|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
jestem wsciekla-w calej lodzi brak wozka sprint
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2642 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas szaleństwo zębowe...Idą dolne dwójki. Ale kiedy wyjdą???? Któraś pytała, ile waży Adam...12 kilo jak nic. Jest okrąglinek i mam nadzieję, że niebawem to spali ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że nie odnoszę się do Waszych postów...nadrobię, obiecuję. Miłego dnia. Acha, miałam zapytać: Te paputki to w jakich rozmiarach brałyście? Przez net?
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25738153] kciuki się nie przydały, bo na rozmowę nie poszłam. ![]() pojechałam dziś do tej podstawówki , zaraz po wejściu pani woźna (?) pyta czy ja też na rozmowę, i mam się wpisać w zeszyt, reszta pań czeka w tamtej sali. Pytam , ile jest osób na rozmowę? Pani odpowiada, że dyrektorka spodziewa się około 60... ![]() ![]() Ja wielokrotnie bylam na rozmowie, gdzie wszyscy starajacy sie o prace spotykali sie na jednej sali. Ale było to tylko wówczas, kiedy trzeba było pisać jakis test. Rozmowy były juz ustalane na inny dzien i kazdy był umowiony na konkretna godzine. Szkoda, ze Ci sie nie udało ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25739494] U nas zamieszanie dzisiaj, bo dostajemy z ue kasę i musiałam zamawiać z dziewczynami rzeczy na terapię dzieciaków, ale z przyjaciółką mamy program rozwoju ruchowego i m.in. będziemy miały basen z piłkami ![]() ![]() http://sklep.nowaszkola.com.pl/Domek...5,2749%29.aspx [IMG]file:///C:/Users/Aga/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][/QUOTE] No juz teraz wiadomo skąd u Ciebie taki bakcyl na zabawki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Konto usunięte
|
Silpe,
![]() Ale ja bym chyba poszła do lekarza na kontrole, bo raz już uszka miała, a to lubi wracać. ![]() Cytat:
![]() a paputki kropka zamawiała, i chyba brała w dwóch róznych rozmiarach, jedne na teraz, drugie na potem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25743024]
Butki i inne rzeczy uczące wiązać, zapinać można takie kupić: http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=8707 http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=6499 (zamówiłyśmy) http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=6354 (zamówiłyśmy) http://www.sklep.educarium.pl/educar...4&produkt=1014 (ramki osobno, nie brałyśmy bo drogie) http://sklep.mo✂✂✂ambino.pl/go/_info/?id=670 http://sklep.mo✂✂✂ambino.pl/go/_info/?id=144 http://www.edusklep.pl/produkt/10103...rex_zd338.html (te wybrałyśmy) [/QUOTE] super te zabawki!! i wiele z nich można samemu uszyć ![]() ![]() ![]() link 5 i 6 nie otwieraja sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25747984]nie rozumiem?? ![]() ![]() http://allegro.pl/wozek-gondola-dla-...500000284.html tyle, że za 210zl od sztuki. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- [/QUOTE] Może ona z tego coś ma? Zróbcie raban, przecież sporo kasy ucieka ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas nocka byle jaka, częste pobudki. Pospałyśmy do 8. Luiza kończy dzisiaj 11 miesięcy ![]() Najlepszego dla Szymonka od basiak i Dania kropkowego ![]()
![]() |
#2647 | |
Konto usunięte
|
w miejsce nożyczek ma być ✂✂✂
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wow! zaraz będzie roczek. ![]() przyłaczam się do pozostałych najlepszości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25747695]
A myśmy na te cuda z koleżanką wydały już ok. 20tysięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Darianna - ale Twoja starsza córa tańcuje! Młodsza bedzie miala osobistą ternerkę ![]() Silpe - zdrówka dla małej ![]() Niunia - a jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Konto usunięte
|
hmmm.... już wiem, to wycina, bo traktuje jako przekleństwo.
tam gdzie są nożyczki ma być j e b, tak żeby cała nazwa sklepu brzmiała: moje bambino. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25752185]w miejsce nożyczek ma być ✂✂✂
![]() ![]() [/QUOTE] dalej są nożyczki ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25752204]hmmm.... już wiem, to wycina, bo traktuje jako przekleństwo. tam gdzie są nożyczki ma być j e b, tak żeby cała nazwa sklepu brzmiała: moje bambino. ![]() aaaaa teraz wszystko jasne ![]() jak skasowalas sobie ostrzezenie? to sie samo kasuje po jakims czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Lea wiem że to cholerne zapalenie lubi wracac . Było juz kilka fałszywych alarmów bo Gabi notorycznie łapie sie za uszy i ustaliłyśmy z laryngolog że ona ma juz tak łapie , do tego zeby idą - juz czas
![]() 2 tyg temu miała uszy też kontrolowane było ok. Na razie czekamy - dopóki nie bedzie prawdziwej gorączki nie mamy co sie wybierac . Na razie jest spokojna - gorączki brak , za uszy sie nie łapie . No i taj jak pisałam widac coraz wiecej tego ząbka ![]() A i biegunki też brak a zawsze miała przy zapaleniu ucha - zaliczyła juz 2 w tym 4 własnie fałszywe alarmy . A i młoda ma taki slinotok że jak łazi po podłodze to mogłabym za nią z mopem chodzic i podłoge bym umyła ![]()
![]() |
#2652 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25742361]
a w jak dużym mieście mieszkasz/ herbaciiarnia- fajnie brzmi... ![]() mietowy.. mniam! ![]() ![]() a takie sytuacje w budżetówce to i ja znam. ![]() Mieszkam w mieście do 20 tys ludzi ale dużo okolicznych wiosek, bardzo dużo z tym że nie wiem czy u nas to się sprawdzi. Krem robiłam z tego przepisu z tym że użyłam 3 czekolad terravita zamiast pomadek http://www.wielkiezarcie.com/recipe14914.html a biszkopt z tego przepisu i wyrósł naprawdę ogromy http://www.wielkiezarcie.com/recipe26647.html natomiast biszkopt nawilżyłam tak jak tam pisze miętą zaparzoną z tym że ja dodałam soku z cytryny i odrobinę cukru. Cytat:
A jak się da jeden na drugi to się nie zawali ![]() ![]() Zamawiałam tu http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie/2-290,Lukry/ właśnie ja też, a wczoraj na spacerku jak jej dałam troszkę pochodzić to tak się darła później jak ją wsadzałam do wózka że myślałam że jej nie uspokoję. Miałam zamair kupić paputki na teraz ale jak ona już mi chce za rączki na spacerku chodzić to może lepiej od razu elephanten? Wiadomo na razie to jest po 5 minut łażenia ale ja się nie znam ![]() Cytat:
![]() ![]() A to że masz czasem dość to normalne ja też ![]() Wczoraj mąż kąpał i usypiał małą- wcielamy plan oduczania zasypiania wieczornego przy cycu- w ten sposób będziemy mogli wreszcie wieczór gdzieś wyjść ![]() Zobaczymy czy plan się powiedzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
velluto, jest dobrze (odpukać..)
Młoda nie wykazuje żadnych oznak choroby. Nie gorączkuje, jest pogodna, ma apetyt... Idziemy dziś na spacerek w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka dla Lusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Luizy
![]() ![]() Bedzie niedługo pierwszy roczek ![]() dzieki dziewczyny za pocieszenie ![]() Czasem usypia też . Stara sie dużo czasu z nią spedzac - właśnie zamontował jej chuśtawke w domu - młoda szcześliwa ![]() A nastepnym razem jak przyjedzie zrobi jej w ogrodzie . Spadam robic krokiety - barszczyk juz gotowy ![]() młoda śpi . mąż buduje mi małą szklarnie na pomidorki ![]() ![]()
#2657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dziś mam ciapkapustę i żeberka. ![]() Kto mi zabrał wiosnę? Przyznać się... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Lea, ja
![]() U mnie piękne słoneczko, cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() możesz dodać trochę kaszki, kleiku albo deserku Cytat:
gratulacje dla wszystkich dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
U mnie szaro buro i kudłato
![]() nie chce mi się na spacer nawet wychodzić tym bardziej że u nas cała okolica rozkopana pod kanalizację i za każdym razem wózek wygląda jak po rajdzie w błocie. Chyba sobie dziś spacerek odpuścimy w sumie mam masę rzeczy do roboty z tym że przy mojej małej klusi nie do zrobienia np. prasowanie, papierkowa robota skończenie montowania filmiku na kompie- jak tylko się do lapka zbliżę to wisi na mnie i nie odejdzie na krok. Obiadek dla małej się gotuje na dziś i na zapas a dla nas dziś naleśniki tiramisu- tak mnie naszło mam dość mięcha ![]() No i pasi zaplanować jakieś menu na roczek- mąż mnie namawia żebyśmy jednak zaczęli świętować po obiedzie a obiad i śniadanie tradycyjnie u teściów na dole- ale sama nie wiem czy to głupio nie wyjdzie a z drugiej strony jak pozostali robili roczek to bez obiadu normalnie tort a potem coś ciepłego- albo grill więc może i ma rację. Może zrobimy torcik, zimną płytę jakieś sałatki a potem coś na gorąco. Nie wiem czy jest sens się angażować w obiad w sumie to nie chrzciny. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Vellutoi tą kaszkę Holle robisz na bebilonie tak? Hmmm może i ja się skuszę- w ogóle jak popatrzyłam na all na te kaszki to ten sprzedawca ma też te które obecnie kupujemy i po 3 zł taniej na paczce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pierwszy raz w spacerowce? a w czym wozilas mala do tej pory? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25753844] ja dziś mam ciapkapustę i żeberka. ![]() Kto mi zabrał wiosnę? Przyznać się... ![]() a ja dzis mam gulasz z kaszą, moje danie popisowe ![]() a ja nawet nie wiem jaka pogoda u mnie, bo siedze w pracy, a przez okno widze, ze jest pochmurno .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silpe, napewno zeby. Nie martw sie, kolejne moze przechodzic lagodniej. Przynajmniej u nas tak bylo. Dwa pierwsze ciezko a kolejne szesc niewiadomo kiedy. Cytat:
Ja mam 2 male szklarenki, w tym klimacie super sie sprawdzaja. Dodatkowo sadze w skrzyniach bo miejsce na grzadki mam pod drzewem i chyba korzenie jalowia ziemie.. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25753844]pierwsza będzie Malvinka. ![]() ![]() ![]() ja dziś mam ciapkapustę i żeberka. ![]() Kto mi zabrał wiosnę? Przyznać się... ![]() i to juz niebawem faktycznie roczek...alez czas zapirdziela ![]() Ja moglam maczac w tym palce tez, ponoc zimny front od nas przedarl sie do PL ![]() ___ Pies cala noc wymiotowal, nie ma trawy, nie mogl sie napasc to wyrzarl mi palme po czym to zwrocil...bidny dzis taki chodzi. Wczoraj maz kupil Malvinie okulary sloneczne, takie malutkie. Pozniej wstawie fotke ![]()
![]() |
#2663 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko je dziennie tylko 60-90 ml kaszki, wiec nam idzie to w sladowych ilościach, dlatego zjadamy dopiero 2 opakowanie tej kaszki. Pierwsze to było kaszka jaglana, obecnie jemy kszke orkiszową ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() my tez mamy okulary sloneczne, byly gratis do kremu z filtrem z Musteli, niby pisze, ze maja jakies tam filtry uv, ale nie wiem co one warte sa ![]() i tez Natalka ma w nich fotke, jak byla takim maluchem jeszcze, do dzis zrywamy boki jak patrzymy na to zdjecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co się roczku tyczy, olivko, chyba Twój TŻ ma rację- po co Ci całodzienni goście? umęczysz się, nabiegasz, no i co Ci z tego przyjdzie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() biedna psina. ![]() zapodaj fotke Malvinki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||
Zadomowienie
|
Witam po 4-tygodniowej nieobecnosci z powodu wizyty mamy i mojego wyjazdu na narty...
Juz jestesmy w domciu i babcia wrócila smutna do Polski, bo bardzo sie przyzwyczaila do Amelii. Co chodzi o podróz to mala nawet dobrzezniosla prawie 600 km, wiekszosc czasu spala, bawila sie i patrzyla przez okno, placzu bylo malutko. Pogoda tez jej sprzyjala, snieg, góry...super, zadnego katarku. Podczas naszej nieobecnosci byla z babcia, chodzily na spacery lub w hotelu...mala spisala sie po prostu na medal!!!! Co chodzi o postepy Amelii to stoi sama w lózeczku po kilka minut i daje pierwsze 3-4 kroczki. Czasami prosi o prowadzanie za raczki... pod pachy NIE, bo sie buntuje i szuka dloni ( dzieki babci, bo tak ja nauczyla, a teraz mama zasuwa po calym mieszkaniu). Co chodzi o gaworzenie to co kilka dni zmienia sylaby..teraz jest kaka ![]() Na dodatek mala nasladuje nas np. kaszel, ziewanie itd... jest to smieszne ... Ogladalam fotki i czytalam kilka stron ostatnich wiadomosci..nie wiem czy zdolam nadrobic ![]() ![]() ![]() Zalaczam fotki z gór Cytat:
![]() Pociesze sie, odkad Amelii wyszlo tych kilka zabków na raz , budzi sie po 3-4 razyw ciagu nocy, rzadko 1-2...... a juz spala cala nocke i czasami budzila sie na cyca nad ranem. Cytat:
U nas nie ma mowy o piciu mleka i kaszki z butli...jedziemy od poczatku lyzeczka , wszystko lyzeczka i mnie to narazie nie smuci ale co bedzie jak ja zostawie od cyca ![]() sliczna! ![]() Fotki z Andory..
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za rady co do spacerówek, zaraz będę przeglądać cholerstwa
![]() Moje dziecię dziś pierwszy raz spało na brzuchu i to całą godzinę! Gdzie normalnie po przeturlaniu się ba brzuch dostaje wścieku zadu już po 2 minutach ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Konto usunięte
|
Buuu nie zacytowało mi
![]() Zyczenia miesięcznicowe naj dla dzieci ![]() Siala, espiro active - na aprtyzantów luknij, taniej niż w necie mają, albo primi sogni ciak - faaaajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
Widze, ze poruszacie temat bucików...... wlasnie wczoraj bylam w Chicco i wzielam dosyc przydatna ksiazeczke o tym jakie buty i w jakim wieku....i widze, ze daleko od tych zalecen nie odeszlam.
Amcia uzywa teraz bucików o sredniej miekkosci podeszwie z wkladka anatomiczna skórzana, tylko jedne buciki ma juz z podeszwa twarda ale wyginajaca sie. Oto buciki , które uzywa teraz. Szukam teraz i ogladam sportowych typu adidaski i do sukieneczek biale, niebieskie i czerwone jak równiez sandalki.... widzialam juz kilka , które mi sie podobaja i mam juz zlokalizowane...ale zaczekam zkupnem jeszcze okolo miesiaca.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2011-03-16 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
![]() Ja teraz tylko na chwilę coś napisać...,wpadnę pózniej na dłużej i pocytuję...Wczoraj doszły do mnie rybki Led świecące do kąpieli dla Ali..o takie: http://www.kdc.pl/rybki-led_p10822070.html Patrzę a na opakowaniu jest taka oto informacja dużymi literami: TO NIE JEST ZABAWKA! CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI! ![]() co to za głupota?to co ja w końcu kupiłam? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Kurka, kurka.. podoba mi się kilka wozów
![]() Espiro City, Baby Design Trip, Baby Design Bunny ![]() Chyba małża zmuszę by walił nadgodziny bo wykraczają poza mój przedział cenowy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.