Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 11:19   #2821
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Datę ślubu ustaliliśmy wstępnie na 21.09.2012
Wstępnie, bo wiadomo, zawsze coś się może przesunąć.
Z góry zaznaczę,że jeszcze nic nie mamy,datę ustaliliśmy dzisiaj, a przygotowania chcemy zacząć sierpień - wrzesień. Myślicie,że nie będzie na to za późno ?
Stary 2011-03-14, 11:26   #2822
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Jeśli chodzi o zakup sukni to ja zabiorę się za to w wakacje, będzie ciepło i łatwiej będzie mierzyć te wszystkie kiecki Zastanawiam się nad uszyciem (kuzynka szyła swoją suknię u dziewczyny, która na prawdę ma talent i potrafi dopasować suknię), więc im wcześniej zacznę szukać tym lepiej, a w sierpniu będę miała 8 miesięcy do ślubu, więc może to nie tak szybko ?

A poza tym do mojego ślubu dzisiaj pozostał równo rok i 2m-ce

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-14 o 11:31
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:27   #2823
melod_y
Zakorzenienie

Jestem
Boże jak mnie ten weekend wykończył!
Wczoraj miałam zajęcia od 9-20! myślałam że zejdę...
My wciąż stoimy w miejscu. Czekamy na wypłatę TŻ, aby zamówic fotografa którego mamy już wybranego (i modle sie aby wciąż data była wolna)
Wciąż nie wiem co z zespołem. jakoś nie potrafimy się zdecydować a i odmienne gusta dają się we znaki.

andzya- myślę że załatwiania na rok przed ślubem to poniekąd ryzyko. A wrzesień jest na dodatek jedną z rozchwytywanych dat...

Mykam się dotleniać bo jestem tak niewyspana, zmęczona itp że nie wiem co ze mną będzie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:35   #2824
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Myślicie,że nie będzie na to za późno ?
Witam nową PM
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
andzya- myślę że załatwiania na rok przed ślubem to poniekąd ryzyko. A wrzesień jest na dodatek jedną z rozchwytywanych dat...
Faktycznie na rok wcześniej może być problem z dobrą salą czy zespołem, więc jak masz możliwość to w miarę szybko i sprawnie organizować, chociaż to kwestia indywidualna bo i na 3-4 miesiące możesz załatwić, ale to już będzie "branie: tego co jest.

Edytowane przez malinkowo88
Czas edycji: 2011-03-14 o 11:37
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:38   #2825
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Z góry zaznaczę,że jeszcze nic nie mamy,datę ustaliliśmy dzisiaj, a przygotowania chcemy zacząć sierpień - wrzesień. Myślicie,że nie będzie na to za późno ?
sierpień wrzesień to może być późno. Jeszcze zależy z jakiej okolicy jesteś. Bo np tu w moich okolicach w salach to już pojedyncze daty zostały a do sierpnia pewnie będą te z których ktoś zrezygnował ew te co nie mają zbyt dobrych opinii

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

a do mojego rok i 4 msc niech ten czas szybciej leci bo go pogonię jak nie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:50   #2826
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Hej Opowiedz coś o sobie, o Was. Skąd jesteście, kiedy sie zaręczyliście, jak długo jesteście razem???
I tak jak już wcześniej wspomniano wszystko zależy od tego gdzie będzie ślub. Jedne regiony są bardziej oblegane, inne mniej.

Wczoraj zapomniałam dodać, że w końcu sama byłam na przejażdzce rowerowej, bo TŻ spał po południu. Byłam w lesie i widziałam sporo przebiśniegów, także wiosna idzie wielkimi krokami.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:03   #2827
tenebrosa
Wtajemniczenie

andzya, witaj! Ślubujecie równo 2 miesiące po nas

Maripossa, D0tk4, kicia, Ewusia_marchew
- dziękuję za odpowiedzi odnośnie teściów. Moja teściowa nie ma nic przeciwko wyprowadzce - właśnie teoretycznie dopinguje nas do tego, żebyśmy jak najszybciej wykończyli dom i w nim zamieszkali (bez niej oczywiście). Tylko, że na słowach się kończy niestety, a jak przychodzi co do czego to nagle uświadamia sobie, że za kilka miesięcy jej synek się wyprowadzi na stałe, co jest dla niej niezwykle trudne do przyjęcia, i gdy my chcemy z TŻ zająć się sprawami domu to ona ma dla TŻ tysiąc ważniejszych spraw do załatwienia i jest obrażona, że TŻ wybrał jeżdżenie ze mną po sklepach z płytkami, a nie realizację planu dnia jaki mu mamusia na sobotę wymyśliła. Chodzi o taką fałszywość - ona jedno mówi, a drugie robi i to robi w tym kierunku, aby nam utrudnić tą przeprowadzkę. Najbardziej to mi szkoda TŻ, bo on musi znosić jej humory. Nie chcę jej przypisywać złych intencji i nie staram się wcale wyszukiwać powodów, aby odnosić się do niej z antypatią, ale to jak ona traktuje TŻ leży mi na sercu i bardzo się nie podoba, bo to permanentna kumulacja negatywnych emocji i napięcia pt. czy się mama obrazi czy nie. No ale to są już relacje tylko między nimi i nie moją rolą jest się do nich wtrącać. Pogadałam jeszcze wczoraj z moją mamą o tym i trochę mi lepiej. Wiem, że po prostu musimy robić z TŻ swoje i nie poddawać się negatywnym wpływom teściowej.

Idę czytać teorię do pracy mgr

Miłego popołudnia!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-03-14 o 12:05
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:05   #2828
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
witamyjabym równiez nie czekała do sierpnia lub wrzesnia z fotografem, kamerzystą, zespołem a przede wszystkim salą, bo zostaną wam same spady zalezy czy mieszkasz w wiekszym mieście, gdzie najlepsze restauracje w mig sie rozchodzą czy w mniejszym miasteczku, gdzie nie ma aż takiego długoterminowego zaklepywania.
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Jestem
Boże jak mnie ten weekend wykończył!
Wczoraj miałam zajęcia od 9-20! myślałam że zejdę...
My wciąż stoimy w miejscu. Czekamy na wypłatę TŻ, aby zamówic fotografa którego mamy już wybranego (i modle sie aby wciąż data była wolna)
Wciąż nie wiem co z zespołem. jakoś nie potrafimy się zdecydować a i odmienne gusta dają się we znaki.

Mykam się dotleniać bo jestem tak niewyspana, zmęczona itp że nie wiem co ze mną będzie
najlepiej zazdwoń i sie zapytaj czy termin wolny, jak tak to czy mółby go dla was zaklepac na pare dni,że zdecydowaliście sie na jego usługi tylko czekacie na wypłatę, żeby móc wpłacic jemu zaliczkę.
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:07   #2829
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej Opowiedz coś o sobie, o Was. Skąd jesteście, kiedy sie zaręczyliście, jak długo jesteście razem???
I tak jak już wcześniej wspomniano wszystko zależy od tego gdzie będzie ślub. Jedne regiony są bardziej oblegane, inne mniej.
Zatem tak : MAm na imię Agnieszka i jestem z Wrocławia Jesteśmy ze sobą rok, ale znamy się bardzo dobrze 5 lat, razem zaczęliśmy studia i razem je w tym roku kończymy ( ten sam kierunek) .

Wiem,że może dużo z Was uzna to za mało romantyczne, ale oficjalnych zaręczyn jeszcze nie było. Ja już to kiedyś przerabiałam i źle się skończyło. Oczywiście symbol się pojawi w odpowiednim momencie, ale nie będzie to dla mnie wielkie zaskoczenie, mimo,że nie będę wiedziała kiedy to się stanie.

Generalnie powiem Wam,że sama nie wiem od czego mam zacząć Mówicie,że sierpień-wrzesień to już późno na załatwianie, ale tak wymyśliliśmy ze względu na obronę mgr no i pracę.

Może coś doradzicie ?
A zapomniałam dodać,że obydwoje jesteśmy z Wrocławia i to właśnie tu lub gdzieś w okolicy chcemy zorganizować ślub.
Stary 2011-03-14, 12:09   #2830
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Witam
jestem tego samego zdania co dziewczyny... terminy od czerwca do września są strasznie oblegane. Radze zadzwoń do kilku sal tak orientacyjnie czy jest taki termin żebyś wiedziała na czym stoisz.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:21   #2831
Madzionella
Rozeznanie

Hej Dziewczynki! Jak wybyłam z wątku w sobote wieczorem, tak dopiero teraz z powrotem mnie przywiało i to dosłownie. Zrobilismy sobie wczoraj z TŻ-tem wycieczkę w Tatry, a konkretnie do Doliny Kościeliskiej, więc trzeba było się odkleić od lapka na cały dzień. Halny taki ze głowę urywało, ale i tak przebojem wyjazdu byla jazda na butach po lodzie na szlaku. Tak tak, nawet w dolinach wciąż jest sporo śniegu.

Co do spraw weselnych i innych tego typu - nie wiem czy jest przedział PM o wzroście 160 - 165, ale ja się do takiego nadaję, w dowodzie osobistym jak byk stoi 165 cm. W rzeczywistości chyba tez jest tylko, zalezy od tego czy dobrze się wyśpię :P Co do wagi - 52 - 54, w zależności od poziomu objadania się. No i chyba nie będę się specjalnie odchudzać, jedynie jesli już może popracuję nad uprawianiem sportu, czyli zacznę regularnie chodzić na basen.

Co do symboliki daty ślubu - jesli patrzeć na ilośc wielokrotności 7 w tej dacie to mamy 3* 7 w dniu i 7 w miesiacu, w sumie 2+1+7+2+1+2=15. Ale generalnie ja bym się tam numerologią nie przejmowała, bo ani cyferki ani r w nazwie miesiaca szcześcia nam nie zapewni, jedynie wzajemna miłość i szacunek.

A co do spraw bieżących - przyrost pracy magisterskiej równy zeru, jak były 63 strony tak są nadal. ;] Jakoś nie mogę się zebrac żeby napisać ten cholerny podrozdział o notariuszach, a czas goni, bo do konca marca chcę mieć oddane pół pracy, czyli musze napisac 1 i 1/3 rozdziału. No i załamałam się, bo zadzwoniłam dziś żeby dowiedzieć się jakie są terminy operacji zacmy dla mojego dziadka w jednym ze szpitali, pani powiedziała, że dopiero 21.08.2012. Czyli miesiac po naszym ślubie. A ja bym chciala żęby mój dziadzio w tym dniu widział mnie dobrze.

To chyba tyle u mnie, teraz musze się przygotować do pracy. I coś mi się wydaje, ze jak bedę siedzieć na wizażu, to nic z tego nie będzie :P Ale co tam, raz się żyje...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Zatem tak : MAm na imię Agnieszka i jestem z Wrocławia Jesteśmy ze sobą rok, ale znamy się bardzo dobrze 5 lat, razem zaczęliśmy studia i razem je w tym roku kończymy ( ten sam kierunek) .

Wiem,że może dużo z Was uzna to za mało romantyczne, ale oficjalnych zaręczyn jeszcze nie było. Ja już to kiedyś przerabiałam i źle się skończyło. Oczywiście symbol się pojawi w odpowiednim momencie, ale nie będzie to dla mnie wielkie zaskoczenie, mimo,że nie będę wiedziała kiedy to się stanie.

Generalnie powiem Wam,że sama nie wiem od czego mam zacząć Mówicie,że sierpień-wrzesień to już późno na załatwianie, ale tak wymyśliliśmy ze względu na obronę mgr no i pracę.

Może coś doradzicie ?
A zapomniałam dodać,że obydwoje jesteśmy z Wrocławia i to właśnie tu lub gdzieś w okolicy chcemy zorganizować ślub.

Wcale nie jest za późno, nie stresuj się tak. Najlepiej podzwoń po kilku salach, pojedźcie. U mnie w Niepołomicach pod Krakowem jest tak, że na 2012 spokojnie można coś zarezerwować i wcale nie sa to miejsca spoza wyboru. Nie ma co napędzać paniki, bo niedlugo będzie tak, że zaraz po komunii dziewczynkom trzeba będzie rezerwować sale na ślub, bo taka będzie panika. Jak to mówią - relax take it easy. Przede wszystkim najwazniejsze jest by zgrac kościół i salę, resztę spokojnie da się załatwić. We Wrocławiu na pewno zajdziecie cos dla siebie, nie wierzę żeby wszystkie możliwe sale były zarezerwowane, no chyba aż tyle slubów nie ma. Ja tam spokojna jestem.

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:24   #2832
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Witaj ! Czy za późno to wszystko zależy od regionu. U mnie, gdy ustalałam datę w październiku to już było ciężko wszystko zgrać. Najlepiej podzwoń i popytaj jak u Was z terminami...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:29   #2833
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena832 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny
Chciałam Was zapytać .....czy się stresujecie, jak myslicie o dniu slubu?
Mnie juz brzuszek boli na sama mysl
Nie wiem jak dam rade.....wiem pewnie mnie wysmiejecie ze to jeszcze ponad rok ale ja sie juz stresuje,jestem nerwuskiem
Ja się w ogóle nie stresuję samym ślubem, może odrobinę organizacją, ale poza tym to nie... A masz jakieś powody do nerwów? Bo tak bez powodów to się człowiek zwykle nie denerwuje chyba...

Cytat:
Dziękuję dziewyczyny za wszytskie porady co do fotografa
Utwierdziłście mnie w przekonaniu, że lepiej zrezygnować z jego usług, dodatkowo myslałam, że tylko mnie się nie podobają jego zdjęcia i może wybrzydzam, ale cisze się, że to nie tylko moje zdanie.
Kochana, nawet gdybyśmy wszystkie piały na jego cześć, a Tobie by się te zdjęcia nie podobały, to nie warto brać! TOBIE ma się podobać, Tobie i TŻtowi, bo to Wam będzie robił zdjęcia i one muszą być takie, jak chcecie. Każdemu przecież co innego się podoba, bo każda z nas ma inny gust, podejście do zdjęć, inny charakter i nie każdy fotograf dobrze uchwyci charaktery danej pary.
A już w ogóle jak z facetem nie ma kontaktu, to dawno bym go skreśliła, żeby nie wiem, jak był chwalony przez ciotkę czy kuzynkę. Z Wami ma się kontaktować, a nie z ciotką. Kompletny brak profesjonalizmu. Szukajcie czegoś idealnego dla Was, a możecie jeszcze być naprawdę zaskoczeni, jak już znajdziecie

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Witaj
A co do Twojego pytania - gdybyś brała ślub w sobotę, to TAK, uważam, że będzie już za późno załatwiać po wakacjach. Ale z tego, co widzę, chcecie urządzić wesele w piątek, tak? Czy pomyliliście daty? Jeśli piątek, to możecie później zacząć załatwiać, pod warunkiem oczywiście, że to będzie wesele jednodniowe Natomiast na wrześniową sobotę załatwianie w wakacje może być strzeleniem sobie w stopę.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja w kwestii sukni jestem raczej tradycjonalistką. Długa biała suknia. Nie koniecznie księżniczkowa ale napewno biała i długa. Widziałam film z jednego wesela gdzie PM miała kremową suknię za kolano. I cóż gdyby nie pan młody nie było by wiadomo gdzie ta PM w tym tłumie jest
Ja tradycjonalistką nie jestem w ogóle, ale jednak zawsze, jak sobie siebie wyobrażałam na własnym ślubie, to tylko w pięknej długiej białej sukni Więc wyjątkowo w tej kwestii nie będę rewolucjonistką i nabędę piękną, długą białą suknię Najlepiej z cudnymi, delikatnymi falbankami Ale absolutnie bez żadnego trenu i koła, bo mi się w ogóle nie podobają
Sikać też wolałabym sama

Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość
Macie dziewczyny juz na oku jakies fajne zaproszenia na slub? ja musze sie przyznac ze juz szukalam znalazlam moze 1-2 na allegro fakies takie naprawde oryginalne i ladne

Co do pogody... ja sie troche jednak obawiam mamy takiego pecha, ze zawsze jak na wakacje gdzies wyjezdzamy to pada nawet jak do Turcji polecielismy to pierwszy dzien troche padalo - pierwszy raz od pol roku ale ogolnie pytlo pieknie pozniej Dlatego boje sie, ze w dniu slubu tez bedziemy miec deszcz... oby niee!!
My projektujemy swoje zaproszenia, będą zupełnie inne, niż tradycyjne, więc raczej nie oglądam zaproszeń w necie. ALe niektóre z Dziewczyn to juz nawet są w trakcie tworzenia swoich, więc produkcja zaczyna iść pełną parą
Myślę, że my zrobimy projekt (na kompie i będziemy drukować) koło wakacji, jak będziemy już po studiach i wreszcie będziemy mieć czas na myślenie.

A co do pogody w dniu ślubu... Nic nie zepsuje nam naszych najlepszych dni, nawet deszcz i zawierucha! Aczkolwiek fakt, że lepiej by było, żeby pogoda dopisała. Ale jak nie dopisze, to też się nic nie stanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że od wczoraj męczy mnie jedna sprawa z teściową i nie wiem czy ona mi całej radości z tej przeprowadzki nie odbierze. Mam nadzieję, że nie, ale wczoraj jak zobaczyłam jej humorek przy TŻ, to stwierdziłam, że jak takie sytuacje mają się częściej powtarzać, to ja tego nie wytrzymam. Niby to nie za nią wychodzę za mąż, ale mam wrażenie, że jednak cały czas będę narażona na jakąś presję psychiczną, ale tego nie zdzierżę, bo zawsze byłam bardzo niezależna i nie jestem zwykła się podporządkowywać w życiu prywatnym/osobistym komukolwiek. Muszę znaleźć na nią sposób. Ehh, więcej może na poczcie napiszę...
Nie wiem, co się stało z Twoją wiadomością na poczcie, bo nie mogę jej znaleźć, ale wczoraj przeczytałam, więc krótko Ci tu odpiszę.
Myślę, że mamy bardzo podobne Teściowe Póki jest wszystko zgodnie z Jej planem, wszystko jest cudnie i wszyscy się kochają. Ale kiedy tylko ktoś zrobi coś nie po Jej myśli, zamienia się w małego diabełka Podejrzewam, że może nawet później żałują swojego zachowania, ale w danym momencie nic nie potrafią na to poradzić, bo uważają, że czyjś sprzeciw jest wymierzony prosto w Ich serce i jeszcze to przeżywają
Proponuję nie przejmować się tym (wiem, łatwo powiedzieć) i dalej robić swoje i cieszyć się razem z TŻtem z wszystkich Waszych osiągnięć. Natomiast Teściowa tak naprawdę cieszy się razem z Wami, ale to był po prostu TEN dzień, kiedy TŻ się sprzeciwił. Albo się nauczy, że nie zawsze Synek będzie na Jej zawołanie, albo będzie się kisić w swoim zgrabnie wytworzonym w głowie nieszczęściu - ale to Jej wybór, nie Wasz, czy tym bardziej Twój

Wielocytowanie. Oo, ja wiedziałam wcześniej, że jest taki przycisk! Ale on mi nic nie mówił i nie umiałam go kompletnie używać! A więc, dla takich, jak ja, tłumaczę:
Między "Cytuj" a "Odpowiedz" jest taki przycisk "Wielocytuj ten post". Nie jest to, jak mi się zdawało przycisk do dzielenia na kilka części jednej wiadomości, który nie działa Klikając w niego, zaznaczamy, że ten post, chcemy zacytować w naszej odpowiedzi. Zaznaczając kilka, mamy kilka cytatów w odpowiedzi. Potem gdy już zaznaczymy wszystkie wiadomości, które chcemy w poście zacytować, Klikamy "Cytuj" bądź "Odpowiedz" i viola! Mamy wielocytowanie

Pogoda jest piękna, ale u mnie coś wieje mocno... Chciałam wyjść na rolki, ale chyba się nie odważę, bo jak mnie przewieje, to będę miała cały tydzień zwalony. Ale może później pójdziemy z TŻ na jakiś spacer.

Aaa, kupiliśmy wczoraj szafeczkę Niby żadne cudo, ale się cieszę Natomiast co do dywaników pod łóżko to powiem Wam, że te sklepy to jakaś totalna porażka... Albo drogie jak cholera, albo nic nie ma. Niby pełen sklep, a zupełnie nie ma z czego wybierać. To stwierdziłam, że dywanik nie jest mi tak niezbędny jak szafeczka i nie będę wywalać 130zł na kawałek miękkiego materiału, tylko poczekam, może jak pojadę w lubelskie, to coś znajdę. Podejrzewam, że będzie to samo i lepsze, a o połowę taniej.

Co do nart, to kocham je, jeżdżę odkąd praktycznie nauczyłam się chodzić i tak będę też moje dzieci wychowywać... W miłości do sportów. Już 2 lata nie byłam na nartach i strasznie mi już ich brakuje, ale kasy też, więc trzeba mi czekać....

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-14 o 12:38
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:35   #2834
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Witaj, opowiadaj o Was wszystko
A co do Twojego pytania - gdybyś brała ślub w sobotę, to TAK, uważam, że będzie już za późno. Ale z tego, co widzę, chcecie urządzić wesele w piątek, tak? Czy pomyliliście daty? Jeśli piątek, to możecie później zacząć załatwiać, pod warunkiem oczywiście, że to będzie wesele jednodniowe Natomiast na wrześniową sobotę załatwianie w wakacje może być strzeleniem sobie w stopę.
Nie,nie pomyliłam daty Ślub chcemy zrobić w piątek i oczywiście ma być to wesele jednodniowe Poprawiny dla najbliższych chcę zrobić u siebie w ogrodzie
Stary 2011-03-14, 12:38   #2835
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
zalezy czy mieszkasz w wiekszym mieście, gdzie najlepsze restauracje w mig sie rozchodzą czy w mniejszym miasteczku, gdzie nie ma aż takiego długoterminowego zaklepywania.
wiesz to nie koniecznie tak działa. Moje miasto ma ok 25 tys mieszkanców taka trochę dziura jak ja to mówię, no ale powiedzmy małe miasteczko to np na mojej sali która znajduje się poza miastem w lesie na lato było mało terminów czerwiec i sierpień już nic a lipiec trzy daty, a salę dalej było więcej terminów. Na sali gdzie robi Chatka też nie było już łatwo z datą jak ja pytałam a to też sala oddalona w sumie od większych miast o około15 km (nei wiem ile dokladnie). Także lepiej przejść się po konkretnych salach i popytać

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-14 o 12:41
Stary 2011-03-14, 12:41   #2836
Madzionella
Rozeznanie

do leny: też chwilami mam napady paniki przedślubnej, łącznie z tym że myślę o zwianiu sprzed ołtarza. Mój strach wynika z kilku czynników - po pierwsze - moja szanowna mama nie akceptuje faktu ślubu, robi z tego powodu afery, co więcej, w zasadzie z całymi przygotowaniami na tym etapie się ukrywamy, nie rozmawiam z nia na ten temat. No i to że moim rodzicom nie wyszło,a atmosfera wokół ich ślubu była taka sama. Po drugie - przysięga ślubna ma przynajmniej dla mnie wielką wagę, to nie sa słowa rzucane na wiatr, więc wciąz się boję czy to co łączy mnie i TŻ-ta to miłość, czy też coś innego. Ale, idąc za św. Augustynem "Dubito ergo sum" czyli wątpię więc jestem. Po trzecie - ja się kiepsko adaptuję do zmian, a slub to w życiu każdego z nas jednak rodzaj rewolucji, większa są tylko narodziny dziecka. No i oczywiście naturalne obawy, czy milość nie skończy się w dniu ślubu.

Na te wątpliwości i okropny strach mam jedno wyjście - o tym co mnie martwi rozmawiam z TŻ-tem. Nie ma innej opcji, jak zostaniesz z tym sama, to panika będzie narastać i w końcu albo zwiejesz, albo dojdziesz do wniosku że do ołtarza idziesz z przymusu a nie z własnej woli. Ja póki co kolejny napad paniki mam za sobą, jest wszystko ok. Poza tym - jak zarezerwowałam termin slubu w kościele to wbrew temu co podpowiadala mi moja panika, nie czulam strachu, a niesamowitą radość. Więc chyba wszystko jest na swoim miejscu.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-14, 12:42   #2837
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,nie pomyliłam daty Ślub chcemy zrobić w piątek i oczywiście ma być to wesele jednodniowe Poprawiny dla najbliższych chcę zrobić u siebie w ogrodzie
oooo no to myślę ze nie będzie problemu piątki są mało oblegane...
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:43   #2838
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

No i to już jest dużo bardziej pocieszające
Powiedzcie, ile mniej więcej kasy potrzebuję przygotować na zarezerwowanie tych wszystkich rzeczy ?
Stary 2011-03-14, 12:52   #2839
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie, ile mniej więcej kasy potrzebuję przygotować na zarezerwowanie tych wszystkich rzeczy ?
myślę że około1500-2000zł, u mnie na salę trzeba wpłacić byłoa 1000zł 250 do fotografa, kamerzystę mam po znajomości więc nie wiem, a zespołowi zapłacę dopiero w czerwcu ale pewnie z 300 zł jako 10% całości

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

jak w piątek to zmienia trochę postać rzeczy ale też nie koniecznie bo jeżeli dzień później będzie wesele to np niektóre osoby dzień wcześniej stroją salę czy ogólnie właściciel sali może nie chcieć tak zrobić bo wiadomo wesele trzeba wszystko ugotować i przygotować a jak następne jest następnego dnia to może się bać że się z czymś tam nie wyrobi. Także o takie kwestie też trzeba się dopytać

Stary 2011-03-14, 13:09   #2840
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
u mnie w mieście zespoły kamerzysci i fotografowie to nawet daja specjalne rabaty 500-700zł na wesela w piatki

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

ja wstepnie zarezerwowalam kamerzyste i fotografa za 3000zł łącznie bardzo się cieszę teraz tylko zespół
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:16   #2841
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość

ja wstepnie zarezerwowalam kamerzyste i fotografa za 3000zł łącznie bardzo się cieszę teraz tylko zespół

a teraz jadę na zajęcia... jedne sobie dziś odpuściłam bo miałam się uczyć ale eh nie wchodzi mi nic :/ więc miłego popołudnia

Stary 2011-03-14, 13:18   #2842
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:

a teraz jadę na zajęcia... jedne sobie dziś odpuściłam bo miałam się uczyć ale eh nie wchodzi mi nic :/ więc miłego popołudnia
Kiciu, a czego Ty sie tak zaciekle uczysz?

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-14, 13:23   #2843
(kicia)
Zakorzenienie

Aparatury przemysłu spożywczego. A takie głupoty. eh takie sobie studia wybrałam to teraz mam. No dobra juz wyłączam ten wizaż bo w życiu na tego busa nie dojdę

Stary 2011-03-14, 13:27   #2844
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Aparatury przemysłu spożywczego. A takie głupoty. eh takie sobie studia wybrałam to teraz mam. No dobra juz wyłączam ten wizaż bo w życiu na tego busa nie dojdę
A jaki to kierunek studiów?
Ja dzisiaj też zrobiłam sobie wagary,to miały być jedyne moje zajęcia w tym tygodniu.
Stary 2011-03-14, 13:35   #2845
Madzionella
Rozeznanie

to widzę ze cos ciekawego Ja póki co walczę z angielskim tekstem o przestępczości nieletnich.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
A jaki to kierunek studiów?
Ja dzisiaj też zrobiłam sobie wagary,to miały być jedyne moje zajęcia w tym tygodniu.
hihi, ja tez dziś zwagarowałam z seminarium. Po prostu stwierdziłam, że skoro nic nowego nie napisałam to nie ma po co iśc. ale w tym tygodniu się poprawię i napisze ten fragment o notariuszach, obiecuję.

Aha, to moja jedyna godzina zajęć w tygodniu.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-14, 13:36   #2846
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
to widzę ze cos ciekawego Ja póki co walczę z angielskim tekstem o przestępczości nieletnich.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

hihi, ja tez dziś zwagarowałam z seminarium. Po prostu stwierdziłam, że skoro nic nowego nie napisałam to nie ma po co iśc. ale w tym tygodniu się poprawię i napisze ten fragment o notariuszach, obiecuję.

Aha, to moja jedyna godzina zajęć w tygodniu.

Ja mam swoje seminarium wynikowe za tydzień Jeszcze nic nie przygotowałam
Stary 2011-03-14, 13:45   #2847
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam swoje seminarium wynikowe za tydzień Jeszcze nic nie przygotowałam

U mnie na seminarium profesor nawet nam deadlinu na napisanie pracy nie wyznaczył, generalnie stawia na naszą samodzielność. Jedyne o czym przypomina, to to że władze uniwerku chca zebysmy sie obronili do 30 września. No i ofkors drugi bat, to egzamin na aplikację, na korporacyjne w tym roku jest 24 września, więc troche glupio jak ktos jednoczesnie uczy sie do obrony i egzaminu, poza tym - i tak wymagają od nas na egzamin co najmniej zaświadczenia że się obroniliśmy, więc obrona musi być wcześniej. I basta....

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-14, 13:52   #2848
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy. My np. w sali płaciliśmy 1500zł zaliczki. Generalnie z tego, co się orientuję, biorą zwykle między 1000 a 2000.
Fotograf, kamerzysta, zespół to przedział zaliczkowy 200-400 zł. My dajemy po 400, żeby później było mniej dopłacania
A tak w ogóle to na ile osób planujecie imprezę? Bo to też często ma znaczenie przy rezerwacji sali.

A tu mam coś z dedykacją dla wszystkich "piszących" magisterki (jak ja) bądź inne sraty pierdaty zwane pracami naukowymi Czyż nie jest to idealne podsumowanie?
http://demotywatory.pl/2825599/Dzisi...ac-pisac-prace

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:01   #2849
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Zależy. My np. w sali płaciliśmy 1500zł zaliczki. Generalnie z tego, co się orientuję, biorą zwykle między 1000 a 2000.
Fotograf, kamerzysta, zespół to przedział zaliczkowy 200-400 zł. My dajemy po 400, żeby później było mniej dopłacania
A tak w ogóle to na ile osób planujecie imprezę? Bo to też często ma znaczenie przy rezerwacji sali.

A tu mam coś z dedykacją dla wszystkich "piszących" magisterki (jak ja) bądź inne sraty pierdaty zwane pracami naukowymi Czyż nie jest to idealne podsumowanie?
http://demotywatory.pl/2825599/Dzisi...ac-pisac-prace
Hahahaa...... zabójcze. Ale niestety ja, jako osoba uczulona na sprzątanie i kochająca twórczy nieład nie mam takich wymówek. W przypadku ostatniego weekendu powodem braku kolejnej czesci pracy był chwilowy brak lexa, poniewaz ujotowski extranet był niedostępny. :P

A co do zaliczek, w lokalu w ktorym mamy wstępna rezerwacje, obowiązuje zaliczka 1000 zł, niezależnie od ilości osób. W lokalu, który obejrzeliśmy w sobotę pani powiedziała nam ze w zależności od liczby gości od 500 do 1000 zl.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2011-03-14, 14:04   #2850
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena832 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny
Chciałam Was zapytać .....czy się stresujecie, jak myslicie o dniu slubu?
Mnie juz brzuszek boli na sama mysl
Nie wiem jak dam rade.....wiem pewnie mnie wysmiejecie ze to jeszcze ponad rok ale ja sie juz stresuje,jestem nerwuskiem
U mnie totalny luz Zacznę się stresować dopiero tydzień przed ślubem. Obecnie nie mogę się doczekać wycieczek po salonach z sukniami

Cytat:
Hej dziewczyny !!!
Dołączam się do Was
Witaj Lepiej jakbyś się już wstępnie zorientowała jak tam sprawy stoją. Ja musiałam zacząć rezerwować wszystko pół roku temu, bo tak napięte terminy były

Cytat:
A mi jutro stuknie równe 1,5 roku

U mnie również przepiękny dzień. Aż chce się żyć Uwielbiam wiosnę. Szkoda tylko, że nie potrwa długo bo już ma się pogoda psuć w najbliższych dniach
Zamówiłam satynowe poszwy na pościel do naszego wspólnego łoża przedmałżeńskiego i kurier miał dzisiaj dostarczyć, ale go nie widać jeszcze. Wkleję Wam zdjęcie

O o wilku mowa właśnie zajechał przed domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg man8.jpg (126,4 KB, 27 załadowań)

Kallos Sthenos - Piękno i Siła

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2011-03-14 o 14:18
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości