Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 22:43   #4171
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

dobranoc brzusie i mamusie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 00:09   #4172
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

no to dobranoc dziunie jak idziecie

ej a gdzie jest aliczka88????????????

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:48 ----------

ni ma spania...
moj organizm nie potrzebuje snu
Stary 2011-03-14, 06:43   #4173
moria44
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki!

No ja już chyba wpadałam w taki korek i będę się już codziennie o 4:50 budzić Przez to zasypiam na siedząco o 21

Ale wczoraj był cudowny dzień, jejkuuuu, takie piękne słońce, cieplutko, siedziałam z rodzinką na tarasie, zajadaliśmy sorbety w końcu poczułam wiosnę, mam nadzieję, że zima (a kyyysz!!) już nie wróci

Iguśka od rana taka aktywna, mam wrażenie że ma aż takie drgawki ale to chyba niemożliwe Brzuch mi faluje a ja siedzę i oglądam. Wczoraj wystawiłam brzuch na słońce, bo czytałam że dzieci w brzuszkach rozróżniają światło dzienne od sztucznego a te nasze szkraby to za dużo tego dziennego nie uświadczają więc się wczoraj razem opalałyśmy

anulinko – bardzo ładny brzuszek

Camomile – ale piękne zakupy! Jestem zakochana w tych czapeczkach

anula – ale masz furę elegancką Ja też chcę mojąąąą

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kiedy , w ktorym mniej wiecej tyg przed porodem brzuch sie opuszcza, i latwiej sie oddycha i zgaga znika
?
Podobno już w 33t. jest łatwiej oddychać a brzuszek opuszcza się w 36t. ale pewnie jak wszystko, to bardzo indywidualna sprawa

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A PRZEZ MIMBI POTEM JADĘ PO SORBET
Ha i ja pojechałam Kupiłam ananasowy, gruszkowy i malinowy ale malina jest z koszeliną TŻ mnie już pośpieszał i nie przeczytałam etykiety przez zakupem. No nic, teraz niech je mężyk je, bo ja za mszycami nie przepadam

Cytat:
Moria? rano wstaje a wieczorem nawet nie zajrzy...
No w weekendy to tak często mam bo TŻ śpi do późna więc mogę pobuszować na wizażu a gdy wstanie to już razem coś robimy i czasu na komputer brak ale cieszę się, bo tak od pon. do pt. ciągle siedzę z lapkiem na kolanach

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 07:17   #4174
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja też już na nogach, śniadanko sobie zajadam, synal się szykuje do szkoły
Zastanawiam się co będę dzisiaj robić i nie mam zielonego pojęcia :P

Słonko od rana piękne świeci, cieplutko też jest bo mam okna pootwierane, w sumie całą noc byly otwarte :P
Słyszałam że coś ma się pogoda dziś popsuć i chyba ma padać deszcz ale nie wiem czy u mnie czy w innej części kraju, na razie słonko jest, a chmur niet
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 07:38   #4175
Aliczka88
Zadomowienie

Jestem jestem!!!!

4 dni mnie chyba nie było!! Ale przez te cztery dni miałam męża w domu a to gorzej niż z dzieckiem zostać hihi. Dżołk

Mieliśmy dużo załatwień związanych z budową domu i tymi wszystkimi papierami. A poza tym pogoda taka, że praktycznie cały czas sprzątałam, wietrzyłam i wyszukiwałam sobie inne zajęcia

Moria my też wczoraj się z Miśkiem poopalaliśmy troche Jak to, przecież nie przyjdzie na świat taki blady i lichy Elekancko przewracał się z boku na bok żeby każdy boczek zarumienić Ale jednak zareagował na to słońce bo w sekundzie się strasznie ożywił

Ewesko zdążyłam tylko na nk widzieć Twoje nowe zdjęcie CUDOWNE!!!!!!!!!

To teraz ide nadrabiać

Aha, wczoraj mi się wydawało, że Młody przekręcił się głową do góry, bo pod cyckiem miałam mega wybulenie i aż źle mi się chodziło cały dzień tak miałam. Ale w nocy wróciło raczej do normy i stwierdzam że mogła to być dupencja
Dostaliśmy jeszcze męską kurtkę od mojej przyjaciółki i podkoszulkę z myszą Miki
Potem wkleje foty.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 07:50   #4176
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

Dziewczyny wszystkie weekendowo wystawione brzuszki są śliczne
i gratuluję zakupów

mimbi oczywiście wczoraj pojechałam po sorbet, przejechałam 3 sklepy żeby go dostać, nie było ananasowego ale za to znalazłam gruszkowy

od soboty puchną mi nogi, myślałam że to od tego że dużo się nachodziłąm ale wczoraj leżałam większość dnia i wieczorem też miałam trochę spuchnięte, a najgorsze jest to że jak kładę się spać to mnie te nogi bolą od kolan w dół, czy to normalne??? czy któraś też tak ma???

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 07:54   #4177
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ja już od 6 na nogach, bo byliśmy z TŻ w aptece ( ząb go bolał i całą noc się męczył, ani ibuprom, ani amol nie pomóg, więc po jakiś żel stomatologiczny byliśmy ).

A ja już po 7 byłam na badaniach. Jutro mam wizytę, więc dzisiaj robiłam tradycyjnie mocz, morfologię i alloprzeciwciała.
Czy któraś z Was robiła to ostatnie badanie?? Bo chyba nie czytałam tutaj, a w necie też niewiele informacji o tym.

Dziękuję dziewczyny za komplementy dla mojego brzuszka.

Miłego dnia. U nas dalej wiosna za oknem. Rano było 12 stopni
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:11   #4178
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
ja tez juz nie spie od 6 rano i pierwszego Tztowego budzika.ehhh jak dobrze jeszcze jeden wolny dzien miec. musze sie pozniej zdrzemnac bo noc jak zwykle z przerwami choc musze sie pochwalic, ze od 3:40 do 6 rano przespalam bez pobudek! sukces!

moria ty mi tu o wiosnie, a u nas mialo byc dzisiaj slonce i nic....znowu szaro....ja chce wiosne... musze chyba posciel zmienic i taki bzdurki porobic skoro mam wolny dzien zeby sobie wiosne chociaz wyobrazic
co do drgawek Iguski, to moja zosia tez ma czasem takie gwaltowne ruchy jakby drgawki, ale to od dawna tak miewa, jaknby ja cos denerwowalo albo noga jej sie zaplatywala.
a wozek i fotelik...nie uwierzycie...fotelik spal z nami w sypialni a wozek w salonie tak ze go ogladalismy z lozka sypialni wieczorem. ale z nas glupki

a twoja tez z pewnoscia zaraz przyjedzie! bo ty tez chyba dlugo juz czekasz co?
pocieszylas mnie z tym 33 tygodniem bo ja juz generalnie 33 tydzien wlasnie wczoraj zaczelam mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy bo inaczej juz do porodu sie nie wyspie a jak twoja zgaga?
my w weekendy mamy roznie a na kompie czesto ja na swoim moj TZ na swoim
szczegolnie ze wczoraj pogoda byla fatalna wiec mielismy niedziele w domowych pieleszach
eweska ja prosilam nie pisac mi tu o wiosnie! ja ci powiem co bedziesz robic, pisac na wizazu
andziotku czyli np do wozka moge flanelowa pieluszke wlozyc i jakis kocyk i bedzie ok?
aa fotki w albumie superowe, widac jaka Zosia podekscytowana!
lolciu to widze ze obie jestesmy takie wariaki co sie ciesza z dzidzi jak glupie pewnie nam dzidzie dadza popalic po porodzie i pokaza rzeczywistosc placzac w kolko 'ale to i tak bedzie radosc
dalej zaciskam kciuki!

matall no z bucikami tez niezle , nie pomyslalam o tym1 tez sobie po brzuciu musze pochodzic
the sania no doczekalam sie wozka! radosci co nie miara! zazdroszcze spania do 9-tej, ja jutro do pracy brrr...
daisyy jak tam pracusiu? prosze na spokojnei bez stresow w pracy
moniqac to samo tyczy sie ciebie!

caluje wszystkie neiobecne Siaski, Paulizie, Princi

a jak sie ma DORKABL?

ide zjesc sniadanie i zmieniam posciel

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:13   #4179
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja już od 6 na nogach, bo byliśmy z TŻ w aptece ( ząb go bolał i całą noc się męczył, ani ibuprom, ani amol nie pomóg, więc po jakiś żel stomatologiczny byliśmy ).

A ja już po 7 byłam na badaniach. Jutro mam wizytę, więc dzisiaj robiłam tradycyjnie mocz, morfologię i alloprzeciwciała.
Czy któraś z Was robiła to ostatnie badanie?? Bo chyba nie czytałam tutaj, a w necie też niewiele informacji o tym.

Dziękuję dziewczyny za komplementy dla mojego brzuszka.

Miłego dnia. U nas dalej wiosna za oknem. Rano było 12 stopni
i co żel pomógł ???
ja robiłam przeciwciała na początku ciąży, jakoś pod koniec chyba też się robi

Witajcie z rańca ...
Zosia w nocy chyba do zwierzątek chodziła bo ze 3 razy ją odwracałam bo w drugą stronę leżała
Pogoda też piękna od rana, mam nadzieję że te deszcze zapowiadane nie nadejdą
Zosia nie ma wiosennej kurtki i butów
Wczoraj swoje apogeum osiągnęła moja duszność spoczynkowa
myślałam że będę na siedząco spać choć wtedy też super nie było
zasnęłam po 1 jakoś ... (Gabryśka do tej pory swoje rozciągające ćwiczenia robiła)

dziś już kulam ciastolinę (już mi się nudzi powoli ta zabawa
muszę iść do apteki ...
obiad dziś odmrażany, bo sił nie mam po wczorajszym maratonie ...

no i chyba my też kupimy słynną komodę z Ikei ...

Stary 2011-03-14, 08:20   #4180
MoniaK
Zakorzenienie

Hejka
Wstałam dziś o 7 i w sumie to jestem bardzo wyspana, bo po nocnym siku od razu usnęłam (cud )

Anulinko, fajowy brzuszek!

Anula, widzę że fura spowodowała szał szczęścia Bardzo dobrze, przecież o to chodzi i w końcu to dla upragnionego bobasa. Ja się wczoraj dowiedziałam, że dostanę od koleżanki fotelik z bazą więc zobaczymy co to za cudo

Moria, tyle sorbetów a ja wczoraj miałam jechać na poszukiwania ale w końcu nie kupiłam i obeszłam się smakiem. Muszę jednak to nadrobić, bo nie wytrzymam
Ta koszenila nie jest taka zła tylko groźnie brzmi jak się wie z czego jest to naturalny barwnik. Wiadomo że najlepiej aby w produktach były same owoce ale to w dzisiejszych czasach niemożliwe i nawet nie zdajemy sobie sprawy, że w prawie każdym jedzeniu są jakieś substancje e, barwniki i konserwanty. Teraz leci fajny dokument na tvn style "e-składniki" bardzo polecam.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:21   #4181
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
moria
co do drgawek Iguski, to moja zosia tez ma czasem takie gwaltowne ruchy jakby drgawki, ale to od dawna tak miewa, jaknby ja cos denerwowalo albo noga jej sie zaplatywala.

a twoja tez z pewnoscia zaraz przyjedzie! bo ty tez chyba dlugo juz czekasz co?
pocieszylas mnie z tym 33 tygodniem bo ja juz generalnie 33 tydzien wlasnie wczoraj zaczelam mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy bo inaczej juz do porodu sie nie wyspie a jak twoja zgaga?
cieszę się że też tak macie, bo ja trochę się denerwowałam tymi Gabryśki wierzganiami, ona też czasem tak się rusza że mam wrażenie, że strasznie się na coś zdenerwowała a czasem nawet takie jakby drgawki miała .... ale skoro nie tylko ja tak czuję, to chyba to nic złego ...

powiem Ci że ja mam prawie 34tc i jest coraz gorzej a nie lepiej, jak narazie,
tydzień temu jeszcze takiej duszności nie miałam ...

Stary 2011-03-14, 08:30   #4182
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
cieszę się że też tak macie, bo ja trochę się denerwowałam tymi Gabryśki wierzganiami, ona też czasem tak się rusza że mam wrażenie, że strasznie się na coś zdenerwowała a czasem nawet takie jakby drgawki miała .... ale skoro nie tylko ja tak czuję, to chyba to nic złego ...

powiem Ci że ja mam prawie 34tc i jest coraz gorzej a nie lepiej, jak narazie,
tydzień temu jeszcze takiej duszności nie miałam ...
ja tez sie martwilam takimi gwaltownymi ruchami Zosi wczesniej, ale poniewaz ma tak czesto i od jakiegos czasu to mam nadzieje, ze to nic takiego.
nie strasz, ze coraz gorzej... ja tez mam dusznosci szczegolnie nocne, nie mowiac juz jak rano jade do pracy. ale juz niedlugo. musimy jakos przetrwac i pamietac, ze mimo wszystkich plag ciazowych sprawia nam to jednak niebywala radosc
moniaK noooo fura dala fale radosci taka, ze zaraz ide wozeczkiem pojezdzic chyba

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-14, 08:36   #4183
spice1985
Zadomowienie

Hej, wpadłam z rana żeby się z Wami czymś podzielić, mianowicie wyczytałam w necie ze : Niestety zapach nowych mebli swiadczy o ulatnianiu sie z nich wielu
szkodliwych substancji, przede wszystkim rakotworczego formaldehydu.
Dotyczy to przede wszystkim mebli z plyty wiorowej i mebli
tapicerowanych. Znacznie zdrowsze sa meble drewniane, zalezy jednak
jakimi lakierami zostaly potraktowane.

Im bardziej czuc o tych mebli nowoscia tym sa bardziej szkodliwe.
Juz pisalam we wczesniejszym watku, ze byl program na TVN Style o
remontach w ciazy, jak bardzo bylo podkreslany zly wplyw farb,
lakierow, nowych mebli na dziecko w mamy brzuchu.

Pewnie, ze czasem nie ma wyjscia. My tez musimy kupic lozeczko,
komode dla dzidziusia - trudno zebysmy to kupowali rok wczesniej,
ale trzeba kupowac meble atestowane dla dzieci i powietrzyc je kolo
miesiaca w zamknietym pomieszczeniu.

Czytalam wypowiedzi poloznych z OCPu (Oddzial Ciazy Powiklanej), ze
wiekszosc ciezarnych, ktore trafiaja na OCP z powodu zaburzenia
rytmu serca dziecka, miala w domu remont.

Dlatego radze uwazac i ograniczyc remonty i zakupy nowych mebli do
minimum, zeby potem sobie niczego nie wyrzucac.

Myślę że wiele z nas ma już w domu łóżeczka, komody itp, my również i pomimo że 3 dni spaliśmy w innym pokoju, a tu było cały czas wietrzone to i tak mam obawy...Jak tam u Was z tym smrodem?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:10   #4184
izunia233
Zadomowienie

Hej kobietki
Nie było mnie cały weekend i mam troszeczkę do nadrobienia

Wczoraj była śliczna pogoda a dziś od rana już pada no ale zapowiadali ehh..

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam z rana żeby się z Wami czymś podzielić, mianowicie wyczytałam w necie ze : Niestety zapach nowych mebli swiadczy o ulatnianiu sie z nich wielu
szkodliwych substancji, przede wszystkim rakotworczego formaldehydu.
Dotyczy to przede wszystkim mebli z plyty wiorowej i mebli
tapicerowanych. Znacznie zdrowsze sa meble drewniane, zalezy jednak
jakimi lakierami zostaly potraktowane.

Im bardziej czuc o tych mebli nowoscia tym sa bardziej szkodliwe.
Juz pisalam we wczesniejszym watku, ze byl program na TVN Style o
remontach w ciazy, jak bardzo bylo podkreslany zly wplyw farb,
lakierow, nowych mebli na dziecko w mamy brzuchu.

Pewnie, ze czasem nie ma wyjscia. My tez musimy kupic lozeczko,
komode dla dzidziusia - trudno zebysmy to kupowali rok wczesniej,
ale trzeba kupowac meble atestowane dla dzieci i powietrzyc je kolo
miesiaca w zamknietym pomieszczeniu.

Czytalam wypowiedzi poloznych z OCPu (Oddzial Ciazy Powiklanej), ze
wiekszosc ciezarnych, ktore trafiaja na OCP z powodu zaburzenia
rytmu serca dziecka, miala w domu remont.

Dlatego radze uwazac i ograniczyc remonty i zakupy nowych mebli do
minimum, zeby potem sobie niczego nie wyrzucac.

Myślę że wiele z nas ma już w domu łóżeczka, komody itp, my również i pomimo że 3 dni spaliśmy w innym pokoju, a tu było cały czas wietrzone to i tak mam obawy...Jak tam u Was z tym smrodem?

Coś w tym musi być bo u mnie w mieście jest firma produkująca panele i też ciągle z nimi walczą, że do powietrza dostaje się dużo formaldechudu, który jest używany w klejach i farbach. Jak firma wyłączy w kominach filtry to jest dosłownie masakra. Nie ma czym oddychać.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:13   #4185
spice1985
Zadomowienie

No właśnie, lipa. Niestety wiele osób kupuje łóżeczka,komody i w ogóle mebelki wcześniej i często są one w tym samym pokoju co śpią rodzice, w tym ciężarna właśnie i nie wiadomo jak do tego podchodzić. Ja na razie cały czas wietrze,ale ten zapach pewnie trochę się utrzyma.

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-14, 09:21   #4186
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Jestem 3248 kg cięższa po imprezie rodzinnej
Chciałam uprzejmie poinformować i podzielić się swoim szczęściem! Zmywara zamontowana! Wczoraj strzeliła pierwsze zmywanie, jest cicha, dyskretna, nawet powiedziałabym lekko nieśmiała I teraz moją miłość podzieliłam między pralkę i zmywarkę

Anulinko, ślicznie wyglądasz, bardzo zgrabnie

Mimbi, ja Ci z 10 sorbetów podwiozę z miłości tym wózkiem, to zależy, jaki. Jeśli jakiś fajny i zależałoby mi na nim, to kupiłabym jakiś/jakieś prezenty tak do 500 zeta w podziękowaniu i wózek brała. Jeśli jakiś nie teges, to raczej darowałabym sobie

Anula, wózek super! Będzie się pięknie prezentował z 'dziewczyńskimi' kolorami

Moniko, zdrówka dla Taty! Jeśli już po wszystkim, to teraz będzie tylko lepiej

Lolko, Aguś, trzymam kciuki za wizyty!

Lolko, ja nie pamiętam wstawek w Murze, wszystko było czarne

Saniu, Her Morning Elegance jest cudne, nie dziwię się, że Marcelkowi się podobało Co do sprzątania, to ja uparciuch jestem i muszę sama wszystko, żeby było PO MOJEMU, no ale teraz odczuwam w plecach po każdej wiekszej akcji...;/ Ale widok pięknego, czystego balkonu i huśtawka wyglądają zachęcająco

Andziotku, kupujcie komodę! Ja mam wrażenie, że tam się miejsce nie kończy

Spice, co do smrodu, to jakoś tego nie odczułam, bo komoda nowa jest w łazience, a tam prawie non stop okno uchylone [bo mam świra, żeby mi jakieś grzyby się nie zadomowiły] Odnawiana sypialnia stała przez 3 dni pusta, przenieśliśmy się do salonu. Ale popieram, że trzeba uważać i niepotrzebnie się nie narażać na smrody Chociaż mogę wyjść na hipokrytkę, bo używam niezbyt zdrowych odżywek do paznokci

Lecę się ogarniać, dziś znowu zamieszanie, przyjeżdża łóżko, jakieś płyty do zabudowania zmywary, no i TŻ się uparł na kupno łóżeczka Hanki [chociaż mieliśmy za kilka tyg. dopiero] i w ogóle chce połazić po Ikei, CZEMU JA OCZYWIŚCIE NIE PROTESTUJĘ

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Spice, to że kupuje się wcześniej, to oczywista dla mnie kwestia, bo kiedy? Jak już będzie dziecko? Po prostu trzeba dać się wyśmierdzieć nowej rzeczy w innym pomieszczeniu, wietrzyć to pomieszczenie częściej.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:25   #4187
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Chciałam uprzejmie poinformować i podzielić się swoim szczęściem! Zmywara zamontowana! Wczoraj strzeliła pierwsze zmywanie, jest cicha, dyskretna, nawet powiedziałabym lekko nieśmiała I teraz moją miłość podzieliłam między pralkę i zmywarkę

Anulinko, ślicznie wyglądasz, bardzo zgrabnie

Mimbi, ja Ci z 10 sorbetów podwiozę z miłości tym wózkiem, to zależy, jaki. Jeśli jakiś fajny i zależałoby mi na nim, to kupiłabym jakiś/jakieś prezenty tak do 500 zeta w podziękowaniu i wózek brała. Jeśli jakiś nie teges, to raczej darowałabym sobie

Anula, wózek super! Będzie się pięknie prezentował z 'dziewczyńskimi' kolorami

Moniko, zdrówka dla Taty! Jeśli już po wszystkim, to teraz będzie tylko lepiej

Lolko, ja nie pamiętam wstawek w Murze, wszystko było czarne

Saniu, Her Morning Elegance jest cudne, nie dziwię się, że Marcelkowi się podobało Co do sprzątania, to ja uparciuch jestem i muszę sama wszystko, żeby było PO MOJEMU, no ale teraz odczuwam w plecach po każdej wiekszej akcji...;/ Ale widok pięknego, czystego balkonu i huśtawka wyglądają zachęcająco

Andziotku, kupujcie komodę! Ja mam wrażenie, że tam się miejsce nie kończy

Spice, co do smrodu, to jakoś tego nie odczułam, bo komoda nowa jest w łazience, a tam prawie non stop okno uchylone [bo mam świra, żeby mi jakieś grzyby się nie zadomowiły] Odnawiana sypialnia stała przez 3 dni pusta, przenieśliśmy się do salonu. Ale popieram, że trzeba uważać i niepotrzebnie się nie narażać na smrody Chociaż mogę wyjść na hipokrytkę, bo używam niezbyt zdrowych odżywek do paznokci

Lecę się ogarniać, dziś znowu zamieszanie, przyjeżdża łóżko, jakieś płyty do zabudowania zmywary, no i TŻ się uparł na kupno łóżeczka Hanki [chociaż mieliśmy za kilka tyg. dopiero] i w ogóle chce połazić po Ikei, CZEMU JA OCZYWIŚCIE NIE PROTESTUJĘ

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Spice, to że kupuje się wcześniej, to oczywista dla mnie kwestia, bo kiedy? Jak już będzie dziecko? Po prostu trzeba dać się wyśmierdzieć nowej rzeczy w innym pomieszczeniu, wietrzyć to pomieszczenie częściej.
no daje się jej wyśmierdzieć tylo my też tak kurcze mamy łóżko tak jak pisałam, na 3 dni przenieślismy się do salonu, na małą kanapę a w tym się ciągle wietrzyło i w ogóle codziennie okno się otwarte. Ale 2gi dzień śpimy juz na swoim sypialnianym łóżku, w pokoju gdzie stoi komoda i łóżeczko i tak jak wyczytałam to te 3 dni to za mało...Załamana jestem,ale chyba dla świętego spokoju wrócę na kanapę salonową;/

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-14, 09:29   #4188
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Izunia!

Spice, my od dziś na nowym łóżku, jest w drodze. W sumie, jeśli będzie je czuć, to też się przeniesiemy, ale miesiąca nie wytrzymamy, może ze 2 noce... nie wiem;/

Dobra, zmykam Miłego dnia!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:37   #4189
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamusie
wkroczyliśmy z dzidziolkiem w 30 tydzień i teraz już jakoś bardziej dociera że wielki koniec już całkiem niedługo
wczoraj przeglądałam ciuszkowe zasoby i stwierdzam, że nic więcej nie kupuje, a jak poukładam wszystko to wkleje foteczki
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:42   #4190
izunia233
Zadomowienie

Ja dzisiaj już mam 33,2 Tc normalnie nie wiem kiedy to zleciało, ehh...

Dziewuszki was też rano bolą stawy i biodra? U mnie to jakaś masakra, wstać z łóżka nie mogę

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-03-14, 09:46   #4191
asiak1981
Rozeznanie

witam wszystkie brzuszki!
Donoszę że żyję,nadal w dwupaku. Aktualnie walczę z przeziębieniem, juz mnie wszystko boli od smarkania.

Nie jestem na bieżąco,bo nie jestem w stanie. Do jutra mam zwolnienie,a od środy znowu do pracy,ale na niedługo. Wy pewnie już w większości w domku. A torby macie już spakowane?
A jakie podklady poporodowe kupiłyscie? Ja w pierwszej ciąży miałam belli,ale nie bylam zadowolona. Wolalam szpitalną ligninę.

Izunia- ja też tak mam. Najbardziej bolą-wręcz rwą-kolana i kostki. Ale nie ma się co dziwić- mam już +16kg!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-03-14 o 09:55
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:53   #4192
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

hej
kurde u mnie tez wczoraj piekna pogoda była,a dziś od rana co? pada
wstawiłam juz wywar na zupke jarzynową,zjadłam śniadanko i popijam kawke.
koło 12 musze sie zbierac i jechac po tate do szpitala- dziekuje za zyczenia zdrówka dla taty
dzis wstałam przed 5 na siku i dobre pół godz sie meczyłam z powrotnym uśnieciem,a juz sie cieszyłam ze mnie to nie spotka co macie Wy
narobiłyscie ochoty tym pisaniem o sorbetach,ze chyba dzis poszukam
spice moja szafa dla dzidzi tez tak śmierdzi i otwieram ja i otwieram okno i sie wietrzy,ale jest na szczescie w innym pokoju
Stary 2011-03-14, 09:54   #4193
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Tż śpi, to mogłam z Wami śniadanko zjeść i napić się kawki. Bardzo lubię taki początek dnia U mnie dzisiaj również słonka brak, ale zimno raczej nie jest. Zaraz lecę się wyszykować i na jakieś zakupy by się przydało wyruszyć.

Wszystkim Mamusiom gratuluję nowych tygodni

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
gusiagatko, przepraszam Cie najmocniej.. no bo Ty na obczyźnie, princi na obczyźnie... pokręciłam ! Zbudynienie!! To princi miała kupic
a spaghetti też musiało byc miooodzio Mniaam ! i to jeszcze przez TŻ zrobione

Nic się nie stało A spaghetti pyszne było, fakt. Zawsze mi wszystko lepiej smakuje, jak ktoś ugotuje i poda

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

no i chyba my też kupimy słynną komodę z Ikei ...
My też jesteśmy na nią prawie zdecydowani. Czekam tylko jak mi łóżeczko z Polski dowiozą, żeby kolor w miarę trafnie dobrać

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:00   #4194
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Izunia- ja też tak mam. Najbardziej bolą-wręcz rwą-kolana i kostki. Ale nie ma się co dziwić- mam już +16kg!
No dokładnie. A najgorzej jest wieczorem gdy leżę w łóżku. Normalnie akrobacje wyprawiam z nogami. Ciągle mi nimi szarpie i rwie

Stary 2011-03-14, 10:10   #4195
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

izunia233 ,stawy, biodra, nogi ,kostki ,stopy i kośc łonowa czuje sie jak 70 letnia baba
a co będzie po porodzie????
Stary 2011-03-14, 10:11   #4196
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Przy niedzieli TŻ cyknął fotkę mojego brzuszka. Nie jest tak śliczna, jak ta eweski, która normalnie wymiata. To taka mała pamiątka dla naszego synusia ( przepraszam za domowe ciuchy ).
Jaka Ty szczuplutka Brzusio fajny.
Cytat:
no i zapomnialabym najwazniejsze!
zdjecia wozkaaaa i fotelika)
W końcu uradowana
Dziękuję za pamięć

Daisy fajną datę wybrałaś na pierwszy dzień tego właściwego już L4
bardzo mi radosną jeszcze

Witam.
Ja dzisiaj spałam do 9 i wstałam tylko raz na siku o 3
Coś mi się wczoraj wydawało, że się dzidzik jakoś dziwnie przekręcił bo jakoś inaczej się ruszał. I czkawę czułam wyżej i kopie mnie po bokach jakoś, może dlatego mnie już tak nisko nie uciska i nie muszę co godzinę chodzić do wc.
Tż robi mi śniadanie a młody ma znów gadany dzień od rana...szok buzia mu się nie zamyka, i ciągle słyszę: "nie wiem czemu..., a czemu?"

Zaraz będę jeść

Andziot który zwierzak Zosi się najbardziej podobał?
Młodemu jak miał 1,5 roku pasowały małe pingwinki w Gdańsku w zoo.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:11   #4197
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Aha, wczoraj mi się wydawało, że Młody przekręcił się głową do góry, bo pod cyckiem miałam mega wybulenie i aż źle mi się chodziło cały dzień tak miałam. Ale w nocy wróciło raczej do normy i stwierdzam że mogła to być dupencja
Dostaliśmy jeszcze męską kurtkę od mojej przyjaciółki i podkoszulkę z myszą Miki
Potem wkleje foty.
oo zyjesz
sprobuj wyczuc czkawke malego
jak bedzie czkal w okolicach bronchildy to tam jest glowka

Cytat:
Dzień dobry!

ciesze sie kochana, ze wreszcie macie ta zmyware
dzieki za kciukasy

dzien dobry

ja oczywiscie do gruuubo po 2 spac nie moglam
w nocu o 1.20 mialam taki bol ostry ak na @ polaczony ze skurczem
masakra
a teraz spalam do 9.30
dzisiaj o 20.50 wizyta
rano sie wazylam
a wieczorem i tak bede 1 kg ciezsza wiec u gina pewnie waga mnie obali

poigoda u mnie nieziemska
12 stopni w cieniu o 10 rano

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-14 o 10:13
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:12   #4198
Mango08
Rozeznanie

Witam,

Wczoraj był przepiękny, iście wiosenny dzień. Zaliczyliśmy spacer i pyszny deser lodowy z kawką! Daisy, Anula lubicie conssoni? Niestety wieczorem prognoza pogody sprowadziła nas na ziemię, podobnież od jutra zdecydowane pogorszenie pogody.

ania2631 córeczka prześliczna! Nie mogę doczekać się 3d mojego Syneczka!

moria brzuszek piękny! Nie chce mi się aż wierzyć, że łącznie tyle przytyłaś! Chociaż jesteś wysoko, więc kilogramy jakoś proporcjonalnie Ci się rozkładają, nie to co u mnie

aguś super kącik Oleńki, też już chciałabym mieć tyle rzeczy dla mojego Synalka, ale ja strasznie niezdecydowana jestem przy zakupach dla Niego! Chciałabym wszystko naj i strasznie długo schodzi... Mój TŻ wczoraj zapytał gdzie może znaleźć listę z rzeczami do szpitala, bo jakby coś się działo to żeby wiedział co zabrać, mobilizuje mnie już do pakowania torby, a ja mam termin na czerwiec.

eweska wyglądasz naprawdę bosko, do tego jesteś taka fotogeniczna, ja "boję się" błysku lampy, dlatego fotograf zawsze ma ze mną nie małe wyzwanie...

gusiagatko super trampeczki

anula super wózek i fotelik, my zastanawiamy się nad takim niebieskim kolorem gondoli, bo maxi cosi jest cały czarny, również w środku i nie wiem czy nie będzie za ciemny na lato. Nie dziwię się, że tak z TŻtem cieszyliście się z zakupu, my wczoraj leżeliśmy i rozmyślaliśmy jak to będzie za kilka miesięcy jak Synuś będzie już z nami!

antropia ja również wczoraj zaczęłam 28 tydzień! Mam podobny problem z ciuszkami, za dużo nie kupuję, bo wiem, że masę dostanę na powitanie Synka od rodziny i znajomych, wtedy zrobię mały przegląd co jest w naszym guście, a co nie i rzucę się w prawdziwy wir uzupełniania szafy!

mimbi ja bym się zapytała wprost co chcieliby w zamian, ewentualnie kupiła jakiś większy prezent dla dzieciaków, bo po mimo tego, że z jakością podarowanych ciuszków przegięli, to porządny wózek ma jakąś wartość. I jeszcze jedno wyjście jeśli wasze relacje są naprawdę kiepskie i boisz się wypominania przez długie lata, to na Twoim miejscu obejrzałabym się za innym wózkiem.

daisy współczuję wyniku badania i szlabanu na słodkości.

Co do dreszczy to mój Synuś też takie ma i martwiłam się czy to aby na pewno ok, ale skoro i Wy coś takiego odczuwacie to pewnie nie jest to nic złego.

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-14 o 10:15
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:23   #4199
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oo zyjesz
sprobuj wyczuc czkawke malego
jak bedzie czkal w okolicach bronchildy to tam jest glowka
Ale ja właśnie nie czułam jeszcze nigdy czkawki

Apropo drętwienia nóg... Ja mam to w nocy! Urwała bym i przez okno wyrzuciła tak mnie denerwują!!! Do 2 w nocy chodziłam po pokoju i przysiady robiłam!

A co do wagi... Przez tą moją półtora tygodniową chorobe schudłam 2 kilo Więc jak dziś stanęłam na wadze to od początku ciąży 7 kilo przytyłam!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:32   #4200
anula_81
Zakorzenienie

Ja zmienilam posciel, piore stara, i zrobilam sobie lekki poranek pieknosci, maseczka na twarz na wlosy itp i teraz mam nerwa, bo mam kilka obrazow ktore malowalam i nie mam pomyslu jak mam je rozwiesic! nie chce juz sciany dziurawic bo zaraz trzeba bedzie gipsowac, nie ma to tamto. Zaczynam watpic w swoj talent malarski i wnetrzarski!
agus ja juz trzymam kciuki za wizyte choc to dopiero wieczorem! u mnie tez wyszlo slonce!!! yeaaah!!!! ide zaraz na spacer!
mangoo oczywiscie, ze uwielbiamy consoni!! wlasnie zaraz sobei ide kupic jakies lody, choc oczywiscie nei beda tak pyszne jak Consoni....
mnie ten kolor fotelika powalil na kolana, nei chcialam zadnego innego, choc na promocji byl zielony ale ten jest cuuudny, natomiast wozek czarny zawsze chcialam meic, tu zreszta inne wlasciwie nie jezdza poza tym czarny jest uniwersalny, nei brudzi sie zima i jesienia

Siasku uradowana!noo i to jak
ja mam wrazenie ze moja mala teraz tez poprzeczniej lezy bo brzuch ma nagle inny ksztalt plus Zosia kopie okrutnie po bokach i po zeberkach
mary gratuluje zmywary, choc musze cie zmartwic, ze czlowiek sie przyzwyczaja i niesamowicie rozleniwia majac zmywarke...a co bylo jak sie zepsula i tydzien nie mielismy..llooo matko!
a tez chce do IKEI..jeszcze jedna szafeczke i lampke musimy kupic
ale to chyba dopiero w kwietniu bo kasy juz niet...nie maaa...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości