Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 18:49   #241
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

aa2... no ja też byłam z niej średnio zadowolona (dokładnie z tych samych powodów, które Ty wymieniłaś!!) stąd ten dr D. ale jednak z drugiej strony stwierdziłam, że skoro ona jest też genetykiem klinicznym a ja choruję na chorobę genetyczną to będę się jej trzymać, bo miałam wrażenie, że doktorek za bardzo nie wie w czym rzecz.
U nas polecani są jeszcze dr Tiszler i dr Pabian (ale to pewnie o nich też słyszałaś).
A kiedy masz kolejną wizytę??
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:57   #242
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
O jaaaaaaaaaaa a my z mamą nie wytrzymałyśmy i kupiłyśmy 4 body i skarpetki dla dzidziusia! Po pierwsze już dłużej nie mogłyśmy sie oprzeć a po drugie w Pepco jest teraz promocja bodziaki za 5 zł. Czytałam trochę na innych forach i bardzo często mamy chwalą właśnie ciuszki z Pepco. Że są tanie i bawełna bardzo dobrej jakości nie rozciąga się w praniu. No to dzidziuś ma już pierwsze ubranka
Też widziałam je u siebie, piękne są to prawda , a jakie malutkie ale poczekam jeszcze
Moja mama też nastawiona że po porodzie to się będzie kupować
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Można Ja mam balsam babydream z rossmana i narazie jeden cień rozstępu na cycuchu (z winy nie smarowania od początku), ale od czasu jak smaruję wszystko regularnie to nic nowego się nie pojawiło
Ja też się samruje nim od 2mc, no i nie zapeszając wszsytko gra cycochy rosną ale rozstępów nie ma
Co zauważyłam w biodrach się rozrastam bo już nawet w jedyne biodrówy się zaczynamnie mieścić, więc muszę zadbać też o uda

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a teraz żale: a wiec chyba ta babka nie jest odpowiedną lekarką dla mnie ,byłam u niej teraz drugi raz i wyobraźcie sobie ze dziś znów nie zbadała mnie ginekologicznie, wiec nie wiem czy jakies zapalenie mam czy nie jak to czasem bywa w ciąży bo nawet mnie nie zbadała usg zrobiła mi tez już przez brzuszek wiec nie widziałam nic wyraźnie , nie podała mi zadnych wymiarów ani nic-wydawało mi sie że powiedziała ze dzidzia ma 9 ,5 cm ale teraz na spokojni ejak o tym myśle to chyba jej chodziło o to ze z usg wyszło że ma 9,5 tygodnia, nie wiem ale jakiś niedosyt po tej wizycie czuje ,oprócz tego ze widziałam ze bije serducho i słyszałam to dalej nie wiem nic, oczywiście tylko pytała czy zrobie badania prenatalne bo ona je zaleca-koszt pierwszego 350 zł drugie około 170 , no i tyle, powiem wam ze chyba zaczne szukac jakiegoś doktora
Wiecie co takie moje luźne zdanie.... mój lekarz za przezierność wziął tyle co za zwykłą wizytę ... czyli 80zł, chodze prywatnie, każda wizyta u niego tyle kosztuje, czy to badanie na przezierność czy połówkowe.. Wiec te kwoty mnie przerażają, bo wydaję mi się że to tylko widzi mi się lekarza ile weźmie
Dodatkowo dostałam zapas na mc witaminek za free

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No to porażka z tą lekarką, przecież badanie ginekologiczne to podstawowe badanie w ciąży
Szukaj innego lekarza

U mnie co wizytę mam takie rzeczy
-waga
-ciśnienie
-badanie ginekologiczne
Ginka pyta oczywiście o samopoczucie, jakieś dolegliwości, sprawdza prawidłowość wyników badań
Ja dokładnie mam to samo, zawsze badanie ginekologiczne, jak tam macica się czuję , ciśnienie, waga, ogólny wywiad czy wszsytko dobrze, badania krwi mam przesyłane bezpośrednio do gabinetu, dodatkowo mam jeszcze upust, gin pracuje w szpitalu , więc zawsze mogę na niego liczyć

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:57   #243
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
aa2... no ja też byłam z niej średnio zadowolona (dokładnie z tych samych powodów, które Ty wymieniłaś!!) stąd ten dr D. ale jednak z drugiej strony stwierdziłam, że skoro ona jest też genetykiem klinicznym a ja choruję na chorobę genetyczną to będę się jej trzymać, bo miałam wrażenie, że doktorek za bardzo nie wie w czym rzecz.
U nas polecani są jeszcze dr Tiszler i dr Pabian (ale to pewnie o nich też słyszałaś).
A kiedy masz kolejną wizytę??
no to musże Ci powiedzieć że Dąbrowski przynajmniej podstawowe badani awykonuje i pod pewnym względem bardziej dba o pacjętke(mówie teraz w porównaniu z wizytami u tej babki, musze oddac Dąbrowskiemu że jakoś bardziej sie przyłozył)no oprócz tego tylko ze usg nie robi w gabinecie i tam paru jeszcze takich ale w porównaniu z ta to o niebo lepiej
co do genetyki to włąsnie dlatego o n wysyła gdzie indziej bo sie nie zna , a badania prenatalne to robi lekarz który przyjeżdża ze szczecina-bardzo sympatyczny i on pewnie bedzie robił ci to badanie chyba ze ta babka tez robi? bo ja nie wiem
nastepna wizyta ma byc 15 kwietnia(szczeże to dla mnie co 4 tyg to mało bo mimo wszystko troche sie boje przez to co było) mam zadzwonić jutro i umówić sie na 25 na te genetyczne, ale cały czas myśle co robić
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:04   #244
FERBY
Raczkowanie

Cytat:
Można Ja mam balsam babydream z rossmana i narazie jeden cień rozstępu na cycuchu (z winy nie smarowania od początku), ale od czasu jak smaruję wszystko regularnie to nic nowego się nie pojawiło

super,chyba też sprobuje tego kremu
buziole dla wszystkich przyszłych mam
FERBY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:08   #245
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a napiszcie mi na badaniu prenatalnym miałyście pobieraną krew?i ile płaciłyście?
Ja nie miałam bo nie chciałam dodatkowego badania z krwi.

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Ja w czasie usg usłyszałam (7 marca), że mam 8 tydzień i 5 dzień. Czyli parę dni dalej niż wynikałoby z OM...
Czasami tak jest I to nawet dobrze bo widać że dzidzia się rozwija

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja też się samruje nim od 2mc, no i nie zapeszając wszsytko gra cycochy rosną ale rozstępów nie ma
Co zauważyłam w biodrach się rozrastam bo już nawet w jedyne biodrówy się zaczynamnie mieścić, więc muszę zadbać też o uda

Wiecie co takie moje luźne zdanie.... mój lekarz za przezierność wziął tyle co za zwykłą wizytę ... czyli 80zł, chodze prywatnie, każda wizyta u niego tyle kosztuje, czy to badanie na przezierność czy połówkowe.. Wiec te kwoty mnie przerażają, bo wydaję mi się że to tylko widzi mi się lekarza ile weźmie
Ja piersi nie smarowałam i od razu coś wyszło a boczki i biodra smaruję zawsze
Co do tego genetycznego to z tego co wiem musi je zrobić gin który ma odpowiednie przeszkolenie i jakiś numer certyfikatu A później to już faktycznie widzimisię lekarza co do ceny Przeginają czasami Musiałam iść go innego bo mój to ani nie ma takiego sprzętu niestety ani nie ma tego przeszkolenia, o ile się nie mylę to jest położnikiem i cytologiem.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:17   #246
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piersi nie smarowałam i od razu coś wyszło a boczki i biodra smaruję zawsze
Co do tego genetycznego to z tego co wiem musi je zrobić gin który ma odpowiednie przeszkolenie i jakiś numer certyfikatu A później to już faktycznie widzimisię lekarza co do ceny Przeginają czasami Musiałam iść go innego bo mój to ani nie ma takiego sprzętu niestety ani nie ma tego przeszkolenia, o ile się nie mylę to jest położnikiem i cytologiem.
Mój ma na szczeście przeszkolenie.
Ale naprawdę ginekolodzy chyba wykorzystują sytuacje i windują ceny, badanie rzeczywiście trwa dłużej niż zwykłe ale to nie powód żeby potrajać stawkę...

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:23   #247
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Beznadziejne kolory, powyciągane no beznadzieja! Wściekłam się jak nie wiem co! Najchętniej wywaliłabym to do śmieci i chyba tak zrobię!
zawsze możesz oddać do domu samotnej matki, czy domu dziecka - tam gdzie się przydadzą

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mam dobre wyniki i nie biorę witamin A od takiego brania zapobiegawczo można zaszkodzić dziecku.
ja wyniki mam dobre, ale dostałam witaminy, bo jednak dziecko z nas ciągnie te składniki. Poleciła mi Pharmaton, bo zwiera kwasy Omega

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy to usg w 14 tc ciaży robi sie dopochwowo? Pytam bo w pierwszej ciązy miałam normalnie a teraz mam w szpitalu na fundusz i nie wiem jakie robią.
ja mam swój tłuszczyk na brzuchu, ale miałam dzisiaj robione normalnie przez brzuch i wszystko było widać

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Co do witamin to moja wyraznie powiedziała a własciwie krzyknęła (chyba zebym lepiej zrozumieła) zeby narazie łykać tylko Folik no i łykam ale mam tez Femibion Zastanawiam sie nad kwasami Omega.
w Pharmatonie są właśnie od razu kwasy omega

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde a mi nic nie mówiła o zastawce,przepływie krwi i pępowinie
w moim opisie usg prenatalnego jest napisane, że ryzyko zaburzeń obliczone jest na podstawie wieku matki, długości płodu, szerokości przezierności karku, obecności kości nosowej płodu, częstości akcji serca płodu, przełpływu przez przewód żylny oraz przepływu przez zastawkę 3-dzielną i u mnie te wszystkie elementy lekarz sprawdził.

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
czy w naszym stanie mozna pić wapno-POMOCY bo się zadrapię ( 7tydzień ciąży )
wapno wolno

Cytat:
wiecie ja bym sie nawet nie czepiała, ale babka nawet mnie nie zważyła, nie zmierzyła cisnienia, nic, jedyne o czym sie rozgadała to te prenatalne, wiecie ja chce je i tak zrobić ale mam wrażenie ze ona ma na to jakies parcie, ogólnie jest sympatyczna ale chyba nie bardzo lubi jak ktos korzysta z dodatkowej opieki medycznej a przecież za to ma tak czy sieka kasę wiec nie rozumiem
u mnie zawsze jest waga, ciśnienie, badanie ginekologiczne, odpytywanie o samopoczucie oraz dyskusja z czym mam przyjść lub co robić do następnej wizyty.

a teraz o usg prenatalnym - wszystko jest ok, płodek ma 7.1 cm. przezierność karku 1.9, kość nosowa obecna, serce z zastawkami, mózg a w nim dwie półkule, teraz sobie popatrzecie jak wygląda 13tc+3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110315-plodek.jpg (59,1 KB, 46 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 19:28   #248
aa2
Zakorzenienie

lewaloff super ze wszystko ok no i świetne zdjatko, ja oczywiscie nie dostałam
a powiedz mi na prenatalnych pobierali ci krew?
Stary 2011-03-15, 19:34   #249
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
a teraz o usg prenatalnym - wszystko jest ok, płodek ma 7.1 cm. przezierność karku 1.9, kość nosowa obecna, serce z zastawkami, mózg a w nim dwie półkule, teraz sobie popatrzecie jak wygląda 13tc+3d
No to doskonałe wiadomości, gratulacje
/byłaś w końcu u dr.M ?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:40   #250
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
lewaloff super ze wszystko ok no i świetne zdjatko, ja oczywiscie nie dostałam
a powiedz mi na prenatalnych pobierali ci krew?
ja dostałam opis, zdjęcia i film nagrany na CD, tu możecie go obejrzeć - KLIK

to było tylko usg prenatalne, nie mam żadnego skierowania na badania prenatalne, więc nie ma mowy o pobieraniu krwi. Do tego ja byłam u specjalisty od USG, a nie u swojej lekarki.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
No to doskonałe wiadomości, gratulacje
/byłaś w końcu u dr.M ?
tak, u doktora M
Stary 2011-03-15, 19:42   #251
Brida
Rozeznanie

Cytat:

a napiszcie mi na badaniu prenatalnym miałyście pobieraną krew?i ile płaciłyście?
ja nie miałam i nie kojarzę, żeby któraś z dziewczyn tu miała.

raczej usg zwane genetycznym lub prenatalnym.

a lekarka namawia Cię na pełne badania prenatalne z badaniem krwi właśnie, czy na takie klasyczne usg ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 19:43   #252
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja wyniki mam dobre, ale dostałam witaminy, bo jednak dziecko z nas ciągnie te składniki. Poleciła mi Pharmaton, bo zwiera kwasy Omega

w moim opisie usg prenatalnego jest napisane, że ryzyko zaburzeń obliczone jest na podstawie wieku matki, długości płodu, szerokości przezierności karku, obecności kości nosowej płodu, częstości akcji serca płodu, przełpływu przez przewód żylny oraz przepływu przez zastawkę 3-dzielną i u mnie te wszystkie elementy lekarz sprawdził.

Też mam niezłe wyniki i biorę witaminy, nie wydaje mi się, że trzeba brać tylko w razie złych wyników. Nie oszukujmy się: żadna z nas nie jest w stanie swoim zwykłym odżywianiem dostarczyć tylu witamin i sobie i maleństwu

Śliczności A nie chciało pokazać co ma między nóżkami?

Cytat:
Mój ma na szczeście przeszkolenie.
Ale naprawdę ginekolodzy chyba wykorzystują sytuacje i windują ceny, badanie rzeczywiście trwa dłużej niż zwykłe ale to nie powód żeby potrajać stawkę...
Ehh chyba tak, bo przecież tyle prądu nie spali podczas tego usg, a sprzęt to ma spłacony w ciągu tygodnia skoro tyle kasuje

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-15, 19:47   #253
Brida
Rozeznanie

Cytat:
ja dostałam opis, zdjęcia i film nagrany na CD, tu możecie go obejrzeć - KLIK

to było tylko usg prenatalne, nie mam żadnego skierowania na badania prenatalne, więc nie ma mowy o pobieraniu krwi. Do tego ja byłam u specjalisty od USG, a nie u swojej lekarki.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

tak, u doktora M
Świetny filmik, ale młode podskakuje
Ja nie dostałam na CD, nie dopytałam o taką opcję

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-03-15 o 19:52
Stary 2011-03-15, 19:49   #254
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie miałam i nie kojarzę, żeby któraś z dziewczyn tu miała.

raczej usg zwane genetycznym lub prenatalnym.

a lekarka namawia Cię na pełne badania prenatalne z badaniem krwi właśnie, czy na takie klasyczne usg ?
no dokładnie tak z pobraniem krwi, co mni ezdziwiło bo moje dwie koleżanki robiły w tym samym miejscu i nikt nie mówił nic o pobieraniu krwi dlatego sie zdziwiłam
a ile płaciłac? bo mi powiedziała ze 350 zł a mi sie wydaje ze kolezanki płaciły mniej
Stary 2011-03-15, 19:49   #255
acelinka
Zakorzenienie

lewaloff piękności ta Twoja dzidzia, no i ten filmik, miodzio
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:50   #256
aa2
Zakorzenienie

filmik cudny
Stary 2011-03-15, 19:51   #257
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

ejjj ja nie mam nic takiego na moim "opisie" jest tylko NT
i właściwie to mi nic nie mówił o zastawce, przepływie krwi...

wszystkie macie takie szczegółowe opisy??

Cytat:
śliczności super, że wszystko ok

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:55   #258
acelinka
Zakorzenienie

w ogóle to mam wrażenie ze jestem jedyną osobą która nie miała usg prenatalnego ani genetycznego ani żadnego innego poza tym zwykłym
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:59   #259
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
w ogóle to mam wrażenie ze jestem jedyną osobą która nie miała usg prenatalnego ani genetycznego ani żadnego innego poza tym zwykłym
kochana ja tez jeszcze nie miała, teraz sie okazuje ze z głupim badaniem ginekologicznym mam problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 20:00   #260
Brida
Rozeznanie

Cytat:
no dokładnie tak z pobraniem krwi, co mni ezdziwiło bo moje dwie koleżanki robiły w tym samym miejscu i nikt nie mówił nic o pobieraniu krwi dlatego sie zdziwiłam
a ile płaciłac? bo mi powiedziała ze 350 zł a mi sie wydaje ze kolezanki płaciły mniej
Klasyczne usg prenatalne, z jakiego filmik właśnie wstawiła lewaloff kosztuje z tego co wiem max 200 zł i jest refundowane z nfz, więc jeśli nie chodzisz prywatnie, to powinnaś normalnie dostać skierowanie.

Rozszerzone badania, robi się chyba w przypadku złych lub nieczytelnych wyników usg lub w przypadku zwiększonego ryzyka w wywiadzie (choroby gen. poprzednich dzieci na przykład) i u kobiet rodzących pierwsze dziecko po 35 roku życia.

Nie wiem dlaczego akurat Ciebie chce na nie wysłać.
Stary 2011-03-15, 20:00   #261
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Ja dokładnie mam to samo, zawsze badanie ginekologiczne, jak tam macica się czuję , ciśnienie, waga, ogólny wywiad czy wszsytko dobrze, badania krwi mam przesyłane bezpośrednio do gabinetu, dodatkowo mam jeszcze upust, gin pracuje w szpitalu , więc zawsze mogę na niego liczyć
Ja chodzę na wizyty gin i USG na abonament, nie płacę, wiec nie wiem czy byłaby różnica w cenie

Cytat:
Super filmik !!
My chyba podobnie "idziemy" z tygodniami

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:02   #262
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Świetny filmik, ale młode podskakuje
Ja nie dostałam na CD, nie dopytałam o taką opcję
to pamiętaj, jak pójdziesz w 20 tc

Cytat:
no dokładnie tak z pobraniem krwi, co mni ezdziwiło bo moje dwie koleżanki robiły w tym samym miejscu i nikt nie mówił nic o pobieraniu krwi dlatego sie zdziwiłam. A ile płaciłac? bo mi powiedziała ze 350 zł a mi sie wydaje ze kolezanki płaciły mniej
ale niby dlaczego miałąbyś robić prenatalne z krwi, są jakieś wskazania? I za co te 350 pln, bo chyba nie za usg??

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
NT to szerokość przezierności karku
Stary 2011-03-15, 20:02   #263
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkie macie takie szczegółowe opisy??

śliczności super, że wszystko ok
Ja mam taki opis i gin wszystko nam pokazał

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Nic się nie przejmuj (a genetyczne i prenatalne to to samo)

Dominik

Martynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 20:05   #264
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
t
wiem
akurat mi chodzi o resztę, że nic mi nie wspomniał na ten temat

Cytat:
Ja mam taki opis i gin wszystko nam pokazał
ahaa, no to super
mam się martwić, czy zaufać lekarzowi? bo chyba wie co robi a przynajmniej mi się tak wydaje..

Julitka

Stary 2011-03-15, 20:07   #265
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska ja myślę że można dopisać jak chcą a jak się nie będą udzielać to bez skrupułów można wymazać
Wiecie co, dziewczyny troszkę się zachowujecie jakby to był elitarny klub, i jakby ten wątek był jakiś hermetyczny.
Przecież to dopiero początek ciąż,a wy już dywagujecie zapisywać czy nie i czy skreślać Chyba się za bardzo przejęłyście.

Gdzieś tam w tle:
agnyska81
Może jakieś sugestie, co robić z dziewczynami, które się jeszcze zgłaszają? Nie wiem czy dopisywać do listy, a potem usuwać, jakby to były jednorazowe wizyty w wątku? Nie chcę decydować jednoosobowo.

Moja odp : OMG

Ja się "wymiksowuję" z tego towarzystwa.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:08   #266
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
minio1984 możesz mi powiedzieć do jakiego miasta chodzisz do lekarza,bo ja tez mieszkam teraz w Górach Świętokrzyskich
Piękne miasto Starachowice

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:09   #267
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
wiem

ahaa, no to super
mam się martwić, czy zaufać lekarzowi? bo chyba wie co robi a przynajmniej mi się tak wydaje..
Nie pamiętam czy pisałaś, byłaś u gina swojego na tym badaniu czy u innego?

katarzynkaoo na każdym wątku tego typu jest lista i ktoś tej listy pilnuje, to jest tylko orientacyjna lista

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-15 o 20:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 20:09   #268
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
to pamiętaj, jak pójdziesz w 20 tc

ale niby dlaczego miałąbyś robić prenatalne z krwi, są jakieś wskazania? I za co te 350 pln, bo chyba nie za usg??

no powiedziała ze za badania prenatalne czyli pewnie wszystkie pomiary plus ta krew, a co do wskazań no to raczej nie ma wskazań, przynajmniej ja nic o tym nie wiem(na wizycie dostałabym filmik i zdjęcie)
jutro tam zadzwonie do tego miejsca gdzie robią i najpierw wypytam o ceny itd i upewnie sie co w tej cenie chcą robić itd
Stary 2011-03-15, 20:12   #269
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
wiem
może wróć i się dopytaj? usg prenatalne ma za zadanie określić ryzyko wad chromosomalnych na zespół Downa (21), Edwardsa (18) i Patau (13). Ryzyko podstawowe oblicza się na podstawie samego wieku matki, a nowe ryzyko przez obliczenia z czynników, które podałam wcześniej dlatego uważam, że lekarz powinien się odnieść, a także dać Ci pełen opis z wyliczonym ryzykiem. Na tym dokumencie są podane szczegóły sprzętu i kod operatora, czyli lekarza, który je wykonał
Stary 2011-03-15, 20:13   #270
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam czy pisałaś, byłaś u gina swojego na tym badaniu czy u innego?
Natko, byłam u swojego, nawet mi nie wspominał, żebym szła gdzie indziej zmierzył mi tą NT, pokazał kość nosową, powiedział, że wszystko jest dobrze..a teraz jak czytam jakie Wy macie pomiary, obliczenia, co Wam sprawdza, to się zaczynam martwić
w razie czego mam jeszcze czas, żeby zrobić u kogoś innego to badanie, u mnie 13 tydzień teraz i właśnie się zastanawiam co robić..

Julitka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości