|  2011-03-12, 20:46 | #91 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Jak postępujecie z mokrymi włosami??

Cytat: 
 mam w planach spróbować cytryny, kupię hurtową ilość i zobaczymy  tylko czy nie wyjdę ruda??   
				__________________ A że ją Pan Bóg stworzył, a szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszną i  świętą  Polskie literki? -Brak  | |
|     |   | 
|  2011-03-12, 20:55 | #92 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

A jakie masz teraz włosy ? Tylko pamiętaj, ze cytryna to jednak kwas... może trochę wysuszyc włosy przy za długim trzymaniu.

__________________ żona 2014   mama 2018   przyszła mama 2020  | 
|     |   | 
|  2011-03-12, 21:09 | #93 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ A że ją Pan Bóg stworzył, a szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszną i  świętą  Polskie literki? -Brak  | |
|     |   | 
|  2011-03-12, 21:13 | #94 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
   że też ja takich nie mam  ruda nie wyjdziesz także stosuj spokojnie no ale z głową   
				__________________ żona 2014   mama 2018   przyszła mama 2020  | |
|     |   | 
|  2011-03-12, 21:47 | #95 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 dziękuję ponownie  tak sobie myślałam, że moje włoski dostały same komplementy i zaczęłam bardziej je doceniać....dlatego stwierdziłam,że szkoda niszczyć farbą, więc to jest pwodem zainteresowania się naturalnymi metodami rozjaśniania. Ruda nie wyjdę-to najważniejsze, boję się rudego koloru strrrrasznie, a w sumie mam troszkę rudych przebłysków  ok od poniedziałku zaczynam  już się doczekać nie mogę...efektów   
|     |   | 
|  2011-05-23, 23:34 | #96 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

po umyciu włosów  jak usuwacie nadmiar wody? ściskając włosy czy za pomoca ręcznika?

| 
|     |   | 
|  2011-05-24, 11:32 | #97 | 
| MatkaPrzełożonaCurlitanek Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Wrocław - ESK 2016 
				 | 

Ściskając i ugniatając.

__________________ Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ | 
|     |   | 
|  2011-05-24, 12:01 | #98 | 
| Matka na full etat Zarejestrowany: 2011-04 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

wysusz po prostu i tyle    | 
|     |   | 
|  2011-05-27, 23:24 | #99 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Warszawa/Płock 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2011-05-28, 10:45 | #100 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Kraków(prawie) 
				 | 

Po spłukaniu maski/odżywki odciskam lekko nadmiar wody, później delikatnie zawijam włosy w ręcznik i w tym czasie myję zęby, nakładam balsam itd., później odwijam(czasem są jeszcze mokre i z nich troszkę kapie, ale nie odciskam tego). Pozwalam im wyschnąć samodzielnie. Na mokre końce nakładam olejek, albo jedwab lub to i to.

| 
|     |   | 
|  2012-05-23, 20:58 | #101 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Jeżeli masz włosy kręcone, to rozczesuj je, kiedy masz na włosach odżywkę, a jeżeli proste, wtedy nie rozczesuj ich aż do wysuszenia    
				__________________ Wymienię się książkami   | 
|     |   | 
|  2012-05-24, 13:06 | #102 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Bydgoszcz 
				 | 

napiszę też coś od siebie: myję włosy pochylając głowę do przodu, odsączam nakładając turban, maziam odżywką i po paru minutach ją spłukuję. I tu jest klucz: polewam włosy wodą, która w połączeniu ze spłukującą się odżywką daje efekt super śliskich włosów, więc po prostu, razem z kierunkiem spływającej wody, czeszę włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami  zawijam w turban, odczekuję, aż włosy się odsączą, nakładam odżywkę b/s i czeszę jeszcze raz, ale bardzo delikatnie, tym samym grzebieniem  mam cienkie i delikatne włosy; czasami czeszę je wyłącznie na sucho, ale wtedy kruszą się niesamowicie. także czesanie na mokro jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

no a efektów po rumianku, cytrynie i miodzie nie ma od razu i spektakularne też nie sa ale możesz spróbowac w końcu te rzeczy też mają jakieś tam składniki odżywiające wiec nic nie stracisz ja spróbujesz
 no a efektów po rumianku, cytrynie i miodzie nie ma od razu i spektakularne też nie sa ale możesz spróbowac w końcu te rzeczy też mają jakieś tam składniki odżywiające wiec nic nie stracisz ja spróbujesz