Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 20:40   #4051
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny też mam od czasu do czasu taki ucisk, szczególnie w nocy, nawet prosto usiąść nie mogę na łóżku jak wstaję, albo w ciągu dnia też się zdarza jak chcę wstać np z fotela.
Ale ty juz kochana daleko i to z dwojka dzieciaczkow wiec moga sie zdarzac takie rzeczy a ja dopiero 24 tydzien i jeszcze sie naczytalam o skracajacej szyjce. Chyba nerwowo nie wyrobie do poniedzialku
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:44   #4052
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ale ty juz kochana daleko i to z dwojka dzieciaczkow wiec moga sie zdarzac takie rzeczy a ja dopiero 24 tydzien i jeszcze sie naczytalam o skracajacej szyjce. Chyba nerwowo nie wyrobie do poniedzialku
Kochana moja szyjka ponad 2 tygodnie temu prawie 3 tygodnie temu miała tylko 2,5cm więc nie za rewelacyjnie, ale ja sie nie przejmuję, będzie wszystko dobrze, dotrzymam do połowy kwietnia tak jak należy.
Nie czytaj już więcej o szyjce po co masz się niepotrzebnie stresować, takie uciski, ciągnięcia wcale nie muszą świadczyć o skracającej sie szyjce czy o rozwieraniu.
Wrzucić proszę na luz do poniedziałku niedaleko
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:48   #4053
bzyczka1
Zakorzenienie

Ewesko obejrzałam sobie Twoje makijaże...przepiękne

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:07   #4054
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ewesko obejrzałam sobie Twoje makijaże...przepiękne
Stary 2011-03-12, 21:19   #4055
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
widzę że nie jestem sama i Sasiek też do nas dołączyła

z tej specjalnej mieszanki do wypieków? Przymierzam się do niego i nie mam odwagi bo nigdy nie piekłam

Mimbi, uwielbiam Cię ale za zrobienie smaka na sorbet nie daruję
i jaaa tez....
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:22   #4056
the_sania
Wtajemniczenie

hej

przywitam się tylko, bo wybaczcie, ale nawet nie mam za bardzo siły na siedzenie przed kompem. nadrobiłam Was i idę oglądać film z TŻ.

dopadła mnie zdaje się RWA KULSZOWA
boli jak cholera. ledwo chodzę- kuleję. bo ból przeszywa mi lewe udo od biodra. jakby ktoś mi coś wbijał w kość. chyba igłę ... straszne to jest. tak myślę, że to rwa kulszowa heh....

z pozytywów- kupiłam dziś stanik do karmienia bawełniany za jedyne 15zł. jestem przyzwyczajona do tych z Triumpha i ten nie do końca mi pasuje kształtem miseczek i w ogóle... ale za tę cenę nie będę żałować

Grazin śliczny brzusio

Mimbi za sorbet masz w łeb hihi

Trzymam kciuki za wasze szyjki, bo ostatnio coraz częściej piszemy na wątku o tych skurczach i bólach. zresztą ja sama mam podobnie.

miłego wieczorku, a właściwie już dobranoc

ps. idę jeść milkę orzechową i jogurtową. aa wcześniej jadłam sernik z brzoskwiniami i ciasteczka

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-12 o 21:23
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 21:29   #4057
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot hmm... no to ''musisz sobie zadac jedno zaje*iscie wazne pytanie'' mianowicie czy faktycznie myslisz, ze cos jest nie tak i to zignorowac czy moze jednak cos jest na rzeczy i wykonac jeden telefonik do lekarza, ktory nie bedzie ''prychac'' jak uslyszy co masz do powiedzenia

Siasiek bigos pycha dzieki za inspiracje

Mimbi oddawaj szczoteczke z TBSa No i gratuluje gospodarnosci widzialam reklame, ze ten krem Bioderma jest za dyche

Glodna znowu jestem
Stary 2011-03-12, 21:54   #4058
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej mamusie
wpadlam na momencik a tutaj tyle slicznych brzuszkow
musze zrobic tez jakies nowe fotkibo juz brzusio widoczny
chcialam podzielic sie z Wami nowinka :moja kolezanka urodzila dzisiaj o godz,13.45 sliczna coreczke Cristine,byla po terminie prawie 2 tyg malutka wazyla 3200 obydwie maja sie bardzo dobrzeJutro z Tz jedziemy w odwiedzinki nie moge sie juz doczekac
milego wieczorku zycze i zmykam
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 22:16   #4059
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Nom.. a my z miasta wróciliśmy! Osiem godzin w sklepach spędziliśmy Dumna jestem z mężusia, nic nie narzekał, dzielnie wytrzymywał.. a dla niego to wyczyn, bo on nienawidzi zakupów!
Ikea zaliczona, sklepy dzieciowe.. wózkami najeździłam się już chyba wszystkimi!! Teraz jeszcze mała analiza cen z tymi internetowymi i mniej/więcej będzie koniec..
Tyle, że pościel nadal nie wybrana
no i co wybralas? dawaj mi tutaj z opisami
Stary 2011-03-12, 22:17   #4060
moniqac
Zadomowienie

heeeeeeeeeeeeeey .

ja wpadłam tylko się przywitać.... remont powoli się kończy, szafa dziś kupiona, ja zmęczona jak nie wiem co w pracy dostałam takie wyzwanie, że jestem w szoku że prezes mi to zlecił... w ońcu jestem w 8miesiącu ciąży, ale on chyba myśli z jesetem robotem .
ale po zakończonym projekcie ide na L4, czyli od poczatku kwietnia, musze odpocząć, już zaczynam być zmeczona.

mam nadzieje że u Was OK. mam do nadrobienia od 116 strony, nie wiem ak mi się to uda .

cmokam mocno póki co.

trzymajcie się.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 23:03   #4061
eweska
Moderatoreska

Dobra ja na dzisiaj uciekam
Dobranoc
Stary 2011-03-12, 23:58   #4062
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
śliczna, taka bardzo dziewczęca

No rośnie kulka o brzuch mi chodzi oczywiście bo po Tobie nie widać

super, a co na ścianie macie taki paseczek jeden?

Mały się tak wypchał po jednej stronie?
Na tych zdjęciach na taki duży wygląda a na Tobie taki fajniusi malusi

U mnie też nie było bodziaków, nawet kartki że były dostępne.

Jestem pod wrażeniem! Jak Ty bosko wyglądasz Jak modelka, tak leciutko Ci ten brzuszek wygląda na tych zdjęciach. Mamo a ja jakbym za karę chodziła

Też wczoraj ryczałam na tej reklamie...
A tusz też jest moim faworytem.

To hasło na tej reklamie mnie wczoraj siekło normalnie, Tż się ze mnie śmiał.

Ja jak wyjdę i chodzę dłużej niż 15 minut, mam skurcze co 10-15 min i każdy jest bolesny, brzuch jak kamień i ciągnie.
Też już wylękniona jestem trochę a wizyta 23 marca.

Byliśmy na spacerku, nie mogłam dojść do domu bo takie rzeczy się działy z tym moim brzuchem, że co chwilkę musiałam przystaną i podpierać się Tż. A wszyscy patrzą na mnie jakbym już rodzić miała...
tak jeden z tej trony a za lozkiem 3
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
my tez bylismy na spacerze i co chwile jeczalam, ze chce wracac bo nogi mnie bola, krocze mnie ciagnie, brzuch twadnieje...oj ciezko mi teraz

poza tym spadly mi erytrocyty, hemoglobina i hematokryt - jest gorzej niz przed rozpoczeciem brania zelaza. Ale w poniedzialek wizyta to sie wszystkiego dowiem.

ktos pisal, ze ruchy dziecka sa inne niz wczesniej. Ja niby jestem dopiero w 27 tyg ale tez czuje roznice. Mala gmyra mi jakos na dole, a nie ma jakichs kopniakow. Czuje ją rzadziej i mniej intensywnie. Kolezanki, ktore juz rodzily mowily, ze brakowalo im tych kopniakow po porodzie, a ja nie zdazylam sie przyzwyczaic bo sa tak rzadko...chyba taki leniuch z mojej małej.

Mam pytanie do dziewczyn, ktore posiadaja komode z IKEI (ta bez uchwytow). Na jakich prowadnicach jest ta komoda? da sie wyjac szuflady? czy szuflady sa glebokie? Nie ma w Lublinie IKEI a ta komoda strasznie nam sie podoba mimo ze nie mozemy jej obejrzec na zywo...
ja tez jestem bardzo zadowoloa z tej komody
jak za ta kase to baardzo pojemna

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ale fajowo się dziś podczytuje.. tyle foteczek!

Ania2631 córa śliczna!! Fajnie buziolek widać

Moria laseczka Gdzie ty ukrywasz te nadprogramowe kologarmy??

Aga87 wszystko tak pięknie u was przygotowane

Grazin
fajne fotki! Stoisz tak śmiesznie, z rączkami schowanymi, jak uczennica, która cos nabroiła

Eweska jaka ty śliczna babka jesteś!!!

Dziewczonka a jeszcze ja z pytankiem do Ciebie.. pamiętam, że pokazując ostatanio zakupy z Allegro, kliknęłaś w dozownik na mleko.. ale to było na takie mleko w proszku z tego co pamiętam! A to tak asekuracyjnie, na sztuczne mleko wzięłaś? czy jakieś jeszcze inne zastosowanie?

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy nie macie pojecia, z jakim geniuszem finansowym przebywacie na watku! Z jaka perfekcyjna i oszczedna pania domu! No doprawdy - ta wybitna postacia jestem JA i sama nie wiedzialam do tej pory, ze jestem tak cudowna, niezastapiona i finansowo ogarnieta. Chyba sobie sama pomnik postawie albo chociaz fanfary wygram na trąbie (ma ktoras trabe?), no ewentualnie jakas piesn pochwalna uloze. Jestem bezwzglednie inteligentna!
Otoz pojechalam dzisiaj do galerii, zaliczyc SP i Rossa. Szlag mnie trafil siedemset razy, bo ludzi od groma, a jeszcze do tego jakas z Top Model sie wypowiadala na scenie, rany dziewczyno, wez sie za ksiazki, bo tych bredni to sie sluchac nie da. W kazdym razie w SP tez tlumy, ale dzielnie walczylam brzuchem i koszykiem, a to co wywalczylam wklejam Wam na zdjeciach.
Fotografia numer 1 udowadnia, ze jestem wspaniala i oszczedna matka, dbajaca o swoje nienarodzone dziecko i oszczedzajaca grube piniadze miedzy innymi na wkladkach do cyckonosza.
Fotografia numer 2 wskazuje, ze mysle rowniez o sobie, o swojej rozlazłej japie i rozwlekłej
Fotografia numer 3 podsumowuje powyzsze wydatki w formie pisemnej, dzieki ktorej udowodnilam mojemu TZ, ze ta cala wielka siatka z napisem SP miala glebszy sens, niz by sie mu moglo wydawac.
A fotografia numer 4 jest po to, by wkurzyc niektore z Was
Dziekuje za uwage. Ide sie dalej rozplywac nad wlasna gospodarnoscia
jaaaaaaaa
sorbet snanasowy
a sprobuj gruszkowego, pychaz zielonej budki wlasnie
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
widzę że nie jestem sama i Sasiek też do nas dołączyła

z tej specjalnej mieszanki do wypieków? Przymierzam się do niego i nie mam odwagi bo nigdy nie piekłam

Mimbi, uwielbiam Cię ale za zrobienie smaka na sorbet nie daruję
tak
sprobuj, latwo

a my byoismy u moich rodzicow i pozniej skusilam sie na tortille z mc donalda i wychlalam prawie pol litra colialez mialam chcice
a o 9 do poznania
120km
pozniej lazenie, zakupy, kino1byle mnie skurcze nie lapaly

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

http://youcandance.plejada.pl/47,205...a,1,wideo.html

Stary 2011-03-13, 00:40   #4063
matallewar
Zakorzenienie

A mnie znów dopadł cotygodniowy ból w prawej piersi

Bez kitu, ja nie wiem, o co chodzi. Wiem, że powinnam iść z tym w końcu do lekarza, ale to boli TYLKO W SOBOTĘ WIECZOREM
I tak myślę, że skoro nie boli cały czas, nic mi nie puchnie ani nic, to po prostu spytam przy najbliższej wizycie u gina...

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Dobra, idę do łóżka, ale raczej nie spać
Oglądam koncerty z Łodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 00:45   #4064
Camomile
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja tylko wpadam na chwilke i zaraz wypadam.
Nie wiem jak was nadrobie, aaaaaa...

Zaczelam od konca troche, Moria, Grazin, Ewesko, sliczne z was brzuchatki .

Ewesko, ja tez uwazam ze malutko przytylas
Jak ty to robisz

I Amarcia, tylko 8kg, wow

Agus87, Mazianko, Andziotku, trzymam za was kciuki
I za dorke w dalszym ciagu tez

wieka22, mi sie imie Lucja podoba .
Nie ma sie co przejmowac, co ludzie powiedza, zawsze sie komus bedzie podobac a komus nie .

Mielismy zalatany dzien (jak to w weekend zwykle), ale zajrzelismy tez do Mothercare, no i wyszlismy z kilkoma ubrankami i drobiazgami, pozniej pokaze (nie mam juz teraz sily robic zdjec).

Niunia caly dzien super aktywna, ale mam wrazenie ze mniej kopie i teraz glownie tak sie smiesznie rozpycha, pewnie ma mniej miejsca w brzuszku i coraz jej ciasniej .

A, i kupilam pilke taka pompowana do siedzenia i w razie czego do porodu (nie dowiadywalam sie jeszcze czy moj szpital ma), ale sie wygodnie na niej siedzi super sprawa...

Dobrej nocy wszystkim , milych snow!!

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 00:53   #4065
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko wpadam na chwilke i zaraz wypadam.
Nie wiem jak was nadrobie, aaaaaa...

Zaczelam od konca troche, Moria, Grazin, Ewesko, sliczne z was brzuchatki .

Ewesko, ja tez uwazam ze malutko przytylas
Jak ty to robisz

I Amarcia, tylko 8kg, wow

Agus87, Mazianko, Andziotku, trzymam za was kciuki
I za dorke w dalszym ciagu tez

wieka22, mi sie imie Lucja podoba .
Nie ma sie co przejmowac, co ludzie powiedza, zawsze sie komus bedzie podobac a komus nie .

Mielismy zalatany dzien (jak to w weekend zwykle), ale zajrzelismy tez do Mothercare, no i wyszlismy z kilkoma ubrankami i drobiazgami, pozniej pokaze (nie mam juz teraz sily robic zdjec).

Niunia caly dzien super aktywna, ale mam wrazenie ze mniej kopie i teraz glownie tak sie smiesznie rozpycha, pewnie ma mniej miejsca w brzuszku i coraz jej ciasniej .

A, i kupilam pilke taka pompowana do siedzenia i w razie czego do porodu (nie dowiadywalam sie jeszcze czy moj szpital ma), ale sie wygodnie na niej siedzi super sprawa...

Dobrej nocy wszystkim , milych snow!!
dzieki za kciuki, przydadza sie
a na pileczce mozesz sobie delikatnie skakac w sensie balansowac
my tak robimy w szkole rodzenia

ja nie moge spac
jestem zmeczona, ale za chiny nie moge zasnac
mam syndrom lewej nogi, musze nia poruszac co jakis czas bo mnie wnerwia
ugrzalam sobie mleko z miodem i wypije
moze zasne
nagorsze jest to, ze o 8 musze wstac
w niedziele
Stary 2011-03-13, 07:10   #4066
moria44
Wtajemniczenie

Dzień dobry śpioszki!!

Ja już od piątej na nogach, czyli od kiedy obudziłam się na sikacza Można więc powiedzieć, że dzisiaj w nocy też nie wstawałam do kibelka

ania2631, agus87, 24kasia86, gusiagatko, andziot, eweska, enchantresss, Paulizia, antropia, mary poziomkowa, anula_81, MoniaK, Kwiatecek, Siasiek, Dziewczonka, Lolka1212, matallewar, Camomile dzięęęękuuuuujjjęęęęę

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Nie zebym podwazala zdanie Eweski, ale moze sie tez wypowiem nt. tuszow do rzes, bo ja mam na punkcie rzes totalnego hopla (Łysy kret to ja, pamietacie?). Otoz dla mnie Masterpiece byl slaby, tak samo jak ten najnowszy z MF, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 , ktorego mecze i zmeczyc nie moge.
Tu masz moje recenzje tuszy https://wizaz.pl/kosmetyki/profil.ph...rt=10&next=201
Teraz jak o tym mysle, to chyba 2000 Calorie wypadal w sumie najlepiej, potem Isa Dora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l#review-53285 . A jakbys chciala zainwestowac wiecej, to mnie najbardziej pasowal Lancome Hypnose. Na Bourjois i Sephorze sie bardzo zawiodlam.
Heh mimbi ja już kupiłam na allegro OBA I ten Master i Xperience... Zobaczymy, może mi podpasują a jeśli nie to dam je młodszej siostrze O Lancome Hypnose też słyszałam ale tak jak eweska pisała chciałam wypróbować coś tańszego, tak do 50-60zł bo w sumie nie używam codziennie tuszu i szkoda mi jak taki za 120zł prędzej wysycha niż ja go zużyję do końca. No ale zobaczymy, jeśli te MF się nie sprawdzą to kupię coś droższego.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a poniżej zdjecia mojego banioczka z dzisiaj!
31 tydz
Woow teraz to się dużo większy wydaje niż na zdjęciach z całą Twoją sylwetką, no i jak pięknie kulisty jest

andziotku – bluzka jest bardzo elastyczna ale zdecydowanie jest teraz za krótka, wcześniej do połowy pupy mogłam ją naciągnąć a teraz ledwo brzuch zakrywa, bez pasa ciążowego ani rusz
agus87 – śliczny kącik dla córeczki no i widzę, że masz tą świetną karuzelę.
Ja też się coś nie mogę zebrać do pakowania torby, miałam pakować już dwa tygodnie temu ale coś tak mi szybko te dni przelatują, do porodu jakieś 5 tygodni a ja w polu. Jutro się spakuję
antropia gdy moja Iga słabo mnie kopała też była ułożona z jednej strony brzucha, miałam wypukłość z prawej strony pępka a z lewej miękki brzuch więc bardzo możliwe, że się synek po prostu tak ułożył, że słabiej go czujesz
mary poziomkowa w Ikea widziałaś pluszaka poziomkę? To jest komplet do tej nowej warzywno-owocowej serii i pewnie pasowałby do Twojego ochraniacza Zabawka dosyć duża ale fajna i śmieszna poziomka
anula – u mnie też zgaga osiąga swoje apogeum, kiedyś atakowała tylko wieczorem a teraz od rana już mnie jedzie i też już migdały przestały działać, tabletki działają ale na krótko, pomaga jeszcze trochę picie muszynianki ale bardziej na zasadzie gaszenia pożaru niż zapobieganiu bo po prostu gdy zaczyna mnie piec, wypijam pół szklaneczki wody i przechodzi… na trochę
eweska woooow!! Ale piękne zdjęcia No i Ty prześlicznie wyglądasz a ta jasna bluzka jeszcze bardziej podkreśla brzuszek
MoniaK wg mnie Konstancja to też ładne imię ale jak je zdrobnić? Konsia?
Aa i ja też mam fazy na ryczenie już od jakichś 2 tygodni. Wszystko mnie wzrusza – maksymalnie!
JanuszAgnieszka te komody Malm z Ikeii są głębokie, na pewno można je wyciągnąć pod jakimś tam kątem ale nie próbowałam, a że mam już wszystko poukładane to już teraz nie przetestuję. Wysuwają się nie do samego końca, tzn. tylna część szuflady jest trochę schowana, tak na kilka cm, może 5-7. Ogólnie to wg mnie jest to najlepsza komoda pod słońcem
mimbi jesteś niemożliwa!! I ja chcę sorbet ananasowyyyyyyy Niech no się tylko TŻ obudzi, no i galerię otworzą! Gruszkowy też chcę!
the_sania wg Twojego opisu to może być właśnie rwa. Mi towarzyszy z przerwami przez całą ciążę. Żadnych maści ani leków nie używam, samo przechodzi ale trzeba się oszczędzać, robić wszystko tak aby nie potęgować bólu, jeśli nie boli w czasie leżenia to wyleżeć i już

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 07:17   #4067
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Kochane, ale sie stesknilam
wszystko ładnie nadrobilam.
Spałam do 6.08

Ewesko,Moria, Grazin - okazałe brzucholki i z swietnym kształem!!
Ja sobote srednio udana mialam
Najpierw pozarłam sie z małżem na targach mieszkaniowych, potem na zakupach w tesco a potem jeszcze w domu z nim i troche z tesciem.
Spytał o ktorej wróce ze spotkania ze znajomymi a ja z premedytacja powiedziałam 1-2 moze 3.
Zaczał ironicznie krecic głowa, wiec mu powiedziałam, ze ciąza to nie choroba i wyszłam. Guzik mu do tego kiedy wróce. Na szczescie to dopiero taka druga akcja odkad mieszkam tu od 15 msc.

Odebrałam wyniki i lipa ! Nici ze słodkiego
Proszę powiedzcie mi, czy komuś z Was wyszła nietolerancja glukozy ??
Wg mojego labka norma po 2 godz jest do 7.8 a mnie wyszło 8.00. Cukrzyca zaczyna się od 11.

Na czczo i po 1h wszystko w normie.
U mnie dziadziuś miał pooooważną cukrzycę i martwię sie, czy aby nie mam genetycznie skłonnosci.
Jutro zarejestruje sie do poradni patologii ciąży do diabetologa.

agus87 jakie Ty pysznosci robisz! A ten chlebek ma ziarenka w sobie ?

Listopadowa, proszę przypomnij mi jak Tobie wyszły wyniki? Duzo ponad norme?
I naprawde nie wolno nic slodkiego ??????????
A to dla diabetyków....

Lolka, 8h !! ?? Wow !
Ja siedziałam wczoraj w knajpie 4h i miałam dość bo nogi mi chyba zaczeły puchnąć a Ty po sklepach śmigałas Ale rozumiem, że w szczytnym celu wiec mogłas nie odczuwac zmeczenia
W kazdym badz razie dniowke odwaliłas i co wybrałas ?
Ja wczoraj bedac na targach miałama obok hurtownie dzieciową, ale po 1. Mury nie było a po 2. żadna posciel mi sie nie podobała

JanuszAgnieszka; ja jestem 1 tydzien przed Toba i tez szału z kopniakami nie ma Małż tylko 1 raz poczuł malutka i krecił nosem, ze słabo. Wiecej mu juz nawet nie pokazywalam. Może nasze niunie jeszcze się rozkręcą

andziotku, jak mozesz to ograniczaj dzwiganie Zosienki a przynajmniej do wizyty

mimbi; jestes WIELKA ! Pomnik, fanfary i pieśń dziękczynna to i tak za mało jak na te cuda, ktorych dokonałas
Powiedz mi prosze, czy byly inne biodermy w promocji? Chodzi o mi o taką niebieska - nawilżającą ?
A za ten sorbet masz liscia

gusiagatko;jakie ładne zakupy ! rozczulajace sa te malusie butki i jaki kocyk inteligentny ze chorni przed UV nawet nie wiedzialam ze takie sa

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 08:18   #4068
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
Kurcze, pare dni mnie nie było na wizażu i nie wiem co u której słychać Widziałam,że chwaliłyście się brzuszkami Ja wczoraj zaczęłam już 32 tc i w któryś dzień też wstawię fotkę brzusia
Do końca tyg. jestem u rodziców, przez pare dni nie mieliśmy neta, dlatego Was zaniedbałam Mam nadzieję,że u każdej wszystko dobrze ,bo jakby nie było zbliżamy się powoli do końca i pewnie teraz będzie coraz więcej skurczy, ciągnięć itd

Ja byłam we wtorek u gin ale sie wkurzyłam,bo mnie "olał". Ani usg nie zrobił i nawet nie wiem ile mój Synuś teraz waży
Ale na pewno kawał chłopa z niego,bo codziennie wieczorami tak szaleje (i to po kilka godzin nawet,wczoraj chyba ze 2 ...) że mam wrażenie,że zaraz mi brzuch rozwali Łobuziak

A wczoraj jeszcze mu kupiłam skarpetki i czapeczkę i zrobiłam małe zakupy na Allegro (podkłady, majtki, i takie tam)

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 08:40   #4069
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry niedzielnie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
MoniaK wg mnie Konstancja to też ładne imię ale jak je zdrobnić? Konsia?
Kostka, Koko serio Gdy rodzice dziewczynki mieli w planach takie imię też wszyscy się dziwili jak będą zdrabniać, bo przecież Kostka to takie dziwaczne Jednak teraz nie wyobrażam sobie inaczej, na dodatek ona jest taka śliczna (długowłosa blond rusałka ) że jestem w niej totalnie zakochana i może dlatego tak marzę, aby mieć swoją

Dzisiaj znów piękne słońce Wczoraj też była piękna pogoda a ja jak ten osioł przesiedziałam w domu cały dzień rycząc i mając humor do d... Może dzisiaj będzie lepiej

Catia, mój gin też na każdej wizycie nie mierzy i nie waży Sprawdza tylko szybko na usg jak stan wód, czy z maluszkiem wszystko ok i wsio. Większe pomiary robi gdy są terminy tych wyznaczonych usg (połówkowe itd). Myślę że takie rozwiązanie jest dobre.

Daisyyy, z tymi chłopami to można oszaleć Co chwilę któryś wyskakuje z jakąś akcją. Najważniejsze abyś Ty się za mocno nie denerwowała

Moniqa, tylko nie przesadź z tym projektem aby l4 od początku kwietnia nie okazało się np. zwolnieniem od początku maja
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 09:10   #4070
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Obudziłam się po ósmej, ale nie wyspałam się, w nocy bolały mnie plecy. Wczoraj się trochę nazapierniczałam, bo zachciało mi się myć kafle na balkonie [a mam duży], zrobiłam porządek z kwiatami i uprałam [pralka raczej:P] materiałowe części huśtawki, którą mam na balkonie. Poza tym myłam, odkurzałam, sprzątałam, robiłam sałatki na dzisiejszą imprezę rodzinną. Cudownie się wyciszyłam, ale teraz plecy PADŁY

Podczytałam tylko Was, Mimbi ma w ucho za kuszenie Na krem Biodermy i micelarny za 10 zeta się skuszę przy najbliższej okazji

Moria, poziomki nie widziałam Najbliższy wypad do Ikei skończy się zakupem łóżeczka i POZIOMKI!

Moniquac, respekt dla Ciebie ogromny. Ambitna z Ciebie Kobitka

Miłej niedzieli Wam życzę, pewnie do Was zajrzę potem

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Łucja ŚLICZNE IMIĘ! Lusia, Lucy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 09:11   #4071
andziot
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Piękne słoneczko dziś
My szykujemy się do Zoo
Zosia już się podjarała zwierzątkami

Trzymajcie się kochane
do wieczora

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 09:30   #4072
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot! Pozdrówcie rzerafki!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Jeszcze się z Wami czymś podzielę. Kiedyś pisałam, że puszczam brzuchowi kilka ulubionych kawałków. Zawsze ta sama kolejność. Oczywiście czasami zapominam, ale jednak staram się codziennie. Nie wiem, czy to siła sugestii, ale wydaje mi się, że Hanka bardziej żywiołowo reaguje na Marikę "Moje serce".

Taką listę stworzyłam:

Lenny Kravitz "Again"
Massive Attack "Teardrop"
Kate Nash "Nicest Thing"
Oren Lavie "Her Morning Elegance"
Marika "Moje serce"
Florence + the Machine "You've got the love"

i na pozostałych kawałkach jest spokojna, jakby nasłuchiwała, a na Marice jest tam niezły ruch

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 09:34   #4073
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Ale piękna pogoda, ciepełko, słoneczko, okna mam już z samego rana pootwierane bo aż sie nie dało wytrzymać, mam okna na wschód i mi słonko od rana świeci i mieszkanko zdążyło się nagrzać

zaraz nastawiam obiadek, jak zwykle niedziela rosołek, a co będę później robić to jeszcze nie wiem :P
Stary 2011-03-13, 09:43   #4074
MoniaK
Zakorzenienie

Mary, czyli jednak coś w tym jest że dzieci w brzuchu reagują na muzykę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:07   #4075
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpioszki!!

JanuszAgnieszka te komody Malm z Ikeii są głębokie, na pewno można je wyciągnąć pod jakimś tam kątem ale nie próbowałam, a że mam już wszystko poukładane to już teraz nie przetestuję. Wysuwają się nie do samego końca, tzn. tylna część szuflady jest trochę schowana, tak na kilka cm, może 5-7. Ogólnie to wg mnie jest to najlepsza komoda pod słońcem
dziekuje za opinie. Tak zaluje, ze nie ma u nas IKEI... moze jak na swieta pojedziemy do tesciow to zajedziemy do Krakowa i kupimy ta komode. Zalezy mi na pojemnosci i wyciaganych szufladach
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka; ja jestem 1 tydzien przed Toba i tez szału z kopniakami nie ma Małż tylko 1 raz poczuł malutka i krecił nosem, ze słabo. Wiecej mu juz nawet nie pokazywalam. Może nasze niunie jeszcze się rozkręcą
no ja mam nadzieje, ze sie rozkreca, bo narazie nie wiem co tzn czuc gdzie jest glowka dziecka, tulow, moj maz nie wie co tzn czuc ruchy pod reka, nie slyszy serduszka tylko moje bulgotanie. Chcialabym tak w pelni przezywac ta ciaze, a Daria jest leniuszkiem i to malutkim leniuszkiem

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:18   #4076
moniqac
Zadomowienie

dzien dobry robie postępy bo wczoraj tu byłam i jestem dziś zaraz jedziemy do teściowej na imieniny, więc nici z nadrabiania dzisiaj a od jutra praca, na maxa. na szczeście "tylko 2 stresujące tygodnie".

MonikaK, mary - jestem raczej głupia niż ambitna i oby zeczywiście L4 nie przedłużyło swój poczatek na polowę kwietnia .

daisuś - jak po powrocie do pracy?.

miłego dnia dziewczynki.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-13 o 10:19
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:54   #4077
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej
widzę, że dzisiaj tu cichutko
wszystkie korzystają z pieknej pogody...
u mnie za oknem tez słoneczko i ciepełko
zaraz mama do mnie przyjeżdża i idziemy do babci

moria mój mały dzisaj mnie skopał po lewej stronie dość mocno,więc juz się mniej denerwuję...ale chyba jest ułożony tak jak mówisz...bo ciągle mam wypięta jedna stronę brzucha....szczególnie rano widać

udanej niedzieli kochane życzę wszystkim
Stary 2011-03-13, 11:23   #4078
Lolka1212
Zadomowienie

Helloo

I ja się witam w ten piekny poranek

Noc, tradycyjnie nieprzespana.. ale przynajmniej budzik mnie nie zerwał z łóżka i wyleżałam się się do 10 30

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)
Lolka, 8h !! ?? Wow !
Ja siedziałam wczoraj w knajpie 4h i miałam dość bo nogi mi chyba zaczeły puchnąć a Ty po sklepach śmigałas Ale rozumiem, że w szczytnym celu wiec mogłas nie odczuwac zmeczenia
W kazdym badz razie dniowke odwaliłas i co wybrałas ?
Ja wczoraj bedac na targach miałama obok hurtownie dzieciową, ale po 1. Mury nie było a po 2. żadna posciel mi sie nie podobała
(..)
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
no i co wybralas? dawaj mi tutaj z opisami
Dziewczynki fakt, tyle czas na zakupach to już nie na moje zdrowie Chociaż nie było to ciągiem 8 godzin.. była przerwa na obiad, dojazd tu i tam.. w sumie to sama nie wiem kiedy ten czas zleciał..
Jeśli chodzio wózek to już ostatecznie stanie na Maxi Cosi Mura 4.. jednak! Oczywiście czarny, ale znowu nie udało mi się zobaczyć tego koloru na żywo.. trudno.. tak czy tak, taki będziemy zamawiać.. chociaż przyznam, że podoba mi się jeszcze ten beżowy..
Pierwsyz raz widziałam w sklepie 4Rider Mutsy.. i znowu ta sama sytuacja co z Murą, w rzeczywistości spodobał mi się zdecydowanie bardziej niż na zdjęciach w necie! Ale jeśli chodzi o Mutsy to jakies takie dziwne spojrzenie mam, że jak jest z gondolą, to tylko podoba mi się, jak jets koszyk na zakupy załozony - bez jakos tak mi się "pusty stelaż" wydaje..
Tak, więc zostajemy przy Maxi Cosi.. mimo, że ciężki.. ale jednak analizując sytaucję i główkując przez cały ten czas, stwierdzam, że przedłożę pompowane opony nad wagą wózka.. W okół nas jest dużo tej kostki brukowej, zwanej "kocimi łbami" i myślę, że choćby ze względu na to pompowane kółka powinna wybrać..

Zła wiadomość tylko taka mebelki będą dopiero w kwietniu Niby nic takiego, bo ja czerwcówka jestem, więc może już teraz mi nie potrzeba.. chociaż przyznaje, fajnie byłoby mieć wszytsko w domu..

Pauliza a wy kiedy zamawiacie wózek?

Ddaaiissyy ale Ci wyszło z tą glukozą! Ja się niestety nie znam, u mnie wszystko dobrze wyszło, więc nic nie doradzę.. ale fakt, faktem że trzeba to sprawdzić!
Powiedz co na tych targach? Warto było pójść?
Teściem sie nie przejmuj, na pewno już dziś będzie w porządku.. a z TŻtem już zgoda?

Andziotku jak ty się czujesz??

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dzien dobry robie postępy bo wczoraj tu byłam i jestem dziś zaraz jedziemy do teściowej na imieniny, więc nici z nadrabiania dzisiaj a od jutra praca, na maxa. na szczeście "tylko 2 stresujące tygodnie".
(..)
Moniqac tylko dwa? No nie wiem, czy tak "tylko" Masz siłę kobitkooo
Stary 2011-03-13, 11:27   #4079
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK; dlaczego przepłakałas ?? Chandra jakaś czy przesilenie zimowo-wiosenne?
Przytulam Cię mooocno
Może cos w powietrzu wczoraj było, bo też płakałam
Dziś juz lepszy mam nadzieję humorek ??

Anulko, balowałam wczoraj w Pergaminie (kojarzysz to miejsce?) Ta sama brama co Rdza - na ul Brackiej.
Na początku dziwnie mi było z tym brzuuuchem ale potem pojawiła się kolejna ciężąrna więc juz nie czułam się taka wyalienowana Oj męczące siedzenie w knajpach.. piłam wodę i herbatkę z cytryna bez cukru i dało sie ! A do tej pory słodziłam z cytryna ok 5-6 łyzeczek i nie sądziłam, że inaczej da sie wypić
Co fajnego wczoraj oglądałas? Tez na kinomaniaku ?

Moniś, powrót do pracy jako taki.............
miałam w poniedziałek rozmowe z dyrektorem (który zdecydowanie mnie lepiej rozumie, mimo iż jest facetem, nie ma żony, dziewczyny a tym bardziej dziecka! niż pani dyr )
Zapytał o moje plany na najbliższą przyszłośc no i podjęłam męską decyzję Ostatni dzień w pracy jeste 01 kwietnia
Chyba zwariuję ze szczęscia, jak pomyślę że tyyyyyyyyyyyyle wolnego i błogiego lenistwa mnie czeka
No a po macierzyńskim praca na mnie czeka i w trakcie macierzyńskiego nową umowę dostanę Z jednej strony się cieszę, z drugiej nie.. bo jakby mnie zwolnili miałabym kopa aby szukać nowej ale z drugiej strony wszędzie dobrze, gdzie nasz nie ma. Każda praca i przełożony mają swoje blaski i cienie.
Pracy mam dość, jak siedzę to ok ale najgorzej rano wstawać, ubierać się samej (bo o 7 to mąż na drugi bok sie przewraca ) potem korki i z powrotem znów korki i zakupy i biegiem obiad po pracy.... Chyba chcę odpocząć.
Od pon jestem z dala od tej jędzy
A Ty na pewno do początku kwietnia Monia, nie przesadzaj Super ze Cię docenili i gratuluję ale pamiętaj przede wszystkim myśl o sobie i dzidziusiu. Zrób co masz zrobić i ani troszkę więcej !! Bo to już mooooooooocno zaawansowana ciąża ! Ja wiem, że Ty pracuś jestes, ale każdy też dookoła to wie i nikomu nie musisz udowadniac Choć znając siebie, przede wszystkim chcesz udowodnić to sobie, że dasz rade

Martwię sie tylko jakie ja kosmetyki kupię mojemu dziecku..... Zdecydowałam się na HIPP tylko problem w tym, że jak powąchałam to mnie odrzuciło
Wszystkie zapachy pielęgnacji dla dzidzi kojarzą mi się z I trymestrem ciąży i moimi mdłosciami. Używałam wówczas przez chwilkę kosmetyków z rossmanna Baby dream i one tak samą"pachniały"
Kiedyś zapach kosmetyków dziecięcych uwielbiałąm a teraz ciągle przyprawia mnie o mdłości

Andziotko, opowiedz wrażenia Zosi po ZOO Pogodę macie wymarzoną

Sania
, a jak mąż sie czuje ?
Mój wczoraj wracał z meczu z sąsiadem, bo wczesniej umówił sie z kolegami na piwo i nie mogl byc autkiem i wysiadając pod domem przydzwonił czołem o podsufitkę w aucie
Ma pięknego fioletowo-czerwonego guziora na czole, długości ok 7cm
A we wtorek leci do rafinerii w holandii na jakaś prezentację
Chyba będę musiala uzyczyc mu podkładu hihi

Co robicie na obiadek?
Ja pomidorową i piersi z kurczaka z pieczarkami i serem wedle przepisu Księżniczki Princi
Na rosół nadal brak odwagi

JanuszAgnieszka, dokładnie jestem w tej sytuacji co Ty. Też nie wiem gdzie nóżki gdzie główka... Domyslam się, że jak czuję mocniejsze stukanie to nózki, tak też podpowiadały dziewczyny ale pewna to nie jestem. Zresztą rzadko doświadczam odczucia kopania.
Mysle, że rozkręcą sie nasze dziewuszki

Poziomka, skąd sie wzięła rzerafka
Ale Ty systematyczna dziewczynka jesteś ! Fajnie Przekonasz się gdy Hanutka będzie już z Tobą czy nadal reaguje na te same dzwięki
Ty nie za dużo na siebie wczoraj wzięłas?
Jakie sałatki robiłas ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:35   #4080
matallewar
Zakorzenienie

mary Edzik też różnie reaguje na różną muzykę. A śpiewasz czasem Hanutce, jak leci muzyka?? Bo Edzik to najbardziej lubi

Ja również niewyspana, chociaż dopiero wstałam. Próbowałam oglądać koncerty, ale padłam koło 1:30, a skończyły się po 5!

Poza tym mały całą noc się rzucał i mnie budził co chwila
No i moje łóżko jest wygodniejsze niż łóżko moich rodziców. Pilnowałam w nocy brata, bo oni pojechali do Łodzi.

No i śliczna pogoda
Może spacer?

andziot Tak, tak, żyrafki pozdrówcie!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości