Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 08:34   #4411
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Aguś, gratuluję udanej wizyty, a tętnem się nie martw.

U mnie dzisiaj dzień - maraton Jestem na nogach od 6.20, pralka kończy prać. Za chwilę jadę zawieźć gotowe papiery i odebrać nowe, odebrać wyniki wczorajszych badań, potem trochę popracować.
Wrócę do domu, szybki prysznic i trzeba się do kolejki ustawić, bo dzisiaj wizyta Już teraz proszę o Będę prosiła gina, aby tą nereczkę Pepe obejrzał i pomierzył. Wierzę głęboko, że wszystko będzie ok.
A wieczorem mamy jeszcze szkołę rodzenia, więc pewnie koło 21 będziemy w domu.
Uffffff Sporo tego. Ale damy radę

Może zajrzę tu przed wizytą jeszcze, ale tak czy owak życzę Wam miłego dnia
dzieki kochana
kciuki sa

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agus87 bardzo ładna waga córci no i jeśli z obwodu brzuszka masz wcześniejszy termin to to też świadczy o jej b. dobrej kondycji. A co do tętna to lekarz pewnie wie co mówi więc się nie martw. Przydałby Ci się teraz ten detektor serca, który ma anula. Podobno można je wypożyczyć, chyba nawet na allegro widziałam takie oferty.
dzieki slonce
popatrze
chyba moja polozna w szkole rodzenia to ma
jutro z nia porozmawiam, moze mi pozyczy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

U mnie też dzisiaj słońce za chmurami ale chyba zimno nie jest

Aguś, no no pokaźna już waga Twojego maluszka Czym Ty się tak denerwujesz kobieto?

wiesz co, martwilam sie ta szyjka
wiec jak zaczal mnie badac to mi cisnienie podskoczylo bo balam sie, ze powie, ze sie otwieram
ale wszystko okej, uffff

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane, ja juz do was z pracy skrobie. Ciagle zla na Tzta, nawet sie nie pozegnalismy przy wyjsciu rano. strasznie mnie dzisiaj bola plecy, az mi cierpnie lewa reka od tego bolu.

moria ciesze sie ze jestes takim szczesciem przepelniona!!ja tez mam takie dni! ale czesto mam calkiem odmienne tak jak dzis, oelne zwatpienia, ze jak dam rade, ze moj TZ to dzieciak i jak ja tego moglam nie widziec itp itd...

u nas dzisiaj mimo, ze minus trzy rano to sloneczko i ma byc plus 1 po poludniu!!! yeaaaahhh od razu inaczej sie idzie do pracy choc fikolek bym zrobila ze 3 razy tak jest sliskooo!
co do wiosennych ciuchow ja nie mam jeszcze tego problemu, ale ma taka rozkloszowana kurtke bombke z Zary ciensza i wlasnie w niej popylam bo jest krotka i idealna na brzuszek

anulinka trzymamy kciuki za wizyte i milego dnia oraz wizyty w szkole rodzenia;
eweska dziendobry i milego dnia
matall naucz mnie domowej organizacji!! ja lubie zorganizowanie i pklanowanie, w pracy ciagle mam listy i uwazaja mnie za jednego z najbardziej zorganizowanych pracownikow a w domu i w zyciu! total przeciwienstwo, znaczy staram sie a wychodzi jak zawsze

Lolus jak dzisiaj samopoczucie?

Agus ty duzo odpoczywaj i sie nei przejmuj tetnem, najwazniejsze ze wszystko ok, z szyjka tez a tak sie martwilasA twoja dzidzia jaka juz duzzaaaaaa
Andziotku musisz podejsc do tego spokojnie, na pewno Zosia wie, ze jej nie zaniedbujesz i czuje ze kochasz ja rowno jak dzidzie w brzuszku, bedzie dobrze, wiem ze jest mala i nei rozumie wielu rzeczy ale napewno w serduszku wie ze ja kochasz i to ze nie mozesz jej poswiecic tyle energii to nie dlatego ze kcohasz ja mniej.
Kochana zobacz juz neidlugo druga ksiezniczka bedzie z wami

Daisyyy Milej pracy!
Paulizia, Siasiek
Moniqac pewnie nadmiar pracy standardowo

Pozdrawiam cala reszte i zabieram sie do roboty...ale mi sie nie chceeee....
dzieki kochana
bede odpoczywac duzo

dzien dobry kochane
zasnelam w mig
a wstawalam tylko 2 razy na siku
ale okropnie boli mnie biodro w nocy
i znowu powrocil bol spojenia lonowego
kurcze..

jestem nieprzytomna, ale bedziem i lepiej zasnac wieczorem
Stary 2011-03-15, 08:45   #4412
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Ah co za smetny dzien, rozwazam wlasnie wyjazd do warszawy, i sie nie moge zdecydowac, z jednej strony by mi sie przydalo rozerwac, odwiedzic chrzesniaczke, jak urodze to sie tak predko tam nie wybiore, a zdrugiej strony 2,5 h telepac autobusem to mi sie nie chce. No i niewiem.........

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Nie potrafie nawet cos sie wbic w wasze rozmowy, jaks jestem smentna i nie do rozmowy, niewiem gdzie juz mam sie wsadzic
Mam nadzieje,ze u Was wszystkich bedzie wszystko dobrze, za wszelkie wizyty trzymam kciuki, no i rzucilo mi sie w oczy ,ze bebe agus rosnie w sile
No i aantropii tytul ciekawy
Stary 2011-03-15, 08:47   #4413
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Ah co za smetny dzien, rozwazam wlasnie wyjazd do warszawy, i sie nie moge zdecydowac, z jednej strony by mi sie przydalo rozerwac, odwiedzic chrzesniaczke, jak urodze to sie tak predko tam nie wybiore, a zdrugiej strony 2,5 h telepac autobusem to mi sie nie chce. No i niewiem.........

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Nie potrafie nawet cos sie wbic w wasze rozmowy, jaks jestem smentna i nie do rozmowy, niewiem gdzie juz mam sie wsadzic
Mam nadzieje,ze u Was wszystkich bedzie wszystko dobrze, za wszelkie wizyty trzymam kciuki, no i rzucilo mi sie w oczy ,ze bebe agus rosnie w sile
No i aantropii tytul ciekawy
rosnie w sile rosnie, z tego sie najbardziej ciesze
jak sie czujesz dobrze to jedz, rozerwij sie
mnie jakby spojenie nie bolalo, to bym do miasta pojechala
ale nie nadaje sie do lazenia
Stary 2011-03-15, 08:54   #4414
Zytus
Rozeznanie

matall i jak Twoje nogi?? Bo ja wczorajszą gimnastyke odczuwam, a myslalam ze nie mam takiej bardzo zlej kondycji jak codziennie zaliczam dwa dluuugie spacery.
A teraz moj pies sie domaga spaceru a ja nie wiem jak moje nogi to wytrzymaja
A co do organizacji, to my dopiero po 1,5 roku wzielismy sie zameldowalismy u siebie i pewnie jeszcze bysmy z tym zwlekali,ale Igor nas zmobilizował
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:59   #4415
Siasiek
Zadomowienie

Witam
Ja dzisiaj też lepiej się czuje, hehe.
Zaraz będę jeść śniadanko bo tż robi

Aguś ładnie ponad 2 kg, ciekawa jestem jak inne dzieciaczki. Jak kawaler Moniqac on sobie ładnie ważył a teraz?

Anulinka

Andziot i Anula i dla wszystkich zasmuconych

Andziot dzisiaj wtorek

Pokaże Was zdjęcie z tamtego tygodnia bo od dzisiaj już nowy
Brzuchol mi tak na boki wypchało, że strasznie mi się ciężko już ruszać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3120565.jpg (36,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3120570.jpg (49,1 KB, 34 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:05   #4416
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam

Aguś ładnie ponad 2 kg, ciekawa jestem jak inne dzieciaczki. Jak kawaler Moniqac on sobie ładnie ważył a teraz?

Anulinka

Andziot dzisiaj wtorek

a brzunio slodziuchny
moj to jest ogromny juz
no ale prawie 2,5 kg dzieciatka w nim nosic, plus wody, plus lozysko
pewnie sam brzuch wazy z 10 kg
do tego cycki to juz w ogole chodze jakbym miala na twarz upasc
Stary 2011-03-15, 09:05   #4417
andziot
Zakorzenienie

siasiek wiem, że dziś wtorek
brzuszek masz piękny, taki idealnie symetryczny
bo mój trochę przechylony jest

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-15 o 09:07
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:38   #4418
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

Zima już chyba nie wróci Wprawdzie słońca nie ma i deszczem rzuca ale nawet ten deszcz już pachnie wiosną

W końcu się dziś wyspałam!!! A teraz zajadam tort truskawkowy na cieście bezglutenowym - czyli lajtowy ale jakże wyśmienity mniam.

Na chorobowe nadal czekam i ani śladu po nim
Troche kiepsko u nas z kasą ostatnio bo wszystko leci na załatwienia spraw budowlanych i pustaki może w tym tyg przywieziemy

I tak myśle o tej pościeli Feretti.... Czy to kupić i dać 500zł za komplet z rożkiem i innymi przyborami czy dać sobie spokój i kupić coś tańszego...
Ale feretti jest taaaaaaaaakie piękneeeeee

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:41   #4419
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Witam

Anulinka

Andziot dzisiaj wtorek

Piękny

Ja sobie zrobiłam jeszcze drzemkę, dopiero co wstałam Słonko nawet przebija się przez chmury
Zaraz muszę wyjść na zakupki spożywcze, obiadek trzeba gotować dziś będzie żurek
A popołudniu planuje jechac do sklepu kupić synalowi buty bo marudzi już że stare go cisną. Teraz rozmiar 40 muszę mu kupić, szok normalnie jak noga mu rośnie, mierzyłam mu dziś bo chciałam coś na allegro zamówić ale nie opłaca się bo z przesyłką to cena podobnie jak w sklepie.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-15 o 09:42
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:42   #4420
moria44
Wtajemniczenie

anula wiesz Ty teraz jesteś wkurzona na TŻ, to wszystko inaczej wygląda My też mieliśmy przeboje z autem i to była niezła lekcja dla TŻ'ta, który się całkiem wypłukał przy zakupie i go stres ogarnął, bo Iga w drodze a my nie mamy kasy na łóżeczko... W nocy nie spał, chciał auto oddać Na szczęście odbił się od dna i już zapowiedział, że nigdy już nie wyda całej kasy i odłoży sobie pieniądze dla Iguśki, bo nie wiadomo czy jakieś nieprzewidziane wydatki się nie pojawią.

A co do ogólnego, fizycznego samopoczucia to ja jestem kompletny wrak. Wczoraj coś mi się w stopę zrobiło i nie mogę na niej stawać, kuleję, skakać przecież nie mogę więc podpieram się rurą od odkurzacza ale boję się, że mi ucieknie i fiknę więc chodzę dziś z krzesełkiem jak z balkonikiem
Martwię się trochę, bo boli mnie stopa, którą miałam operowaną jakieś 11 lat temu i pamiętam, że lekarz mówił, że w ciąży będę musiała na nią uważać no i się boję, że to to. Sprawdzić to i tak nie ma teraz jak, bo musieliby mnie prześwietlić a nie chcę w ciąży RTG
Mam tylko nadzieję, że to co mi naprawili się nie rozwali, bo wtedy ... to nawet wolę nie myśleć.
Oby to było tylko jakieś nadwyrężenie choć nie wiem od czego, bo przecież nigdzie nie chodzę, noga mi się nie przekręciła, buty mam Emu wygodne więc nie wiem jak...

bzyczka
- powodzenia u dentysty! Ja się ciągle zebrać nie mogę a już tyle razy sobie obiecywałam, że pójdę

Cytat:
Wow!! Cudo, jaki zgrabny! Idealna kuleczka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:47   #4421
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

bzyczka
- powodzenia u dentysty! Ja się ciągle zebrać nie mogę a już tyle razy sobie obiecywałam, że pójdę
Ja też mam jednego zęba w opłakanym stanie i od 6 tyg ciąży się wybieram... Zeszło mi troche nie?
A i tak nie wiem czy w końcu z nim pójde

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-03-15, 09:48   #4422
spice1985
Zadomowienie

Hej kobietki. Ale dziś pochmurno,nie ładnie,aż mi się z łóżka nie chce wstawać...
Z moimi łóżeczkiem i komodą załatwiłam wymianę, tylko musimy teraz odesłać ten towar...A tak się cieszyłam że już stoi No,ale wolę poczekać i żeby żadna farba nie złaziła. Mają mi to sprawdzić tam w magazynie przed wysyłką, czy nic nie schodzi z brzegów płyty. Teraz szukam kartonów jak to zapakować, bo oczywiście oryginalne wyrzuciłam...Ech, życie;P

Miłego dnia.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:49   #4423
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I tak myśle o tej pościeli Feretti.... Czy to kupić i dać 500zł za komplet z rożkiem i innymi przyborami czy dać sobie spokój i kupić coś tańszego...
dziewczyny pisały że jakość w dotyku kiepskawa jak za taką sumę ....
mi osobiście szkoda by było tyle pieniędzy na pościel ...
Zosia mało pod kołdrą spała, jedyne co się przydało to ochraniacz ...
te falbanki na materac to niby ładne ale kurz trzyma ...
rożka nie używałam
no i jeszcze przybornik na łóżeczko to dobra rzecz bo można mieć pod ręką to i owo

Stary 2011-03-15, 09:49   #4424
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
anula wiesz Ty teraz jesteś wkurzona na TŻ, to wszystko inaczej wygląda My też mieliśmy przeboje z autem i to była niezła lekcja dla TŻ'ta, który się całkiem wypłukał przy zakupie i go stres ogarnął, bo Iga w drodze a my nie mamy kasy na łóżeczko... W nocy nie spał, chciał auto oddać Na szczęście odbił się od dna i już zapowiedział, że nigdy już nie wyda całej kasy i odłoży sobie pieniądze dla Iguśki, bo nie wiadomo czy jakieś nieprzewidziane wydatki się nie pojawią.

A co do ogólnego, fizycznego samopoczucia to ja jestem kompletny wrak. Wczoraj coś mi się w stopę zrobiło i nie mogę na niej stawać, kuleję, skakać przecież nie mogę więc podpieram się rurą od odkurzacza ale boję się, że mi ucieknie i fiknę więc chodzę dziś z krzesełkiem jak z balkonikiem
Martwię się trochę, bo boli mnie stopa, którą miałam operowaną jakieś 11 lat temu i pamiętam, że lekarz mówił, że w ciąży będę musiała na nią uważać no i się boję, że to to. Sprawdzić to i tak nie ma teraz jak, bo musieliby mnie prześwietlić a nie chcę w ciąży RTG
Mam tylko nadzieję, że to co mi naprawili się nie rozwali, bo wtedy ... to nawet wolę nie myśleć.
Oby to było tylko jakieś nadwyrężenie choć nie wiem od czego, bo przecież nigdzie nie chodzę, noga mi się nie przekręciła, buty mam Emu wygodne więc nie wiem jak...

bzyczka

Wow!! Cudo, jaki zgrabny! Idealna kuleczka
Moria,współczuję ze stopą...ja mam tak czasem z kolanami, że mnie bolą jak kucnę, apotem chcę się podnieść. Chyba za ciężka już jestem;>

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-15, 09:53   #4425
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
A popołudniu planuje jechac do sklepu kupić synalowi buty bo marudzi już że stare go cisną. Teraz rozmiar 40 muszę mu kupić, szok normalnie jak noga mu rośnie, mierzyłam mu dziś bo chciałam coś na allegro zamówić ale nie opłaca się bo z przesyłką to cena podobnie jak w sklepie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 09:55   #4426
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczyny pisały że jakość w dotyku kiepskawa jak za taką sumę ....
mi osobiście szkoda by było tyle pieniędzy na pościel ...
Zosia mało pod kołdrą spała, jedyne co się przydało to ochraniacz ...
te falbanki na materac to niby ładne ale kurz trzyma ...
rożka nie używałam
no i jeszcze przybornik na łóżeczko to dobra rzecz bo można mieć pod ręką to i owo
No nie wiem właśnie... Zobacze jak przyjdą mi pieniądze i podlicze wszystko ile mi za to wyjdzie...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-03-15, 09:57   #4427
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam

Zima już chyba nie wróci Wprawdzie słońca nie ma i deszczem rzuca ale nawet ten deszcz już pachnie wiosną

W końcu się dziś wyspałam!!! A teraz zajadam tort truskawkowy na cieście bezglutenowym - czyli lajtowy ale jakże wyśmienity mniam.

Na chorobowe nadal czekam i ani śladu po nim
Troche kiepsko u nas z kasą ostatnio bo wszystko leci na załatwienia spraw budowlanych i pustaki może w tym tyg przywieziemy

Ja na razie pościeli nie kupuję,jak się nasłuchałam od położnych, znajomych mam ,że pościel na poczatku kategorycznie nie, bo dzidzia się może poddusić Także kupuję otulaczki.

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-15, 10:02   #4428
eweska
Moderatoreska

Cytat:
No ja nie wiem po kim ma taki rozmiar Ja mam 36-37 mąż 41 a synal już 40 :P Tak, tak rośnie mi mały mężczyzna jeszcze z 5-7cm i mamę przerośnie więc niewiele mu juz brakuje do 160cm wzrostu. Kawał chłopa z niego, choć najwyższy w klasie nie jest, według wzrostu to jeszcze jeden kolega i koleżanka są wyżsi od synala mojego

Miałam iśc do sklepu, ale wlaśnie kurier dzwonił że za 15minut do pół godziny będzie u mnie, więc czekam Portki dla synka i kurtka wiosenna

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:03
Stary 2011-03-15, 10:06   #4429
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anula Tobie tez miłej i spokojnej pracki! Te 7,5h na pewno szybciutko minie, zresztą juz nawet nie 7,5 tylko znacznie mniej
a z tymi fikołkami to Ty się pilnuj ! Ostrożniutko

andziot; tylko nie usnij nad bajeczką uwielbiam zupę ogórkową i w ogóle wszystko co kwaśne Ale to nie z powodu ciązy tylko zawsze lubiłam
Nie przemeczaj sie.

Aliczka88; tort truskawkowy na ciescie bezglutynowym ?? A czy Ty tez masz przekroczoną normę cukru? Ale to musiało być mniam.
Dotykałas Feretti ? Widziałas ją live? Bo kilka z nas miało przyjemność i byłyśmy rozczarowane jakością Zanim wywalisz 5 stówek to najpierw pooglądaj dokładnie.

moria, pewnie z powodu mimo wszystko kilku kg na plusie nózka odczuwa dolegliwosci....

Siasiu, ale apetyczny brzuszek! Okrąglinka sliczna i super kolor bluzeczki

Eweska, następna gotuje pyszny obiadek

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 10:06   #4430
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No ja nie wiem po kim ma taki rozmiar Ja mam 36-37 mąż 41 a synal już 40 :P Tak, tak rośnie mi mały mężczyzna jeszcze z 5-7cm i mamę przerośnie więc niewiele mu juz brakuje do 160cm wzrostu. Kawał chłopa z niego, choć najwyższy w klasie nie jest, według wzrostu to jeszcze jeden kolega i koleżanka są wyżsi od synala mojego

Miałam iśc do sklepu, ale wlaśnie kurier dzwonił że za 15minut do pół godziny będzie u mnie, więc czekam Portki dla synka i kurtka wiosenna
no to masz przystojniaka
a wiosenne ciuszki nowe zamawiałaś z jakiegoś sklepu czy allegro ???

Stary 2011-03-15, 10:06   #4431
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Wiecie, że ja też dziś o piątej się obudziłam? A nawet wcześniej i spać z godzine nie mogłam, dopiero czytając na wp jakiś nudny artykuł o Smoleńsku przysnęłam i dospałam do 9:30

Tempo z TŻ narzuciliśmy niesamowite. Od niedzieli zamontowana zmywarka, zabudowana, do tego złożona nowa szafka do kuchni [pominę fakt, że źle nam pocięli dechy i teraz drzwiczki do wymiany ], złożone łóżko w sypialni i uwaga... ŁÓŻECZKO Hanki Sypialnia zmieniona nie do poznania i gotowa na Hankę. O tym, dlaczego takie tempo napiszę potem w K

No i za sprawą Morii latałam jeszcze po dziale dziecięcym w poszukiwaniu poziomek Poduszkę widziałam, ale nie kupiliśmy, ale za to na żywo obejrzeliśmy te nowe wzory pościeli. Jeden zestaw już jest Hanki - w poziomki i biedrony, idealny do ochraniacza Ten drugi [taki śmieszny, ogródkowy, w marchewy jakieś] kupimy kiedy indziej, na razie dwa komplety wystarczą

A teraz nadrabiam!

Mimbi, zdaję sobie sprawę z dbania o zmywarę, ta sama historia, co z praleczką No a wątek IsaDory boski Uwielbiam Cię

Lolko, gratuluję wizyty! Najważniejsze, że dzieciątko zdrowe, a skracanie szyjki na naszym etapie... hmm... no sama wiesz. Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj i ew. przestaw tę kilogramową torbe cukru

Ewesko, chyba czas zacząć więcej odpoczywać i leżeć, co? Twardniejący brzuch to taki mały sygnał od chłopaków Ale Ty już chyba po remoncie się ogarnęłaś, prawda?

No i super w Waszej Rodzince! W wakacje tyle dzieciaków już będzie!

Aguś, Ty już prawie na wylocie! Daję Ci oficjalne pozwolenie na leżenie 23/7, w tym godzina na sikania/mycia No i ta melisa obowiązkowo!

Andziotku, z może Zosi już po prostu nie dźwigaj wiem, że pewnie Mała będzie zaskoczona, ale kurcze..

Atiz, pomysł Twojego TŻ na tytuł "5. Ecie pecie będzie dziecie" to mój faworyt

Siaśku! Śliczny brzuszek!

Moria, biedna ta Twoja stopa! Nawet nie wiem, co doradzić

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:17   #4432
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziot; tylko nie usnij nad bajeczką uwielbiam zupę ogórkową i w ogóle wszystko co kwaśne Ale to nie z powodu ciązy tylko zawsze lubiłam
Nie przemeczaj sie.
staram się dziś bardzo
stateczne zabawy wymyślam
i nawet na spacerze nie byliśmy

a kwaśne ja też uwielbiam od zawsze,
szczególnie bigos teściowej

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte

Stary 2011-03-15, 10:17   #4433
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no to masz przystojniaka
a wiosenne ciuszki nowe zamawiałaś z jakiegoś sklepu czy allegro ???
Tak, tak nowe kupowałam z allegro
Dość tania była kurtka wiosenna dla synalka, a on teraz na etapie luzackich rzeczy jest hehehe No i taka fajna w kratę była, spodobała mi sie i synalowi, więc kupiłam za 50zł, plus spodnie jeans i z przesyłką 97zł mnie wyszło.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Ewesko, chyba czas zacząć więcej odpoczywać i leżeć, co? Twardniejący brzuch to taki mały sygnał od chłopaków Ale Ty już chyba po remoncie się ogarnęłaś, prawda?
Odpoczywam, odpoczywam, tak po remoncie wszystko ogarnięte Lenię się dużo, a nawet bardzo dużo, do południa tylko zakupki małe spożycze w sklepie pod blokiem i małe ogarnięcie mieszkania i to wszystko
Stary 2011-03-15, 10:19   #4434
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

tylko że ja jej prawie wcale nie noszę, nie podnoszę ...
po schodach sama chodzi ...
do łóżka sama wchodzi ...
już rozumie że "mama nie może opa"
i jak chce bardzo na ręce to leci do taty ...
jedyne co ją podnoszę to może z 5 razy na ślizgawkę i to wystarcza, żeby mi cały dzień brzuch się kurczył

ona potrzebuje mnie ale i ja potrzebuje strasznie jej (przytulania, buziaków, ciepła) dlatego strasznie mi tak oddalać się od niej
no niestety na tym etapie ciązy kazdy lzejszy nawet wysiłek to twardnienie brzuszka.uwazaj na siebie
a z tą potrzebą to wiem co czujesz,moja Jula to ogólnie córeczka tatusia,ale jak juz cos sie dzieje to do mnie przylatuje sie pzrytulic,jak siedze i podejdzie to ciągle ja całuje i sciskam jak tylko moge i mowie ze ja kocham baardzo,niestety nie moge sie juz z nia tak powygłupiac,czy fikołkow robic i takich rzeczy a to boli,cóz jeszce troszke i bedzie ok.
damy rade!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale wy jestescie kochane
dziekuje za kciukasy

wiec tak, ledwo co dostal sie do szyjki, jest na szczescie pozamykana
ale duzo odpoczywac-lezac

potwierdzil coreczke

wazy 2300-2400g, mowi, ze typowy sredniaczek, nie za mala, nie za duza

wizyta za 2 tygodnie bo mala miala tetno 200
ale mowi, ze to trez przez to, ze sdie denerwuje ja, no to ona tez...
klask i: super,ze z szjka ok,widzisz czasem jest tak,ze kobieta odczuwa czeste skurcze ,a szyjka trzyma ładnie,a często sie skraca mimo braku jakichkolwiek skurczy.
Ja np nie zbyt czesto mam twardnienia,a bolesnych jakos wcale nie mam( oprocz obolałego krocza i spojenia,ale to norma) i moja szyjka sie skraca w szybkim tempie,
Ciesze jednak,ze mała juz spora ,a tetnem sie az tak nie martw,bo to błedne kolo,im wiecej T sie martwisz,tym wyzsze tetno ma dzidzius,bedzie dobrze ,trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
w końcu gdzieś wyjdę i to z koleżanką! Nawet nie wiecie jak mi tu źle czasem, że żadnej psiapsiółki w pobliżu nie mam
Znam ten ból

Cytat:
Witajcie !
Ciepło, ale za oknem mgła
My po śniadaniu,
Teraz czytam bajeczkę z Zosią ..
brzuch nadal trochę się kurczy
dobrze że objad mam, bo wczoraj ogórkową ugotowałam
dziś wystarczy
ja tez fasolke po bretonsku wyjęłam,bo mnie chlebus czeka i na obiad juz bym chyba siły nie miała

Cytat:

Śliczny krągł brzusio i jaki kolorek piekny,moj ulubiony

a ja wczoraj zasnac nie mogłam,moja mama w szpitalu wyladowała na nadcisnienie,a sama została ,bo moj brat wyjechał, ja 200km od niej i mam zakaz podrózowania i normalnie mam takiego doła,ze szok,
porobili jej badania i lekarz nadcisnienie od serca stwierdził,a ona cale zycie niedocisnienie miała
normalnie nie wiem co tu robic,podzwoniłam po rodzince zeby tam oko na nia mieli ,i chce ja do siebie przywiezc na troche,a ona uparta ,ze nie
narazie jest w domu i ma leki,oby pomogły.

a i moja córcia kochana dzisiaj wyskoczyła z tekstem,ze dzisiaj urodze hihi.
rozmawialam z mama i powiedzialam cos w stylu " no kieds urodze"a Julka na to " ale mamo Ty dzisiaj urodzisz"
nogi zacisniete

a tak poza tym to dzien doberek nawet sie nie pzrywitalam

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:20   #4435
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Andziot dzisiaj wtorek

Ja tylko wpadlam na chwile
Siasku

I brzuch superasny, sama slodycz! i bluzka jaka wiosenna....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:27   #4436
matallewar
Zakorzenienie

anulinka

anula Ale ja tak mam od niedawna i nie wiem, skąd mi się to wzięło

bzyczka Dentysta na pewno ma znieczulenie dla ciężarówek
A tym, że się wbić nie możesz się nie przejmuj. Ja też czasem mam wrażenie, że piszę i nikt moich postów nie widzi...

Zytus Nogi jeszcze całkiem, całkiem, ale mięśnie pleców! Chyba muszę nad tym popracować, bo przecież te mięśnie pracują w czasie porodu...

Siasiek wow, jaki brzuchol duży...

anula, Moria My z tż planujemy założyć konto oszczędnościowe dla Edzika i przelewać tam kasę w miarę możliwości co miesiąc. Jeśli nie będziemy musieli wykorzystać, to będzie miał na start w życiu
A jak się uzbiera ładna suma, to może na lokatę...

Mary Czekamy na zdjęcia sypialni

Ja dziś całkiem wyspana, tż zostaje w domu, to ja oczywiście na cały dzień na zajęcia jadę, heh.
Ale dziwnie było się obudzić nie w pustym łóżku...

Ach i zaczynamy z Edzikiem 32 tydzień

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:29   #4437
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

a i moja córcia kochana dzisiaj wyskoczyła z tekstem,ze dzisiaj urodze hihi.
rozmawialam z mama i powiedzialam cos w stylu " no kieds urodze"a Julka na to " ale mamo Ty dzisiaj urodzisz"
nogi zacisniete
zaciskaj zaciskaj !
ja się wczoraj wystraszyłam,
bo niby 34tc ale jednak to jeszcze za wcześnie na przyjście na świat takiej malutkiej istotki ...
chciałabym żeby miała jak najłatwiejszy start a nie od maleńkości po lekarzach latać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 10:34   #4438
eweska
Moderatoreska

Dobra kurier był więc mogę spadać
Pewnie zakupy zajmą mi z 10-15 minut bo daleko iść nie muszę
Stary 2011-03-15, 10:38   #4439
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Aliczka88; tort truskawkowy na ciescie bezglutynowym ?? A czy Ty tez masz przekroczoną normę cukru? Ale to musiało być mniam.
Dotykałas Feretti ? Widziałas ją live? Bo kilka z nas miało przyjemność i byłyśmy rozczarowane jakością Zanim wywalisz 5 stówek to najpierw pooglądaj dokładnie.

Nie o dziwo mam cukier w normie przy mojej wielorybiej wadze
Ale siostra męża ma celiakie i rodzinka piecze dużo takich placków ze względu na nią ale jak dla mnie o niebo lżejsze i lepsze od naszych zwykłych

Dotykałam Feretti - jest dość sztywna ale każdy mówi ze po pierwszym praniu robi się milutka. Ah i mam mętlik

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-03-15, 10:43   #4440
MoniaK
Zakorzenienie

Sasiek, superaśny brzuch! i jaka bluzeczka wiosenna

Aliczka, mnie pościel Ferreti jakoś nie rusza Za taką kasę zdecydowanie wolałabym coś innego. Poza tym nie wiem czy wykorzysta się wszystkie części z tego zestawu.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości