|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() kciuki sa ![]() ![]() Cytat:
popatrze ![]() chyba moja polozna w szkole rodzenia to ma jutro z nia porozmawiam, moze mi pozyczy Cytat:
![]() wiesz co, martwilam sie ta szyjka wiec jak zaczal mnie badac to mi cisnienie podskoczylo bo balam sie, ze powie, ze sie otwieram ale wszystko okej, uffff Cytat:
![]() bede odpoczywac duzo ![]() dzien dobry kochane ![]() zasnelam w mig a wstawalam tylko 2 razy na siku ale okropnie boli mnie biodro w nocy i znowu powrocil bol spojenia lonowego kurcze.. jestem nieprzytomna, ale bedziem i lepiej zasnac wieczorem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ah co za smetny dzien, rozwazam wlasnie wyjazd do warszawy, i sie nie moge zdecydowac, z jednej strony by mi sie przydalo rozerwac, odwiedzic chrzesniaczke, jak urodze to sie tak predko tam nie wybiore, a zdrugiej strony 2,5 h telepac autobusem to mi sie nie chce. No i niewiem.........
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Nie potrafie nawet cos sie wbic w wasze rozmowy, jaks jestem smentna i nie do rozmowy, niewiem gdzie juz mam sie wsadzic ![]() Mam nadzieje,ze u Was wszystkich bedzie wszystko dobrze, za wszelkie wizyty trzymam kciuki, no i rzucilo mi sie w oczy ,ze bebe agus rosnie w sile ![]() No i aantropii tytul ciekawy ![]()
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie czujesz dobrze to jedz, rozerwij sie mnie jakby spojenie nie bolalo, to bym do miasta pojechala ale nie nadaje sie do lazenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Rozeznanie
|
matall i jak Twoje nogi?? Bo ja wczorajszą gimnastyke odczuwam, a myslalam ze nie mam takiej bardzo zlej kondycji jak codziennie zaliczam dwa dluuugie spacery.
A teraz moj pies sie domaga spaceru a ja nie wiem jak moje nogi to wytrzymaja ![]() A co do organizacji, to my dopiero po 1,5 roku wzielismy sie zameldowalismy u siebie i pewnie jeszcze bysmy z tym zwlekali,ale Igor nas zmobilizował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja dzisiaj też lepiej się czuje, hehe. Zaraz będę jeść śniadanko bo tż robi ![]() Aguś ładnie ponad 2 kg, ciekawa jestem jak inne dzieciaczki. Jak kawaler Moniqac on sobie ładnie ważył a teraz? Anulinka ![]() Andziot i Anula ![]() ![]() ![]() Andziot dzisiaj wtorek ![]() Pokaże Was zdjęcie z tamtego tygodnia bo od dzisiaj już nowy ![]() Brzuchol mi tak na boki wypchało, że strasznie mi się ciężko już ruszać...
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzunio slodziuchny ![]() moj to jest ogromny juz no ale prawie 2,5 kg dzieciatka w nim nosic, plus wody, plus lozysko pewnie sam brzuch wazy z 10 kg ![]() do tego cycki to juz w ogole chodze jakbym miala na twarz upasc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
siasiek wiem, że dziś wtorek
![]() ![]() brzuszek masz piękny, taki idealnie symetryczny ![]() bo mój trochę przechylony jest ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-15 o 09:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Zima już chyba nie wróci ![]() ![]() W końcu się dziś wyspałam!!! A teraz zajadam tort truskawkowy na cieście bezglutenowym - czyli lajtowy ale jakże wyśmienity ![]() Na chorobowe nadal czekam i ani śladu po nim ![]() Troche kiepsko u nas z kasą ostatnio bo wszystko leci na załatwienia spraw budowlanych i pustaki może w tym tyg przywieziemy ![]() I tak myśle o tej pościeli Feretti.... Czy to kupić i dać 500zł za komplet z rożkiem i innymi przyborami czy dać sobie spokój i kupić coś tańszego... ![]() Ale feretti jest taaaaaaaaakie piękneeeeee ![]()
![]() |
#4419 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sobie zrobiłam jeszcze drzemkę, dopiero co wstałam ![]() ![]() Zaraz muszę wyjść na zakupki spożywcze, obiadek trzeba gotować dziś będzie żurek ![]() A popołudniu planuje jechac do sklepu kupić synalowi buty bo marudzi już że stare go cisną. Teraz rozmiar 40 muszę mu kupić, szok normalnie jak noga mu rośnie, mierzyłam mu dziś bo chciałam coś na allegro zamówić ale nie opłaca się bo z przesyłką to cena podobnie jak w sklepie. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-15 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
anula wiesz Ty teraz jesteś wkurzona na TŻ, to wszystko inaczej wygląda
![]() ![]() ![]() A co do ogólnego, fizycznego samopoczucia to ja jestem kompletny wrak. Wczoraj coś mi się w stopę zrobiło i nie mogę na niej stawać, kuleję, skakać przecież nie mogę więc podpieram się rurą od odkurzacza ale boję się, że mi ucieknie i fiknę więc chodzę dziś z krzesełkiem jak z balkonikiem ![]() Martwię się trochę, bo boli mnie stopa, którą miałam operowaną jakieś 11 lat temu i pamiętam, że lekarz mówił, że w ciąży będę musiała na nią uważać no i się boję, że to to. Sprawdzić to i tak nie ma teraz jak, bo musieliby mnie prześwietlić a nie chcę w ciąży RTG ![]() Mam tylko nadzieję, że to co mi naprawili się nie rozwali, bo wtedy ... to nawet wolę nie myśleć. Oby to było tylko jakieś nadwyrężenie choć nie wiem od czego, bo przecież nigdzie nie chodzę, noga mi się nie przekręciła, buty mam Emu wygodne więc nie wiem jak... ![]() bzyczka - powodzenia u dentysty! Ja się ciągle zebrać nie mogę a już tyle razy sobie obiecywałam, że pójdę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i tak nie wiem czy w końcu z nim pójde ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki. Ale dziś pochmurno,nie ładnie,aż mi się z łóżka nie chce wstawać...
Z moimi łóżeczkiem i komodą załatwiłam wymianę, tylko musimy teraz odesłać ten towar...A tak się cieszyłam że już stoi ![]() Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi osobiście szkoda by było tyle pieniędzy na pościel ... Zosia mało pod kołdrą spała, jedyne co się przydało to ochraniacz ... te falbanki na materac to niby ładne ale kurz trzyma ... rożka nie używałam no i jeszcze przybornik na łóżeczko to dobra rzecz bo można mieć pod ręką to i owo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Moderatoreska
|
No ja nie wiem po kim ma taki rozmiar
![]() ![]() Miałam iśc do sklepu, ale wlaśnie kurier dzwonił że za 15minut do pół godziny będzie u mnie, więc czekam ![]() ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-15 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
anula Tobie tez miłej i spokojnej pracki! Te 7,5h na pewno szybciutko minie, zresztą juz nawet nie 7,5 tylko znacznie mniej
![]() a z tymi fikołkami to Ty się pilnuj ! Ostrożniutko ![]() andziot; tylko nie usnij nad bajeczką ![]() ![]() ![]() Nie przemeczaj sie. Aliczka88; tort truskawkowy na ciescie bezglutynowym ?? A czy Ty tez masz przekroczoną normę cukru? Ale to musiało być mniam. Dotykałas Feretti ? Widziałas ją live? Bo kilka z nas miało przyjemność i byłyśmy rozczarowane jakością ![]() ![]() moria, pewnie z powodu mimo wszystko kilku kg na plusie nózka odczuwa dolegliwosci.... Siasiu, ale apetyczny brzuszek! Okrąglinka sliczna ![]() ![]() Eweska, następna gotuje pyszny obiadek ![]()
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiosenne ciuszki nowe zamawiałaś z jakiegoś sklepu czy allegro ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Wiecie, że ja też dziś o piątej się obudziłam? A nawet wcześniej i spać z godzine nie mogłam, dopiero czytając na wp jakiś nudny artykuł o Smoleńsku przysnęłam i dospałam do 9:30 ![]() Tempo z TŻ narzuciliśmy niesamowite. Od niedzieli zamontowana zmywarka, zabudowana, do tego złożona nowa szafka do kuchni [pominę fakt, że źle nam pocięli dechy i teraz drzwiczki do wymiany ![]() ![]() ![]() No i za sprawą Morii latałam jeszcze po dziale dziecięcym w poszukiwaniu poziomek ![]() ![]() ![]() A teraz nadrabiam! Mimbi, zdaję sobie sprawę z dbania o zmywarę, ta sama historia, co z praleczką ![]() ![]() ![]() ![]() Lolko, gratuluję wizyty! Najważniejsze, że dzieciątko zdrowe, a skracanie szyjki na naszym etapie... hmm... no sama wiesz. Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj i ew. przestaw tę kilogramową torbe cukru ![]() ![]() Ewesko, chyba czas zacząć więcej odpoczywać i leżeć, co? Twardniejący brzuch to taki mały sygnał od chłopaków ![]() ![]() No i super w Waszej Rodzince! W wakacje tyle dzieciaków już będzie! ![]() Aguś, Ty już prawie na wylocie! Daję Ci oficjalne pozwolenie na leżenie 23/7, w tym godzina na sikania/mycia ![]() ![]() Andziotku, z może Zosi już po prostu nie dźwigaj ![]() ![]() Atiz, pomysł Twojego TŻ na tytuł "5. Ecie pecie będzie dziecie" to mój faworyt ![]() Siaśku! Śliczny brzuszek! ![]() Moria, biedna ta Twoja stopa! Nawet nie wiem, co doradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stateczne zabawy wymyślam i nawet na spacerze nie byliśmy ![]() a kwaśne ja też uwielbiam od zawsze, szczególnie bigos teściowej ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dość tania była kurtka wiosenna dla synalka, a on teraz na etapie luzackich rzeczy jest hehehe ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tą potrzebą to wiem co czujesz,moja Jula to ogólnie córeczka tatusia,ale jak juz cos sie dzieje to do mnie przylatuje sie pzrytulic,jak siedze i podejdzie to ciągle ja całuje i sciskam jak tylko moge i mowie ze ja kocham baardzo,niestety nie moge sie juz z nia tak powygłupiac,czy fikołkow robic i takich rzeczy a to boli,cóz jeszce troszke i bedzie ok. damy rade! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja np nie zbyt czesto mam twardnienia,a bolesnych jakos wcale nie mam( oprocz obolałego krocza i spojenia,ale to norma) i moja szyjka sie skraca w szybkim tempie, Ciesze jednak,ze mała juz spora ,a tetnem sie az tak nie martw,bo to błedne kolo,im wiecej T sie martwisz,tym wyzsze tetno ma dzidzius,bedzie dobrze ,trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj zasnac nie mogłam,moja mama w szpitalu wyladowała na nadcisnienie,a sama została ,bo moj brat wyjechał, ja 200km od niej i mam zakaz podrózowania i normalnie mam takiego doła,ze szok, porobili jej badania i lekarz nadcisnienie od serca stwierdził,a ona cale zycie niedocisnienie miała ![]() normalnie nie wiem co tu robic,podzwoniłam po rodzince zeby tam oko na nia mieli ,i chce ja do siebie przywiezc na troche,a ona uparta ,ze nie ![]() narazie jest w domu i ma leki,oby pomogły. a i moja córcia kochana dzisiaj wyskoczyła z tekstem,ze dzisiaj urodze hihi. rozmawialam z mama i powiedzialam cos w stylu " no kieds urodze"a Julka na to " ale mamo Ty dzisiaj urodzisz" ![]() nogi zacisniete ![]() a tak poza tym to dzien doberek nawet sie nie pzrywitalam
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siasku ![]() I brzuch superasny, sama slodycz! i bluzka jaka wiosenna.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
anulinka
![]() anula Ale ja tak mam od niedawna i nie wiem, skąd mi się to wzięło ![]() bzyczka Dentysta na pewno ma znieczulenie dla ciężarówek ![]() A tym, że się wbić nie możesz się nie przejmuj. Ja też czasem mam wrażenie, że piszę i nikt moich postów nie widzi... ![]() Zytus Nogi jeszcze całkiem, całkiem, ale mięśnie pleców! ![]() Siasiek ![]() anula, Moria My z tż planujemy założyć konto oszczędnościowe dla Edzika i przelewać tam kasę w miarę możliwości co miesiąc. Jeśli nie będziemy musieli wykorzystać, to będzie miał na start w życiu ![]() A jak się uzbiera ładna suma, to może na lokatę... ![]() Mary Czekamy na zdjęcia sypialni ![]() Ja dziś całkiem wyspana, tż zostaje w domu, to ja oczywiście na cały dzień na zajęcia jadę, heh. Ale dziwnie było się obudzić nie w pustym łóżku... ![]() Ach i zaczynamy z Edzikiem 32 ![]() ![]()
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wczoraj wystraszyłam, bo niby 34tc ale jednak to jeszcze za wcześnie na przyjście na świat takiej malutkiej istotki ... chciałabym żeby miała jak najłatwiejszy start a nie od maleńkości po lekarzach latać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Moderatoreska
|
Dobra kurier był więc mogę spadać
![]() Pewnie zakupy zajmą mi z 10-15 minut bo daleko iść nie muszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ![]() ![]() Ale siostra męża ma celiakie i rodzinka piecze dużo takich placków ze względu na nią ![]() ![]() Dotykałam Feretti - jest dość sztywna ale każdy mówi ze po pierwszym praniu robi się milutka. Ah i mam mętlik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Sasiek, superaśny brzuch! i jaka bluzeczka wiosenna
![]() Aliczka, mnie pościel Ferreti jakoś nie rusza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.