Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 12:10   #3631
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

My po wizycie. Wsio ok. Przytyłam 2,5 kg
No i Agata ciągle jes Agatką waży 650 g

I byłam dziś w lumpku, ładne sweterki widziałam, ale nie wzięłam, za to wpadł mi w ręce śpiworek. Jest spory, ale na długo powinnien wystarczyć (68-80), za całe 4,90

I pokazuje Wam mojego kota, co wczoraj wymyślił
Dobrze, że wszystko ok Ale kociak to urwisek i za to kocham zwierzęta. Tak dziękuje Bogu, że rok temu przypałęsała się kotka która sobie z Nami siedzi tak jakby mieszkała nie wiadomo jak długo.Jak się wabi kotek?

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ech ja wróciłam ze szpitala Mąż sie w pracy zatruł gazem z wózka widowego i się źle czul jak wrócił do domu, to go wygoniłam do przychodni a tam juz lekarz go skierował do szpitala. Dali ketonal na ból głowy, kroplówkę i glukozę z czyms tam, porobili badania i wyszło ze stężenie tlenku węgla ma 7,8 a norma jest do 2,5 I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.
OJEJ, ale wszystko jest już w porządku?!
Nawet nie wiedziałam że przy wózku widłowym jest jakiś gaz
Zdrowia życzę!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za wsparcie, trzymałam się do wczoraj i wymiękłam
płakałam wieczorem, bo teraz taka niepewność, bo może być wszystko dobrze z serduszkiem ale i może być to jakaś wada, a oczywiście naczytałam się na necie przykrych wiadomości i teraz martwię się o moją córeczkę
strasznie się boję nawet nie wiecie jak ;(
KOchana nie zamartwiaj się tak, dzieciątko to wszystko czuje. Mogłaś nie czytać tych wszystkich rzeczy w internecie, nie raz naprawde mniej wiedziec.Ponoc im mniej czlowiek wie to dłużej żyje

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja sie zast nad Tymoteuszem
Mnie się podoba Tymoteusz taki mały tymek, albo Kajetan.
Ale zdecydowalismy z Tż że bedzie Oliver jak się okaże siusiaczkiem.

~~**~~

A co do CYCKÓW znalazłam bardzo fajna stronkę, która pokazuje jakie staniki powinniśmy nosić, po lewej stronie jest taka mala tableka trzeba wpisac ile mamy cm i obliczy

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

~~*~~

Byłam u tego internisty, przepisała mi na katar i na gardło jakieś lekarstwa, ale póki co nic nie wykupowałam ,poczekam do jutra jak sie nie poprawi to kupię. Czuje się fatalnie, takie przeziębienie, poleżę dzisiaj cały dzień.
Wpisała mi do karty ciażowej, że mnie osłuchała i wszystko jest w porządku.

Czekając na swoją kolejkę rozmawiali obok ludzie starsi i wiecie co to jest okropne mogłam się dowiedzieć wszystko o babciach o ich sasiadkach, co sąsiadki wyprawiąja no okorpność!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:31   #3632
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Tymek świetne imie. Krystianek również

Żanetko kotka wabi się Niutka i jest okropną psotą i kotką z charakterkiem, nie jest typem przytulaka, bardziej drapieżcą teraz szaleje z kawałkiem szyneczki po pokoju widać jaka jest głodna

Moja szwagierka opiekuje się dzieckiem i mnie szlak by trafił jak bym miała taka niańkę co chwile dzwoni do teściowej i obgaduje jaka to ta dziewczynka jest biedna i podważa metody wychowawcze matki. Ona co prawda jest dość niekonwencjonalna (ta matka), no ale ja juz nie moge o tym słuchać. Pomijam fakt, ze teściowa traktuje tą małą jakby to była córka szwagierki, ostatnio przywiozła jej zdjęcia i doszukiwała się podobieństw
a mnie to irytuje, bo jakoś nie umiem się podniecać obcym dzieckiem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:35   #3633
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Scio ładne agentki z twojej teściowej i szwagierki one chyba zbyt malo zajeć mają
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:37   #3634
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio ładne agentki z twojej teściowej i szwagierki one chyba zbyt malo zajeć mają
Tez mi się tak wydaje. Ale niech mi się tak wtrącają to
Zreszta moja teściówka uwielbia dzwonić i opowiadać różne historie wszytskim na około.
A ja dobrą synową nie jestem, bo za dużo o sobie nie opowiadam i nie ma później czego przekazywać w dalszy obieg

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 12:38   #3635
83monia
Zakorzenienie

scio - ale to dziecko to nie jakas rodzina rozumiem? wlasnie miedzy innymi dlatego wole zlobek. wprawdzie przez to mam znowu chorobowe na dziecko (jakbym miala nianie to by sie niania dzieckiem mogla zajac chorym...), ale dzieki temu nie jest tak ze jedna osoba ma wplyw na moje dziecko, wiec nie skrzywi go bardzo, nie bedzie zmieniac moich metod wychowawczych. ba, panie w złobku czesto mnie chwala, bo ja nie jestem z tych bezstresowo wychowujacych - jak jest niegrzeczny to do kąta, a nie ze dzieciak histeryzuje bo rodzica widzi... do tego codzienne spacerki po żłobku (niestety zimna jest juz ciemno, ale coz - idzie na powietrze a nie na słonce), a wiekszosc rodzicow prosto do domu jedzie i tyle dziecko w tygodniu widzi swiata: zlobek i dom... ot, chcialam sie pochwalic ze taka dobra matka jestem :P

heh, a co do babc - dzis cos tam panowie hydraulicy montowali przed naszymi drzwiami na klatce schodowej i slysze ze juz sasiadka z nimi gada, to ja, a co tam, otwieram tez moje drzwi, moje dziecko przytargalo sobie krzeselko i siedzielismy w drzwiach patrzac jak panowie montuja rure od gazu (maly wniebowziety - KLUCZE mieli!!!). sasiadka obrobila tyłki połowie spółdzielni przez ten czas. ale i tak ja lubie - wiem wszystko co sie dzieje, wiedzialam pierwsza w jakich godzinach jest biedronka nowootwarta czynna bo mnie sasiadka pouczyla a jak nas kiedys dluzej nie bylo to zdala relacje ze ktos sie dobijał

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-15 o 12:40
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:38   #3636
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jakby ilosc mleka zalezala od wielkosci biustu to te z miseczka E karmiłyby chyba cały oddzial noworodkowy
niestety, ja noszę 70e, i zapewniam że to NIE jest duży biust

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Zdrowa mam powinna przytyć 8-12 kg, tak jest najlepiej i dla niej i dla płodu. A wyniki +30 kg to poporstu folgowanie sobie Przecież od dawna wiadomo że nie powinno się jeść za dwoje
no właśnie w ciąży powinno się jeść nie ZA dwoje, a DLA dwojga czyli nie ilość, a jakość się liczy

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A co do CYCKÓW znalazłam bardzo fajna stronkę, która pokazuje jakie staniki powinniśmy nosić, po lewej stronie jest taka mala tableka trzeba wpisac ile mamy cm i obliczy
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
zdecydowanie polecam a potem zakupy w sklepie z porządną rozmiarówką

a starsi ludzie...no cóż...co mają lepszego do roboty...zwłaszcza tak jak ja na wsi mieszkam, gdzie większość osób się zna...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:44   #3637
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
scio - ale to dziecko to nie jakas rodzina rozumiem? wlasnie miedzy innymi dlatego wole zlobek. wprawdzie przez to mam znowu chorobowe na dziecko (jakbym miala nianie to by sie niania dzieckiem mogla zajac chorym...), ale dzieki temu nie jest tak ze jedna osoba ma wplyw na moje dziecko, wiec nie skrzywi go bardzo, nie bedzie zmieniac moich metod wychowawczych. ba, panie w złobku czesto mnie chwala, bo ja nie jestem z tych bezstresowo wychowujacych - jak jest niegrzeczny to do kąta, a nie ze dzieciak histeryzuje bo rodzica widzi... do tego codzienne spacerki po żłobku (niestety zimna jest juz ciemno, ale coz - idzie na powietrze a nie na słonce), a wiekszosc rodzicow prosto do domu jedzie i tyle dziecko w tygodniu widzi swiata: zlobek i dom... ot, chcialam sie pochwalic ze taka dobra matka jestem :P
nie zupełnie obca kobieta. Ale moja szwagiereczka to mysli, ze jak się dzieckiem zajmuje to już wszytskie rozumy pozjadała.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 12:49   #3638
sygine
Zadomowienie

A i przypomniała mi się historia którą opowiadała moja mama dotycząca ciąży z zaskoczenia. W jej miejscowości mieszkała babka - miała wtedy chyba 16 czy 17 lat i doskonale wiedziała że jest w ciąży, ale tak się ściśle obwiązywała bandażami, że nic po niej nie było widać. No i jak zaczęły się bóle porodowe to jej matka dzwoniła po karetkę, że córka ma atak wyrostka robaczkowego. Ci przyjechali, a sanitariusz tylko spojrzał i stwierdził "Kobieto tu już poród pełną gębą a pani o wyrostku mówiła"... Niestety ale obwiązywanie się skończyło się tragicznie dla dziecka bo mała urodziła się niepełnosprawna
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:50   #3639
LadyInBlack2
Rozeznanie

w końcu po ponad godzinie nadrobiłam ostatnie 4 dni wpisów
Zanko- wierzę, że będzie dobrze - i z mamą i z Lenką

ja mam dziś wizytę po południu a jeszcze obiad nie zrobiony, oj coś ostatnio leniwa jestem i nie mogę się rozbujać z rana muszę sobie narzucić jakąś dyscyplinę
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:50   #3640
SweetAngel1984
Zadomowienie

bosheeeeeeeeee....... co za okropny ból!!!!!! ja juz chyba nie wytrzymama nie moge wogole stac ani chodzic tylko siedziec(w jednej pozycji) albo lezec......a inaczej to bole taki ze jak staruszka z glowa przy brzuchu musze chodzic ..........

POMOCY

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-15 o 13:09
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:51   #3641
iwonap79
Raczkowanie

cześc Kochane
dawno się nie odzywałam, bo duzo się dzieje a w wolnych chwilach próbowałam was nadrabiać
w sobotę miaąłm połówkowe- WSZYSTKO OK, Maja jest Mają, piękna i zdrowa. tylko łożysko dalej przodujące i lekarka stwierdziła, że małe szanse na podniesienie bo przylega do ścianki (cokolwiek to znaczy), więc prawdopodobnie CC. a tak chciałam SN;(((( więc ciąża podwyższonego ryzyka także oszczędny tryb życia i zero sexu................ech

co do piersi- mi urosły spokojnie około 2 rozmiary, ale mam wrazenie, że ostatnio trochę zmalały- ma tak któraś? a może po prostu juz nie są takie napuchcięte. w kazdym razie juz nie bolą. co do siary- brak. ja chciałabym karmic piersią, ale bojęsię moich wielkich i płaskich sutków. lekarz powiedział, że mogę zacząć je "męczyć" dopiero w 37tygodniu bo może to spowodować skurcze...

dziewczyny czy którejś twradnieje brzuch? mi niestetty tak, ale ni boli i po kilku minutach przechodzi...

Zanka spokojnie. ja czuję, ze wszystko ok

Buziaki dla Wszystkich
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:55   #3642
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no przy 70 to rzeczywiscie, ale takie (strzelam) 90E to juz chyba tak, chodzi mi o wielkosc "babcinych" biustów (nie wiem ile ma moja babcia, ale nalezy do tych biusciastych )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:57   #3643
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Iwonko mi twardnieje. wczoraj to nawet mialam dziwne uczucie, ze czuje jak rośnie

Wczoraj ozmawiałam z panią doktor o tym, czy jak moja mama miała przerośnięte łożysko, to i ja moge tak miec. No niby dziedziczne to nie jest, ale mogę mieć predyspozycje do jakiś komplikacji

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 12:58   #3644
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio, a powiedz mi czy twoja kotka jest wykastrowana? Bo ta moja mała przybłęda, chyba tak bo jest z Nami rok koty za nią latają, a ona ucieka jak postrzelona i w ogóle jak się ją dotknie koło jej "wielkich" cycków to się wierci, albo jak się ją poklepie po pupce. Nie jestem pewna czy ona jest wykastrowana,ale chyba tak ponoć jak się kotkę wykastruje to ona się robi troszeczkę grubsza niż zwykły kot. I też nie wiem czy to dachowiec, czy nie

Zrobiłam na szybko zdjęcia, na jednym pokazuje język

~~*~~
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2714.jpg (55,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2715.jpg (50,7 KB, 25 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:05   #3645
mamad1
Zadomowienie

Zanka trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Wiem, jak się człowiek denerwuje w takiej sytuacji, bo mnie też lekarz nastraszył po pierwszym usg, że prawdopodobnie pęcherzyk jest pusty i dziecka nie ma. A potem kazał leżeć i przyjść za tydzień. To był najgorszy tydzień... Wierzę, że u Ciebie wszystko też będzie dobrze

Ja też z tych "niebiuściastych"... Mój biust zrobił się po prostu pełniejszy, ale niewiele urósł.

Krakowianki ja niestety jutro nie dam rady z Wami się spotkać, ale może następnym razem już tak.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:09   #3646
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja 65G, wiec porownywalny do Twojego i tez wg mnie to sredniawe rozmiary.

Ale z doswiadczenia wiem, ze na poczatku karmienia ich objetosc jeszcze sie zwieksza

Kobiety poleccie mi dobry podklad, ktory dobrze maskuje niedoskonalosci, ale bardzo dobrze tez nawilza, a nie wysusza.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:09   #3647
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio, a powiedz mi czy twoja kotka jest wykastrowana? Bo ta moja mała przybłęda, chyba tak bo jest z Nami rok koty za nią latają, a ona ucieka jak postrzelona i w ogóle jak się ją dotknie koło jej "wielkich" cycków to się wierci, albo jak się ją poklepie po pupce. Nie jestem pewna czy ona jest wykastrowana,ale chyba tak ponoć jak się kotkę wykastruje to ona się robi troszeczkę grubsza niż zwykły kot. I też nie wiem czy to dachowiec, czy nie

~~*~~
Jeszcze jej nie sterylizowaliśmy, nasza ma typową ruje, czyli łasi się do wszystkiego, ociera się, chrumka, i wypina się.
Ale amy tu kociego fachowca - Kolinke to może ona będzie wiedzieć

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 13:11   #3648
mamad1
Zadomowienie

Te wasze koty są rewelacyjne! Ja zawsze byłam wielką ich miłośniczką, a wychowałam się na wsi, to zawsze jakiegoś mieliśmy. Co kot to inna osobowość i inna historia. Ostatnio rodzice mieli trzy kotki- czarną, szarą i rudą, ale podobno ta ruda teraz zaginęła. Szkoda, bo śliczna była...

Ja też miałam twardnienie brzucha. Byłam u lekarza, ale stwierdził, że jest dobrze- mam tylko mniej się stresować i przejmować ciążą, bo tylko się nakręcam. Zażywam magnez 3xdziennie i 2x nospę. We czwartek mam wizytę, to zobaczymy, czy nadal jest wszystko w porządku.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:13   #3649
Kolina
Zadomowienie

zanka205, ja tez w necie wiadomosci szukam a potem sie denerwuje, jednak uwazam ze uswiadomienie jest wazne ale powinno sie miec do tego dystans, bo przypadek przypadkowi nierowny
z mala wszytsko bedzie dobrze, zobaczysz
za mame kciui trzymam, piekary maja bardzo dobra opinie (szpital na bytomskiej), moj tata byl tam trzykrotne operowany, w tym 2x na kregoslup
lekarze kompetentni a pielegniarki chodza jak w zegraku, super organizacja
tylko cholernie dlugo czeka sie w poradni na konsultacje
jesli macie konsutlacje, bez przyjecia na oddzial to wezcie kanapki, bo dlugo sie siedzi

gratuluje skonczonego 23t

ja dzis zaczynam 19 t

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

wróciła, co prawda wet jej nie wiele pomógł, bo dostała szału i sie nie dała dotknąć ale chyba juz wydaliła to co zeżarła
ciesze sie ze jej przeszlo
moja Paciunia tez zlosnica, zawsze lekarz oberwie podczas rutynowch wizyt w lecznicy
jak sie wystraszy psa to go atakuje taki charakterek
na szczescie nie wychodzi w ogole z domu, bo ta jej zadziornosc mogla by sie zle skonczyc

Cytat:
...
jakie macie imię dla synka ? igor

...
nie mamy, nie umiem sie zdecydowac
Igor, ladne - mam Igorka w bliskiej rodzinie, z blizniakow - Igor i Bartosz

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok Ale kociak to urwisek i za to kocham zwierzęta. Tak dziękuje Bogu, że rok temu przypałęsała się kotka która sobie z Nami siedzi tak jakby mieszkała nie wiadomo jak długo.Jak się wabi kotek?

OJEJ, ale wszystko jest już w porządku?!
Nawet nie wiedziałam że przy wózku widłowym jest jakiś gaz
Zdrowia życzę!
...
ja tez mam znajdki, sa kochane

a wozki sa rozne, elktryczne, na olej napedowy i na gaz taki do kuchenek wlasnie - z butla na zadku jezdza
Stary 2011-03-15, 13:16   #3650
zanka205
Zakorzenienie

Kolina mama już była w tych Piekarach rano, niedawno wróciła i już znowu u nas w szpitalu
konsultacja była, ale ona w sumie nic nie wie
trzeba pogadać z lekarzem i dopiero coś będziemy wiedzieć
mówiła że nie było tak źle, ale przy transporcie czasem bolały ją te plecy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:29   #3651
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

~~*~~
w zasadzie nie kastrowane sa szczuplejsze, w zasadzie..
powiekszone sutki sa w ruji i w ciazy, ale tez gdy kotka sobie te ciaze uroi..
w zasadzie nie ma metody by w 100% upewnic sie czy jest sterylna - tylko rozciecie powlok i sprawdzenie czy ma macice i jajniki - a to mocno inwazyjne i niepolecane
mozna zrobic usg ale ono nie musi uwidocznic macicy, ktora jesli nie jest zmieniona jest malenka bardzo
mozna wzdlusz brzuszka w okolicy lona pomacac (lub wygolic), mozna tam male zgrubienie-szew wyczuc, nie wyczujesz jesli ciecie miala na boczku.... jakbys poszla do weta to on juz cos pokombinuje by to sprawdzic
Stary 2011-03-15, 13:40   #3652
brumek
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z wizyty u gina! Uwielbiam tego faceta!!!
Z dzieckiem wszytsko ok, serce wali, ciałko rośnie i potwierdzone że na 100% będzie to chłopiec. Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotyka się z tym, żeby na tak wczesnym etapie, mógł z taką pewnością stwierdzić płeć. A on w ogóle jest z tych, co niechętnie mówią, nawet tuż przed porodem. A tu taka pewność u niego No więc mamy swojego Tymka

U mnie anemia niestety, ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo ja większość życia mam anemię. Taki organizm. Musze łykać żelazo.

Pytałam się też o spanie na brzuchu, bo choć staram się zasypiać inaczej, to co się przebudzę, to na brzuchu leżę. Powiedział, żeby się w ogóle nie przejmować i spać, jak jest wygodnie. Bo takie 13-20 cm dziecko spokojnie mieści się w macicy, jest schowane między kośćmi i na pewno takie uciskanie nic mu nie zrobi. Tak samo z pasami. Powiedział, że samochodem sobie mogę jeździć do samego porodu, ale BRAŃ BOŻE bez pasów!!!! Tylko w pasach, nawet tak zwyczajnie zapiętych, niekoniecznie z adapterem. Tylko jest sobie troszkę ułożyć, żeby szły bardziej pod brzuszkiem (w takiej już bardzo zaawansowanej ciąży).
Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!
Stary 2011-03-15, 13:46   #3653
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Z dzieckiem wszytsko ok, serce wali, ciałko rośnie i potwierdzone że na 100% będzie to chłopiec. Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotyka się z tym, żeby na tak wczesnym etapie, mógł z taką pewnością stwierdzić płeć. A on w ogóle jest z tych, co niechętnie mówią, nawet tuż przed porodem. A tu taka pewność u niego No więc mamy swojego Tymka

U mnie anemia niestety, ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo ja większość życia mam anemię. Taki organizm. Musze łykać żelazo.

Pytałam się też o spanie na brzuchu, bo choć staram się zasypiać inaczej, to co się przebudzę, to na brzuchu leżę. Powiedział, żeby się w ogóle nie przejmować i spać, jak jest wygodnie. Bo takie 13-20 cm dziecko spokojnie mieści się w macicy, jest schowane między kośćmi i na pewno takie uciskanie nic mu nie zrobi. Tak samo z pasami. Powiedział, że samochodem sobie mogę jeździć do samego porodu, ale BRAŃ BOŻE bez pasów!!!! Tylko w pasach, nawet tak zwyczajnie zapiętych, niekoniecznie z adapterem. Tylko jest sobie troszkę ułożyć, żeby szły bardziej pod brzuszkiem (w takiej już bardzo zaawansowanej ciąży).
super wieści Gratuluję
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:50   #3654
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

.....

super, cieszymy sie z Toba

anemio - precz
Stary 2011-03-15, 13:52   #3655
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja to teraz zaczynam się martwić o siebie bo jak czegoś nie kupie w ciuszku to chora jestem Niestety nie udało mi się wytrzymać i przystosować do prośby męża To jest silniejsze ode mnie to uzależnienie

Zanka wszystko będzie dobrze!!!!! Musi być dobrze

Moje zakupki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P150311_13.400001.jpg (17,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P150311_13.410001.jpg (26,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P150311_13.410003.jpg (23,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P150311_13.420001.jpg (21,9 KB, 19 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:53   #3656
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki, co nieco nadrobiłam Was ale nie daję rady być na bieżąco, pędzicie jak szalone

u nas wszystko w porzadku, byliśmy ostatnio na usg 3d/4d, maluszek waży ponad 500g i doktor wskazywał na termin na 14 lipca, zamiast 22 lipca. Wszystko mówi że urodzę wcześniej

A najważniejsze jest to że maluszek jest zdrowiutki jest bardzo nisko ułożony , w samej miednicy i do tego leżał w poprzek wiec ciężko go było zobaczyć ale widzieliśmy piękną buzię

Byliśmy u innego lekarza niż prowadzącego i ten nie mógł potweirdzić płci, mowił że siusiaka nie widzi no ale na razie trzymamy sie tego że to chlopiec

Spieramy sie co do imienia.
Na tapecie ostatnio był Tymon, TŻ lobbuje jeszcze Kacper, Emil albo Leon, mi się podoba Szymon...
Chyba nie dojdziemy do porozumienia
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:58   #3657
Kolina
Zadomowienie

brunetka ja Cie rozumiem, doskonale
widze ze udane polowanie

youyou, gratuluje udanej wizyty i dobrych wiesci

nudze sie....
Stary 2011-03-15, 14:03   #3658
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześc Kochane
dawno się nie odzywałam, bo duzo się dzieje a w wolnych chwilach próbowałam was nadrabiać
w sobotę miaąłm połówkowe- WSZYSTKO OK, Maja jest Mają, piękna i zdrowa. tylko łożysko dalej przodujące i lekarka stwierdziła, że małe szanse na podniesienie bo przylega do ścianki (cokolwiek to znaczy), więc prawdopodobnie CC. a tak chciałam SN;(((( więc ciąża podwyższonego ryzyka także oszczędny tryb życia i zero sexu................ech

co do piersi- mi urosły spokojnie około 2 rozmiary, ale mam wrazenie, że ostatnio trochę zmalały- ma tak któraś? a może po prostu juz nie są takie napuchcięte. w kazdym razie juz nie bolą. co do siary- brak. ja chciałabym karmic piersią, ale bojęsię moich wielkich i płaskich sutków. lekarz powiedział, że mogę zacząć je "męczyć" dopiero w 37tygodniu bo może to spowodować skurcze...

Buziaki dla Wszystkich
iwona
Fajnie, że Maja została Mają Szkoda tylko, że z łożyskiem tak się ułożyło, ale odpoczywaj jak najwięcej, a na pewno będzie dobrze

A z sutkami to nie jesteś sama - ja tez mam płaskie i też nie wiem, co to będzie z tym moim karmieniem

Cytat:

Brawo Super wieści! A u Ciebie to który właściwie tydzień leci?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki, co nieco nadrobiłam Was ale nie daję rady być na bieżąco, pędzicie jak szalone

u nas wszystko w porzadku, byliśmy ostatnio na usg 3d/4d, maluszek waży ponad 500g i doktor wskazywał na termin na 14 lipca, zamiast 22 lipca. Wszystko mówi że urodzę wcześniej

A najważniejsze jest to że maluszek jest zdrowiutki jest bardzo nisko ułożony , w samej miednicy i do tego leżał w poprzek wiec ciężko go było zobaczyć ale widzieliśmy piękną buzię

Byliśmy u innego lekarza niż prowadzącego i ten nie mógł potweirdzić płci, mowił że siusiaka nie widzi no ale na razie trzymamy sie tego że to chlopiec

Spieramy sie co do imienia.
Na tapecie ostatnio był Tymon, TŻ lobbuje jeszcze Kacper, Emil albo Leon, mi się podoba Szymon...
Chyba nie dojdziemy do porozumienia
Super, że maluszek zdrowy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:06   #3659
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brunetka ja Cie rozumiem, doskonale
widze ze udane polowanie
nudze sie....
Dziękuję za wyrozumiałość i zrozumienie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:06   #3660
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brawo Super wieści! A u Ciebie to który właściwie tydzień leci?
Połowa 18-tego akurat jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości