|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Zmiennicy", czyli - szukam zapachu podobnego do...
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
szukam czegoś podobnego do swóch zapachów Niny Ricci: Niny i Ricci ricci
bardzo mi się podobają ale są dosyć nietrwałe, szczególnie Ricci ricci które znika po godzinie, Nina na mnie trzyma się ok. 3h
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy już była, taka prośba...ale jeśli nawet. Poszukuję zamiennika Hugo Boss Orange,szaleję za tym zapachem
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Hmm, a gdzie testowalas Ricci Ricci? Bo troche trudno mi uwierzyc w taka trwalosc, na mnie zapachy trzymaja sie bardzo krotko, ale Ricci Ricci zostaje nawet po prysznicu. Nina rowniez jest na mnie dosyc trwala. Podobne do Niny moze byc Lanvin Eclat d'Arpege, ale jest o wiele mniej trwale niz Nina... Moze Paco Rabanne Black XS, ale tutaj rowniez trwalosc krotsza niz RR... Przetestowac mozesz, moze akurat na Twojej skorze beda trwalsze. Albo po prostu zainwestuj w balsamy zapachowe Niny Ricci, stosuj razem z perfumami i w ten sposob przedluz ich trwalosc.
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Mam pytanko! Psiknęłam się dziś z ciekawości w Sephorze nowym Van Cleef&Arpels "Midnight in Paris". Niby męskie, ale CUDNE Oboje z TŻetem zgodnie stwierdziliśmy że do złudzenia przypominają nam jakieś perfumy z AVONu które już od dawna nie są w regularnej ofercie, sprzed dobrych paru lat Dręczy mnie to
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak ją uwielbiam ale Ricci Ricci są trwałe, na mnie spokojnie cały dzień Paco R. też trwały, chyba nawet bardziej od RR |
|
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie podobne są
Moschino I love love i Emanuel Ungaro Apparition Sky A znacie może coś podobnego do Nebliny Yves Rocher? |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Mam taką prośbę, obawaim się że trochę niewykonalną
No ale może akurat coś komuś przyjdzie do głowy.... Co jest podobne, wiadomo , ze nie identyczne, ale w stylu Coco Medemoiselle? Bardzo lubię ten zapach, uniwersalny, elegancki, trochę świeży, trochę słodki i to ze nic mnie w nim nie wkurza (co rzadko mi się zdarza) Niestety za drogie dla mnie Szukam i szukam, kupiłam ostatnio w ciemno Unforgivable women, bo z opisu wynikało że to cos takiego, ale mimo ze mi się w miare podoba, jest niestety kompletnie inny... Jakby komus cos przyszło do głowy będę bardzo, bardzo wdzięczna, bo brakuje mi takiego zapachu na codzień... |
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam męski zapach Hugo Boss Energise.Czy jest jakiś damski odpowiednik tego zapachu??
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2011-03-04 o 10:46 |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na all 50ml ok. 150-170zł. |
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Diesel Fuel for life jest na mnie dużo , dużo słodszy od CM, ale rzeczywiście ładny zapach. jowisz, dziękuję
|
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, Ponoć John Varvatos edp tez wykazuje pewne cechy wspólne Edytowane przez gibikrudawy Czas edycji: 2011-03-04 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainteresowały mnie John Varvatos i Zen, może gdzieś dorwę. To zabieram się za testowanie tych wymienionych przez Was ![]() Szkoda że CM taka droga, no ale cóż. Jeszcze raz dziękuję
|
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#438 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
Zen Shiseido Miss Dior Cherie edt 2010 Fan di Fendi Malibu Nights Pameli Anderson ![]() trochę Liberte Cacharel podobno (nie wąchałam, ale gdzieś wyczytałam) podobne są Shilpa Shetty, na all ok 20zł
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuję
Liberte znam, ładne i nie za drogie, ale już mi się znudziły, niestety.Zużyłam 30 ml i już mnie nie ciągnie ![]() Shilpa Shitty miałam, ale wylądowały ostatecznie na Allegro.... A tych nie znam : Miss Dior Cherie edt 2010 Fan di Fendi Malibu Nights Pameli Anderson przetestuję, dziękuję
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
A ja szukam czegoś podobnego do tej klasycznej lini SSS avonu :P
I czegoś jak zapach Slip into który jest dla mnie boski tylko strasznie nietrwały i słabo pachnie. Proszę i z góry dziękuje za radę
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Juz sama nazwa Malibu mnie kreci Malgosiu, mialas ten zapach? Ladny? Patrze na nuty zapachowe i hmm, no nie widze jakiegos podobienstwa w skladnikach, wiec nie wiem jak sobie ten zapach wyobrazic (poza paczula)Jesli chodzi o podobienstwo do CM to faktycznie prym wioda Zen Shiseido (ale do tanich nie nalezy) - kiedys sie nawet pomylilam, myslalam ze babka pachnie CM, a ta mi mowi ze Zen. Liberte tez sa bardzo podobne. Na mnie kiepsko pachna, ale na mojej siostrze cudo Co do MDCH de Printemps...no....moze troche Tzn, mam je, bo tez sie napalilam na zmiennika CM. I na poczatku bylam zachwycona, teraz juz nie i sobie tak buteleczka lezy.
|
|
|
#442 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#443 | |
|
spin doctor
|
Dziewczyny, kiedyś na forum ktoś pisał o bliźniaku Addicta-Jacomo czy coś takiego. Nie mogę znalezc pełnej nazwy
pomóżcie.---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
Taka owocowo-paczulowa mieszanka z odrobiną Coco M. Na pewno nie jest to zapach dziewczęcy i delikatny -jest ostry, wyrazisty zwracający uwagę, dopiero po pewnym czasie łagodnieje. Raczej kontrowersyjny-tak go odbieram.
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.fragrantica.com/perfume/J...rple-1551.html |
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapach do Addicta jest podobny, ale - niestety z przykroscią musze to przyznać - w takim sensie, jak podróba podobna jest do pierwowzoru; przez parę godzin pachnie nieźle, ale po doś długim czasie dochodzą do glosu i najdłużej pozostają metaliczne, nieprzyjemnie nuty - kiedyś próbowałam nosić ten zapach, no i po calkiem udanym wstępie i rozwinięciu następowało traumatyczne zakończenie w postaci wieczornej migreny ![]() nie polecam zatem
|
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
A czy znacie zapach podobny do Issey Miyke le Leu d'issey light? jest to moj ukochany, niestety ostani ktory zamowilam na allegro okazla sie nieswiezy- mysle ze juz nie dostane oryginaly i szukam czegos w zamian
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj Diesla Plus Plus (biały flakon z czerwonymi napisami) - w podobnych, mleczno - przyprawowych klimatach;
|
|
|
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
Szukam zapachu podobnego do Aqua Allegoria Mandarine Basilic. A konkretnie mandarynki w połączeniu z bazylią, bądź innymi ziołami.. AA jest dla mnie idealna pod względem kompozycji, ale niestety zbyt ulotna...
będę wdzięczna za każde podpowiedzi |
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Muszę pamiętać, żeby spróbować jak będę miała okazję
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Z góry dziękujemy za podpowiedzi

bardzo mi się podobają ale są dosyć nietrwałe, szczególnie Ricci ricci które znika po godzinie, Nina na mnie trzyma się ok. 3h

...
Niestety za drogie dla mnie 

Muszę pamiętać, żeby spróbować jak będę miała okazję