Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 22:52   #3061
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
hmmm..... no prawde mówiąc to tez mi chodzi po głowie żeby samej upiąc welon. Tylko nie wiem, czy dam radę z moim wymarzonym dłuugasnym welonem, który ma się za mną ciągnąć. Ale że i tak chcę mieć dwa welony, bo drugi krótki ma być na salę, to żeby na nich nie zbankrutować chyba będę musiala zrobic je sama. No i ten krótki po oczepinach dostanie "nowa" PM-ka. Na pewno samodzielnie będę robic bukiet.

A co do Ksiego Gości - obca jest mi ta tradycja, myślę ze wystarcza nam kartki z zyczeniami i zdjęcia. Jeżeli już coś chciałabym miec na naszym weselu, to raczej te chińskie lampiony szczęścia, bardzo mi się one podobają.
nom ja też bym chciała ale są też takie lilie wodne ze świeczkami też chyba chińskie a że u mnie na skwerku koło sali jest oczko wodne to miała bym gdzie je umieścić
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 22:53   #3062
Madzionella
Rozeznanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Ok, dziewczynki, jako że głowka boli a jutro trzeba wstać rano do pracy, to żegnam was dzisiaj. Do miłego napisania. Kolorowych snow!

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 23:22   #3063
(kicia)
Zakorzenienie

Ja nie będę miała księgi gości bo u mnie w rodzinie nikt tego nie stosował a nie jest to jakaś pamiątka na której by mi zależało.

Lecę spać. Dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 00:11   #3064
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja mam do was pytanko o druhnę ale to jutro pogadamy jak wejdę bo teraz większość już w łóżkach to i ja mykam
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-16, 00:37   #3065
D0tk4
Zadomowienie

Madzionella - kazdy miewa gorsze dni, ale nie ma sie co z Mama klocic W koncu nigdy nie chca dla nas zle A co do watpliwosci, to jakies takie zyciowe, weselne czy juz zupelnie z TZem zwizane?

co do Zmierzchu - to nie widziałam filmu, ani nie czytałam książki i choć czuję się z tego powodu czasami wyobcowana, to jestem jestem z tego dumna :P Jak tak słyszę od znajomych o tych ich fascynacjach Edwardem, to smiac mi sie chce Taka tematyka jest zupełnie nie w moim guście. Lubie kryminały, a co do watkow milosnych, to w zupelnosci wystarczaja mi te z mojego zycia

w kwestii tatuazy to jak mowilam, mialam kiedys wielka na to faze, ale stwierdzilam, ze jak juz robic, to taki, ktory bedzie cos znaczyl .. I tak z TZem stanelo, podobnie jak w przypadku innej PMki [sorki, zapomniałam nicka], ze zrobimy sobie wspolne po narodzinach dzieci. U mnie na jednym nadgarstu Bartus, na drugim Maja, a jak TZ mnie przekona i bedzie trzecie to pewnie na szyi, tuz pod linia wlosow bedzie trzecie imie (jeszcze nie ustalone :P).
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 00:42   #3066
betterw
Raczkowanie

FOTO-KAMERA gregia zdjęcia bardzo mi się podobają, widać, że fotograf potrafi uchwycić najważniejsze momenty i osiąga przy tym ciekawy efekt. Kamerzysta - zabiłabym, gdyby na moim filmie zrobił takie przyciemniane "obwódki". Nie wiem, czy to taki jego styl, czy tylko na tej stronce tak jest z jakichś powodów? Ale ogólnie to podoba mi się, jak filmuje. Nie stoi "jak kołek" w jednym miejscu, widać, że stara się uchwycić najciekawsze i najważniejsze momenty, wie, kiedy zrobić zbliżenia. Ogólnie na plus. Pojechałabym zobaczyć "prawdziwy" film, tj. całą płytkę z czyjegoś wesela, żeby wiedzieć, czy te ciemne brzegi, to taki jego standard, no i jak wygląda filmik w całości. Ja obejrzałam, oprócz materiałów na stronce i You Tube (również tych nie ślubnych), 3 całe filmy od "naszego" kamerzysty, oczywiście wszystko na spokojnie w domu, a potem pojechaliśmy omówić, co, jak i dlaczego. Siedzieliśmy tam prawie 2 h! Ta sama firma będzie też robić fotki w dniu ślubu. Myślę, że tak jest najlepiej, gdy fotograf i kamerzysta się znają i uzupełniają się wzajemnie.

KSIĘGA GOŚCI - dla mnie zbyteczna. Może być, może tego nie być. Na żadnym weselu takiej nie widziałam. Nie czuję potrzeby posiadania czegoś takiego. Ot, taka niepotrzebna pierdółka.

GOTOWANIE - zdecydowanie częściej to ja gotuję, TŻ robi zakupy (ja nienawidzę supermarketów!). Jak mamy oboje czas, to gotujemy razem. Najczęstszy podział obowiązków przy gotowaniu to - TŻ zajmuje się "zapychaczami" typu ryż, makaron, ziemniaki, a ja tą częścią, w której można bardziej wymyślać, tj. mięsko, warzywka, sos. Zwykle też TŻ nakłada i zanosi na stół. TŻ potrafi gotować i dobrze mu to wychodzi, ale czuje się w tym jeszcze niepewnie i co chwila mnie o coś pyta i prosi, żebym sprawdzała, czy robi tak, jak powinien itp. przez co zajmuje mi niemal tyle czasu, jakbym sama gotowała. Jak jestem poza domem, to co chwila dzwoni.

Edytowane przez betterw
Czas edycji: 2011-03-16 o 00:46
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:48   #3067
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Saga Zmierzch. Ja połknęłam każdą z książek w 2 dni (i noce), w życiu nie myślałam, że mnie tak może wciągnąć książka. Czytać kocham, ale jestem wybredna, jeśli chodzi o literaturę, bo łatwo się nudzę, jak coś mnie nie ciekawi, nie wciąga. Natomiast w tym wypadku jestem też pod ogromnym wrażeniem jak ze zwykłej kury domowej powoli wykształciła się pisarka. Poza wszystkim te książki są po prostu dobre - nie w sensie jakości, bo język i stylistyka pierwszych 2 pozostawia dużo do życzenia, ale w sensie z dobrym pomysłem, przesłaniem, intencją. A myśl to to, co w książkach doceniam najbardziej.
Filmy są porażkowe, no ale jak to ekranizacje. Natomiast książki czytam, uwielbiam i nie obchodzi mnie opinia innych na ich temat Wiem, gadam jak nastolatka, ale to też mnie jakoś specjalnie nie obchodzi. Tak mi to mózg wyprało i pierze z moją własną rozkoszą do dziś

Tatuaże, kolczyki. Tatuaż zawsze był taką myślą gdzieś w mojej głowie, jakiś mały gdzieś przy kostce czy na łopatce... Ale ostatecznie sądzę, że sobie daruję. Chyba, że kiedyś, kiedyś... Podoba mi się ten pomysł z imionami dzieci Ale generalnie raczej nie.
Co do kolczyków, to w innych miejscach niż uszy w ogóle dla mnie odpada, natomiast zastanawiam się od jakiegoś czasu, czy nie przekłuć uszu... Miałam już raz kłute w podstawówce i nosiłam kolczyki, ale po jakichś 2 latach jedno ucho zaczęło mi ropieć... Więc wyjęłam i tak długo bałam się znów zakładać, że w końcu mi zarosły. A że jakoś specjalnie nie rozpaczałam z tego powodu, to nie kłułam drugi raz. Teraz jednak tak sobie myślę o ślubie i w sumie fajnie było by mieć zestawik do sukni wisiorek i kolczyki.... Ale sama nie wiem, czy mi się chce, bo jednak musiałabym nosić te kolczyki do tego czasu chociażby. A ze mnie jest taki leń
Ja Sagę Zmierzch także przeczytałam w ekspresowym tempie. Ogólnie to rzadko sięgam do książek, jednak ta mnie tak wciągła, że nie mogłam się od niej oderwać ;P. A co do filmu to ogólnie mógł zostać inaczej nakręcony, jednak z przyjemnością oglądamy go z TŻem

A moja babcia miała wyciągnięte kolczyki przez 20 lat (!!) i po 20 latach znowu zapragnęła nosić kolczyki i bez problemu włożyła- nic jej nie zarosło
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:24   #3068
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
A moja babcia miała wyciągnięte kolczyki przez 20 lat (!!) i po 20 latach znowu zapragnęła nosić kolczyki i bez problemu włożyła- nic jej nie zarosło
To może jakimś wyjątkiem jest Mało prawdopodobne żeby się nie zarosły. Pierwszy raz słyszę o takim przypadku

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:28   #3069
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
To może jakimś wyjątkiem jest Mało prawdopodobne żeby się nie zarosły. Pierwszy raz słyszę o takim przypadku
Ja mam dziurkę w chrząstce i od 4 lat tam nie mam kolczyka i jak na razie nie zarasta a moja mama nie ma tydzień kolczyków i już ma problem z włożeniem. To chyba zależy od każdego indywidualnie
Stary 2011-03-16, 09:24   #3070
Madziuniusia
Zakorzenienie

uwaga uwaga dodaję foto sukni

sory, tylko takie mam:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e9bd48642e.jpg (39,8 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-03-16, 09:47   #3071
(kicia)
Zakorzenienie

Ładna ale jak dla mnie za skromna szczególnie dół.

Stary 2011-03-16, 09:51   #3072
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam wszystkich

Co do gotowania to u nas zdecydowanie ja. TŻ niestety na 2 lewe ręce do tego. Owszem czasami coś ugotuje ale tylko to co robi już któryś raz z rzędu albo jak mu dokładnie powiem co i jak. Jak mieszkaliśmy w UK poprosiłam go aby zrobił placki ziemniaczane bo zanim bym z pracy wróciła i sama zrobiła to minie dużo czasu. Dzwonił co chwilę i co teraz i co teraz. Potrafił nawet do mamy zadzwonic. Ciasto na placuszki wyszło no więc fru na patelnię i zaczął smażyc. Ostatecznie wszystkie wylądowały w koszu bo z wierzchu usmażone no ale w środku surowe. od tamtej pory bierze się jedynie za coś ze słoika ewentualnie na szybko smaży mi pokrojoną pierś z kurczaka w kostkę rzuca makaron na wodę a mięsko wrzuca do sosu pieczeniowego z torebki. No i to tyle jego kulinarnych umiejętności

A ogólnie to rada mi potrzebna, a że na was zawsze można liczyc to oto jestem
Mam dylemat. Mam upatrzonego fotografa ( www.kiwus.pl to ten pan). Spotkaliśmy się z nim już jakiś czas temu. Jak już kiedyś pisałam zanim się do niego pierwszy raz dodzwoniła to prawie tydzień minął umówiłam się wtedy z nim że mam zadzwonic tydzień później to umówimy się na spotkanie i podpisanie umowy. Zadzwoniłam spotkaliśmy się 26 lutego. Padła mu drukarka więc nie miał wydrukowanej umowy i poprosił żebym zadzwoniła i umówimy się na podpisanie, ale tak po 6 marca bo wcześniej ma jakieś szkolenie w Rzeszowie. W ubiegłym tygodniu jakoś nie miałam czasu więc dzwonię do niego od ubiegłej soboty no i ciągle słyszę że abonent jest nieosiągalny. Zwariowac można. Boję się że w dniu ślubu będę się próbowała do niego dodzwonic a on nie będzie odbierał No i teraz nie wiem bo podobają mi się jego zdjęcia ale czy nie lepiej poszukac może kogoś innego z kim skontaktowanie się nie będzie tak skomplikowane Ten obecny bierze 2.000 zł a jeśli sesja będzie nie w dniu ślubu to 2400 zł.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ładna ale jak dla mnie za skromna szczególnie dół.
Zgadzam się co do dołu. Ja bym wolała miec ten dół jeszcze bardziej rozkloszowany Ale poza tym sukienka ładna

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:03   #3073
jagodzia133
Zakorzenienie

Witam to dziewczyny zadaję moje pytanie.... jaki kolor planujecie sukni waszej świadkowej?? ja poprosiłam ją by miała długą i się zgodziłą bez problemu wstawiam na dolę fotkę tych które nam się bardzo spodobały. Myślimy o tej fioletowej coś ma w sobie Ale co z kolorem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phoca_thumb_l_15720-1.jpg (19,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 389286114.jpg (32,1 KB, 26 załadowań)
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-16, 10:19   #3074
Nika0208
Rozeznanie

Madziuniusia - suknia ładna, ale ale będę miała raczej cos innego, chce mieć na ramiaczkach ale nie takich ciekich doszytych. Dekolt szpic - V.
CO do gotowania- przewaznie gotujemy razem ale ryby przyrządza tylko on a ja sosy i zapiekanki...potrawy z kurczaka to oboje
jagodzia133 - jeszcze nad tym nie myślałam...nawet świadkowa jeszcze nie wiem, że nia będzie chodz juz kiedyś jej wspominałam. Co do suknie to raczej dam jej wolna rękę...podoba mi sie jej styl

Edytowane przez Nika0208
Czas edycji: 2011-03-16 o 10:25
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:20   #3075
melod_y
Zakorzenienie

beat@ co do fotografa wiesz że czasem, pech pechem nic sie nie układa i może faktycznie tak idiotycznie to wyszło :P ale właśnie nigdy nie wiadomo. Czasem jest tak że wlasnie niby fotograf, a na codzien pracuje w jakims innym zawodzie a w week jedynie sobie dorabia i moze dlatego trudno bylo sie dodzwonic. Nie wiem ja zawsze staram sie jakos to usprawiedliwic. Zdjecia ma bardzo ladne, wiec szkoda byłoby rezygnować. A nie ma nigdzie opinii na jego temat?

Powiem Ci moja przygode jak umowilismy sie z Pania od sali i czekamy, czekamy, dzwonimy a jej nie ma. i z godzine tak. Co sie okazalo, byla w kosciele, sciszyla tel i jej z glowy wylecialo wszystko za co nas serdecznie przepraszala.
Czasem zdarza sie

Tylko kurcze.. przeciez to w jego interesie zarobic:/ wiec nie rozumie po co spotkanie podpisania umowy- bez umowy.. nie kazdy ma czas jezdzic kilka razy na spotkania..

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-16 o 10:22
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:35   #3076
aleksandrettaa
Zakorzenienie

jestem chora, mam gorączkę więc mogę pisać bez sensu - ostrzegam

Pytała któraś o nauki - my zamierzamy robić 1 dniowe, ponoć bardzo fajne w klasztorze na karczowce kielcach.

Nad księgą gości zasatanawiam się bo tanie to nie jest a nie mam pewności czy się sprawdzi. Podejrzewam, że moja rodzina się nie wpisze bo oni nie lubią nowinek.

Nad suknią dla świadkowej nie myślę. Mam tylko 1 warunek - nie może być biała.

co do gotowania to u nas w domu podział jest jasny - ja gotuję bo lubię, tż zmywa bo nie cierpię tego robić a on lubi.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:40   #3077
beat@
Zakorzenienie

melod_y wtedy co do niego pojechaliśmy mieliśmy już podpisac umowę, ja byłam zdecydowana na 300%, tylko że ta drukarka. Ogólnie to on mówi że raczej umów nie podpisuje no ale my z tych co wolą miec toczarne na białym napisane, więc powiedział OK nie ma problemu. Za pierwszym razem jak dzwoniłam do niego prawie tydzień to jak się już dodzwoniła to powiedział że był na szkoleniu i zapomniał swojego telefonu z tego szkolenia zabrac i kolega dopiero mu go przywiózł.
Tylko obecnie strasznie mnie to wkurza. Rozumiem to że ma inną pracę no ale żeby od soboty miał wyłączony swój prywatny telefon to tego już nie rozumiem. Mam jeszcze numer służbowy no i się zastanawiam czy dzwonic.

Robił on zdjęcia na ślubie u koleżanki w 2007 roku no ale to też jej jakiś znajomy. Rozmawiałam z nią i ostrzegała mnie że dośc ciężko jest się do niego dodzwonic. Około roku temu robił zdjęcia kuzynowi tej mojej koleżanki no i sytuacja ta sama - ciężko się z nim skontaktowac.
Niewiem, może wreszcie będzie miec włączony telefon i umówimy się na podpisanie umowy, jednak zaczynam się naprawdę obawiac o dzień samego ślubu żeby nie okazało się że ma robic zdjęcia z przygotowań a jego nie będzie

Aaaa wtedy jak z nim rozmawialiśmy na tym spotkaniu to powiedział że ogólnie zdjęc jest około 500 szt. ale on najczęściej zawsze zrobi więcej 800-1000 szt i zawsze młodym oddaje wszystkie zdjęcia (w tej samej cenie). Nie potrafi się powstrzymac no i cyka i cyka. Pwiedział ze przez to ma o wiele więcej pracy bo musi obrobic wszystkie foty bo przecież nie odda młodym 500 sz obrobionych a resztę nie. A mi się to podoba bo ja uwielbiam zdjęcia oglądac a jeszcze bardziej robic więc mi to jak najbardziej by pasowało.

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-03-16 o 10:47
Stary 2011-03-16, 10:44   #3078
D0tk4
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki

Co do kolczyków, to przebijane miałam po rz pierwszy (igłą :P) w okolicach Komunii. Później przestałam noscic, jakos tak pod koniec podstawówki. Po jakims czasie okazało sie, ze dziurki zarosły, wiec poszłam do kosmetyczki, ktora tym razem przebiła już pistoletem. I od tego czasu jesli zdejmuje to tak na max dzien :P Mam tez kolczyk w chrzastce, ale tego nie wyjmuje nigdy, bo go uwielbiam

jagodzia133 - ja pierwsza sukienka jest przepiekna! Choc watpie, zeby moja swiadkowa chciała taka założyć. Pewnie bedzie wolała coś na ramiączkach. Ale jest naprawde piekna, bardzo mi sie podoba

beat@ - a czy jego zdjecia sa naprawde tak piekne, zeby godzic sie na takie nerwy? Ja osobiscie sadze, ze jak sie z kims umawiam, chce podpisywac umowe, to powinno mu zalezec. W koncu jestes klientem. Poza tym, bałabym sie ze w dniu slubu tez bedzie taki ciezki 'do osiagniecia' .. To ma byc Twoj dzien, a i tak pewnie pare zwyklych glupot bedzie Cie wtedy stresowało, wiec po co dokładać jeszcze do tego fotografa?

aleksandrettaa - kuruj sie szybciutko

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:13
Stary 2011-03-16, 10:49   #3079
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Nie mój styl, ale suknia ładna Możesz śmiało pożyczać jeśli będzie pasować

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:49   #3080
melod_y
Zakorzenienie

aleksandrettaa biedna, biedna... ja ostatnio tez umierałam przez tydzień. Mialam ostrą angine i w nocy 39,7 st gorączki :/
Zdrowiej !

beat@ to ja już nie wiem jak dla Was bedzie najlepiej. Bo pozniej dopominać się już o zrobione zdjęcia itp? Może być ciężko, skoro tak jest z tym panem..
Zastanów się czy jest wart takiego stresu przed ślubem.
My mamy na razie dobry kontakt z każdym. Nawet na meile odpisuja bardzo szybko.
Jeśli masz jeszcze kogoś w zanadrzu to może przemyśl jeszcze...

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-16 o 10:52
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:56   #3081
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Też już trochę się nie mogę doczekać łażenia i przymierzania Będzie zabawa
Ale tak czy siak wolałabym uszyć wg swojego projektu. A mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tej swojej krawcowej? Skąd jest, jak cenowo, no i skąd wiesz, czy udałoby się jej uszyć taką, jak sobie wymarzyłaś - w sensie, czy widziałaś już na żywo jej prace. Może być na priv
Krawcowa jest sprawdzona, szyłam suknie na druzbowanie. Przyszłam do niej ze zdjęciem i powiedziałąm, że taką chcę. Bez marudzenia zapytała o wszystkie szczegóły i byłam szczerze zaskoczona efektem - byłą indentyko jak na zdjęciu. Byłam bardzo zadowolona, bo koszt nie był za wysoki i w ogóle efekt bombowy. Pani jest z Wólki Sulejowskiej mała wioska pod Warszawa, ona i jej mama mają mały salonik. Widziała kilka gotowych sukni z "pod jej ręki" i były piękne.
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:08   #3082
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
beat@ - a czy jego zdjecia sa naprawde tak piekne, zeby godzic sie na takie nerwy? Ja osobiscie sadze, ze jak sie z kims umawiam, chce podpisywac umowe, to powinno mu zalezec. W koncu jestes klientem. Poza tym, bałabym sie ze w dniu slubu tez bedzie taki ciezki 'do osiagniecia' .. To ma byc Twoj dzien, a i tak pewnie pare zwyklych ✂✂✂✂✂✂✂ bedzie Cie wtedy stresowało, wiec po co dokładać jeszcze do tego fotografa?
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
beat@ to ja już nie wiem jak dla Was bedzie najlepiej. Bo pozniej dopominać się już o zrobione zdjęcia itp? Może być ciężko, skoro tak jest z tym panem..
Zastanów się czy jest wart takiego stresu przed ślubem.
My mamy na razie dobry kontakt z każdym. Nawet na meile odpisuja bardzo szybko.
Jeśli masz jeszcze kogoś w zanadrzu to może przemyśl jeszcze...
Dotk4 no właśnie przeraża mnie to że będzie nieosiągalny i przez to nie będzie tych zdjęc wcale. Muszę chyba porozmawiac poważnie z TŻ-tem na ten temat.

Przeglądam właśnie strony innych fotografów no ale łatwo nie jest. Póki co znalazłam 2 którzy bi mi jakoś odpowiadali.
Wiecie, najgorsze jest to że ja sama zajmuję się (amatorsko) robieniem zdjęc więc mam jeszcze gorzej. Do tego ostatnie 2 lata pracowałam w sklepie na dziale fotograficznym więc mam już takie zboczenie zawodowe że zdjęcia muszą byc perfekcyjne. Zastanawiam się nawet nad robieniem zdjęc własnie na weselach. Już nawet TŻ mnie namawia bo widzi jak ja to lubię.
Przeglądam portofolia i u zdecydowanej większości widzę jakieś niedociągnięcia TŻ się śmieje i mówi że co do zdjęc na weselu to jestem nieugięta. Dosłownie wszystko muszę wiedziec, nawet na jakim sprzęcie pracuje

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:10
Stary 2011-03-16, 11:15   #3083
malinkowo88
Raczkowanie

Dziwczyny miłego pisania życzę
Spadam mam tyle pracy, że szok, a czasu coraz mniej
Więc nie szalejcie za mocno wieczorkiem nadrobię wszystko
Pa
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:17   #3084
nena1984
Zakorzenienie

Hej!! Poszłam jednak do pracy…ale nadal czuję się fatalnie, do tego @ się zbliża, co za wiocha…

Madziuniusia a mi się suknia podoba, tylko może bez bolerka, ja to generalnie nie przepadam za nimi i sama nie wiem co zrobic ze swoimi ramionami w Kościele, macie jakieś fajne pomysły zamiast bolerka? Musisz przymierzyć te suknie i zobaczyć jak ona będzie na Tobie leżeć, i daj nam tu szybciutko znać

jagodzia333fajne te sukienki, podoba mi się zwłaszcza pierwsza. Ja bym chciala żeby moja druhna miała sukienkę w kolorze pudrowego różu,ale nie wiem czy mogę ot tak tego od niej zażądać, najwyżej dołożę jej do takiej sukienki,

Aleksandretta widzę, że jedziemy na jednym wózku chorobowym…dużo zdrówka

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:24   #3085
Madziuniusia
Zakorzenienie

Tak, wiem, że suknia jest skromniutka, ale mimo wszystko jest ładna. Kiedyś bym nie pomyślała o takiej sukni, ale czego się nie robi w celu cięcia kosztów:P
Stary 2011-03-16, 11:25   #3086
(kicia)
Zakorzenienie

jagodzia ta pierwsza sukienka cudna. Ja bym chciała żeby moja świadkową miała właśnie suknię tego koloru lub bordo. Aby nie czerwony. Ale to tylko moje sugestie

Stary 2011-03-16, 11:28   #3087
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Mi się nie podoba, dla mnie zbyt skromna ;P

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Witam to dziewczyny zadaję moje pytanie.... jaki kolor planujecie sukni waszej świadkowej?? ja poprosiłam ją by miała długą i się zgodziłą bez problemu wstawiam na dolę fotkę tych które nam się bardzo spodobały. Myślimy o tej fioletowej coś ma w sobie Ale co z kolorem.
Moja świadkowa będzie miała suknie taką jaką ona będzie chciała. Nawet o tym nie pomyślałam bym mogła żądać od niej konkretnego koloru sukni, u nas nie ma takiego zwyczaju i będę się tego trzymać
Stary 2011-03-16, 11:34   #3088
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Moja świadkowa będzie miała suknie taką jaką ona będzie chciała. Nawet o tym nie pomyślałam bym mogła żądać od niej konkretnego koloru sukni, u nas nie ma takiego zwyczaju i będę się tego trzymać
Ja tez nie mam zamiaru zadac od mojej swiadkowej czegokolwiek, ale na pewno zaproponuje jej cos. Tzn. powiem, ze taki kolor by mi spodobał itp. Choc ogolnie mysle tez nad pomyslem podziałku kasy na pół, tak, ze ja wybieram materiał, a druhny kroj
Stary 2011-03-16, 11:42   #3089
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam zamiaru zadac od mojej swiadkowej czegokolwiek, ale na pewno zaproponuje jej cos. Tzn. powiem, ze taki kolor by mi spodobał itp. Choc ogolnie mysle tez nad pomyslem podziałku kasy na pół, tak, ze ja wybieram materiał, a druhny kroj
No tak, u Was będą druhny, a u mnie będzie po prostu dziewczyna siedziała za mną która podpisze papiery i na tym się jej rola kończy. I uważam, że w takim wypadku nie ma sensu jej sugerować koloru. Ale to jest moje zdanie i nie chciałam nikogo urazić.
Stary 2011-03-16, 11:45   #3090
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Witajcie, ja też tak mam mi dziurki w uszach w ogóle nie zarastają jako dziecko 8-letnie miałam przekute uszka i przez rok nosilam kolczyki później przestałam i jak zaczynalam studia zaczelam nosić kolczyki znowu i sie nie zarosły przez tyle lat he he i teraz znowu noszę ale od czasu do czasu

Chatko zniechęcać a być nieuprzejmym to dwie różne rzeczy - tu była kumulacja he he. Nie wiem czy by taka forma przekazu Ci pasowała no chyba że lubisz besztanie, lubisz gdy ktoś Cie obraża itd... Ja tego nie lubię i uwazam że to jest brak wychowania.

Dla par które jeszcze nie są małzeństwem ok to moze dobra metoda natomiast jesli ktoś przez jakiś czas jest już małżeństwem to chyba jasne ze nie chemy od siebie odejść i zrezygnować... nie po to braliśmy cywilny... Przy ślubie kościelnym chcieliśmy mieć przy okazji też miej formalności do złatwiania - Choć o jeden papierek.

A dla przykłądu powiem że ksiądz z którym mamy nauki ani razu nikogo nie uraził ani nie zniechęcał od decyzji. Myślę że ludzie są na tyle inteligentni że wiedzą jakie konsekwencje niesie za soba małżeństwo że jedno dobre kazanie czy też tlumaczenie biblii lub wskazywanie na poszczególne symole może dać taki sam efekt -własne przemyślenia to coś więcej niż bezczelne besztanie osób chcacych spędzić resztę życia razem.

Co do druhny to w ogolę nie ingeruję w to jak ma wyglądać - jedynie dostanie swój bukiecik kwiatów.

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:52
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości