|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Ale dziś było ciepło
założyłam wiosenny płaszczyk, mąż to tylko bluzę i wybyłam. Matko ile osób 3 godzinki chodziliśmy, rozmawialiśmy na poważne tematy było sympatycznie hehe a potem na obiadek do rodziców
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
A my dzisiaj nie byliśy na spacerze, zjedliśy rosołku i mieliśmy poleżakować w łóżku chwilkę (coby się sadełko zawiązało
) i tak rozyślaliśmy gdzie pójdziemy na spacer i na myśleniu się skończyło![]() A zaraz będziemy robić tortille na kolacje
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Scio leniuszku
Podobno jeszcze jutro ma być ciepło, potem 3 dni zimno i wiosna (tak na stronie mojego miasta napisali )
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przynajmniej powinienatomufko powoli ogarniecie wszystko, a kurz jeszcze długo osiadać będzie, taki urok świeżego mieszkania
|
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam dalej książkę i pomalowałam pazuryyy na czerwono lubię ten kolor na pazurkach ale gdy mam się uczyć, muszę zmyć, bo mnie rozprasza
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znajomi wiedza, ze nie lubie wiec mam nadzieje, ze zaden sie nie przypałęta ;p Cytat:
Cytat:
ale i tak warto ciesze sie, że jestescie zadowoleni z mieszkania i koniecznie wrzuc jakies fotki Cytat:
ale jestem padnięta. nie wiem czy dobrze, ale przy tak pieknej pogodzie zabrałam sie za mycie okien- mam nadzieje,ze bardziej mnie n ie rozłozy
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mam nadzieje, bo mi w zimowej kurtce juz bardzo ciasno
![]() Ale się objadłam, a to nie zdrowo na kolacje ale warzywek było sporo. ![]() Ide leniuchować dalej
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
To fakt
![]() ja generalnie do szkoły i do nauki to jedynie bezbarwny albo bardzo delikatny ale dzisiaj sobie pozwoliłam zaszaleć ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ja też czekam na wiosnę
no i w tym tygodniu ma przyjść moja kurtka |
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby sie chowal ![]() Cytat:
![]() heh co region to inne zwyczaje ja mam w nieprzezroczystych, porcelanowy ch doniczkach i podlewam kranowa ![]() a ja dzisuaj w poznaniu na zakupach po-ciazowych bylam w kinie na wladcy umyslow - bardzo mi sie podobal-polecam i teraz leze bo mialam mega duzo skurczy dzis
|
||
|
|
|
#1722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja już dziś trzeci dzień bez czekolady
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam mała to się nim zajadałam a teraz na samą myśl, że to surowe mięsko mnie odrzuca ale mąż uwielbia ![]() mi w Holandii mówili aby storczyków nie podlewać tylko raz w tygodniu zanurzyć na jakiś czas w misce z wodą i to wsio
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-03-13 o 20:43 |
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straaaszie podobna dzewczyna do ciebie przeszla dalej ![]() ciut jasniejsze wloski ma ![]() staram sie
|
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() atomufka - witamy po tej stronie granicy polskiej czekamy z cienierpliwoscia na Twoja dluzsza obecnosc u nas i fotki jak sie urzdzacieindia - ale fajnie ze przeprowadzka juz tak blisko! a jeszcze pamietam jak zamieszczalas taka fotke gdzie schody sprzatasz w takiej bialej kurteczce.... a teraz domek juz prawie gotowy do zamieszkania Ja dzis bylam u rodzicow i oczywiscie spacerek zaliczony dlugi ![]() A kiedy czas zmieniamy na wiosenny ?? |
||
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugiej na 3 |
|
|
|
|
#1729 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze uda Wam sie cos wymyslic Cytat:
Cytat:
dziekuje za wskazowki Cytat:
![]() Pewnie juz nie mozecie sie doczekac co ? ![]() My juz miesiac mieszkamy u siebie !!! kiedy to zlecialo ![]() Cytat:
mam dwa w doniczce i jedne ciete od mezulka ![]() Cytat:
![]() ![]() czesc (nie)dziekuje my zmienilismy w ten weekend takze dzionek dluzszy
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno dasz sobie radę
A nie 26? Zawsze się zmieniało w nocy z soboty na niedzielę ![]() My też wczoraj mieliśmy dzień lenia. Na spacer nie poszliśmy, czego bardzo żałowałam, ale jeszcze mnie kaszel trochę męczy i mąż nie kazał mi wychodzić. Za to na kolację zrobiliśmy sobie sałatkę z fetą i bułeczki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem... mniam ![]() W sobotę mężuś dokończył nasz mini aneks kuchenny i nie musimy wreszcie biegać po herbatę na dół do kuchni
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż wam zazdroszczę tych spacerów. My niestety siedzimy w domu, a taka ładna pogoda, ale pewnie jeszcze będzie dużo takich dni.
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Bartusia |
|
|
|
|
#1733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślę że wrzosy umrą śmiercią naturalną no ale storczyk i juka niech sobie rosną. Cytat:
![]() też myślę że 26 ![]() Cytat:
całe podejście rodziców- tragiczne ale niestety bardzo częste...aleeee oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie dopatrzyła się dwóch niedoróbek no ale nie zaważyły one na całkowitej ocenie filmu...chyba najlepszą oceną jest to że jak wyszliśmy z kina i wsiedliśmy do auta to wszyscy powiedzieli wowwwwwwwww - no ale zgodzę się z tym co powiedział przyjaciel - film porusza rewelacyjną tematykę ale przewraca myślenie "dorosłych" otwiera im oczy i powinien być obejrzany przez rodziców dzieciaków szkolnych aleeee nie sądzę żeby na szeroko rozumianej młodzieży coś by w głowie ruszył u części na pewno ale większości myślę-myślimy że nie... skąd taka myśl - ano w kinie była grupka chyba z 6 chłopaków 16 lat około i cały film się śmiali.. łazili w te i nazat itd myślę że filmu nie zrozumieli...
|
|
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poszukam na necie o uprawie może dlatego w jednym uschły mi dwie łodyżki bo podlewam normalnie choć teściu podlewa swoje normalnie do doniczki i jakie ma teraz piękne kwiaty ![]() dopisek co znalazłam na necie Storczyki nie lubią dużo wody, ale za to należy im zapewnić wilgotne powietrze i przez cały rok zraszać liście. Nadmiar wody z liści nie powinien spływać do doniczki. Storczykom nie służy stale wilgotne podłoże. Podlewamy je dopiero wtedy, gdy wyraźnie przeschnie, latem dość obficie. Można robić to w wannie, czekając aż z podłoża wycieknie nadmiar wody. Podlewanie powinno przypominać ulewy tropikalne, przeplatane długimi okresami bez deszczu. W okresie spoczynku podlewamy bardzo oszczędnie, niewielką ilością wody. Najlepsza jest woda przegotowana i ostudzona do temperatury pokojowej. Można używać wody z wodociągu, ale powinna być odstana. Do wody na 1 litr dodajemy kilka kropli soku z cytryny lub szczyptę kwasku cytrynowego. Storczyki mają silnie rozrośnięty system korzeniowy. Lubią podłoże zmieszane z drobno zmielonej kory sosnowej, kwaśnego torfu, keramzytu oraz węgla drzewnego w równych częściach. Optymalny odczyn podłoża to pH 4 - 5,5. Cytat:
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-03-14 o 08:30 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
absolutnie nie zraszac lisci storczykom!! bo woda splynie do srodka kwiata i zgnije
![]() a to le wola wilgotne powietrze to prawda ale w suchym tez dadza rade, ja mam teraz 33%wilgptnosci jak siweci slonce i zyja ![]() ja nie zraszam i kwitna mi caly rok ![]() podlewam jak mi sie przypomni a jak przewitnie to ucinam do pierwszego oczka na lodydze [pierwszego od gory] i wtedy na nim znowu wypuszcza lodyzke z pakami
|
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem, ale po takiej zimie aż chce się wyjść w taki ciepły dzień. Dzisiaj wychodzimy za godz. do lekarza. Zobaczymy co powie, bo niektórzy lekarze zalecają krótkie spacery jeżeli nie ma gorączki.
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
słońca nie ma ![]() Cytat:
![]() głównie na te ![]() Marta ooo to muszę go koniecznie zobaczyć. A ja polecam "Devil" wczoraj oglądałam http://www.filmweb.pl/film/Diabeł-2010-538571
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
no a co zrobić gdy łodyżka uschnie?
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr
u mnie ejst 10 stopni ale niebo całe w chmurach a dziś mam wycieczkę zaplanowaną i jak zacznie padać to się wkurzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

założyłam wiosenny płaszczyk, mąż to tylko bluzę i wybyłam. Matko ile osób 

)

i kwiatek

jak byłam mała to się nim zajadałam a teraz na samą myśl, że to surowe mięsko mnie odrzuca
staram sie
i na witrynach spoko, tam problemu nie ma. ale nad oknem balkonowym jest za mało miejsca. jak facet wyliczyl po podciągnieciu beda jeszcze 5cm zachodzic na okno, wiec były problem z otwarciem
mam nadzieje ze uda Wam sie cos wymyslic ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)