|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
BAN stały
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
dziewczynki macie sprawdzonego sprzedawce rajstopek? szukam takich zeby na brzuszku dobrze sie trzymaly... mam jedne hello kitty i sa super tylko nie ma takich na all
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
no nieeeeee
tyle pocytowałam i mi mi zjadło yyyyy z tego co pamiętam ... Miramejku to co umie to wymawia bardzo wyraźnie, a reszta to takie masło maślane niedawno powiedział swoje pierwsze zdanie "Mama, choć tu" mówi: mama, tata, baba, babcia, ciocia, anioł, ania, mniam mniam, aaam, choć tu, baaach, bee, nie (Jego ulubione), taa, chopaa, plum (na wodę), halo, hmmm i tyle chyba ![]() i jakieś zaćmienie mam ![]() W grocie solnej była fajnie, Bartosz zaczepiał kolegę, ale ten się zawstydził i uciekł byliśmy na seansie specjalnym dla dzieci, leciały "Krasnoludki", "Z popielnika na Wojtusia" itp ... cały kosz z zabawkami- samochody, wiaderka, łopatki, grabki Wyszlismy jak z młyna ![]() Mama wykupiła karnet na 10 seansów ... Bartosz nie płaci bo nie ma jeszcze 2 lat
|
|
|
|
#843 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Unholy, Twój Antek jada już ryby wędzone? I jeszcze miałam zapytać, bo mnie zaintrygowało - dlaczego nie dajesz cebuli do pasty, jeśli jest dla dzieci - bo nie lubią, czy z jeszcze jakichś powodów? Cytat:
![]() Cytat:
Ja z kolei Real mam z nich najdalej ![]() (nie)dziękuję To ja chciałabym, by Tymek odgapił od Kuby pory spania i wstawania ![]() Ja uwielbiam spać z Tymkiem, wciąż, mimo, że duuuuuuuuuużo sypialiśmy w trójkę Wcale, ale to wcale mi się nie znudziło ![]() Dziękuję za pocieszenie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ Obejrzałam wątek śniadaniowy, ładny, ładny ![]() "Przeleciałam" Wasze przepisy, jest ich już trochę, no, no ![]() Postaram się też coś wstawić jutro. Próbuję sobie przypomnieć jakie tu, na wątku wpisywałam, żeby je tam skopiować i wiem, że chyba solę po grecku dawno temu, ostatnio ten ryż na słodko i coś jeszcze? Idę i ja spać, bo już nie wyrabiam ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-03-11 o 23:33 |
|||||
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo taki ostatnio usuwałam u 2-letniej dziewczynki nie jest ważna pasta i szczoteczka tylko to jak myjemy zęby ja mam taką szczoteczkę jak Ty i pastę Elmex
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj nie posiedzę w ciagu dnia bo dużo pracy mam w domu (jak zwykle zresztą)...Nadrobię wieczorem jak pojadę na nockę do pracy. Ale znając Was i mając świadomość że to weekend + piękna pogoda i ciepło, pewnie wiele do nadrabiania mieć nie będę ![]() Miłego dnia kochane |
|
|
|
#846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ciekawe, czy u nas jest gdzieś niedaleko ![]() Cytat:
Pokaż, pokaż ![]() Nie dziwię się ![]() Jeszcze makaron z serem na słodko ![]() Ja bym chciała jeszcze Cię poprosić o przepis na sałatkę z brokuła z jajkiem i z buraka z jabłkiem ![]() Cytat:
*** Miłej soboty Kiepski mam humor, zdążyłam się już z rana z Małżem ściąć
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
MILEJ SOBOTY
Maju, my mamy ta sama paste, a szczoteczki rozne. Antos osadu nie ma, a zabki bielutkie, ze hej. Jest maniakiem mycia zebow, myje sam, a potem my mu myjemy. U mnie nie ma Elmex dla dzieci , musze sobie sprowadzic
|
#848 |
|
Ola-Unhola
|
morska, nie daję cebuli, bo zakodowalam, ze cięzkostrawna, a poza tym Antek wypluje i nie pogryzie. Daję mu ta pastę na kanapeczkę i w sumie za duzo jej nie zje. Tak naprawdę nie sprawdzałam, czy nasze dzieci mogą juz wedzone. ![]() Ciekawe jak nasze imprezowiczki, czeko i gorgulek ![]() Wojtusia jak ciasto? Miramej, Tak w sobotę Cię denerwowac ![]() Miłego dnia
|
#849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też uwazam ze elmex najlepsza ale nie było wtedy w sklepie i kupiłam ta sama myje elmexem albo meridolem Cytat:
Cytat:
ja zawsze dodaje albo cebulkę albo pora dziś mni wpadła przepis w rece własnie na sałatke z brokuła z jajkiem to napisze jak znajde chwilke my tez sie pokłocilismy mocno
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ciemno brązowy osad to sama nie dasz rady miramej, okrężnymi ruchami, powierzchnie żujące ruchem szorującym i przy okrężnych ruchach zwrócić uwagę na powierzchnie przydziąsłowe, bo te u dzieci są narażone na próchnicę ze względu na linię neonatalna - słabiej zmineralizowane miejsce
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w poście nie mogę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]() Mój dla odmiany był dla mnie baaardzo łaskawy dziś. Po winku u koleżanki dołączyłyśmy do innych znajomych w lokalu. Wypiłam trochę wina ale... praktycznie na pusty żołądek, nigdy więcej tak Rano wstał za mnie do Małej, wszystko przy Niej robił, później musiał pojechać na pół h załatwić sprawy i znów mi "dogadzał" ![]() A to herbatka, a to śniadanko, a to woda a to coś znów. A ja leżałam i się obijałam ![]() Po drzemce Zuzi jedziemy na obiad do mojej Mamy a później spacerek ![]() Miłej |
||||
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem żaden dzień nie jest odpowiedni
![]() Wzajemnie ![]() Cytat:
Pewna nie jestem, przypuszczam, ja też czasem źle znoszę cebulę ![]() Widziałam już przepis ![]() ![]() Cytat:
![]() Już Go postraszyłam Wami
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie lepsze z bananami było TO tylko to jest mega słodkie. Nadrobie Was jutro bo dziś dzień zajęty. Aaa zapytam tylko czy Wasze dzieci tez placzą jak wracacie do domu ze spaceru? Oli płacze niesamowicie, nie chce isc do domu. |
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wypożyczasz go czasem? ![]() bo chętnie go wypożyczę chciałabym, żeby mnie ktoś tak czasem porozpieszczał ![]() teściowa wzięła mi dziecko na spacer oczywiście musiałam ją poprosić o to bo sama od siebie by tego nie zrobiła ![]() mój mąż oczywiście od rana załatwia swoje sprawy z kolegami (przez co dorzuca do ognia )A ja oczywiście musiałam przez cały dzień zająć się Przemkiem ugotować obiad, sprzątnąć, wziąć małego na pierwszy spacer itd, itp. (on przez cały dzień siedzi sobie z koleżkami z radia )Dzisiaj będzie mnie musiał zawieźć do pracy bo koleżanka przyniosła mi fotelik na rower dla małego a ja go busem do domu nie przytacham będę musiała kupić mu tylko kask ![]() Wojtusia Przemko płacze... muszę go przekupywać przed 11 mlekiem (które uwielbia) a po południu kombinuje jak się da żeby wejść do domu Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-12 o 15:59 |
||
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
mój też nie chce wracać do domu
![]() adaikaka, uważam za niewłaściwe przekupywanie dziecka ja z moim rozmawiam, ze już ciemno/ czas na obiad/ jedziemy do babci/do przedszkola - zaczynam nawet dużo wcześniej zanim się zaczniemy ubierać, zeby wiedział co go czeka i jak mimo to nie słucha to ostrzegam raz, ze albo wsiada/idzie sam albo biorę go na ręce płacz i spazmy mi nie straszne - robię tak jak powiedziałam - Tomek oczywiście ma swoje humory i próbuje co mu wolno, ale zaczyna się słuchać i wykonuje polecenia, a nawet jeśli nie to protesty są raczej symboliczne, a nie jak kiedyś płacz przez pół godziny reasumując ten wywód - polecam mój sposób bo działa zapomniałam dodać, ze jesteśmy odsmoczkowani z resztą Tomek sam jej zaniósł, potem chciał z powrotem, ale było za późno
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy winowajcą może być cukier żelującu, bo okazało się że był przeterminowany.Zrobię jeszcze 1 podejście z dobrym cukrem to dam znać. Cytat:
![]() Czy ktoś uważa że to krzywdzące dla dziecka? mam obawy że ktoś mnie posądzi o maltretującą ![]() Cytat:
Cass umknęło mi twoje pytanie, wybacz. Tak więc dobrze się czuje.Nie mam mdłości, co najwyżej na wieczór jak już się położę coś mi się zbierze, ale zaraz kładę się na boczek i próbuję zasnąć. Zdecydowanie potrzebuję II śniadania.Apetytów brak. Kryzys mam rano żeby wstać...mam taaakie ciężkie powieki, ale jak się rozkręcę to zapominam.Kryzys dopada mnie w okolicy 15-16, gdzie marzę o małej sieście , ale jak nie ma męża to muszę dociągnąć do 19 -do kąpieli.Dziś się nałaziłam sporo, może za dużo, nie wiem Czekam na babkę na makijaż i idę do łóżka. Jeszcze kolację zjem ![]() Otwarłyśmy dziś sezon piaskownicowy ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- P4w, a ja też "przekupuję" choć nazwałabym to kwestią wyboru, bo albo za dużo od niej wymagam, albo ona z tych przekornych. Taką metodę jak twoja również stosuje i jestem nieugięto-konsekwentna...aż taka babka, co cały dzień wystaję pod sklepem pytała męża dlaczego mała tyle płacze. Przecież nie może być tak, że płaczem będzie wymuszać i skojarzy że jak narobi rabanu to mama odpuści. Oczywiście nie ma co generalizować. Siostry córka przystaję na każdą propozycję, co w zamian, co oprócz, co za coś.Słucha co się może wydarzyć jeśli coś tam.Ogólnie działa na nią słowotok ![]() U nas nie ma co mówić w chwili histerii ani na długo po, bo ona sama musi wybrać i zrozumieć. Przykład z dziś *nie chciała podzielić się piciem z N. Tak więc powiedziałam że jeśli ona nie chcę się podzielić to ja zrobię N w innym kubku i będzie to tak samo tylko jej picie. Na widok drugiego kubka już była gotowa się dzielić, ale nie.Nie ma.Wybór już miała i prośby moje oddaliła.Płaczu była kupa. *typowe przekupstwo ostatni raz zdarzyło mi się jak brała 3x dziennie pulneo.Co by porcja nie lądowała na bluzce a w brzuszku w nagrodę mogła wsypać rybką jedzenie, albo dać kotkowi łakocia z rączki.Właściwie to niematerialne takie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzie chętniejak nie chce iść do domu to go po prostu biorę na ręce i idziemy... Spazmy i darcie jest ale na mnie też to nie działa... w domu go rozbieram i jest spokój... teraz mamy okres prób na co może sobie pozwolić ![]() i często jest tak, że on coś kombinuje... patrzy na mnie i robi swoje... raz mówię, nie wolno, drugi raz mówię nie wolno, za trzecim razem biorę go od tego przy czym kombinuje... oczywiście wtedy zaczyna się rzucać na podłogę, przepychać między moimi nogami ale jestem nie ugięta ![]() aczkolwiek przyznam, że jest ciężko momentami
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Antonio tez nie chce wracac do domu, chociaz wieksze cyrki odstawia z tatusiem lub gdy jestesmy na spacerze w trojke, jak np dzisiaj. Gdy widzial drzwi domu, to szedl na kleczkach
, aby bylo dluzej (w ogole idzie na kleczkach, jak nie za bardzo chce gdzies isc , cos zrobic, a wie, ze ze mna i tak musi ), a przed drzwiami sie polozyl . Na nic moje tlumaczenia, jeszcze sasiadka nam trzymala drzwi , wiec wzielam go pod pache i tak szlam z nim. Gdy otwieralam drzwi, to znowu lezal na wycieraczce i wciagnelam go do srodka , bo tlumaczenia nic nie daly. Takie ektremalne akcje mamy rzadko, bo byl baaaardzo zmeczony, nie mial swojej drzemki o 10.00, a byla juz 13.00. Myslalam, ze jakos bedzie bez tej drzemki rannej, ale sie nie da Cytat:
![]() kl aski:gratuluje, niedawno myslalam o smoczku Tomka i czy sie zdecydujesz wkrotce, a tu prosze ![]() Antonio nie pamieta juz o smoczku, nie potrzebuje szmatek do zasniecia i z nimi nie chodzi w dzien, tzn ma jedna, ale jak nie ma, to tez jest ok. Katarzynko, nie mysle, zeby bylo to maltretowanie dziecka Na placz jestem niewrazliwa i on to juz wie, a takze to, ze tatusia da sie czasami urobic ![]() nad mezem tez musze bardziej popracowac ![]() ja jestem konsekwentna do bolu U nas to dziala Jak tak czasami czytam, jak wasze dzieci ladnie jedza, to az mi zal, Antonio od dluzszego czasu je jak ptaszek i wybrzydza, dlatego ciesze sie z watku z przepisami, moze cos wykorzystam. Ma tez tak, ze np nie chce gruszki zjesc przez miesiac, potem stwierdza, ze jest bardzo dobra i przez dwa dni zajada sie nimi, a jak kupie wiecej, to znowu nie chce przez kolejny miesiac. Dodam, ze owocow kupuje duzo i roznych, tak wiec ma urozmaicenie, to tylko taki przyklad, bo podobnie jest z jedzeniem.Antonio tez nigdy nie wolal o jedzenie czy picie, tylko o poranne mleko. Jesli mu nie dalam, to sie nie upomnial, ostatnio upomina sie o jablko i czasami wola am. p4w, czy Tomek je juz jajko? Antonio tylko w postaci omleta zrobionego przez meza co drugi, trzeci dzien. Z miesem i ryba tez jest podobnie, zazwyczaj je gryzie, gryzie, a potem wypluwa, oczywiscie wszytko jest miekkie, dostosowane do niego itp. Robilam np lasagne i zjadl wszystko, a miesko mielone mu na jezyku zostawalo i je wypluwal ![]() Ostatnio nie chce jesc kanapek, w ogole na nic nie ma ochoty w temacie kolacji... czasami juz mi tak
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-03-12 o 21:14 |
|
|
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie strasznie się boi
![]() Cytat:
![]() Ale ogólnie nie mieliśmy nigdy z tym problemu. Cytat:
![]() Ale sobie grabi ![]() Cytat:
![]() Angy mam pytanie Doszedł do Was już ten kask dla Zosi? Jak wrażenia? Dobry jest?Zuzia też ma obwód 48 cm i też bym wzięła taki rozmiar. Idę poleżeć przed tv
|
|||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Kupił mi kwiatki
![]() Kubuś nie płacze, gdy wracamy do domu ze spaceru, ale się strasznie ociąga , a to jeszcze patrzy czy sroczka gdzieś się nie schowała, a może jakiś piesek przechodzi, może tramwaj będzie jechał , On chyba nie doszedł jeszcze do etapu jakiegoś mega buntu, dużo rzeczy można Mu wytłumaczyć, płacze czasami, ale nie histeryzuje. Mariolu , Kuba je już więcej niż podczas choroby, ale zauważyłam, że je mniej chętnie i mniej ilościowo. Mam nadzieję, że to chwilowe i trzymam kciuki, żeby u Was też minęło ![]() morska za przepis na sałatkę
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą w ciągu dnia też czasem się do niego przytula i dziumdzia te rożki...Wczoraj mały wpadł do łazienki i wrzucił swojego dziumdzioka do wanienki w któej była jeszcze woda... Mąż szybko zareagował, więc dziumdziok się bardzo nie zamoczył, na ale coś tam mokry był. Chciał go położyć do spania bez-histeria i mega ryk, chciał mu dać inną podusię - histeria i mega ryk... Na szybko suszył tego jego dziumdzioka ![]() Jak mu przyniósł był wielki okrzyk radości "jeeeest", od razu się do niego przytulił i odleciał ...chyba poczekam z odstawieniem do wakacji jak skończy 2 latka... może lepiej będzie mu zrozumieć że dziumdzioka nie ma ![]() jeśli zaś chodzi o jedzenie ![]() Moje dziecko uwielbia jeść, zdarzają się też takie dni, że zje jak ptaszek ale rzadko. Zazwyczaj jak się budzi po drzemce ok 14 to od razu jest "am am"... a jak jeszcze moje gotowanie pachnie w całym domu to sam leci do kuchni i chce żeby go wsadzić do siedzonka moim problemem jest jednak to, że Przemko nie przepada za urozmaicaniem i jest wybitnym mięsożercą Warzywa zje tylko w zupie jarzynowej ![]() a dzisiaj np. była zupa jarzynowa któą się zachwycał a na drugie zrobiłąm pierś z kurczaka w sosie porowym z ryżem paraboiled i surówką z białej kapusty... Mięso wcinał aż mu się uszy trzęsły a ryż z surówką najpierw wypluł a potem jak widział że mam na widelcu odwracał głowę... podobnie jest z buraczkami... wystarczy, że mięso jest "ubrudzone" delikatnie kolorem czerwonym z buraczków i już tego nie tknie ![]() jajek też nie lubi jeśli zaś chodzi o picie... na bierząco robię mu herbatkę do niekapka... a jak mu się herbatka skończy a ja tego nie zauważę to w chwili kiedy chce mu się pić, podchodzi do komody na której stoi podgrzewacz a w nim zawsze butelka z wodą, pokazuje na niego i mówi "ko" (kiedyś mówił "pićko" a teraz sobie uprościł i mówi "ko"). Bardzo dużo pije w ciągu dnia w ciągu dnia do picia, kaszek (2xdziennie) i mleka idzie jakieś 1,75 l wody ![]() no ![]() p4w za odsmoczkowanie
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-12 o 22:26 |
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p4w przekaż Tomaszkowi gratulacje ![]() ![]() To Zosia jakaś dziwna chyba jest, bo z chęcią wraca do domu i jak zbliżamy się do klatki to bardzo się cieszy W ogóle powyżej godziny to już strasznie jej się w wózku nudzi, a na nóżkach przejdzie dwa kroki i chce na ręcePiękna pogoda była dzisiaj. WIOSNA Rano byliśmy na spacerze, a potem na 18 mojej chrześnicy. Zosia nawet grzeczna była. Wygrałam wczoraj aukcję: http://allegro.pl/plaszcz-plaszczyk-...493220875.html Co myślicie?
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam pogratulować p4w i Tomkowi odsmoczkowania
![]() *** Dobranoc
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
piękna pogoda się dzisiaj zapowiada już jest super ciepło teraz będę kombinować przez cały dzień jak wyciągnąć z siebie maksymalną ilość energii, żeby ten dzień spędzić z synkiem na podwórku. Życzę Wam ciepłej, przyjemnej niedzieli spędzonej w ukochanym przez Was towarzystwie ![]() kasiuuulka co tam u Was? podczytujesz a nic nie piszesz
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-13 o 07:21 |
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mariolko, Tomek je już wszystko, choć za jajkiem nie przepada w żadnej postaci u nas też z apetytem ostatnio gorzej, ale ja się nie martwię, bo T źle nie wygląda i swoje przysmaki zawsze zje właśnie je płatki z mlekiem modyfikowanym, bo oczywiście pasty jajecznej (wczoraj w nocy robiłam dla niego na rano) nie dotknął
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinny spacer już zaliczony
po obiedzie idziemy jeszcze raz, po drodze wstąpimy do ciężarnej koleżanki ![]() obiad dzisiaj gotuje teściowa więc ja mam wolne ![]() a mały udał się na drzemkę ![]() U mnie 16 st, temp odczuwalna jakieś 20 jest boskooo tylko wiatr trochę za mocno wieje, ale słońce wynagradza wszystko Mąż zainstalował dzisiaj fotelik u siebie na rowerze... Pierwsza jazda próbna z Przemkiem zaliczona... co prawda po podwórku, bo jeszcze kasku nie mamy... Problem w tym, że był płacz po ujechaniu 10 metrów ![]() Mam nadzieję, że Przemko polubi ten sport... u Was też pogoda musi dopisywać bo pustki tu niesamowite
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antonio tylko omlet, nie zje pod inna postacia Adaikaka zazdroszcze roweru i w ogole. My na spacer wybieramy sie po obiedzie, teraz chlopcy spia. Dzis byla pobudka o 5.00, ale po mleku udalo mi sie go jakos przekonac, zeby jeszcze ze mna pospal i drzemalismy do 7.00 Mysle, jednak, ze to byla akcja jendorazowa
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wczoraj nie dalam rady wejsc bo caly dzien umieralam wypilam tylko 2 drinki na imprezie a wymiotowalam caly dzien wczoraj, co zjadlam wszystko poszlo do kibelka![]() fotki wstawie moze wieczorem , chce isc na spacer z mala , malz ma wolne to jedziemy na kawke do szwagierki Werka tez ostatnio mi cos wymysla z jedzeniem, wszystko jest blee, pieczywa nie chce jesc a zawsze jadla, ziemniakow nie chce, wczoraj na sniadanie zjadla sam serek wiejski, na obiad calego kotleta bez ziemniakow, owoce w miedzyczasie, na kolacje zjadla cala kielbaske oczywiscie bez chleba, nie chce zup nie wiem o co kaman ![]() milej niedzieli
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

tyle pocytowałam i mi mi zjadło
to co umie to wymawia bardzo wyraźnie, a reszta to takie masło maślane
niedawno powiedział swoje pierwsze zdanie "Mama, choć tu"

, my robimy zakupy w Realu, do Tesco, Lidla i Biedronki wybitnie nam nie po drodze 

Wcale, ale to wcale mi się nie znudziło

, musze sobie sprowadzic 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)