|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Podobnie jak Wy, nauki mamy zrobione (i to jeszcze przed zaręczynami
), ale jeszcze czeka nas poradnia, którą prowadzi... pan. Podobno każdy wchodzi pojedynczo- 2 h nawijki i 50 zł w kieszeń. Nie wiem po co to komu. Ale nauki przedmałżeńskie były naprawdę ok
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z przymiarki
jestem zadowolona stanik będzie wszywany, nie kupuje żadnego "specjalnego" :P pani pozaznaczała co trzeba poprawić, gdzie zrobić upięcie do trenu, dekolt zostaje prosty, bo w takim najlepiej wyglądam ![]() I zdecydowałam się na welon, choć do dziś nie byłam przekonana, ale będzie welon i wpięty kwiat następną przymiarkę mam w dzień próbnej fryzury wypożyczą mi na próbną fryzurę ten welon co go chcę i kilka kwiatów, żebym z fryzjerką zadecydowała ![]() Dodatkowo dostałam podwiązkę gratisowo ![]() Ale na biżu żadną się jeszcze nie zdecydowała, ale muszą to być jakieś delikatne kryształki, więc mój niecny plan wykorzystania biżuterii babcinej się nie udał... a zakochana jestem w tym naszyjniku i kolczykach ale na poprawiny włożę, a co :PZdjęcia wrzucę w poniedziałek, bo kabla do aparatu nie wziełam ![]() W ogóle, to wracałąm się po aparat, już pojechałysmy z mamą i nagle mnie olśniło, że aparatu nie mam i trzeba było się wracać do domu :P A za chwilę zbieram się spowrotem:P bo jeszcze spotkanie z dekoratorką dziś mam
|
|
|
|
#3423 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys ludzie organizowali wszystko w kilka mcy i bylo dobrze-ehh a teraz takie wariacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra robota.Ja ciagle nie wiem na co sie zdecydowac- czy zawieszki czy naklejki, a moze tylko wstazeczki??? Zostawiam to na pozniej. Cytat:
![]() Cytat:
A jaki welon sobie wybralas? No i powodzenia z dekoratorka
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam ciekawą stronkę z biżuterią. Choć typowo ślubnej tam nie ma, to myślę, że warto tam zajrzeć: www.jubilea.pl
Kilka rzeczy mi się spodobało, szczególnie te kolczyki z ametystami, ale doradźcie proszę czy by pasowały (jeszcze większy byłby problem ze znalezieniem pasującej bransoletki). Tak w skrócie: suknia rybka ecru z koronkowymi ramiączkami, do kościoła toczek, na weselu welon, bukiet prawdopodobnie wielokolorowy z przewagą fioletu.
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam jeszcze coś co mi się bardzo spodobało:
http://allegro.pl/winietki-winietka-...489431200.html http://allegro.pl/pudeleczka-podziek...6.html#gallery
|
#3426 | |||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam troszkę, bo wcześniej czasu mi nie starczyło :P
Cytat:
można dotknąć, obejrzeć z każdej strony, poza tym pretekst zeby sie umowic dodatkowo, bo trzeba suknie z welonem zmierzyc i innymi ozdobami :P hehe ![]() chociaż dziś to już prawie na 100% welon wybrałam, całkowicie prosty, obszyty tylko delikatną lamóweczką ![]() Cytat:
super, że zawieszki już gotowe ja naszymi zajmę się w bliżej nie określonej przyszłości... najpierw zaproszenia musimy zrobić...Cytat:
ale szkoda, że nie widzę nic co by mi na ślubną pasowało ![]() Spotkanie z dekoratorką 1,5 godz:P ale chyba obgadałyśmy wszystko: Kolor bordowy zatwierdzony sufit będzie ustrojony cały tiulami białymi i bordowymi i girlandami kwiatowymi ![]() Za naszym stołem stanie kurtyna biała z bordowym akcentem na górze i oświetlona światełkami To takie najważniejsze rzeczy
|
|||
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
gwiazdeczka, ja akurat nie miałam problemu z wyborem, bo zawsze chciałam zawieszki, bo jakoś nie jestem przekonana do naklejek. Na pewno przykleiłabym je krzywo i powychodziły by pęcherzyki z powietrzem
Te nauki to czasem porażka, nie rozumiem dlaczego często prowadzą je nieodpowiednie osoby. Kilka (a może kilkanaście) lat temu w mojej parafii nauki te prowadziła para (ludzie około 50.) bezdzietna, nawiedzona i w dodatku żyjąca na "kocią łapę"... Do dziś nie rozumiem jak taka sytuacja mogła mieć miejsce. ninitoja biżuteria bardzo ładna, ale nie potrafię doradzić, bo nie mam takiej wyobraźni, co by z czym ładnie wyglądało ![]() jusztyska tak czułam, że zapomnisz, więc chciałam przypomnieć Wykrakałam chyba Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z przymiarki ![]() Dekoracja Twojej sali zapowiada się bardzo ciekawie, szczególnie te światełka za Wami, bardzo mi się takie rzeczy podobają ! ![]() A tiule na suficie wyglądają prześlicznie! A ja dziś znalazłam filmik, na którym przez kilka sekund widać moją sukienkę i to dwa razy I w kółko oglądam I na szczęście suknia podoba mi się coraz bardziej, tak chciałabym już ją założyć! Dla mnie jest taka śliczna
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
dostaliśmy dziś paczkę z zaproszeniami
![]() są śliczne! wklejam fotki ![]() kolor burgund, z wierzchu papier w prążki, w środku białe błyszczące |
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Są bardzo ładne
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-11 o 22:32 |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenia to nasz kolejny punkt na liście , musimy się za to w końcu wziąć. A my alkohol mamy z hurtowni i jest lany w takie ozdobne butelki, specjalnie na wesele, więc z zawieszkami, czy naklejkami się bawić nie musimy.
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jenny bardzo fajne To są laserowo wycinane?A ja muszę się pochwalić,że moja suknia od 3 dni jest w Pl i już czeka na mnie w salonie. Ale tak czy siak na przymiarki jadę dopiero początkiem sierpnia.Jestem hardkorem? :dByłam dzisiaj w Kato i w końcu kupiłam butki Jestem strasznie szczęśliwa,bo myślałam,że już nic nie znajdę.Wprawdzie nie są szczytem moich marzeń,ale najważniejsze,że są wąskie i dobrze trzymają się stopy+ są całe zakryte+ mają odpowiedni kolor ![]() Przymierzałam Menbury i Gatuzo, rozm.39 były na mnie za duże i przymierzałam 38,ale nawet one były strasznie szerokie i pięty mi latały. |
|
|
|
#3432 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. Moje butki, to też nie szczyt moich marzeń (chciałam zupełnie inne), ale z braku laku Ważne, że wygodne i pasują
|
|||
|
|
|
#3433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Też mi się podobają takie niebieskie kwiaty. Może dorzucę do swojego bukietu jakieś pojedyńcze, ale raczej nie róże. Goździki, chabry, czy jak się to nazywa...
Moja mama też tak mówi Cytat:
Też kupuję welon w salonie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję butków. Kurde, tak bardzo lubię kupować buty, ale jakoś szukanie ślubnych napawa mnie przerażeniem. Boję się, że nic nie znajdę
|
|||||
|
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdjęcia w poniedziałek będą _pokaż filmik... ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym umarła z niecierpliwości :P za butki ![]() My dziś wybraliśmy papier na zaproszenia, kupiliśmy wstążeczki i kwiatuszki :P i już niedługo zabieramy sie za produkcję zaproszeń i zawieszek na wódkę i winko ![]() i wstępne oglądanie garniturów i i obrączek za nami usiłuję TŻ przekonać do czarnego :P idzie mi dobrze
|
|||
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Almariel, to chyba super sprawa z tymi ozdobnymi butelkami
Świetnie muszą wyglądać, pierwszy raz o czymś takim słyszę Gdybyś miała zdjęcia to też chętnie zobaczę ![]() butterfly, hardkorze Ale fajnie, że sukienka już jest Nie przejmuj się, ja mam przymiarkę dopiero 20 lipca, więc pewno niedługo przed Tobą, damy radę W salonie powiedzieli, że poprawki robią w 2-3 dni i że na miesiąc przed ślubem spokojnie wystarczy Ja bardzo lubię mieć wszystko wcześniej gotowe, ale w tym wypadku jakoś jestem spokojna, nie denerwuję się, że nie zdążę czy coś. Gratuluję zakupu butków, ale super, że już masz Pochwal się koniecznie zdjęciami A że nie są szczytem marzeń... hmmm... moje też na pewno nie będą, ale w tym dniu trzeba stawiać na wygodę Co innego gdyby sukienka była krótka... ale jak jest długa to nie widać nawet za bardzo ![]() paula no to super trafiliście, przemiły i kompetentny pan, nie ma co Aż się dziwię, dlaczego zwlekacie z kolejną wizytą A tak się zastanawiam- kokardki zszywasz normalnie igłą i nitką? Chyba dużo z tym pracy... ![]() jusztyska to już krok do przodu, takie drobne rzeczy też przecież trzeba powybierać, pozałatwiać Ja też bym chciała czarny garnitur dla mojego męża, ale on sobie wymyślił jakiś grafitowy. Ale grafitowy mi się nie podoba, więc odpada i koniec kropka Może uda nam się namówić ich na czarne ![]() http://tvkonin.home.pl/index.php/tar...nych-elizabeth tutaj jest ten filmik, moja sukienka jest od 00:57 i od 01:56 To ta falbaniasta Głupia jestem, ale cały czas sobie na nią patrzę
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekonuj. Panowie w czarnych klasycznych i dobrze skrojonych garniturach wyglądają tak... hmm... samczo Cytat:
ale to już takie malutkie więc powinno iść migiem. W tym czasie Łoś klei zaproszenia i ozdabia cekinami. Małą manufakturkę mamy w pokoju ![]() Co do filmiku - też bym tak chciała móc sobie na moją popatrzyć. A tak mam tylko to jedno jedyne zdjęcie, które Łoś robił, bo nie mogę znaleźć nigdzie w sieci tego modelu. A szkoda bo bym sobie też tak popatrzyła |
||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Paula podziwiam Cię z tymi robótkami ręcznymi. Ja bym zrezygnowała po 10 minutach
Koniecznie pokaż potem efekty Twojej pracy![]() Thea śliczna sukienka ![]() A co do gajerków, to na pewno nie chciałabym,żeby mój M. miał jakiś w odcieniach szarości/srebra/grafitu. Ładnie to wygląda przy śnieżnobiałej sukni,ale przy koronkowej w odcieniu ivory mi się nie widzi. Najbardziej nastawiamy się na brąz,bo ładnie mu w tym kolorze. Do tego kamizelka i musznik w tym samym odcieniu brązu co garnitur. Nie wiem jeszcze dokładnie jaki fason,bo mój Luby schudł ostatnio ponad 10 kg i wszystko zupełnie inaczej na nim leży. Jeju mam kaca. Opijałam ze znajomymi moje ćwierćwiecze.Alkohol to zuuuooooo ![]() Pokazuję butki+ w bonusie księga gości ( ze wstążką we właściwym odcieniu zieleni )
|
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
paula, podziwiam, szczególnie za to zszywanie
Wyobrażam sobie ile z tym pracy... Ale fajnie, że masz pomocnika, który radzi sobie z cekinami ![]() butterfly, zgadzam się, do bieli by jakieś szarości pasowały ale do ecru czy czegokolwiek innego to jakoś tego nie widzę. Poza tym mojemu narzeczonemu nie jest ładnie w szarościach, a w czerni jest mu ślicznie, więc może go przekonam A jeśli nie czerń to chciałabym jakiś bardzo ciemny brąz, taką czekoladę I do tego złote dodatki dla niego. Butki śliczne, bardzo mi się podobają Cieszę się, że wstążeczka na księdze gości ma właściwy odcień ! Ważne, że się udało ![]() Wszystkiego dobrego z okazji ćwierćwiecza !! Sto lat, sto lat! Ja niedługo będę 22. urodziny obchodzić
|
#3439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suknia Cytat:
nawet moja mama go przekonuje, a teściowej przes ślubem trzeba słuchać :P lol ![]() co do kokardek, to jestem wlasnie na etapie zastanawiania, jakie zrobić może skuszę się na takie jak Ty robisz kiedyś mi tłumaczyłaś jak, muszę poszukać ![]() butterfly - spełnienia marzeń!! ![]() My dziś świętujemy ćwierćwiecze TŻ ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Butterfly, butki super ja własnie chciałam takie zabudowane bez paseczka extra
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Thea, Jusztyska dzięki
Jusztyska czyli Twój luby jest ode mnie młodszy o 4 dni
|
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
TŻ ma we wtorek urodzinki
ale mnie nie będzie już, bo jutro wyjeżdzam, więc świętujemy dziś zatem 6 dni młodszy :P a starszy ode mnie 9 miesięcy :P jak on to mówi, całą ciąże
|
|
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Ja w maju kończę dopiero 22 lata Ale za to mój TŻ w grudniu skończy 27 ![]() PS. Uzupełniłam swój post na blogu PMek 2011 ![]() Jakby ktoś nie śledził od początku moich wpisów, to powrzucałam tam najważniejsze zdjęcia i info, co i jakie mam już załatwione. ![]() Link w moim podpisie
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderek a dobrze widzę,że nie macie ani zespołu,ani DJa?
Jakie macie rozwiązanie muzyczne?? ![]() Jeju dziewczyny Wy takie młode Jak miałam 22 lata to nawet nie myślałam o ślubie (nie moralizuję,tylko piszę jak było w moim przypadku). W sumie teraz też bardzo dużo osób mówi nam,że jesteśmy za młodzi,więc jakby nie było to dla innych i tak będzie źle |
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Nie robię sama biżuterii
Kupiona w takim malutkim salonie jubilerskim u mnie w mieście Co do welonu, to nie zamawiałam gotowego, tylko robiony na zamówienie (wszystko opisałam tak, jak chcę i wybrałam kryształki i w ogóle) u takiej jednej (swoją drogą genialnej) pani na all ekspresowo zrealizowała zamówienie i welon jest jeszcze piękniejszy, niż go sobie wymarzyłam. Żeby nie było, że reklamę umieszczam, to linka do niej podeślę Ci zaraz na pw. ![]() Cytat:
więc niepotrzebny nam żaden zespół, czy DJ. Będzie tylko taki skromny obiad dla rodziny i jakaś muzyczka w tle będzie z płyty leciała. Ale bez tańców itd., nawet nie ma tam miejsca do tańczenia za bardzo. ![]() Wiem, że jestem młoda bardzo, wszyscy mi to mówią, ale powiem Ci, że wśród moich znajomych (rówieśników, rok-dwa starszych i rok-dwa młodszych) to jestem jedną z niewielu panienek :P a większość już dawno po ślubie. A mój TŻ jest prawie 5 lat starszy ode mnie i jemu znowu wszyscy mówią, że późno ten ślub :P Chcemy teraz się pobrać i choćby nie wiem, co inni mówili, to się pobierzemy Nie patrząc na wiek. Wyszaleć się nie musimy i nie chcemy, bo i tak imprez nie lubimy i jesteśmy raczej domownikami, więc nie wiem, po co czekać :P
|
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa uznania
Cytat:
Butki śliczne. Mogłabym takie mieć, bo są proste i eleganckie. Żadnego przesadyzmu. I śliczne noski mają. Cytat:
). Nie wiem jak by wyglądały takie kolory przy ecru. Wtedy to chyba najlepiej faktycznie klasycznie czarny albo ciemny brąz.Co do kokardek, jeśli chcesz zrobię zdjęcia jak to teraz zszywam, to może Ci trochę później pracę ułatwi i Ci wyślę
|
||
|
|
|
#3447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale uważam, że jak się wie, że to Ten Jedyny, to czy się ma 22, 25 czy 40 lat to co to za różnica ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj wesoło było ![]() zaraz zabieram się za wstążeczki, to będę cykać fotki ![]() ok, gotowe. Liczyłam czas - jedna kokardka = dokładnie 4 minuty co do sekundy ![]() W załączniku krótka instrukcja specjalnie dla Ciebie (przepraszam, za jakość, ale nie jestem mistrzem painta 1) przypinam wstążkę klipsami (mocno naciągam) i układam w kokardkę. na kartoniku zaznaczyłam miejsca, w których "zawracam" żeby powstała kokardka. 2) zaszywam na okrętkę przy samym brzegu tak, żeby złapać wszystkie warstwy. Nie musi być ładnie, bo i tak tego nie widać. 3) ściągam kokardkę z kartonika, odwracam na lewą stronę, i tą samą nitką zszywam na okrętkę z drugiej strony. Przykładam krótszy kawałek pod kątem prostym tak, żeby od prawej wypadł na środku, a od lewej po zagięciu dał się przyszyć (4) 4) doszywam również na okrętkę krótszy kawałek po zagięciu. 5) cofam nitkę do połowy kokardki, doginam drugi koniec krótszego kawałka i (oczywiście znów na okrętkę ) zaszywam tym razem już ładnie i porządnie, bo to jest jedyny szew, który tak na prawdę widać. I gotowe Jakby było coś niejasne - pisz ![]() Kolejne zdjęcie - moje do tej pory już zrobione kokardki (poskładane po dwie, żeby mniej miejsca zajmowały) zaginają się, żeby później nie latały luźno po zaproszeniu wkoło. I dorzucam też zdjęcia naszego zaproszenia już gotowego Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-03-13 o 18:56 |
|
|
|
|
#3449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna rzecz zalatwiona![]() Ja tez chcialabym tiule na suficie i swiatelka za Para Mloda Co z tego bedzie mozliwe to okaze sie za miesiac.Cytat:
Cytat:
za butki. Tak jak mowisz, najwazniejsze ze sa wygodne.A co do sukni, to podziwiam za wytrwalosc. Nie korci Cie, zeby juz znowu zobaczyc sie w pieknej, wymarzonej sukni??? Cytat:
za kokardki. Juz polowa za toba.Cytat:
![]() Cytat:
Butki bardzo ladne. Ciezko znalezc slubne buty zgodnie ze sowimi marzeniami, wiec nie ma co zalowac. Ksiega gosci przefajna. A ten odcien zielonego-ja bym powiedziala ze to oliwkowy kolor ![]() No i przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Kurcze, ja ostatnio mierzylam swoje i boje sie ze bedzie mi niewygodnie. Jakos tak, noga ucieka na boki.... powinny byc bardziej usztywnione No wiec z tego wszystkiego przejrzalam internet i spodobaly mi sie inne buty Sa dokladnie takie jakie chcialam od poczatku, ale nigdzie nie moglam takich znalezc ?jeszcze zapomnialam - Sanderek - sliczna suknia. I swietny pomysl z tym chabrowym wiazaniem-napewno bedzie wygladac rewelacyjnie
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-03-13 o 20:38 |
||||||
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dawno mnie tu nie było ![]() jenny sliczne zaproszenia ![]() buterfly Twoje tez sliczne i buciki super ![]() minitoja dzieki za linka fajna bizu![]() jusztyska ustalenia z dekoratorką brzmia fajnie U nas sala ma na stałe zdobienia pod sufitem - własnie białe tiule podwieszone. A na stoły wybieramy bodrowe obrusiki![]() sanderek przeglądnęłam bloga - wszystko super ![]() paula super zaproszenia ![]() Troszku poczytałam co u Was ![]() Postaram się byc bardziej na bieżąco ![]() Ja dziś szukałam butów, ale wszystko na meeega wysokiej szpilce
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

), ale jeszcze czeka nas poradnia, którą prowadzi... pan. Podobno każdy wchodzi pojedynczo- 2 h nawijki i 50 zł w kieszeń. Nie wiem po co to komu. Ale nauki przedmałżeńskie były naprawdę ok 

jestem zadowolona
następną przymiarkę mam w dzień próbnej fryzury

Dobra robota.

ja bym umarła z niecierpliwości :P

Sa dokladnie takie jakie chcialam od poczatku, ale nigdzie nie moglam takich znalezc