|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem. 13 godzin ( z przerwami ) poza domem
, pora zwolnić tempo życiaDzięki dziewczyny za dobre słowa 10 dni temu było 1668g, dzisiaj gin skupił się na nereczkach i nie szacował wagi. Cytat:
![]() A kopniaki coraz bardziej bolą ADHD w brzuchu |
|
|
|
|
#4594 |
|
Moderatoreska
|
no i cisza nastała więc trzeba zbierać się spać
![]() Dobranoc mamuśki
|
|
|
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
mam problem.........mój tz jest kochany, duzo pracuje dba o mnie i robi wszystko jak nalezy
i ja o tym wiem,ale czepiam sie go o wszystko ,az mi go szkoda czasamijak to zrobic aby sie nie( przypiepszac ) do niego
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, dobranoc
![]() Ale, ale... pochwalę się jeszcze żyrafkowymi zakupami http://allegro.pl/show_item.php?item=1474920109 http://allegro.pl/show_item.php?item=1474920094
|
|
#4597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrocilam z knajpy nadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
slodziuchny![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() dziękuję
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-15 o 22:54 |
||
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Przelecę Was tak mniej dokładnie, wybaczycie? Matall, brzuszek piękny, a ja jeszcze miałam tę przyjemność oglądać Cię na żywo i chciałam tu oficjalnie obwieścić, że w ciąży Ci do twarzy! Jesteś śliczna, zgrabna i masz uroczy brzuszek Mazianko, dzięki za przydatne linki do stron! Muszę poszperać tam ![]() Dziewczonko, Migotko super wyprawki ![]() Gusiagatko, pandy są super! Na żywo jeszcze ładniejsze, prawda? Wyglądasz uroczo! Połączenie piżamki, Twojej szczupłej sylwetki i zgrabnego brzuszka Ewesko, no to synek będzie wysoki pewnie! Stopa niezła, powiem Ci Co do łóżeczka, to przyznam się, że nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć Twoich syneczków w nim Moria, jak stopa? Pomyślałam, że może mąż masowałby Ci? Dobrze, że się nie przeciążasz, ale szkoda, że to Cię boli (Lolko, z tymi rzeczami nowymi to ja się też cieszę, ale finansowo teraz MASAKRA Jednak tak to wszystko było odkładane i dopiero Hanka nas zmobilizowała Kiedy wygodnie wstaję z łóżka, zamiast się zczołgiwać z materaca... pieniądze tracą wartość ![]() Princi, jeśli masz syf, to ja chętnie wpadnę pomóc Ci. Miałam dziś tyle energii, że mogłam to jeszcze wykorzystać na drugie mieszkanie ![]() Siasieczku, no właśnie czas leci, ale powoli wszystko trzeba ogarniać. Jeszcze został wózek, leżaczek i pranie ciuszków. Potem mogę leżeć i czekać... Twój Czaro jest dobry Uwielbiam takie rezolutne dzieciaki Anulinko, daj Pepe jeszcze się pokręcić, niedługo już będzie musiał zostac w jednej pozycji. Niech się chłopak nacieszy przestrzenią ![]() Anula, dobrze, że w porę lekarze zadziałali. Zdrówka dla Mamy i spokoju dla Ciebie ![]() Matall, a żyrafę SOPHIE znasz? Zamówiłam taką na prezent dla Hanki ![]() Andziot, a przynaj się, czy dźwigałaś Zosiaczka dziś? ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Co do tematów, to mam faworyta w jednym z Waszych. Mi wpadło coś takiego do głowy, ale bez szału. Nie mam weny ;/ Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki ![]() Dobrej nocy, Mamusie! |
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Eweska mówisz po francusku? Super!
Mówisz, czy się dogadujesz.. nie ważne dokładnie.. dla mnie to mega trudny język ze względu na wymowę, więc na prawdę Cię podziwiam ![]() ![]() Matall żyrafki Ja też mam zaznaczoną tą 'długą żyrafkę' do kupna Wezmę, przy okazji większych zakupów u znanego już chyba wszystkim, pana r_p77 z All..Monika (numerki) super rady chyba nie ma.. chociaż według mnie rozmowy i zrzucenie wszystkich swoich fochów na hormony oraz liczenie na wyrozumiałość TŻta to jedyne wyjście cało z sytuacji ![]() ![]() ![]() Mary ty nie masz weny? Proszę Cię.. Pomijam tytuł.. ale Ty zawsze masz coś ciekawego do powiedzenia
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję mary za komplement. Aż się zaczerwieniłam ![]() A propozycja tytułu na następny wątek super Podoba mi się!________________ Uciekam lulu Dobranoc Mamuśki Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-15 o 23:51 |
|
|
|
|
#4602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć babulki kochane!
Ja za godzinę na badania krwi pędzę, oczywiście musiałam się o 5 obudzić więc już czuję jaka będę głodna za godzinę Póki co wysączyłam jedną herbatkę i mam zamiar na niej wytrwać aż do badań. Później zahaczę o bank i pocztę jeśli dam radę i do domu.Dziękuję za wszystkie miłe słowa ![]() Cytat:
Ludzie chyba oczekują, że to nie tylko jest ekologiczny sposób na pranie ale też wywabiacz plam lepszy niż najcięższa rynkowa chemia a tak nie jest. Ciężkich tłustych plam sam orzech nie dopierze ale wszelkie inne zarudzenia tak, no i nie znalazłam jeszcze lepszego środka do czyszczenia mieszkania Cytat:
Ale się uśmiałam z Waszych postów, oczywiście sesja z psinką też będzie No właśnie ostatnio mężykowi mówiłam jak to dobrze, że się na nic nie oglądałam tylko robiłam zakupy wcześniej, bo ostatnio to ja już nie jestem zdolna do przepraw przez Ikeę. Teraz to już w ogóle nadaję się tylko do tego aby leżeć i pachnieć więc cieszę się, że wszystko już mamy. Jeszcze tylko mam jedną stertę upranych rzeczy do wyprasowania ( tych znalezionych przypadkiem w szafie ) i torbę muszę do szpitala spakować.Pampersów mam tylko 1 paczkę 1'nek Premium i 1 paczkę 2'jek zwykłych Pampków ale skoro dziewczyny piszą, żeby nie kupować więcej bo dzidzia może być uczulona to poczekam, myślę że to co mam na tydzień mi starczy więc będzie już wiadomo czy Iguśce pasują czy nie Cytat:
![]() Siasiek - ja tam uwielbiam czytać o Twoim Czarusiu, nawet gdy jest niegrzeczny tak samo o andziotkowej Zosi ![]() mary - tytuł super, zaraz otworzę sondę, bo nam dużo czasu do zamknięcia tej części nie zostało ![]() Acha ja też chcę tą żyrafkę ale może mi ktoś sprezentuje
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-03-16 o 06:43 |
|||
|
|
|
#4603 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Jak w zeszlym tygodniu gadaliśmy przez skype to był również mój mąż i on był tłumaczem Zawsze jest tłumaczem na wakacjach równiez ![]() Dzień dobry ![]() Jak zwykle na nogach, synal do szkoły się szykuje ![]() Coś szybko mi ta noc minęła, oczywiście nie obyło się bez wstawania, ale to już normalka że raz wstaję, ale dość szybko zasypiam ponownie, więc problemu nie ma
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też dzisiaj na badania jadę ale dopiero koło 9, tyle że już jestem głodna jak wilk, a gdzie tam 9 ale muszę poczekać na męża, bo moje auto nawaliło w niedziele i oczywiście nie mogę się doprosić o naprawę ![]() Pogoda dzisiaj mało ciekawa tak szaro, buro ![]() Gisiagatko twój brzuszek
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa
![]() Stwierdziłam, że dzisiaj koniec już z użalaniem się !!! ![]() Wstaje, idę kompciu i składam łóżko !! Plan na dziś ---> zacząć porządki w szafie, wywalić do PCK rzeczy, które zalegają u mnie na półkach od tysiącleci, a których i tak nie noszę i poprać ostatnie rzeczy dla maluszka... a potem popołudniu po KOŁYSKĘ... ...zobaczymy co z tego wyjdzie... |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry brzuchatki
Gusia, zgrabniara z Ciebie Eweska, no no rośnie Ci duży mężczyzna Widzę, że dzisiaj dużo dziewczyn wybiera się zbiorowo na badania Oby szybko wam poszło i ktoś przepuścił w kolejce
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
monika21121984 jeśli zdajesz sobie sprawę że bez sensu się go czepiasz to już połowa sukcesu
odpuść sobie trochę to jemu też odpuścisz matallewar moja Zosia żyrafę dopiero niedawno zaczęła poznawać, ale widzę że Edzik to już od niemowlaka będzie wiedział kto ma centki i dłuuugą szyję ![]() mary poziomkowa mary nas przeleciała i to mniej dokładnie ![]() nie dżwigałam Zosiaczka wczoraj, ale przeleciałam 4 sklepy żeby znależć kurtkę dla niej na wiosne ![]() moria44 odpoczywaj dużo !! dźwigamy teraz tyle kilo więcej że nasze ciało ma prawo się buntować ... tym bardziej jak kiedyś miałaś uraz w tym miejscu ... co do kuli to nie głupi pomysł, bo lepiej żebyś tej nogi nie obciążała za bardzo eweska mój mąż oracował we francuskiej firmie i w sumie nauczył się rozumieć o czym mówią francuzi, ale sam jakoś nie mówi mimo że mieliśmy francuski przez 3 lata w liceum .. uważam że to bardzo trudny język Renessme1985 bardzo dobre nastawienie dziś masz ale to przez tą kołyskę pewnie czekamy na fotki ![]() Dzień dobry ! ja wczoraj poszłam spać o 21, znów brzuch mnie bolał ... łyknęłam 3 magnesy i w kimono .. teraz jakoś się uspokoiło ale dziś już chyba z kanapy się nie ruszę ![]() chyb muszę do gina zadzwonić jednak ... pogoda kiepska .... zimno |
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle z pracy
![]() u nas rano minu 5 i piekne slonce, ale zimnooooo!! brrrr Trzymajcie kciuki za moja mamcie dzisiaj. ja nieprzytomna standardowo a pracy sporo, ale jak tak ladnie za oknem to nawet mam ochote do pracy chodzic ![]() moria powodzenia na badaniach Ja tez sie ciesze, ze prawie wszystko mamy, czeka nas tylko jedna wyprawa do Ikei po jakas szafeczke i chyba tyle i jakies pudelka moze.ciuszki wyprane, poprasowane, posciel poprasuje jak mama przyjedzie i tez sobie szczerze powiedziawszy za tym w ostatniej chwili latac nie wyobrazam, choc czuje sie mimo niewyspania ogolnie dobrze. co do pieluch ja mam jedna pake 2-jek pampersa i te co dostalam w babypakke 20 jedynek i 20 dwojek i na razie nic nie kupuje ![]() mary nie ma weny a takie cudo wymyslila dziekuje za kciuki za mamcie moja![]() Eweska ![]() ja wracam do moich rysunkow bo niestety same sie nie zrobia, caluje mocno zaspana ![]() andziot zadzwon do gina, pewnie! po co masz sie denerwowac ![]() daisyyy pracusiu a ty jak w robocie? |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Lolko, dzięki! Chociaż pogadać, to ja wolę na żywo ![]() Gusiagatko, piszę, co widzę, zero słodzenia ![]() Moria, powodzenia na badaniach, no i czekaMY na wózek! Foty obowiązkowo z tą gotową wyprawką, to super sprawa, ja też się cieszę, że już prawie wszystko mamy. Ew. gdyby Hanka chciała wyłazić wcześniej [tfffu!], to szybko po fotelik do auta i tyle No i zaleta jest też taka, że nie ma wielkiego wydatku na raz, tylko porozkładane to wszystko i tak nie boli A Wy to chyba jeszcze leżaczek drugi dla Pieski-Motylki kupujecie? ![]() Ciekawe jak nasza Dorka? No i gdzie jest Eve, która ma dziś urodziny? PS śniło mi się, że robiłam z koleżanką sałatkę z WAŻEK. Łapałyśmy ważki i do półmiska z sałatą lodową dodawałyśmy... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81
dla mamy
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, trzymam kciuki za mamę
![]() Andziot, dzwoń do gina
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, daj mi nr tego gina, ja zadzwonię w Twoim imieniu, bo normalnie
Anula, słowem wyjściowym i kluczowym wydawała mi się CZKAWKA Daj znać, jak Mama. O której ten zabieg?
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sny w ciąży są bombowe A mnie się śnił koszmar, mianowicie że dziecko mi z balkonu prawie wyleciało (z 4 piętra). Obudziłam się taka wystraszona że szok ![]() Kurczę, ja się muszę poważnie zabrać za tą wyprawkę i ściska mnie jak oglądam wasze zdjęcia zakupów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki w ten mglisty poranek
Anula kciuki dla Twojej mamy , na pewno wszystko będzie dobrze i jeszcze dzisiaj wyjdzie do domku Moria, Zosia za badaniaAndziotku leż, nie przemęczaj się, a najlepiej zadzwoń do gina ![]() Ja dzisiaj zawitałam do Was o tak wczesnej porze (jak dla mnie), bo niestety miałam w domu niemiły wypadek - moja babcia złamała sobie nogę , przewróciła się ścieląc łóżko i strzeliła jej kośc w udzie (ma osteoporoze, więc kości jak z papieru). Zabrało ją pogotowie i teraz czekam na wieści, oby nie musiała zostawac w szpitalu.
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mama ma zabie o 16:30, dziekuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotka no ja bym też już przedzwoniła do gina, bo w sumie trzyma Cię już któryś dzień. Może to nic ale na wszelki wypadek lepiej skontrolować.
anula - trzymam kciuki za Twoją mamę ![]() Dziewczonka o kurka! No to nieciekawie, nie wiedziałam, że przy tej chorobie kości są aż tak słabe Mi badania szybko poszły i nie musiałam jechać do banku i na pocztę bo się TŻ zlitował i powiedział, że za mnie to wszystko pozałatwia więc przyjechałam prosto do domu. I o ile rano bardzo mnie stopa bolała to teraz jest jakby lepiej ale nie chcę zapeszać, dzisiaj też się oszczędzam. Na obiad mam już naszykowane szaszłyki, tylko do pieca wstawię. Acha i będzie dziś wózek na pewno bo już kurier wysłał mi jak zwykle sms'a więc czekam na niego z wielkim utęsknieniem ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- No i najważniejsze: eweska, Camomile i ja zaczynamy dziś 34 tydzień
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Moria dziękuję za radę. Skoro tak piszesz to chyba skuszę się na zakupy u tego sprzedawcy, w końcu bardzo dużo ludzi u niego kupuje. Wczoraj moja teściowa stwierdziła że jest za wcześnie na łóżeczko (na które i tak musimy troszkę poczekać, a wiadomo że trzeba je trochę wywietrzyć) nie mówiąc o całej reszcie. Mówi że kiedyś kupowało się wszystko dopiero jak dziecko się urodziło. Czyli co? Jak się dziecko urodzi to mam je zawinąć w jakiś koc i położyć spać na podłodze tak? I mimo że w dzisiejszych czasach jest inaczej to ja mam robić tak jak było kiedyś? I jak ktoś odwiedzi moją dzidzię to ona będzie nie ubrana leżała byle gdzie. Co ludzie pomyślą? Ale ona nie widzi nic poza tym co było kiedyś. Niestety nie powiedziała tego do mnie, bo inaczej to bym jej powiedziała co myśle. Ta kobieta doprowadza mnie do szału. Wybaczcie ze was zamęczam ale musiałam się wygadać. Anula dla mamyA ja dziś mam wizytę u gina. Mam nadzieję że wszystko w porządku. Wyniki krwi odbiorę dopiero przed wizytą, więc nie wiem jak wyszły, mam nadzieję że lepiej. Trochę się boję...
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Aguś zrobili mi cc,ponieważ miałam bardzo wysokie leukocyty i mocno podwyższone crp. Zagrażało to infekcją wewnątrzmaciczną co prowadzi do obumarcia płodu. Teraz napisze jak po wizycie u gina. Nie jest za dobrze,szyjka bardzo mi się skróciła(nie powiedział ile),powiedział,że jest pełna gotowośc i ze mam non stop leżeć. w dodatku crp mam podwyższone,kazał powtórzyć badanie w innym labku,we wtorek mam przyjść jeszcze raz. Jeśli nic się nie zmieni a szyjka dalej bedzie się skracać to do szpitala mnie połozy. Nie robił usg więc nie wiem ile mała waży. W piątek idę do lekarki po l4 to ją poproszę o usg . Strasznie się boję aby mała nie pchała się zbyt szybko na świat. Tak więc leżę i odpoczywam. Zakupki wszystkie macie prześliczne brzucholki też bardzo fajne.
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
moria zosiaaa MoniaK
![]() andziot do gina lepiej zadzwoń _______________________ Powodzenia na badaniach ![]() A poza tym DZIEŃ DOBRY |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, wrr co za teściowa
Też sobie tego nie wyobrażam; kiedyś kupowało się dopiero jak dziecko przyszło na świat? Kasia, oj to Ty leż i nie forsuj się bo widać że poważnie z tą szyjką Do mnie dziś koleżanka przychodzi z małym synkiem. Mamy w planach sklep dzieciowy, więc może co nieco zakupię Miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

, pora zwolnić tempo życia
,az mi go szkoda czasami

slodziuchny
każda z nas teraz ma już sporo dolegliwości ciążowych .. jedna znosi je lepiej a inna gorzej, ale to już nie długo i będziemy tulić nasze maleństwa poza brzuszkiem 
mam nadzieję że dobre będą 

(