Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 19:32   #3361
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj my z mężusiem też mamy smaki na grilowe jedzonko ale niestety jeszcze nie było okazji (też mieszkamy w bloku) a na działkę to ciut za wcześnie ale za to moje kochanie właśnie zrobiło mi sałatkę z zupek chińskich więc zaraz będzie obżarstwo na kolacyjkę
Podobno bardzo pyszna ta sałatka, niestety nie miałam okazji spróbować

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ognisko.......jak ja bym chciala ognisko....ale niestety mieszkanie w bloku nie zna tych uroków
Jeśli chcesz coś z grilla polecam Grill Bar na przeciwko Carrefoura na Witosa
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:33   #3362
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Kajol teraz nie ma rejonizacji, muszą Cię przyjąć (no chyba, ze nie ma miejsc, ale wtedy muzą wskazać placówkę, gdzie takie miejsca są). Ja będę rodzić 30 km od miejsca zamieszkania, mimo, ze ma szpital w powiecie

Ja się objadłam tortillą - robiliśmy z M. na kolacyjke

A jutro do lekarza, nie moge się doczekać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:36   #3363
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Podobno bardzo pyszna ta sałatka, niestety nie miałam okazji spróbować

Jeśli chcesz coś z grilla polecam Grill Bar na przeciwko Carrefoura na Witosa
moj maz tam jadal za czasow kawalerskich podobno bombowe jedzenie

a o tej salatce to ja nie slyszalam,,,chce przepis
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:38   #3364
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
moj maz tam jadal za czasow kawalerskich podobno bombowe jedzenie

a o tej salatce to ja nie slyszalam,,,chce przepis
Dobre, dobre, ale jak już mam tyle kasy wydać tam to wole pojechać do Bidy Z tego wszystkiego głodna się zrobiłam
Stary 2011-03-13, 19:39   #3365
DaKaro
Zadomowienie

Sałatka z zupek chińskich-pyszna, polecam.

Byliśmy z mężem na zakupach, mam zamiar zrobić chickenburgery na kolację.
Nerola zazdroszczę grilla, musieliście mieć ładną pogodę. Zjadłabym taka kiełbaskę, cóż trzeba jeszcze zaczekać, ale od połowy maja to robię grilla co drugi dzień.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:39   #3366
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Dobre, dobre, ale jak już mam tyle kasy wydać tam to wole pojechać do Bidy Z tego wszystkiego głodna się zrobiłam
to tak drogo tam? no do bidy tylko trzeba miec samochod ktorego my nie mamy hehehe
Stary 2011-03-13, 19:54   #3367
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
sałatkez zupek???? jak to sie robi???
już piszę

składniki:
zupki chińskie (zielony vifon)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
por
kukurydza konserwowa
majonez (ja uznaję tylko kielecki ale do tej sałatki jest najlepszy bo jest taki trochę pikantny a inne są zbyt mdłe )

kurczaczka pokrojonego w kosteczkę smażysz z przyprawami ( do kurczaka złocistą, i paczkę przyprawy gyros i ten proszek z zupek chińskich)
kroisz kapustę i por drobno
makaron z zupek zalewasz wrzątkiem ale tylko tyle żeby napęczniał i zmiękł -ma zostać gęsty

na koniec wszystko mieszasz , doprawić można solą do smaku

życzę smacznego u mnie na każdej imprezie robi furorę , warto spróbować
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:54   #3368
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a tętno małej na połówkowym było 150 wcześniej wyższe ciut, co potwierdza teorię, ze przy tętnie powyżej 140 dziewczynka
Mnie się nie sprawdziło mały miał wcześniej nawet 160, a teraz cały czas powyżej 150

Cytat:
oj my z mężusiem też mamy smaki na grilowe jedzonko ale niestety jeszcze nie było okazji (też mieszkamy w bloku) a na działkę to ciut za wcześnie ale za to moje kochanie właśnie zrobiło mi sałatkę z zupek chińskich więc zaraz będzie obżarstwo na kolacyjkę
Ja właśnie pizzę zrobiłam i kończymy wcinać, wcześniej zaliczyłam z mężem wielką porcję lodów...

staniki obwodowo mam cały czas te same, tylko miska się zwiększyła, na razie niewiele ale liczę że jeszcze

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:55   #3369
dziubek79
Zakorzenienie

[QUOTE=brunetka2000;256998 41]Podobno bardzo pyszna ta sałatka, niestety nie miałam okazji spróbować [QUOTE]

zapraszam do mnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:56   #3370
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
już piszę

składniki:
zupki chińskie (zielony vifon)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
por
kukurydza konserwowa
majonez (ja uznaję tylko kielecki ale do tej sałatki jest najlepszy bo jest taki trochę pikantny a inne są zbyt mdłe )

kurczaczka pokrojonego w kosteczkę smażysz z przyprawami ( do kurczaka złocistą, i paczkę przyprawy gyros i ten proszek z zupek chińskich)
kroisz kapustę i por drobno
makaron z zupek zalewasz wrzątkiem ale tylko tyle żeby napęczniał i zmiękł -ma zostać gęsty

na koniec wszystko mieszasz , doprawić można solą do smaku

życzę smacznego u mnie na każdej imprezie robi furorę , warto spróbować
mmmmbrzmi wysmienicie tylko ten por....bede po nim bekac ale moze zamienie go na cebule no to trza sprobowac dziekuje
Stary 2011-03-13, 20:09   #3371
kmat
Rozeznanie

Cytat:
mmmmbrzmi wysmienicie tylko ten por....bede po nim bekac ale moze zamienie go na cebule no to trza sprobowac dziekuje
to ja się wtrące pora najlepiej potraktować wrzątkiem tak koło 3 minut, potem pokroić posolić, wymieszać - delikatnie rozgnieść, odczekać 10 minut i odcisnąć wodę z pora - potem się nie beka

zaneta wniosek z porzedniej ciązy więcej luzu, mniej paniki maksymalnie się wysypiać ile się da, i korzystaj z rozpieszczania, przy drugiej ciąży nie ma sbytnio czasu na chwile słabości i jakoś tak wszyscy się mniej interesują Towimi potrzebami

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-03-13 o 20:16
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:13   #3372
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

zapraszam do mnie
Dziękuje bardzo, gdyby było bliżej napewno bym nie odmówiła i szybciutko przyjechała

Właśnie oglądam Xfactor, ale facet zasuwał w piosence
Stary 2011-03-13, 20:29   #3373
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agula ja mysle, ze w najgorszym wypadku wzieliby cie na cesarke, zeby dziecko nie utknelo.

Zaneta ja tez sobie kupilam pas ciazowy, bo mam jedne spodnie dzinsowe ciazowe, ale one maja dzins siegajacy nawet na brzuch, tylko, ze jakies takie dziwne sa, ze mi z tylka leca, no i w planie mam obciac ten nadmiar dzinsu i wszyc pas. Mam nadzieje, ze bedzie ok.

U mnie ze stanikami ok, ale za to brzuch... i waga... wczoraj bylismy u kuzynki i znowu przytylam. Chyba wyrzuce wage....

Mój problem tkwi w tym, że nie mam w ogóle spodni jeansowych ciążowych, zamówiłam te pasy i do nich przerobie moje spodnie w ktorych wczesniej mało chodziłam, może coś z tego będzie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
to ja się wtrące pora najlepiej potraktować wrzątkiem tak koło 3 minut, potem pokroić posolić, wymieszać - delikatnie rozgnieść, odczekać 10 minut i odcisnąć wodę z pora - potem się nie beka

zaneta wniosek z porzedniej ciązy więcej luzu, mniej paniki maksymalnie się wysypiać ile się da, i korzystaj z rozpieszczania, przy drugiej ciąży nie ma sbytnio czasu na chwile słabości i jakoś tak wszyscy się mniej interesują Towimi potrzebami
Co do rozpieszczenia to raczej nikt mnie nie rozpieszcza, że tak powiem. Owszem jeżeli po prosze o coś na co mam zachciankę, mąż mój spełnia moje życzenia, ale żebym czuła się specjalnie rozpieszczana chyba nie i tak sobie myślę, że kurczę chyba nawet bym nie chciała, nie lubie jak ktoś sie nade mną mizia nie raz myślę sobie że chyba za bardzo lajtowo podchodzę do ciąży...

~~*~~

Porobiłam trochę na maszynie, znalazłam kiedys w lumpie taką śmieszną sukienkę na kobietę większych rozmiarów i zrobiłam z niej bluzkę,ale muszę jeszcze ją dokończyć, dzisiaj już mi zabrakło cierpliwości...

~~*~~

Mieliście kiedyś tak, że chcecie coś bardzo bardzo bardzo od dłuższego czasu od dzieciństwa i kiedy myślicie, że nadejdzie ten szczęśliwy dzień, a tu ktoś to krzyżuje...
Ach

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:38   #3374
kmat
Rozeznanie

dziewczyny kupowałyście jakieś tuniki na allegro? szukam czegoś do legginsów może kr=tóraś z Was kupiła i jest zadowolona z zakupów i może coś m polecić?
Stary 2011-03-13, 20:47   #3375
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
dziewczyny kupowałyście jakieś tuniki na allegro? szukam czegoś do legginsów może kr=tóraś z Was kupiła i jest zadowolona z zakupów i może coś m polecić?
ja kupiłam 2 takie bluzki
już kiedyś je pokazywałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (17,8 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-13 o 20:49
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:02   #3376
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Nie widziałam jej wcześniej piękna! Poprosze o linką

Stary 2011-03-13, 21:15   #3377
nerola
BAN stały

My zawsze robimy grilla jak jest słonko od marca do grudnia.
Ale teraz to tylko ognisko bo kasy brak na szaszłyczki i karczek,więc zadowoliliśmy się kiełbaskami,ziemniakami,c hlebem i jabłkami.
Ważne,ze wszyscy razem,z pieskiem

Tę sałatkę robi moja przyjaciółka ale z knorrem z bekonem i bez kurczaka.Boski smak!!!

T. jedzie w nocy w "interesach".Zobaczym y czy coś wypali z nową robotą.

Ale śliczne te tuniczki
a kupiłam w paczce i dwie używane także,więc Kmat nie pomogę.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:18   #3378
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie widziałam jej wcześniej piękna! Poprosze o linką
proszę bardzo
http://aukcjewp.wp.pl/70-piekna-tuni...501911270.html
jak za taką cenę to są nawet fajne.
Stary 2011-03-13, 21:20   #3379
kmat
Rozeznanie

tunika sliczna tylko do legginsow wolalabym nieco luzniejsza hmm

nerola zazdroszcze ogniska
Stary 2011-03-13, 21:24   #3380
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
proszę bardzo
http://aukcjewp.wp.pl/70-piekna-tuni...501911270.html
jak za taką cenę to są nawet fajne.

Dziękuje, dziękuje Prześliczne są ! Za taką cenę Achh

Stary 2011-03-13, 21:25   #3381
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w dzień czuje parę tylko uderzeń, wieczorem coraz więcej, a w nocy już nie wspomnę kopie ile się da

Mam pytanko do dziewczyn, które już kiedyś rodziły. Może troszkę głupie jest, ale słyszałam już wiele opinii. Powiedzcie mi czy przed porodem robią lewatywę w szpitalu??? Bo słyszalam od paru osób, że nie zawsze
ja mialam przed porodem biegunke wiec naturalna lewatrywe. ale jakby co to mozna sobie nawet samemu zrobic, kolezanka robila w domu i miala pustke, bo parcie jest ogolnie na wszystko, wiec i na k.pe tez ale za to innej nie robili, u nas to juz odeszlo w niepamiec. nie podgalaja tez i nie tna jak leci - trzbea sie mega naprosic. ja nie bylam.

blondynk - przepisy sie zmienily, szczepionki nie dostaniesz juz w przychodni. od 1 marca tak jest. teraz ma byc ze dostajesz od lekarza recepte, kupujesz w aptece i z gotowcem przychodzisz. ale chyba chca to zniesc bo niby szczepionke trzeba w ciagu 1h od kupna podac, w specjalnych warunkach przewozic (zimno, lodowka...)

zanka - mnie kopie nisko, duzo nizej niz pepek

sweetangel- to jak moja mama oparzyla sie na srodku czola ze moja siostra ma tam znamie

u mnie w pracy byl prawie taki przypadek jak opisujecie: babka sie w 6 mies dowiedziala ze w ciazy. nic nie bylo po nije widac, wczesniej miala jakies operacje na macicy wiec myslala ze okres dlatego nie wraca (tak tez mowili jej po operacji lekarze), brala espumisan bo wzdecia a to ciaza. dopiero jak pojechala na kontrole po operacji to sie dowiedziala znam tez przypadek ze babka tuz przed menopauza zaszla w ciaze, wiec nudnosci, brak okresu i tycie brala za objaw menopauzy. dopiero jak bole przyszly to pogotowie i urodzila prawie w karetce (daleko ma). do konca nie wierzyla, musieli jej spodnie rozcinac bo juz glowka byla, a ona myslala ze to moze kamien nerkowy...

gdzies czytalam ze jak sie kobieta wypiera wrecz mysli ze jest w ciazy to sie inaczej brzuch w ciazy jakby rozwija. znaczy sie nie wywala takiej piłki tylko idzie wszystko do gory. czasem jak sie dowiedza przed to w jeden dzien potrafi nagle piłka wyskoczyc. ale nie wiem w jakiej madrej ksiazce to wyczytalam... z drugiej strony - niektore tyja kilka kg, a nie 26 jak ja, wiec pewnie biora to za lekka otyłosc ja bedac w UK przytylam w 2 miesiace 10 kg bez ciazy, wiec wiem ze mozna. a jakie ploty chodzily po wsi jak wrocilam... wszyscy czekali na brzuch a tu nic

zaneta - co bym naprawila? wlasna psychike! bo byla do d.py! teraz jestem zupelnie innym czlowiekiem, mam wiecej cierpliwosci itd. jak maly wyl to mialam ochote wyjsc z domu, albo wyrzucic go z okna, albo wogole - cokolwiek, zeby juz przestal! teraz rozumiem czemu czasem dzieje sie małym dzieciom krzywda - bo ludzie zaledwie o troche mniej pokreconej psychice wlasnie zrobia to co ja sobie wymyslalam... a wierzcie mi - w myslach mordowalam wlasne dziecko anmilon sposobow!!! prawdopodobnie jeszcze nie byl jednak czas na dziecko, teraz jestem spokojniejsza, ale to chyba wlasnie dziecko mnie tego nauczylo, o ironio!
jest fajny serial (horzy doktorzy ) i tu w 17:24 minucie jest fajny kawalek, mowiacy wszystko http://myfilms.pl/video/56550/s06e05...ktorzy-Scrubs- teraz wiem ze mona to bylo nazwac depresja poporodowa. z reszta caly odcinek jest warty obejrzenia jak sie ma wypaczone poczucie humoru

kmat - czy z paprykla mozna jak z porem? bo mi sie tez po papryce odbija...

moje dziecko od wczoraj wymiotuje (dywan do wymiany - caly zarzygany i w dodatku uwalony farbka bo sie bawil... wiec ani plam z farby nie wywabilam ani zapachu wymiocin... dywan 200 zl wiec pranie w podobnej cenie=wymieniamy). do tego mega biegunka, pol dnia chodzil z pampersem bo nie zdazal na nocnik... dupa czerwona od kupy... ech... po poludniu jeszcze goraczki doastal, ale wymioty i biegunka (odpukac!) przeszla, nawet w koncu cos zjadl wieczorem... nie ide do pracy, musze go poobserwowac lub pojde do lekarza jesli dalej bedzie zle...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:30   #3382
kmat
Rozeznanie

monia nie wiem czy papryke tak mozna potraktowac, mnie tez odbija nawet gotowana
biedny arturek, to niedziela pelna wrazen, ale jutro bedzie lepiej glowa do gory

zbankrutuje, w maju mam 3 komunie w tym 2 chrzesniakow, do tego bede wielka jak balon nie wiem jak ja to przezyje, wiecie ile teraz sie daje kasy na komunie?

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:33
Stary 2011-03-13, 21:36   #3383
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
niestety tak.... miałam wypadek samochodowy, potłuczona miednicę i właśnie roztrzaskane spojenie łonowe, które dodatkowo jakos krzywo się zrosło.... wiem, że przede wszystkim muszę z gin pogadać ale chciałam zapytać czy któraś miala z tym styczność...
To brzmi poważnie. Pewnie gin wyśle Cie na konsultacje do ortopedy. Radze się pośpieszyć, szczególnie jeżeli chcesz się załapać na wizytę u ortopedy na NFZ. Ja na swoją czekałam 2 miesiące! To jest paranoja, człowiek tyle kasy buli na te składki zdrowotne, a jak chce w końcu z tego skorzystać, to takie problemy.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:39   #3384
nerola
BAN stały

Moja przyjaciółka jest otyła,miała miesiaczkę ale tknęło ja bo ilość krwi się nie zgadzała i zrobiła test w 5 miesiacu.Na początku 6 poszła do gina to jej powiedział,ze ma schudnąć.
Wiem,który to taki mądry był i pomyślałam,zeby mu sprawę założyła bo po 3 miesiacach urodziła dziecko.Co prawda w 42 tygodniu.

Monia czy Artur ma grypsko?
No epidemia jakaś.Dobrze,że coś zjadł na noc byleby mu siedziało w brzuszku do rana.Trzymam za to kciuki
Moje odpukać wszystkie 3 zdrowe.Aż za bardzo bo jak chorzy,to taki spokój w domu,tacy grzeczni.
Ale nie pamiętam jak to jest bo chorują najwyzej raz w roku na katar i ból gardła.

Kmat zalezy u kogo ta komunia.
Chrześniakowi u nas to tak koło 500 zł.(my obum kupowaliśmy rowery na życzenie dzieci i rodziców a chrzestna telefon)a dziecku kuzynki np. 200.
Plus kwiaty.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:42
Stary 2011-03-13, 21:42   #3385
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

CRAZY na rację. Ale na Nfz jest ciężko,bo kuzyna żona chciała właśnie iść na konsultacje w grudniu,ale zapisali ja na maj a na 4 marca miała termin. I koniec końców poszła prywatnie-i to właśnie ze spojenien łonowym.
Stary 2011-03-13, 21:44   #3386
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

monia pamiętam że właśnie kiedyś jakiś artykuł podałaś na temat szczepionek.Ciekawe jak to będzie w praktyce
U mnie często brakowało tych płatnych szczepionek nawet nie raz z w hurtowni nie było.

Jak mnie ost szyjka macicy boli a dopiero za tydz do gina.Wczoraj auto czyściliśmy później byliśmy u teściów a oni mieszkają na 4 piętrze a wieczorem padałam na twarz.
Uporządkowałam ciuszki i nic już nie dokupię chyba że jakieś sweterki na 62cm.
Teściowa ma ciuszki uszykowane maj/czerwiec będzie je prać i prasować
Tż jakiś czas temu auto rozwalił wczoraj dopiero to zob i się przeraziłam on mówił że trochę rozwalone a dla mnie to masakra.Auto powierzchownie rozwalone.Zast się czy go nie sprzedać
Stary 2011-03-13, 21:47   #3387
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kmat u nas się daje tak jak u Neroli,czyli chrzestna 500zł a reszta jak kto uważa.
Stary 2011-03-13, 21:54   #3388
nerola
BAN stały

Bella to mnie przeraziłąś z tym spojeniem łonowym i ortopedą.
Kurczę-a RTG nie bardzo robić bo to promieniowanie.Moja mam robi zdjecia,więc moze dodatkowa ochronę bym dostała ale to jednak przy macicy i się boję.A gin chyba mi nic nie pomoże na łono

Blondynko wiem o czym mówisz.Ich "trochę" to dla nas kasacja.Mój kupił jakiś czas temu "trochę" zgniłego busa.Bosz jak wjechał na podwórko,to...

I Ciebie dopadł ból(kłucie) szyjki?No masz.
Ja to na boki już chodzę z bólu.Leż dużo.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:56
Stary 2011-03-13, 21:55   #3389
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
monia pamiętam że właśnie kiedyś jakiś artykuł podałaś na temat szczepionek.Ciekawe jak to będzie w praktyce
U mnie często brakowało tych płatnych szczepionek nawet nie raz z w hurtowni nie było.
No a jak wy dziewczyny planujecie, szczepić tylko na to co jest obowiązkowe, czy także jakieś dodatkowe szczepienia w stylu rotawirusy, pneumokoki ect... ?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:57   #3390
DaKaro
Zadomowienie

Monia żeby małemu przeszło jak najszybciej .
Cytat:
Ale śliczne i co za cena.
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ale teraz to tylko ognisko bo kasy brak na szaszłyczki i karczek,więc zadowoliliśmy się kiełbaskami,ziemniakami,c hlebem i jabłkami.
Ważne,ze wszyscy razem,z pieskiem
Najważniejsze, że rodzinka w komplecie. Tak właśnie z mężem dzisiaj rozmawialiśmy o dzieciach z rozbitych rodzin, one nie pragną nowej zabawki, którą mama/tata kupują, żeby zagłuszyć własne sumienie. One pragną rozmowy, przytulenia i zwykłego zainteresowania. Niestety mamy taką sytuację w rodzinie.
Cytat:
zbankrutuje, w maju mam 3 komunie w tym 2 chrzesniakow, do tego bede wielka jak balon nie wiem jak ja to przezyje, wiecie ile teraz sie daje kasy na komunie?
Kochana, ja już przestałam myśleć o imprezach w rodzinie-5 wesel, 2 chrzciny w tym nasze, aż nie chce mi się myśleć ile kasy pójdzie, a dla dziecka nie mamy jeszcze nic.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości