|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak postępujecie z mokrymi włosami??
Ja z początku myślałam że to jakiś bajer z tym super delikatnym i szybkim rozczesywaniem ot zwykły chwyt marketingowy ale się skusiłam i naprawdę nie żałuje próbowałam raz nawet rozczesać włosy po samym szamponie gdzie nigdy wcześniej tego nie robiłam i o dziwo szczotka mi dosłownie sunęła po włosach
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka to herbatka na prawidłową strukturę włosa z Twojego podpisu?
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest to herbatka firmy HERBAVEN receptury natury,ja ją kupiłam w aptece za niecałe 8 zł, można ją łączyć z tabletkami ja to robię z merz special, w opakowaniu jest 20 saszetek dobra składowo,zawiera sporo cynku w jednej saszetce
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...tury-wlosa.jpg ta ?
Nie mogę jej nigdzie znaleźć będzie np. w realu ?
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy w realu jest to nie wiem,raczej wątpię żebyś ją znalazła w ogóle jakimkolwiek sklepie,ja ją kupiłam w aptece i przypuszczam że tylko tam ją dostaniesz.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
herbatkę można na dozie zamówić
ze swojej strony polecam picie pokrzywy i skrzypu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Ciężko mi cokolwiek jeszcze o niej powiedzieć
,piję ją dopiero od ok miesiąca razem z merz special, przez co wiadomo ciężko jest jednoznacznie ocenić,ale wydaje mi się że przyczyniła się do zahamowania u mnie nadmiernego wypadania włosów,zawsze mam z tym problem z nadchodzeniem nowej pory roku.
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
elektryzują odrobinę, bo ja to w ogole mam piórka każde w inną strone mi idzie
ale o wiele mniej niż po tej ze sztucznego włosia. Cytat:
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Ja włosy umyte (szampon i odżywka do spłukiwania) tylko odciskam w ręczniku, nie powinny byc długo w nim zawinięte, potem spryskuje odżywką w sprayu dla dzieci do rozczesywania włosów, nakładam jedwab i wtedy odczekuje kilka minut. Następnie rozczesuję zwyklą szczotką, w sumie bez kłopotów, nie suszę i nie prostuję.
Przez wizaz zwróciłam uwagę, że coraz bardziej interesują mnie włosowe tematy wcześniej nie przywiązywałam do tego szczególnej wagi, a teraz szukam sposobów pielęgncji
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się wydaje że kosmetyki do włosów dla dzieci są uboższe w składniki pielęgnacyjne, może są delikatne dla skóry ale jakością trochę odbiegają od kosmetyków dla dorosłych np: myłam przez jakiś czas włosy szamponem Bobini i pogorszyły mi się, a jak przeszłam na Cherbal essences jest już lepiej. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Poza tym wiele kosmetyków dla dorosłych zawiera substancje, które osiadają na włosie i mogą sprawiać, że te stają się ciężkie oraz mogą ograniczać dostęp odżywczych substancji do wnętrza włosa. Nie znam dokładnie skłądu Bobini, ale wnioskuję, ze miał wyłącznie substancje myjące, dlatego wydawało Ci się, ze włosy się pogorszyły. Szampon pokazał najprawdopodobniej prawdziwy stan Twoich włosów, bo nie pokrył ich warstewką filmformerów (co najprawdopodobniej zrobił Herbal), które optycznie poprawiają stan włosa, pozwalają łatwiej je rozczesać i zapobiegają elektryzowaniu. Niestety nic poza tym nie robią, a piękno włosa wynika z jego wnętrza, do którego szampon nie dotrze. Szampon ma za zadanie zmyć filmofmery i brud, odżywka dotrzeć do wnętrza i nieco zregenerować (oczywiście większości zniszczeń odbudowac się nie da). Regularność i odpowiedni dobór skłądników zapewni piękno włosa. Można używac kosmetyków dla dzieci, gdy ma się świadomość skałdów używanych produktów. Idzie właśnie o to, by albo zmywać filmformery, albo nie uzywać ich wcale.
|
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast to powlekanie włosa przez te nadające poślizg substancje okazuje się dobre przy plączących się włosach, które możemy po myciu łatwo rozczesać nie robiąc z nich przy użyciu grzebienia sieczki. Takim powlekającym produktem jest jedwab, nie piszę że ma wszystkim pasować bo niektórym uliże włosy a niektórym zrobi połysk - i rzeczywiście gdzieś czytałam że należy od czasu do czasu pozmywać te wszystkie silikony - tak że w twoim poście też jest część prawdy której nie zaprzeczam. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2011-03-12 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzywam odżywki w sprayu dla dzieci, ponieważ po niej rozczesuje włosy bez problemu, mam dość długie włosy, więc zależy mi na tym, żeby ich nie "szarpać" przy rozczesywaniu. A taka odżywka rozwiązuje mój problem w końcu jest ona po to, żeby nie szarpać podczas czesania włosów małych dziewczynek, żeby ich czesanie nie bolało, żeby łatwo rozczesać ewentualne kołtuny ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
wcześniej chyba sobie nie zdawałam sprawy, że aż tak mnie to interesuje bardziej niż mój uklochany makijaż ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- ps. moniczka 90 gdzieś się natknęłam, że z włosami byłaś u dermatologa...nie chciałabym Cię zmuszać do ponownego opisywania sprawy, ale może mogłabyś napisać gdzie o tym znajdę, bo jestem ciekawa co i jak sorki za kopot
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję wiesz, dobrze uczyć się od innych, już doświadczonych ![]() sorki, że taka wścibska jestem
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam u dermatologa ponieważ przez ponad pół roku nie rosły mi włosy. W ogóle nie urosły ani 0,5cm, przestały rosnąc w tym samym czasie co zaczęłam pić pokrzywę (tutaj dziewczyny stwierdziły, ze pisze głupoty, że to nie możliwe i na pewno mi się kruszyły konce i tak mi się tylko zdawło, ze nie rosły bo długość była ciągle taka sama) ale nie chopdziło o końce ponieważ mam farbowane włosy i nie miałam po prostu żadnego odrostu. Dermatolorzka jakoś nie miala problemow z uwierzeniem mi w to, zobaczyła też, ze nie mam ani jednego nowo rosnącego włoska, zrobiła ze mną wywiad, przestałam pic pokrzywę, zaleciła mi uzywać szamponu na wypadanie włosów + żelu do niego i musiałam zrezygnowac z wszytskich suplementów, tabletek itp. Jedyne co teraz biore to antykoncepcje i falvit i już widzę odrost także jest już ok najlepsza pani dermatolog na jaką mogłam trafic
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo super, że Twoja sytuacja zmierza ku poprawie, to najważniejsze, bardzo dobrze, że trafiłaś na odpowiednią osobę, zazwyczaj jest tak, że od tego wszystko zależy! Myślałam, że będę mogła może jakieś porady zastosować na porost włosów, ale nie, Twój problem był bardzo indywidualny i potrzebowałaś specjalnej terapii-kuracju włosowej. Najważniejsze, że widzisz efekty, tak jak już Ci pisałam-życzę, żeby Ci się włoski rozpędziły, żebyś nie nadążała z obcinaniem życzę tego też sobie i wszystkim dziewczynom, które dbaja o włoski
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja najlepsza metoda, zawsze skuteczna na porost włosów to nie myśleć o tym, i nie czekać az włosy urosną, najlepiej zapomnieć jak stosujesz tą metodę, to po jakimś czasie, gdy Ci się przypomni, stwierdzasz, że włoski urosły a jeszcze lepiej jak jakaś inna osoba to powie, bo jak się codziennie patrzy w lustro, to się wydaje, że włosy w miejscu stoją ja nie farbuje włosów 14 miesięcy, więc nawet po odroście nie mogę sprawdzać ile włoski urosły0bo wcześniej jak farbowałam, to np. po 1,5 miesiąca widziałam odrost, a teraz mam go cały czas i nie mam punktu odniesienia
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, widzę, że kryzys minął walczymy o każdy centymetr, skoro inne dziewczyny mogą, to my też!!
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, a może zdziałasz coś szczotką i suszarką? eh, zresztą wiem jak to jest, mam tak samo skoki nastrojów co do włosów, tylko że z kolorem chyba zresztą już pisałam o tym może mi się oberwie, że tak nie na temat ale mogłabyś powiedzieć jakie masz zdanie na temat farbowania włosków w domu? tzn, czy farby są gorsze niż te profesjonalne itd?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do szczotki i suszarki to w ogóle zrezygnowałam z uzywania ciepła na moich włosach, nie ważne czy to prostownica czy suszarka
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się tak wstępnie zastanawiam bo zafarbowanie włosów oznacza dla mnie eksmisję z wątku o wracaniu do naturalnego koloru ja farbowałam kiedys kiedyś u fryzjera, a potem już tylko w domku i właśnie palette, włosy miałam tak białe, że aż świeciły, tak mocny jest rozjaśniacz i farba xxl ![]() więc tak ostatnio podczytuję o naturalnych sposobach rozjaśniania włosów, może oszukam trochę0nie zafarbuję, ale jednak rozjaśnię tylko, że tak szczerze mówiąc jestem strasznie sceptyczna, domyslam się, że efekty-jeśli wogóle wystąpią, nie będą zbyt spektakularne. eh, czemu nic nie jest takie proste? ![]() hehe wiem o tym, ale zawsze głupio mi było iść w tłustych włosach do fryzjera ![]() ja rzuciałam suszenie i prostowanie tego samego dnia, i była to moja najlepsza decyzja, prostownicę kochałam za efekt jaki dawała, nienawidziłam za to, że niszczyła włosy, a suszarkę ylko lubiłam za wygodę, jaką mi dawała, czyli włosy suche w krótkim czasie, a też nienawidziałam za niszczenie moich włosów, więc z rzuceniem suszarki nie było problemu, nawet za nią nie zatęskniłam, w przeciwieństwie do prostownicy. Napewno bardzo szybko zauważysz różnicę, pierwsze tygodnie po rzuceniu suszenia i prostowania miałam koszmar na głowie, wiązałam kitki i koczki, ale potem włoski same się zaczęły układać i podoba mi się teraz taki naturalny look, często też staram się uzyskać taki efektna głowie, że niby dopiero wstałam z łóżka
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pamiętam tą farbę z Palette XXL, moja koleżanka jej uzywała bo chciała mieć białe włosy no i takie uzyskiwała, niestety najpierw wycofali te blondy a teraz wchodząc na stronke w ogóle nie ma tej serii także wycofali chyba serię XXL całkowicie a szkoda bo bardzo mi sie tam 1 brąz podobał. Mnie jakos na razie nie korci żeby zafarbowac dlatego dalej mogę siedzieć na wątku o naturalnych włosach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

będzie np. w realu ?
,piję ją dopiero od ok miesiąca razem z merz special, przez co wiadomo ciężko jest jednoznacznie ocenić,ale wydaje mi się że przyczyniła się do zahamowania u mnie nadmiernego wypadania włosów,zawsze mam z tym problem z nadchodzeniem nowej pory roku.
Możesz mi napisać jakie masz włosy? I czy ta szczecina ze szczotki jest taka bardziej czy mniej twarda? :P Wyczytałam o tych szczotkach z naturalnego włosia i się na nie strasznie napaliłam