|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam poniedziałkowo,
trochę widzę naskrobałyście ( hmm, na chwilę zostawić Was same;-)) Teraz lecę do pracy, ale wieczorem postaram sie nadrobić. Wczoraj od obiadu do wieczora na dworze siedzieliśmy, zrobiłam chyba tysiąc zdjęć;-) Dzisiaj myślę,że podjedziemy do mojej przyjaciółki, bo ona juz skoncxzyła budowę i posiedzimy na słoneczku. U nas już 11 stopni o tej porze, ciekawe co będzie później. Miłego dzionka życxzę.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
Witam, Dzień dobry!!!
Choć dla kogo dobry, dla tego dobry... U nas chorowicie - Leon w nocy temperatura 39,5. Moje dzieciaki prawie nigdy nie chorują aż tak i nie mają takiej wysokiej temperatury, więc nocka dla mnie była nieprzespana... No, ale już jest lepiej. Millkę męczy jeszcze katar, czasem kaszel. tarasia - u nas też nie a grzebalnie. Tzn. są dwa takie stoły i można tam grzebać, ale generalnie są to wielkie hale z wieszakami - te na wagę też są na wieszakach, górnych i dolnych... Jest co robić. Przy takiej temperaturze ubieram Millce body, zwykle krótki rękaw lub bez, bluzkę i taką wiosenną kurtkę. Pod spodnie zwykle jeszcze rajstopy, ale czasami wychodzi i bez rajstop... W zimowej kurtce albo ogólnie zbyt grubo ubrana może się spocić, do tego wiatr i wtedy choróbsko gotowe. Wolę więc nie przegrzewać. karenina - współczuję Wam, ale sama nie jesteś (choć to żadne pocieszenie) - my też w domu. elalank - ja mam blisko hurtownię z artykułami do decu, biżuterii, filcu itp. Zawsze jak tam jestem, to kupiłabym wszystko. Szkoda, że doba ma tylko 24h i później brak czasu na realizację pomysłów. Póki co, też szyję jak mi się uda. katevalley - gratuluję ząbków. Moja Millka też wyłazi na schody jak tylko zobaczy otwartą bramkę... A jakie ma tempo!!! gochaa- Twoja stwora rewelacja!!! wywa - jest nas więcej, więc możemy założyć Klub Matek Zdołowanych ![]() Always Perfect - moja Millka je łyżeczką czy widelcem i idzie jej to dość ładnie. Oczywiście czasem jeszcze je rączkami, a nawet prosi, żeby ją pokarmić... U nas jest tak: 8 - śniadanie: owsianka, chleb z serem, ser biały, jajecznica, różnie... 10 - jogurt naturalny albo owoce 12 - obiad 15 - znów przekąska: owoce, brokuły... 18 - kolacja: grysik, kasza jaglana... Oczywiście w międzyczasie czasem jakieś chrupki... katekatee - muszę się wybrać na ten film, tylko nie wiem czy mi się uda teraz... konspiracja - jeszcze nie raz będziemy ryczeć ![]() ![]() bogus85 - fajny taki plac zabaw z organizowanymi zabawami. Też chcę jak najczęściej Millkę rzucać w towarzystwo innych dzieciaków. Muszę tylko zacząć jeździć autem, bo u mnie na wsi placów zabaw brak - mamy przed domem, ale tu znów brakuje dzieciaków ![]() Ok, zmykam, bo czuję nieświeży powiew z pieluszki Mi. Może porobię zdjęcia kolejnej porcji ciuchów, ale nie wiem... Zobaczę. Włąśnie dzwoniłam do przychodni i Pani mi mówi, ze do mojego lekarza rodzinnego mam się zapisywać trzy dni wcześniej - powiedziałam jej, że to trudne, jeśli dziecko dostało temperaturę w nocy... Ech... Wiem, że to nie jej wina, ale wkurza mnie taka sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak zabawa na placu zabaw ![]() ![]() My właśnie pierwszy raz byliśmy w sobote na takim placu, to Amelka chciała latać do chłopaków takich z podstawówki, bo grali w kosza a jej się to strasznie podobało. Ale też widzę, że umie już się bawić i z rówieśnikami i ze starszymi. Z tymi starszymi to nawet lepiej ![]() ![]() Witam poniedziałkowo!!! My wczoraj byliśmy u rodzinki pół dnia i jakoś tak zeszło. Idzie Amelce kolejna 3 i znów noce nie przespane ![]() Amelka ze swoją siostrzyczką się bawiła i jeszcze z jakąś dziewczynką i tak fajnie to wyglądało ![]() ![]() Wywa - wow zazdroszczę już 11 ![]() jo@śka - u mnie na wsi też brak placu. I też jechaliśmy do miasta, na plotki z koleżanką. Duzo zdrówka dla dzieciaczków!!! ![]()
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać, ze moje dziecko ostatnio przynosi książki i mówi "czita" (czyta - no coś pomiędzy i a y), a dziś jedząc śniadanie, pokazała na kubek i powiedziała "pić"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#817 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() a moja stwora wylałą dziś olej, pół kuchni było uciapane. Ponad godzine to sprzątałąm bo woda jeszcze nie zagrzana z rana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#818 |
Wtajemniczenie
|
a te rajstopy takie grube czy cienkie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Przepraszam że nie odnosze sie i wpadam tak od czasu do czasu ale mam znowu pytanie do Was ![]() Jak Wasze dzieciaki śpią w nocy? Przesypiają bez pobudek, są karmione mlekiem? Podajecie coś do picia tj. wode? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||
Zakorzenienie
|
nic dziwnego, to jest wkurzające
![]() Cytat:
![]() ![]() szczerze mówiąc - tak podejrzewałam ![]() Cytat:
![]() Oleńka to różnie ale raczej przesypia. Smoczek sobie potrafi znaleźć sama w łóżeczku więc nawet jak się obudzi to my nie musimy do niej wstawać ![]() ~~ Byłyśmy już na spacerku i zaraz idziemy na połudnową drzemkę tzn Olka więc sobie chwilkę odpocznę ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-14 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() byłyśmy już w lidlu i kupiłam 2 komplety bielizny ![]() ![]() Cytat:
![]() place zabaw są bardzo fajne ![]() a co dokładnie Ci się śniło? ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Konspi- biedny Staś! na pewno przeszłaś mega stresa idę gotować zupkę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boguś też myślę ze może powinnaś za kilka dni powtórzyc test ![]() ![]() ~~ Uśpiłam dziecko swe i teraz będę składała ubranka popijając kawkę z cynamonem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Ja juz po pracy, Kamilka zasnela ale strasznie marudna jest przez ten katarek, zmykam pewnie cos zrobil skoro spi ![]()
![]() |
#824 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj to niedobrze ![]() ![]() Cytat:
Jej, az dostalam gesiej skorki jak przeczytalam o figurce... ![]() ![]() Cytat:
![]() Eeeehhh...nawet nie chce mi sie pisac szczerze mowiac...niby jest lepiej, bo wczoraj pierwszy dzien od tygodnia nie obudzil sie z goraczka...tylko pozniej troche podskoczyla i dalam mu nurofen, ale i tak bym dala przeciwbolowo... Tez uwielbiam patrzec jak André bawi sie w otowczeniu innych dzieci ![]() Tak w ogole to czesc ![]() nie mam weny...nie chce smecic na watku dlatego niewiele pisze... Maly czuje sie lepiej, od wczoraj ladnie sie bawi, goraczka coraz rzadziej. Ale te cholerstwa caly czas ma...teraz przed drzemka smarowalam mu pysia tym co tam trzeba i przy gornej dwojce byla taka jakby skorka, przemylam ja i nagle zalalo sie wszystko taaaak iloscia krwi... ![]() ![]() Ide po kawke... Czy ktos wie co sie dzieje z Agusia?? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-14 o 12:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie, przyszlam sie przywitac i to chyban tylko tyle teraz bo natchnienia calkiem brak
Bogus, witaj ![]() ![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do was takie pytanko Bo Kamilka ma takie żółte paznokcie u nóg sczególnie te u duzych paluszkow wasze dzieciaczki tez tak maja??
#827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko dobrze u waszej trojki? ![]() Cytat:
André nie ma zoltych paznokci u nog, ale u tych 2 najmniejszych paluszkow ma takie troche nieladne - grubsze, trudno je podciac i wlasnie troche zoltawe... ![]() Na jednym forum wyczytalam, ze mozna isc z tym do dermatologa i spytac o badania mikrobiologiczne... ![]()
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu Ola nie ma żółtych. Ma za to strasznie podkulone i boję się że jej wrosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilka wlasnie tez ma takie grubsze kurcze no nie wiem pewnie jak bede na szczepienie szla z Kamilka to zapytam lekarza co o tym mysli... ![]() simpatica to obcinaj jak najbardziej na prosto nie zaokraglone ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co do podkulonych paznokci..ja od dziecka mam takie podkulone i malych palcow u nog ale mi nie wrastaja i nigdy nie wrastaly...jedyne co pilnuje to to zeby zawsze byly podciete a ze mi wolno rosna to tak gdzies raz na 5-6 tygodni musze podciac
Olimpii pazurki u raczek rosna jak szalone...a u nozek....duzo wolniej...tez gdzies raz na miesiac wystarczy obciac a wlasnie mialam pytac jak jest u was z myciem wlosow...mpoja drze sie okropnie przy splukiwaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
dżizys a ja myslałam że właśnie na odwrót
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
jak najbardziej, dziekuje
![]() poza tym tylko, ze ja jestem juz od kilku tygodni podziebiona, przepracowana i musze cierpliwie (moj najwiekszy problem ![]()
#833 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja pzesypia całą noc i kolo 5 - 6 rano budzi się na mleczko. teraz od kilku dni budzi się z przeraźliwym wrzaskiem i nie wiem czy to zęby czy jakieś koszmary nocne Cytat:
Cytat:
mniej więcej jak tu : (3:48) http://www.youtube.com/watch?v=hROisJDlnD4 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Jak to mnie nie było w poprzedniej części??? Byłam kilka razy ![]() ![]() Może napiszę co u nas ![]() ![]() ![]() Karenina trzymam kciuki za zdrówko Andre i gratuluje mamusiom, które są zafasolkowane ![]() Moja Olcia tez ma takie żólte grube pazurki i też się zastanawaiam co to jest i mam nadzieję że nie żadna grzybica.
#835 |
Zakorzenienie
|
Kamilka spi wiec korzystam z chwili i szukam jakiegos fajnego scenariusza i piosenek na dzien mamy i taty
![]() ![]() ![]()
#836 |
Zadomowienie
|
samanthhha moja przyspia noc ale czasem się przebudzi bo smoka nie ma
![]() ![]() pietrusia moja nie ma ale jak będziesz u lekarza to lepiej zapytać. Ja jak obcinam paznokcie np. u nóżek to niby prosto, ale w tedy ma po bokach ostre i zdarzyło się tak że wbijało się w drugi paluszek obok i miała zaczerwienione musiałam obciąć czyli zaokrąglić więc nie wiem jak mam obcinać jej te paznokcie. Musialabym jej wypiłować, ale nie ma szans bo przy obcinaniu mi się wyrywa. gucia6 żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli ![]() jo@śka brawa dla Mi ![]() ![]() konspiracja dobrze że nic się nie stało oprócz guza ![]() elalank może jej to przejdzie ![]() karenina19 biedny Andre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to znaczy ze jej jajko przelewały co to robily bo pierwsze słysze ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-03-14 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#839 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() KOCHAM GÓRY!!!! ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co się dzieje z Agusią... Cytat:
![]() Cytat:
My zaliczyliśmy spacerek ![]() ![]() ![]() u nas już 17 na plusie ![]() Bobry już zaczęły swoją działalność, ptaszki pięknie ćwierkają, słoneczko świeci, a nawet widziałam Bociana ba nawet 2 ![]()
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bociana jeszcze nie widzialam w tym roku ale mysle ze juz niedlugo powinien sie pokazac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.