|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:
"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi Całuski dla wszystkich ciotek "wielkie gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że weekend jest owocny
![]() Natka, Annika, Niutka, Agaaga89 Subtelle strasznie smutne to ci napisałaś, mam nadzieję, że wrażenia z porodu będą 100 razy lepsze Kasiapruszków bądź dzielna z tą laktacją, moze skontaktuj sie z poradnia, powinna chyba byc przy kazdej przychodni. A u nas dzis tak pieknie Widzę, że wszystkie molestują tztow Ja tez sie wzielam za swojego wczoraj, ale tak jak jeszcze z kilka tygodni temu mialam orgazm, tak teraz juz chyba jestem bez szans strasznie niewygodnie
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka!!! Odpoczywac idz a nie tu nas sprawdzasz
w szoku jestem, że Ty już po porodzie domowym i masz siły i chęci żeby tu siedziec. pozdrawiam Niesamowitą KobitkęGratulację także dla AgaAga
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie ostatnio udało ale było ciężko bo, jak pisałam, mimo wszelkich prób ciągle miałam w środku za sucho... Wazelina średnio pomogła. Ale czytałam, że w ciąży tak może być, że śluzówka wysycha. A gacie zawsze mam mokre :P
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga89
gratulacje!! Ale dziś pięknie, wiosennie.... pomogłam teściowej szykować sałatki itp. na imieniny, pospacerowałam z psem i jakoś mnie nosi, coś bym robiła, a tu trzeba poleżeć trochę. Coś ostatnio mało co tyję- 35 tc i 10 kg na plusie
|
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WOSZCZYK co za złośliwość losu
|
|
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Po chamsku normalnie zrobione bo człowiekowi się chce a tu taka sahara
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Olusia u nas tp z om 17.04 i tez 10 kg na plusie
Ja liczę, że jeszcze maks 2 i basta. Dziewczyny duzo przytylyscie od 36 tygodnia ? |
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz już 20 :P I na tym stanęło. Znowu dieta będzie
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;25675789]dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:
"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi Całuski dla wszystkich ciotek "wielkie gratulacje ![]() Agaaga, GRATULACJE!!!!!!!! ![]() ale mamy weekend, co wchodze to kolejne bobaski są już na świecie ![]() ja myslałam, że pod koniec się juz nie tyję, ale patrząć od ostatniej wizyty w 36 tygodniu przybyło mi kolejne 2 kg a jem coraz mniej.... mam tylko nadzieję, że to jakoś zrzucę
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW
![]() Mój termin porodu za 4 dni, ale jakoś w ogóle to do mnie nie dociera. Aguś miała termin 2 dni po mnie i już urodziła, więc ja mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Ta ciąża tak szybko zleciała, nie wiem kiedy, a wydawało mi się, ze sie tak dłuży i dłuzy bez końca, a to chwilka i już termin Naprawdę jakoś nie dochodzi do mnie, że za kilka dni urodzę dziecko. Oczywiście cieszę się bardzo, a z drugiej strony jestem wręcz przerażona, nadmiarem obowiązków i tym czy sobie poradzę i przede wszystkim porodem. Wyobrażam go sobie jako straszną mękę i niewyobrażalny ból. Czy to naprawdę aż tak boli? AH!Jednak i tak to do mnie nie dochodzi, ze na przestrzeni dni moje życie aż tak sie zmieni!!! |
|
|
|
#943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE kochana to tylko rodzić !!! Cytat:
Super, GRATULACJE> jak będziesz miała czas to napisz czy wszystko było tak jak zaplanowałaś a mała jest śliczna Cytat:
musiałaś przeżyć koszmar....dobrze że jesteś w domuCytat:
GRATULACJE czekamy na fotki Filipka
|
||||
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje nowym rozpakowanym
no prosze ile dzieciaczkow dzisiaj
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się boję porodu, tym bardziej że większość koleżanek jak opowiadało mi swoje porody (nie wiem po jasną cholerę to robiły ) mówiło o tym jak o czymś najgorszym...no ale....mniejmy nadzieję, że u Nas będzie lepiej. Tyle juz z Nas urodzilo i mega tragicznych opisów nie było, więc będzie dobrze. Musi być !!! )a co będzie potem....hmmm, na pewno nasze życie zmieni się o 180 stopni ale już nie mogę się doczekać mojej perełki dziewczyny, oglądam powtórkę YCD i normalnie padam ze smiechu
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-12 o 14:18 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
BAN stały
|
O jaaaa ile sie rozpakowalo ;-) GRATULACJE DLA NOWYCH MAM ;-)
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
ołłłłł jeaaaa co za noc, co za dzień
![]() Natka, Anika, Niutka, Agaaga89 gratulacje ogromne!!!!!!! kla ski: ![]() Niutka wreszcie się doczekałaś, mała jest śliczna całuski od cioci Casti ![]() to ja wrzucam obiecane foto, maleńka tak sie zmienia z dnia na dzien ze wydaje mi sie ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej ![]() na jednym usmiech specjalnie dla wizazowych cioteczek ![]() ![]() cos mi sie nie chca zdjatka zaladowac Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-12 o 14:28 |
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
staraj się myśleć pozytywnie.Pomyśl, że niektóre kobiety chcą rodzić jak w 16 wieku |
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
nasza iskierka
subtelle straszne jest to co przezylas, nasz kraj jest chory, w szpitalu czlowiek lezy i lekarza nie ma to ma chyba w nim umrzec mam nadzieje, ze porod bedziesz miała latwy i szybki i bedzie wszystko dobrze. wycierpialas juz swoje Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-12 o 14:32 |
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Natka, Anika, Niutka, Agaaga89 gratulacje
Ale się dzieje tyle nowych mamuś Castia córeczka jest prześliczna |
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Castia śliczna ta wasza iskierka
|
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Porodem się nie przejmuję na razie, wszyscy mnie pytają czy się boję. Ja się aż tak bardzo nie mogę doczekać, że kwestia porodu jest dla mnie wręcz niczym :P Czekam na ten ból jak na zbawienie... i nudzę się niemiłosiernie! ![]() Oluś, wyłaź! :P Wredoto... ![]() P.S. Właśnie do mnie dotarło, że mam już 40 tydzień! :P Dziewczyny, które rodziły: Skurcze odczuwałyście jak na okres w dole brzucha? (bo ja takie mam...) czy w całym brzuchu, u góry?? Już myślałam, że takie okresowe są ok aż tu nagle przeczytałam, że powinny być w górze brzucha... Yhhhhhhh
http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png TP 18.03.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png Edytowane przez woszczyk Czas edycji: 2011-03-12 o 15:10 |
|
|
|
|
#953 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja mam jak na razie tylko te rossmanowskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam zapomniałąm już co to orgazm jeszcze na początku ciąży to się udawało,ale teraz ![]() ![]() mój sportowiec to ma siłę,może stukać ile wlezie,a ja 10 podskoków i zadyszka castia mała urocza woszczyk ja również 40TC zaraz 41 a tu ani widu ani słychuporodu jakoś się nie boję,trzeba przeżyc i tyle.Gorzej się martwię jak ja ogarnę się w domu z 2 dzieciaków
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
mam chwilke czasu, malutka nakarmiona spi, jesteśmy juz po wizycie neonatologa u nas, wszystko na dzien dzisiejszy ok. musimy oczywiście zrobic pare badań, takich które robi się w szpitalu- we własnym zakresie, ale raczej wszystko powinno byc ok
troche spałam, ale niewiele, może z godzinke, bo akurat wizyta neonatologa u nas była, jak juz zaczęłam głeboko spac, to musiałam wstać ![]() spróbuje nadrobic wątek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
wow niutka i agaga89 gratulacje!!! zaraz nadrobie, tylko napisze jak u mnie rozwoj sytuacji.
otoz zadzwonilam rano do poloznej, kazala mi przyjechac na ktg do mojej przychodni, wyszedl 1 wyrazny skurcz. mialam zrobione usg, i rzeczywiscie lozysko jest stare, ale co ciekawe rozwarcie od wczoraj do dzis z 2,5cm na 4cm. takze gin stwierdzila ze dlatego porod sie zaczal ze lozysko jest stare i to jest obrona organizmu i dzeicka!!! takze nie biore fenotrenolu i czekam na skurcze... brzuch stawia mi sie coraz mocniej , srednio co 7-9 minut tylko zupelnie bezbolesnie. czasami mnie cos boli jak na @ TAKze porod tuz tuz. powiedziala ze w ciagu 2 dnni powinnam urodzic. dostalam skierowanie i czekamy. o dziwo jeszcze nie panikuje.
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Idę sobie trochę chrapnąć...
Przez ten katar i ból gardła w nocy nie mogłam spać.---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
CZesc Dziewczynki
![]() Na wstepie gratulacje dla WSZYSTKICH MAM .....Ja dzis zaczynam 36 tydz. brzuch ogromny tyje nadal juz 16 + po prostu masakra no mam nadzieje ze do max 18+ bedzie nie wiecej ?????Mecze sie ostatnio okropnie nie mam sily chodzic choc staram sie duzo spacerowac bo w domu mnie sie okropnie nudzi wiec wole spedzac ten czas na dworze ...od 2 tyg mij Tż zmienil prace i watpie zeby byl ze mna przy porodzie watpie zeby w ogole mnie zawiozl bo nie pracuje na miejscu wiec sie troche zaczelam stresowac ze bede sama moze brat bedzie albo mama ale to tez nie wiadomo bedzie mi strasznie zle jak przyjdzie mi jechac na porodowke samej ale coz takie zycie ....Tż pociesza siebie i mnie ze moze w sobote zaczne rodzic to bedziemy razem ale to juz tylko zalezy od szczescia.... Dzis mi jakos brzuch dziwnie twardnieje sama nie wiem od czego to zalezy ????A i bole przepowiadajace sa coraz czestsze wiec mam nadzieje ze przed 40 tyg sie rozsypie bo juz mi naprawde bardzo ciezko z tym moim brzucholkiem ktory naprawde jest ooooooooooogromny !!!!!!! |
|
|
|
#959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alez wysyp dzieciaczkow mamy dzis!Ciekawe jaka niedziela bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo przepowiadacze, ktore mialam byly tylko w gorze brzucha, nic z bolu @ ![]() Dziewczyny, zjadlam wlasnie CALA bagietke z maslem, szynka i odrobina musztardy To bylo pyyyyszneeee
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie dziś dziewczyny sypnęły ![]() Jaka pyzula słodka, a jaki uśmiech |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

Całuski dla wszystkich ciotek 

Teraz już 20 :P I na tym stanęło. Znowu dieta będzie 

kla ski:
Porodem się nie przejmuję na razie, wszyscy mnie pytają czy się boję. Ja się aż tak bardzo nie mogę doczekać, że kwestia porodu jest dla mnie wręcz niczym :P Czekam na ten ból jak na zbawienie... 

To bylo pyyyyszneeee