|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Moja maruda dopiero spi spokojnie, na spacerku spala ale wtedy ja nie moglam nic zrobic, bo jechalam wozkiem... no i jak juz mam czas to sily mnie opuscily!
mariko stol piekny!! Kurde przydalabys mi sie zeby i moj ustroic Mala sliczna, a kurteczke dzis podobna w lumpku kupilam ![]() mikam mnie pomoglo, apap, cieple kapiele, cieple oklady i masowac, masowac, masowac, masowac, przeszlo juz po 12 godzinkach! Poza tym to znikam mam kupe prasowania
|
|
|
|
#2642 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Z tymi szczepionkami to jest tak, że co osoba to inna opinia. Każda ma swoje plusy i minusy. Ja wybrałam Infanrix IPV+Hib (płaciłam za nią w przychodni 120zł) i nie żałuję. Mniej ukłuć, a mała zniosła ją dobrze. Z jednej strony słyszę że po tych 5 i 6 w 1 mogą być powikłania, a z drugiej inni (dwie położne) mówią że te refundowane są starej generacji i każda z nich przez to również może doprowadzić do powikłań. Tak szczerze to mamy chyba 50 na 50% szans.
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
marika - stół extra, zdolniacha
tort - cytrynowy!!sanetka - super z tym orzeczeniem i życzę dużo siły na te kolejne wizyty i dużo zdrówka dla synka u nas szczepionka w przychodni tansza niz w aptece, znajoma - pielęgniarka dziecięca mówi, ze mniejsze skutki uboczne po skojarzonych... idziemy w srode się szczepić
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie , nie mam na nic czasu ledwo coś podczytam i zaraz lecę do dzieci , synek był chory cały tydzień i teraz mała podłapała katar
widzę że temat szczepień aktualny więc napiszę Wam jak rozpisała Nam nasza pani doktor szczepienia małej ................... o już się obudziła jakaś niespokojna dzisiaj jest .po.6 tydz, 1. infanrix 125 zł + rotarix 300 zł (rotawirusy) ok.10 tydz. 1. synforix 180 zł (pneumokoki) ok.14.tydz. 2. dawka infanrix 125 zł +2 dawka rotarix 300 zł ok.18 tydz. 2.dawka synforix 180 zł ok.22 tydz. 3 dawka infanrix 125 zł
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie. Pytałyście ile przytyłam ja bardzo duzo w ciązy przytyłam, aż 30 kg. I myślicie , że to dlatego mnie kregosłup boli?? No i faktycznie dużo lezałam to może i racja , że kręgosłup nie przyzwyczajony do takiego ruchu. Ale kolezanka tez miała straszne problemy z kregosłupem po cc. Mówiła, że bolał ja do pół roku. A może mnie tak boli przez to znieczulenie zzo ( gdzie anastezjolog wbijał się aż 6 razy)
W ogole jestem zła,wczoraj zgubiłam telefon ![]() Muron więc ty nie miałas tego drenażu(drenu ) czy jak to tam???
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mnie nieraz tak bolą, że ciężko mi leżeć na plecach jest, najgorzej, jak robię coś przy Małym i się schylam - potem ciężko jest się mi wyprostować .Ja drenażu też nie miałam po cc. Miałam po operacji wyrostka i wyjęcie tej rurki bolało mnie gorzej, niż zdjęcie szwów . Zmykam, Mały się zbudził. |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Justyna wspolczuje zgubienia tel ,ale moze pomysl gdzie bylas i sie znajdzie ,mowilas ze rodzine odwiedzaliscie ,to moze tam zostal?
Przypomnialam sobie jak kiedys ja zgubilam telefon ,a wybralam sie na uzywki szukac wtedy jeszcze dla mojej malutkiej Amelki ciuszkow i wypadl mi do kosza tel z tymi spiochami ,bo potem tam go znalazlam ![]() My szczepimy w UK a tutaj wszystko jest rozpisane na tyg i nie mozna wybierac chyba ze calkiem sie nie chce szczepic ,ale ja chce wszystko mam za darmo nawet na meningo i pneumokoki. A tak wogole to moje dziecko w koncu od 15 spi ,tylko nie w gondoli a na kanapie.Kurcze moze ona nie lubi w wozku spac ![]() i na ebay znalazlam przesliczna hustawke ,czekam na odp czy sprzedadza ja od reki bo nie chcem czekac do konca aukcji a i tak nikt jej nie licytuje ,ciekawe tylko co moj maz na to powie ale bede go przekonywac ze warto ,najlepszy argument mam taki ze wsadzisz do hustawki i nie bedzie plakac moze go przekona ![]() przykladowo podsylam link ![]() http://allegro.pl/hustawka-butterfly...365699973.html
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
A pokaze wizażowym ciociom foteczki Nadii
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karinaaa nie został u rodziny, dzwoniłam i zaangazowałam rodzine do szukania, siostra dokładnie suzkała i nigdzie nie ma..musiał mi gdzies wypaśc,ale gdzie i kiedy , przeciez bym zauwazyła i usłyszała...a wycigałam tylko raz na dworzu cos z torby, nawilżone chusteczki dla kolezanki córki jak bylismy w lesie bo sie oblepiła żelkami ale nie widziałam by wypadł.. no nic trzeb sie pogodzić i szybko zablokowac nr bo mam tel na umowe niestety...
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego boli mnie przy dotykaniu- jakbym miała tam sińce, takie obolałe miejsce jak po mocnym uderzeniu. a w konsystencji to galareta i mnie też czasem jeszcze boli, szczypie...no i zostało mi pod skórą takie jakby zgrubienie jak zrost...nie wiem jak to okreslić- bolesny w dotyku "wałeczek" pod skórą...coś takiego co do pielęgnacji- myję bliznę szarym mydłem choć nietrawię tego zapachu poza tym smaruję brzuch olejkiem na rozstępy, co prawda rozstępów nie mam ale czymś muszę skórę ujędrniać- został mi ten olejek więc zużywam (oczywiście smaruję wszędzie oprócz blizny)
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
Marika piekna dekoracja
, ja zastanawiam sie nad smoczkami lub butelkami (mini oczywiscie) na deko.My chyba bedziemy chrzcili w kwietniu, ale cii , bo potencjalni chrzestni jeszcze nic nie wiedza Sara piekna, juz tak slicznie patrzy ze zrozumieniem Moja spala krotko na spacerze, teraz spi troche dluzej, wiec zrobilam porzadek w szafach starszych, dwa wory ubran do caritasu oddalam, a drugie dwa schowalam do piwnicy, dla sredniej po starszej , nie wiem skad sie tyle tego bierze .Justine wspolczuje zguby telefonu, a Nadia slodka jest ![]() Madelinem slicznie sie Twoja corunia usmiecha ![]() Lilijko jak na piersi, to pewno zapalenie jakies |
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja młodego nie mogę kąpac z powodu bólu pleców- nie daję rady i musi go TŻ trzymać w wanience
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez dziś spacerowałysmy Nogi mi odpadają no i okres przyszedł-nieeeeeeeeee
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po cc często zostaje taka fałda zamiast brzucha
Często pacjentki się na to skarżą niestety. Po SN jakoś lepiej się to wszystko wchłania nie wiedzieć czemu.Justine dlaczego tak się martwisz tym drenem? To nic poważnego jeśli się go ma ![]() Córcia genialna ![]() cytrynka3002 o której sukience mówisz? O tej co miałam na spacerze? jest odcinana pod biustem a kupiona w BonPrixie, niestety nie polecam ![]() Louboutinka kwestia wyboru z tymi szczepionkami, ja postawiłam na refundowane plus ten zastępczy na bł+krzt.+tęż. Mimo, że Mała jest kłuta trzy razy....Jednak większość osób doradzało mi żeby nie szczepić skojarzonymi. Nawet nasza pediatra. A co tak na prawdę lepsze....nie wiem, bo tak jak pisze make_up_istka co osoba to inne zdanie ![]() make_up_istka mogłabyś mi na priva podać namiary na tą pediatrę która w Poznaniu przyjmuje? chciałabym mieć jakąś alternatywę jak naszej nie będzie bo do rodzinnego z Małą nie pójdę Link do pudełeczek podałam kilka postów niżej, saj też podawała Cieszę się, że stół się podoba Zostawiłam Sarę na tę okoliczność z mężem. Zasnęła 20 minut przed tym jak pojechałam do sklepu 10 km od naszej wsi. Po pół godzinie dzwoni mąż i pyta co ma zrobić bo Mała płacze. Faktycznie słyszałam w telefonie ryk Obudziła się małpka i coś się jej nie podobało, jak tylko TŻ położył ja na przewijak i ściągnał spodenki od razu przestała ![]() Cwaniara ![]() Haha ale jak przyjechałam do domu to TŻ daje mi ją i mówi....Boże mam już dosyć
|
#2655 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja miałam waniliowo cytrynowy na przyjeciu weselny. nawet Ci którzy tortów nie jedzą-ja na przykład;-) zajadali się
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
szwagierka miała niuebiezkie wózeczki![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- UWAGA czy przy powtóce szczepionki 12-13 tydzien, pneumokoki też się powtarza???? Czyli wyskakuję z 400 stów czy tlko ze stówy? ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki
![]() przyszedl mi dzis lezaczek.. i powiem Wam że jak na razie był strzalem w 10 ![]() liwia spi w nim jak zabita, nawet jak sie budzi to juz nie wyje tylko grzecznie leży.. z czystym sercem moge go polecic dzieciaczkom które lubia sie bujac i nie daja mamie nic zrobic ![]() no i kilka fotek.. na dowód też w bujaczku
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2011-03-15 o 17:28 |
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do drenu to pewnie stosują metody stare jak za króla ćwieczka a ja miałam tort węgierski z wiśnią w marcepanie Cytat:
Oto tort.................. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:06 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
z osłonkami jest tak, że mały nie chwyci chocby nie wiem co, bedzie ryczał z głodu ale nie wezmie do dziuba
z tym skokiem rozwojowym, to moze byc faktycznie to, tylko czemu mnie te sutki tak cholernie bolą ide jutro na wiztyte do pediatry, moze mi poleci jakies mleko, mela byla karmiona enfamilem, wiec teoretycznie mogłabym kupic w ciemno, tylko z mlodym jest zupełnie odwrotnie niz z amelką |
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam wcześniej zapytać:
może któraś z was chce WIT. K i D w kapsułkach, mam prawie całe opakowanie, chyba 34 szt. szkoda by się zmarnowało, mogę wysłać pocztą. wyjec mój już się wypłakał. przysypia na rękach u tż a w łóżeczku się budzi... jutro kontrola u gin, w końcu krwawienie się skończyło
|
|
|
|
#2662 | ||||
|
Zadomowienie
|
A ja sama sobie zrobiłam dziś prezent - zamówiłam sobie nowy płaszczyk na wiosnę - teraz czekać na kuriera
. Ja komórki nie zgubiłam, ale totalnie mi się stara rozwaliła, musiałam nową zamówić, ciekawe, ile orange będzie mi ją słało . Oczywiście namówili mnie od razu na zmianę abonamentu na większy, ale byłam nieugięta i zgodziłam się tylko na wzrost o 5 zł .Karol śpi, a ja idę z mężem poleniuchować trochę! Justine - Twoja Nadia jest większa, niż mój 6-cio tygodniowy Karol .Cytat:
Mi brzuch cały czas się wchłania, ale super nadal nie jest...mam nadzieję, że do końca Marca płaski się zrobi. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
- mam nadzieję, że mi żadna fałda nie zostanie . Najwyżej pozbieram na operację plastyczną i dam uciąć![]() .A co do sukienki - szkoda, że nie polecasz - na fotce bardzo fajnie się w niej prezentujesz .Ale słodko się przytuliła do pieluszki (lub kocyka ) .
|
||||
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
to napewno zapalenie albo zatkany kanalik- bardzo czesto zatykaja sie kanaliki pod pachami
i po każdy karmieniu spraswdzaj czy małą dobrze opróżniła pierś i czy gdzies takie zgrubienia sie nie robia![]() a ja dziś spróbowałam ponownie z osłonkami karmić i mały w końcu załapał komfort ogromnyMariko stół slicznie przystrojony ![]() dzieciaczki bardzo ładne i jakie już duże! ale ten czas teraz szybko leci ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
jak zaczeły się spacerki to starcza tylko czasu na troche zabawy z małym, posprzątanie i zrobienie obiadu a kiedy czas na ćwiczenia? wieczorem to padam i nic już nie robie... a sterta prasowania rośnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ale boli Cię z winy problemu z kręgosłupem, operacja na to wpływu nie miała
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2666 |
|
BAN stały
|
Też mi się wydaje, że kręgoslup to boli ale po ciąży a nie po CC!
Mnie też w krzyżu boli jak cholera. Pewnie od tego że często mając w ciąży brzuch pod wpływem jego ciężaru wyginamy odcinek lędźwiowy za bardzo do przodu - tak nam mówiła fizjoterapeutka w SR.MARIKA to nie ja tylko chyba JeSuis pisała o tym pediatrze ![]() Mam pytanie - miałam małe nacięcie, zostałam idealnie zszyta, tak że ledwo widać - jedynie lekkie zaczerwienienie, moja blizna bardzo ładnie się zagoiła, no i tu pojawia się pytanie - czy to normalne, że mimo wszystko do dziś po dłuższym spacerze lub siedzeniu po turecku nadal czuję nieprzyjemne ciągnięcie, napinanie blizny?? Jak wcześniej nie narzekałam na to, bo nie cierpiałam jakoś mocno z powodu nacięcia, jak niektóre, to teraz ten dyskomfort jednak się ciągnie i denerwuje. Jak długo to może potrwać? |
|
|
|
#2667 |
|
BAN stały
|
A to moja Princessa (cały czas dziadkowie tak na nią mówią
) na rękach u mamy - skończyła 7 tygodni! Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-03-15 o 21:40 |
|
|
|
#2668 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mnie cały czas pociesza że nie widzi tej galarety na moim brzuchu i rozstępów...też mam płyty, dzięki za linki, poszukam jeszcze i poprzeglądam ale to jest OK jako wstęp jakiś co do dietyto tak myślałam ze to raczej zdrowy tryb życia niz jakaś specjalna dieta na biust ale wolałam spytać zastanawiam sie czy można przejść z powrotem na montignaca jak się karmi piersiąCytat:
Cytat:
Kochana to pewno zator, rozmasuj sobie najlepiej w ciepłej kąpieli robiąc najpierw ciepły okład z pieluszek albo małych ręczniczków, masuj sobie ruchem okrężnym od pachy do brodawki, powinno pomóc Cytat:
Cytat:
![]() śliczny ten leżaczek ale masz cudne córki gratulacjeCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2669 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Córa śpi, tatuś śpi, mamusia nadrabia, bo przez 3 dni internetu nie mieliśmy. Potem doszedł rozrywkowy weekend
![]() Cytat:
Jakbyś miała receptę i był potrzebny to ja mam całe opakowanie, nowy, nierozpuszczony. Używaliśmy Delicolu. Teraz (odpukać) jest w porządku, problemy raczej z kupką, brzuszek miękki. Będę teraz inwestować w probiotyki, Debridat mogę oddać. Cytat:
![]() Bardzo fajnie się prezentowaliście na chrzcinach. Fajnie jest mieć to z głowy. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. I oczywiście gratuluję orzeczenia. Bardzo się cieszę, że będziecie mieć choć trochę łatwiej. Współczuję tych wędrówek po lekarzach, wiem jakie to męczące, gdy byliśmy u pediatry laryngologa (x2) w przeciągu dwóch dni, a w sumie to pikuś był w porównaniu w problemami Waszego synka. Dużo siły i cierpliwości życzę. No i zdrowia dla Bartka. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczny stół - też bym już niczego nie dawała bo będzie za duzo tego. Tort nie wiem ja uwielbiam capucino ![]() dziewczyny wczoraj wybrałam sie prywatnie z małą do lekarza no i się okazało że debridat jest dobry ale na zaparcia a nie na gazy - przepisał nam bobotic. W sumie tak myślałam czytając ulotkę ale bylo tam coś tez o kolce. W przychodni w sumie lekarka się nie dopytała odnośnie teg0o tematu. Ja mówiłam ze mała ma problemy z wypróznianiem ale nie dodałam ze przez gazy a kupka jest luźna - no ale chyba sama powina była się dopytać. Zapomniałam tylko zapytać o te nocne karmienia. Ale w sumie dzisiaj mała się obudziła o 3 a potem o 6 - ostatnie karmienie wieczorne było 22.30. Wiec chyba ok. Co do wizyt lekarskich ja ez mam dość - bo chodzimy z mała raz w miesiącu na rehabilitację ( w sumie chyba niepotrzebnie nawet) no i do neurologa skierowanie dostaliśmy - mamy iść prywatnie bo terminy odległe w szpitalu. No i ten lekarz prywatny powiedział że mała powinna byc szczepiona nie w przychodni tylko w poradni do spraw szczepień - przez ten incydent z zakrztuszeniem. lekarka w przychodni nie dała mi skierowania na to czekając na opinie neurologa. miłego dnia życzę musze coś zrobić póki mała śpi. A i jeszcze jedno dziewczyny, których pociechy płaczą z powodów brzuszka nie ograniczajcie nabiału gdy dziecko ma śliczną skórkę bo to znaczy że nie jest uczulone. O nietolerancji laktozy swiadczą pryszcze, liszaje itp. A robiłam wczoraj badania sobie i aż sie zdziwilam - wszystko w normie. Kaskup fajny leżaczek i podoba mi się smoczek co to za firma???
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2011-03-15 o 08:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Mala sliczna, a kurteczke dzis podobna w lumpku kupilam 

jakaś niespokojna dzisiaj jest .

.

i mnie też czasem jeszcze boli, szczypie...no i zostało mi pod skórą takie jakby zgrubienie jak zrost...nie wiem jak to okreslić- bolesny w dotyku "wałeczek" pod skórą...coś takiego
, ja zastanawiam sie nad smoczkami lub butelkami (mini oczywiscie) na deko.
, nie wiem skad sie tyle tego bierze

a takimi nas tortami rodzina raczy. Więc trudno, ważne ze mi i TŻ będzie smakowało haha 
I oczywiście gratuluję orzeczenia. Bardzo się cieszę, że będziecie mieć choć trochę łatwiej.