Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 18:44   #3091
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!

Ojej, faktycznie niepokojące Mam nadzieję, że to niegroźne- może za duży wysiłek jak na początek ciąży?

Ja wczoraj zjadłam pizzy 3 kawałki- dzisiaj grzecznie dietetycznie:

Śniadanie: 200g jogurtu naturalnego, banan, otręby, kilka suszonych śliwek
Obiad: pieczeń z piersi indyka, buraczki
Podwieczorek: jabłko, 2 wafle ryżowe
Kolacja: 2 kromki wasa z chudym twarogiem, papryka, kilka suszonych śliwek, kawa z mlekiem
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:26   #3092
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ojej, faktycznie niepokojące Mam nadzieję, że to niegroźne- może za duży wysiłek jak na początek ciąży?

Ja wczoraj zjadłam pizzy 3 kawałki- dzisiaj grzecznie dietetycznie:

Śniadanie: 200g jogurtu naturalnego, banan, otręby, kilka suszonych śliwek
Obiad: pieczeń z piersi indyka, buraczki
Podwieczorek: jabłko, 2 wafle ryżowe
Kolacja: 2 kromki wasa z chudym twarogiem, papryka, kilka suszonych śliwek, kawa z mlekiem
pytałam znajomej, która ma kolegów ginekologów i powiedziała mi,że za dużo chodziłam, powinnam jutro odpoczywać. dopiero po 3 miesiącu mogę sobie robić takie dłuuuugaśne spacery. aaaj z tą ciążą już bym chciała zeby było po...

fajny jadłospis

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:23   #3093
aliś
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Słońce wyszło i wszystkie pouciekały czy co?
U mnie weekend minął pod znakiem bólu brzucha i @
Waga w normie, weekend pod trym względem poprawny, waga nie leci w dół, ale mam ten @ i mam nadzieje, że w końcu ruszy.
Życzę miłego tygodnia

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:02   #3094
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej dziewczyny wróciłam z weekendu w domu, było super, odpoczęliśmy, złapaliśmy słońca, podcięłam włosy - generalnie wszystko ekstra, poza jedzeniem :P waga to widzi, od ubiegłego tygodnia niestety mam wzrost o 0.4 kg. no ale nic, na własne życzenie, drożdżowe rogaliki babci same się nie zjadły :P za to teraz grzecznie wracam do diety z zapasem batoników muesli i gorzkiej czekolady na złe dni stawiam sobie całkiem realne cele i mam nadzieję, że się wszystko uda miłego dnia!
Stary 2011-03-14, 10:34   #3095
adusia1554
Rozeznanie

Hej chudzinki! Jestem po weekendzie u rodziców i znajomych zarazem. W sobotę było ognisko objadłam się jak głupia. I jeszcze jadłam też słodkie bo TŻ robił eklery bo moja mama uwielbia. A w niedzielę nie jadłam za dużo bo byłam taka pełna że nic jeść nie mogłam. Po południu był spacer i zrobiło się dobrze w brzuchu. Dzisiaj rano na wadze 62kg czyli bez zmian no i jeszcze @ mam.
Dzisiejsze menu:
śn: grahamka z dżemem niskosłodzonym jagodowym + herbata wiśniowa
II śn: kawa i owoc
Obiad: pierś z kurczaka w sosie meksykańskim plus 2 ziemniaki z wody i surówka jakaś
kolacja: nie wiem jeszcze

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:00   #3096
aliś
Zadomowienie

Fajnie się macie tak sobie zmieniać otoczenia w weekend, a aj to nic tylko dom, dom, dom. Ale byłam na wiosennych zakupach. Średnio mi się chciało, ale w końcu kupiłam co nieco. Musze jeszcze kupić jakąś apaszkę w grochy i kwiaty, ale szkoda mi kasy, ostatnio sęp się dla siebie zrobiłam Wszędzie te chustki po minimum 40 zł, a szkoda mi wydać 80 zł na kawałki materiału. Pominę tego, że w grochy nigdzie nie widziałam.

Przed chwilą wsunęłam kawałek mega tłustej grzanki na maśle
Na śniadanie zjadłam 1 parówkę i kromkę razowca z twarożkiem, sałatą i pomidorem + banan. Na II mam wieśniaka i pomidora. Na obiad warzywa z piersią. Na kolacje pewnie nic, bo obiad zjem o 18

Stary 2011-03-14, 11:14   #3097
Sunday Rose
Zakorzenienie

Aliś, i juz nic więcej nie zjesz, poza tym, co wymieniłaś? kurcze, dla mnie to strasznie malutko.. a ja w domu byłam pierwszy raz od 3 tygodni, już się stęskniłam, teraz pora wracać do roboty :P a że sporo jej, to kolejny raz pojadę pewnie dopiero na święta irytuje mnie ta moja waga, wiem, że przegięłam z jedzeniem w ten weekend, ale mogłaby się choć utrzymać, a nie wzrosnąć.. niby tylko 3 kg mi zostały do takiego granicznego celu, a ciągnie się to okrutnie..
Stary 2011-03-14, 12:57   #3098
aliś
Zadomowienie

No nie zjem. Teraz zjem dużego wieśniaka z pomidorem, papryką i ogórkiem, bo znalazłam chwilę. Obiad przed 18 to się zapcham i potem nie będzie mi się już chciało.

Stary 2011-03-14, 13:27   #3099
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiesz, każdy ma swój sposób na odchudzanie, tylko zastanawiam się, czy po wyjściu z diety też będziesz jadła tak mało? bo ja pamiętam swoja pierwszą 'dietę' - zapychanie się warzywami, niejedzenie po 19, jak byłam głodna to woda, malutkie śniadanie, owszem, schudłam i to szybko, ale po powrocie do normalnego jedzenia wszystko bardzo szybko wróciło, szybciej nawet, niż samo odchudzanie. Teraz podchodzę do tego trochę inaczej, w zasadzie na diecie jestem od półtora miesiąca i z różnymi wlotami i upadkami zrzuciłam dopiero 2 i pół kilograma, ale jem naprawdę dużo więcej od Ciebie. no ale nic, jeśli to jest dla Ciebie najlepsza metoda, to tylko życzę powodzenia
Stary 2011-03-14, 13:44   #3100
adusia1554
Rozeznanie

Dokładnie sunday rose każdy ma jakiś swój plan na odchudzanie. Dla mnie ważne jest to żeby nie być głodnym. Bo bym rzuciła tą dietę w diabły tak uwielbiam jeść. Ale już dużo nawyków zmieniłam więc myślę że teraz to już pójdzie z górki. Ciepło się robi więc zaraz znów ruszymy z TŻ na rowery a wtedy kg same mi lecą. Ja największy problem mam ze słodyczami. Po tacie mam to że w ciągu dnia muszę zjeść coś słodkiego (moja mama zawsze kupowała a to ciastka a to drożdżówki a to piekła jakieś ciacho bo wiedziała że tata i ja zjemy wszystko ze smakiem). Teraz nawet potrafię się opanować przed słodkim nie kupić sobie w sklepie czegoś ale to nagle TŻ dostaje olśnienia i idzie do kuchni na pytanie co robisz zawsze słyszę słodkości. Cukiernik z zawodu cholerka!!!!

Stary 2011-03-14, 13:48   #3101
Sunday Rose
Zakorzenienie

Adusia, znam ten ból, moja babcia zawsze ma przygotowane jakieś pyszności, w domu zawsze było pełno słodyczy, dlatego też teraz moim największym problemem jest zapanowanie nad ochotą zjedzenia czegoś słodkiego ale najczęściej dla zaspokojenia słodyczowego głodu wystarcza mi gorzka czekolada, ewentualnie piekę sobie owsiane ciasteczka - Twój tż na pewno zrobiłby Ci jakieś mega pyszne no i desery z South Beach, niektóre ciasta są rewelacyjne a co do diety - ja tez nie mogłabym być głodna
Stary 2011-03-14, 15:15   #3102
aliś
Zadomowienie

Na początku przez pierwsze 3-4 dni byłam głodna, bo miałam rozciągnięty żołądek, ale teraz głodna nie chodzę. No czasem pod koniec dnia w pracy czuje ssanie, ale zjem jakieś jabłko i dotrwam te pół lub godzinkę do obiadu. Głodna staram się nie chodzić jem w międzyczasie owoce tak by nie robić przerw dłuższych niż 4h, bo wiem, czym to grozi. Kolacji po prostu nie jem bo nie czuję głodu, a jak zjem obiad wcześniej i czuję głód wieczorem to gotuje sobie jajko i jem z wieśniakiem, albo kromeczką chleba.
Dzisiaj trochę mało mam w pracy, ale tak wyszło, źle się zorganizowałam. Ja generalnie zmieniałam swoje jedzenie, i myślę, że o ile nie wrócę do śmieciowego żarcia, to tragedii nie będzie

Stary 2011-03-14, 15:59   #3103
agniesikk
Zakorzenienie

Hej dziołchy

Ja, dopóki @ się nie przyjdzie i się nie skończy, to nie stanę na wagę, żeby doła nie mieć Dziś znów grzecznie:

Śniadanie: owsianka
II śn: wieśniak i banan
obiad: 2 talerze zupy jarzynowej
na kolację zjem sałatkę z brokułów

Podjadłam 2 wafle ryżowe i kilka rodzynek.

Kupiłam spieniacz do mleka Ikea, będę sobie robić kawusie
Stary 2011-03-14, 16:28   #3104
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć
Mogę dołączyć?
Przeczytałam ostatnich kilka stron, niestety nie jestem w stanie nadrobić całego wątku.
Krótko o mnie-mam 26 lat, wzrost 160cm, waga 52kg- chciałabym schudnąć jakieś 3-4kg.
Moje nawyki żywieniowe- białe pieczywo, woda niegazowana, herbata zielona i rooibos(nieslodzone), nie jem po 18. Co do fastfoodów to jadam ok 2 razy/miesiąc, czekoladę żadko ale częściej ciasta.
Szukam taniej diety opartej na zwykłych produktach(takich które można wszędzie kupić), szczególnie przepisów na niskokaloryczne obiady.
Przyjmiecie mnie

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-03-14 o 16:30
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:31   #3105
agniesikk
Zakorzenienie

Pewnie
Stary 2011-03-14, 16:45   #3106
winyl
Zakorzenienie

Ja się tak zawzięłam, że teraz non stop tyję .Nie wiem co jest grane :P. Ale zamiast zmieniać kolorki na suwaczku, który stworzyłam to muszę dopisywać coraz to większe liczby O.o
Od jutra zapisuję co jadłam! ( w zeszyciku )

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:45   #3107
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ale miałam cudny weekend
W sobotę obżarliśmy się chrupkami,do tego wpadły ciechany,a w niedzielę pizza. Ale raz na jakiś czas można,ostatnio pizze jadłam w grudniu w Zakopanym,więc nie mam wyrzutów sumienia :P
Kurde,patrzyłam na tego mojego jak spał i normalnie aż serducho się cieszyło na sam jego widok

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Ale byłam na wiosennych zakupach. Średnio mi się chciało, ale w końcu kupiłam co nieco. Musze jeszcze kupić jakąś apaszkę w grochy i kwiaty, ale szkoda mi kasy, ostatnio sęp się dla siebie zrobiłam Wszędzie te chustki po minimum 40 zł, a szkoda mi wydać 80 zł na kawałki materiału. Pominę tego, że w grochy nigdzie nie widziałam.
Dlatego ja odkąd odkryłam ulubionego lumpa zrobiłam się skąpa. Ostatnio za 6zł. dorwałam nowiutki kardigan z zeszłorocznej kolekcji h&m,jeszcze z metkami i zapasowym guzikiem a ile bluzek z new looka i primarka w kwiatki i to wszystko po 3-4zł. bo na wagę. W sieciówkach maja ostro przesadzone ceny

U mnie od niedzieli tak ciepło,że latam w wiosennym płaszczyku Kozaki mi się rozkleiły,jutro oddam do reklamacji, akurat całą zimę przechodziłam,teraz kasę oddadzą,to to ja rozumiem w tamta zimę zdarłam 3 pary kozaków,więc i tak sukces :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:50   #3108
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Pewnie
Dziękuję

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-03-14, 17:09   #3109
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kurde,patrzyłam na tego mojego jak spał i normalnie aż serducho się cieszyło na sam jego widok
Mam to samo, na dodatek jak mój chłopak śpi, to nie mogę się powstrzymać od cmokania go Co chwilę "cmok, cmok, cmok, cmok" Zresztą vice versa, sam mnie ostatnio niechcący obudził cmokaniem w ramię.
Stary 2011-03-15, 07:31   #3110
milusia1991
Rozeznanie

Witam kobietki Ja dzisiaj na wadze 45,9 kg. wczoraj z rana tak samo Właśnie jestem po śniadanku i zaraz lecę do szkoły :/ wizja trzech ostatnich polskich mnie lekko przeraża ale cóż.
Widzę że nie tylko ja zgrzeszyłam w niedzielę pizzą. Ale spoko u mnie jeszcze był sobotki MAK. Ale i okazja była więc się rozgrzeszam Tak mi się nie chce do tej szkoły. No nic zbieram się. trzymajcie się
Stary 2011-03-15, 08:36   #3111
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!
Ja już po śniadaniu, była kromka chleba z plastrem sera i wędliną, właśnie popijam zieloną herbatę Powiedzcie czym smarujecie pieczywo? Masłem, margaryną czy niczym?
Szukam pomysłu na obiad...

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-03-15, 09:14   #3112
aniabaniaa
Zakorzenienie

Witajcie skarbki **

Cytat:
Fajnie się macie tak sobie zmieniać otoczenia w weekend, a aj to nic tylko dom, dom, dom. Ale byłam na wiosennych zakupach. Średnio mi się chciało, ale w końcu kupiłam co nieco. Musze jeszcze kupić jakąś apaszkę w grochy i kwiaty, ale szkoda mi kasy, ostatnio sęp się dla siebie zrobiłam Wszędzie te chustki po minimum 40 zł, a szkoda mi wydać 80 zł na kawałki materiału. Pominę tego, że w grochy nigdzie nie widziałam.
W tej kwestii popieram,monię w 100%~! sieciówki strasznie zawyżają ceny, a w sprawdzonych lumpach można dostać najnowsze kolekcje, za grosze:| wierzyć się nie chce :P ostatnio lump to mój ulubiony sklep, do tego stopnia, że zatowarowałam garderobę po same brzegi i pogubiłam się w tym co mam. wszystko w idealnym stanie, modne i świetne. nie wyobrażam sobie teraz kupienia apaszki za 80 zł :P także też sęp ze mnie xD

Aaaaa! słuchaj. jak Twoje włosy? Bo ja jeszcze niedawno pisałam, że nie mam aż tak dużego problemu z wypadającymi włosami, bo go wyeliminowałam. A co dzieje sie od kilku dni? Włosy znowu zaczęły mi wypadać. wobec tego zaczęłam stosować tą serię artego energizer, o której pisałam. No i faktycznie, ampułki są super co prawda jestem po jednej aplikacji, więc więcej napiszę za kilka dni. Po aplikacji czułam na głowie taki fajny chłód, czułam że tam się coś dzieje Rano włosy były piękne, bardzo miękkie,błyszczące. Oby tak dalej
Ciekawa jestem, jak u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć
Mogę dołączyć?
Przeczytałam ostatnich kilka stron, niestety nie jestem w stanie nadrobić całego wątku.
Krótko o mnie-mam 26 lat, wzrost 160cm, waga 52kg- chciałabym schudnąć jakieś 3-4kg.
Moje nawyki żywieniowe- białe pieczywo, woda niegazowana, herbata zielona i rooibos(nieslodzone), nie jem po 18. Co do fastfoodów to jadam ok 2 razy/miesiąc, czekoladę żadko ale częściej ciasta.
Szukam taniej diety opartej na zwykłych produktach(takich które można wszędzie kupić), szczególnie przepisów na niskokaloryczne obiady.
Przyjmiecie mnie
Witamy! * super, że do nas dołączyłaś

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja się tak zawzięłam, że teraz non stop tyję .Nie wiem co jest grane :P. Ale zamiast zmieniać kolorki na suwaczku, który stworzyłam to muszę dopisywać coraz to większe liczby O.o
Od jutra zapisuję co jadłam! ( w zeszyciku )
Jeej,ja też tak mam nie wiem co się stało, mój metabolizm nie istnieje na wadze mam już 58,2 a wcale się nie objadam, wręcz przeciwnie
dzisiaj naczytałam się o0 detoksykacji organizmu i zamierzam spróbować; nawet nie dla diety, ale dla zdrowia

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja już po śniadaniu, była kromka chleba z plastrem sera i wędliną, właśnie popijam zieloną herbatę Powiedzcie czym smarujecie pieczywo? Masłem, margaryną czy niczym?
Szukam pomysłu na obiad...
Ja masło i margarynę wyeliminowałam na samym początku odchudzania, samo to przyniosło mi fajne efekty także nie używam tych produktów już od kilku lat Później wyrzuciłam z menu białe pieczywo.

Może zamiast masła używaj czegoś typu almette?

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:16   #3113
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ania, dawaj to, o czym się naczytałaś ja w końcu muszę przestać sobie folgować, wczoraj zjadłam o 20 tosta , pięęknie. choć był z razowcem i odtłuszczonym serem (choć tyle) to daleko mu było do kolacji białkowej :P kurcze, szukam w sobie motywacji na 2 tyogdnie WZOROWEJ redukcji - 5 dobrze zbilansowanych posiłków i bez gadania, że nie mam miejsca/nie chce mi się teraz/itd. bo to zwykle końcxzy się podjadaniem. kto ze mną?:P

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A używanie masła do kanapek to nic złego - wyeliminowanie tłuszczu sprzyja utracie okresu..
Stary 2011-03-15, 09:55   #3114
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
Witajcie skarbki **

W tej kwestii popieram,monię w 100%~! sieciówki strasznie zawyżają ceny, a w sprawdzonych lumpach można dostać najnowsze kolekcje, za grosze:| wierzyć się nie chce :P ostatnio lump to mój ulubiony sklep, do tego stopnia, że zatowarowałam garderobę po same brzegi i pogubiłam się w tym co mam. wszystko w idealnym stanie, modne i świetne. nie wyobrażam sobie teraz kupienia apaszki za 80 zł :P także też sęp ze mnie xD

Aaaaa! słuchaj. jak Twoje włosy? Bo ja jeszcze niedawno pisałam, że nie mam aż tak dużego problemu z wypadającymi włosami, bo go wyeliminowałam. A co dzieje sie od kilku dni? Włosy znowu zaczęły mi wypadać. wobec tego zaczęłam stosować tą serię artego energizer, o której pisałam. No i faktycznie, ampułki są super co prawda jestem po jednej aplikacji, więc więcej napiszę za kilka dni. Po aplikacji czułam na głowie taki fajny chłód, czułam że tam się coś dzieje Rano włosy były piękne, bardzo miękkie,błyszczące. Oby tak dalej
Ciekawa jestem, jak u Ciebie?
Dalej wypadają. Nie wiem czy mniej czy więcej. Wydawało mi się, że ten Radical w ampułkach mi pomaga, ale chyba nie ma różnicy poza tym, że mogę dłużej nie myć włosów. To jest plus, bo najwięcj leci przy myciu, ale tez sporo właśnie w dzień mycia. Jak mam swieżutkie włosy wypada najmniej. Kończę ten Radical i nie wiem co dalej. Revalid łykam nadal od początku lutego, a kuracja ma trwać 3 mc.

Co do lumpów, ja mieszkam w małej wiosce, i u nas w lumpach zazwyczaj nie ma nic ciekawego no i ja nie lubię tam chodzić, nie znoszę wręcz. Nie miałabym nic przeciwko noszeniu rzeczy z lumpa, ale jakby mi je ktoś wyłapał to byłabym szczęśliwa Mojej mamie czasem udaje się coś trafić, ale ona ma bardziej uniwersalny rozmiar ode mnie

Ja ostatnio masło stosuję tylko do jajecznicy i to ok łyżeczki raz w tygodniu. Kanapki smaruję właśnie twarożkami
Dzisiaj rano zjadłam kromke z jajecznica i kako. W pracy mam druga kromke z sałatą, szynką i ogórkiem + 2 pomarańcze. Na obiad (na 2 dni) robie makaron razowy z pieczarkami i kapustą.
Mój dyrektor poszedł (po długich nękaniach) do szefa w sprawie mojej podwyżki, pierwszej od 4 lat, tak się sępia, a roboty ciągle więcej. Ciekawe co z tego wyniknie, trzymajcie kciuki

Stary 2011-03-15, 12:21   #3115
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

hej dziewczynki

czytam Was codziennie, ale jakoś nie mogłam się zmobilizować żeby odpisać na wszystkie posty :P za dużo piszecie ...
dziś na śniadanko : 2 kromki chleba tostowego z dżemem truskawkowym + 2 kanapki z serem żółtym i pomidorem. oczywiście do tego herbatka z cytrynką i witaminki

na obiad sałatka grecka i nie wiem co do tego

witam nowe osóbki

jak u Was pogoda? u mnie zrobiło się szaro i brzydko...

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:22   #3116
adusia1554
Rozeznanie

Aliś trzymamy kciuki mocno. Dzisiaj byłam rozwozić cv po firmach bo moja podopieczna ruszyła do przedszkola i zostałam bez kasy Ciekawe jak długo będę czekać na jakieś przyjęcia

Ja też używam twarożków do smarowania chleba, ale masło też czasami też np do kanapki z jajkiem Poza tym nie wolno zupełnie wykluczyć tłuszczu z posiłku, bo witaminy A, D, E, K nie będą się rozpuszczały tym samym nie wchłaniając się do naszego organizmu.

Stary 2011-03-15, 12:24   #3117
mona_ja
Wtajemniczenie

Aliś trzymam kciuki!
Ja dotychczas smarowałam pieczywo margaryną ale jem tylko jedną kromke dziennie więc myślę że jak cienko posmaruję nie robi to takiej kalorycznej różnicy raz nawet kupiłam margarynę light ale w smaku byłe blee

Właśnie zjadłam banana

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-03-15, 12:44   #3118
aliś
Zadomowienie

I dupa, to co oni mi zaproponowali to kpina jakaś. Jednym płacą kokosy ZA NIC (i nie mówię tutaj o pracownikach wyższego szczebla), a mnie pewnie dlatego, ze pracuje w babskim dziale jakieś grosze, tego się nie da nawet opisać, co oni wyprawiają. Mam to gdzieś. Postanowiła, o ile nie spełnią do końca miesiąca moich próśb, zastrajkować "po włosku", czyli będę super precyzyjnie i dokładnie wykonywać swoja pracę. Bo mi powiedzieli ze nie zasługuje na podwyżkę, bo się mieszczę w 8h pracy No kpina, to ja sobie żyły nieraz wypruwam, by się ze wszystkim wyrobić, a oni mi z taki tekstem. Dodam, że to co robię, robię sama, nikt w pracy tego nie robi i nie umie. Przez 3 lata mnie wysyłają na szkolenia itp SAMĄ, bo uważali, że szkoda czasu by 2 osoby to umiały, dlatego też będą uziemieni. Klienci zaczną dzwonić, że nie mają tego na czas, a ja powiem, że trudno, nie dam rady tego zrobić w 8h i albo mi zlecą nadgodziny i za nie zapłacą, albo niech robi to ktoś inny. Dobrze wiedzą, że jak mnie nie ma to leżą i nie zrobi tego nikt a tak mnie zlewają, bo wiedzą, że się nie zwolnię, musiałbym zaryzykować...
I powysyłam różne CV. Nie robiłam tego bo ja lubię to co robię i te pracę, ale te zarobki

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2011-03-15 o 12:46
Stary 2011-03-15, 12:48   #3119
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dlatego ja odkąd odkryłam ulubionego lumpa zrobiłam się skąpa. Ostatnio za 6zł. dorwałam nowiutki kardigan z zeszłorocznej kolekcji h&m,jeszcze z metkami i zapasowym guzikiem a ile bluzek z new looka i primarka w kwiatki i to wszystko po 3-4zł. bo na wagę. W sieciówkach maja ostro przesadzone ceny

U mnie od niedzieli tak ciepło,że latam w wiosennym płaszczyku Kozaki mi się rozkleiły,jutro oddam do reklamacji, akurat całą zimę przechodziłam,teraz kasę oddadzą,to to ja rozumiem w tamta zimę zdarłam 3 pary kozaków,więc i tak sukces :P
Zazdroszcze Wam dziewczyny tych lumpow, u mnie są takie brzydkie że kupienie dresu graniczy z cudem. Dobrze miec starsza siostre, czasem cos fajnego odda

Monia ja wlasnie wczoraj buty zareklamowalam cala zime przemakaly, meczylam sie okropnie. Raz lepiej raz gorzej. I sie rozkleily, i bardzo dobrze! zlozylam reklamacje muszą to przyjac. Co za badziew

Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
Tak mi się nie chce do tej szkoły.
ja bym do liceum chetnie wrocila

Cytat:
Dalej wypadają. Nie wiem czy mniej czy więcej. Wydawało mi się, że ten Radical w ampułkach mi pomaga, ale chyba nie ma różnicy poza tym, że mogę dłużej nie myć włosów. To jest plus, bo najwięcj leci przy myciu, ale tez sporo właśnie w dzień mycia. Jak mam swieżutkie włosy wypada najmniej. Kończę ten Radical i nie wiem co dalej. Revalid łykam nadal od początku lutego, a kuracja ma trwać 3 mc.
ja teraz kupilam waxa do wypadajacych wlosow, ale nie wierze zbytnio maski, raczej wcierki pomagaja. Mozemy wspierac sie razem łykam od 2 tygodni skrzyp z witaminami. Ale ja zapobiegawczo raczej, z reszta wydaje mi sie że mi zawsze duzo wlosow wypada, przez to że nie czesze ich codziennie, trudno mi okreslic po przy myciu dopiero wyciagam

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
jak u Was pogoda? u mnie zrobiło się szaro i brzydko...
u mnie tez okropnie

Na temat odchudzania sie nie wypowiem, wrocilam od siostry, chrzciny jej malutkiej corci byly. Pyszny obiad w restauracji no i w domu pelno zarcia. Musze sie teraz uspokoic, koniecznie
Stary 2011-03-15, 14:18   #3120
adusia1554
Rozeznanie

Aliś dobrze sobie to wykombiowałaś. Może w końcu docenią jakiego porządnego mają pracownika i dadzą Ci podwyżkę chytrusy!
Agnes u mnie wczoraj cały dzień padał deszcz a teraz troszkę się przejaśniło i chyba ruszę z TŻ na rowerki
Ewelka też planuję zakupić tego waxa daj znać jak się sprawuję na Twoich włosach.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości