|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Lody - w ksiązkach napisane że od dwóch lat ale SZymek jadł jak skończył rok . Oczywiście nie na zasadzie że dostał całego loda ale np łyżeczkę czy dwie jak my jedliśmy . Jak miał niecałe dwa lata to dostawał nie raz gałkę całą lodów .
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
O właśnie to o safari chodziło , porąbało mi się , ja właśnie też je kupuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |||
Zakorzenienie
|
KUBUSIU, przyjmij słonko życzenia jeszcze od zmęczonej, zasypiającej na klawiaturze ciotki mrówki, która po niedzielnej imprezie urodzinowej Gabrysi i dzisiejszych mini poprawinach ze znajomymi i całym dniu spędzonym w pracy jest w stanie już tylko wysłać Ci wirtualnego całusa i paść na wyrko
![]() Cytat:
Cytat:
polecam ![]() Cytat:
i jeszcze jedno pytanie z cyklu zdrowotnych-polećcie jakieś witaminy na poprawę kolorytu i ogólnie wyglądu skóry bo czuję , ze wyglądam jakbym przez rok mieszkała w jakiejś studni-szara i zmęczona ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-14 o 21:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Kubusieu i od jeszcze jednej sklerozy przyjmij życzenia na ten pierwszy roczek . rośnij duży i rozrabiaj !
#2735 |
Zakorzenienie
|
a do kubla bo chcialam zaoszczedzic i taki bubel kupilam ze masakra..... nie ma zadnych zabezpieczen... przykreca sie do sciany i potem w poziomie wsuwa i tam powinny byc srubki blokujace a tu nic pociagnie sie za niego i on wylatuje.... do tego krzywy...i przy przykrecaniu cos tam jeszcze peklo... i zostalam z 3 dziurami na scianie.... podobno tylko do jutra bo mamy po inny karnisz jechac.... ale cos w to watpie....bo przy nim dzisiaj juz mi dawal wyklad "nic nie mozna planowac"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
ufff... co do jedzenia my nie robimy sami NIC i mala je z nami, trudno sie mowi, mamy wlasnej roboty kaszanke czy kielbase ale tego nie jada jeszcze, takze nic na to nie poradze i tak jej nie uchronie przed wszystkim i tak, na obiad kurczaka je czesto zwlaszcza teraz jak ja na diecie to jemy prawie to samo hehehe
![]() slodyczy nie je chociaz tz jej dawal czekolade to nie pogardzila ale jej urok taki ze nie gardzi nawet lekami takze .... je juz coraz wiecej i na imieninach przy stole czy cos tez dostaje nowe rzeczy do probowania, np gdybym chciala ja dac do zlobka musialaby jesc parowke bo nikt dla niej specjalnie gotowal nie bedzie.... niech sie uczy jesc wszystkiego i juz, chociaz do zlobka NIE idzie. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- spadam sie kapac i lulu-dobranoc.
![]() |
#2737 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem szczerze jak tutaj z cenami; Cytat:
Cytat:
Tez nie bardzo wiem jak postepowac, mam nadzieje, ze jakos dam sobie rade... ![]() A co dajecie do tych kanapek, skoro szynka np jest bee, pasztety jakies jeszcze gorsze...?? Ja mojej na razie z samym maslem daje; Cytat:
Cytat:
dzieki misku za pamiec; Zrobilam rentgena, tam niby ok jest wszystko, tzn nie widac zmian zwyrodnieniowych, ale slyszalam tez, ze to nie jest najlepsze badanie, ktore to wykazuje; ze robi sie badania krwi; Troche przeraza mnie to chorobsko i jego leczenie; juz moja mama sie leczyla na podobne rzeczy i dobrego doswiadczenia z naszymi medykami nie ma; Wszystkiego najlepszego dla KUBUSIA! Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-14 o 21:55 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2738 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mocno dziękujemy za życzenia. Aż cieplutko mi się na sercu robi jak czytam życzenia dla Lenusi. Cieszę się, że pamiętałtyście. Jeszcze raz dziękuję dziękuję dziękuję. Obecnie urządzamy Leny pokój a raczej planujemy go urządzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka zdjęć mojej małej gadziny ![]() 1. z urodzinowego torta chociaż sałatkę zjem 2.zabawa z piłeczkami 3. kąpiel to nadal najlepsza zabawa, po kąpieli już mniej fajnie 4. jakie Lenka ma kłopoty? 5 a jaka jestem duża ?
![]() |
#2739 | |
Rozeznanie
|
Mamy 7 zeba
![]() Dzieciaki super sa; Erwi pieknie sobie radzi ze szklanka ![]() Madziwnia bardzo fajne, pomyslowe zaproszenia; a foty piekne; Tez tam chce byc; a jak dziecku musi sie dobrze spac przy falach; A mojej malej jakis przepastny zoladek sie zrobil; Jeczy caly czas o jedzenie; I co ja mam jej dawac tak czesto jak jeczy? ![]() Zje rano, gdzies o 8.30 cyca, potem juz przed 10 jeczy i nie moge zjesc spokojnie sniadania; na ogol dostanie kawalek chleba; O 11 juz glodna (planowo) i dostaje kaszke z owocami; o 13, 13.30 obiad spory(drugie danie czesto po 14); o 17 albo przed dostaje juz bardzo wyglodniala cycka i jak ja cos jem to jeczy; Pozniej dawalam jej owoca, teraz dostaje cos tresciwszego; jakies warzywo ugotowane, albo owoca z ryzem, albo znow kawalek chleba; no i po kapieli cyc; Czy tak godzine prrzed spaniem to dobrze jest dawac owoce? czy ciezkostrawne? nie ma za bardzo pomyslow co jej dawac jesc i kiedy na te przekaski dodatkowe; Ja myslalam, ze z wiekiem to jej sie te przerwy w posilkach beda wydluzac, a tu sie na razie skracaja ![]() Cytat:
co do spr Szymka to jak juz pisalam, ze ojciec tez sredni mi sie wydaje; natomiast baba sie wydziera na dziecko i je wyzywa i niech nie kreci; zgadzam sie, ze fragmenty co do bicia, mogly byc naciagniete, wyciagniete z kontekstu; To jak sie zwraca do dziecka jest karygodne. No i moze dziecko poszturchnie, skarci, uderzy po rece, da kalpsa, tego nie wiemy, ale moze nie bije jakos dotkliwie; a dziecko juz na to reaguje placzem; Wiec skoro robi cos takiego to maltretuje dziecko? Moim zdaniem zneca sie nad nim psychicznie, bo je zniewaza, odnosi sie do niego bez szacunku, z nienawiscia; I to jest najgorsze. Ale moze jest tak, ze jej sie to zdarzy, raz na dwa miesiace np, takie zachowanie, kiedy jej puszcza nerwy (dobrze wiemy ze bezsilnosc i zachowanie niektorych dzieci potrafi wyprowadzic z rownowagi)- chodzi o to, ze to nie jest ustawicznie.... Nie wiadomo.... I co wtedy nalezy jej odebrac to dziecko bo sie nad nim zneca? bardzo trudno jest to orzec. Dla mnie ta osoba przedstawia soba bardzo pozalowania godny wizerunek; Meliniara niemal, skoro stac ja na takie odzywki, ale coz, takich ludzi jest wiecej; Sa dzieci codziennie bite, codziennie bardzo ponizane, i zostawiane sa przy rodzicach niestety. Ona dobra matka wg mnie nie jest; Ale czy dziecku bedzie lepiej przy ojcu, czy w domu dziecka? Moze tej kobiecie jednak jest potrzebny jakis nadzor i opieka psychologa, azeby uswiadomila sobie swoje postepowanie i kontrolowala sie; I moze dziecku nie byloby tak zle; To ja tyle w tym temacie; ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Aixa, fajniunia Lenka; i jaka madra! dajesz jej salatke z majonezem? Ja po salatce warzywnej mam niekiedy zgage (cebula, majonez), wiec nie bede ryzykowac dla malej; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
wrrrrrrrrr ucytowałąm się tyle i mi się net zawiesił i wsio znikło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tż ma mega grypę, wczoraj w pracy dostał temperatury prawie 40 st ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2741 |
Zakorzenienie
|
Roczek Kubusia:
1. Kubuś i moja siostrzenica Dominisia 2. tak właśnie chodzimy (moje plecy auuuu) 3. torcik 4. z moimi rodzicami 5. z tż 6. z teściami
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-03-15 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W Dougu też zawsze mnóstwo dostaje próbek czy mini produktów,do sephory nie chodzę,bo tam babsztyle nie wiedzą po co do pracy przychodzą ![]() Parę dni temu była promocja-przy zakupie clinique na min.za 220zł dawali wielką puszkę kosmetyków(oczywiście kupiłam)teraz znowu za zakupy na tą samą sumę dostaję się kosmetyczki z mini produktami(już się zastanawiam co ja z clinique jeszcze potrzebuje).Chociaż nie wiem po co mi tego tyle,bo mi zalega jeszcze taka gratisowa kosmetyczka z grudnia.Ale ja jak słyszę hasło"promocja mini produkty gratis"to muszę ![]() Rany a ja spać nie mogę-codziennie budzę się o 5.45 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Aixa śliczna Lenusia ![]() Baobabku ale Kubulec już duży!wysoki chyba jest,co?tylko ten smoczuś mu powagi odejmuje ![]()
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() my juz wariujemy od 6 tak mala wygilam o 6 ze az sama jestem cala mokra, zaloze sie ze pai pod nami zawalu dostawala jak w 3 ( przed pjsciem tz do praca) ganialismy sie wszyscy na czworaka:P na 17 ide dzisiaj na badanie wzroku, ostatnio bylam na zakupach i w vission expres byly badania i wyszla mi jakas tam wada wiec ide dzisiaj na badanie okreslic dokladnie wszystko. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- madzia erwi spryciarz ![]() wyglada super! baobabku duuuuzy kubus, w sensie wysoki ![]() moja tam nie chce chodzic, nawet za lapki, poodmienialo jej sie calkiem, bedzie chciala to pojdzie, jak nie chce to za raczki prowadzac jej nie bede. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- lenka rowniez cudenko, a ileeeeeee ma klopotow ![]()
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Aixa Lenka cudna, no jak nic czysta mama. Jak dajesz fotki to zawsze tło oglądam bo podoba mi się jak masz w mieszkaniu
![]() Baobabku Kubuś taki duży ![]() A powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki świeczki na torcie dmuchały, bo ja chyba muszę z małym zacząć ćwiczyć, myślę że załapie, bo Eryk umiał ![]() Dzisiaj cudna noc bo tylko 3 x się obudził, a z Emilem mamy ugadane że pierwsze 3x on wstaje ![]() No i żartowniś z mojego chłopca. Wczoraj przy kąpieli(kąpiele tez uwielbia i z pół godziny zawsze się moczy)wziął zamknięcie od mojego kosmetyku(taki kubeczek) i jak poszlam Erykowi kolacje robić, to ten z wanny tym kubeczkiem wodę wylewał poza wanne, Eryk cierpliwie wycierał. Jak wróciłam to Eryk dalej wycierał, a ja małego mydliłam, i w tym momencie krzyk rozpaczy Eryka, bo mu braciszek cały kubeczek wody na głowe wylał ![]() Przyznam wam sie do jednego, ostatnio jak Erwi był chory to ja wyrodna matka mówilam sobie w myślach po co mi te dzieci były, tylko problem na głowie mam, zmartwienia, a kiedyś było tak fajnie ![]()
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zrobilam pare zaproszen na imprezke mlodej, a teraz czekam az pojdzied spac bo takiego sajgonu to jeszcze nie bylo tu chyba oprucz dnia przeprowadzki, jeszcze z godzinke, 1,5 poszaleje i pojdzie kimac.
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aixa - Lenka śliczna. I jak zobaczyłam ten talerz warzyw to się załamałam. Moja to może za rok coś takiego zje. Brawa dla Lenki ![]() Baobabek - Kubuś to faktycznie jakiś taki duży i przystojny. Ty także pięknie wyglądasz. JA wczoraj oględałam Program Tomasza Lisa i tam też była sprawa Szymona. Był minister sprawidliwości był Prokurator był rzecznik praw dziecka. No i jak wynikało z ich rozmowy to ta sprawa naprawdę nie jest jasna a w podtekście to cgyba nie do końca temu ojcu chodzi o dobro dziecka tylko o majątek. Jej oczywiście też. Obydwoje dostali poropozycję udania się do psychologa na leczenie a oni na to że się zastanowią. Dziecko jest baaadrdzo związane z matką i psychologowie twierdzą ze na razie jednak najlepiej jak zostanie z matką. Niemniej dziecko też jest aktualnie pod obserwacją psychologów. Oczywiście sprawa Szymona była tylko przykładem bo w Polsce jest bardzo dużo takich przypadków niejednoznacznych i trudnych. I dlatego też bardzo często są umażane przez prokuraturę.
![]() |
#2748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więc dobrze,że czuwasz ![]() Lenka I kubuś świetne zdjęcia,cudne dzieciaczki! Baobabku jakie Ty masz piękne oczy! Ferrou trzymam mocno kciuki żeby szybko się pozbyli przyczyny. Co do jedzonka jeszcze to ja tez kupuję te paluszki safari albo są jeszcze chyba tej firmy felix takie paluszki ziemniaczane no i herbatniki,jakoś bardziej mo podchodzą niż biszkopty. Cigi kanpkę robię jeszcze z serkiem(np piątnicy,naturalny)albo z jajeczkiem,może dżemik jak masz własnej roboty. Mrowak nie wiem jakie witaminki mogą poprawić koloryt na pewno słoneczko daje radę ![]() Madziwnia przez Ciebie jeszcze bardziej się nie mogę doczekać wyjazdu nad morze ![]() Młoda i tak będzie ładnie ![]() Gusinek ale masz fajnie z tym swojskim jedzonkiem-uwielbiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
jak myślicie chyba Erwinowi nie zaszkodzi że kawalek glinianego węża zjadł
![]() ![]()
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
No to masz kawał przystojniaka
![]() Gmyrelka żywieniowcu jak to jest z tymi naszymi warzywkami z marketu?brokuły,kalafiore k,pomidory,papryka?sam syf?bo ja jaja i mięso mam nie ze sklepu-tylko wiejskie.Kurczaków nie jemy,czasami tylko piersi-ale to już marketowe niestety. A warzywa też najczęściej kupuje np.w lidlu.Zimą to już całkiem,bo na ryneczku u nas zmarznięte są warzywa,owoce. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2751 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szarą zmęczoną cerę trzeba się wysypiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyrodna matka tylko bezsilna wobec choroby ![]()
![]() |
#2752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam obecnie dwa jeden clinique i jeden este laudera ale dałam za nie po 90zł . to oczywiście moje zdanie , a każdy wydaje na co uważa. na hasło promocja też nie głupieje bo nauczyłam się nie głupieć u siebie w pracy . przestałam kupowac to co nie jest mi potrzebna bo jest promocja .
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clinique wyjątkowo mi pasuję i nic lepszego z pielęgnacji nie znalazłam ![]() ![]() Właśnie mi nad głową przeleciały dwa bociany ![]() ![]()
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Ana - pewnie jak masz na to kesz i poprawia to humor to czemu by nie .
![]() My narazie jedna pensja plus dwoje dzieci także nadwyżki wolę odkładać ![]() Ale firmowych perfum , pudru czy podkładu sobie nie odmawiam , kremy itp kupuje tańsze. ![]() 3 kroki mam z clinique ale ta baza pod krem ( ta żólta ) to właściwie nie wiem co daje - chyba nic ![]()
#2755 |
Wtajemniczenie
|
AIXA Lenka
![]() dam Ci linka do pieknych literek z filcu,samemu mozna zrobic i wypelnic poprostu wata...ja tak robie http://filcaki.blogspot.com/ przejrzyj cala strone bo jest kilka sposobow ich robienia BAOBABEK widac impreza udana...i wygladacie pieknie ![]() ANAKAZAR ja to tez jestem sroka i uwielbiam piekne opakowania ![]() hihihi a bocki dobra robote robia i wiedza nad kim latac ![]() YOONKA gdzie jestes ![]()
#2756 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() królik jest mało odporny, jak tylko cos załapie zaraz widac ze cos z nim nie tak albo zdycha od razu, ale skoro twój tesc hoduje to na pewno sie zna, mysle ze smiało mozesz podac, to jest najlepsze mieso! równiez jak dziecko chore, rosołek na króliku = lekarstwo takze smiało Cytat:
![]() ![]() Cytat:
głupio to moze zabrzmi ale tak sie przyzwyczaiłam do jajek od tesciwej, a tamte kury maja relaks całymi dniami na trawie, nie karmi ich zadnymi paszami i te jajka mniam, a te kupne śmierdza nam na kilometr - normalnie czuc pasze jak to sie łatwo człowiek do dobrego przyzwyczaja ![]() u nas hoduja znajomi rolnicy po kilka swinek takze ze 2 razy w roku kupujemy na miesko Cytat:
![]() i nie wyrodna tylko normalna - jestesmy tylko ludzmi, kazda z nas ma chwile słabosci i zwąpienia, jestes wspaniałą matką ![]() ![]() lenka śliczna, fajny pomysł z kulkami w wanience, odgapie ![]() a kubuś cudny, ma boskie oczka ![]() ![]()
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
gusiek KOCHAM KOTLINE KŁODZKĄ!
Bylam 2 razy i jestem zakochana totalnie w tamtych rejonach!Raz bylam jeszcze z wycieczka szkolna a raz sama z kolezanka, bylo swietnie ![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Kupie te ciasteczka, ona ładnie je paluszki, ale boję się żeby w oczko sobie nie wsadziła.
Ana podejrzane z tymi bocianami ![]() ![]() Wszystkie dzieciaczki śliczne ![]() Baobabek- Kubuś ma bardzo ładną mame ![]() ![]()
#2759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
za 1 razem noge zlamalam :P
ale i tak lazilam dalej dopiero jak worcilam poszlam do lekarza:P i gips na 6 tygodni mialam zamiast na 2 zalozony.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.