|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
eweska ale lada chwila ma sie ochlodzic a do kwietnia Kochana już naprawdę niedaleko
ale Twoim rodzicom przybędzie wnusiów na Wielkanoc anulka Audi to moja ukochana marka !! Mąż też jezdzi audikiem i nie moze zmienic na nic innego jak znów na audi, bo ja mu nie pozwalam ale i tak pewnie zrobi co zechce ![]() Ja myśle, ze dzwonili do Was z ofertą, bo jest początek roku i moze wyprzedaż rocznika 2010. Nówka nie śmigana a lepsza cena... Jeśli nie macie poważniejszych wydatków w tej chwili to ja bym sie Ania nie wahała ani sekundy... potem taki deal moze sie juz nie trafic. Nie cieszyłabyś sie z nowego autka, pachnącego nowoscia i to marki audi ?? A można wiedziec o którym modelu myslicie ?? Ahhh zazdroszczę Do slubu tez musiałam audi jechac Cudna czarną A8 jak by mi małz powiedziec ze kupi mi A3, anwet takie 2-3 letnie to juz bym sie chyba zgodziła u tesciow mieszkac tylko z osobnym wejściem a pogoda słysze u Was wyborna ! Pewnie juz sie nie mozesz mami przyjazdu doczekac Długo sie nie widziałyscie ?Czemu na tak krótko idziesz do pracy ? Potem urlop ?
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
spice1985 juz rozmawiałam z mężem. Jego zdaniem jest zle pomalowane, ktoś przed sprzedażą sobie "domowym"sposobem musiał sam pomalować. On mówi ze NIE POWINNO sie tak dziać i że sie nigdy z czymś takim nie spotkał. Jego zdaniem powinnaś odeślać to z powrotem.
|
|
#4233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie smutna i rozczarowana jestem,bo na prawdę podoba mi się ten zestaw, wszystko już stoi ładnie w pokoju i teraz oddawać i nie wiem czy ryzykować drugi zestaw taki sam. Może lepsze są łóżeczka zwykłe, nie malowane?
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam do dorki czy wychodzi dzisiaj i co u niej słychac. jak odpisze to dam wam znac
|
#4235 |
|
Moderatoreska
|
Daisy na święta to moim rodzicom przybędzie dwóch wnuczków, bo siorka w czerwcu rodzi, a rodzicom mojego tż-ta przybędzie też dwóch wnuków i jedna wnuczka bo moja szwagierka, siostra tż-ta spodziewa się córki
Ten rok obfity w dzieciaczki będzie Ja się śmieję że mój tata i brat będą mieli prezent na urodziny bo mają 20 kwietnia oboje, no i w kwietniu przyjdą pewnie na świat moje dzieciaczki, ale wszystkiego dowiem się pewnie za tydzień na wizycie
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl napisała ze raczej szybko nie wyjdzie ze szpitala. ma lezez i jaknajmniej chodzić. ale nie jest załamana i pisze ze moze nbawet do konca ciąży stać na rękach jak ma to pomóc.
|
#4237 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dobrze że pielęgniarki są ok bo to juz dużofajne zdjęcia, no i poskakałabym też sobie na takiej trampolinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, i pozdrów age ![]() moria ja taka poduchę pod nogi to kładę sobie na noc i doczytałam że wcześniej zamawiałaś tusz X perience czy jak to sie tam piszę, to jeśli moge tutaj kogoś ostrzec przed sprzedającym o nazwie SklepFelix!!!! Ja kupiłam u gościa właśnie ten tusz dokładnie 10 lutego pieniązki wpłaciłam 11 do dzisiaj nie mam ani tuszu ani kasy
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oo, fajna książka ! Też poluję na jakąś książkę kucharską, narazie uczę się od mamy gotowania, ale za jakiś czas będziemy przecież mieszkać z TŻtem i wtedy już nie będę miała co liczyć na mamusine obiadki Chyba,że narobi mi mrożonek hehehe.ewesko, ależ ja Ci zazdroszczę, że w święta już będziesz miała maluszki w domku ![]() super
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy to jest troche skomplikowane z tym autkiem, w klubie napisze, bo nei chce mi sie zalic na watku tutaj i zasmiecac.
pogoda u nas wyborna ale jutro ma znowu byc mroz niestety ![]() mama przyjezdza juz w neidziele!! a pracuje teraz do piatku i poniedzialek po jakies 7, 5 godziny zeby w przyslzym tyg wziac wolne jak mama bedzie, bo pamietaj ja pracuje teraz na 50% ) wiec pol etatu tylko i musze pilnowac zeby zbyt wiele godzin nie pracowac.ide zjesc cos slodkiego na poprawe humoru
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam plaszczyk za 160 zl ale w brzuch usie nie dopinam ale o to chodzi bo co ja pozniej z tnim zrobie... wiec po ciazy bedzie okej nie wiadomo jak bedzie w kwietniu, maju, czerwcu itp Cytat:
kurcze my tak gadamy z tesciowa bo zamawiac bedziemy placki na swieta i jakie tu zamowic zeby wrazie w mogla cos zjesc jakbym juz uirodzila haaa zostaje sernik na zimno bo biszkoptu tyle co nic wiec pasuje heh 24-25 swieta 25 2 rocznica slubu 3 maja urodziny meza ja chce urodzic przeeeeeeeeeeeed |
||
|
|
|
#4241 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nie mogę sie doczekać z wieścią od ciebie z porodówki hehe ale ściskaj jak na razie nózkiwiesz ja założyłam swoją wiosenna skorzana katankę, brzuch na wieszku i wyglada jakby była za mała no ale coz nie oplaca nam sie nic kupować. A moze kup sobie jakieś "cicho biegi" za grosz, zebyś potem nie musiała zalować jak będą już za duze?? Cytat:
Cytat:
Kurde szkoda bo mi tez sie tego typu łożeczko i Tz rowniez podobało, juz mu pokazywałam jak Kasia kupiła i wstawila foty. Jestem ciekawa jak u niej. Daj mi znac. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ja tez nie wiem czy lepiej lakierowane kupowac czy nie, zaraz sie zapytam Tż, troche mu pomarudze jeszcze wczesniej nie gadalismy na ten temat bo nie widzialam potrzeby a teraz sama jestem ciekawa bo w tym miesiacu chcemy kupic.Kurde ale mala wierzga
|
|
|
#4242 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Ja coś czuję że pierwsza tu nie będę, któraś z Was mnie wyprzedzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam okropny dzień, w poprzednią noc nie zmrużyłam oczu..miałam takie bóle brzucha, że nie widziałam co się dzieje - całego, od góry do dołu - aż nie mogłam sie dotknąc. Do tego cały czas podwyższona temp., leżałam cały dzień, zrobiłam sobie dietę lekkostrawną - bo myśle, że to coś z układem pokarmowym . Na szczęście dzisiaj już trochę lepiej, spałam 13 godz., temp. niższa - ale i tak po 15 jedziemy do gina, niech sprawdzi czy z malutką wszystko dobrze Biedna Dorka, ciekawe ile będzie musiała tam leżec
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() caly pecherz mam zmasakrowany chodze siku co 10 minut po kropelce ![]() Cytat:
no ja mam nadzieje, ze jakos teraz przeboleje ![]() mialam wam napisac jedna rzecz odnoscie wczorajszego kina wchodzimy na sale a tam 7 osob haahaha usiedlismy tam gdzie mielismy bilety wykupione bo miejsce bylo idealnne i film sie zaczal a po 10 minut jedna osoba wchodzi szuka miejsca po calym kinie tego swojego biletu ( idiota jakis i wyobrazcie sobie debila, ze usial centralnie przede mna ja swoim wyznaczonym miejscu gdzie reszta miesc pusciutka bo inny na samej gorze siedzili i jedno z boku a ja na glos no nie no, przeciez cale kino jest puste a on nic i siedzial ten babol przede mna wiec sie przesunelismy troche bo mi napisy zaslanial idiota
|
||
|
|
|
#4245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko musisz o zaproszenie sie zapytacCytat:
![]() o nie eweska z tego co piszesz to ty bedziesz pierwsza, tak czuje mi siostra powiedziala, ze 30kwietnia urodze![]() spice1985 Tż nie odbiera widocznie nie moze gadac. Jestem ciekawa co mi odpowie na to co tobie powiedzieli. W sumie on tylko maluje, ale jak farba wyschnie to nie ma prawa sie mazac a tym bardziej na inny kolor niż widać szkoda ze Tż nie ma mozliwosci zrobic łożeczko dla naszej córeczki
|
|
|
#4246 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze żadna z późniejszym terminem się nie wepchnie w kolejkę ![]() Cytat:
dobrze, że już dziś lepiej i dobrze, że jedziecie do ginka. Lepiej mieć pewność, ze wszystko OK, niż się stresować Cytat:
hahahahhha co za baran Wam się trafił ![]() 24kasia86, hmm .. nie będę się jeszcze wpraszać do klubu.. jestem z Wami tu z tydzień, jeszcze mnie tak dobrze nie znacie, może akurat jestem jakimś tajnym szpiegiem ? haha, śmieję się oczywiśćie
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-14 o 13:28 |
|||
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4248 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odzew: Gruszka Miejsce akcji: Market Alma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kolor ktorys z tych granatowych, nie pamietam. Nie ma do niego tylko fotelika (ale jak to powiedzial moj tatus "Od fotelika wara!" co mialo oznaczac chyba, ze on sie tym fotelikiem zajmie). W sumie skoro jezdzili nim 2 razy to chyba sie oplaca, ale atmosfera nie jest zbyt spoko. Mysle, ze rzeczywiscie bujne sie do Smyka i kupie cos dla tych gowniarzy (jeden ma 4 lata i nikt mu nigdy nie przeczytal zadnej bajeczki, kumacie to????), tylko nie wiem co, bo jak pytam co kupic to slysze "Eeee nic nie kupuj". Nosz kurna, co to jest za problem jasno powiedziec "Potrzebujemy kurtke" albo "maly by chcial nowy pociag", wkurza mnie takie zachowanie, to w koncu siostra TZ, to moglaby walnac prosto z mostu. A tak ja strace pieniadze, a im pewnie nie przypasuje. Cytat:
![]() Daisy co chcesz wiedziec wiecej o kosmetykach dla dzieci? Cos Ci moge pomoc, tylko nie wiem o czym dziewczyny pisaly wczesniej - bylo cos o Pediatrilu z Avene? Cytat:
I czemu ja nie widze albumu tego Andziota? |
|||||||
|
|
|
#4249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze zaobserwowac ile siusiam... moze rzeczywiscie za malo w porownaniu z tym ile pije. Moja mała okupuje boki i zebra wiec wierzga nożkami (tak mysle bo jak ma czkawke to na dole, wiec tam jest glowka i rączki)hehe dobry ten koleś z kina, ludzie naprawde lubia sobie sprawiac problemy. Ale mnie zgaga pieczeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
na pewno z czasem bedziesz w klubie, fajna jesteś i mila, nie sadze żebyś kłamała brzuszek masz super i ewidentnie ciaży sie nie wyprzeszCytat:
I wiem jak ci smutno bo mi tez bardzo sie podoba ten wzor i rowniez sie nad nim zastanawiałam. Tz chce kupic nawet komode jak mu linka pokazałam co kasia wstawiała. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- w ogole to w ta niedziele przyjedzie kobitka co wynajmujemy u niej, zabierze biurko,lawe i fotele z tego drugiego pokoiku, gdzie malutka bedzie spala. Wtedy sie zaraz dywan wypierze, okna umyje (siostra mi pomoze) i wstawiam łóżeczko...... z komodą mam nadzieje to wszystko tak mi sie dluzy juz ze szok. Wy juz macie tyle kupione, a ja ciagle czekam bo stale malo kasy. Tż ma teraz przynies z tej drugiej pracy 700zl wiec od razu bierzemy sie za zakupy zeby sie nie rozlecialo na głupoty. A moze kupie wszystko od tej znajomej co pisalam, ale jeszcze mi fotek nie wyslala
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-14 o 13:45 |
|||
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. Na pewno odeślemy to łóżeczko i komodę, tylko się jeszcze zastanawiamy czy wymienić na ten sam towar,tylko żeby farba nie złaziła, czy wziąć kasę i kupić zupełnie co innego.
Ale jestem wściekła na maksa, bo porządek już zrobionym skręcanie tego wszystkiego też zajęło, a teraz rozkręcać, nie wiemy jak to spakować w dodatku i wrrrrrrrrrrrrrrr. |
|
|
|
#4251 |
|
Rozeznanie
|
aguś - z ciast to ja jadlam tylko jablecznik, nic Kasi nie było.
Eweska-masz cudny brzuszek! Trochę się cofnęlam,żeby poczytac zaleglości i widzialam zdjęcia. Sa prześliczne! Masz talent!
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Słuchajcie, ciężko uwierzyć, ale w połowie marca wypiłam kawę na balkonowej huśtawce i nie zmarzłam ![]() Przed chwilą przyszło łóżko, WĄCHAŁAM je i nie czuje niczego, oprócz zapachu drewna, ale zobaczymy po złożeniu Mimbi, no ja tak nieśmiało do Spice... ![]() Kasiu, zapraszam do mnie, wpadaj z naczyniami, zmywara będzie robić swoje, a my jakaś kawa i SORRRBET
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raju, jak mi się NIE CHCE PRACOWAĆ... Do tego Drań znów okupuje sako i nie mogę go przekonać, żeby jednak sobie poszedł spać gdzie indziej, więc sama siedzę na krześle ![]() A Edzik się tłucze i mi ciężko, heh.
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, ja bym bez wahania oddawała ten zestaw, co za jakieś badziewie! FARBA SCHODZI?
Ewesko, jesteś Królową Organizacji, o wszystkim myślisz Z tymi kluczami dobra opcja, a Młody nie zgubi? ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Oj, wieści od Dorki! Biedulka! Ale widać, silna dziewczyna i nie załamuje się. Niech tylko TŻ Jej kompa tam zamontuje no!
|
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam nowa pralke i tez jestem w niej zakochana
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S.Mam nadzieję że żartowałaś
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Eweska ! Raaaaaaaany ale będzie u Was urodzaj na dzieciątka
Suuuper, jak tak cała rodzinka sie zjedzie... ![]() Cytat:
anula_81 o kurcze, czyli pracujesz narazie jakby po staremu.. no ale tez bym sie tak poswieciła Długo będzie u Ciebie mamusia ?? Dziewczonka; to najadłas sie strachu ! I tak byłas dzielna ze nie spakowałas sie w auto i do szpitala ![]() Ciesze się ze juz ok. Wizyta niebawem to bedziesz wszystko wiedziała. Daj znac ! Ja sie zastanawiam jak tam moja szyjka.. no bo u lekarza byłam ostatni raz 17 lutego, wtedy było wszystko ok a kolejna wizyta dopiero 04 kwietnia, czyli za 3 tygodnie. Ciekawe czy w ciagu 1,5 msc moze sie skrócic ?
|
|
#4259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek!
Bylismy wczoraj u sasiadow i mezu pil whiskey z kolegami. Ja wyszlam do domu wczesniej, a on zostal. Ogladalam sobie filmy, a on Wrocil po 11 i nie chcialam go do wyra wpuscic, bo lecialo jak z gorzelni no to on na zlosc mi prad wylaczal. 3 razy Dzisaj wstaje i... nic nie pamieta ![]() Co do wozkow Cytat:
Enchantresss i Mazianka sliczne brzuszolki ![]() Spice dzieki Tobie od dzisaj wietrze caly pokoj malego! ![]() Anulko kochana zaraz wejde do klubu oblukac o co dokladnie chodziEwesko mialam ostatnio ten sam problem jak sie mrozniej zrobilo... z tymi ciuchami juz mi przeszlo... wole zacisnac zeby i do konca pobiegac w trampkach Widze, ze synek przeszkolony do akcji porod Pewnie przejety jest bardzo ![]() A ja nie mam ochoty na sorbet ale dalej mi chodza po glowie te gorace maliny z bezami i smietana co Daisy ostatnio wsuwala
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Paulizia- wietrzenie na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

ale i tak pewnie zrobi co zechce

i dobrze że pielęgniarki są ok bo to juz dużo

. Na szczęście dzisiaj już trochę lepiej, spałam 13 godz., temp. niższa - ale i tak po 15 jedziemy do gina, niech sprawdzi czy z malutką wszystko dobrze
Czekamy na Ciebie fasolko

dobrze, że już dziś lepiej i dobrze, że jedziecie do ginka. Lepiej mieć pewność, ze wszystko OK, niż się stresować