TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 20:59   #2731
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia to wszystko zje co słodkie, popostu uwielbia
Ania można dawać paluszki juniorki? A lody od kiedy? Zosi też dam czasami kawałek ciasta np jabłecznika takiego swojskiego bez żelatyny itd. Ale drożdzowego i pączków nie może bo ją brzuszek boli;/
paluszki możesz już da jak sobie poradzi sa takie ciasteczka safari takie jak paluszki ale wogóle bez soli . w biedronie zawsze są .
Lody - w ksiązkach napisane że od dwóch lat ale SZymek jadł jak skończył rok . Oczywiście nie na zasadzie że dostał całego loda ale np łyżeczkę czy dwie jak my jedliśmy . Jak miał niecałe dwa lata to dostawał nie raz gałkę całą lodów .
Stary 2011-03-14, 21:01   #2732
libra777
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

O właśnie to o safari chodziło , porąbało mi się , ja właśnie też je kupuję.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:18   #2733
mrowak
Zakorzenienie

KUBUSIU, przyjmij słonko życzenia jeszcze od zmęczonej, zasypiającej na klawiaturze ciotki mrówki, która po niedzielnej imprezie urodzinowej Gabrysi i dzisiejszych mini poprawinach ze znajomymi i całym dniu spędzonym w pracy jest w stanie już tylko wysłać Ci wirtualnego całusa i paść na wyrko

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Taki musztardowy kolor?? Uwilebiammmm... moja kumpela kupiła taki szal w indyjskich rzeczach.
o właśnie!!!szukam jakiegoś płaszczyka/kurteczki wiosennej w tym kolorze-pomocy? Ana? Anybody?

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A to zdjęcia ze spaceru na spokojnej plazy zero ludzi mglisto , morze tafla zero fal bosko było i tylko ja i Michasia
Madziwnia, ja też tak chcę!!!!!!!!!!!! Morze, pusta plaża lub konie-nic mnie lepiej nie wycisza!

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mama moja wpadła na genialny pomysł...
polecam przetestowałam w niedzielę

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A tak mi się nie chce jechać... głowa mnie boli do tego, to od cisnienia chyba, bo tabletki w ogóle nie dają rady.. ehh... Ciekawe w ogóle jak Kuba jutro w aucie wytrzyma te kilka godzin - jest to pierwsza nasza dłuższa podróż... w piątek kupiliśmy fotelik - maxi cosi tobi i miał już trzy przejażdżki i nie narzekał no ale to było po 15 min a nie 3h
no nic, uciekam się myć i idę spać, bo z rana muszę wstać...

Buziaki

PS - Tylkooliwko, odpisałam Ci na GG, przepraszam że tak późno..
Ferrou, kciki olbrzymie!!!!!

i jeszcze jedno pytanie z cyklu zdrowotnych-polećcie jakieś witaminy na poprawę kolorytu i ogólnie wyglądu skóry bo czuję , ze wyglądam jakbym przez rok mieszkała w jakiejś studni-szara i zmęczona

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-03-14 o 21:22
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:19   #2734
ania p
Zakorzenienie

Kubusieu i od jeszcze jednej sklerozy przyjmij życzenia na ten pierwszy roczek . rośnij duży i rozrabiaj !
Stary 2011-03-14, 21:37   #2735
mloda1989
Zakorzenienie

a do kubla bo chcialam zaoszczedzic i taki bubel kupilam ze masakra..... nie ma zadnych zabezpieczen... przykreca sie do sciany i potem w poziomie wsuwa i tam powinny byc srubki blokujace a tu nic pociagnie sie za niego i on wylatuje.... do tego krzywy...i przy przykrecaniu cos tam jeszcze peklo... i zostalam z 3 dziurami na scianie.... podobno tylko do jutra bo mamy po inny karnisz jechac.... ale cos w to watpie....bo przy nim dzisiaj juz mi dawal wyklad "nic nie mozna planowac"
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:47   #2736
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ufff... co do jedzenia my nie robimy sami NIC i mala je z nami, trudno sie mowi, mamy wlasnej roboty kaszanke czy kielbase ale tego nie jada jeszcze, takze nic na to nie poradze i tak jej nie uchronie przed wszystkim i tak, na obiad kurczaka je czesto zwlaszcza teraz jak ja na diecie to jemy prawie to samo hehehe
slodyczy nie je chociaz tz jej dawal czekolade to nie pogardzila ale jej urok taki ze nie gardzi nawet lekami takze ....
je juz coraz wiecej i na imieninach przy stole czy cos tez dostaje nowe rzeczy do probowania, np gdybym chciala ja dac do zlobka musialaby jesc parowke bo nikt dla niej specjalnie gotowal nie bedzie.... niech sie uczy jesc wszystkiego i juz, chociaz do zlobka NIE idzie.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

spadam sie kapac i lulu-dobranoc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:54   #2737
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Cigi minerały nie są drogie,a może inaczej minerały są okrutnie wydajne.Ja jak zamówiłam te ich próbki to naprawdę z tej jednej ociupny proszku miziałam się tym dobre dwa tygodnie.Nie musisz zamawiac od razu całego opakowania.Możesz jechać na próbkach.
Jeszcze przy pudrach sypkich,a już szczególnie przy mineralnych ważny(jeśli nie najważniejszy)jest pędzelOd niego zależy jak sobie na twarz nałożysz puder czy podkład.I tu pędzel jest bardzo drogiPrzynajmniej u nas są ceny z kosmosu.U was pewnie taniej
w tym pixie promocje teraz maja bo do pedzla trzy probki; ale ja to z takimi zakupami bede musiala jeszcze troche jednak poczekac;
nie wiem szczerze jak tutaj z cenami;
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Czy wierzycie w to, ze jedne miejsca sa lepsze a drugie gorsze do spania? W sensie, ze ważne jest polożenie łózeczka?? jakies złe fale czy cuś??
no feng shui tez o tym, i dla Chinczyka to nie jest kwestia wiary nie wiery tylko nauki starej jak swiat; Ja jak najbardziej uwazam, ze moze miec to wplyw; A moze tez inne czynniki? Moze tam ciszej? Albo powietrze lepsze? A moze tam sie bardziej wymeczy w dzien i dlatego pozniej pada?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Darusia - a Oliwka sama je tą kanapkę? Ja jak daję Igorowi, to kroję na malutkie kawałki i pakuję do buzi. Nie powinnam już?

A zanim Was nadrobię ( nie wiem kiedy, bo mam w cholerę roboty) muszę Wam powiedzieć, że wczoraj pierwszy raz Igor wyprowadził mnie z równowagi. Wyszliśmy na spacer, on w jednej ręce, wózek w drugiej, a jak chciałam go wsadzić do środka, to tragedia - NIE DAŁAM RADY WSADZIĆ ROCZNEGO DZIECKA DO WÓZKA!

Wróciliśmy zaraz do domu
Moja tez zaczela pokazywac zlosc i niezadowolenie; jak ja zabieram, na co nie ma ochoty, to w kwik i sie prezy i trzepie lapami.
Tez nie bardzo wiem jak postepowac, mam nadzieje, ze jakos dam sobie rade...

A co dajecie do tych kanapek, skoro szynka np jest bee, pasztety jakies jeszcze gorsze...?? Ja mojej na razie z samym maslem daje;
Cytat:
Pop i jeszcze mam dwa dobre kremy:Nie wiem czy masz skórę sucha,czy mieszaną.Są kremy z avene(apteka) po 35r.ż.bardzo składowo fajne.Mają świetne recenzje.Moja matka też go miała i zadowolona.
Avene Ystheal:krem do suchej bogatej konsystencji,emulsja o lżejszej konsystencji do cery mieszanej.
Krem warty zainreresowania.
ja od tego avene wole juz chyba iwostin, oba na wodzie termalnej;
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
aaa cigi!! ja ci miałam pisać... mieliśmy ostatnio wykład z reumatolohgii... i facet mówił że teraz kobiety coraz szybciej zaczynają chorować... że coraz więcej kobiet po 30 przychodzi z zwyrodnieniami nadgarstków... Ty idz lepiej do jakiegoś reumatologa z tymi twoimi nadgarstkami! sprawdź to.. bo jeśli naprawdę się coś u ciebie zaczyna to trzeba to leczyć!! ja cię broń Boże nie straszę... raczej motywuję!
oby z cycem wszystko ok bylo;
dzieki misku za pamiec; Zrobilam rentgena, tam niby ok jest wszystko, tzn nie widac zmian zwyrodnieniowych, ale slyszalam tez, ze to nie jest najlepsze badanie, ktore to wykazuje; ze robi sie badania krwi;
Troche przeraza mnie to chorobsko i jego leczenie; juz moja mama sie leczyla na podobne rzeczy i dobrego doswiadczenia z naszymi medykami nie ma;

Wszystkiego najlepszego dla KUBUSIA!

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-14 o 21:55
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 22:23   #2738
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Lenko kochana sto lat, masy powodów do uśmiechu każdego dnia, spełnienia wszystkich marzeń i żeby ta Twoja mamusia częściej tu zaglądała, pisała do nas i Ciebie nam pokazywała
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I DUŻO ZDROWKA DLA LENKI
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Sto lat Lenko!

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość

dzisiejszej solenizantce..
LENKO - uśmiechniętych i beztroskich dni pełnych zdrówka,miłości i dobrej zabawy !!!

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
100 LAT DLA LENKI

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
STO LAT DLA LENKI
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Lenko- wszystkiego najlepszego; rosnij pieknie, zdrowo i beztrosko.
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Lenko dla ciebie rówież przesyłam najlepsze życzenia

Wskoczył kotek na ławeczkę,
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę,
i zamiauczał pięknie miał.
Teraz pobiegł bez miauczenia
żeby złożyć Ci życzenia!!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
LENKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:r oza:
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
.

Aixa - sto lat dla Lenki

Witajcie kochane !!!
Bardzo mocno dziękujemy za życzenia. Aż cieplutko mi się na sercu robi jak czytam życzenia dla Lenusi. Cieszę się, że pamiętałtyście. Jeszcze raz dziękuję dziękuję dziękuję.

Obecnie urządzamy Leny pokój a raczej planujemy go urządzić wciąż trwają kłótnie z tż na temat koloru ale ja się tak łatwo nie poddam i wywalczę mój fiolet. Kupiłam już stolik i krzesełko z serii Mamut a teraz planuję uszyć literki z filcu tylko nie za bardzo wiem jak mam się do tyego zabrać, chęci posiadam i to by było na tyle może któraś z Was pomoże tyle tu zdolnych mam Mogłabym kupić na all(jest tego pełno) ale mam ambicje uszyć
Kilka zdjęć mojej małej gadziny
1. z urodzinowego torta chociaż sałatkę zjem
2.zabawa z piłeczkami
3. kąpiel to nadal najlepsza zabawa, po kąpieli już mniej fajnie
4. jakie Lenka ma kłopoty?
5 a jaka jestem duża ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lenka je.jpg (49,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lenka piłki.jpg (123,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lenka kąpiel.jpg (103,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lenka kłopoty.jpg (94,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lenka taka duża.jpg (95,8 KB, 42 załadowań)

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 22:40   #2739
cigi
Rozeznanie

Mamy 7 zeba ; niestety trudny okres sie nie skonczyl bo symetrycznie spuchniete juz dziaselko, takze bedzie druga dolna dwojka wychodzic pewnie niebawem;

Dzieciaki super sa; Erwi pieknie sobie radzi ze szklanka ;
Madziwnia bardzo fajne, pomyslowe zaproszenia; a foty piekne; Tez tam chce byc; a jak dziecku musi sie dobrze spac przy falach;

A mojej malej jakis przepastny zoladek sie zrobil; Jeczy caly czas o jedzenie; I co ja mam jej dawac tak czesto jak jeczy?
Zje rano, gdzies o 8.30 cyca, potem juz przed 10 jeczy i nie moge zjesc spokojnie sniadania; na ogol dostanie kawalek chleba; O 11 juz glodna (planowo) i dostaje kaszke z owocami; o 13, 13.30 obiad spory(drugie danie czesto po 14); o 17 albo przed dostaje juz bardzo wyglodniala cycka i jak ja cos jem to jeczy; Pozniej dawalam jej owoca, teraz dostaje cos tresciwszego; jakies warzywo ugotowane, albo owoca z ryzem, albo znow kawalek chleba; no i po kapieli cyc;
Czy tak godzine prrzed spaniem to dobrze jest dawac owoce? czy ciezkostrawne?
nie ma za bardzo pomyslow co jej dawac jesc i kiedy na te przekaski dodatkowe;
Ja myslalam, ze z wiekiem to jej sie te przerwy w posilkach beda wydluzac, a tu sie na razie skracaja ; Ma tak ktoras jeszcze???
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oczywiście że podłapie ale ja nie chcę aby uważała że tak sie normalnie mówi. Jak w domu rodzice nałogowo przeklinają to jak wytłumaczyć że to jest niewłaściwe.
Podobnie jest z paleniem czy piciem czy biciem.
Zgadzam sie;

co do spr Szymka to jak juz pisalam, ze ojciec tez sredni mi sie wydaje; natomiast baba sie wydziera na dziecko i je wyzywa i niech nie kreci; zgadzam sie, ze fragmenty co do bicia, mogly byc naciagniete, wyciagniete z kontekstu; To jak sie zwraca do dziecka jest karygodne.
No i moze dziecko poszturchnie, skarci, uderzy po rece, da kalpsa, tego nie wiemy, ale moze nie bije jakos dotkliwie; a dziecko juz na to reaguje placzem; Wiec skoro robi cos takiego to maltretuje dziecko?
Moim zdaniem zneca sie nad nim psychicznie, bo je zniewaza, odnosi sie do niego bez szacunku, z nienawiscia; I to jest najgorsze.
Ale moze jest tak, ze jej sie to zdarzy, raz na dwa miesiace np, takie zachowanie, kiedy jej puszcza nerwy (dobrze wiemy ze bezsilnosc i zachowanie niektorych dzieci potrafi wyprowadzic z rownowagi)- chodzi o to, ze to nie jest ustawicznie.... Nie wiadomo.... I co wtedy nalezy jej odebrac to dziecko bo sie nad nim zneca?
bardzo trudno jest to orzec. Dla mnie ta osoba przedstawia soba bardzo pozalowania godny wizerunek; Meliniara niemal, skoro stac ja na takie odzywki, ale coz, takich ludzi jest wiecej;
Sa dzieci codziennie bite, codziennie bardzo ponizane, i zostawiane sa przy rodzicach niestety.
Ona dobra matka wg mnie nie jest; Ale czy dziecku bedzie lepiej przy ojcu, czy w domu dziecka?
Moze tej kobiecie jednak jest potrzebny jakis nadzor i opieka psychologa, azeby uswiadomila sobie swoje postepowanie i kontrolowala sie; I moze dziecku nie byloby tak zle; To ja tyle w tym temacie;

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Aixa, fajniunia Lenka; i jaka madra!
dajesz jej salatke z majonezem? Ja po salatce warzywnej mam niekiedy zgage (cebula, majonez), wiec nie bede ryzykowac dla malej;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 05:57   #2740
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

wrrrrrrrrr ucytowałąm się tyle i mi się net zawiesił i wsio znikło Dziękujemy za pamięć i życzonka, wszystkim, którzy pamiętali i Kubusiu Imprezka niedzielna super udana goście dopisali prócz dzieci bo chore była tylko moja siostrzenica. Kubuś zaspał i na imprezę dotarliśmy ostatni tż pojechał wcześniej z prezentów też mały zadowolony, dostał od chrzestnej zestaw startowy z FP z Thomasem, od chrzestnego wieeeelki zesta klocków Wadera, od rodziców moich pieniądze, od mojego dziadziusia też kaskę, od rodziców tż kaskę na rowerek (starczy na mini skuter) i japoński autobus,a od nas wyspę Sodor z Thomasa. Najbardziej jednak cieszą go walające się po domu kartony z zabawek Wszyscy go wynosili, wytulili, wycałowali, a on i tak najbardziej lgnął do mnie No i z tytułu roczku pięknie mi chodzi za rączki już nie wyrywa się tylko sam chce iść Tort był pyszny, jedzenie też, chociaż pełno zostało zaraz wrzucę jakieś fotki.
Tż ma mega grypę, wczoraj w pracy dostał temperatury prawie 40 st, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk i zatrzymał się u teściów, także wczoraj go widziałam tylko na skype...no i mieszkamy we 2 póki co, jakoś tak mi smutno, nie mam się w kogo wtulić zasypiając, moje stopy błądzą pod kołdrą, bo zawsze wpycham je między nogi tż ehhh nocka do dupy i przynajmniej do niedzieli tak będzie, no ale nie chce, żeby małego zaraził Dzisiaj moja siostra przyjeżdża zaraz po 8ej i po mojej pracy robimy czyszczenie szafy...mam masę ciuchów w których nie chodzę, wywalam wsio, wolę mieć mniej ciuchów i przejrzyście w szafie a we wszystkim chodzić, także w najbliższym czasie jadę na zakupki może w sobotę z siostrą do ck pojedziemy no nic idę szukać zdjęć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 06:16   #2741
Baobabek
Zakorzenienie

Roczek Kubusia:
1. Kubuś i moja siostrzenica Dominisia
2. tak właśnie chodzimy (moje plecy auuuu)
3. torcik
4. z moimi rodzicami
5. z tż
6. z teściami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4301.jpg (75,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 397.jpg (177,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 466.jpg (127,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 509.jpg (124,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 527.jpg (136,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1312.jpg (119,9 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-03-15 o 06:18
Stary 2011-03-15, 06:26   #2742
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

O wiem o co miałam Was jeszcze zapytać! Myślałam ostatnio o Natalali... czy jak ktoś dostanie bana to już na zawsze?? Już więcej nie będzie mogła pisać?? Z innego kompa i z innym nickiem to ok, ale z tego samego nicku??
Na amen już zbanowana
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
\

A wcale nie tylko u nas jest firmowy sklep clinique

Pop jedz do galerii mokotów tam masz firmowy sklep este lauder i clinique ( na 1 piętrze ) prowadzi go zresztą dziewczyna która znam bo tam pracowałam kilka sklepów dalej , dziewczyny są swietne po szkoleniach U nas i zagranicznych , kazda ma skńczony kurs wizazu , dobiorą Ci kosmetyki , dadzą próbki , jak będziesz chciała umalują żebyś mogła zobaczyć jak co wyglada na buzi , dadza próbki itp . Do tego tam się kupuje to czesto dają super gratisy np kosmetyczki z miniaturami - jak tylko mają to dają do kazdych praktycznie zakupów . super sklep . dużo lepiej się kupuje niż w sephora czu daglasie bo dziewczyny mają tylko te dwie marki i naprawdę znają kazdy kremik . do tego same mają obowiązek używania tych kosmetyków malowania się nimi ( daje im firma ) więc wiedzą co jak działa na buzie . Mnie tam do ślubu laski malowały to jest jedyny taki sklepik w wawie
No fakt-są jeszcze salony cliniquew Szczecinie nie ma to zapomniałam.Plus jest ich taki,że dają mnóstwo próbek.U mnie w Dougu pracuję świetna babeczka przy stosisku clinique
W Dougu też zawsze mnóstwo dostaje próbek czy mini produktów,do sephory nie chodzę,bo tam babsztyle nie wiedzą po co do pracy przychodzą
Parę dni temu była promocja-przy zakupie clinique na min.za 220zł dawali wielką puszkę kosmetyków(oczywiście kupiłam)teraz znowu za zakupy na tą samą sumę dostaję się kosmetyczki z mini produktami(już się zastanawiam co ja z clinique jeszcze potrzebuje).Chociaż nie wiem po co mi tego tyle,bo mi zalega jeszcze taka gratisowa kosmetyczka z grudnia.Ale ja jak słyszę hasło"promocja mini produkty gratis"to muszę

Rany a ja spać nie mogę-codziennie budzę się o 5.45

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Aixa śliczna Lenusiahehe u mnie też się tak te kulki walają

Baobabku ale Kubulec już duży!wysoki chyba jest,co?tylko ten smoczuś mu powagi odejmujeBrawa za chodzenie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 06:36   #2743
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabku ale Kubulec już duży!wysoki chyba jest,co?tylko ten smoczuś mu powagi odejmujeBrawa za chodzenie.
tak, wysoki po tż, bo ja to 158 teraz ma 84 cm wzrostu

Stary 2011-03-15, 07:10   #2744
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry

my juz wariujemy od 6 tak mala wygilam o 6 ze az sama jestem cala mokra, zaloze sie ze pai pod nami zawalu dostawala jak w 3 ( przed pjsciem tz do praca) ganialismy sie wszyscy na czworaka:P

na 17 ide dzisiaj na badanie wzroku, ostatnio bylam na zakupach i w vission expres byly badania i wyszla mi jakas tam wada wiec ide dzisiaj na badanie okreslic dokladnie wszystko.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

madzia erwi spryciarz
wyglada super!

baobabku duuuuzy kubus, w sensie wysoki super facet
moja tam nie chce chodzic, nawet za lapki, poodmienialo jej sie calkiem, bedzie chciala to pojdzie, jak nie chce to za raczki prowadzac jej nie bede.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

lenka rowniez cudenko, a ileeeeeee ma klopotow
A.Camus
Stary 2011-03-15, 07:13   #2745
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aixa Lenka cudna, no jak nic czysta mama. Jak dajesz fotki to zawsze tło oglądam bo podoba mi się jak masz w mieszkaniu

Baobabku Kubuś taki duży

A powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki świeczki na torcie dmuchały, bo ja chyba muszę z małym zacząć ćwiczyć, myślę że załapie, bo Eryk umiał

Dzisiaj cudna noc bo tylko 3 x się obudził, a z Emilem mamy ugadane że pierwsze 3x on wstaje

No i żartowniś z mojego chłopca. Wczoraj przy kąpieli(kąpiele tez uwielbia i z pół godziny zawsze się moczy)wziął zamknięcie od mojego kosmetyku(taki kubeczek) i jak poszlam Erykowi kolacje robić, to ten z wanny tym kubeczkiem wodę wylewał poza wanne, Eryk cierpliwie wycierał. Jak wróciłam to Eryk dalej wycierał, a ja małego mydliłam, i w tym momencie krzyk rozpaczy Eryka, bo mu braciszek cały kubeczek wody na głowe wylałUwielbiam ich.

Przyznam wam sie do jednego, ostatnio jak Erwi był chory to ja wyrodna matka mówilam sobie w myślach po co mi te dzieci były, tylko problem na głowie mam, zmartwienia, a kiedyś było tak fajnie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 07:24   #2746
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wczoraj zrobilam pare zaproszen na imprezke mlodej, a teraz czekam az pojdzied spac bo takiego sajgonu to jeszcze nie bylo tu chyba oprucz dnia przeprowadzki, jeszcze z godzinke, 1,5 poszaleje i pojdzie kimac.
A.Camus
Stary 2011-03-15, 07:31   #2747
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
\

A wcale nie tylko u nas jest firmowy sklep clinique

Pop jedz do galerii mokotów tam masz firmowy sklep este lauder i clinique ( na 1 piętrze ) prowadzi go zresztą dziewczyna która znam bo tam pracowałam kilka sklepów dalej , dziewczyny są swietne po szkoleniach U nas i zagranicznych , kazda ma skńczony kurs wizazu , dobiorą Ci kosmetyki , dadzą próbki , jak będziesz chciała umalują żebyś mogła zobaczyć jak co wyglada na buzi , dadza próbki itp . Do tego tam się kupuje to czesto dają super gratisy np kosmetyczki z miniaturami - jak tylko mają to dają do kazdych praktycznie zakupów . super sklep . dużo lepiej się kupuje niż w sephora czu daglasie bo dziewczyny mają tylko te dwie marki i naprawdę znają kazdy kremik . do tego same mają obowiązek używania tych kosmetyków malowania się nimi ( daje im firma ) więc wiedzą co jak działa na buzie . Mnie tam do ślubu laski malowały to jest jedyny taki sklepik w wawie
Dzięki za info. JA w galeri Mokotów to bardzo rzdko bywam. Daleko ode mnie i nie lubię tam parkingu

aixa - Lenka śliczna. I jak zobaczyłam ten talerz warzyw to się załamałam. Moja to może za rok coś takiego zje. Brawa dla Lenki

Baobabek - Kubuś to faktycznie jakiś taki duży i przystojny. Ty także pięknie wyglądasz.

JA wczoraj oględałam Program Tomasza Lisa i tam też była sprawa Szymona. Był minister sprawidliwości był Prokurator był rzecznik praw dziecka. No i jak wynikało z ich rozmowy to ta sprawa naprawdę nie jest jasna a w podtekście to cgyba nie do końca temu ojcu chodzi o dobro dziecka tylko o majątek. Jej oczywiście też. Obydwoje dostali poropozycję udania się do psychologa na leczenie a oni na to że się zastanowią. Dziecko jest baaadrdzo związane z matką i psychologowie twierdzą ze na razie jednak najlepiej jak zostanie z matką. Niemniej dziecko też jest aktualnie pod obserwacją psychologów. Oczywiście sprawa Szymona była tylko przykładem bo w Polsce jest bardzo dużo takich przypadków niejednoznacznych i trudnych. I dlatego też bardzo często są umażane przez prokuraturę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 07:32   #2748
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oliwka muszę upomnieć się o swoje - dzisiaj z życzeniami dla Kubusia to ja byłam pierwsza
Gmyrelko ,przepraszam przeoczyłam
więc dobrze,że czuwasz

Lenka I kubuś świetne zdjęcia,cudne dzieciaczki!
Baobabku jakie Ty masz piękne oczy!

Ferrou trzymam mocno kciuki żeby szybko się pozbyli przyczyny.

Co do jedzonka jeszcze to ja tez kupuję te paluszki safari albo są jeszcze chyba tej firmy felix takie paluszki ziemniaczane no i herbatniki,jakoś bardziej mo podchodzą niż biszkopty.

Cigi kanpkę robię jeszcze z serkiem(np piątnicy,naturalny)albo z jajeczkiem,może dżemik jak masz własnej roboty.

Mrowak nie wiem jakie witaminki mogą poprawić koloryt na pewno słoneczko daje radę marchew,buraki

Madziwnia przez Ciebie jeszcze bardziej się nie mogę doczekać wyjazdu nad morze

Młoda i tak będzie ładnie

Gusinek ale masz fajnie z tym swojskim jedzonkiem-uwielbiam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 07:32   #2749
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

jak myślicie chyba Erwinowi nie zaszkodzi że kawalek glinianego węża zjadłEryk wczoraj przyniosl z zajęć z ceramiki takiego jeszcze nie wypalonego, i ten mu kawałek zjadł. Tak sobie myślę że to same minerały, to tylko pić mu dałam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 07:45   #2750
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak, wysoki po tż, bo ja to 158 teraz ma 84 cm wzrostu
No to masz kawał przystojniaka

Gmyrelka żywieniowcu jak to jest z tymi naszymi warzywkami z marketu?brokuły,kalafiore k,pomidory,papryka?sam syf?bo ja jaja i mięso mam nie ze sklepu-tylko wiejskie.Kurczaków nie jemy,czasami tylko piersi-ale to już marketowe niestety.
A warzywa też najczęściej kupuje np.w lidlu.Zimą to już całkiem,bo na ryneczku u nas zmarznięte są warzywa,owoce.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
jak myślicie chyba Erwinowi nie zaszkodzi że kawalek glinianego węża zjadłEryk wczoraj przyniosl z zajęć z ceramiki takiego jeszcze nie wypalonego, i ten mu kawałek zjadł. Tak sobie myślę że to same minerały, to tylko pić mu dałam
Spoko w pieluszcze znajdzieszMoja to ekspertem od jedzenia wszytskiego czego nie powinna.Ostatnio kwiaty podlewałam i latałam z nimi pod prysznic to ta liście dorwała suche co pospadały i też zjadła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-15, 08:04   #2751
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Chyba przesilenie wiosenne mnie dopada , skonana jestem już trzeci dzień , normalnie padam na pysk wieczorem
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno pytanie z cyklu zdrowotnych-polećcie jakieś witaminy na poprawę kolorytu i ogólnie wyglądu skóry bo czuję , ze wyglądam jakbym przez rok mieszkała w jakiejś studni-szara i zmęczona
Ja z powodu ciągłego padania na pysk kupiłam Feibion Natal 2. Nie wiem czy sobie wmówiłam al chyba działa. Zawsze w okresach od lutego do marca/kwietnia brałam Bodymax albo Gigamax. Dawały mi kopniaka.
Na szarą zmęczoną cerę trzeba się wysypiać i dużo spacerować

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Kilka zdjęć mojej małej gadziny
1. z urodzinowego torta chociaż sałatkę zjem
2.zabawa z piłeczkami
3. kąpiel to nadal najlepsza zabawa, po kąpieli już mniej fajnie
4. jakie Lenka ma kłopoty?
5 a jaka jestem duża ?
Śliczny słodziak z Lenki

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Roczek Kubusia:
1. Kubuś i moja siostrzenica Dominisia
2. tak właśnie chodzimy (moje plecy auuuu)
3. torcik
4. z moimi rodzicami
5. z tż
6. z teściami
A tu też super kawaler

Cytat:
No i żartowniś z mojego chłopca. Wczoraj przy kąpieli(kąpiele tez uwielbia i z pół godziny zawsze się moczy)wziął zamknięcie od mojego kosmetyku(taki kubeczek) i jak poszlam Erykowi kolacje robić, to ten z wanny tym kubeczkiem wodę wylewał poza wanne, Eryk cierpliwie wycierał. Jak wróciłam to Eryk dalej wycierał, a ja małego mydliłam, i w tym momencie krzyk rozpaczy Eryka, bo mu braciszek cały kubeczek wody na głowe wylałUwielbiam ich.

Przyznam wam sie do jednego, ostatnio jak Erwi był chory to ja wyrodna matka mówilam sobie w myślach po co mi te dzieci były, tylko problem na głowie mam, zmartwienia, a kiedyś było tak fajnie
Kochane urwisy.

Nie wyrodna matka tylko bezsilna wobec choroby
Stary 2011-03-15, 08:26   #2752
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a do kubla bo chcialam zaoszczedzic i taki bubel kupilam ze masakra..... nie ma zadnych zabezpieczen... przykreca sie do sciany i potem w poziomie wsuwa i tam powinny byc srubki blokujace a tu nic pociagnie sie za niego i on wylatuje.... do tego krzywy...i przy przykrecaniu cos tam jeszcze peklo... i zostalam z 3 dziurami na scianie.... podobno tylko do jutra bo mamy po inny karnisz jechac.... ale cos w to watpie....bo przy nim dzisiaj juz mi dawal wyklad "nic nie mozna planowac"
my też taki syf kupiliśmy w castoramie tani, TZ oddał nawciskał im i kupiliśmy taki za 400zł i jest cacy

Cytat:
Na amen już zbanowana

No fakt-są jeszcze salony cliniquew Szczecinie nie ma to zapomniałam.Plus jest ich taki,że dają mnóstwo próbek.U mnie w Dougu pracuję świetna babeczka przy stosisku clinique
W Dougu też zawsze mnóstwo dostaje próbek czy mini produktów,do sephory nie chodzę,bo tam babsztyle nie wiedzą po co do pracy przychodzą
Parę dni temu była promocja-przy zakupie clinique na min.za 220zł dawali wielką puszkę kosmetyków(oczywiście kupiłam)teraz znowu za zakupy na tą samą sumę dostaję się kosmetyczki z mini produktami(już się zastanawiam co ja z clinique jeszcze potrzebuje).Chociaż nie wiem po co mi tego tyle,bo mi zalega jeszcze taka gratisowa kosmetyczka z grudnia.Ale ja jak słyszę hasło"promocja mini produkty gratis"to muszę

Rany a ja spać nie mogę-codziennie budzę się o 5.45

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Aixa śliczna Lenusiahehe u mnie też się tak te kulki walają

Ana ja ogólnie nie kupuje nic clinique chyba że w tym moim sklepie . oni i tak na tym zarabiają bo przecież nie dokłada się dla sklepów pracowniczych i nie warto dla mnie wywalać na krem 200zł . tym bardziej że składem nie różnią się niczym od tych za 50 w aptece , miałam sporo ale w próbkach takich po 10ml bo potrafiłam dostać 20 szt od kolezanki ale w zyciu za krem 200zł nie dałam i nie dam bo wiem ile taki jest warty a ile jest warte to że ma napis clinique czy inny na opakowaniu .
mam obecnie dwa jeden clinique i jeden este laudera ale dałam za nie po 90zł . to oczywiście moje zdanie , a każdy wydaje na co uważa. na hasło promocja też nie głupieje bo nauczyłam się nie głupieć u siebie w pracy . przestałam kupowac to co nie jest mi potrzebna bo jest promocja .
Stary 2011-03-15, 09:10   #2753
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
my też taki syf kupiliśmy w castoramie tani, TZ oddał nawciskał im i kupiliśmy taki za 400zł i jest cacy

Ana ja ogólnie nie kupuje nic clinique chyba że w tym moim sklepie . oni i tak na tym zarabiają bo przecież nie dokłada się dla sklepów pracowniczych i nie warto dla mnie wywalać na krem 200zł . tym bardziej że składem nie różnią się niczym od tych za 50 w aptece , miałam sporo ale w próbkach takich po 10ml bo potrafiłam dostać 20 szt od kolezanki ale w zyciu za krem 200zł nie dałam i nie dam bo wiem ile taki jest warty a ile jest warte to że ma napis clinique czy inny na opakowaniu .
mam obecnie dwa jeden clinique i jeden este laudera ale dałam za nie po 90zł . to oczywiście moje zdanie , a każdy wydaje na co uważa. na hasło promocja też nie głupieje bo nauczyłam się nie głupieć u siebie w pracy . przestałam kupowac to co nie jest mi potrzebna bo jest promocja .
Ja mam świadomość,że kupując drogie kremy czy inne bzdety płacę za to,że na kosmetyku mam napis guerlain czy dior jak również i za to ich piękne opakowania.Ja to sroka i jeśli mam wybrać piękne opakowanie nawet dużo droższe to wybieram to co mi oko będzie cieszyło-oczywiście warunek jest taki,żeby środek był wartościowy.

Clinique wyjątkowo mi pasuję i nic lepszego z pielęgnacji nie znalazłamSzukać innych nie zamierzam,bo i po co skoro dopasowałam sobie wszystkoKolorówka clinique jest uboga,ale ceniona,bo robią fajne rzeczy.

Właśnie mi nad głową przeleciały dwa bociany(na tarasie jak byłam przed chwilą_Pamiętam jak mi tak też kilka przeleciało i w ciąży okazało się,że jestem

Stary 2011-03-15, 09:22   #2754
ania p
Zakorzenienie

Ana - pewnie jak masz na to kesz i poprawia to humor to czemu by nie .
My narazie jedna pensja plus dwoje dzieci także nadwyżki wolę odkładać
Ale firmowych perfum , pudru czy podkładu sobie nie odmawiam , kremy itp kupuje tańsze. Ale ja mam tez taką skórę że nivea czy loreal dobrze jej pasi , lubie też iviostin to co dziewczyny pisały czy naszego erisa.
3 kroki mam z clinique ale ta baza pod krem ( ta żólta ) to właściwie nie wiem co daje - chyba nic żel lubie i toniki też , choć żel lepszy jest e este laudera
Stary 2011-03-15, 09:32   #2755
agnieszka09
Wtajemniczenie

AIXA Lenka i na zdjeciach wyglada na duza dziewczynke

dam Ci linka do pieknych literek z filcu,samemu mozna zrobic i wypelnic poprostu wata...ja tak robie
http://filcaki.blogspot.com/
przejrzyj cala strone bo jest kilka sposobow ich robienia

BAOBABEK widac impreza udana...i wygladacie pieknie

ANAKAZAR ja to tez jestem sroka i uwielbiam piekne opakowania
hihihi a bocki dobra robote robia i wiedza nad kim latac

YOONKA gdzie jestes

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:47   #2756
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja chciałam o tego królika zapytać, bo tz'ta ojciec hoduje tu króliki i ostatnio mówił, że mogłabym małej dać, ale to nie jest badane mięso, ja nie wiem czy to się bada najpierw czy co bo ja sama tego nie jadam, bo nie umiem zjeść nic innego niż świnie, krowe, albo kurczaka, mam blokade psychiczną, ale dla dzieciaczków dobre króliki. Powiedziałam mu, że ja nie wiem czy one zdrowe czy nie, że wg mnie to się najpierw powinno zbadać, a on, że przesadzam i że jak by był chory to by było widać ja się nie znam, może któraś z was wie jak to powinno być??

a co do smoczka w cukrze to bym zabiła co za debilizm, żeby się wcinać nie wiem czemu niektórym tak zależy, żeby dzieci już czekoladę np. jadły przecież mają na to całe życie

a ja właśnie popijam Irlandzkiego Guinnessa , wypiłam pół i już mnie wzięło
co do królików, to one są bardzo delikane, te które je bartus nie są badane, ale chyba jakies witaminy czy szczepionki czasem dostaja za zycia
królik jest mało odporny, jak tylko cos załapie zaraz widac ze cos z nim nie tak albo zdycha od razu, ale skoro twój tesc hoduje to na pewno sie zna, mysle ze smiało mozesz podac, to jest najlepsze mieso!
równiez jak dziecko chore, rosołek na króliku = lekarstwo
takze smiało

Cytat:
Boże jak ja Wam zazdroszczę tego swojskiego mięska... ja nie mam dostępu do takiego ani do jajek My i moje dzieci niestety jemy wszystko co sklepowe, bo skąd w wawie mam wziąć królika czy kurczaka wiejskiego Do dupy to! Nie wspomnę o warzywkach ... buuuuuuuuuuuuuuuuuu
zapraszam w góry, do kotliny kłodzkiej, chetnie sie podziele

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

biała kiełbaska mmm uwielbiam -pieczoną ,a kaczki ale Ci zazdroszczę , kiedyś kiedyś mieliśmy swoje , cudo w smaku te kupne to koło kaczki nie leżały
Warzywa też mam swoje i jajka od bab ze wsi kupuję i mleko

mój ojciec miał króliki kiedyś ale nie przypominam sobie żeby były badane , jak są chore to padają-zdychają to jest pomór na króliki i wtedy wiadomo bo wszystkie padają w okolicy

a jakbyś pojechała gdzieś na wieś pod warszawę i zajechała do jakiegoś gospodarza i zapytała czy nie wie kto tu sprzedaje świnie czy kurczaki , ludzi to zazwyczaj wiedzą kto co ma i co sprzedaje
nawet dogadać się z kimś i na pół wziąć
my z tz od ładnych kilku lat nie jemy kupnych jajek tez
głupio to moze zabrzmi ale tak sie przyzwyczaiłam do jajek od tesciwej, a tamte kury maja relaks całymi dniami na trawie, nie karmi ich zadnymi paszami i te jajka mniam, a te kupne śmierdza nam na kilometr - normalnie czuc pasze
jak to sie łatwo człowiek do dobrego przyzwyczaja
u nas hoduja znajomi rolnicy po kilka swinek takze ze 2 razy w roku kupujemy na miesko

Cytat:

Dzisiaj cudna noc bo tylko 3 x się obudził, a z Emilem mamy ugadane że pierwsze 3x on wstaje

BOSKI plan, musze u siebie wcielic go w zycie
i nie wyrodna tylko normalna - jestesmy tylko ludzmi, kazda z nas ma chwile słabosci i zwąpienia, jestes wspaniałą matką i tego sie trzymaj, tez czasem mam gorsze chwile, dni ale wiem dzieki Wam ze to normalne

lenka śliczna, fajny pomysł z kulkami w wanience, odgapie

a kubuś cudny, ma boskie oczka! i taki sam bezrękawnik jak Bartuś

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:49   #2757
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gusiek KOCHAM KOTLINE KŁODZKĄ!

Bylam 2 razy i jestem zakochana totalnie w tamtych rejonach!Raz bylam jeszcze z wycieczka szkolna a raz sama z kolezanka, bylo swietnie
A.Camus
Stary 2011-03-15, 10:07   #2758
sara 85
Zakorzenienie

Kupie te ciasteczka, ona ładnie je paluszki, ale boję się żeby w oczko sobie nie wsadziła.

Ana podejrzane z tymi bocianami

Wszystkie dzieciaczki śliczne
Baobabek- Kubuś ma bardzo ładną mame wygladasz super

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:22   #2759
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gusiek KOCHAM KOTLINE KŁODZKĄ!

Bylam 2 razy i jestem zakochana totalnie w tamtych rejonach!Raz bylam jeszcze z wycieczka szkolna a raz sama z kolezanka, bylo swietnie
darusia to zapraszam po raz 3

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:36   #2760
Darusiaaaa
Zakorzenienie

za 1 razem noge zlamalam :P
ale i tak lazilam dalej dopiero jak worcilam poszlam do lekarza:P
i gips na 6 tygodni mialam zamiast na 2 zalozony.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości