|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
| 45 i mniej |
|
129 | 28,79% |
| 45-55 |
|
223 | 49,78% |
| 56-66 |
|
76 | 16,96% |
| 67-77 |
|
12 | 2,68% |
| 78 i więcej |
|
4 | 0,89% |
| nie twój interes |
|
4 | 0,89% |
| Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
Exquise - Brawo! 6 kg to sporo
Nie moge sie doczekac az tez mi ktos powie "Przytylas!" A mozesz napisac co robilas w tym kierunku? Oprocz tego ze ogolnie wiecej jesz, to jakies konkretne produkty/laczenie konkretnych produktow?Ja waze 45 kg!!! Jestem w szoku! Nie wiem czy to przez ten makaron z oliwa na noc? Bo wtedy waga ruszyla. Jem ok 2000 kcal, chcialabym dobijac do 3000. Jeszcze nie dowierzam ale jak do konca tygodnia mi ta waga nie spadnie to bedzie moj pierwszy ogromny sukces! Do mojej listy zapomnialam dodac inny wazny powod-zdrowie. Przy badaniu m.in ilosci % tkanki tluszczowej wyszlo mi 3%. (Norma to 21-32%). Babka powiedziala ze powinnam przytyc dla zdrowia bo tluszcz w organizmie jest bardzo wazny, chroni narzady itd. Choc i tak glowny powod to wyglad Nie moge sie doczekac siebie w nowej wersji
43 -> 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 ! Edytowane przez tez chudzielec Czas edycji: 2011-03-01 o 15:29 Powód: - |
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
He he będę szaleć latem o ile chociaż trochę z tego co wyhodowałam przetrwa do lata Mam taką cichą nadzieję, że może jednak nie spadnę z powrotem po niżej 40;/ ;( Głupi ten efekt Jo Jo Grrr!
|
|
|
|
|
#2973 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja z kolei przytyłam do 50kg (mam 162cm wzrostu) i już mam dość robienia z siebie tucznika
Zabrałam się za to za ćwiczenia (głównie za płaskodupie :PP) i do wakacji będę kusić szczupłym i kobiecym ciałem, bo kurde to się nie wyklucza przecież.BTW. Sailormary, ślicznie rysujesz Przejrzałam z ciekawości Twoje Oekaki i jestem pod wrażeniem.
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2011-03-01 o 23:05 |
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
TEZ CHUDZIELEC
to bardzo szybko Ci się przytyło, ja na efekt muszę czekać cały miesiąc, bo tyję AŻ 1 kg na miesiąc, mimo że pochłaniam ok. 2000-2500 kcal.Hmm ja po prostu jadłam wszystko, skupiałam się głównie na produktach typu mleko, dużo bananów i soków 'kubusiowych', to był mój 'konik' wiadomo że był też makaron, ryż, kasza itp. Wszystko jadłam po 2x Później dołożyłam ćwiczenia ale ostatnio nie mam na nie czasu i ochoty.NUOVA 50 kg to bardzo ładna waga Ooo tak ćwiczenia dużo potrafią zrobić z ciałkiem ![]() Miałam dzis chwile zwatpienia z tyciem, ale już mi lepiej, dam radę to tylko kilo... napaliłam się na tego kilogramka ![]() Wczoraj tak się nażarłam na wieczorek, że sobie sama powiedziałam, żeby przystopować, ale przecież nie mogę się teraz poddać gdy mój cel jest tak blisko
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Przyczajenie
|
U mnie bez zmian. Caly czas 45 kg, waze sie codziennie rano. Na szczescie nic nie spada! Przez to ze na poczatku tak szybko mi waga podskoczyla to teraz chcialabym za kazdym razem widziec kg wiecej
Ciezko u mnie z cierpliwoscia No i jedzenie juz tak dobrze nie wchodzi, czuje przesyt ale sie nie poddaje.
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
jak przytyć w udach?
Cześć.
Jak przytyć w udach? Lub ogólnie przytyć, we wszystkich miejscach? Nie tak, żeby tylko brzuch urósł?? |
|
|
|
#2979 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak przytyć w udach?
To gdzie organizm odklada tkanke tluszczowa jest wylacznie zalezne od uwarunkowan genetycznych, wiec jedyna rada bylyby cwiczenia wybranych partii ciala.
|
#2980 |
|
Przyczajenie
|
To gdzie organizm odklada tkanke tluszowa jest zalezne wylacznie od uwarunkowan genetycznych, dlatego jedyna rada bylyby cwiczenia wybranych partii ciala.
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
pytanie do dziewczyn które ćwiczą: robicie jakieś ćw na ręce? bo nie wiem za jakie najlepiej się zabrać, żeby mieśnie sie jakoś ładnie rozłożyły i nie były bardzo widoczne ;/
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, dawno się nie odzywałam, ale teraz jestem taka zła, ze muszę, po prostu muszę.
mama była u matki mojej eksprzyjaciółki, one się dość kumplują, no i ta babka jest na diecie białkowej, żeby schudnąć i powiedziała mojej mamie, ze ja pijąc koktajle białkowe chudnę i tylko jej ściemniam że jest na odwrót
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
ZUSSSKA ale przecież mama widzi, że nie chudniesz tylko tyjesz.
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
No tak i na szczęście nie uwierzyła w to. Tylko wkurza mnie, ze baba, która nie wie nic na ten temat gada mamie takie bzdury. Później się kobita niepotrzebnie denerwuje. A wolałabym, zeby nie miała okazji do zwątpienia w moją prawdomówność, bo im więcej mi ufa, na więcej mi pozwala
|
#2985 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Zussska, z reguły jest tak, że osoby, które w ogóle nas nie znają mają o nas najwięcej do powiedzenia. Chodziłam w 2 klasie liceum na korepetycje z chemii do takiej starej nauczycielki. Pomijam fakt, że nauczycielką była marną, typowa chemica starej daty, która bardziej wymaga starannego pisania niż wiedzy, no ale nvm. Baba znała mnie może 2 miesiące (i to na zasadzie - dzień dobry, robimy zadania, do widzenia), a uparcie mi wmawiała, że mam anoreksję, próbowała karmić i sugerowała, że mi w domu jedzenia nie dają (!!!). W końcu nie wytrzymałam i zmieniłam nauczycielkę, ale tamta nieźle mi w kość dała, szczególnie, że jestem przeciętnie szczupła, na pewno nie wychudzona.
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Łoo to rzeczywiście masakra. Ludzie nie spytają jak jest w rzeczywistości, tylko coś sobie ubzdurają i trwają w tej ciemnocie szerząc ją dalej.
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, mnie też to strasznie denerwuje, jak ktoś ocenia a nie zapyta o powód.
typu: "przestałabyś się w końcu odchudzać bo za chwilę to Cię nie będzie widać"
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dwa dni weekendu w szkole - pół kilo w dół
Biorę się ostro za siebie bo za 2 tyg znów do szkoły Mnie już nie katują tymi tekstami już dawno nie słyszałam takich komentarzy i mam nadzieję że już nie usłyszę, teraz gorzej - wszyscy patrzą mi się na tyłek, racja urósł ale bez przesady, zapewne jestem teraz obiektem rozmów, ale niech sobie gadają, tylko trochę mi tak głupio gdy widzę innych wzrok na sobie i te mierzenie... Wcześniej nie było nic widać, bo miałam dłuższą kurtkę a teraz mam wiosnenną krótką i pupa odsłonięta Dopiero zaczną więcej gadać jak przyjdzie ciepło i zobaczą moją górę Ludzie nauczyli się mówić jednego słowa ANOREKSJA i myślą, że jak powiedzą to o takich jak my to wykażą się mądrością, a tak naprawdę wykazują się czystą głupotą używając słowa, którego nie rozumieją.
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
dawno nie pisałam , ale muszę się pochwalić
![]() z 43 na 45 na 166 to i tak mało![]() ale dążę do 50 a teraz ćwiczymy i do 3000 dobijamy
|
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Super JULIEM !
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
gdyby to jeszcze tak prosto było ...
ehh te nasze problemy , niby mało sie takich ludzi spotyka co chcę przytuć i usilnie im nie wychodzi a jednak troche sie tu nas zebrało |
|
|
|
#2993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak narzekacie że takie chude...że chciałybyscie przytyc, to zróbcie cos, zwiekszajcie kalorie, jak niedajecie rad objestosciowo to sprytnie w sensie - płyny, jakis słodycz, tłuszcz gdzies wciskac ... zjesz kinder bueno (co trudne nie jest)i juz masz 240 kcal na koncie, wypijesz w ciągu dnia 2 szklanki soku, masz nastepne nawet 250 kcal na koncie (zalezy jaki sok), wypijesz kawe z mleczkiem skondensowanym lub kakao - kolejne kcal na koncie , do tego 5 posiłków, zdrowych ale nie niskokalorycznych jakies musli, może płatki poduszeczki -pycha na sucho, a kalorii - olala.. naprawde w wiekszosci po prostu nie stwarzacie sobie dodatniego bilansu kalorycznego, posilki maja być pelnowartosciowe, zdrowe, ale wzbogacane, |
|
|
|
|
#2994 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() Większość dziewczyn w tym temacie o tym wie, nie oświeciłaś nas za bardzo. Myślę, że niewielki procent "chudych" tyje za zasadzie: na śniadanie zupka chińska, na obiad McDonalds, na kolację pizza...Ja np. przytyłam 3kg od samych śniadań (nigdy ich nie jadłam, a jak zaczęłam to waga podskoczyła sama z siebie), poza tym cały czas jestem na bilansie + (jem normalnie, tyle, że daje dużo więcej sera czy oliwy niż zwykle albo zamiast jednego banana dziennie wcinam 3 ).
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
48 kg wystarczy mi aby dobrze wyglądać, skoro większość mi mówi "o przytyłaś, dobrze teraz wyglądasz" (np. sytuacja z wczoraj) to chyba tak musi być. Mi jest bardzo dobrze z tym co już zyskałam i nie obchodzi mnie BMI i że mam niedowagę.
Najważniejsze to czuć się dobrze we własnym ciele. Koniec tycia cieszę się, że już jestem na mecie
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super, to najważniejsze, że Ty się dobrze czujesz w swoim ciele ![]() Ja dopiero na starcie Ale nie poddam się! buziaki dziewczyny Pozdrowionka
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Wam życzę szybkiego tycia i zadowolenia z 'nowej' figury
|
#2998 |
|
Przyczajenie
|
W ostatni weekend dalam z siebie wszystko i jadlam po 3000 kcal, dla mnie to nie lada wyczyn. Jem same zdrowe rzeczy, poza tym nie jem slodyczy, jedynie czekolade od czasu do czasu. Czulam sie taka pelna ze nie mialam na nic sily.
Za to w ciagu tygodnia jadlam tylko tyle zeby nie czuc glodu, rano sniadanie, w ciagu zajec jakis banan i sok i potem obiado-kolacja i obowiazkowo makaron z oliwa na noc. To ostatnie jest juz jak rytual ![]() O dziwo waga mi nic a nic nie spadla, a nawet podskoczyla pol kg. Na czczo na dzien dzisiejszy waze 46 kg Tylko szczerze powiedziawszy nie bardzo widze te kg na swoim ciele. Male sadelko mi sie zawiazalo na brzuchu i chyba troche uda zgrubly. Reszta taka jak byla. Exquise, ile masz wzrostu? Startowalas z podobna waga i przy 48 kg wygladasz juz fajnie i ludzie widza roznice, a mi sie wydaje ze jak przytyje 2 kg to dalej nic nie bedzie widac. Ale swiadomosc ze jednak jest wiecej jest bezcenna
|
#2999 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Nie przesadzaj. Znam mnóstwo ludzi, którzy mają BMI powyżej 18,5 i są szczupli i zgrabni. Mylisz tzw. "wagę idealną", która nie istnieje, z BMI, które mimo wszystko aż taką bzdurą nie jest.
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-03-12 o 16:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Nie moge sie doczekac az tez mi ktos powie "Przytylas!"
Nie moge sie doczekac siebie w nowej wersji 

Gdyby nie wątek nadal pewnie byłabym taka cieniutka jak wcześniej bo upierałabym się, że mam 'taka' dobra przemianę materii, ale i ją można oszukać 
to bardzo szybko Ci się przytyło, ja na efekt muszę czekać cały miesiąc, bo tyję AŻ 1 kg na miesiąc, mimo że pochłaniam ok. 2000-2500 kcal.

typu: "przestałabyś się w końcu odchudzać bo za chwilę to Cię nie będzie widać" 

Ale nie poddam się! buziaki dziewczyny