Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 20:30   #661
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Wąchałam też Far Away Dreams Sarunieczko. Strasznie delikatne i nic konkretnego nie mogłam wyczuć, tylko jakąś słodkość na początku? (trochę jak w Good Life Davidoffa). Czy one są trwałe Sarunieczko? Czy długo je czujesz?
Są trwałe,naprawdę one są delikatne,kiedyś się psiknęłam i koleżanka się pyta:"czym się tak wysmarowałaś?" myślała że kremem o rąk lub balsamem do ciała jest taki kremowy,otulający,z tą słodkością na początku to ja różnie czuję,czasem nawet miód

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
ostatnio spotkałam swoja klientkę-koleżankę i mówi do mnie :
"a Ty pewnie dużo w tym Avonie zarabiasz.. żniżki itp .."

a ja jej mówię jak jest , czyli : " przecież płacę za kuriera , kupuję próbki, katalogi , reklamówki i to wszystko kosztuje , za darmo tego nie dają"

a ona na to : "tak? a ja myślałam że to wszystko masz za darmo i nie płacisz za to "

Omg
Dokładnie,większość tak myśli,kiedyś zaniosłam koleżankom paczki,a one mówią że chciałyby próbki tego,i tamtego,i jeszcze coś,sporo tego było,no to ja im mówię ile to będzie kosztować,a one jedna na drugą się patrzą,bo myślały że ja zamówię i mi dadzą za darmo

Zrobiłam sobie tym pękającym lakierem ale nie wiem czy mogę wrzucić foto bo to nie na lakierze Avonowym... a boję się dostać od Moderatorki

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-03-12 o 20:45
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:59   #662
LadyMK
Zakorzenienie

dziewczyny z k4 na perfumy little black dress (specjalna oferta jubileuszowa str 59) jest 25% opustu(po przekroczeniu progu 150zł, bo ten mnie interesuje) czy na to jest inny % opustu? zakręciło mnie to sformułowanie "specjalna oferta jubileuszowa"

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:06   #663
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
dziewczyny z k4 na perfumy little black dress (specjalna oferta jubileuszowa str 59) jest 25% opustu(po przekroczeniu progu 150zł, bo ten mnie interesuje) czy na to jest inny % opustu? zakręciło mnie to sformułowanie "specjalna oferta jubileuszowa"

upust 25% a jubileuszowa bo z okazji 125-lecia Avonu
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:06   #664
prosiaczek89
Raczkowanie

Hej! Przeglądam nowy k5 i zatrzymałam się na tej loterii Avonu. znalazłam kod tylko że nie wiem gdzie go wpisać. Pomóżcie pozdr
prosiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:14   #665
amigagdynia
Rozeznanie

GG do amigagdynia Send a message via Skype™ to amigagdynia

Ja mialam podklad mineralny i szczerze mowiac troszke sie zawiodlam. Byl bardzo malo wydajny, wogle nie kryl a mam skore sklonna do niedoskonalosci i rolowal sie czesto gdy rano uzylam kremu nawilzajacego. Jak dla mnie niewypal. Ale za to zadowolona jestem z pudru sypkiego mineralnego. Mam odcien nude i jestem zadowolona chociaz czasami wydaje mi sie ze ma w sobie zbyt duzo brokatowych drobinek w sobie:/

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez cleo80 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jeden dzień mnie nie było a tu tyle zaległości.
Na katalogowy wrzuciłam fotki cieni Anew i tuszu Magnify.
Co do tego podkładu mineralnego, to też się nad nim zastanawiam. Wcześniej chciałam zamówić ten magix, ale na szczęście najpierw kupiłam próbkę i już zrezygnowałam .

I dziękuję za miłe słowa na temat moich makijaży
Szczerze odradzam podklad magix po tygodniu mi sie zwarzyl i takie same wrazenia mialy moje dwie klientki. Wszystkie trzy zwrocilam
amigagdynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:14   #666
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
upust 25% a jubileuszowa bo z okazji 125-lecia Avonu
dziękuje

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:32   #667
Sarunieczka

Podstępem wrzuciłam fotkę na katalogowy

Testuję ostatnio z próbek podkłady i po dzisiejszej i wczorajszej próbie mogę napisać tak,że podkład w płynie Idealny Kolor jest dużo lżejszy niż Lekki podkład Idealny Kolor ten drugi ciężej się rozprowadza,ale ogólnie oba są niezłe...nie błyszczałam się,były trwałe...nad tym w płynie to mogę się zastanowić na lato Mam jeszcze do testów Magix i ten z perfect wear

Czas edycji: 2011-03-12 o 21:35
Stary 2011-03-12, 21:40   #668
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

Testuję ostatnio z próbek podkłady i po dzisiejszej i wczorajszej próbie mogę napisać tak,że podkład w płynie Idealny Kolor jest dużo lżejszy niż Lekki podkład Idealny Kolor ten drugi ciężej się rozprowadza,ale ogólnie oba są niezłe...nie błyszczałam się,były trwałe...nad tym w płynie to mogę się zastanowić na lato Mam jeszcze do testów Magix i ten z perfect wear
używam perfect wear od ponad 10 lat i jest moim nr 1 próbowałam inne avonowe ale dla mnie ten jest the best

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

spryciula
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:41   #669
EvaBS
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amigagdynia Pokaż wiadomość
Ja mialam podklad mineralny i szczerze mowiac troszke sie zawiodlam. Byl bardzo malo wydajny, wogle nie kryl a mam skore sklonna do niedoskonalosci i rolowal sie czesto gdy rano uzylam kremu nawilzajacego. Jak dla mnie niewypal. Ale za to zadowolona jestem z pudru sypkiego mineralnego. Mam odcien nude i jestem zadowolona chociaz czasami wydaje mi sie ze ma w sobie zbyt duzo brokatowych drobinek w sobie:/

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------
hmmm zmarwtiła mnie Twoja opinia juz sie na niego tak "napaliłam".. pewnie najpierw wezmą próbki...
Zwierzątka duże i małe

EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:46   #670
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prosiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej! Przeglądam nowy k5 i zatrzymałam się na tej loterii Avonu. znalazłam kod tylko że nie wiem gdzie go wpisać. Pomóżcie pozdr

kody będzie można wpisywać na str Avonu wraz ze startem nowego katalogu czyli od 24.03

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

sprytnie ładny efekt chyba i ja w końcu muszę sobie zakupić taki lakier szkoda że w Avonie nie ma takich
Stary 2011-03-12, 21:47   #671
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tusze z avonu właśnie maja to do siebie że szybko zasychają dlatego moje klientki nie lubią ich, ale teraz im polecam że gdy tusz już trochę zaschnię włożyć na kilka sekund do gorącej wody i robi się jak nowy
mi też bardzo szybko zasychają tusze tymbardziej, że długo maluję rzęsy bo raz, że jestem niemal ślepa (okulary -7 i dodatkowo ileś tam cylindrów) więc mam takie maleńkie ale powiększające lusterko( takie prawdziwe dentystyczne) i raz przykładam je blisko oka aby widzieć jak maluję rzęsy a raz przykładam normalne lusterko i zakładam okulary żeby widzieć ogólny efekt no a pozatym mam manię na punkcie idealnie rozdzielonych rzęs więc rozdzielam je igłą no i zanim to wszystko zrobię...a tusz otwarty i w użyciu. A żeby go odratować jak już się robi suchy to albo na szczoteczkę wpuszczam kroplę wody albo toniku bezalkoholowego i wtedy jeszcze kilka razy można go użyć

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 21:50   #672
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Kuźwa będę musiała sobie kupić różowy lakier do paznokci,bo sukienka którą sobie zamówiłam,ma różowe akcenty i lakier Viva Pink by tu idealnie pasował...a tak nie znoszę różowego koloru i będę musiała się przełamać
viva pink mój ulubiony kolor z lakierów avonu

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

ja też podzielę się z wami moim niezawodnym sposobem na stary tusz, kupić nowy
Stary 2011-03-12, 21:58   #673
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
viva pink mój ulubiony kolor z lakierów avonu

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

ja też podzielę się z wami moim niezawodnym sposobem na stary tusz, kupić nowy
Może jakas fotka jak będziesz nim akurat umalowana?

Cytat:
używam perfect wear od ponad 10 lat i jest moim nr 1 próbowałam inne avonowe ale dla mnie ten jest the best

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

spryciula
Wiesz co,ja jakiś czas temu próbowałam z próbki perfect wear i byłam zawiedziona,bo dawno temu go używałam i kochałam,jak był jeszcze w takiej szklanej butelce,wydaje mi się że zmiana opakowania=zmiana podkładu
Stary 2011-03-12, 22:03   #674
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakas fotka jak będziesz nim akurat umalowana?

Wiesz co,ja jakiś czas temu próbowałam z próbki perfect wear i byłam zawiedziona,bo dawno temu go używałam i kochałam,jak był jeszcze w takiej szklanej butelce,wydaje mi się że zmiana opakowania=zmiana podkładu
wrzucałam tu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1684
przedostatnie zdjęcie
ja nie zauważyłam różnicy po zmianie opakowania a ta tubka jest bardziej praktyczna, lepiej mi wycisnąć niż nabierać ze słoiczka
Stary 2011-03-12, 22:08   #675
Sarunieczka

Cytat:
wrzucałam tu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1684
przedostatnie zdjęcie
ja nie zauważyłam różnicy po zmianie opakowania a ta tubka jest bardziej praktyczna, lepiej mi wycisnąć niż nabierać ze słoiczka

dzięki za fotki i przez Ciebie teraz mi się Mambo Melon i Real Red podoba a ten Viva Pink ładny,do sukienki zakupię
Tak,te tubki lepsze,pamiętam jak sobie wylałam ten Perfect Wear,bo miał taki duży otwór i to opakownie niestabilne było

Czas edycji: 2011-03-12 o 22:09
Stary 2011-03-12, 22:17   #676
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za fotki i przez Ciebie teraz mi się Mambo Melon i Real Red podoba a ten Viva Pink ładny,do sukienki zakupię
Tak,te tubki lepsze,pamiętam jak sobie wylałam ten Perfect Wear,bo miał taki duży otwór i to opakownie niestabilne było
oj zaraz rózga mogę pokusić jeszcze poczwórnymi cieniami które kiedyś wstawiałam

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-03-12 o 22:18
Stary 2011-03-12, 22:20   #677
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Lakier Mambo melon fotki http://pazurkowy.blox.pl/2010/08/Mambo-Melon.html
Stary 2011-03-12, 22:26   #678
xantialorenz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
A tam... z drobinkami... Gdzie te drobinki>?? Dostałam go i żadnych drobinek nie ma, a tusz nie jest czarny tylko w kolorze ołówka, taki grafitowy Nawet go nie próbowałam, bo mam wrażenie, że będę wyglądała jak posiwiała babcia
dobrze wiedzieć to tak jak nowy tusz Maybelline One By One.. tak, wiem off top.
eh, te avonowskie prezenty.i tak dobrze, że nie te okropne cienie.

A żeby nie było, dzisiaj przetestowałam w końcu matowy lakier do paznokci Violetta. Po wyschnięciu był cudownie żywy i co najważniejsze naprawdę matowy kolor. Wada? Malowałam je dzisiaj koło 13, a około 19 zauważyłam już braki.. Niedawno przyszłam i próbowałam to zmyć. TRAGEDIA. Strasznie ciężko schodzi, w efekcie mam całe fioletowe palce.
xantialorenz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 22:29   #679
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xantialorenz Pokaż wiadomość
A żeby nie było, dzisiaj przetestowałam w końcu matowy lakier do paznokci Violetta. Niedawno przyszłam i próbowałam to zmyć. TRAGEDIA. Strasznie ciężko schodzi, w efekcie mam całe fioletowe palce.

a może źle zmywałaś paznokcie? [bo trzeba na wacik nalać zmywacza, przyłożyć do paznokcia -docisnąć, chwilę odczekać i wacikiem przesunąć w dół ]

a tak w ogóle to jeszcze raz przejrzałam katalogowy i fotki lakierów i biorę Gunmetal i nie wiem jeszcze jaki

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-03-12 o 22:31
Stary 2011-03-12, 22:30   #680
katniewojt
Zakorzenienie

musso4 a możesz powiedzieć jak trwałość lakierów Arabian Glow? Porównywalna z innymi czy raczej są bee fee i w ogóle nie cacy?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 22:32   #681
Sarunieczka

Cytat:
Też chcesz dostać rózgą?
kurde strasznie mi się podoba ten lakier
Stary 2011-03-12, 22:34   #682
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
musso4 a możesz powiedzieć jak trwałość lakierów Arabian Glow? Porównywalna z innymi czy raczej są bee fee i w ogóle nie cacy?
nie cacy szybko odpadają
Stary 2011-03-12, 22:34   #683
xantialorenz
Raczkowanie

Cytat:
a może źle zmywałaś paznokcie? [bo trzeba na wacik nalać zmywacza, przyłożyć do paznokcia -docisnąć, chwilę odczekać i wacikiem przesunąć w dół ]
hyhy, nie jestem aż taką nowicjuszką
Kiedy przyciskasz i przyciskasz, a tu ledwo co zeszło zaczynasz tracić cierpliwość. To już mój błąd wiem
Ale to i tak ewidentnie wina lakieru, bo używałam do zmycia różnych zmywaczy i tych z acetonem, i tych bez.. Na początku myślałam, że może to wina zmywacza, bo końcówka i już nieświeży był, ale po napoczęciu nowego i kolejnych próbach, stwierdziłam, że to wina lakieru. Kocham fioletowe pazurki, ale już na pewno nie w wydaniu mat Violetta.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 22:37   #684
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
dobrze wiedzieć to tak jak nowy tusz Maybelline One By One.. tak, wiem off top.
eh, te avonowskie prezenty.i tak dobrze, że nie te okropne cienie.

A żeby nie było, dzisiaj przetestowałam w końcu matowy lakier do paznokci Violetta. Po wyschnięciu był cudownie żywy i co najważniejsze naprawdę matowy kolor. Wada? Malowałam je dzisiaj koło 13, a około 19 zauważyłam już braki.. Niedawno przyszłam i próbowałam to zmyć. TRAGEDIA. Strasznie ciężko schodzi, w efekcie mam całe fioletowe palce.
Ja dziś tez pierwszy raz przetestowałam ten lakier. Wcześniej używałam inky blue i był dokładnie taki jak opisałaś swój Violetta. Natomiast ten (Violetta)- jakby zupełnie inne seria Kolor przepiękny i nie odprysnęła ani kropla mimo tego ze robiłam dziś wielkie porządki- może ja na taki trafiłam (muszę przetestować ten co jest u koleżanki, bo ma taki sam). Oczywiście ze zmywaniem jeszcze nie próbowałam, ale inky blue rzeczywiście tak sie zmywa beznadziejnie, tak jak opisałaś powyżej i palce były całe czarne

Edytowane przez tonia85
Czas edycji: 2011-03-12 o 22:40
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 22:38   #685
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
ja z Arabian Glow miałam fioletowy Purple Passion i trwałość średnia już tego samego dnia zaczął się "ścierać"
Stary 2011-03-12, 22:38   #686
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcesz dostać rózgą?
podsumowując, masz już 3 nowe lakiery na liście avon wish
Stary 2011-03-12, 22:40   #687
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Też chcesz dostać rózgą?

haha nie no jeszcze nie czas na rózgi trzeba poczekać do grudnia

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
hyhy, nie jestem aż taką nowicjuszką
Kiedy przyciskasz i przyciskasz, a tu ledwo co zeszło zaczynasz tracić cierpliwość. To już mój błąd wiem
Ale to i tak ewidentnie wina lakieru, bo używałam do zmycia różnych zmywaczy i tych z acetonem, i tych bez.. Na początku myślałam, że może to wina zmywacza, bo końcówka i już nieświeży był, ale po napoczęciu nowego i kolejnych próbach, stwierdziłam, że to wina lakieru. Kocham fioletowe pazurki, ale już na pewno nie w wydaniu mat Violetta.

spoko być może ta wersja matowego lakieru taka jest i niełatwo go zmyć
więc w sumie dobrze że wycofali te matowe lakiery przynajmniej zaoszczędzimy sobie nerwów przy zmywaniu lakierów

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-03-12 o 22:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 22:45   #688
xantialorenz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Ja dziś tez pierwszy raz przetestowałam ten lakier. Wcześniej używałam inky blue i był dokładnie taki jak opisałaś swój Violetta. Natomiast ten (Violetta)- jakby zupełnie inne seria Kolor przepiękny i nie odprysnęła ani kropla mimo tego ze robiłam dziś wielkie porządki- może ja na taki trafiłam (muszę przetestować ten co jest u koleżanki, bo ma taki sam). Oczywiście ze zmywaniem jeszcze nie próbowałam, ale inky blue rzeczywiście tak sie zmywa beznadziejnie, tak jak opisałaś powyżej i palce były całe czarne
To zazdroszczę. Jesteś pewna, że to ten lakier? ;D
Właśnie maluję Red Velvet. Jak na razie zero matu zobaczymy, co z trwałością..
Stary 2011-03-12, 22:57   #689
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

Lakier Mambo Melon pasowałby Ci do bluzki , tej z awataru hehe
Stary 2011-03-12, 22:59   #690
katniewojt
Zakorzenienie

Dziewczęta, dziękuję za odpowiedzi odnośnie lakierów Arabian Glow Już wiem, że ich nie kupię Nawet za taką niską cenę jak w netto
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości