Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 12:30   #2611
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dotk4 dasz rade
Napisałam pierwsze 200 słów i stwierdziłam, że muszę wejść i sprawdzić co sie tu dzieje :P Łeeee, początki są najciężcze bleeee ... :P

ewika19 - bedziecie sie budowac? kiedy? juz juz, czy jakos po slubie?

jagodzia133 - tez bym odradzała mikrofale. jakby nie patrzec, to jakies nienaturalne fale Gdy zalezy mi na szybszym rozmrozeniu czegos, wkladam do cieplej wody Smacznego!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:35   #2612
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

A my mamy fotografa i kamerzyste jeden i drugi bierze po 1200 zł mogę przesłać link do strony kamerzysty
http://www.sfplatinum.pl/
a fotograf daje nam ponad 1000 zdjęć na płycie + album gdzie jest jakieś 80 zdjęć i robi na prawdę piękne zdjęcia
Stary 2011-03-12, 12:40   #2613
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
A my mamy fotografa i kamerzyste jeden i drugi bierze po 1200 zł mogę przesłać link do strony kamerzysty
a fotograf daje nam ponad 1000 zdjęć na płycie + album gdzie jest jakieś 80 zdjęć i robi na prawdę piękne zdjęcia
Bardzo fajne te filmiki u kamerzysty Na pewno wszystko ładnie Wam to sklei Super!
Stary 2011-03-12, 12:45   #2614
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Napisałam pierwsze 200 słów i stwierdziłam, że muszę wejść i sprawdzić co sie tu dzieje :P Łeeee, początki są najciężcze bleeee ... :P
a ja sobie myślę "a przepisze sobie wykłady ale nie będe wyłączać przeglądarki odświerzę sobie forum za jakiś czas" no po prostu jakieś uzależnienie :P
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:50   #2615
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:

ewika19 - bedziecie sie budowac? kiedy? juz juz, czy jakos po slubie?
Tzn. na razie zabieramy się za przepisywanie działki, moi rodzice muszą zajść do gminy i zapytać dokładnie o wszystkie szczegóły jak to będzie wyglądało. A poza tym to już powoli szukamy idealnego projektu, coś się nam w głowie kształtuje, zaczynamy myśleć o funduszach, ale budowa dopiero ruszy po ślubie... Na razie musimy liczyć się z wydatkami ślubnymi .

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Kamerzysta super Nie pamiętam jak ja otrzymam zdjęcia :/ wiem, że będzie foto-książka a co więcej?? Skleroza. W czerwcu się dowiem bo moja kuzynka ma tego samego fotografa/kamerzystę ;P.

Cytat:
a ja sobie myślę "a przepisze sobie wykłady ale nie będe wyłączać przeglądarki odświerzę sobie forum za jakiś czas" no po prostu jakieś uzależnienie :P
Skąd ja to znam . Mi TŻ co chwile mówi, że jestem uzależniona od Wizażu .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:51   #2616
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Haha, właśnie najgorzej jest zostawić sobie okno i tak mimochodem sobie odswiezac ... To zlo! :P Wyłączam neta i ide pisać! Nie odezwę się wcześnij jak za 500 słów! Trzymajcie mnie za słowo :PP
Stary 2011-03-12, 12:57   #2617
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, właśnie najgorzej jest zostawić sobie okno i tak mimochodem sobie odswiezac ... To zlo! :P Wyłączam neta i ide pisać! Nie odezwę się wcześnij jak za 500 słów! Trzymajcie mnie za słowo :PP
3mamy

ja "znikam" bo TŻ przybył postaram się wpaść dopiero jak wrócimy ze spacerku po obiedzie

wiecie najgorsze jest to że ja mam pakiet internetowy na telefon na którym mam przeglądarkę i np na uczleni do was zaglądam, i czasami jak siedzę z TŻ i oglądamy TV a on ogląda coś co mnie nie interesuje. A potem on do mnie " no odklej się od tego wizażu w końcu"

Stary 2011-03-12, 13:00   #2618
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne te filmiki u kamerzysty Na pewno wszystko ładnie Wam to sklei Super!
Dziękuje bardzo też mam taką nadzieje z fotografem spotkamy się w kwietniu, jak będziemy w Pl i dowiemy się wszystkiego dokładnie W ogóle nie wiem jak pogodzimy dwutygodniowy urlop z załatwianiem wszystkiego co do slubu i spotkaniem się z rodziną i znajomymi...
Stary 2011-03-12, 13:04   #2619
bahari
Raczkowanie

Tyle miałam zrobić w tym tygodniu i w końcu nic nie zrobiłam
Siostra miała mi dać namiar na zespół, ale nie odpowiada na mejle więc pozostaje mi czekać aż wróci z Chin w połowie kwietnia. Nikt inny nie kojarzy jaki to był zespół. Sukien, które sobie upatrzyłam, nie ma w salonie. Stanik, który miał być ostatnią deską ratunku pod suknię ślubną, okazał się kompletnym niewypałem.

Praca mgr leży odłogiem, mam nadzieję nadrobić to w ten weekend, ale nie wiem czy mi się uda, bo TŻ od rana chodzi naburmuszony że siedzę przed kompem i go ignoruję
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:27   #2620
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny haaaa ja mam tak samo ;p a myślałam że to ja jestem rąbnięta ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:42   #2621
D0tk4
Zadomowienie

ewika19 - Chyba nie ma nic bardziej ekscytującego niż budowa właśnego domu Sama bym chciała, zeby w naszym chociaż fundamenty już wylewali, ale coz .. Nie wszystko na raz! Ale co się odlwecze, to nie uciecze

bluesky89 - doskonale Cie rozumiem. My mieszkamy na Wyspach i tez zalatwiamy wszystko z doskoku, jak tylko ladujemy w Polsce. Łatwe to nie jest, wiec dziekuje, ze mamy takich rodzicow, ktorzy naprawde duzo nam pomagaja. W innym wypadku, to pewnie za 5 lat bysmy sami wszystko zorganizowali

Eh, dziewczyny, napisałam 2 strony a4 i pustka .. A wydawałoby sie, ze teraz bedzie z górki ;/ Nic, ide wyciskac z mojego mózgu co sie da!
Stary 2011-03-12, 13:50   #2622
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny ile placicie za kamerzyste i fotografa?
My za fotografa płacimy 800 zł ale to po znajomości dlatego taka cena.
W cene jest wliczony materiał fotograficzny z
- przygotowań
- błogosławieństwa
- ceremonii ślubu
- wesela (do godziny 1.00)
- plener
Kamerzysty nadal poszukujemy

Co do załatwiania spraw weselnych to u nas Tż jest bardzo zaangażowany chyba bardziej niż ja Ja jestem tą osobą która uważa,że ma jeszcze czas na wszystko a Tż organizował spotkania z zespołem z właścicielami sali a ja oczywiście jeździłam z nim na spotkania i wybieraliśmy wspólnie, jednak myślę ,że takie sprawy jak dekoracje,kolory,kwiaty na stół itp to będzie moja działka

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:59   #2623
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja nie mam zielonego pojęcia gdzie będziemy mieszkać, chcemy na dwa lata uderzyć gdzieś zagranicę a potem wrócić do polski. Niestety ja nie mam oszczędnośći ani mój TŻ w takiej sumie żeby chociaż działkę kupić. Jesteśmy z lublina nasi rodzice nie mają więc żadnego pola. Nie jesteśmy jedynakami mamy duże rodziny więc nawet nie mamy co liczyć na spadek po kimś ehhh.... zaczniemy wszystko od zera.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:19   #2624
gregia
Zakorzenienie

dotk4 czyli studiujesz tez na angielskiej uczelni? jak ci idzie? myslicie zeby wracac? ja niedługo z mała dołaczymy do tż w Holandii i raczej długo do Polski nie wrócimy bo tu nie ma do czego.
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:30   #2625
D0tk4
Zadomowienie

gregia - tak, mieszkamy w UK. TZ prawie 4, a ja prawie 3 lata. On teraz konczy studia, mi został jeszcze rok i szczerze mówiąc nie wiem co dalej. Na pewno nie zostaniemy tu gdzie jestesmy teraz, bo ja nie najlepiej sie tu czuje, ale czy do Polski wrocimy, to sprawa otwarta .. Boje sie, ze nie dostaniemy fajnej pracy, a nie po to studiuje po angielsku, zeby w sklepie pracowac .. Poza tym, ja studiuje dosc kreatywny kierunek i troche nie widze siebie w takim wydaniu w PL, ale to jeszcze zobaczymy. Poki co dwa dni temu przeglądaliśmy stronę ambasady australijskiej i umówilismy się na wtorek na spotkanie odnośnie wiz. Za nasza dwójke trzeba by bylo zaplacic 300 funtów, wiec chcemy sie dowiedziec, czy jest jakies prawdopodobienstwo, ze bysmy jej nie dostali. TZ jest strasznie napalony na ten kraj, ja troche mniej, ale do odwaznych swiat nalezy, prawda?
Stary 2011-03-12, 14:41   #2626
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
gregia - tak, mieszkamy w UK. TZ prawie 4, a ja prawie 3 lata. On teraz konczy studia, mi został jeszcze rok i szczerze mówiąc nie wiem co dalej. Na pewno nie zostaniemy tu gdzie jestesmy teraz, bo ja nie najlepiej sie tu czuje, ale czy do Polski wrocimy, to sprawa otwarta .. Boje sie, ze nie dostaniemy fajnej pracy, a nie po to studiuje po angielsku, zeby w sklepie pracowac .. Poza tym, ja studiuje dosc kreatywny kierunek i troche nie widze siebie w takim wydaniu w PL, ale to jeszcze zobaczymy. Poki co dwa dni temu przeglądaliśmy stronę ambasady australijskiej i umówilismy się na wtorek na spotkanie odnośnie wiz. Za nasza dwójke trzeba by bylo zaplacic 300 funtów, wiec chcemy sie dowiedziec, czy jest jakies prawdopodobienstwo, ze bysmy jej nie dostali. TZ jest strasznie napalony na ten kraj, ja troche mniej, ale do odwaznych swiat nalezy, prawda?
pewnie ze tak ja przez prawie 3 lata mieszkalam w Norwegii, tz tam sie czuł jak w niebie, a ja depresji dostawałam zaczeło byc ciezejz pracą i postanowiliśmy wrócić, mysle ze po jakims czasie bys szybko tak jak ja zapragnęła powrotu za granicę, bo tu naprawde sie ciezko zyje młodym ludziom, nie ma ciekawych ofert pracy, a jak sa to meeega wymagania, zero perspektyw, a ja nie chce 30 lat splacac kredyt i gryzc paznokcie czy starczy na comiesieczna rate. dlatego podjelismy decyzje o ponownym wyjezdzie. Traf chciał, że propozycja sama ,,przyszła" przypadkowo do mojego tż, w samą poręteraz tz siedzi w holandii, mówi ze wszystko super tylko nas mu tam brakuje, dlatego za 2 tyg do niego dołączamy. Jedno wiem na pewno, że więcej juz nie powtórzę mojego błedu i szybko do Polski nie powróce. Australia piekny kraj. Naprawdę zazdroszczę Ja bym sie ani sekundy nie wachała, jakbym miala tylko taką szansę
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:05   #2627
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cześć.
Śniło mi się tej nocy, że godzinę przed ślubem przypomniało mi się, że nie kupiłam butów więc zamiast do kościoła się szykować to pojechaliśmy z tż-tem szukać szpilek. Nigdzie nie było takich jak chciałam więc ślub się nie odbył. I potem zastanawialiśmy się czy robić w następną sobotę czy może olać sprawę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:16   #2628
D0tk4
Zadomowienie

gregia - to prawda, ze gdy wraca sie z zagranicy, gdzie byly lepsze perspektywy i wyzsze zarobki, to w Polsce moze byc ciezko. Jednak ja bym bardzo chciała w koncu wrócić, bo nie wyobrażam sobie, żeby nasze dzieci wychowywały się z dala od Polski. I od Babć :P Mysle, ze ta Australia może wypalić, ale na 2-3 lata. Dłużej coś mi się nie wydaje.

aleksandrettaa - hahaha, no to historia! Ja to bym jednak nawet bosa poszła, byleby tylko z TZ mojego mężą zrobić ))

Dziewczynki, 1/3 pracy napisana Idzie ciężej niż sądziłam, ale najważniejsze, że posuwam się do przodu Teraz robię sobie przerwę. Risotto zrobię, Adasia obejrze jak lata i spowrotem do nauki
Stary 2011-03-12, 15:17   #2629
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

D0tk4- Co studiujesz jeśli można wiedzieć? Podziwiam Cię za to, że podjęłaś się studiowania po angielsku... Ja się ładnie męczę by się nauczyć czegoś po polsku, a po angielsku... Normalnie jestem pod wrażeniem Ale do odważnych świat należy.
Stary 2011-03-12, 15:20   #2630
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

aleksandrettaa - hahaha, no to historia! Ja to bym jednak nawet bosa poszła, byleby tylko z TZ mojego mężą zrobić ))
No ale wiesz, jak pisał klasyk: trza być w butach na weselu
Jaki kierunek studiujesz?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:23   #2631
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
D0tk4- Co studiujesz jeśli można wiedzieć? Podziwiam Cię za to, że podjęłaś się studiowania po angielsku... Ja się ładnie męczę by się nauczyć czegoś po polsku, a po angielsku... Normalnie jestem pod wrażeniem Ale do odważnych świat należy.
Dziekuje, ale sama sie sobie dziwie :P Decyzje podjęłam w tydzien, bo do 15.ego stycznia trzeba bylo skladac papiery, a 8ego dowiedziałam sie, ze TZ specjalnie przyleci do mnie, zeby pojsc ze mna na studniowke (nie bylismy jeszcze para). Wiec stwierdzilam, ze jak chlopak przylatuje, to chyba cos z tego bedzie, wiec zlozylam papiery :P
A studiuję public relations I chce pracowac w show-biznesie. Kreowanie wizerunku itp. Dlatego nie wyobrazam sobie pracy w Polsce. To by mnie przeraziło :P A jak nie wyjdzie, to skłaniam sie ku kampaniom politycznym Szeroki zakres zainteresowan :P
Stary 2011-03-12, 15:33   #2632
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
no ja np sprzątałam, pomagałam mamie w kuchni, piekłam ciacha na ur tatki, a wizaż ciągle włączony, ale dzisiaj to tak wyjątkowo.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Cześć.
Śniło mi się tej nocy, że godzinę przed ślubem przypomniało mi się, że nie kupiłam butów więc zamiast do kościoła się szykować to pojechaliśmy z tż-tem szukać szpilek. Nigdzie nie było takich jak chciałam więc ślub się nie odbył. I potem zastanawialiśmy się czy robić w następną sobotę czy może olać sprawę
Dobre! Oj ile nas jeszcze koszmarów czeka...

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
pewnie ze tak ja przez prawie 3 lata mieszkalam w Norwegii, tz tam sie czuł jak w niebie, a ja depresji dostawałam zaczeło byc ciezejz pracą i postanowiliśmy wrócić, mysle ze po jakims czasie bys szybko tak jak ja zapragnęła powrotu za granicę, bo tu naprawde sie ciezko zyje młodym ludziom, nie ma ciekawych ofert pracy, a jak sa to meeega wymagania, zero perspektyw, a ja nie chce 30 lat splacac kredyt i gryzc paznokcie czy starczy na comiesieczna rate. dlatego podjelismy decyzje o ponownym wyjezdzie. Traf chciał, że propozycja sama ,,przyszła" przypadkowo do mojego tż, w samą poręteraz tz siedzi w holandii, mówi ze wszystko super tylko nas mu tam brakuje, dlatego za 2 tyg do niego dołączamy. Jedno wiem na pewno, że więcej juz nie powtórzę mojego błedu i szybko do Polski nie powróce. Australia piekny kraj. Naprawdę zazdroszczę Ja bym sie ani sekundy nie wachała, jakbym miala tylko taką szansę
Jejku ja KOCHAM NORWEGIĘ!!! i w ogóle cały płw. skandynawski i tak strasznie chciałabym tam wyjechać, zamieszkać, pracować, rodzić dzieci... Mój TŻ też by chciał, ale ciężko znaleźć coś dla par, no i język. Z angielskim na początek dalibyśmy sobie radę, ale żeby tam zostać, to wypadałoby się ich języka nauczyć. A ja tak bardzo chciałam iść na skandynawistykę na studia, tylko że do Poznania. A teraz żałuję mocno!!!!

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Dziekuje, ale sama sie sobie dziwie :P Decyzje podjęłam w tydzien, bo do 15.ego stycznia trzeba bylo skladac papiery, a 8ego dowiedziałam sie, ze TZ specjalnie przyleci do mnie, zeby pojsc ze mna na studniowke (nie bylismy jeszcze para). Wiec stwierdzilam, ze jak chlopak przylatuje, to chyba cos z tego bedzie, wiec zlozylam papiery :P
A studiuję public relations I chce pracowac w show-biznesie. Kreowanie wizerunku itp. Dlatego nie wyobrazam sobie pracy w Polsce. To by mnie przeraziło :P A jak nie wyjdzie, to skłaniam sie ku kampaniom politycznym Szeroki zakres zainteresowan :P
Super sprawa i jakie perspektywy, tylko właśnie u nas może być kiepskawo. Dziewczyno ucz się, rozwijaj, zrobisz karierę i jeszcze zostaniesz managerem Lady Gagi, albo Anji Rubik

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:35   #2633
(kicia)
Zakorzenienie

Dziewczyny na dwór byście wyszły. Taka cudowna pogoda. moja nauka poszła na boczny tor. Siedzę i się opalam na ławce.

Stary 2011-03-12, 15:38   #2634
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

nie mogem... za chwilę idę dalej do kuchni przygotowywać żarełko urodzinowe. A na 17 goście zaproszeni. Także żegnam się z Wami, miłego popołudnia i wieczoru życzę

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:43   #2635
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję! Rozwijaj się a na pewno w przyszłości będziesz zadowolona z tego co robisz Mój TŻ też chciał Twój kierunek studiować ale jednak zrezygnował z tego i nawet nie wiem czemu
Stary 2011-03-12, 15:46   #2636
D0tk4
Zadomowienie

gosza_m - co do Norwegii i całej Skandynawii .. Jeszcze pół roku temu chcieliśmy iść tam z TZ na mgr. Właściwie byliśmy już zdecydowani, ale jak sie naczytalismy jak ciezko tam o mieszkanie (sa wynajmowane nawet z 4 reki!), praca dla ludzi nieznających nowerskiego, duskiego etc. i ogolnie jakie drogie jest tam zycie, to zrezygnowalismy. Choc to nie zmienia mojego zdania, ze to faktycznie moze byc raj dla ziemii. Rownouprawnienie, benefitu na dzieci, na wszystko wlasciwie, czysciutkie srodowisko ... Niebo!

A co do perspektyw w zawodzie, to nie powiem, bardzo licze, ze to zaprocentuje A co do bycia managerem, to nie pogardziłabym żadną z wymienionych przez Ciebie dziewczyn :P

(kicia) - a u mnie od rana śnieg z deszczem

ewika19 - dzięki co prawda nie był to mój wymarzony kierunek, bo cale LO chciałam isc na prawo, ale stwierdziłam, ze nie opłaca mi sie studiowac tego na Wyspach, skoro i tak nie mam zamiaru tam zostawac. Wiec jak juz sie w koncu w jakims miejscu osiedliwy, to sobie zaczne te moje wymarzone studia A te moje obecne sprawiaja mi niesamowita satysfakcje, nie sadzilam, ze tak sie w tym odnajde i bede chciala, to robic

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-12 o 15:47
Stary 2011-03-12, 15:48   #2637
__Paulinka__
Zakorzenienie

heh Norwegia..:P mieszkam tutaj od 2 lat, mój TZ dwa mieisące dluzej... U Nas sytuacja była taka, ze TZ stracil prace w Polsce, i jakoś cud sie stał ze akurat wtedy wujek zalatwil mu prace w Norwegii no i stwierdzilismy ze nie ma co marnowac takiej okazjii i jak sie wszystko uda to do niego dołącze, no i tak po dwoch misiacach znalazl dla Nas mieszkanko, a ze ja bylam swiezo po maturze i mialam taka tymczasowa prace tylko to nie wachałam sie co do wyjazdu do Norwegii Pierwsze dni nie moglam wzroku oderwac od tych gór i fjordów..a teraz.. nuda.. mi sie tutaj zbytnio nie podoba.. zawsze czekam na wyjad do Polski... ale wieciei.. jak sobie pomyslimy ze mamy wrocic do Polski i zarabiac tyle ze na oplaty ma tylko starczyc to Nas przeraza... w kwietniu kupujemy działke pod Nasz domek a tutaj mam projekt domu, ktory jest Naszym celem: http://pprojekt.pl/projekt2744-dzierlatka_iii_z_g1.html ale zanim to nastąpi to pewnie jeszcze trochce czasu minie.. niestety
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:54   #2638
D0tk4
Zadomowienie

__Paulinka__ a gdzie ta działka, bo chyba nie zrozumiałam? Polska czy Norwegia? Taaak, jak juz mowilam, powrot do Polski i zarabianie w złotówkach, chyba dla nikogo nie niest szczytem marzen. Ale to zawsze Polska. jest sie u siebie i jak cie urzednik wkurza, to przynajmniej wiesz, ze tak to juz tu jest haha :P
A domek bardzo ładny, ale jak dla nas to za duży Chcielibysmy miec tak 130-150m2. Wiecej nie

ps. widze, ze zareczyliscie sie juz po 5 miesiacach Bardzo szybko!
Stary 2011-03-12, 15:59   #2639
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
heh Norwegia..:P mieszkam tutaj od 2 lat, mój TZ dwa mieisące dluzej... U Nas sytuacja była taka, ze TZ stracil prace w Polsce, i jakoś cud sie stał ze akurat wtedy wujek zalatwil mu prace w Norwegii no i stwierdzilismy ze nie ma co marnowac takiej okazjii i jak sie wszystko uda to do niego dołącze, no i tak po dwoch misiacach znalazl dla Nas mieszkanko, a ze ja bylam swiezo po maturze i mialam taka tymczasowa prace tylko to nie wachałam sie co do wyjazdu do Norwegii Pierwsze dni nie moglam wzroku oderwac od tych gór i fjordów..a teraz.. nuda.. mi sie tutaj zbytnio nie podoba.. zawsze czekam na wyjad do Polski... ale wieciei.. jak sobie pomyslimy ze mamy wrocic do Polski i zarabiac tyle ze na oplaty ma tylko starczyc to Nas przeraza... w kwietniu kupujemy działke pod Nasz domek a tutaj mam projekt domu, ktory jest Naszym celem: http://pprojekt.pl/projekt2744-dzierlatka_iii_z_g1.html ale zanim to nastąpi to pewnie jeszcze trochce czasu minie.. niestety
Projekt piękny! Ale dla mnie także zdecydowanie za duży. Nam się maży dom tak jak D0tk4 czyli 130- 150m2. A to dlatego, że chcemy z jak najmniejszym kredytem i w miarę energooszczędnie, i dlatego musimy zrezygnować z tak dużego domu.

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-12 o 16:01
Stary 2011-03-12, 16:02   #2640
D0tk4
Zadomowienie

ewika19 - my chcemy miec 2 (no TZ 3 :P) dzieci, wiec taki duzy naprawde nam niepotrzebny. Jesli ktos chce miec wieksza rodzinke czy cos, to jasne, ale dla mnie dom nie powinien byc duzy. Nie chce sie w nim zgubić :P A jak jest zbyt duzy to to ciepło charakterystyczne dla domow umyka ... Tego nie chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości