Rozstanie z facetem - część 16 ;] - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 16:11   #3841
lily92920
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]

Hej

Uwaga! Jedna z klasowych krów się na mnie obraziła i w odwecie zaczęła się pokładać na moim eksie na przerwie. Podobno, nie wiem, nie widziałam A on oczywiście na to pozwalał, bo fajnie by było jakbym to zobaczyła, musiał się zemścić za komentarz o jego butach Marne prowo... Przecież jedno drugiego nienawidzi Żałośni są
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:13   #3842
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość

Ilona - u mnie ok, a u Ciebie?
widziałam że kończysz ostatecznie z imprezowaniem.
Moze nie z imprezowaniem..z przygodami
A na imprezie jeszcze nie bylam.. a poszlabym..
Nie zaluje ich ale nadszedl koniec
W ogole chce byc w porzadku do pana R ktorego poznalam..nie w porzadku by byly takie przygody..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:14   #3843
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenabellacoza Pokaż wiadomość
Niestety i dlatego trudniej o nim zapomnieć
Czasami jest łatwiej zapomnieć, czasami trudniej. Ot, życie...

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ceci - są piękne wspomnienia, ale nie ma sensu ich rozpamiętywać, spuściłam w swojej głowie zasłonę na czas z nim spędzony
Słusznie
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:39   #3844
solideja
Zadomowienie

Hej
Mam mega doła, okres mi tak dokopuje, że oczywiście zerwałam się z zajęć (i będę musiała to zaliczać), chcę rzucić studia, wszystko jest nie tak, czeka mnie jutro trudna rozmowa, nie mogę znaleźć pracy, a wszyscy dokoła wydają się cholernie szczęśliwi ze swoim lajtowym życiem. I tęsknię za tym idiotą, z nim chociaż mogłam pogadać o studiach, mimo że i tak traktował mnie w tej kwestii lekceważąco i jak dzieciaka, ale chociaż w ogóle słuchał
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:43   #3845
lily92920
Zakorzenienie

Ja tam dzisiaj się poryczałam w klasie. Jak nie było "wrogów" na widoku.

Zapomniałam dodać, że kolega eksa powiedział mojej kolezance, że wie kto jest moim OW i że on to eksowi powie... I że ja to pewnie romansuje z nim tylko dla dobrych ocen...

Kolezanki zaczęły mnie kopać, że mam sie za konkurs brać, a nie myśleć o takich bezmózgach...
Stary 2011-03-15, 16:51   #3846
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość

Zapomniałam dodać, że kolega eksa powiedział mojej kolezance, że wie kto jest moim OW i że on to eksowi powie... I że ja to pewnie romansuje z nim tylko dla dobrych ocen...

Kolezanki zaczęły mnie kopać, że mam sie za konkurs brać, a nie myśleć o takich bezmózgach...
Wiesz co, Ty masz chyba coraz poważniejszy problem z emocjami lily, nie pielęgnuj tego, bo to się źle skończy. Może Tobie też przydałby się psycholog?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:56   #3847
Manna101
Raczkowanie

O raju, weszłam tu i czytam, czytam i poczułam sie "jak w domu". Albo i jeszcze gorzej, bo mam świadomość, ze takich sk**wieli jak mój ex jest na świecie całe mnóstwo..., niby się o tym wie, ale jak się czyta to co piszą kobiety po przejściach z takimi to serce pęka.

Chyba będę tu zaglądać, leczyć sie z moich smutków.
Stary 2011-03-15, 17:00   #3848
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
chcę rzucić studia, wszystko jest nie tak, czeka mnie jutro trudna rozmowa, nie mogę znaleźć pracy
Czemu rzucasz studia? Jakiej szukasz pracy?
Cytat:
a wszyscy dokoła wydają się cholernie szczęśliwi ze swoim lajtowym życiem
W wielu przypadkach to tylko pozory...
Cytat:
z nim chociaż mogłam pogadać o studiach, mimo że i tak traktował mnie w tej kwestii lekceważąco i jak dzieciaka, ale chociaż w ogóle słuchał
My też wysłuchamy
Cytat:
Dobre koleżanki
Co z tego, że OW zostanie ujawniony?
Stary 2011-03-15, 17:02   #3849
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

ale ja glupia jestem idiotka czekam od kilku dni na tel od eksa, dzis mamy tance i patzre ze dzwoni odebralam, a on sie pyta czy bede na tancach, pwoiedzailam mu ze nie musi zawsze przed tancami do mnie dzwonic bo jkabym miala nei byc to napewno go poinformuje, nie bylam za mila, a on sie pyta czemu ja jestem taka zla na niego i juz nei chcial rozmawiac...juz do mnie chyba nigdy nie zadzwonija tak mam, najpierw robie potem mysletakimi zachowaniami napewno go nie odzyskamdlaczego wszsytko musze zepsuc. bylo slychac po glosie ze mu sie przykro zrobilo ze tak z nim rozmawialam. chyba chcial jeszcze o czyms pogadac a ja go zbylam zeby wiecej do mnei nei dzwonildebilka
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:05   #3850
Manna101
Raczkowanie

hej łeb do góry, żadna debilka. Jedne czego sie nauczyłam przez te związkowe upadki to to, żeby nie wmawiać sobie debilek, idiotek i innych bo myśląc tak same o sobie na pewno nie zwrócimy z powrotem ich uwagi na sobie. a poza tym może trochę zimnego prysznica dobrze mu zrobi..., zresztą eks, to eks a kobieta po rozstaniu może sobie pozwolić na więcej, o ! )

Edytowane przez Manna101
Czas edycji: 2011-03-15 o 17:07
Manna101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:10   #3851
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:

Kolega byłego powiedział koleżance itd. Daj spokój, czym się przejmujesz, co go to obchodzi kto Ci się podoba, nie jesteście razem, masz prawo wzdychać do kogoś innego i mieć nowego faceta Ja liceum konczyłam 2 lata temu, czyli nie tak dawno, chyba dużo sie nie zmieniło, ale u was to relacje są jak w gimnazjum jakieś ploty, gadki szmatki, a to coś kolega powiedział, a to cos koleżanka powiedziała. Maskara... Lili nie dołuj się niepotrzebnie i żyj swoim życiem, a reszte ludzi olej, za dużo analizujesz, zastanawiasz się bez sensu
A w ogóle co ma romansowanie do dobrych ocen? bo nie rozumiem

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:18   #3852
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Wiesz co, Ty masz chyba coraz poważniejszy problem z emocjami lily, nie pielęgnuj tego, bo to się źle skończy. Może Tobie też przydałby się psycholog?
Przeciez chodziłam... Nie mam czasu teraz.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Kolega byłego powiedział koleżance itd. Daj spokój, czym się przejmujesz, co go to obchodzi kto Ci się podoba, nie jesteście razem, masz prawo wzdychać do kogoś innego i mieć nowego faceta Ja liceum konczyłam 2 lata temu, czyli nie tak dawno, chyba dużo sie nie zmieniło, ale u was to relacje są jak w gimnazjum jakieś ploty, gadki szmatki, a to coś kolega powiedział, a to cos koleżanka powiedziała. Maskara... Lili nie dołuj się niepotrzebnie i żyj swoim życiem, a reszte ludzi olej, za dużo analizujesz, zastanawiasz się bez sensu
A w ogóle co ma romansowanie do dobrych ocen? bo nie rozumiem
Tzn. ona z nim gadała i ten idiota tak jej powiedział...
Wiem, że to moja sprawa, dlatego niech jeszcze piśnie słówko, a powiem mu, żeby nie właził ze swoimi najeczkami w moje zycie... Moja klasa jest beznadziejna, dziecinna. I te głupie krowy!

Co do OW pisałam, że jego matka mnie uczy!
Stary 2011-03-15, 17:19   #3853
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Czemu rzucasz studia? Jakiej szukasz pracy?

W wielu przypadkach to tylko pozory...

My też wysłuchamy
Wiem, że pozory, ale już mi niedobrze jak słucham jakie wszyscy mają luzy i jeszcze narzekają. Ja też stwarzam świetne pozory, nikt nie wie że przeżywam rozstanie i uważają, że wszystko u mnie w najlepszym porządku, bo nie lubię publicznie wylewać żali.

Wiem, że Wy byście wysłuchały, ale to wymaga za dużego ujawnienia się na forum, a chyba na to nie jestem gotowa Rzucić całkiem nie chcę, chciałabym zmienić kierunek, bo obecnym jestem rozczarowana...
Stary 2011-03-15, 17:22   #3854
Malla
Nie depcze krokusów

Solideja - tak w połowie roku? Może go dokończ i weź dziekankę, zostawisz sobie furtkę.
Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
bylo slychac po glosie ze mu sie przykro zrobilo ze tak z nim rozmawialam
Możesz albo to zbagatelizować i zabić go czarującym uśmiechem na zajęciach, albo przeprosić (bo... mama Cię zdenerwowała itp.) i... zabić czarującym uśmiechem Nie zapominaj o tym uśmiechu!
Cytat:
Przeciez chodziłam... Nie mam czasu teraz.
Ale masz czas na Wizaż i rozmyślania o eksie

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-03-15 o 17:23
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:23   #3855
Manna101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Ja liceum konczyłam 2 lata temu, czyli nie tak dawno, chyba dużo sie nie zmieniło, ale u was to relacje są jak w gimnazjum jakieś ploty, gadki szmatki,
a ja tkwie w liceum i muszę powiedzieć, że u mnie w klasie takie relacje są na porządku dziennym. Niby jak coś sie dzieje to klasa stanie za Tobą murem, ale poza tym to gadają na siebie jak najęci :/

solideja takie zachowanie ponoc świadczy o klasie kobiety...

hhaah i Malla ma racje czarujący uśmiech jest najważniejszy
Stary 2011-03-15, 17:27   #3856
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Nigdy nie przeżywałam rozstania w taki sposób jak Dearlie. Nie opuszczały mnie jedynie myśli o moich byłych facetach. Każdy może być słabszy lub silniejszy psychicznie.
Cecilia to prawda, że jestem słaba psychicznie i bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego, stąd tak intensywne przeżywanie tego rozstania z mojej strony. Poza tym sytuacja u mnie jest taka, że ja go nadal bardzo kocham i pewnie jeszcze przez jakiś czas trudno będzie mi przestać. To on nie chce już mnie... ja, gdybym tylko dostała szansę, to wpadłabym mu w ramiona.
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:28   #3857
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Solideja - tak w połowie roku? Może go dokończ i weź dziekankę, zostawisz sobie furtkę.
Rok na pewno dokończę, ale te studia są na tyle czasożerne, że poważnie zastanawiam się czy robić licencjat w ogóle na tym kierunku. Trochę mi się zderzyły marzenia z rzeczywistością, a do tego mam wrażenie jakby cały kierunek był pełen dzieci, które się bawią w piaskownicy. Musiałabym wdać się w szczegóły, ale czuję totalny bezsens

Cytat:
Napisane przez Manna101 Pokaż wiadomość
solideja takie zachowanie ponoc świadczy o klasie kobiety...
jakie? histeria na forum i rzucanie studiów?
Stary 2011-03-15, 17:30   #3858
Manna101
Raczkowanie

Cytat:
jakie? histeria na forum i rzucanie studiów?
nie, nie... zachowywanie twarzy w życiu codziennym i udawanie, że wszystko jest w porządku. Ot tak mi powiedział właśnie mój ex !.
Stary 2011-03-15, 17:31   #3859
Malla
Nie depcze krokusów

Dearlie - czas zastanowić się nad tym, dlaczego jesteś tak słaba psychicznie.

Solideja - a jaki to kierunek, można wiedzieć?
Stary 2011-03-15, 17:31   #3860
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:

Ale masz czas na Wizaż i rozmyślania o eksie
Wiedziałam, że ktos to napisze...
Stary 2011-03-15, 17:33   #3861
solideja
Zadomowienie

Cytat:
nie, nie... zachowywanie twarzy w życiu codziennym i udawanie, że wszystko jest w porządku. Ot tak mi powiedział właśnie mój ex !.
Myślę, że moi ex (którykolwiek) nie mieli/mają pojęcia jak bardzo przeżywałam niektóre rozstania. To moje trzecie bolesne rozstanie i nigdy nie dałam po sobie absolutnie nic poznać. Niczym góra lodu, swego czasu nawet mnie tak nazywali niektórzy faceci, ale chyba by mi cały honor odpadł gdybym błagała, histeryzowała - nie w moim stylu (aczkolwiek nie piętnuję dziewczyn które tak robią, czasami emocje są ciężkie do zniesienia...)

Malla - jeśli się nie obrazisz, chętnie napiszę Ci tę informację na priv (i komukolwiek kto chce), wiem, że na wizaż wchodzą osoby, które znam i cóż... po przeczytaniu moich postów chyba mój imicz twardej laski zniknąłby bardzo szybko (żart ).

Edytowane przez solideja
Czas edycji: 2011-03-15 o 17:35
Stary 2011-03-15, 17:35   #3862
Malla
Nie depcze krokusów

Solideja - od pierwszego chłopaka usłyszałam, że nasze rozstanie pewnie mnie nie obejdzie i przejdę nad nim zaraz do porządku dziennego. Tak było. Na zewnątrz. A potem przestałam jeść.
Stary 2011-03-15, 17:41   #3863
Manna101
Raczkowanie

ja też raczej nie daje po sobie poznać, jest jedna osoba na tym świecie która wie co się ze mną teraz dzieje w środku.

ale czasem te dziewczyny, które błagają i histeryzują osiągają swój cel... ja też bym raczej nie mogła tak się zachowywać, a już na pewno nie przed facetem, który zostawił mnie dla innej..., ale i tak nie umiem biernie siedzieć...
Stary 2011-03-15, 17:48   #3864
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Solideja - od pierwszego chłopaka usłyszałam, że nasze rozstanie pewnie mnie nie obejdzie i przejdę nad nim zaraz do porządku dziennego. Tak było. Na zewnątrz. A potem przestałam jeść.
Mnie pierwszy poważny zdradził (ale to ja musiałam zerwać), drugi w sumie mnie porzucił (po prostu przestał się odzywać po 9 miesiącach i ostatniego dnia po wielkich obietnicach), obecnego ja rzuciłam. Uwierzcie mi, że po pierwszym zbierałam się dobre 2-3 lata, dopóki nie wrócił do mojego życia i nie skrzywdził mnie ponownie Potem się pozbierałam w jeden dzień Po drugim pozbierałam się szybciej, ale wyłam, że hoho. Nadal mam sentyment i żal i niezrozumienie, dlaczego... Reszty moich relacji nie uznaję za związki

Cytat:
ale czasem te dziewczyny, które błagają i histeryzują osiągają swój cel... ja też bym raczej nie mogła tak się zachowywać, a już na pewno nie przed facetem, który zostawił mnie dla innej..., ale i tak nie umiem biernie siedzieć...
Czasami żałowałam, że tak nie robię, ale przez gardło by mi nie przeszło proszenie się, żeby przemyślał, czy dał nam szansę, czy w ogóle zadzwonienie do niego
Stary 2011-03-15, 18:01   #3865
Manna101
Raczkowanie

Cytat:
Mnie pierwszy poważny zdradził (ale to ja musiałam zerwać), drugi w sumie mnie porzucił (po prostu przestał się odzywać po 9 miesiącach i ostatniego dnia po wielkich obietnicach), obecnego ja rzuciłam. Uwierzcie mi, że po pierwszym zbierałam się dobre 2-3 lata, dopóki nie wrócił do mojego życia i nie skrzywdził mnie ponownie

Czasami żałowałam, że tak nie robię, ale przez gardło by mi nie przeszło proszenie się, żeby przemyślał, czy dał nam szansę, czy w ogóle zadzwonienie do niego
Po tym pierwszym chyba najgorzej się pozbierać, też zajęło mi to niecałe 3 lata... w sumie to ja zerwałam. Ale koleś był ogromnie zakochany w innej, a "nie chciał mnie skrzywdzić", a i w tym wypadku zamiast przestać jeść to zaczęłam wpychać w siebie ile sie dało!

Drugi z tych poważnych zostawił mnie ponad miesiąc temu i w dalszym ciągu się z niego leczę.

No właśnie ja nie dramatyzuję mu, nie histeryzuję. Ale nie potrafię nie napisać, nie pogadać, nie spotkać się jeśli tylko jest okazja...
Stary 2011-03-15, 18:02   #3866
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Cecilia to prawda, że jestem słaba psychicznie i bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego, stąd tak intensywne przeżywanie tego rozstania z mojej strony. Poza tym sytuacja u mnie jest taka, że ja go nadal bardzo kocham i pewnie jeszcze przez jakiś czas trudno będzie mi przestać. To on nie chce już mnie... ja, gdybym tylko dostała szansę, to wpadłabym mu w ramiona.
Juz kiedyś pisałam w tym wątku, że miałam taką sytuację. Podobną do twojej. Mój TŻ też nie chciał już tego ciągnąć, ale pół roku przerwy zrobiło swoje i to on poprosił o kolejną szansę, a ja oczywiście się zgodziłam

Dearlie, może w twoim przypadku też tak będzie
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:08   #3867
solideja
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja nie dramatyzuję mu, nie histeryzuję. Ale nie potrafię nie napisać, nie pogadać, nie spotkać się jeśli tylko jest okazja...
A to drań (ten pierwszy)

Ja nawet do swojego ex nie jestem w stanie napisać, tylko ewentualnie suche informację. Nie łudzę się, nigdy nie będziemy przyjaciółmi.
Stary 2011-03-15, 18:12   #3868
magdalenabellacoza
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że moi ex (którykolwiek) nie mieli/mają pojęcia jak bardzo przeżywałam niektóre rozstania. To moje trzecie bolesne rozstanie i nigdy nie dałam po sobie absolutnie nic poznać. Niczym góra lodu, swego czasu nawet mnie tak nazywali niektórzy faceci, ale chyba by mi cały honor odpadł gdybym błagała, histeryzowała - nie w moim stylu (aczkolwiek nie piętnuję dziewczyn które tak robią, czasami emocje są ciężkie do zniesienia...)
Cytat:
Cytat:
ja też raczej nie daje po sobie poznać, jest jedna osoba na tym świecie która wie co się ze mną teraz dzieje w środku.

Też bym tak chciała... Ale ja chyba jestem za słaba na to. Wprawdzie nigdy nikogo nie błagałam, żeby do mnie wrócił (co to, to nie) Ale nie potrafię ukryć swoich emocji... Ale staram się.

W ogóle to oglądam zdjęcia na nk i tyyle osób ma fotki ze swoją drugą połówką... Aż mi się smutno zrobiło...

"
Życie bywa słodkie, lecz czasami tak bywa, że kiedy bywa słodkie, to idzie się porzygać"

magdalenabellacoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:12   #3869
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Uwierzcie mi, że po pierwszym zbierałam się dobre 2-3 lata, dopóki nie wrócił do mojego życia i nie skrzywdził mnie ponownie Potem się pozbierałam w jeden dzień
Miałam tak samo Wystarczyło 1 spotkanie po latach, abym się totalnie wyleczyła i teraz nawet, gdy go mijam na ulicy, nie czuję zupełnie nic.
Cytat:
Po drugim pozbierałam się szybciej, ale wyłam, że hoho. Nadal mam sentyment i żal i niezrozumienie, dlaczego...
To tak jak ja teraz, przy czym już znajduję się na etapie zrozumienia - znudziło mu się i tyle, zdarza się.
Stary 2011-03-15, 18:17   #3870
lily92920
Zakorzenienie

Idę do nauki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości