Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 07:52   #811
wywa
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Witam poniedziałkowo,
trochę widzę naskrobałyście ( hmm, na chwilę zostawić Was same;-))
Teraz lecę do pracy, ale wieczorem postaram sie nadrobić. Wczoraj od obiadu do wieczora na dworze siedzieliśmy, zrobiłam chyba tysiąc zdjęć;-)
Dzisiaj myślę,że podjedziemy do mojej przyjaciółki, bo ona juz skoncxzyła budowę i posiedzimy na słoneczku. U nas już 11 stopni o tej porze, ciekawe co będzie później. Miłego dzionka życxzę.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:08   #812
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy w z wizytą rodzinną, ale miala bardzo zły koniec, bo Staś się tak zagrzebał na jednym regale,że spadla na niego figurka z półki ach, poryczałam sie oczywiście i mam dzisiaj dość wszystkiego. Tak malo trzeba... na szczęście skończyło się na guzie tylko, ale musiało go to strasznie boleć
najważniejsze że nic sie nie stało
Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Zaczelismy chodzic z malym do parku z placem zabaw, gdzie jest mnostwo maluchow i organizowane mnostwo roznych zabaw. Polecam wszytskim, takie zabawy z innymi dziecmi. To jest nieprawdopodobne, jak bardzo moj synek sie zmienil w ciagu zaledwie kilku dni, jak duzo sie nauczyl od innych dzieci, jak bardzo do nich lgnie, obserwuje i nasladuje. Fantastyczne uczucie, widziec jak sie bawi z dziecmi w swoim wieku, a takze z dwu- i trzylatkami.
masz rację, dzieci od siebie szybko sie uczą i oczywiście tak jak piszesz - miło patrzec na postępy maluszka
Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo,
Teraz lecę do pracy, ale wieczorem postaram sie nadrobić. Wczoraj od obiadu do wieczora na dworze siedzieliśmy, zrobiłam chyba tysiąc zdjęć;-)
Dzisiaj myślę,że podjedziemy do mojej przyjaciółki, bo ona juz skoncxzyła budowę i posiedzimy na słoneczku. U nas już 11 stopni o tej porze, ciekawe co będzie później. Miłego dzionka życxzę.
w takim razie miłej pracy u nas też pogoda zapowiada się pięknie - już zaczełam robic pranie w związku z tym

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:10   #813
jo@śka
Rozeznanie

Witam, Dzień dobry!!!
Choć dla kogo dobry, dla tego dobry... U nas chorowicie - Leon w nocy temperatura 39,5. Moje dzieciaki prawie nigdy nie chorują aż tak i nie mają takiej wysokiej temperatury, więc nocka dla mnie była nieprzespana... No, ale już jest lepiej. Millkę męczy jeszcze katar, czasem kaszel.
tarasia - u nas też nie a grzebalnie. Tzn. są dwa takie stoły i można tam grzebać, ale generalnie są to wielkie hale z wieszakami - te na wagę też są na wieszakach, górnych i dolnych... Jest co robić.
Przy takiej temperaturze ubieram Millce body, zwykle krótki rękaw lub bez, bluzkę i taką wiosenną kurtkę. Pod spodnie zwykle jeszcze rajstopy, ale czasami wychodzi i bez rajstop... W zimowej kurtce albo ogólnie zbyt grubo ubrana może się spocić, do tego wiatr i wtedy choróbsko gotowe. Wolę więc nie przegrzewać.
karenina - współczuję Wam, ale sama nie jesteś (choć to żadne pocieszenie) - my też w domu.
elalank - ja mam blisko hurtownię z artykułami do decu, biżuterii, filcu itp. Zawsze jak tam jestem, to kupiłabym wszystko. Szkoda, że doba ma tylko 24h i później brak czasu na realizację pomysłów. Póki co, też szyję jak mi się uda.
katevalley - gratuluję ząbków. Moja Millka też wyłazi na schody jak tylko zobaczy otwartą bramkę... A jakie ma tempo!!!
gochaa- Twoja stwora rewelacja!!!
wywa - jest nas więcej, więc możemy założyć Klub Matek Zdołowanych
Always Perfect - moja Millka je łyżeczką czy widelcem i idzie jej to dość ładnie. Oczywiście czasem jeszcze je rączkami, a nawet prosi, żeby ją pokarmić... U nas jest tak:
8 - śniadanie: owsianka, chleb z serem, ser biały, jajecznica, różnie...
10 - jogurt naturalny albo owoce
12 - obiad
15 - znów przekąska: owoce, brokuły...
18 - kolacja: grysik, kasza jaglana...
Oczywiście w międzyczasie czasem jakieś chrupki...
katekatee - muszę się wybrać na ten film, tylko nie wiem czy mi się uda teraz...
konspiracja - jeszcze nie raz będziemy ryczeć Dobrze, ze skończyło się tylko na guzie
bogus85 - fajny taki plac zabaw z organizowanymi zabawami. Też chcę jak najczęściej Millkę rzucać w towarzystwo innych dzieciaków. Muszę tylko zacząć jeździć autem, bo u mnie na wsi placów zabaw brak - mamy przed domem, ale tu znów brakuje dzieciaków

Ok, zmykam, bo czuję nieświeży powiew z pieluszki Mi. Może porobię zdjęcia kolejnej porcji ciuchów, ale nie wiem... Zobaczę. Włąśnie dzwoniłam do przychodni i Pani mi mówi, ze do mojego lekarza rodzinnego mam się zapisywać trzy dni wcześniej - powiedziałam jej, że to trudne, jeśli dziecko dostało temperaturę w nocy... Ech... Wiem, że to nie jej wina, ale wkurza mnie taka sytuacja.
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:28   #814
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Cześć w niedzielę. My już po małym spacerku. Położyłam spać Karolka i mam chwilę dla siebie. Tż mnie tak już wkurza ,że nie mam na nic sił. Znowu gdzieś zniknął nic nie mówiąc.
U nas strasznie ciepło. W słońcu 19 stopni, w cieniu 15. Zazwyczaj nie choruje, ale zawwsze na taki początek wiosny gorączka i kaszel. Zaraz chyb a płuca wypluję.
I w ogóle jest mi źle.
Tak tylko przyszłam się pożalić
Dużo zdrówka, a dla TŻ . U nas wczoraj było +13 dziś już słabiej, słoneczka nie ma ale już jest +6 ja myślę, że to w końcu wiosna przyszła!

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
i jak zwykle niedzielna ciszaaaaaaaaaaa
a my dziś byliśmy nad jeziorkiem, och jak było pięknie! Olka szalała też na placu zabaw
pokaż zdjątka?? jak masz mmm aż pozazdrościć można tego jeziorka

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam. Ostatnio jakoś tak ciężko mi się wbić na wątek Napiszę coś dziś bo jak jutro wpadnę w wir pracy to się ocknę dopiero w weekend. U Nas póki co ok. Byliśmy wczoraj z tżtem na "Sali samobójców" i jestem zaskoczona że w Polsce można produkować takie filmy a nie tylko głupie komedie. Niestety w kinie rzuciłam się na zimną colę i od rana strasznie boli mnie gardło. Ze mnie taki zdechlak że nawet zimnego pić nie mogę Modlę się żeby znowu nie zarazić Wikiego bo nie wiem co wtedy zrobię I już nigdy nie napije się zimnego napoju tylko żeby z mojej głupoty Wiki nie był chory
ZDRÓWKA!!!! a no słyszałam coś o tym filmie, ale jeszcze się nie wybieram, może za jakiś czas w necie będzie do ściągnięcia. Miłego tygodnia pracy

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
ło muszę tacie pokazac - on lubi takie ciekawostki
Katevalley fajnie Amelka na 4 fotce wyglada jakby biegła na przejście

Cytat:
My dzisiaj byliśmy w z wizytą rodzinną, ale miala bardzo zły koniec, bo Staś się tak zagrzebał na jednym regale,że spadla na niego figurka z półki ach, poryczałam sie oczywiście i mam dzisiaj dość wszystkiego. Tak malo trzeba... na szczęście skończyło się na guzie tylko, ale musiało go to strasznie boleć
uj dobrze, że tylko guz. a nic gorszego. Na mojego brata kiedyś cała półka poleciała ale też nic mu się za bardzo nie stało.

Cytat:
Boli mnie brzuch jak na okres, juz 6 dni sie spoznia, zrobilam nawet test i nic. Dziwne to, ostatni raz jak bolal mnie brzuch, a okresu nie bylo, byl Oli

Zaczelismy chodzic z malym do parku z placem zabaw, gdzie jest mnostwo maluchow i organizowane mnostwo roznych zabaw. Polecam wszytskim, takie zabawy z innymi dziecmi. To jest nieprawdopodobne, jak bardzo moj synek sie zmienil w ciagu zaledwie kilku dni, jak duzo sie nauczyl od innych dzieci, jak bardzo do nich lgnie, obserwuje i nasladuje. Fantastyczne uczucie, widziec jak sie bawi z dziecmi w swoim wieku, a takze z dwu- i trzylatkami.
hm... a za co mam trzymać kciuki??

Nie ma to jak zabawa na placu zabaw

My właśnie pierwszy raz byliśmy w sobote na takim placu, to Amelka chciała latać do chłopaków takich z podstawówki, bo grali w kosza a jej się to strasznie podobało. Ale też widzę, że umie już się bawić i z rówieśnikami i ze starszymi. Z tymi starszymi to nawet lepiej

Witam poniedziałkowo!!!
My wczoraj byliśmy u rodzinki pół dnia i jakoś tak zeszło. Idzie Amelce kolejna 3 i znów noce nie przespane bo pół nocy śpi z nami, bo tak by się co godzinę dwie budziła ;/ a ja się odzwyczaiłam od takiego wstawania...
Amelka ze swoją siostrzyczką się bawiła i jeszcze z jakąś dziewczynką i tak fajnie to wyglądało wcale ich nie było słychać

Wywa - wow zazdroszczę już 11
jo@śka - u mnie na wsi też brak placu. I też jechaliśmy do miasta, na plotki z koleżanką. Duzo zdrówka dla dzieciaczków!!!

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:53   #815
jo@śka
Rozeznanie

Zapomniałam napisać, ze moje dziecko ostatnio przynosi książki i mówi "czita" (czyta - no coś pomiędzy i a y), a dziś jedząc śniadanie, pokazała na kubek i powiedziała "pić" To się pochwaliłam, mogę iść.
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:11   #816
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, ze moje dziecko ostatnio przynosi książki i mówi "czita" (czyta - no coś pomiędzy i a y), a dziś jedząc śniadanie, pokazała na kubek i powiedziała "pić" To się pochwaliłam, mogę iść.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-14, 09:26   #817
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
fajne a na tym jednym zdjęciu to gdzieś na Gubałówce jesteście? Wózek tam wypchałaś? I w aqua parku też widzę szaleństwa no no pozazdrościc

ło muszę tacie pokazac - on lubi takie ciekawostki
~~
do klubu zapraszam- szybko
~~
Katevalley fajnie Amelka na 4 fotce wyglada jakby biegła na przejście
tak Gubałówka, nie musiałm wózka wpychać bo tam kolejka wjeżdza

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Zdrówka wszystkim choraskom!

Gocha ale wypadzik, a gdzie byliście? Foty piękne, ach te ukochane górki zazdroszczę...

nocleg w Poroninie, baseny w Bukowinie a reszta fotek to Zakopiec

a moja stwora wylałą dziś olej, pół kuchni było uciapane. Ponad godzine to sprzątałąm bo woda jeszcze nie zagrzana z rana Potem jeszcze marudził kolejną godz (nie wiem czemu) , a teraz padł. Czasami mnie wykańćza

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Witam poniedziałkowo,
hmmm tysiąc? a czemu tutaj nie ma ani jednego?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 09:43   #818
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
My już zeszlismy na bardziej wiosenną kurteczkę, ocieplaną ale już nie puchową, rajtuzki i sztruksy.
a te rajstopy takie grube czy cienkie?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:29   #819
samanthhha
Wtajemniczenie

Witam mamusie

Przepraszam że nie odnosze sie i wpadam tak od czasu do czasu ale mam znowu pytanie do Was

Jak Wasze dzieciaki śpią w nocy? Przesypiają bez pobudek, są karmione mlekiem? Podajecie coś do picia tj. wode? Prosze o odpowiedz
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:43   #820
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to nie jej wina, ale wkurza mnie taka sytuacja.
nic dziwnego, to jest wkurzające
Cytat:
super - u nas jest cos w stylu - ać - więc tłumacze sobie że to jest - czytać -
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
tak Gubałówka, nie musiałm wózka wpychać bo tam kolejka wjeżdza
szczerze mówiąc - tak podejrzewałam
Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Jak Wasze dzieciaki śpią w nocy? Przesypiają bez pobudek, są karmione mlekiem? Podajecie coś do picia tj. wode? Prosze o odpowiedz
witaj Sam
Oleńka to różnie ale raczej przesypia. Smoczek sobie potrafi znaleźć sama w łóżeczku więc nawet jak się obudzi to my nie musimy do niej wstawać
~~
Byłyśmy już na spacerku i zaraz idziemy na połudnową drzemkę tzn Olka więc sobie chwilkę odpocznę

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2011-03-14 o 10:44
Stary 2011-03-14, 10:58   #821
elalank
Zadomowienie

heloł

byłyśmy już w lidlu i kupiłam 2 komplety bielizny nie oglądałam więcej, bo Olka miała znów świra i nie chciała siedzieć w wózeku tylko biegała po sklepie, a ja za nią. Tylko podczas pościgu wkładałam do wózka produkty. Chyba muszę kupić książkę Super Niania bo jak na razie życie mi ratuja czekoladki

Cytat:
Boli mnie brzuch jak na okres, juz 6 dni sie spoznia, zrobilam nawet test i nic. Dziwne to, ostatni raz jak bolal mnie brzuch, a okresu nie bylo, byl Oli

Zaczelismy chodzic z malym do parku z placem zabaw,

Hihihihi z ciekawostek: Elalank mi sie snilas
a może poczekaj jeszcze kilka dni i zrób ponownie test

place zabaw są bardzo fajne Olka te biega jak oszalała po placu

a co dokładnie Ci się śniło?

Cytat:
elalank - ja mam blisko hurtownię z artykułami do decu, biżuterii, filcu itp. Zawsze jak tam jestem, to kupiłabym wszystko. Szkoda, że doba ma tylko 24h i później brak czasu na realizację pomysłów. Póki co, też szyję jak mi się uda.
ja dostałam oczopląsu też chciałam wszystko kupić. Ale na razie zacznę od małego szycia.

Zdrówka dla Was

Cytat:
no pięknie!!!

Konspi- biedny Staś! na pewno przeszłaś mega stresa

idę gotować zupkę

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:32   #822
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
byłyśmy już w lidlu i kupiłam 2 komplety bielizny nie oglądałam więcej, bo Olka miała znów świra i nie chciała siedzieć w wózeku tylko biegała po sklepie, a ja za nią. Tylko podczas pościgu wkładałam do wózka produkty. Chyba muszę kupić książkę Super Niania bo jak na razie życie mi ratuja czekoladki
fajnie się to czyta zwłaszcza jeśli sama przez to przechodzę jak wezmę ze sobą Olke do sklepu

Boguś też myślę ze może powinnaś za kilka dni powtórzyc test mozliwe że nie przypadkowo śniła Ci się właśnie Ela - fasolka
~~
Uśpiłam dziecko swe i teraz będę składała ubranka popijając kawkę z cynamonem

Stary 2011-03-14, 11:56   #823
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Cytat:
Witam mamusie

Przepraszam że nie odnosze sie i wpadam tak od czasu do czasu ale mam znowu pytanie do Was

Moja zazwyczaj wstaje raz w nocy na mleczko, nie podaje zadnej wody ani herbaty bo to nic nie da glodna jest wiec jak mleko dostanie to spi do rana. No ale chcialabym zeby juz sie oduczyla

Dzien dobry

Ja juz po pracy, Kamilka zasnela ale strasznie marudna jest przez ten katarek, zmykam pewnie cos zrobil skoro spi

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:59   #824
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Choć dla kogo dobry, dla tego dobry... U nas chorowicie - Leon w nocy temperatura 39,5. Moje dzieciaki prawie nigdy nie chorują aż tak i nie mają takiej wysokiej temperatury, więc nocka dla mnie była nieprzespana... No, ale już jest lepiej. Millkę męczy jeszcze katar, czasem kaszel.

Duzo zdrowka Co do nieprzespanej nocki - u nas norma ostatnio...

Cytat:
Super!

Cytat:
Chyba muszę kupić książkę Super Niania bo jak na razie życie mi ratuja czekoladki

Oj to niedobrze

Cytat:

Jej, az dostalam gesiej skorki jak przeczytalam o figurce... Dzielny Stas i ty tez...buziak

Cytat:
Karenina, jak Andre sie czuje? Kurcze, ja nawet nie wiedzialam, co to sa afty, dopiero w googlach znalazlam.

Eeeehhh...nawet nie chce mi sie pisac szczerze mowiac...niby jest lepiej, bo wczoraj pierwszy dzien od tygodnia nie obudzil sie z goraczka...tylko pozniej troche podskoczyla i dalam mu nurofen, ale i tak bym dala przeciwbolowo...

Tez uwielbiam patrzec jak André bawi sie w otowczeniu innych dzieci

Tak w ogole to czesc

nie mam weny...nie chce smecic na watku dlatego niewiele pisze...

Maly czuje sie lepiej, od wczoraj ladnie sie bawi, goraczka coraz rzadziej.
Ale te cholerstwa caly czas ma...teraz przed drzemka smarowalam mu pysia tym co tam trzeba i przy gornej dwojce byla taka jakby skorka, przemylam ja i nagle zalalo sie wszystko taaaak iloscia krwi... normalnie nie mam pojecia co i jak...to raczej zadna rana, bo maly nie plakal wiec go nie bolalo, ale oczywiscie zajrzec sobie juz nie dal wiec nie wiem co sie tak naprawde stalo...

Ide po kawke...

Czy ktos wie co sie dzieje z Agusia??

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-03-14 o 12:00
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:02   #825
gucia6
Zakorzenienie

hej mamusie, przyszlam sie przywitac i to chyban tylko tyle teraz bo natchnienia calkiem brak

Bogus, witaj i zrob test jeszcze raz za kilka dni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 12:17   #826
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ja mam do was takie pytanko Bo Kamilka ma takie żółte paznokcie u nóg sczególnie te u duzych paluszkow wasze dzieciaczki tez tak maja??

Aniołek[*]
Stary 2011-03-14, 12:25   #827
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej mamusie, przyszlam sie przywitac i to chyban tylko tyle teraz bo natchnienia calkiem brak

Wszystko dobrze u waszej trojki?

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja mam do was takie pytanko Bo Kamilka ma takie żółte paznokcie u nóg sczególnie te u duzych paluszkow wasze dzieciaczki tez tak maja??

André nie ma zoltych paznokci u nog, ale u tych 2 najmniejszych paluszkow ma takie troche nieladne - grubsze, trudno je podciac i wlasnie troche zoltawe...

Na jednym forum wyczytalam, ze mozna isc z tym do dermatologa i spytac o badania mikrobiologiczne...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:27   #828
simpatica
Zakorzenienie

Pietrusiu Ola nie ma żółtych. Ma za to strasznie podkulone i boję się że jej wrosną

Stary 2011-03-14, 12:29   #829
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

André nie ma zoltych paznokci u nog, ale u tych 2 najmniejszych paluszkow ma takie troche nieladne - grubsze, trudno je podciac i wlasnie troche zoltawe...

Na jednym forum wyczytalam, ze mozna isc z tym do dermatologa i spytac o badania mikrobiologiczne...

Kamilka wlasnie tez ma takie grubsze kurcze no nie wiem pewnie jak bede na szczepienie szla z Kamilka to zapytam lekarza co o tym mysli...

simpatica to obcinaj jak najbardziej na prosto nie zaokraglone

Aniołek[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 12:37   #830
AlwaysPerfect
Raczkowanie

dziewczyny co do podkulonych paznokci..ja od dziecka mam takie podkulone i malych palcow u nog ale mi nie wrastaja i nigdy nie wrastaly...jedyne co pilnuje to to zeby zawsze byly podciete a ze mi wolno rosna to tak gdzies raz na 5-6 tygodni musze podciac

Olimpii pazurki u raczek rosna jak szalone...a u nozek....duzo wolniej...tez gdzies raz na miesiac wystarczy obciac

a wlasnie mialam pytac jak jest u was z myciem wlosow...mpoja drze sie okropnie przy splukiwaniu
AlwaysPerfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:38   #831
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
simpatica to obcinaj jak najbardziej na prosto nie zaokraglone
dżizys a ja myslałam że właśnie na odwrót bo jakoś mi się wydawało że jak będzie właśnie na prosto to te ostre brzegi jak będą rosły to wrosną

Stary 2011-03-14, 12:51   #832
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
jak najbardziej, dziekuje
poza tym tylko, ze ja jestem juz od kilku tygodni podziebiona, przepracowana i musze cierpliwie (moj najwiekszy problem ) czekac na rozwoj pewnych spraw, na ktore sama nie mam wplywu
Stary 2011-03-14, 13:18   #833
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam mamusie

oj ty ostatnio tylko tak wpadasz
moja pzesypia całą noc i kolo 5 - 6 rano budzi się na mleczko.
teraz od kilku dni budzi się z przeraźliwym wrzaskiem i nie wiem czy to zęby czy jakieś koszmary nocne
Cytat:
żółtych nie mamy zapytaj o to lekarza.

Cytat:
Napisane przez AlwaysPerfect Pokaż wiadomość
a wlasnie mialam pytac jak jest u was z myciem wlosow...mpoja drze sie okropnie przy splukiwaniu
nie mamy z tym problemu. od małego lejemy po głowie i twarzy i natychmiast przecieram ręką.
mniej więcej jak tu : (3:48)
http://www.youtube.com/watch?v=hROisJDlnD4

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:49   #834
aloy
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Jak to mnie nie było w poprzedniej części??? Byłam kilka razy ale więcej Was podczytywałam
Może napiszę co u nas Ola ma 12 ząbków, teraz idą jej 3. Jeżeli chodzi o noce to jeszcze różnie, czasami przesypia całą a czasami muszę ją ponosić... Babcie jej jajko przelewały na tą bezsenność, co prawda ja byłam przeciwna ale one się uparły i o dziwo Ola po tym lepiej sypia... Chyba sporo jak na swój wiek mówi: oczywiście mama, tato, baba, dziadzio, ciocia czasami, wos na włosy, czyść na cześć, tak, nie, co to jest, kto to, daj, mniam mniam i jeszcze trochę nawet ostatnio "żarcik" powiedziała. Ola waży ok 11 kg i ma 80/81 cm wzrostu. Ubranka nosi 86/92.
Karenina trzymam kciuki za zdrówko Andre
i gratuluje mamusiom, które są zafasolkowane!!!
Moja Olcia tez ma takie żólte grube pazurki i też się zastanawaiam co to jest i mam nadzieję że nie żadna grzybica.

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:50   #835
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Kamilka spi wiec korzystam z chwili i szukam jakiegos fajnego scenariusza i piosenek na dzien mamy i taty trzeba te moje male szkraby pomalu cos uczyc na przedstawienie a tu nic ciekawego nie moge znalesc

Aniołek[*]
Stary 2011-03-14, 13:51   #836
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

samanthhha moja przyspia noc ale czasem się przebudzi bo smoka nie ma a tak to bezproblemu

pietrusia moja nie ma ale jak będziesz u lekarza to lepiej zapytać.

Ja jak obcinam paznokcie np. u nóżek to niby prosto, ale w tedy ma po bokach ostre i zdarzyło się tak że wbijało się w drugi paluszek obok i miała zaczerwienione musiałam obciąć czyli zaokrąglić więc nie wiem jak mam obcinać jej te paznokcie. Musialabym jej wypiłować, ale nie ma szans bo przy obcinaniu mi się wyrywa.

gucia6 żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

jo@śka brawa dla Mi i zdrówka wam życze

konspiracja dobrze że nic się nie stało oprócz guza

elalank może jej to przejdzie

karenina19 biedny Andre takie dziadostwo się przyczepi i męczy dzieciątko a tą krewką... sama nie wiem co myśleć
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:52   #837
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Jak to mnie nie było w poprzedniej części??? Byłam kilka razy ale więcej Was podczytywałam
Może napiszę co u nas Ola ma 12 ząbków, teraz idą jej 3. Jeżeli chodzi o noce to jeszcze różnie, czasami przesypia całą a czasami muszę ją ponosić... Babcie jej jajko przelewały na tą bezsenność, co prawda ja byłam przeciwna ale one się uparły i o dziwo Ola po tym lepiej sypia... Chyba sporo jak na swój wiek mówi: oczywiście mama, tato, baba, dziadzio, ciocia czasami, wos na włosy, czyść na cześć, tak, nie, co to jest, kto to, daj, mniam mniam i jeszcze trochę nawet ostatnio "żarcik" powiedziała. Ola waży ok 11 kg i ma 80/81 cm wzrostu. Ubranka nosi 86/92.
Karenina trzymam kciuki za zdrówko Andre
i gratuluje mamusiom, które są zafasolkowane!!!
Moja Olcia tez ma takie żólte grube pazurki i też się zastanawaiam co to jest i mam nadzieję że nie żadna grzybica.
witaj

co to znaczy ze jej jajko przelewały co to robily bo pierwsze słysze

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-03-14 o 13:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 14:03   #838
aloy
Raczkowanie

Cytat:
witaj

co to znaczy ze jej jajko przelewały co to robily bo pierwsze słysze
Jajko się przelewa nad dzieciaczkiem jak się czegoś boi, często się budzi w nocy i nie może zasnąć. to taki stary zwyczaj, a raczej wierzenie ludowe. przynajmniej Ola juz tak często sie nie budzi w nocy, ale czy to zasługa jaja czy po prostu wyrosła to nie wiem

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:19   #839
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

nocleg w Poroninie, baseny w Bukowinie a reszta fotek to Zakopiec

a moja stwora wylałą dziś olej, pół kuchni było uciapane. Ponad godzine to sprzątałąm bo woda jeszcze nie zagrzana z rana Potem jeszcze marudził kolejną godz (nie wiem czemu) , a teraz padł. Czasami mnie wykańćza
mmm Poronin 2 tygodnie tam spędziłam jak pierwszy raz byłam w Górach A na basenie byliśmy gdzieś obok Zębu w termach

KOCHAM GÓRY!!!! strasznie zazdroszczę wyjazdu

Cytat:

Eeeehhh...nawet nie chce mi sie pisac szczerze mowiac...niby jest lepiej, bo wczoraj pierwszy dzien od tygodnia nie obudzil sie z goraczka...tylko pozniej troche podskoczyla i dalam mu nurofen, ale i tak bym dala przeciwbolowo...

Tez uwielbiam patrzec jak André bawi sie w otowczeniu innych dzieci

Maly czuje sie lepiej, od wczoraj ladnie sie bawi, goraczka coraz rzadziej.
Ale te cholerstwa caly czas ma...teraz przed drzemka smarowalam mu pysia tym co tam trzeba i przy gornej dwojce byla taka jakby skorka, przemylam ja i nagle zalalo sie wszystko taaaak iloscia krwi... normalnie nie mam pojecia co i jak...to raczej zadna rana, bo maly nie plakal wiec go nie bolalo, ale oczywiscie zajrzec sobie juz nie dal wiec nie wiem co sie tak naprawde stalo...

Czy ktos wie co sie dzieje z Agusia??

Dobrze, ze z Andre jest już lepiej.
Ja nie wiem co się dzieje z Agusią...

Cytat:
wiesz, moja ma strasznie jakby rozdwojone paznokcie, szczegolnie u dużego palca. I z nim mam największy problem jak obcinam... bo tak się staram na prosto te mniejsze, ale tego dużego ni jak nie mogę prosto bo po bokach wtedy za dużo zostanie.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jak najbardziej, dziekuje
poza tym tylko, ze ja jestem juz od kilku tygodni podziebiona, przepracowana i musze cierpliwie (moj najwiekszy problem ) czekac na rozwoj pewnych spraw, na ktore sama nie mam wplywu
No więc dużo zdrówka!

My zaliczyliśmy spacerek Już w spacerówce Teraz głęboki będzie czekał do zimy na drugiego bobaska

u nas już 17 na plusie KOCHAM WIOSNĘ!!!! a lato jeszcze bardziej!
Bobry już zaczęły swoją działalność, ptaszki pięknie ćwierkają, słoneczko świeci, a nawet widziałam Bociana ba nawet 2

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-14, 14:23   #840
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

My zaliczyliśmy spacerek Już w spacerówce Teraz głęboki będzie czekał do zimy na drugiego bobaska

u nas już 17 na plusie KOCHAM WIOSNĘ!!!! a lato jeszcze bardziej!
Bobry już zaczęły swoją działalność, ptaszki pięknie ćwierkają, słoneczko świeci, a nawet widziałam Bociana ba nawet 2
U nas dziś tez ciepło ale spacerek sobie odpuszcze zeby Kamilka sie bardziej nie rozchorowala, zreszta spi jeszcze juz 3 godziny potem bedzie mi wieczorem długo szalec
Ja bociana jeszcze nie widzialam w tym roku ale mysle ze juz niedlugo powinien sie pokazac

Aniołek[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości