Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 09:37   #2611
bratkab
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
No i mój ulubiony fiolet
Też lubisz fiolet?? A jaki odcień najbardziej?? Bo mnie zauroczyła śliwka węgierka
Stary 2011-03-15, 10:19   #2612
velluto
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Witam
Troszke mnie nie bylo Troche siedzialam w krzakach troche zajmowaly mnie sprawy rodzinne, w wiekszości smutne no i trochę zdradziłam Was dla forum o pieluszkach wielo Ale wracam do Was jak ten syn marnotrawny

Pieluszki wielo sa super! Na razie mam Itti bitti, charlie banana, tots bots. Wszystkie są super i planuje kolejne zakupy
Bianka - widzialam Twoj stosik na forum chusty.info - imponujący! jakich wkladow używasz do pieluszek NappiMe? Kupowalas jakies wklady od tej dziewczyny? Fajne są? Bo nie wiem co wlozyc do tych kieszonek

Gratuluje zabkow, umiejetności i miesięcznic
Moje dziecko dalej nie raczkuje Za to powoli zabiera sie za wstawanie
Ubranka pokazujecie sliczne Ja mam juz tyle, że nic nie kupuje. Nie wiem czy moja Mala zdazy pochodzic w tym co juz mamy Jedyne butki musze kupic, ale u nas do chodzenia jeszcze baaardzo daleko.

Curly - u mnie tez usypianie przy piersi. Juz raz ja tego oduczylam, przed moim powrotem do pracy, zeby tesciowa mogla spokojnie Mala usypiać wypracowanym przeze mnie sposobem, ale ona ma w nosie moje metody i oczywiście usypia Mala nosząc ja na rekach a ze ja nie mam zamiaru jej nosić, to usypia przy cycu. I kolo sie zamyka
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:50   #2613
olivka_7
Zakorzenienie

Mamusie cycowe skąd ja znam ten ból Jak nam się udało w dzień ograniczyć cyca to ona ostatnio nic tylko cyc i cyc. A w ogóle to jakim mlekiem mm powinnam zastąpić cycowe- co Wy podajecie i jaki nr? bo ja w tym temacie zielona.

szczeniaczek uczniaczek u nas też szału nie robi

buciki też mam dylemat jakie ale na razie chyba paputki- przecież w nich też może pochodzić w trakcie spacerku kilka kroczków a potem elephanten chyba.

margo zakupy super szczególnie ten polarek i kangurek pluszak

curly śliczna córcia

djerba ani mi się waż nas opuszczać proszę się zalić ile chcesz, lepiej się poczujesz jak się wygadasz.

Darianna super ta lala

Niunia mam nadzieję że już się temp nie pojawi i współczuję przejść

Lea kciuki zaciśnięte

Velluto przyjmujemy syna marnotrawnego a raczej córę

Pochwalę się tylko jeszcze tortem jaki upiekłam mamie na 5otkę- niespodzianka się udała mama była zaskoczona dostała kwiaty, był tort i oczywiście prezent- karnet na zabieg w salonie kosmetycznym w zasadzie to również salon masażu. I ma karnet na masaż relaksacyjny całego ciała gorącymi kamieniami ale gdyby się nie odważyła rozebrać i po prostu wolała by co innego to miła pani jej ma doradzić coś fajnego i w cenie masażu powybierać inne zabiegi na ciało

Przepraszam że się nie odniosłam do wszystkich postów ale jakoś taka zabiegana jestem i nie mam ostatnio weny do pisania- małe problemy na szczęście nie z mężem i nie z małą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7300362.jpg (38,0 KB, 60 załadowań)

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:56   #2614
araczki
Zadomowienie

Edzia, fajna ta Twoja diablica

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość

jak dziecko zacznie chodzic to trzeba kupic solidne buty z twarda podeszwa
my narazie mamy takie
twarda podeszwa ale chyba elastyczna?
Ja dostalam informacje, ze podeszwa powinna byc elastyczna wlasnie, bardziej miekka. Nie jak w paputkach mieciutka ale nie twarda, ze sie nie zgina...

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam
Troszke mnie nie bylo Troche siedzialam w krzakach troche zajmowaly mnie sprawy rodzinne, w wiekszości smutne no i trochę zdradziłam Was dla forum o pieluszkach wielo Ale wracam do Was jak ten syn marnotrawny

Pieluszki wielo sa super! Na razie mam Itti bitti, charlie banana, tots bots. Wszystkie są super i planuje kolejne zakupy
Bianka - widzialam Twoj stosik na forum chusty.info - imponujący! jakich wkladow używasz do pieluszek NappiMe? Kupowalas jakies wklady od tej dziewczyny? Fajne są? Bo nie wiem co wlozyc do tych kieszonek

Gratuluje zabkow, umiejetności i miesięcznic
Moje dziecko dalej nie raczkuje Za to powoli zabiera sie za wstawanie
Ubranka pokazujecie sliczne Ja mam juz tyle, że nic nie kupuje. Nie wiem czy moja Mala zdazy pochodzic w tym co juz mamy Jedyne butki musze kupic, ale u nas do chodzenia jeszcze baaardzo daleko.

Curly - u mnie tez usypianie przy piersi. Juz raz ja tego oduczylam, przed moim powrotem do pracy, zeby tesciowa mogla spokojnie Mala usypiać wypracowanym przeze mnie sposobem, ale ona ma w nosie moje metody i oczywiście usypia Mala nosząc ja na rekach a ze ja nie mam zamiaru jej nosić, to usypia przy cycu. I kolo sie zamyka
a ja o Tobie dzisiaj myslalam, ze pora z krzakow wylezc
za smutne wydarzenia...

Brawa za wstawanie malej i zapal do pieluch wielo...
Jak nam sie trafi drugi dziec to bedzie jechal na wielo wlasnie i bede pytac o porady

My po muzykowaniu juz dzisiaj. Fajnie tam jest. A w czwartek maz wynalazl nam (czyli mi i dziecku) gimnastyke dla maluchow (od 3m do 12m)...zobaczymy co tam wymysla

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:14   #2615
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Mamusie cycowe skąd ja znam ten ból Jak nam się udało w dzień ograniczyć cyca to ona ostatnio nic tylko cyc i cyc. A w ogóle to jakim mlekiem mm powinnam zastąpić cycowe- co Wy podajecie i jaki nr? bo ja w tym temacie zielona.
Ja podaje Bebilon 2, sluzy nam tylko do przygotowywania kaszki bo butli nadal niet
Cytat:
dzieki
Cytat:
Pochwalę się tylko jeszcze tortem jaki upiekłam mamie na 5otkę
wow! nieźle Ci wyszedl az strach mysleć jak smakował
Cytat:
Przepraszam że się nie odniosłam do wszystkich postów ale jakoś taka zabiegana jestem i nie mam ostatnio weny do pisania- małe problemy na szczęście nie z mężem i nie z małą.
przeganiam problemy

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
a ja o Tobie dzisiaj myslalam, ze pora z krzakow wylezc
za smutne wydarzenia...
dziekuję
Cytat:
Brawa za wstawanie malej i zapal do pieluch wielo...
Jak nam sie trafi drugi dziec to bedzie jechal na wielo wlasnie i bede pytac o porady

sluże pomocą, o ile sie jeszcze lepiej wgryze w temat
Cytat:
My po muzykowaniu juz dzisiaj. Fajnie tam jest. A w czwartek maz wynalazl nam (czyli mi i dziecku) gimnastyke dla maluchow (od 3m do 12m)...zobaczymy co tam wymysla
a Ty nie mialas juz wczesniej chodzic na takie zajęcia? Malvinka miala wtedy slużyc jako odwaznik
Stary 2011-03-15, 12:54   #2616
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalę się tylko jeszcze tortem jaki upiekłam mamie na 5otkę- niespodzianka się udała mama była zaskoczona dostała kwiaty, był tort i oczywiście prezent.

to zalezy co twoje dziecko zaakceptuje no i nie czarujmy sie chodzi o kase jedne mleka drozsze jedne tansze ale napewno juz z nr 2 my mamy bebiko miałam bebilon ale młoda miała straszne zatwardzenia po nim no ale my mleko dajemy tylko 1 max 2 razy dziennie reszte to cyc i inne stałe fragmenty gry :P

tort superrrrrr w zyciu bym nie zrobiła takiego a data heheh przyszłosciowa az przez moment sie zastanowiłam czy cos mi przeleciało

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:

fajne te nazwy dla mnie juz za pozno na te pieluchy ale przy drugim moze sie skusze

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Ja podaje Bebilon 2, sluzy nam tylko do przygotowywania kaszki bo butli nadal niet

moze spróbowałabys z tego dac mu mleka http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html jesli nie chce z butelki moze z tym sie uda

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:03   #2617
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
t
moze spróbowałabys z tego dac mu mleka http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html jesli nie chce z butelki moze z tym sie uda
dzieki Edziu za radę dzis będziemy testować kolejny niekapek, tym razem Nuka jesli sie nie sprawdzi to następny w kolejce do testowania bedzie wlaśnie Lovi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 13:53   #2618
araczki
Zadomowienie

Olivka, bardzo imponujacy ten tort !!!!

Cytat:
a Ty nie mialas juz wczesniej chodzic na takie zajęcia? Malvinka miala wtedy slużyc jako odwaznik
tak, chodzilam jesienia i przegapilam zapisy na zime. Zobaczymy jak bedzie na czwartkowych.

Kurcze, tak czytam o Twojej malej i to faktycznie niezla aparatka co butli nie akceptuje. Na skroty wszystko. Omija raczkowanie a wstaje, butla nie a siegnie po kubek zaraz

körö körö kirkkoon
Stary 2011-03-15, 15:46   #2619
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
d
my narazie mamy takie
nie zgadzam się, podeszwa ma być elastyczna, twarda w sensie, nie taka jak w paputkach, żeby nic się w nóżkę nie wbiło, ale elastyczna, giętka.

Cytat:
Pochwalę się tylko jeszcze tortem jaki upiekłam mamie na 5otkę- niespodzianka się udała mama była zaskoczona dostała kwiaty, był tort i oczywiście prezent- karnet na zabieg w salonie kosmetycznym w zasadzie to również salon masażu. I ma karnet na masaż relaksacyjny całego ciała gorącymi kamieniami ale gdyby się nie odważyła rozebrać i po prostu wolała by co innego to miła pani jej ma doradzić coś fajnego i w cenie masażu powybierać inne zabiegi na ciało
Piękny!!!

kciuki się nie przydały, bo na rozmowę nie poszłam.
pojechałam dziś do tej podstawówki , zaraz po wejściu pani woźna (?) pyta czy ja też na rozmowę, i mam się wpisać w zeszyt, reszta pań czeka w tamtej sali.
Pytam , ile jest osób na rozmowę? Pani odpowiada, że dyrektorka spodziewa się około 60... no żesz, wiedziałam, że dużo polonistów bez pracy się po świecie buja, ale bez przesady... pytam ile już jest, pani liczy w zeszycie- 38, nadchodzą kolejne osoby, gdy jest już prawie 50 rezygnuję i jadę do domu. większość z nich to miejscowe młode kobietki, więc która dyrektorka chciałaby mnie -przyjezdną z daleka.
więc wygląda na to, że na rozmowę kwalifikacyjną pani dyrektor zaprosiła wszytskie osoby, które cv przysłaly.
do dupy z tym szukaniem pracy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:10   #2620
araczki
Zadomowienie

O rany, Lea, przykro mi. Co za profesjonalizm wykazala pani dyrektor. Mnie zatkalo. Nigdy nie spotkalam sie z tym aby osoby ubiegajace sie o to samo stanowisko, spotkaly sie chociazby na korytarzu. Tak sie nie robi. Chyba, ze na filmach. A moze w szkolach jest inaczej....?

körö körö kirkkoon
Stary 2011-03-15, 16:33   #2621
ałła
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25738153]nie zgadzam się, podeszwa ma być elastyczna, twarda w sensie, nie taka jak w paputkach, żeby nic się w nóżkę nie wbiło, ale elastyczna, giętka.

Piękny!!!

pojechałam dziś do tej podstawówki , zaraz po wejściu pani woźna (?) pyta czy ja też na rozmowę, i mam się wpisać w zeszyt, reszta pań czeka w tamtej sali.
Pytam , ile jest osób na rozmowę? Pani odpowiada, że dyrektorka spodziewa się około 60... no żesz, wiedziałam, że dużo polonistów bez pracy się po świecie buja, ale bez przesady... pytam ile już jest, pani liczy w zeszycie- 38, nadchodzą kolejne osoby, gdy jest już prawie 50 rezygnuję i jadę do domu. większość z nich to miejscowe młode kobietki, więc która dyrektorka chciałaby mnie -przyjezdną z daleka.
więc wygląda na to, że na rozmowę kwalifikacyjną pani dyrektor zaprosiła wszytskie osoby, które cv przysłaly.
do dupy z tym szukaniem pracy. [/QUOTE]

O rany!!
Brak mi slow!!

Cytat:
O rany, Lea, przykro mi. Co za profesjonalizm wykazala pani dyrektor. Mnie zatkalo. Nigdy nie spotkalam sie z tym aby osoby ubiegajace sie o to samo stanowisko, spotkaly sie chociazby na korytarzu. Tak sie nie robi. Chyba, ze na filmach. A moze w szkolach jest inaczej....?
Kiedys mialam rozmowe kwalifikacyjna do starostwa powiatowego. Na stronie BiPu bylo podane ze na rozmowe zostaly zaproszone 4 osoby. Jak przyszlam to siedzialy w sekretariacie 2 dziewczyny, siedzialysmy i gadalysmy ze moze ta 4 nie przyjdzie. Wchodzilysmy po kolei i kazali nam czekac bo wyniki beda od razu. Po wyjsciu 3 dziewczyny wyczytuja czwarte nazwisko... patrzymy a tu sekretarka, cyk... wstala zza biurka i poszla na rozmowe kwalifikacyjna. We trzy wybuchnelysmy smiechem!!! Wiec po co ta cala szopka z zapraszanie innych osob, skoro stanowisko bylo juz obsadzone a konkurs robiony pod sekretarke. Ja nie skomentowalam sytuacji ale jedna kobitka, taka po 40 wygarnela im to wszystko. Powiedziala ze jest przyjazdna i pracuje w innej firmie, wiec nie dosc ze stracila na kosztach dojazdu to jeszcze dzien urlopu wypoczynkowego jej przepadl i ze czuje sie upokorzona. Komisja nic nie powiedziala
------------------------------------------------------------------------

Dziewczyny, Wy tu planujecie odstawienie od cyca a ja sie martwie czy uda mi sie wrocic do karmienia piersia Dzis wieczorem pierwsze karmienie od 10 dni, bralam antybiotyk przez ten czas i jakos szczegolnie nie utzrymywalam laktacji a mleka i tak mam sporo. Maciek jakos szczegolnie za cyckiem nie tesknil, ladnie je z butli. Podwalam bebilon 2 i smakuje mu. Zobaczymy co to bedzie

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2011-03-15 o 17:10
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:40   #2622
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Lea Amelia ma strasznie wysokie podbicie i narazie zadne buty nam nie wejda na nogi
Amelka ma piękne oczyska

Cytat:

Jeden z piękniejszych tortów, jakie widziałam

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25738153]

Durna...

U nas zamieszanie dzisiaj, bo dostajemy z ue kasę i musiałam zamawiać z dziewczynami rzeczy na terapię dzieciaków, ale z przyjaciółką mamy program rozwoju ruchowego i m.in. będziemy miały basen z piłkami w kształcie żaby. Keyboard znalazłam, zarąbisty, do tego mnóstwo instrumentów muzycznych (by wspomóc ruchowe zajęcia), buty do nauki sznurowania, krokodyle i kostki do różnego zapinania, przeróżne gry... bajer a już wcześniej zamawiałyśmy domek manipulacyjny:
http://sklep.nowaszkola.com.pl/Domek...5,2749%29.aspx
[IMG]file:///C:/Users/Aga/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:05   #2623
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:

No ja też złapałam troszkę bakcyla na te pieluchy ale na lato chyba jakąś kupię może ze 2 szt tak na spróbowanie i żeby mała miała przewiew i jak mi spasi to przy następnym dzieciaczku na pewno będę ich używać

Fajna sprawa takie zajęcia, chętnie sama bym małą na takie zabrała

Cytat:

wow! nieźle Ci wyszedl az strach mysleć jak smakował

przeganiam problemy
U nas też nie ma opcji picia z butli- niby w pewnym momencie jej spasowała ale teraz znów nie to samo z niekapkiem, ale zaczęła za to pić z kubka normalnego tzn. na razie się uczymy- może mleczko z tego pójdzie.
A jaką kaszkę jej dajesz bo my dajemy z NEstle taką do której się tylko wodę daje.

Torcik smakował nie chwaląc się bardzo dobrze- miętowy był

Cytat:

tort superrrrrr w zyciu bym nie zrobiła takiego a data heheh przyszłosciowa az przez moment sie zastanowiłam czy cos mi przeleciało [COLOR="Silver"]
Czytam i sobie myślę "ale o co kaman" i dopiero po chwili zaskoczyłam no to właśnie nasz wkurzający aparat sama się data przestawia nawet jak zmienisz- właśnie jak się mała urodziła o 15.15 a pierwsze zdjęcie ma z dobrą datą ale godzinę 14.16 planuję zakup innego ale jak wrócę do pracy.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25738153]nie zgadzam się, podeszwa ma być elastyczna, twarda w sensie, nie taka jak w paputkach, żeby nic się w nóżkę nie wbiło, ale elastyczna, giętka.

Piękny!!!

Normalnie opad szczeny jak tak można? Szkoda jakoś tak myślałam że ci się uda ale nie poddawaj się szukaj dalej.

Moja mama jest właśnie na etapie szukania pracy lub pomysłu na swój biznes- pracowała 10 lat w jednym msc i zlikwidowali filię zakładu. Już kombinujemy co by tu otworzyć swojego myśleliśmy o tym żeby otworzyć pijalnię kawy o herbaty- taką przytulną z jakimiś książkami żeby można było poczytać z takim klimacikiem- ale pytanie czy u nas w mieście się to sprawdzi
Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Kiedys mialam rozmowe kwalifikacyjna do starostwa powiatowego. Na stronie BiPu bylo podane ze na rozmowe zostaly zaproszone 4 osoby. Jak przyszlam to siedzialy w sekretariacie 2 dziewczyny, siedzialysmy i gadalysmy ze moze ta 4 nie przyjdzie. Wchodzilysmy po kolei i kazali nam czekac bo wyniki beda od razu. Po wyjsciu 3 dziewczyny wyczytuja czwarte nazwisko... patrzymy a tu sekretarka, cyk... wstala zza biurka i poszla na rozmowe kwalifikacyjna. We trzy wybuchnelysmy smiechem!!! Wiec po co ta cala szopka z zapraszanie innych osob, skoro stanowisko bylo juz obsadzone a konkurs robiony pod sekretarke. Ja nie skomentowalam sytuacji ale jedna kobitka, taka po 40 wygarnela im to wszystko. Powiedziala ze jest przyjazdna i pracuje w innej firmie, wiec nie dosc ze stracila na kosztach dojazdu to jeszcze dzien urlopu wypoczynkowego jej przepadl i ze czuje sie upokorzona. Komisja nic nie powiedziala
Takie sytuacje się zdarzałam nieraz o takich słyszałam, ja pracuje w budżetówce ale powiem szczerze że u nas nie ma takich ściem- owszem w konkursie biorą udział również np stażyści którzy są chętni do pozostania ale na takich samych prawach jak ludzie z zewnątrz i owszem szanse ich są o tyle większe że znają już specyfikę pracy ale była już sytuacja że etet dostała osoba z zewnątrz

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dzięki dziewczyny za pochwały

Szaja dzięki nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy - do ideału mu daleko lukier trochę mi się porwał ale od tego ważniejsze dla mnie było że sama go zrobiłam od podstaw gotowy był tylko lukier plastyczny- ale nawet ozdoby robiłam
Małej też planuję sama zrobić i tak mnie siostra namawia żebym spróbowała robić muffiny na zamówienie takie z kolorowymi ozdobami- tylko czy u nas będzie na to zapotrzebowanie. Ona mnie tak namawia bo oglądała na DDTvn taki felieton o babkach które takie rzeczy robią miało to być na początku hobbistycznie i głównie dla znajomych a stało się głównym źródłem dochodu. Ale nie wiem czy ja się nadaję i czy u nas w ogóle to pójdzie że tak powiem.

Szaja świetny ten domek

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2011-03-15, 17:21   #2624
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
co do butków, to ja mam dla Ewci upatrzone takie:
http://allegro.onet.pl/buty-elefante...498422170.html
nie wiem, czemu piszą, że chłopięce, jak dla mnie one są unisex.

tylko kupiłabym je dopiero na jesień, a teraz na wiosnę jakieś befado czy zetpole, póki nie chodzi i ewentualnie jakieś sandałki na lato.

nie wiem jednego:
jak długo podeszwa powinna być taka mięciutka? jesienią już będzie śmigać, to może powinna mieć już bardziej twarde?
Ja takie oglądałam
W deichmannie były za 60zł ale stwierdziłam że na wiosnę inne bedą

Cytat:
dzien dobry.ja tylko na chwile.miska udeza w klawiature.
noc cudowna.pobudka co godzine.
musiało cos jej zaszkodzic bo ma krostki przy tyłku.
dzis przyciełam tesciowa jak chciała dac michasi zwykłej czarnej herbaty do picia.ta kobieta jest niereformowalna.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

my narazie mamy takie
To takie jak najbardziej do chodzenia

Cytat:

szczeniaczek uczniaczek u nas też szału nie robi

buciki też mam dylemat jakie ale na razie chyba paputki- przecież w nich też może pochodzić w trakcie spacerku kilka kroczków a potem elephanten chyba.

margo zakupy super szczególnie ten polarek i kangurek pluszak

curly śliczna córcia

djerba ani mi się waż nas opuszczać proszę się zalić ile chcesz, lepiej się poczujesz jak się wygadasz.

Darianna super ta lala

Niunia mam nadzieję że już się temp nie pojawi i współczuję przejść

Lea kciuki zaciśnięte

Śliczny tort!! I jak ta masa ?? Godna polecenia na tort na roczek ?

Piękny!!!

60osób? Oo maamoo..

Cytat:
No ja też złapałam troszkę bakcyla na te pieluchy ale na lato chyba jakąś kupię może ze 2 szt tak na spróbowanie i żeby mała miała przewiew i jak mi spasi to przy następnym dzieciaczku na pewno będę ich używać

Fajna sprawa takie zajęcia, chętnie sama bym małą na takie zabrała

U nas też nie ma opcji picia z butli- niby w pewnym momencie jej spasowała ale teraz znów nie to samo z niekapkiem, ale zaczęła za to pić z kubka normalnego tzn. na razie się uczymy- może mleczko z tego pójdzie.
A jaką kaszkę jej dajesz bo my dajemy z NEstle taką do której się tylko wodę daje.

Czytam i sobie myślę "ale o co kaman" i dopiero po chwili zaskoczyłam no to właśnie nasz wkurzający aparat sama się data przestawia nawet jak zmienisz- właśnie jak się mała urodziła o 15.15 a pierwsze zdjęcie ma z dobrą datą ale godzinę 14.16 planuję zakup innego ale jak wrócę do pracy.

Normalnie opad szczeny jak tak można? Szkoda jakoś tak myślałam że ci się uda ale nie poddawaj się szukaj dalej.

Moja mama jest właśnie na etapie szukania pracy lub pomysłu na swój biznes- pracowała 10 lat w jednym msc i zlikwidowali filię zakładu. Już kombinujemy co by tu otworzyć swojego myśleliśmy o tym żeby otworzyć pijalnię kawy o herbaty- taką przytulną z jakimiś książkami żeby można było poczytać z takim klimacikiem- ale pytanie czy u nas w mieście się to sprawdzi

Takie sytuacje się zdarzałam nieraz o takich słyszałam, ja pracuje w budżetówce ale powiem szczerze że u nas nie ma takich ściem- owszem w konkursie biorą udział również np stażyści którzy są chętni do pozostania ale na takich samych prawach jak ludzie z zewnątrz i owszem szanse ich są o tyle większe że znają już specyfikę pracy ale była już sytuacja że etet dostała osoba z zewnątrz

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dzięki dziewczyny za pochwały

Szaja dzięki nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy - do ideału mu daleko lukier trochę mi się porwał ale od tego ważniejsze dla mnie było że sama go zrobiłam od podstaw gotowy był tylko lukier plastyczny- ale nawet ozdoby robiłam
Małej też planuję sama zrobić i tak mnie siostra namawia żebym spróbowała robić muffiny na zamówienie takie z kolorowymi ozdobami- tylko czy u nas będzie na to zapotrzebowanie. Ona mnie tak namawia bo oglądała na DDTvn taki felieton o babkach które takie rzeczy robią miało to być na początku hobbistycznie i głównie dla znajomych a stało się głównym źródłem dochodu. Ale nie wiem czy ja się nadaję i czy u nas w ogóle to pójdzie że tak powiem.

Szaja świetny ten domek

Piękne były te cuda tych babeczek z DDTVN!
Ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy..

Pisałam wczoraj posta i go nie ma

I nie pamiętam o czym pisałam

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:45   #2625
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
i znów pierwsza wiec tylko szkrobne
wczoraj poszla spac o 20.30 i wstała o 1 bo ja suszylo potem o 5.30 i teraz dopiero zasneła (oczywiscie na 20 min ) i to całe dzisiejsze spanie bedzie fajnie co wstawie znów focie mojego diabełka
Moja tez tak robi indianina.

Cytat:

Bardzo ładny tort.

Lea szkoda tej rozmowy ale takie sytuacje potrafia zdemotywować.

A oto mały indianin i duża tancerka:
http://www.youtube.com/watch?v=mmWG-vndsGE

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 18:17   #2626
olivka_7
Zakorzenienie

kardashi no piękne te babeczki co prawda do takiego stopnia zdobienia to mi baaaardzo daleko i musiałabym trochę zainwestować w sprzęt dekoratorski ale kto wie kto wie może o tym pomyślę- dodatkowa kasa się przyda

Co do masy mam mieszane uczucia z jednej strony super plastyczna, śnieżnobiała, dobra w smaku pięknie wygląda ale z drugiej zawiera m. in. E i jakieś tam inne regulatory czy cuś i tak się biję z myślami czy na tort na roczek to dobry pomysł. Wiadomo mała nie musi jeść lukru. Chyba zrobię tak że na wszelki wypadek kupię gotowy żeby mieć nawet dwa- bo niby pisze że jeden to dość ale mi ciężko go było rozwałkować tak na cały tort. A jednak spróbuję sama zrobić może nawet wcześniej bo lukier można mrozić.
Natomiast barwniki suuuuper z Wiltona malusio dajesz a kolory boskie
Miałam kupić gotową dekorację torta ale chyba część zrobię sama tylko kupię jeszcze kolor jasny róż.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Darianna superaśne dziewczyny indianin zupełnie jak mój a starsza córa wymiata oj będą chłopaki za nią latać będą :ahem:

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2011-03-15, 18:27   #2627
Konto usunięte

Cytat:
mnie też zatkało, jak pani woźna wskazała mi sale pełną ludzi stojących w kolejce. ja spodziewałam się kilku osób, ja wiem 4-6, wtedy można poczekać, i można wszystkich na jedna godzinę umówić, ale 60 ludzi... brak wyobraźni, pewnie do teraz siedzą...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25739494]
U nas zamieszanie dzisiaj, bo dostajemy z ue kasę i musiałam zamawiać z dziewczynami rzeczy na terapię dzieciaków, ale z przyjaciółką mamy program rozwoju ruchowego i m.in. będziemy miały basen z piłkami w kształcie żaby. Keyboard znalazłam, zarąbisty, do tego mnóstwo instrumentów muzycznych (by wspomóc ruchowe zajęcia), buty do nauki sznurowania, krokodyle i kostki do różnego zapinania, przeróżne gry... bajer a już wcześniej zamawiałyśmy domek manipulacyjny:
http://sklep.nowaszkola.com.pl/Domek...5,2749%29.aspx
[IMG]file:///C:/Users/Aga/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][/QUOTE]
świetny ten domek!
a te buty do nauki sznurowania to jakie?
w ogóle podaj stronkę gdzie sa tego typu zabawki . pliss.

Cytat:

będę szukać dalej.

a w jak dużym mieście mieszkasz/ herbaciiarnia- fajnie brzmi...

mietowy.. mniam! biszkopty kremem jakims przekładałas jak miętowy smak zrobilaś? z herbaty?

a takie sytuacje w budżetówce to i ja znam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:44   #2628
Silpe
Zadomowienie

hej dziewczyny
nie miałam czasu wpasc wczesniej - teraz nadrobiłam
- dzieciaczki śliczne
- butki mi sie wasze podobają ja dopiero bede szukac
- tort super- co jest w środku
Lea no lipa z tą rozmową ale może jeszcze coś sie trafi

Mnie cały dzien tak jakoś zleciał
rano Gabi zrobiła cyrk - coś ją bolało - myślelismy że brzuszek , choc i uszy i zeby obstawiałam - strasznie mi płakała , zadzwoniłam do naszej lekarki poleciła dac na razie coś przeciwbólowego i obserwowac . Dałam Ibum - przeszło - poszłysmy z 2 kilometry do centrum na zakupy - spacerkiem
Potem takie tam - pranie , gotowanie , torcik dla meża na jutro na urodziny
Po południu znowu cyrk - praktycznie całe popołudnie młoda przepłakała i marudziła i przytulała sie domnie , nawet pierwzsy raz na klacie mi usneła , juz nie wiedzieliśmy co z nią zrobic - pod wieczór troszke temperatura sie podwyższyła - dałam Ibum i dziewczyna odżyła .

I teraz tak - młoda od dwóch tygodni sie troche smarka - tak długi katar może spowodowac zapalenie ucha - za uszy sie łapie .
Zeby idą - dziąsła pełne , nabrzmiałe , dolne jedynki juz widac ale nie przebite
I co jej jest uszy czy zeby - coś napewno ją boli .
Jutro rano łapie siuśki i jade po skierowanie na szybkie badanie - zobaczymy co jej dolega . jeśli uszy to jutro mamy laryngologa w przychodni , a jesli zeby to sie zameczymy

Trzymajcie kciuki co by to zeby były - masakra ale przynajmniej bez antybiotyku sie obejdzie ...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:49   #2629
Konto usunięte

Lea, już podaję - uprzedzam, trzeba szukać, bo strony mają ogromną marżę (np. klocki FP, te 3 sztuki takie, po...90zł. A w sklepie 50 normalnym jakimś).

Butki i inne rzeczy uczące wiązać, zapinać można takie kupić:
http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=8707
http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=6499 (zamówiłyśmy)
http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=6354 (zamówiłyśmy)
http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=1014 (ramki osobno, nie brałyśmy bo drogie)
http://sklep.mo✂✂✂ambino.pl/go/_info/?id=670
http://sklep.mo✂✂✂ambino.pl/go/_info/?id=144
http://www.edusklep.pl/produkt/10103...rex_zd338.html (te wybrałyśmy)

A zaraz wam pokażę co można dzieciakom potem kupić, albo tak jak Lea ty dla Maksia - rzeczy których w sklepie raczej nie spotkasz albo b., rzadko, a są świetne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 19:34   #2630
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
kardashi no piękne te babeczki co prawda do takiego stopnia zdobienia to mi baaaardzo daleko i musiałabym trochę zainwestować w sprzęt dekoratorski ale kto wie kto wie może o tym pomyślę- dodatkowa kasa się przyda

Co do masy mam mieszane uczucia z jednej strony super plastyczna, śnieżnobiała, dobra w smaku pięknie wygląda ale z drugiej zawiera m. in. E i jakieś tam inne regulatory czy cuś i tak się biję z myślami czy na tort na roczek to dobry pomysł. Wiadomo mała nie musi jeść lukru. Chyba zrobię tak że na wszelki wypadek kupię gotowy żeby mieć nawet dwa- bo niby pisze że jeden to dość ale mi ciężko go było rozwałkować tak na cały tort. A jednak spróbuję sama zrobić może nawet wcześniej bo lukier można mrozić.
Natomiast barwniki suuuuper z Wiltona malusio dajesz a kolory boskie
Miałam kupić gotową dekorację torta ale chyba część zrobię sama tylko kupię jeszcze kolor jasny róż.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Darianna superaśne dziewczyny indianin zupełnie jak mój a starsza córa wymiata oj będą chłopaki za nią latać będą :ahem:

Ja lukru nie będe dawała Blance.. więc mogą byc E i inne.
Ja sama go nie jem bo dla mnie za słodki jest I wyjadam sam biszkopt.

A jak kupię białą masę to można dosypać normalnie barwnik ?

A gdzie zamawiałaś go?

Ja bym zamówiła dwa bo chce piętrowy tort..

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25742361]

będę szukać dalej.

a w jak dużym mieście mieszkasz/ herbaciiarnia- fajnie brzmi...

mietowy.. mniam! biszkopty kremem jakims przekładałas jak miętowy smak zrobilaś? z herbaty?

a takie sytuacje w budżetówce to i ja znam. [/QUOTE]

Jest aromat miętowy do ciast

Ja tez myślałam o herbaciarni.. Przytulne wnętrze, pyszne kawki i herbatki cos słodkiego.. ale u mnie nie przejdzie takie coś

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:17   #2631
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25743024]Lea, już podaję - uprzedzam, trzeba szukać, bo strony mają ogromną marżę (np. klocki FP, te 3 sztuki takie, po...90zł. A w sklepie 50 normalnym jakimś).

http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=1014 (ramki osobno, nie brałyśmy bo drogie)

A zaraz wam pokażę co można dzieciakom potem kupić, albo tak jak Lea ty dla Maksia - rzeczy których w sklepie raczej nie spotkasz albo b., rzadko, a są świetne [/QUOTE]
ten krokodyl jest świetny!!! zlecę kumpeli uszycie takiego cuda.
ona lubi takie cuś, swojemu synkowi też uszyje, za jednym razem. - i taniej będzie, bo 169zł to drogawo.
I te butki z pierwszych linków - rewelacyjne!

A z tymi cenami to masz rację. Jak na ostatnim zebraniu rady rodziców dyra pokazała nam katalog, z którego zamawia zabawki, to myślałam że padnę, ceny Fp i innych które znam 40% wyższe niż w zwykłych sklepach stacjonarnych. oczywiście jej to powiedziałam, a ona mi na to, że przynajmniej jak będzie potrzebowała zaświadczenia, że te zabawki atesty mają, to tylko wchodzi na stronę www tego sprzedawcy i wszystko ma w jednym miejscu... bez sensu wytłumaczenie...
Stary 2011-03-15, 20:20   #2632
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25743024]Lea, już podaję - uprzedzam, trzeba szukać, bo strony mają ogromną marżę (np. klocki FP, te 3 sztuki takie, po...90zł. A w sklepie 50 normalnym jakimś).

A zaraz wam pokażę co można dzieciakom potem kupić, albo tak jak Lea ty dla Maksia - rzeczy których w sklepie raczej nie spotkasz albo b., rzadko, a są świetne [/QUOTE]

Super zabawki.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:46   #2633
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Też lubisz fiolet?? A jaki odcień najbardziej?? Bo mnie zauroczyła śliwka węgierka
W zasadzie sporo, oprócz fioletu wpadającego w czerwień.

Cytat:

Pochwalę się tylko jeszcze tortem jaki upiekłam mamie na 5otkę- .
Śliczny I te kwiatki - super

Byłam dzisiaj w Deichmannie, chciałam kupić młodej butki, ale wszystkie, które mi sie podobały i były w rozsądnej cenie zaczynały sie od rozmiaru 21 No ale chociaż Łukaszowi kupiłam.

edzia, ślicznego masz diabełka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:16   #2634
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25738153]

Pytam , ile jest osób na rozmowę? Pani odpowiada, że dyrektorka spodziewa się około 60... no żesz, wiedziałam, że dużo polonistów bez pracy się po świecie buja, ale bez przesady[/QUOTE]

rany Julek to jakas masakra az tyle kandydatek dobrze ze nie poszłas bo ta dyrektorka chyba nie ten tego

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25739494]Amelka ma piękne oczyska

U nas zamieszanie dzisiaj, bo dostajemy z ue kasę i musiałam zamawiać z dziewczynami rzeczy na terapię dzieciaków,[/QUOTE]
dziekujemy

a zabawki super sama bym sie nimi pobawiła

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Moja tez tak robi indianina.

A oto mały indianin i duża tancerka:
http://www.youtube.com/watch?v=mmWG-vndsGE
zapomniałas o tz

supr masz piekne dziewczyny a ta starsza to ma talent super

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

I teraz tak - młoda od dwóch tygodni sie troche smarka - tak długi katar może spowodowac zapalenie ucha - za uszy sie łapie .
Zeby idą - dziąsła pełne , nabrzmiałe , dolne jedynki juz widac ale nie przebite
I co jej jest uszy czy zeby - coś napewno ją boli .

..

moze byc i to i to bo przy zabkowaniu moze byc katar a ten moze powodowac zapalenie ucha tu działa reakcja lancuchowa lepiej isc sprawdzic do lekarza ucałuj ten malutki nosek

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
W zasadzie sporo, oprócz fioletu wpadającego w czerwień.

Śliczny I te kwiatki - super

Byłam dzisiaj w Deichmannie, chciałam kupić młodej butki, ale wszystkie, które mi sie podobały i były w rozsądnej cenie zaczynały sie od rozmiaru 21 No ale chociaż Łukaszowi kupiłam.

edzia, ślicznego masz diabełka
dziekuje

hmm az sie boje jechac zobaczyc dla ami buty

Stary 2011-03-15, 21:28   #2635
Konto usunięte

Dziewczyny, bo szkoła musi korzystać z przetargów i dlatego zamawiają z takich sklepów - no a sklepy korzystają i windują ceny. Aczkolwiek nie wszystkie, ale takie mo✂✂✂ambino - koszmarnie educarium ma znacznie taniej i ciekawszą ofertę, edusklep jeszcze taniej ale oferta uboższa. Jeszcze różne inne sklepy są, ale nie pamiętam adresów. Miałam wam wstawić rzeczy dla starszych dzieci trochę, ale to jutro bo oczy mnie bolą.

A myśmy na te cuda z koleżanką wydały już ok. 20tysięcy
Stary 2011-03-15, 21:34   #2636
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny.. większość z Was pewnie już jeździ spacerówkami
Mój byk nadal mieści się w gondoli ale na spacerach uparcie w niej siedzi.. a ja tylko wgapiam się w niego czy mi z tego wózka nie wyskoczy :/
I tu szukam spacerówy... szukam, widziałam kilka w markecie jak narazie i w oko mi wpadła jedynie taka z tych co widziałam:
http://allegro.pl/wozki-spacerowe-pa...493226112.html co sądzicie? Jak na moje oko to była w porządku.. gółka niby plastikowe ale jak je pomacałam to takie jakby kauczukowo-gumowe, materiał też mi się zdaje, że nienajgorszy.. :/
Niestety nie mogę sobie pozwolić na spacerówkę wartą tysiąc złotych, więc może możecie coś polecić tak w cenach 200-300zł ?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:44   #2637
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25747695]Dziewczyny, bo szkoła musi korzystać z przetargów i dlatego zamawiają z takich sklepów - no a sklepy korzystają i windują ceny. Aczkolwiek nie wszystkie, ale takie mo✂✂✂ambino - koszmarnie educarium ma znacznie taniej i ciekawszą ofertę, edusklep jeszcze taniej ale oferta uboższa. Jeszcze różne inne sklepy są, ale nie pamiętam adresów. Miałam wam wstawić rzeczy dla starszych dzieci trochę, ale to jutro bo oczy mnie bolą.

A myśmy na te cuda z koleżanką wydały już ok. 20tysięcy [/QUOTE]
nie rozumiem?? dyrektorka przecież żadnych przetargów na dostwe zabawek nie ogłasza... sama kupuje, z nikim nie uzgadniając, potem mówi nam na radzie, po fakcie już. Ostatni jej zakup to wózki dla lalek, dokładnie takie:
http://allegro.pl/wozek-gondola-dla-...500000284.html tyle, że za 210zl od sztuki. bo gdzieś tam jechała, po drodze w jakimś sklepie je dojrzała i kupiła... w tym wypadku atestów nie potrzeba? na allegro w tej cenie 4 by były.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Niestety nie mogę sobie pozwolić na spacerówkę wartą tysiąc złotych, więc może możecie coś polecić tak w cenach 200-300zł ?
Siala, zda mi się, że te Espiro są fajne- szaja niedawno macała, chwaliła. cena cos okolo 300zł, a zawsze można poszukac używki na allegro.
Wózek mojej przyjaciółki - który ostatecznie okazał się Espiro JET, już znalazł nowego właściciela. - Stefanek będzie się woził.

Ja dla Tymka mam BabyDesign Sprint- bardzo fajny, tyle że to nie parasolka. Też fajny, kupiłam używkę dla Maksia, Tymek będzie 3 właścicielem, a wcale po wózku tego nie widać.
Stary 2011-03-15, 23:28   #2638
panna migotka
Rozeznanie

wybaczcie, że nie będę cytować ale mam podły nastrój
w nocy Wiktor dostał mm (wybrałam gerber i w smaku jest dość dobre, słodkie) nie dość, że nie chciał tego tknąć to jeszcze dostał histerii (po spróbowaniu)
co ja mam zrobić? może dodać ze 2,3 miarki kaszki bezmlecznej, zmieni to mocno smak czy nie?
Stary 2011-03-16, 07:10   #2639
Edzia400
Zakorzenienie

u nas tragedia mloda o 3 patrzałki otworzyła i zasneła po 4 i o cudo dała mi za to bonus wstala p 6 teraz siedzimy i sie bawimy ja popijam kawe mloda mi na kolanach siedzi zabiera laptopa i uporczywie woła Nie Nie i zabiera mi rece z klawiatury

od kiedy naucyzła sie mówic NIE to jej ulubiony wyraz

Siala z checia bym pomogła ale ja sie nie znam jedynie co moge doradzic to spróbowac kupic uzywke ale tych drozszych firm
kurka chciałabym zobaczyc ta twoja latorosl dawno jej nie pokazywałas

Panno migotko ja Amelii wprowadzałam 1 raz mm rano i mieszałam go z moim pokarmem miarka mleka 30 gram wody reszta mój pokarm i tak dodawalam mm a ujmowałam mojego a jakbys dała mu troche kaszki zdrowy brzuszek do tego mleka ?

pogoda do kitu

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25747695]Dziewczyny, bo szkoła musi korzystać z przetargów i dlatego zamawiają z takich sklepów - no a sklepy korzystają i windują ceny. Aczkolwiek nie wszystkie, ale takie mo✂✂✂ambino - koszmarnie educarium ma znacznie taniej i ciekawszą ofertę, edusklep jeszcze taniej ale oferta uboższa. Jeszcze różne inne sklepy są, ale nie pamiętam adresów. Miałam wam wstawić rzeczy dla starszych dzieci trochę, ale to jutro bo oczy mnie bolą.

A myśmy na te cuda z koleżanką wydały już ok. 20tysięcy [/QUOTE]

fajno przynajmniej dzieciaki beda miały potrzebne rzeczy do prawidłowego rozwoju

Stary 2011-03-16, 07:49   #2640
Silpe
Zadomowienie

Dobry
Nie łapałam siuśków i na razie czekamy na rozwój sytuacji .
Obstawiam zeby .
o 2.30 młoda troche gorączkowała , nie zawiele ale troche sie meczyła i ewidentnie coś ją bardzo bolało- meczyłyśmy sie godzine .
Dałam ibum i usneła .
Miałam łapac te siki i jechac do badania ale rano odkryłam tą cholerną lewą jedynke .
Jeszcze prosze nie gratulowac Nie przebił sie - tzn może troszke - widac go całego i coś tam czuc ale młoda nie da sobie do paszczy zajżec.

Obstawiam że to moment kulminacyjny wyżynania sie tego zeba i młoda cieżko to znosi .
cholera to dopiero pierwszy ząb a gdzie reszta

Wiecie co czasami juz jestem zmeczona byciem kochającą matką - nie mam siły
Za długo chyba ciągnie sie ten marud i niedosypianie związane z tymi zebami.

Poczekamy zobaczymy - jak bedzie sie coś dziac - zawsze można skoczyc do lekarki - na razie wszystko wskazuje na ząbek - atego sie nie leczy .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości