|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Działka w Polsce w Norwegii nie chce zostac na stałe.. o nie nie:P zanudzilabym sie na smierc:P planujemy dziecko rok po slubie, i to na pewno będe rodzic je w Norwegii, ale do szkoly to na pewno pojdzie w Polsce, tak wiec mysle ze za ok 7 - 8 lat wrocimy do Polski... mając wlasny domek to juz moze nie bedzie tak trudno, bo nie bedzie rat za kredyt na dom A zareczyny po 5 misiacach byly, fakt sama bylam wielce zaskoczona wtedy nie planowalismy jeszcze tak dokladnie kiedy slub, wiadomo bylo tylko ze go wezmiemy ale Moj TZ chcial mi udowodnic ze ja jestem ta jedyna no i sie stalo a o slubie zaczelismy myslec na powaznie jak zamieszkalismy ze soba i mysle ze po 2 latach mieszkania razem juz wiemy o sobie naprawde wiele, a nawet chyba wszystko no i jestem HAPPY
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Ja byłam w UK ponad 3 lata. W Polsce jestem już ponad 2 lata i zastanawiamy się z TŻtem, czy po ślubie nie wyjechać znowu, tym razem jednak już na stałe. Wychowywanie bez babć - masz rację, ale jak myślę, jaką możemy dziecku zapewnić tutaj przyszłość to aż mnie ciarki przechodzą. W UK stać nas było na wszystko, a tu żyjemy, żeby żyć i tyle. Wiadomo, że nie zgryzamy tynku ze ścian, ale to nie to samo co za granicą i najlepiej wiedzą co czuję ci, którzy mieszkali lub mieszkają na obczyźnie. Pogoda dzisiaj piękna, więc zabrałam się za wiosenne porządki. Posprzątałam cały dom i pomyłam część okien. A wieczorem szykuje się impreza i całe szczęście bo się wreszcie odstresuje ![]() Bluesky89, gratuluję kolejnych pomyślnie załatwionych spraw
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-03-12 o 16:16 |
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze tak dodam.. wszyscy narzekają na tą Nasza Polskę, ze urzędasy wredne, wszystko drozeje, niska płaca.. wszystko racja, ale jak sie mieszka za granica to sie poprostu za tym wszystkim teskni! ja naprawde jak przyjezdzamy na swieta czy wakacje do Polski to z checią wsiadam do autobusu czy SKMki i to nawet mi sprawia przyjemnosc:P heh
ten projekt domu co Wam wyslalm to naprawde jest duuuzy, ale ja wlasnie lubie duuze domy jak jest duzo miejsca, i jak jest duzo ludzi w domu a na wszelki wypadek to mamy drugi projekt w podobnym stylu tylko ze mniejszy : http://pprojekt.pl/projekt2957-ariadna_ii.html tez bym takim nie pogardzila
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
magdziaS - jeeeej, mam nadzieje, że z nami tak źle nie będzie, bo naprawde chciałabym wrócić w ciągu kilku lat do Polski. TZ miał już w tym roku oferte pracy w Krakowie, ale z niej zrezygnował, bo ja jeszcze studia tutaj muszę skończyć. Mam nadzieje, ze po studiach, z jezykiem i doswiadczeniem zagranicznym, jakos łatwiej nam bedzie ..
Co do dzieci, to po prostu nie wyobrazam sobie ich wychowywania zagranicą. Gdyby nie było nas stać na jakieś dodatkowe zajęcia czy wakacje dla nich, to pewnie pomyslelibysmy o powrocie do UK, ale mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli. __Paulinka__- to fajnie, ze mimo tych szybkich zareczyn okazało sie, ze on to jednak On, a Ty to Ty My zamieszkalismy razem po pół roku, wiec w sumie tez dosc szybko taki krok Ale nigdy nie narzekaliśmy ![]() A ten drugi projekt, wg mnie, o wiele fajniejszy Przytulniejszy na pewno. Ale tak jak mówie, nie przepadam za dużymi domami. Nie planujemy dużej rodziny. Nie chcemy wydawać miliona, zeby przytulnie mieszkac
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-12 o 16:26 |
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobione
i egzamin zdany Wybaczcie, że nie odpiszę na poruszane tematy, ale byłam na uczelni od 7 rano i dopiero teraz wróciłam do domu Wyobraźcie sobie, ze tyle godzin czekałam na ten egzamin. Moja grupa miała na godzinę 10:00 ustalony i pojechałam wcześniej żeby zająć miejsce. Jak przyjechałam okazało się, że jedna grupa się przed moją chamsko wepchała i cały dzień musiałam czekać na swoją kolej. Padam ze zmęczenia więc lecę na relaksującą kąpiel
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
nattiv gratuluje zdania egzaminu
|
|
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie to chwale sobie ze naprawde w godnych warunkach córke urodzic, nic wiecej wiedziala m ze mimo ze po studiach i z jezykiem za duzo tam nie zdziałamCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zaraz do was zajrzę bo muszę się wygadać....
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
wal śmiało
![]() dotk4 a ty pracujesz tez w tej anglii czy tylko studiujesz?
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Nattiv - najważniejsze, ze juz sesja zamknieta
Niestety, czasami sie trafia nie na ludzi, a na taborety i wtedy trzeba czekac pol dnia, zeby cokolwiek zalatwic .. Ale teraz juz mozesz sie odpreczyc, zrelaksowac i zapomniec No i co najważniejsze, gratulacje )jagodzia133 - co sie jagodziu stało? wygadaj sie, wygadaj. Po to tu jestesmy, zeby sie wzajemnie wspierac ![]() gregia - pracowałam przez 2,5 roku w restauracji. Teraz jestem na stażu w agencji PRowej. Kończy mi się w maju i wtedy mam zamiar poszukać czegoś w zawodznie. Jak wyjdzie, zobaczymy, ale mozecie w maju potrzymac kciukasy
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Wy wszystkie o domach budowach a mnie się marzy 3 pokojowe mieszkanie. Bo domu w mieście nie kupię a mieszkać na końcu świata nie chcę. Lubię miasto. Planujemy 1 dziecko więc duży dom nie jest potrzebny. Kto by to sprzątał? Szkoda, że przy warszawskich cenach to marzenie ściętej głowy
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczescie My też uwielbiamy miasto, ale teraz mozna w mniej niz godzine dojechac samochodem do centrum miasta, wiec odległość nie jest problemem.
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 79m kwadratowych zamienię na 39 metrów i mnie to strasznie boli bo mieszkanie w m5 a m3to niby mniej sprzątania ale mniej przestrzeni. My chcemy rie pobudować na obrzeżach miasta ale napewno nie tego w którym mieszkamy.
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, uważam, ze skoro na mieszkanie mam wydać blisko pół miliona, to już jednak wolę troszkę dołożyć i mieć włąsny dom. Ale tak jak mówisz, co kto lubi
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-12 o 18:08 |
||
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam moja pomyłka 49metrów. Takie mieszkanie ma mój TŻ a moi rodzice 79. No dopóki mieszkamy tylko we dwoje to ta wielkość mieszkania wystarczy.
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My teraz mieszkamy na 35 m2, ale jak na studenckie mieszkanko na nasza dwojke w zupelnosci wystarcza Zreszta, wiecej nas tu nie ma niz jestesmy, wiec tez nie ma co dramatyzowac :P
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, język do d**y:P hadebra i waszogu ikke har okso dar napisac w tym języku to dopiero porazka z tym ze studia tutaj nie pomoga to racja-nie ma to wogole znaczenia, ale język angielki sie bardzo przydaje, bo tutaj kazdy umie ten język i sie z kazdym da dogadac, a norweskiego nie zamierzam sie uczyc bo nie chce tutaj byc na stale, wole szkolic angielski
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dzieczyny... wrocilam niedawno z uczelni i jestem padnieta...cale szczescie ze to juz 5 rok i blizej konca niz poczatku...
moj Tz ma do pozna studia wiec chyba nici ze spotkania Ale moze sie okaze ze jednak sie uda My na weselu w 1 dzien bedziemy starac sie unikac alkoholu, ale na poprawinach juz nam na pewno nie daruja... a dzisiaj mam ochote na piwko, wiec chyba sobie zaraz otworze Moj Luby na szczescie jest bardzo zaangazowany w poszukiwania itd. tzn podzielilismy sie ja szukalam fotografow i podsylalam mu stronki, a on kamerzyste i mi posylal, wspolnie wybralismy kamerzyste wg nas najlepszego w tej cenie, a do kilku fotografow jezdzlismy - ogladalismy albumy, rozmawialismy i w koncu od lutego (zareczyny w październiku) mamy spokoj jak narazie z zalatwianiem... wiec troche zeszlo! Jagodzia nie daj sie i opowiadaj! |
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
a tak bajdełej: podoba Wam sie ta kiecka? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1295973406 bo moim zdaniem zjawiskowa!!!!
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
__Paulinka__ - hah, ale jak sie nauczysz takiego norweskiego, to sie w całej skandynawii dogadasz
Wiem, bo mam tu koleżankę Norweżkę i drugą koleżankę, która zna szwedzki i bez problemu siobie nawijaja Ale fakt, to zupelnie inna rodzina jezykow, tak wiec nauczyc sie jest ciezko .. Ja znam 4 jezyki obce, ale w tych 'polnocnych' sie jakos nie widze :PA __Paulinka__ gdzie pracujesz jesli moge zapytac? Skoro norweski jest Ci zupelnie nie potrzebny? A co do sukni, to ładna, ale ja bym takiej nie kupiła ![]() E87 - no to chwała Ci za takiego TZa Ja tam w sumie mojemu nie mam za złe, ze sie nie angazuje az tak bardzo jak ja, bo jednak ja lubie sobie pokierowac i porzadzic (tzn. decyzje oczywiscie podejmowane sa razem, ale szef musi byc jeden :P)
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 wydaje mi się że Ty to masz do wszystkiego talent i jestes baaardzo ambitną osobą
nie dosc ze jestes zagranicą, pracujesz to jeszcze znasz 4 jezyki?! WOOOOW!!! ![]() Ja tak dobrze to sobie nie mam... jak tutaj przyjechalam to miesiąc wysiedziałamw domu szukając pracy.. myslalam ze oszaleje sama w domu! bo Moj TZ pracuje do wieczora. No i wkoncu mu powiedzialam ze nie mam zamiaru siedziec tak dluzej i biorę wszystko, no i takim wlasnie sposobem robie doslownie - wszystko:P pomagam ludziom w roznych pracach domowych, pomagam na kuchni w takiej restauracji a jeszcze wieczorem sprzątam gabinety. Ogólnie mam tutaj wieelką swobode, bo pracuję ile chce, za ile ja chce, nikt mnie nie pogania i nie rozkazuje. Wiem ze zadne z tych zadan nie są ambitne, ale dla mnie na ten czas najwazniejsze jest zarobienie pieniędzy, bo wydatkow mamy pelno... a jak narazie dobrze na tym wychodze i to mnie cieszy. A do takiej pracy juz sie przyzwyczailam
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotk4 jakie jezyki znasz? wszystkie płynnie? ja znam jak narazie b.dobrze ang ale juz sie ucze holenderskiego, marzy mi sie jeszcze hiszpanski
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
__Paulinka__ - zadna praca nie hanbi, jak to mowia
Najwazniejsze, ze macie sie za co utrzymac i ze nie siedzic w domu patrzac sie w sciane! Bo taka bezczynnosc, to meczy bardziej niz najciezsza praca fizyczna! I dziękuję za komplemet, ten o ambicji heh, wiesz jak człowieka podejść ![]() __Paulinka__ i gregia - co do języków, to angielski znam, bo chyba wszyscy znaja :P Hiszpanski, bo chodziłam do dwujęzycznego liceum. podobnie jak włoski, który był tam drugim językiem, zresztą bardzo podobnym do hiszpańskiego, wiec siłą rzeczy się nauczyłam no i rosyjski, bo to był pierwszy kierunek mojej mamy, wiec uczyła mnie w domu. Z wszystkich jęzków mam certyfikaty i sie dogaduje bez problemów. Tak wiec akurat z tym mam szczęście ![]() ps. Esej już nabral fajnego kształtu i ma w sobie troche madrosci (mam przynajmniej taka nadzieje :P). 2/3 zrobione, jutro będę finiszować, bo dziś już nie mam do tego siły :P Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-12 o 19:36 |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Wow, ale dzień...byliśmy dzisiaj z Tż i jego pięcioletnim siostrzeńcem za miastem i puszczalismy zdalnie sterowany szybowiec. Mówie wam, jaka zabawa... ![]() co do domu/mieszkania Ja przez kilkanascie lat swojego zycia mieszkałam w bloku, potem rodzice sie wybudowali, ale miałam to szczęście, że postawili dom w sumie w centrum miasta i miałam oddzielne wejście do siebie na górę, wiecie jakie to ważne dla dorastającej nastolatki Zazdroszczę wam pracy za granicą ale ja sama nie miałabym odwagi chyba tak rzucić wszystko i wyjechać, a przede wszystkim nie dałabym rady bez rodziny i znajomych. Wakacje za granicą, to co innego, dlatego podziwiam ![]() byliśmy wczoraj na sali samobójców - kto nie widział, niech żałuje. Perfekcyjna gra aktorska, świetny temat i coś czego jeszcze w polskim kinie nie było...a finał po prostu wgniata w fotel ![]() Paulinka suknia bardzo ładna, ale widać ze modelka obobiona w photoszopie, zwłaszcza w okolicy talii
|
|
|
|
#2666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w szoku. Jest sobota, a tu dyskusja pełną parą. Co jest Laseczki?
![]() Cytat:
Wiem jak to jest, kiedy sesję można uznać za skończoną (też to teraz mam![]() Z tą kąpielą to mi pomysł podsunęłaś i chyba sama sobie dziś taką zrobię Zwykle biorę prysznic, ale dziś chyba przyda się trochę piany i relaksu ![]() jagodzia, oczywiście, że Was lubię Też trochę mnie uzależniło od naszego wątku, nie powiem U mnie zwykle wszystko jest pootwierane na stałe i tylko odświeżam, ale nigdy nie rozpatrywałam tego w kategorii zboczenia... może powinnam zacząć ![]() beat@, wbrew pozorom ta księga gości nie musi być wcale ogromna. Przecież wpisy gości dużo nie zajmują, zwykle też ludzie wpisują jeden wpis jako para... Zależy, ile chcesz przeznaczyć każdemu gościowi. Wg naszego projektu tej księgi liczba wpisów na stronie to 3, czyli na kartce 6, przy czym liczymy 1 wpis na parę. Przy 200 gościach, czyli 100 parach będzie to ok. 16 kartek - no powiedzmy, że zrobimy ich w sumie 20, będzie to i tak świat i ludzie Nie jest to więc tak dużo. A Wy możecie sobie jeszcze inaczej zaprojektować, tak, żeby więcej wpisów zmieściło się na stronie. 120 gości to naprawdę nie problem ![]() TŻ i przygotowania - mój, jak już tu wielokrotnie pisałam, jest zaangażowany w przygotowania ślubno-weselne tak samo jak ja. Owszem, teraz nam trochę minęło, ale i tak jak czasem coś wpadnie do głowy, to oboje cieszymy japiszony Także współczuję PMkom, których TŻtowie się nie angażują, a właściwie samym TŻtom - tracą mnóstwo wspólnej zabawy!kotek, wrzuć potem fotki fryza na pocztę ![]() gosza, gratuluję udanego mcdonaldowania Fajnie, że umowa podpisana A to, że znasz tych chłopaków i to z TAKICH czasów... no no, czuję, że będzie bardzo ciekawie![]() jagodzia, polecam czerwoną herbatę z grapefruitem - moja ulubiona, piję ją każdego ranka. Nigdy nie myślałam, że może być odchudzająca, ale może to dlatego chociaż przez całą zimę prawie się nie ruszam, to i tak nie tyję ![]() Madzionella, witaj, dopisuję do kalendarza proszę się ładnie udzielać My z TŻtem też humanistka i ścisłowiec i dobrze nam z tym My mamy godzinę ślubu 17:00, tak żeby na pewno wszyscy goście z daleka zdążyli dojechać, odświeżyć się i dobrze bawić ![]() D0tk4, nie no pewnie, Wasz plan jest w sumie podobny do naszego. My na razie spłacamy mieszkanie (37,5m), a potem chcemy sprzedać i zbudować dom... Ale do tego trzeba najpierw przywołać trochę kasy, więc jeszcze czekamy ![]() Zgadzam się, najgorsze, co może być na ślubie, to pijani PM. Widziałam kilka lat temu pijanego świadka i to już było koszmarne, PM sobie nie wyobrażam. My zamieszkaliśmy razem właściwie od początku związku, po 3 miesiącach intensywnej znajomości, najpierw mailowej, potem spacerowo-spotkaniowej - najpierw więc bujaliśmy się między moim a TŻta mieszkaniem, a potem stwierdziliśmy, że to nie ma sensu i wprowadziłam sie do Niego. Po prostu nie mogliśmy się rozstać, dalej zresztą tak mamy. A po 8 miesiącach wspólnego życia i mieszkania TŻ się oświadczył, zupełnie niespodziewanie oczywiście. Więc to Wasze pół roku to znów nie taki szybki krok ![]() U nas tez dziś piękna pogoda, już powoli czuć wiosnę w powietrzu, wyszliśmy na krótki spacer (krótki, bo TŻ pisze). Często chodzimy na spacery, uwielbiam takie łażenie. Ale dla nas to za mało, chce nam się lasu, łąki, wody... Natury no i ciszy. Do tego najbardziej dążymy i nie spoczniemy, póki nam się nie uda mieć tego na co dzień W mieście się urodziłam, wychowałam, kochałam je bardzo, a od jakiegoś czasu nie mogę na nie patrzeć. Człowiek się zmienia wraz poglądami ![]() bahari, a możesz mi powiedzieć, jaki jest sens kupować stanik do sukni ślubnej, kiedy jeszcze nawet nie wiesz jak będzie ona wyglądać? Może Twoja suknia będzie miała już wszyty stanik (w sumie ja bym chyba tak chciała). A nawet jeśli nie, to kupisz stanik, a potem np. on nie będzie pasował do Twojej wymarzonej sukni, to chyba trochę bez sensu... Pytam, bo ciekawa jestem ![]() aleksandrettaa, dobry sen ![]() Paulinka, domek ciekawy, rzeczywiście wielki, chociaż nie w moim guście - ja potrzebuję dużo tarasów i w ogóle wyjść na dwór naokoło Ale fajnie, że już kupujecie działkę. Kiecka ładna Swoją drogą nie rozumiem, jak można się nudzić w Norwegii, czy gdziekolwiek - ja nie znam pojęcia nudy ![]() Tak z ciekawości, to co jest ciekawszego w życiu w Pl niż w Norwegii? Co sprawia, że tam się nudzisz, a tu nie będziesz? Bo mi się zdaje, że to w Polsce ludzie często właśnie na nudę narzekają, a w innych krajach mają co robić. kicia, 49m to wcale nie jest źle jak na mieszkanie dla dwojga, a nawet i trojga. A gdzie byście się chcieli budować, jeśli nie w okolicach Łęcznej? Aha, co myślicie o takim tekście na pierwszej stronie: DROGIE PMki 2012! Ustalone zostało, iż w kalendarzu zostaną poczynione czystki z końcem obecnego wątku, a początkiem następnego. W IV wątku te, które w obecnym udzieliły się mniej niż 3 razy zostaną usunięte z kalendarza - ma to na celu większą przejrzystość kalendarza i usunięcie osób, które pojawiły się na chwilę, po czym zniknęły bez wieści. Uważamy bowiem, iż w kalendarzu powinny występować li tylko te PMki, które rzeczywiście (duszą i ciałem) należą do naszego wątku. Pozdrawiam i życzę owocnego udziału w dyskusjach na poziomie oraz rozmowach o ślubach, weselach i dupie Maryni (też, a co!)
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-12 o 19:58 |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Chatka - a my tu niestety wanny nie mamy, wiec w moim przypadku kąpiel odpada, ale jak tylko przylece do Polski, to koniecznie kilka sesji w pianie zaliczę
![]() I tak czytam Twój wpis .. 200 gości? Wow, strasznie dużo! Nie wiem czy mi to wczesniej gdzies umknęło, czy nie pisałaś o tym odkąd tu jestem, ale .. Wow! :P Wspólne mieszkanie - jeśli wziąć pod uwagę, ze to pół roku to był związek na odległość i widzieliśmy się wtedy 6 razy (po 7-10 dni), to chyba jednak szybko Ale znaliśmy się już wcześniej. Właściwie, to mieliśmy taki wakacyjny romans Później rozjechaliśmy się w swoje strony i kontakt sie urwał, żeby po 2 latach sie odnowic Rodzice TZa bardzo polubili od pierwszego spotkania, wiec w sumie nie mieli ni cprzeciwko, żebyśmy razem zamieszali Na szczęście, bo źle bym się czuła robiąc coś wbrew im.nena1984 - olbrzymie mieszkanie Skoro nie jestes przekonana, chociazby ze wzgledu na wydatki na ogrzewanie itp. to moze lepiej byloby sprzedac i kupic cos innego? Zazdroszcze, ze problem mieszkania macie rozwiazany. Mozecie sie skupic na innych wydatkach .. Super
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
200 gosci wow
u mie bedzie okolo 100, ale licze ze zawsze sie ktos wyłamie wiec licze 90 tak na wszelki. A wy dziewczyny ile planujecie gosci weselnych?
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chatka ja swoją przyszłość wiąże z Lublinem bo w łęcznej pracy nie znajdę. A mój TŻ chce pracować na bogdance i to jest trochę problematyczne. No ale łęczna to taka dziura. Wszędzie daleko. Kina nie ma, jeden większy sklep, ogólnie handel do d..y po wszystko co lepsze trzeba fatygować się do Lublina. Ale z drugiej strony blisko nad jeziora
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Chcielibysmy miec tak 130-150m2. Wiecej nie

Wyobraźcie sobie, ze tyle godzin czekałam na ten egzamin. Moja grupa miała na godzinę 10:00 ustalony i pojechałam wcześniej żeby zająć miejsce. Jak przyjechałam okazało się, że jedna grupa się przed moją chamsko wepchała i cały dzień musiałam czekać na swoją kolej. Padam ze zmęczenia więc lecę na relaksującą kąpiel
wiedziala m ze mimo ze po studiach i z jezykiem za duzo tam nie zdziałam

18.08.2010 - zaręczyny

Ale moze sie okaze ze jednak sie uda 
Skoro nie jestes przekonana, chociazby ze wzgledu na wydatki na ogrzewanie itp. to moze lepiej byloby sprzedac i kupic cos innego? Zazdroszcze, ze problem mieszkania macie rozwiazany. Mozecie sie skupic na innych wydatkach .. Super