|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() Ale masz super brzuszek Cytat:
![]() My po wizycie. Wsio ok. Przytyłam 2,5 kg No i Agata ciągle jes Agatką waży 650 g I byłam dziś w lumpku, ładne sweterki widziałam, ale nie wzięłam, za to wpadł mi w ręce śpiworek. Jest spory, ale na długo powinnien wystarczyć (68-80), za całe 4,90 I pokazuje Wam mojego kota, co wczoraj wymyślił
|
||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Scio, Twój kot to koci geniusz!!! Nie znam drugiego, który by tak potrafił
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
moja tarczyca
![]() ft3-4,19 ft4- 14,98 to w sumie zawsze miałam w takich granicach, za to z tsh ciagle ponad 5 , a dziś 2,27!5 kwietnia mam wizyte u endo, to poprosze go o usg tarczycy i jakie jeszcze badania robi sie oprocz tych powyzej? moze tez da skierowanie... ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Scio super wiesci z wizyty...a kot...SZACUN
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Scio dobre wieści
a kot poprostu wymiata |
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, ledwo Was nadrobiłam.
Margaret gratuluję synusia Aj zapomniałam co miałam pisać . Postaram się jutro Was poczytać po pracy, wtedy bardziej się udzielę . A teraz do łóżeczka, bo mnie mąż goni .
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co tam u mnie będzie pod koniec miesiąca po ostatnio zwiększonej dawce![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Ech ja wróciłam ze szpitala
Mąż sie w pracy zatruł gazem z wózka widowego i się źle czul jak wrócił do domu, to go wygoniłam do przychodni a tam juz lekarz go skierował do szpitala. Dali ketonal na ból głowy, kroplówkę i glukozę z czyms tam, porobili badania i wyszło ze stężenie tlenku węgla ma 7,8 a norma jest do 2,5 I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Zanka na pewno będzie wszystko ok. Mnie prenatalne też robiła lekarka, która przyjmuje w GENOMIE i słyszałam o nich wyłącznie dobre opinie. Margaret82 widzę, że dzień pełen wrażeń. Dobrze, że z mężem ok. Scio kot wymiata Zmykam spać. Kuchenka kupiona, zmywarka też. Jutro jedziemy po drzwi i lodówkę. Muszę zacząć grać w totka
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam również
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak,
Cytat:
A teraz do pracy rodacy...bleee |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Może być na dole
Myślę że trudno nie będzie nas zauważyć ![]() ![]() Ja też zaraz do pracy... Zachmurzyło się....padać zaczyna ![]() Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też już w pracy... własnie zjadłam śniadanie i trzeba się brać za robotę...
margaret to dzień pełen wrażeń miałaś, ale najważniejsze, że z mężem ok scio kot genialny miłego dnia wszystkim mamuśkom i brzuszkom życzymy |
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech zdrowo rośnie panna dla mojego Marcela Ja też przytyłam Maniaczka zakupów Ja do tej pory to jeszcze sie hamowałam bo nie wiedziałam czy to chłopczyk czy dziewczynka, ale teraz to bedzie ciezko Kot wymiata ![]() Dziękujemy wszystkim za gratulacje ![]() Mnie dzisiaj czeka zalatany dzień Muszę zaliczyć prace meżą żeby podbili mu legitymacje ubezpieczeniową :evil: potem jakies zakupy i do szpitala. Ciekawe jak dzisiejsze badania czy to stężenie tlenku wegla spadło trochę Bo wczoraj to sie lekko przeraziłam jak zobaczyłam ze jest 7,8 a górna granica normy to 2,5 Pogoda też coś się kićka a wczoraj było tak pięknie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-15 o 08:13 |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Scio, super ze z dzidzia wszystko dobrze
a kotek widze wrocil do zdrowia ![]() zdolna bestyjka margaret82, oby maz szybko wrocil do dobrej kondycji ![]() ja zmykam na budowe, po raz kolejny przyjezdza stolarz konczyc zaczete meble - tak skacze po tematach od kilku miesiecy i w zasadzie o niczym nie mozna powiedziec ze jest skonczone
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj byłam u gina w związku z moimi bólami.Chciała spr i się trochę uspokoiłam
szyjka ma 5cm i nic się nie dzieje.Dostałam ochrzan bo przez 4 tyg mam +3kg nast wizyta 1.04 wtedy będzie usg połówkowe.Dzidzia oczywiście się znowu nie pokazała![]() |
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Codzień to wcześniej wstaje A potem narzekam, że mi się nudzi i że śpiąca jestem hehe Margaret ale miałaś wczoraj dzień, ale dobrze że z mężem wporządku, trzymam kciuki, żeby było już dzisiaj stężenie w normie ![]() Ja też miałam prenatalne w Genomie, Panie są tam bardzo miłe, jest bardzo dobry sprzęt, nie czeka sie długo-praktycznie 5 min czekaliśmy a za drugim razem jak przyjechalismy to odrazu weszliśmy A z Lenką będzie wszystko dobrze, zobaczysz Zanko![]() Teraz myślę co by tu zjeść ![]() Miłego dnia Kochane
|
|
|
|
#3588 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super turbodymokot![]() Cytat:
![]() Cytat:
no muszę doczytac gdzie sie konkretnie umówiłyśmy ![]() miłego dnia i dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Natka i Tobie miłego dnia ![]() Blondynka ale jak tu trzymac dietę?? ja też tyję![]() muszę uważac,b w pprzedniej ciąży 30kg |
|||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za wsparcie, trzymałam się do wczoraj i wymiękłam
płakałam wieczorem, bo teraz taka niepewność, bo może być wszystko dobrze z serduszkiem ale i może być to jakaś wada, a oczywiście naczytałam się na necie przykrych wiadomości i teraz martwię się o moją córeczkę strasznie się boję nawet nie wiecie jak ;(
|
#3590 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy Ty też nie mieszkasz w Krakowie?? o której masz wizytę? mże przyjedziesz do Gal Krakowskiej na 17tą??gratulacje zakupów Cytat:
mamy przedział miedzy 17:00 a 17:30![]() ja będę w czerwonej kurtce w kwiatki ![]() Jacieeeee-a to nie Ty jesteś z Olkusza? może też się wyrwiesz na spotkanko do Galerii?? ja dojeżdżam z bochni![]() Cytat:
a tak serio to ja kupuję bez zgody a jak pyta co to znów kupiłam...to mówię,że ma sklerozę bo to juz dawno miałam![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
nie czytaj bzdur w necie,co by nie było to będziesz wiedziec na tyle wcześnie,żeby móc temu zaradzic.a na pewno okaże się na tym USG w Genomie,że wszystko ok,bo wada bedzie na tyle mała,że sama zaniknie,tak jest u wielu noworodków.albo nie będzie wady wogóle.ja trzyma oczywiście a Ty daj sobie trochę luzu...bo do 23ego to sie wykończysz!!!
|
||||
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby zdrowa ciąża do 10kg więcej się nie powinno tyć.Trzeba się ograniczać. |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK no ja właśnie się dzielnie trzymałam, tylko pozytywne myślenie, bzdur nie czytałam, nie dopuszczałam do siebie złych myśli, ale wczoraj był jakiś beznadziejny dzień i zaczęłam się załamywać
bo do tego z mamą nie ma poprawy, jeśli chodzi o plecy ma wielkie odleżyny na plecach i tyłku, ruszyć się nie może, dziś jedzie na konsultację do Piekar, podejrzewają pęknięcie kręgosłupa tylko skąd ![]() tak mi jej żal, że leży w szpitalu sama, jest już załamana tym wszystkim okropnie się czuję jak nie mogę jej pomóc
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja w tej chwili mam 9 kg na plusie a dopiero jestem troszkę za połową to według tego co mówi Twój gin to powinnam jeszcze przytyć tylko 1kg bo potem ciąża będzie niezdrowa A przecież tłuszczyku też trochę nabieramy O tutaj jest opisana waga w ciaży http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....sk=view&id=598 Moja ginka wczoraj mówiła ze tyję w miarę dobrze. Chociaż mi się wydaje ze ja i tak przytyje wiecej niż powinnam bo jak na ten okres ciazy to Nasz robalek jest duży i raczej będe ta mamusią z większym brzuszkiem bo juz teraz jest duży. I w życiu nie odmawiałabym sobie jedzenia owoców
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
witam znad kawy
![]() Zanka a ty z Olkusza nie jesteś czasem? może też przyjedziesz? jeszcze Zasadanr1 jest z Krakowa. No ja pewnie będę w czarnym windstopperze. panowie robotnicy od 7 nam skuwają stare flizy - normalnie muzyka dla uszu
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Stapelko ja z Jaworzna
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma inne zdanie.Owoce mają dużo cukru i nie można ich dużo jeść
w poprzedniej ciąży miałam jakoś 12-13kg a teraz tyję szybciej a dlatego że dużo jem.Więc się mam ograniczać ![]() według tej str powinno się przytyć 11-13kg.A ja szczupła nie jestem to pewnie ok 10kg. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-15 o 09:18 |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka to naturalne, że sie przejmujesz, każda z nas boi się o swoje dziecko, ale trzymaj się, staraj się myślec pozytywnie
A mamie Twojej życzę dużo dużo zdrówka, żeby się wkońcu poprawiło ![]() Cytat:
Ja narazie przytyłam 3 kg, ale wcinam jak głupia, nie odmawiam sobie niczego Zawsze miałam dobrą przemiane materii, więc może dlatego. Ale gdzie tam lipiec, napewno sie jeszcze zaokrągle Mąż zawsze mówił "lepiej Cię żywić niz ubierać" a teraz to już "lepiej Cię ubierać jak żywić" ![]() Piersi mi praktycznie nie urosły, miałam bardzo małe i miałam nadzieje, że w ciąży będę miała wkońcu ładne duże piersi, ale sie przeliczyłam, bo nic takiego nie nastąpiło... Miałam A a teraz B, ale jakieś mega różnicy nie widzę ![]() Czy to może oznaczać, że nie będę miała pokarmu? Bardzo chcialabym karmic piersią... |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz te pączki się na wadze pokazały![]() idę jeść do później Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-15 o 09:24 |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do piersi to się ciesz bo ja niedługo to 2 wiaderka i sznurek będe kupowac Ale jeśli tak to ja pół oddziału wykarmię bo już teraz idzie brzuch i cycorki a potem ja Własnie zjadłam dwie bułeczki z wedlinka i pomidorkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

Jak jesteś chora i idziesz to wtedy należy powiedzieć żeby wiedział jakie leki moze przepisac ale tak to nie widze sensu takiej wizyty

, a dziś 2,27!
zębole
. Postaram się jutro Was poczytać po pracy, wtedy bardziej się udzielę

I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.

nie czytaj bzdur w necie,co by nie było to będziesz wiedziec na tyle wcześnie,żeby móc temu zaradzic.a na pewno okaże się na tym USG w Genomie,że wszystko ok,bo wada bedzie na tyle mała,że sama zaniknie,tak jest u wielu noworodków.albo nie będzie wady wogóle.ja trzyma oczywiście