Shih Tzu cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 00:31   #2671
Aga1617
Raczkowanie

Dot.: Shih Tzu cz. III

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Matko jaka burza...
Bez przesady.
dokładnie ! bez przesady.
chciałam nawet przeprosic, bo wydawało mi sie, ze cos gdiześ złego napisałam.
ale ja iemam za co... tym bardziej, ze teraz ja powinnam skopiować Pani tekst do mnie napisany na NK. Nie jest to miły post. Wręcz wkręcił mnie w krzesło. I powiem Pani,ze po pierwsze chamskie teksty niczego nie udowadniają. no może tylko Pani słabość. A po drugie nie do mnie z takimi słowami !
Nie powinnam sie tłumaczyc. Ale zrobie to. Zrobie to dla świetego spokoju.
I nie wiem... moze dla tego, zeby tutaj nie traktowano mnie jak intruza.
Pytałam o szczeniaczki na lato , owszem. Ale wiadomą rzecza jest, ze nie pyta sie w jednej hodowli. Jednak Pani hodowla najbardziej mi sie spodobała. te pieski są urocze , jest to bliziutko... fajny kontakt z Panią.- był -
W miedzy czasie maż przekonał mnie, zebym szukała pieska już teraz, ale nie za wszelka cene. Po prostu. Jeśli znajde, pojedziemy i tyle. I podsunoł mi Pani ogłoszenia. Mówiłam, ze Pani suczek teraz nie ma. A on stwierdził, ze są bo są ogłoszenia. I maż do Pani kiedys dzwonił. Otrzymał odpowiedź, ze nie ma szczeniaczków , ze jest jeden piesek wystawiony bodajże na allegro. Wiec zrezygnowałam, bo czekam na sunie.
Ale maż powiedział, ze skad te ogloszenia. I tak weszłam po prostu tutaj i sie podzieliłam moimi przemyśłeniami. Pisałam,zedzwoniłam, bo stałam przy meżu, a przeciez nie istotne kto trzymał słuchawke i rozmawaiał.
A prosze wybaczyć, ale nie po to ma Pani GG, zebym sie tłumaczyłą z każdego kroku jak robie w sprawie poszukiwan szczeniaczka. Bo to sie mija z celem... i w ten czas mogłaby mieć Pani do mnie pretensje -tak mysle.
I nie widze w moich wypowiedziach nic złego.
Obraziłam Panią czymś? Napisałam coś złego o hodowli? jeśli Pani to tak widzi, jest mi przykro... Ja nie dopatruje sie dziury w całym. i Pani również radze nabrać większego dystansu do zycia.
I jeszcze jedno. Prosze mi powiedzieć/ napisać. Co chciała Pani udowodnić wstawieniem mojego Imienia, Nazwiska i miejsca zamieszkania??? Oczywiscie prosze bardzo Ale tak sie nie robi.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

skad jestem jest napisane. A chyab po coś jest nick, tak ?

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

i jeszcze sobie wróciłam do momentu kiedy sie o Pani hodowli dowiedziałam.
otóż pieski w typie laleczek. Takie było ogłoszenie, które przyciagneło moja uwage. Też było długo, a piesków już nie było. tutaj wytłumaczono mi, ze nie ma czegos takiego, jak typ laleczek.
ze to wprowazanie w błąd przez hodowce. Jakos nie zrobiłam afery na pół strony forum. Ani nawet nikt "uprzejmie nie doniósł",ze zaistniała taka rozmowa na temat Pani hodowli. Bo co? Bo było to zbyt niewygodne? hm?
A ja nie wyjechałam do Pani z takimi hasełkami jakie dzis Pani napisała do mnie.....
Więc jesli któras z nas powinna cos wyjasiac, czy przepraszać, to raczej nie ja....

Edytowane przez Aga1617
Czas edycji: 2011-03-11 o 00:07
Aga1617 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 01:44   #2672
carolinascotties
Zakorzenienie

Fulinko - osoba, ktorej dane prywatne podalas w poprzednim poscie nie wyrazila na to zgody.
Pojawiasz sie na forum i w pierwszych krokach udostepniasz prywatna korespondencje.

Sprawe zglaszam Adminowi - do czasu wyjasnienia watek zamykam.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2011-03-11 o 01:45
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:10   #2673
carolinascotties
Zakorzenienie

Posty, w ktorych pojawily sie dane osobowe - zostaly edytowane.

Kolejne tego rodzaju zachowania skoncza sie zablokowaniem i/lub banem.

Wszystkie niejasnosci prosze wyjasniac poza watkiem.
----------------------------------------------------

Wracamy do tematu Shih Tzu

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:23   #2674
Aga1617
Raczkowanie

Dziekuje

Więc wracajmy dziewczynki
Stary 2011-03-13, 21:29   #2675
mama Maciusia
Raczkowanie

Super ,ciesze sie że watek odblokowany))

1% dla Maciusia http://macius.anroja.pl/

z góry dziekujemy !
mama Maciusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:02   #2676
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Też się cieszę że forum wróciło.
No a my właśnie wróciliśmy od weta
Tobi zakrztusił się karmą, robiłam wszystko co się dało łącznie z odwróceniem głową do dołu
W pierwszym momencie nie oddychał, ale jakoś się udało i zassał no i cały czas tak charczał. Więc szybko zadzwoniłam po mojego ojca i migiem do weta. Jak siedzieliśmy chwilę w poczekalni to Tobiemu się tak porządnie odkrztusiło i przeszło no ale jak już byliśmy na miejscu to Pani przejrzała gardełko i jest obrzęk/zaczerwienienie i dostał zastrzyk żeby to się nie powiększyło. Ehh jakieś same nieszczęścia ostatnio spadają na Tobiego
Pierwszy raz coś takiego nam się zdarzyło i mam nadzieje że ostatni! Pamiętam że któraś z was tutaj też to przeżywała
Straszne...
Jeszcze jak tam byliśmy to akurat dwóch Panów zabierało martwego ONka prawdopodobnie otrutego biedny aż miałam łzy w oczach

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:23   #2677
mama Maciusia
Raczkowanie

Jejku biedny((((( dobrze że wszystko dobrze się skończyło!!
współczuje przezyć

z góry dziekujemy !
Stary 2011-03-13, 22:42   #2678
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Też się cieszę że forum wróciło.
No a my właśnie wróciliśmy od weta
Tobi zakrztusił się karmą, robiłam wszystko co się dało łącznie z odwróceniem głową do dołu
W pierwszym momencie nie oddychał, ale jakoś się udało i zassał no i cały czas tak charczał. Więc szybko zadzwoniłam po mojego ojca i migiem do weta. Jak siedzieliśmy chwilę w poczekalni to Tobiemu się tak porządnie odkrztusiło i przeszło no ale jak już byliśmy na miejscu to Pani przejrzała gardełko i jest obrzęk/zaczerwienienie i dostał zastrzyk żeby to się nie powiększyło. Ehh jakieś same nieszczęścia ostatnio spadają na Tobiego
Pierwszy raz coś takiego nam się zdarzyło i mam nadzieje że ostatni! Pamiętam że któraś z was tutaj też to przeżywała
Straszne...
Jeszcze jak tam byliśmy to akurat dwóch Panów zabierało martwego ONka prawdopodobnie otrutego biedny aż miałam łzy w oczach
Tak, nam to sie przydarzyło. To jest okropne.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:09   #2679
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Tak, nam to sie przydarzyło. To jest okropne.
Tak właśnie myślałam, ale nie byłam pewna
Ah z tymi psiakami to jak z dziećmi

Stary 2011-03-13, 23:19   #2680
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...
Tobi zakrztusił się karmą, robiłam wszystko co się dało łącznie z odwróceniem głową do dołu ...
Nie chce sie wymądrzać ale dlatego ja ale równeiż inni hodowcy mopsów czy buldogów instruują aby karmę przemysłowa podawać zawsze naszym psom namoczoną. To nei ma być zupa tylko tyle aby karma była miękka. Słuchajcie nie chce straszyć ale takie zaksztuszenie "groszkiem" karmy kilka razy zakonczyło sie nawet smiercią psa. Dlatego u mnie żaden pies nie je karmy nie uprzednio namoczonej . Tak samo, żaden mój pies nigdy nie otrzyma do jedzenia/gryzienia kości od drobiu. Takie zalanie karmy wodą czy rosołem to tyko 10 minut dłuzej a nie przytrafi się nieszczeście. Jak mialam shih-tzu tez jadły karme namoczona jest pozatym wszystkim lepeij przyswajalna dla organizmu psa.

Ps.
Ciesze sie , że watek znów powrócił.

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-03-13 o 23:20
Stellanova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:49   #2681
Aga1617
Raczkowanie

Tobisiu Bidulo.
Ja chyba też bede namaczała karme...

Powiem Wam,że (mimo, ze sie nie porównuje ) moja córciasie kiedyś zakrztusiła cukierkiem.
Kurcze, dobrze, ze umiem zachować zimną krew w takich sytuacjach. Ja nie wiem co by było gdybym spanikowała w tym momencie

Co do wątku , ciesze sie, ze przeze mnie nie został usunięty.
I srki za problemy...
Stary 2011-03-14, 10:59   #2682
Stellanova
BAN stały

Mi równeiż sie przypomniał film w którym widziałam jako małe dziecko wówczas neizapomniana jak widac role J. Fondy w filmie "Lalczarka"
Jej dziecko nie mogło oddychać... http://www.youtube.com/watch?v=g5G29Jh9Mos
Stary 2011-03-14, 11:01   #2683
motylek1007
Zakorzenienie

biedny Tobi, ale ma pecha ale mimo wszystko uważam ze nie ma co siać paniki, bo ZAWSZE cos moze sie stać np moze woda wlecieć do płuc, czy skręcic łape na spacerze

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:16   #2684
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
biedny Tobi, ale ma pecha ale mimo wszystko uważam ze nie ma co siać paniki, bo ZAWSZE cos moze sie stać np moze woda wlecieć do płuc, czy skręcic łape na spacerze
Dokładnie. Ja też uważam że to przypadek. A nie wina suchej karmy jeżeli mojemu psu zdażyło się to raz przez 3 lata. zresztą znam przypadek gdzie mojej sąsiadki dorosły pies (nie shih tzu) zachłysnął się mokra karma. . . Wiec nie ma reguły.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:53   #2685
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

No też mi się wydaje że nie jest tu winna sama karma tylko przypadek. Dzisiaj zjadł bez problemu, za to ja obserwowałam czy przegryza każdą granulkę
Mam nadzieję że więcej to się nie powtórzy!
Stellanova, mam tylko pytanko z ciekawości, dlaczego karma namoczona jest lepiej przyswajana?

Stary 2011-03-14, 15:20   #2686
aleida
Rozeznanie

strzalka cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i mam nadzieję że już nigdy więcej się nie powtórzy.
Trochę się wystraszyłam bo nie myślałam wcześniej o możliwości udławienia się karmą przez psa. Nie mam pojęcia co robić w takim przypadku. Proszę powiedzcie coś więcej o metodach, które się wtedy stosuje.

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:59   #2687
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...
Stellanova, mam tylko pytanko z ciekawości, dlaczego karma namoczona jest lepiej przyswajana?
Prosze oto moja odp. na pytanie dlaczego musimy tę "sztuczną" karmę namaczać. Pokrótce to wytłumaczę.

Normalnie to tłumaczę szczegółowo ale tu w skrócie:
Pies pobiera karmę sucha z miseczki (bo tak jest wygodniej właścicielowi : nasypie i z głowy).
Wiec pies je te karmę ale i tak musi pobrać dodatkowo wodę aby ona napęczniała - tylko u niego w żołądku, aby pobrać składniki potrzebne dla swojego organizmu.
Są one pobierane i rozprowadzane do każdego zakątka organizmu.
Ponieważ czas potrzebny jest taki sam od momentu pobrania jedzenia do defekacji przez to, ze podajemy psu suchy pokarm nie da rady dokładnie wykorzystać pokarmu.
Jak pies je suchą karmę i potem ja popija (przypominają o tym na każdym opakowaniu karmy),
nie zdąży pobrać i dobrze wykorzystać składników bo przecież juz nadchodzi pora gdy musi wydalać...

Robi sie taki szybki przemiał = jedzenie groszków suchych, pobranie wody - przelatuje przez psa i znów to samo.
To tak w dużym skrócie

Jeśli pies jadł już taki suchy nienamoczony pokarm i nie jest przyzwyczajony do zalewanego - wystarczy polać mu prawdziwym , pachnącym, pysznym rosołkiem z kurczaka. Dodać mięsko do tego wszystko wymieszać. Moje jedzą w mig bo maja pachnące pyszne danie.

Suchy pokarm tzw. groszki mam zawsze w kieszeni jako nagroda dla psa

Wielokrotnie py ras krótkonosych - takie jakimi sie zajmuja krztusza sie karma albo jej "opilkami" jedząc za szybko i zachłannie. Dlatgeo własnie wybrałam i preferuje ten system karmienia.

Karma namoczona przeze mnie wyglada tak:

asw.jpg

e13j.jpg

e155.jpg

wiec zachowuje swoją forme
Stary 2011-03-14, 17:49   #2688
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
Prosze oto moja odp. na pytanie dlaczego musimy tę "sztuczną" karmę namaczać. Pokrótce to wytłumaczę.

Normalnie to tłumaczę szczegółowo ale tu w skrócie:
Pies pobiera karmę sucha z miseczki (bo tak jest wygodniej właścicielowi : nasypie i z głowy).
Wiec pies je te karmę ale i tak musi pobrać dodatkowo wodę aby ona napęczniała - tylko u niego w żołądku, aby pobrać składniki potrzebne dla swojego organizmu.
Są one pobierane i rozprowadzane do każdego zakątka organizmu.
Ponieważ czas potrzebny jest taki sam od momentu pobrania jedzenia do defekacji przez to, ze podajemy psu suchy pokarm nie da rady dokładnie wykorzystać pokarmu.
Jak pies je suchą karmę i potem ja popija (przypominają o tym na każdym opakowaniu karmy),
nie zdąży pobrać i dobrze wykorzystać składników bo przecież juz nadchodzi pora gdy musi wydalać...

Robi sie taki szybki przemiał = jedzenie groszków suchych, pobranie wody - przelatuje przez psa i znów to samo.
To tak w dużym skrócie

Jeśli pies jadł już taki suchy nienamoczony pokarm i nie jest przyzwyczajony do zalewanego - wystarczy polać mu prawdziwym , pachnącym, pysznym rosołkiem z kurczaka. Dodać mięsko do tego wszystko wymieszać. Moje jedzą w mig bo maja pachnące pyszne danie.

Suchy pokarm tzw. groszki mam zawsze w kieszeni jako nagroda dla psa

Wielokrotnie py ras krótkonosych - takie jakimi sie zajmuja krztusza sie karma albo jej "opilkami" jedząc za szybko i zachłannie. Dlatgeo własnie wybrałam i preferuje ten system karmienia.

Karma namoczona przeze mnie wyglada tak:

Załącznik 3819111

Załącznik 3819112

Załącznik 3819113

wiec zachowuje swoją forme
Coś tam zrozumiałam, z ciekawości przez jakiś czas będę podawać Tobiemu namoczoną karmę. Powiedz mi tylko, czy taka namoczona karma może jakiś czas postać czy musi być odrazu zjedzona? Mój Tobi nie zawsze zje wtedy kiedy mu michę postawię, czasami odczeka jeszcze z godzinkę. Czy mogę mu wtedy podać tę samą porcję czy ona już się nie nadaje?

Stary 2011-03-14, 18:09   #2689
Stellanova
BAN stały

Teraz może postać godzinkę ale w czasie upałów musi byc od razu zjedzona. Ja namaczam tyle aby zjadły - ale u mnie jak jeden nie zje to drugi dostanie jego niezjedzona porcje i po kłopocie .
Dlatego jeszcze dodam, ze jak ktos ma jednego pieska lepiej namoczyć mniej...
Stary 2011-03-14, 20:55   #2690
mama Maciusia
Raczkowanie

Moje słońce kończy dziś 6 tyg. )))
jeszcze trochę iiiiiiiiiiiiiiiiiiii:roll :

z góry dziekujemy !
Stary 2011-03-14, 23:30   #2691
Aga1617
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama Maciusia Pokaż wiadomość

100 latek Luneczko
Stary 2011-03-15, 11:30   #2692
Miss_M
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama Maciusia Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystkie Twoje posty i powiem Ci,że jesteś idealną właścicielką dla shih tzu sama marzyłabym o takich właścicielach swoich szczeniaków

Hodowczyni powinna być z Ciebie dumna
Miss_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:47   #2693
mama Maciusia
Raczkowanie

Dziękuję )) miło mi że tak uważasz,długo przygotowujemy sie do powiekszenia rodziny,dosłownie jak adopcja,zawsze marzyłam o córci

z góry dziekujemy !
Stary 2011-03-15, 17:49   #2694
mama Maciusia
Raczkowanie

Aga jak tam poszukiwania ? http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1172...hih_tzu_z.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2285...dowod_fci.html

z góry dziekujemy !

Edytowane przez mama Maciusia
Czas edycji: 2011-03-15 o 18:20
Stary 2011-03-15, 21:30   #2695
Aga1617
Raczkowanie

Serce dziekuje Ci
To pierwsze ogłoszenie juzznam i pisałam tam dwa e-maile. I nikt nie odpisuje. dałam im jeszcze czas dzisiaj.
Ale nie ma odpowiedzi. Jutro zadzwonie do nich.
Patrząc po kocyku, tio hcyba Hodowla Lesli.

co do poszukiwń, póki co lajtowo. O mały włos miałabym suńcie już w zeszłym tygodniu. Ale maż zadzwonił, zejest w częstochowi i ma suńcie już ja bierze. Pytam co za chodowla, PAni mówi domowa. Suńcia 600zł. Więc wiedziałam, ze bez rodowodu.
I mimo, ze ja nie potępiam psiaków nierodowodowych absolutnie, to jakossie uparłam na ten rodowód mimo wszystko.
Wiec przyjechał bez małej. Ale sliczna była Pokazywał mi fotki.

No i sie zdenerwował, ze wymysłam.
teraz szukam spokojniej, bo on jest gotów przynieść mi maleństwo już dla swietegospokoju.Nie widzi nic złego w szczeniaczkach bez rodowodu - zgadzam sie, ja też nie. Ale on nie umie spojrzeć na to od strony hodowlanej. zreszta nie mam mu za złe. Ja póki nie weszłam do Was też nie widziałam zadnych różnic.

ale juz widze i temu uparłam sie na Hodowle rejestrowaną w ZKw P.

Dzięi Anetko za namiary.jutro do tych pierszych ludzi zadzwonie.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss_M Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystkie Twoje posty i powiem Ci,że jesteś idealną właścicielką dla shih tzu sama marzyłabym o takich właścicielach swoich szczeniaków

Hodowczyni powinna być z Ciebie dumna
to prawda
Bije takie mega ciepło z każdego postu Anetki
Lunka nawet nie wie ile na nią miłości czeka
ale sie niedługo dowie A ja nie moge sie doczekać kiedy bedzie z wami Anetko
Stary 2011-03-16, 07:47   #2696
myszeczka2879
Raczkowanie

Aga tutaj masz linki do hodowli w pobliżu twojego województwa gdzie maja szczeniaki

http://mrshih.republika.pl/index.htm
http://www.solarisavis.com/puppies_nasprzedaz.htm
http://astartegold.com/
http://whiteonyx.prv.pl/page3.html

ta hodowla(mamy Maciusia-Lunka jest z tej hodowli)planuje miot teraz
http://ahinsa.webnode.com//

pozdrawiam

a my nadal szukamy bo okazało się że sunia nie jest szczenna

myszeczka2879 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:08   #2697
Aga1617
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszeczka2879 Pokaż wiadomość
Aga tutaj masz linki do hodowli w pobliżu twojego województwa gdzie maja szczeniaki

http://mrshih.republika.pl/index.htm
http://www.solarisavis.com/puppies_nasprzedaz.htm
http://astartegold.com/
http://whiteonyx.prv.pl/page3.html

ta hodowla(mamy Maciusia-Lunka jest z tej hodowli)planuje miot teraz
http://ahinsa.webnode.com//

pozdrawiam

a my nadal szukamy bo okazało się że sunia nie jest szczenna

dziękuje Ci Myszeczko
Juz popisałam do wszystkich tych hodowli

Oj, przykro mi z powodu suńci... a Ty kontaktowałaś sie z w/w hodowlami? czy jest to może za daleko od Ciebie?
Stary 2011-03-16, 18:26   #2698
malutka2105
Rozeznanie

Patrzcie ile właścicielka ma radości za jednym zamachem

http://kontakt24.tvn.pl/temat,hania-...b6ee88dd686960
malutka2105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:42   #2699
Aga1617
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka2105 Pokaż wiadomość

o mamusiu !!!! klask i:
Stary 2011-03-16, 19:34   #2700
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez malutka2105 Pokaż wiadomość

O rany ale będzie szaleństwo jak podrosną
Ale ile pracy przed właścicielką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości