadną się jeszcze nie zdecydowała, ale muszą to być jakieś delikatne kryształki, więc mój niecny plan wykorzystania biżuterii babcinej się nie udał... a zakochana jestem w tym naszyjniku i kolczykach ale na poprawiny włożę, a co :P

Zdjęcia wrzucę w poniedziałek, bo kabla do aparatu nie wziełam
W ogóle, to wracałąm się po aparat, już pojechałysmy z mamą i nagle mnie olśniło, że aparatu nie mam i trzeba było się wracać do domu :P

A za chwilę zbieram się spowrotem:P bo jeszcze spotkanie z dekoratorką dziś mam
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:41   #3423
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Hej! Bardzo dawno mnie tu z wami nie było, ale poczytałam co tam u was słychać i powiem wam, że podziwiam was Mnie te przygotowania jakoś wcale nie kręcą Najchętniej bym to komuś zleciła i przyszła na gotowe
Widzę, że większość z was ma już sukienki, bo rozmawiacie o terminach przymiarek....hm....ja muszę przyznać, że nawet jeszcze nie chodziłam po salonach. W ten weekend jadę do domu rodzinnego (tam też będzie wesele) i planuję odwiedzić salon i pewnie coś pomierzę Chciałabym coś wybrać, bo miałabym to już z głowy. Butów ani biżuterii jeszcze nie szukałam, bo skoro nie mam kiecki, to bez sensu by było
Jedyne co robię to myślę o bukiecie i włosach, to mi najbardziej myśli zaprząta
Aha, mam plan załatwić w marcu zaproszenia, a w kwietniu obrączkami się zajmę
Jakoś tak cały czas wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyle czasu Coś mi się wydaje, że to zgubne jest
Spokojnie ze wszystkim zdazysz Jesli planujesz suknie na ktora nie trzeba bedzie czekac 6 mcy-to tez zdazysz
Kiedys ludzie organizowali wszystko w kilka mcy i bylo dobrze-ehh a teraz takie wariacje
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mi się coś takiego podoba
Do tego chciałam dołożyć jakiś element fioletu

P.S. Mama mówi, ze kalie to kwiatki na pogrzeb co wy o tym sądzicie?
Czesto sie widzi takie bukieciki slubne, wiec chyba sa ok. ja za nimi nie przepadam, bo wygladaja troche sztucznie, ale co kto lubi

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

byłam dziś na 1 przymiarce... babka zaznaczyła dekolt, że ma być w serduszko, nawaliła na skrawek materiału szpilek i to tyle, więc póki co suknia wygląda o tak ale pooglądałam sobie model salonowy i zdecydowałam, że welon kupię w salonie, bo mają tylko o jakieś 10-20 zł drożej niż bym kupiła na all
To super, ze maja welony tak tanio. U mnie w salonie ceny zaczynaja sie od ponad 150zl, wiec roznica jest spora

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość

Aaaa, pochwalę się, że w końcu skończyłam robić zawieszki Wystarczy tylko zawiązać wstążeczki, które mi dziś przyszły
Dobra robota.

Ja ciagle nie wiem na co sie zdecydowac- czy zawieszki czy naklejki, a moze tylko wstazeczki???
Zostawiam to na pozniej.

Cytat:
My jeszcze nie myśleliśmy nawet o poradni, całe szczęście, że nauki już mamy Ale podobno u nas w parafii kobieta, która prowadzi tą "poradnię" (bo to taka poradnia pożal się Boże) chętnie wbija pieczątki za kawę i czekoladki, więc może się uda to załatwić. Nie stracimy wiele, bo i tak niczego byśmy się od niej nie dowiedzieli.
My mielismy poradnie na naukach, tzn przyszla jakas Pani do kosciola i zrobila wyklad. Jedyne o czym mowila, to ze antykoncepcja jest zla, a takie glupoty opowiadala, ze sluchac jej nie moglam

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Wróciłam z przymiarki jestem zadowolona stanik będzie wszywany, nie kupuje żadnego "specjalnego" :P pani pozaznaczała co trzeba poprawić, gdzie zrobić upięcie do trenu, dekolt zostaje prosty, bo w takim najlepiej wyglądam
I zdecydowałam się na welon, choć do dziś nie byłam przekonana, ale będzie welon i wpięty kwiat następną przymiarkę mam w dzień próbnej fryzury wypożyczą mi na próbną fryzurę ten welon co go chcę i kilka kwiatów, żebym z fryzjerką zadecydowała
Ale na biżu żadną się jeszcze nie zdecydowała, ale muszą to być jakieś delikatne kryształki, więc mój niecny plan wykorzystania biżuterii babcinej się nie udał... a zakochana jestem w tym naszyjniku i kolczykach ale na poprawiny włożę, a co :P

Zdjęcia wrzucę w poniedziałek, bo kabla do aparatu nie wziełam
W ogóle, to wracałąm się po aparat, już pojechałysmy z mamą i nagle mnie olśniło, że aparatu nie mam i trzeba było się wracać do domu :P

A za chwilę zbieram się spowrotem:P bo jeszcze spotkanie z dekoratorką dziś mam
Czekamy na zdjecia A jaki welon sobie wybralas?

No i powodzenia z dekoratorka
Stary 2011-03-11, 16:57   #3424
ninitoja
Rozeznanie

Znalazłam ciekawą stronkę z biżuterią. Choć typowo ślubnej tam nie ma, to myślę, że warto tam zajrzeć: www.jubilea.pl
Kilka rzeczy mi się spodobało, szczególnie te kolczyki z ametystami, ale doradźcie proszę czy by pasowały (jeszcze większy byłby problem ze znalezieniem pasującej bransoletki). Tak w skrócie: suknia rybka ecru z koronkowymi ramiączkami, do kościoła toczek, na weselu welon, bukiet prawdopodobnie wielokolorowy z przewagą fioletu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 1.jpg (31,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 2.jpg (31,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 3.jpg (28,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 4.jpg (32,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 5.jpg (24,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 6.jpg (27,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 7.jpg (28,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 8.jpg (25,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bransoletka.jpg (29,7 KB, 2 załadowań)

Stary 2011-03-11, 17:18   #3425
ninitoja
Rozeznanie

Znalazłam jeszcze coś co mi się bardzo spodobało:
http://allegro.pl/winietki-winietka-...489431200.html
http://allegro.pl/pudeleczka-podziek...6.html#gallery

Stary 2011-03-11, 18:14   #3426
jusztyska
Zadomowienie

Nadrabiam troszkę, bo wcześniej czasu mi nie starczyło :P
Cytat:
Cześć

byłam dziś na 1 przymiarce... babka zaznaczyła dekolt, że ma być w serduszko, nawaliła na skrawek materiału szpilek i to tyle, więc póki co suknia wygląda o tak ale pooglądałam sobie model salonowy i zdecydowałam, że welon kupię w salonie, bo mają tylko o jakieś 10-20 zł drożej niż bym kupiła na all
ja też kupię w salonie można dotknąć, obejrzeć z każdej strony, poza tym pretekst zeby sie umowic dodatkowo, bo trzeba suknie z welonem zmierzyc i innymi ozdobami :P hehe
chociaż dziś to już prawie na 100% welon wybrałam, całkowicie prosty, obszyty tylko delikatną lamóweczką

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tej przymiarki Suuuper Tylko nie zapomnij zabrać aparatu
Aha, trzymam kciuki za pracę, oczywiście!
A te 170 dni.... !!

Ja swój welon także kupuję w salonie.

Aaaa, pochwalę się, że w końcu skończyłam robić zawieszki Wystarczy tylko zawiązać wstążeczki, które mi dziś przyszły
Wracałam po aparat :P hehe
super, że zawieszki już gotowe ja naszymi zajmę się w bliżej nie określonej przyszłości... najpierw zaproszenia musimy zrobić...

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Znalazłam ciekawą stronkę z biżuterią. Choć typowo ślubnej tam nie ma, to myślę, że warto tam zajrzeć: www.jubilea.pl
Kilka rzeczy mi się spodobało, szczególnie te kolczyki z ametystami, ale doradźcie proszę czy by pasowały (jeszcze większy byłby problem ze znalezieniem pasującej bransoletki). Tak w skrócie: suknia rybka ecru z koronkowymi ramiączkami, do kościoła toczek, na weselu welon, bukiet prawdopodobnie wielokolorowy z przewagą fioletu.
fajna biżuteria
ale szkoda, że nie widzę nic co by mi na ślubną pasowało

Spotkanie z dekoratorką 1,5 godz:P ale chyba obgadałyśmy wszystko:
Kolor bordowy zatwierdzony sufit będzie ustrojony cały tiulami białymi i bordowymi i girlandami kwiatowymi
Za naszym stołem stanie kurtyna biała z bordowym akcentem na górze i oświetlona światełkami To takie najważniejsze rzeczy
Stary 2011-03-11, 21:58   #3427
thea2
Zadomowienie

gwiazdeczka, ja akurat nie miałam problemu z wyborem, bo zawsze chciałam zawieszki, bo jakoś nie jestem przekonana do naklejek. Na pewno przykleiłabym je krzywo i powychodziły by pęcherzyki z powietrzem
Te nauki to czasem porażka, nie rozumiem dlaczego często prowadzą je nieodpowiednie osoby. Kilka (a może kilkanaście) lat temu w mojej parafii nauki te prowadziła para (ludzie około 50.) bezdzietna, nawiedzona i w dodatku żyjąca na "kocią łapę"... Do dziś nie rozumiem jak taka sytuacja mogła mieć miejsce.

ninitoja
biżuteria bardzo ładna, ale nie potrafię doradzić, bo nie mam takiej wyobraźni, co by z czym ładnie wyglądało

jusztyska tak czułam, że zapomnisz, więc chciałam przypomnieć Wykrakałam chyba Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z przymiarki
Dekoracja Twojej sali zapowiada się bardzo ciekawie, szczególnie te światełka za Wami, bardzo mi się takie rzeczy podobają !
A tiule na suficie wyglądają prześlicznie!

A ja dziś znalazłam filmik, na którym przez kilka sekund widać moją sukienkę i to dwa razy I w kółko oglądam I na szczęście suknia podoba mi się coraz bardziej, tak chciałabym już ją założyć! Dla mnie jest taka śliczna
Stary 2011-03-11, 22:18   #3428
JennyAniolek
Zakorzenienie

dostaliśmy dziś paczkę z zaproszeniami

są śliczne!

wklejam fotki

kolor burgund, z wierzchu papier w prążki, w środku białe błyszczące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1855.jpg (72,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1860.jpg (84,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1861a.jpg (94,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1862.jpg (56,9 KB, 13 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:29   #3429
thea2
Zadomowienie

Cytat:

są śliczne!

wklejam fotki

Super !! Już kolejna rzecz z głowy (teraz wystarczy "tylko" roznieść ) Są bardzo ładne Kolor super

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-11 o 22:32
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:06   #3430
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

są śliczne!

wklejam fotki

Bardzo ładne .
Zaproszenia to nasz kolejny punkt na liście , musimy się za to w końcu wziąć.
A my alkohol mamy z hurtowni i jest lany w takie ozdobne butelki, specjalnie na wesele, więc z zawieszkami, czy naklejkami się bawić nie musimy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:30   #3431
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Jenny bardzo fajne To są laserowo wycinane?

A ja muszę się pochwalić,że moja suknia od 3 dni jest w Pl i już czeka na mnie w salonie. Ale tak czy siak na przymiarki jadę dopiero początkiem sierpnia.Jestem hardkorem?:d

Byłam dzisiaj w Kato i w końcu kupiłam butki:j upi:
Jestem strasznie szczęśliwa,bo myślałam,że już nic nie znajdę.Wprawdzie nie są szczytem moich marzeń,ale najważniejsze,że są wąskie i dobrze trzymają się stopy+ są całe zakryte+ mają odpowiedni kolor
Przymierzałam Menbury i Gatuzo, rozm.39 były na mnie za duże i przymierzałam 38,ale nawet one były strasznie szerokie i pięty mi latały.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:49   #3432
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:

są śliczne!

wklejam fotki

Śliczne te zaproszenia

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Bardzo ładne .
Zaproszenia to nasz kolejny punkt na liście , musimy się za to w końcu wziąć.
A my alkohol mamy z hurtowni i jest lany w takie ozdobne butelki, specjalnie na wesele, więc z zawieszkami, czy naklejkami się bawić nie musimy.
A masz zdjęcie takiej butelki? Bo jestem bardzo ciekawa, jak wygląda

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A ja muszę się pochwalić,że moja suknia od 3 dni jest w Pl i już czeka na mnie w salonie. Ale tak czy siak na przymiarki jadę dopiero początkiem sierpnia.Jestem hardkorem?:d

Jestem strasznie szczęśliwa,bo myślałam,że już nic nie znajdę.Wprawdzie nie są szczytem moich marzeń,ale najważniejsze,że są wąskie i dobrze trzymają się stopy+ są całe zakryte+ mają odpowiedni kolor
Przymierzałam Menbury i Gatuzo, rozm.39 były na mnie za duże i przymierzałam 38,ale nawet one były strasznie szerokie i pięty mi latały.
Wrzuć zdjęcia PS. Moje butki, to też nie szczyt moich marzeń (chciałam zupełnie inne), ale z braku laku Ważne, że wygodne i pasują
Stary 2011-03-12, 19:01   #3433
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
A u mnie obecnie stanęło na niebieskich różach :P
Też mi się podobają takie niebieskie kwiaty. Może dorzucę do swojego bukietu jakieś pojedyńcze, ale raczej nie róże. Goździki, chabry, czy jak się to nazywa...

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mama mówi, ze kalie to kwiatki na pogrzeb co wy o tym sądzicie?
Moja mama też tak mówi ja bym się tam nie przejmowała. Chyba, że zawiesisz na bukiecie wstążkę ostatnie pożegnanie albo coś
Cytat:
Mi od razu jak kupowałam powiedziała, żeby się nie przestraszyć na pierwszej przymiarce, bo sukienka będzie bardziej przypominała stelaż od namiotu niż sukienkę
Też kupuję welon w salonie. Dostałam jakiś rabat niby przy zakupach i wyjdzie mi 1950 za sukienkę, dwa welony i bolerko plus kwiatki ewentualnie na buty bo mają jakąś panią, która robi materiałowe kwiaty im na dekoracje.

Cytat:
ja właśnie zszywam kokardki na zaproszenia. Mam już 30 z 65

Cytat:
My jeszcze nie myśleliśmy nawet o poradni, całe szczęście, że nauki już mamy Ale podobno u nas w parafii kobieta, która prowadzi tą "poradnię" (bo to taka poradnia pożal się Boże) chętnie wbija pieczątki za kawę i czekoladki, więc może się uda to załatwić. Nie stracimy wiele, bo i tak niczego byśmy się od niej nie dowiedzieli.
My chodzimy do poradni do takiego strasznie sztywnego pana, który twierdzi, że jak się pokłócisz z mężem, to zamiast rozmawiać z mężem, masz rozmawiać z Bogiem. A problem sam się rozwiąże... Jakoś w to nie wierzę. Jeszcze jedno spotkanie nam zostało. I nie możemy się jakoś na nie zebrać....

Cytat:
Fajnie. Gratuluję udanej przymiarki. I takich miłych pań w salonie. Ja planuję welon po prostu wcześniej już kupić, żeby na próbną fryzurę pojechał już jako mój

Cytat:

są śliczne!
słodkie. Takie z jajem. Lubię taki styl

Cytat:

Jesteś hardkorem. Ja bym chyba jajo zniosła.
Gratuluję butków. Kurde, tak bardzo lubię kupować buty, ale jakoś szukanie ślubnych napawa mnie przerażeniem. Boję się, że nic nie znajdę
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 22:15   #3434
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
jusztyska tak czułam, że zapomnisz, więc chciałam przypomnieć Wykrakałam chyba Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z przymiarki
Dekoracja Twojej sali zapowiada się bardzo ciekawie, szczególnie te światełka za Wami, bardzo mi się takie rzeczy podobają !
A tiule na suficie wyglądają prześlicznie!

A ja dziś znalazłam filmik, na którym przez kilka sekund widać moją sukienkę i to dwa razy I w kółko oglądam I na szczęście suknia podoba mi się coraz bardziej, tak chciałabym już ją założyć! Dla mnie jest taka śliczna
dzięki
zdjęcia w poniedziałek będą _
pokaż filmik...

Cytat:

są śliczne!

wklejam fotki

suuper!

Cytat:

wytrzymasz tyle czasu? ja bym umarła z niecierpliwości :P
za butki

My dziś wybraliśmy papier na zaproszenia, kupiliśmy wstążeczki i kwiatuszki :P i już niedługo zabieramy sie za produkcję zaproszeń i zawieszek na wódkę i winko

i wstępne oglądanie garniturów i i obrączek za nami usiłuję TŻ przekonać do czarnego :P idzie mi dobrze
Stary 2011-03-12, 22:45   #3435
thea2
Zadomowienie

Almariel, to chyba super sprawa z tymi ozdobnymi butelkami Świetnie muszą wyglądać, pierwszy raz o czymś takim słyszę Gdybyś miała zdjęcia to też chętnie zobaczę
butterfly, hardkorze Ale fajnie, że sukienka już jest Nie przejmuj się, ja mam przymiarkę dopiero 20 lipca, więc pewno niedługo przed Tobą, damy radę W salonie powiedzieli, że poprawki robią w 2-3 dni i że na miesiąc przed ślubem spokojnie wystarczy Ja bardzo lubię mieć wszystko wcześniej gotowe, ale w tym wypadku jakoś jestem spokojna, nie denerwuję się, że nie zdążę czy coś.
Gratuluję zakupu butków, ale super, że już masz Pochwal się koniecznie zdjęciami A że nie są szczytem marzeń... hmmm... moje też na pewno nie będą, ale w tym dniu trzeba stawiać na wygodę Co innego gdyby sukienka była krótka... ale jak jest długa to nie widać nawet za bardzo

paula no to super trafiliście, przemiły i kompetentny pan, nie ma co Aż się dziwię, dlaczego zwlekacie z kolejną wizytą A tak się zastanawiam- kokardki zszywasz normalnie igłą i nitką? Chyba dużo z tym pracy...

jusztyska to już krok do przodu, takie drobne rzeczy też przecież trzeba powybierać, pozałatwiać Ja też bym chciała czarny garnitur dla mojego męża, ale on sobie wymyślił jakiś grafitowy. Ale grafitowy mi się nie podoba, więc odpada i koniec kropka Może uda nam się namówić ich na czarne
http://tvkonin.home.pl/index.php/tar...nych-elizabeth tutaj jest ten filmik, moja sukienka jest od 00:57 i od 01:56 To ta falbaniasta Głupia jestem, ale cały czas sobie na nią patrzę
Stary 2011-03-13, 00:34   #3436
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś wybraliśmy papier na zaproszenia, kupiliśmy wstążeczki i kwiatuszki :P i już niedługo zabieramy sie za produkcję zaproszeń i zawieszek na wódkę i winko

i wstępne oglądanie garniturów i i obrączek za nami usiłuję TŻ przekonać do czarnego :P idzie mi dobrze
przekonuj. Panowie w czarnych klasycznych i dobrze skrojonych garniturach wyglądają tak... hmm... samczo

Cytat:
paula no to super trafiliście, przemiły i kompetentny pan, nie ma co Aż się dziwię, dlaczego zwlekacie z kolejną wizytą A tak się zastanawiam- kokardki zszywasz normalnie igłą i nitką? Chyba dużo z tym pracy...

http://tvkonin.home.pl/index.php/tar...nych-elizabeth tutaj jest ten filmik, moja sukienka jest od 00:57 i od 01:56 To ta falbaniasta Głupia jestem, ale cały czas sobie na nią patrzę
Pierwsze kilka zszywałam faktycznie po prawie pół godziny. Ale teraz 3-4 minuty i gotowe. Zszywam igłą i nitką, tylko muszę uważać, bo mam wstążkę organzową (czy szyfonową, jak zwą tak zwą) i jak za bardzo na wierzchu szyję to widać. Mam już swoje triki, pomagam sobie klipsami do papieru i ostatecznie idzie coraz lepiej. Do jutra powinnam mieć wszystkie 60-65 zaproszeniowych. Potem tylko 24 takie większe na menu i listy gości i zostanie mi tylko 180 na butelki na wódkę ale to już takie malutkie więc powinno iść migiem. W tym czasie Łoś klei zaproszenia i ozdabia cekinami. Małą manufakturkę mamy w pokoju

Co do filmiku - też bym tak chciała móc sobie na moją popatrzyć. A tak mam tylko to jedno jedyne zdjęcie, które Łoś robił, bo nie mogę znaleźć nigdzie w sieci tego modelu. A szkoda bo bym sobie też tak popatrzyła
Stary 2011-03-13, 09:11   #3437
butterfly20
Zakorzenienie

Paula podziwiam Cię z tymi robótkami ręcznymi. Ja bym zrezygnowała po 10 minutach Koniecznie pokaż potem efekty Twojej pracy

Thea śliczna sukienka

A co do gajerków, to na pewno nie chciałabym,żeby mój M. miał jakiś w odcieniach szarości/srebra/grafitu. Ładnie to wygląda przy śnieżnobiałej sukni,ale przy koronkowej w odcieniu ivory mi się nie widzi.
Najbardziej nastawiamy się na brąz,bo ładnie mu w tym kolorze. Do tego kamizelka i musznik w tym samym odcieniu brązu co garnitur. Nie wiem jeszcze dokładnie jaki fason,bo mój Luby schudł ostatnio ponad 10 kg i wszystko zupełnie inaczej na nim leży.

Jeju mam kaca. Opijałam ze znajomymi moje ćwierćwiecze.Alkohol to zuuuooooo

Pokazuję butki+ w bonusie księga gości ( ze wstążką we właściwym odcieniu zieleni )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (28,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (26,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (31,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (30,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-03-13, 09:24   #3438
thea2
Zadomowienie

paula, podziwiam, szczególnie za to zszywanie Wyobrażam sobie ile z tym pracy... Ale fajnie, że masz pomocnika, który radzi sobie z cekinami

butterfly, zgadzam się, do bieli by jakieś szarości pasowały ale do ecru czy czegokolwiek innego to jakoś tego nie widzę. Poza tym mojemu narzeczonemu nie jest ładnie w szarościach, a w czerni jest mu ślicznie, więc może go przekonam A jeśli nie czerń to chciałabym jakiś bardzo ciemny brąz, taką czekoladę I do tego złote dodatki dla niego.
Butki śliczne, bardzo mi się podobają Cieszę się, że wstążeczka na księdze gości ma właściwy odcień ! Ważne, że się udało

Wszystkiego dobrego z okazji ćwierćwiecza !! Sto lat, sto lat! Ja niedługo będę 22. urodziny obchodzić
Stary 2011-03-13, 09:51   #3439
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
jusztyska to już krok do przodu, takie drobne rzeczy też przecież trzeba powybierać, pozałatwiać Ja też bym chciała czarny garnitur dla mojego męża, ale on sobie wymyślił jakiś grafitowy. Ale grafitowy mi się nie podoba, więc odpada i koniec kropka Może uda nam się namówić ich na czarne
mój też grafitowy albo brązowy sobie uwidział, ale grafit nie pasuje do ecru, a brązowy średnio mi się podoba :P

suknia gorset rewelacyjny!

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
przekonuj. Panowie w czarnych klasycznych i dobrze skrojonych garniturach wyglądają tak... hmm... samczo

Pierwsze kilka zszywałam faktycznie po prawie pół godziny. Ale teraz 3-4 minuty i gotowe. Zszywam igłą i nitką, tylko muszę uważać, bo mam wstążkę organzową (czy szyfonową, jak zwą tak zwą) i jak za bardzo na wierzchu szyję to widać. Mam już swoje triki, pomagam sobie klipsami do papieru i ostatecznie idzie coraz lepiej. Do jutra powinnam mieć wszystkie 60-65 zaproszeniowych. Potem tylko 24 takie większe na menu i listy gości i zostanie mi tylko 180 na butelki na wódkę ale to już takie malutkie więc powinno iść migiem. W tym czasie Łoś klei zaproszenia i ozdabia cekinami. Małą manufakturkę mamy w pokoju
właśnie! czarne są takie męskie nawet moja mama go przekonuje, a teściowej przes ślubem trzeba słuchać :P lol

co do kokardek, to jestem wlasnie na etapie zastanawiania, jakie zrobić może skuszę się na takie jak Ty robisz kiedyś mi tłumaczyłaś jak, muszę poszukać

butterfly - spełnienia marzeń!!
My dziś świętujemy ćwierćwiecze TŻ

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Butterfly, butki super ja własnie chciałam takie zabudowane bez paseczka extra
Stary 2011-03-13, 11:30   #3440
butterfly20
Zakorzenienie

Thea, Jusztyska dzięki

Jusztyska czyli Twój luby jest ode mnie młodszy o 4 dni
Stary 2011-03-13, 12:20   #3441
jusztyska
Zadomowienie

TŻ ma we wtorek urodzinki ale mnie nie będzie już, bo jutro wyjeżdzam, więc świętujemy dziś zatem 6 dni młodszy :P a starszy ode mnie 9 miesięcy :P jak on to mówi, całą ciąże
Stary 2011-03-13, 13:48   #3442
sanderek5
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego
Ja w maju kończę dopiero 22 lata Ale za to mój TŻ w grudniu skończy 27

PS. Uzupełniłam swój post na blogu PMek 2011
Jakby ktoś nie śledził od początku moich wpisów, to powrzucałam tam najważniejsze zdjęcia i info, co i jakie mam już załatwione.

Link w moim podpisie
Stary 2011-03-13, 13:57   #3443
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
PS. Uzupełniłam swój post na blogu PMek 2011
Jakby ktoś nie śledził od początku moich wpisów, to powrzucałam tam najważniejsze zdjęcia i info, co i jakie mam już załatwione.

Link w moim podpisie
sama robisz biżuterię ? gdzie kupiłaś welon - podasz linka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 14:00   #3444
butterfly20
Zakorzenienie

Sanderek a dobrze widzę,że nie macie ani zespołu,ani DJa?
Jakie macie rozwiązanie muzyczne??

Jeju dziewczyny Wy takie młode Jak miałam 22 lata to nawet nie myślałam o ślubie (nie moralizuję,tylko piszę jak było w moim przypadku). W sumie teraz też bardzo dużo osób mówi nam,że jesteśmy za młodzi,więc jakby nie było to dla innych i tak będzie źle
Stary 2011-03-13, 15:01   #3445
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
sama robisz biżuterię ? gdzie kupiłaś welon - podasz linka
Nie robię sama biżuterii Kupiona w takim malutkim salonie jubilerskim u mnie w mieście Co do welonu, to nie zamawiałam gotowego, tylko robiony na zamówienie (wszystko opisałam tak, jak chcę i wybrałam kryształki i w ogóle) u takiej jednej (swoją drogą genialnej) pani na all ekspresowo zrealizowała zamówienie i welon jest jeszcze piękniejszy, niż go sobie wymarzyłam. Żeby nie było, że reklamę umieszczam, to linka do niej podeślę Ci zaraz na pw.

Cytat:
Sanderek a dobrze widzę,że nie macie ani zespołu,ani DJa?
Jakie macie rozwiązanie muzyczne??

Jeju dziewczyny Wy takie młode Jak miałam 22 lata to nawet nie myślałam o ślubie (nie moralizuję,tylko piszę jak było w moim przypadku). W sumie teraz też bardzo dużo osób mówi nam,że jesteśmy za młodzi,więc jakby nie było to dla innych i tak będzie źle
Nie mamy wesela więc niepotrzebny nam żaden zespół, czy DJ. Będzie tylko taki skromny obiad dla rodziny i jakaś muzyczka w tle będzie z płyty leciała. Ale bez tańców itd., nawet nie ma tam miejsca do tańczenia za bardzo.

Wiem, że jestem młoda bardzo, wszyscy mi to mówią, ale powiem Ci, że wśród moich znajomych (rówieśników, rok-dwa starszych i rok-dwa młodszych) to jestem jedną z niewielu panienek :P a większość już dawno po ślubie. A mój TŻ jest prawie 5 lat starszy ode mnie i jemu znowu wszyscy mówią, że późno ten ślub :P Chcemy teraz się pobrać i choćby nie wiem, co inni mówili, to się pobierzemy Nie patrząc na wiek. Wyszaleć się nie musimy i nie chcemy, bo i tak imprez nie lubimy i jesteśmy raczej domownikami, więc nie wiem, po co czekać :P
Stary 2011-03-13, 15:39   #3446
paula54
Zakorzenienie

Dziękuję za słowa uznania jak skończymy na pewno zrobię zdjęcia. Dobrze, że Łoś mi pomaga, bo mi by się już znudziło takie równe wycinanie
Cytat:

Pokazuję butki+ w bonusie księga gości ( ze wstążką we właściwym odcieniu zieleni )
Sto lat
Butki śliczne. Mogłabym takie mieć, bo są proste i eleganckie. Żadnego przesadyzmu. I śliczne noski mają.

Cytat:
mój też grafitowy albo brązowy sobie uwidział, ale grafit nie pasuje do ecru, a brązowy średnio mi się podoba :P
właśnie! czarne są takie męskie nawet moja mama go przekonuje, a teściowej przes ślubem trzeba słuchać :P lol

co do kokardek, to jestem wlasnie na etapie zastanawiania, jakie zrobić może skuszę się na takie jak Ty robisz kiedyś mi tłumaczyłaś jak, muszę poszukać
ja mam sukienkę białą, także Łoś może sobie dowolny odcień czerni wybrać, grafit czy szary (chociaż w szarym wygląda jak siwy ). Nie wiem jak by wyglądały takie kolory przy ecru. Wtedy to chyba najlepiej faktycznie klasycznie czarny albo ciemny brąz.
Co do kokardek, jeśli chcesz zrobię zdjęcia jak to teraz zszywam, to może Ci trochę później pracę ułatwi i Ci wyślę
Stary 2011-03-13, 16:57   #3447
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak miałam 22 lata to nawet nie byłąm jeszcze w związku z TŻ
ale uważam, że jak się wie, że to Ten Jedyny, to czy się ma 22, 25 czy 40 lat to co to za różnica

Cytat:
ja mam sukienkę białą, także Łoś może sobie dowolny odcień czerni wybrać, grafit czy szary (chociaż w szarym wygląda jak siwy ). Nie wiem jak by wyglądały takie kolory przy ecru. Wtedy to chyba najlepiej faktycznie klasycznie czarny albo ciemny brąz.
Co do kokardek, jeśli chcesz zrobię zdjęcia jak to teraz zszywam, to może Ci trochę później pracę ułatwi i Ci wyślę
byłabym ogromnie wdzięczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 17:18   #3448
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak miałam 22 lata to nawet nie byłąm jeszcze w związku z TŻ
ale uważam, że jak się wie, że to Ten Jedyny, to czy się ma 22, 25 czy 40 lat to co to za różnica

byłabym ogromnie wdzięczna
My byliśmy już razem zanim skończyłam 18-stkę a teraz ja mam już prawie 24 a Łoś prawie 26. Kupa czasu minęła niby, ale ja tego nie widzę. Dalej mam przed oczami nasze wspólne wyprawy na "bausy" i tanie chlanie ojj wesoło było

zaraz zabieram się za wstążeczki, to będę cykać fotki

ok, gotowe. Liczyłam czas - jedna kokardka = dokładnie 4 minuty co do sekundy
W załączniku krótka instrukcja specjalnie dla Ciebie (przepraszam, za jakość, ale nie jestem mistrzem painta ). Mam nadzieję, że uprościłam to najbardziej jak się dało. Przed zszywaniem przytapiam nad ogniem końcówki wstążki, żeby się nie rozłaziły. A i jeszcze dodam tylko, że to jest wstążka szyfonowa, więc nie ma strony prawej i lewej i mogłam sobie pozwolić na takie plątanie. Jeśli będziesz robić z satynowej, to ona ma lewą stronę matową, i wtedy musisz każde koluszko kokardki zszywać osobno.
1) przypinam wstążkę klipsami (mocno naciągam) i układam w kokardkę. na kartoniku zaznaczyłam miejsca, w których "zawracam" żeby powstała kokardka.
2) zaszywam na okrętkę przy samym brzegu tak, żeby złapać wszystkie warstwy. Nie musi być ładnie, bo i tak tego nie widać.
3) ściągam kokardkę z kartonika, odwracam na lewą stronę, i tą samą nitką zszywam na okrętkę z drugiej strony. Przykładam krótszy kawałek pod kątem prostym tak, żeby od prawej wypadł na środku, a od lewej po zagięciu dał się przyszyć (4)
4) doszywam również na okrętkę krótszy kawałek po zagięciu.
5) cofam nitkę do połowy kokardki, doginam drugi koniec krótszego kawałka i (oczywiście znów na okrętkę ) zaszywam tym razem już ładnie i porządnie, bo to jest jedyny szew, który tak na prawdę widać. I gotowe
Jakby było coś niejasne - pisz
Kolejne zdjęcie - moje do tej pory już zrobione kokardki (poskładane po dwie, żeby mniej miejsca zajmowały) zaginają się, żeby później nie latały luźno po zaproszeniu wkoło.

I dorzucam też zdjęcia naszego zaproszenia już gotowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kokardka.jpg (124,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00435.jpg (68,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00442.jpg (79,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00443_2.jpg (82,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00445.jpg (103,7 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-03-13 o 18:56
Stary 2011-03-13, 20:15   #3449
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Spotkanie z dekoratorką 1,5 godz:P ale chyba obgadałyśmy wszystko:
Kolor bordowy zatwierdzony sufit będzie ustrojony cały tiulami białymi i bordowymi i girlandami kwiatowymi
Za naszym stołem stanie kurtyna biała z bordowym akcentem na górze i oświetlona światełkami To takie najważniejsze rzeczy
Kolejna rzecz zalatwiona
Ja tez chcialabym tiule na suficie i swiatelka za Para Mloda Co z tego bedzie mozliwe to okaze sie za miesiac.

Cytat:

są śliczne!

wklejam fotki

naprawde sliczne.

Cytat:
Cześć dziewczyny

za butki. Tak jak mowisz, najwazniejsze ze sa wygodne.
A co do sukni, to podziwiam za wytrwalosc. Nie korci Cie, zeby juz znowu zobaczyc sie w pieknej, wymarzonej sukni???

Cytat:
Też kupuję welon w salonie. Dostałam jakiś rabat niby przy zakupach i wyjdzie mi 1950 za sukienkę, dwa welony i bolerko plus kwiatki ewentualnie na buty bo mają jakąś panią, która robi materiałowe kwiaty im na dekoracje.

ja właśnie zszywam kokardki na zaproszenia. Mam już 30 z 65
Fajnie z tym rabatem. Koniecznie musze zapytac w moim salonie czy jakis mi przysluguje
za kokardki. Juz polowa za toba.

Cytat:
Sliczna suknia Nie przejmuj sie, to normalne, ze ciagla na nia patrzysz. Ja jakbym miala gdzie, to tez przynajmniej raz dziennie bym spogladala

Cytat:
A co do gajerków, to na pewno nie chciałabym,żeby mój M. miał jakiś w odcieniach szarości/srebra/grafitu. Ładnie to wygląda przy śnieżnobiałej sukni,ale przy koronkowej w odcieniu ivory mi się nie widzi.
Najbardziej nastawiamy się na brąz,bo ładnie mu w tym kolorze. Do tego kamizelka i musznik w tym samym odcieniu brązu co garnitur. Nie wiem jeszcze dokładnie jaki fason,bo mój Luby schudł ostatnio ponad 10 kg i wszystko zupełnie inaczej na nim leży.

Garnitury rowniez podobaja nam sie w odcieniach brazu, ale zobaczymy jak TZ bedzie sie w takim prezentowal. Jak nie przypasuje, to napewno czarny.

Butki bardzo ladne. Ciezko znalezc slubne buty zgodnie ze sowimi marzeniami, wiec nie ma co zalowac.

Ksiega gosci przefajna. A ten odcien zielonego-ja bym powiedziala ze to oliwkowy kolor

No i przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ZDROWKA, SZCZESCIA I SPELNIENIA MARZEN

Kurcze, ja ostatnio mierzylam swoje i boje sie ze bedzie mi niewygodnie. Jakos tak, noga ucieka na boki.... powinny byc bardziej usztywnione
No wiec z tego wszystkiego przejrzalam internet i spodobaly mi sie inne buty Sa dokladnie takie jakie chcialam od poczatku, ale nigdzie nie moglam takich znalezc I co teraz???Kupic drugie?

jeszcze zapomnialam - Sanderek - sliczna suknia. I swietny pomysl z tym chabrowym wiazaniem-napewno bedzie wygladac rewelacyjnie

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-03-13 o 20:38
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:40   #3450
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej
Dawno mnie tu nie było
jenny sliczne zaproszenia
buterfly Twoje tez sliczne i buciki super
minitoja dzieki za linka fajna bizu
jusztyska ustalenia z dekoratorką brzmia fajnie U nas sala ma na stałe zdobienia pod sufitem - własnie białe tiule podwieszone. A na stoły wybieramy bodrowe obrusiki
sanderek przeglądnęłam bloga - wszystko super
paula super zaproszenia
Troszku poczytałam co u Was
Postaram się byc bardziej na bieżąco

Ja dziś szukałam butów, ale wszystko na meeega wysokiej szpilce

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości