![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cel: zgrabne ciało Termin: 1 maja 2011
Cytat:
![]() oj hula hop bardzo dobrze robi na talię ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj mam za sobą już: 8 minut abs, legs i buns 60 brzuszków i podnoszenie nóg (każda x20) wcieranie balsamu na pana C ![]() a jadłospis na dziś: ![]() śniadanie- jabłko, mandarynka, pomarańcz i muesli czekoladowe obiad- filet + ryż + warzywa na oliwie , herbata rumiankowa kolacja- wasa x2 z serkiem czosnkowym i ogórkiem podwieczorek - jogurt waniliowy ![]() i między czasie oczywiście 2litry mineralnej ![]() A wieczorkiem pelling kawowy ![]() Jejku dziewczyny jak już jest taka pogoda, że słoneczko świeci to marze o lecie, wodzie, słońcu i opalaniu się ![]() W końcu troszkę opalone ciałko wygląda zgrabniej ![]() oj tego lata chce wyglądać ładnie, chce żeby moje ciało było jędrne żebym mogła śmigać w fajnych jeansowych spodenkach i nie wstydzić się że mam galaretę z tyłu na nogach ![]() Nogi nie muszą być koniecznie chude, ważne żeby były zadbane i jędrne ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja robie podsumowanie dnia: Jedenie śniadanie - kanapka z chudym twarogiem i powidłem i mandarynka 2 śniadanie - szklanka mleka i śledź (ale mam smaki ![]() Obiad - 2 filety z łososia na parze + fasolka biała z pomidorami i surówka z marchewki i jabłka podwieczorek - 50 g rodzynek i planuje jeszcze zjeść jogurt Bakoma men ten duży (wiem, że ma dużo kcal ale mam na niego smaka) na kolacje i wsio. A jeśli chodzi o ćwiczenia to - 5 min skakanki, 10 min hh Tamilaa na brzuch i na pośladki, i jeszcze pare innych ćwiczeń, planuje jeszcze pobiegać wieczorem. Dzień bez słodyczy zaliczony ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie zjadłam chipsy
![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak, uzupełniam białko oraz niezbędne mikro- i makroelementy, jem sporo nabiału, fasolę nawet często (groch już rzadziej, nie lubię ;P), piję mleko sojowe i jem sojowe produkty, kasze, suszone owoce, warzywa liściaste, brokuły, itp. Ostatnio zresztą robiłam sobie wyniki, aby sprawdzić, czy wszystko okej i czy niczego mi nie brakuje, i na szczęście wyszło okej ![]() Nie wydaje mi się, żebym jadła za mało, bo głodna nigdy nie chodzę ani specjalnie się nie ograniczam, dzisiaj zjadłam na śniadanie dużą porcję domowego muesli z jogurtem naturalnym, na drugie śniadanie jakieś 50 g sera brie i później bułkę z pomidorem i żółtym serem, potem jabłko i na obiad jakieś 200 g pierogów z truskawkami (miałam ochotę na jakiś obiad na słodko ;P). Zresztą mam wrażenie, że gdybym zaczęła jeść więcej, odchudzanie byłoby bardzo powolne albo w ogóle by mi się waga zatrzymała, choć przecież codziennie ćwiczę (ta godzina roweru na poziomie ok. 33 km/h na pewno sporo mi daje). Nie chcę schudnąć bardzo szybko, ale te 4 kg w miesiąc w 5 tyg. wydawały mi się optymalne. Aktualnie ważę 55-56 i chciałabym zejść do 52-53. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja właśnie po kolacjce ![]() dzisiaj zjadłam: śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem obiad - troszkę kapuśniaku + makaron z sosem :/\ podwieczorek - 1 wafel ryżowy z dżemem i 2 kiwi kolacja - aż trzy kromeczki (bo głodna byłam) chleba fitnes - dwie z szynką, jedna z twarożkiem i sałatą Orbitrek dzisiaj zaliczony - 24 minuty, aczkolwiek dzisiaj to myślałam że zejdę jak ćwiczyłam, tak mi słabo było że mnie aż w mostku dusiło. Ale jechałam do końca! Do tego ok 150 brzuszków. Jeszcze później zrobię 100. Dziewczyny a jak wy robicie te brzuszki? Ja jeszcze mam troszkę dodatkowego ruchu przy dziecku (prócz spacerów) bo to moje diablątko zaczęło raczkować i stawać przy meblach i non stop muszę biegać za nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Proszę bardzo
![]() Robiłam w mikrofali. Wystarczy na duży talerz położyć papier do pieczenia, a na papierze rozłożyć pokrojone w bardzo cienkie plasterki ziemniaki ( można posypać jakąś przyprawą ) i do mikrofali na 5-10 minut na najwyższą moc. Jaki czas to zalezy czy jedna warstwa ziemniaków czy więcej, jak więcej to trzeba raz albo dwa razy w trakcie wyjąć i porozdzielać. Wyjdą troszkę posklejane, ale i tak pyszne i chrupiące jak ze sklepu ![]() Dla tych co nie mają mikrofali, albo przeciwników pozostaje piekarnik, ale to chyba niezbyt ekonomiczne :P
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
![]()
jeśli o mnie chodzi to moje menu było następujące:
śniadanie: mleko 0,5 plus otręby owsiane obiad: mieszanka warzywna podwieczorek: budyń gotowany na 2 kostkach słodziku, 3 jabłka kolacja: to co na śniadanie ja ćwiczę brzuszki w ten sposób http://www.youtube.com/watch?v=o6oaapYHrhY do tego bieg w miejscu jakieś 10 min i aerobic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosia to ty mało jesz ![]() ![]() ![]() A brzuszki robię identycznie ok 50 + około 30-50 prawy łokieć do lewego kolana i odwrotnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Jak cieniutko pokroisz i odpowiednio długo potrzymasz to wyjdą chrupiące, gwarantuję
![]()
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj 10 min twistera na ugiętych nogach 300x agrafka nie mam czasu na więcej jutro koło - trzymajcie kciuki!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Mini82 ale to nie jest moje codzienne menu..nie jem wciąż tych samych produktów, raczej je sobie urozmaicam...niekiedy jem na obiad pierś z kurczaka, czasem jajka sadzone, innym razem smaże rybę..w zależności od tego co mam w lodówce...jem dużo owsianki owszem ale bardzo poprawiła mi sie dzieki temu przemiana materii i widzę efekty po miesiącu więc nie narzekam
![]() linkaaa4: hmm no jakoś szczególnie głodna nie jestem może z początku było ciężko ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam ![]() Edytowane przez gosia1852 Czas edycji: 2011-03-15 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
na jasne, mleko, budyn, slodziki i inne duperele na redukcji.
Dodatkowo jak tu masz 1000kcal to wszystko - daleko tak nie pociagniesz tyle ode mnie. poczytaj linki podwieszone i 10PŻ
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
a później po takich cudownych "dietach" zjecie kromke chlebka wiecej i nastepny temat na wizażu: "tyję z powietrza, ratunku!!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Większość jadłospisów z tego wątku to nadaje się tylko na "krzywe zwierciadło"
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Anula dawaj, popchajmy go razem w tamta strone
![]()
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Nie przesadzacie? To może ja podam swój jadłospis, który wydaje mi się na Zwierciadło się nie nadaje
![]() 1: 2 kromki chleba, jedna z pastą z tuńczyka, druga z szynką, papryką i ketchupem 2: jogurt, jabłko i baton owsiany ( oczywiście produkcja własna ![]() 3: kurczak z warzywami w sosie pomidorom i ryż brązowy, domowe chipsy ![]() 4: omlet z serkiem homo 5: coś a'la koktajl: ser biały + mleko
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
W takim razie może podsuniecie nam pare wskazówek jak układać swój jadłospis??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Tu mozecie poczytać:
http://www.sfd.pl/.-t527693.html
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Kto chce szuka sposobu kto nie chce szuka powodu...
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
w sumie zdecydowaną większość produktów jem codziennie
![]() ale parę cennych wskazówek dla siebie też znalazłam, dziękuję bardzo za artykuł ![]() ja wczoraj zrobiłam 8 min Abs i trochę skakanki. Jadłospisu nie wklejam, bo prawie w ogóle nie jadłam nic ze stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
To ja już znalazłam swój powód, nie stać mnie na jedzenie pół kilograma mięsa dziennie
![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Mi chodzi głównie o to, że dziewczyny jedzą za mało. np:
śniadanie- jabłko, mandarynka, pomarańcz i muesli czekoladowe obiad- filet + ryż + warzywa na oliwie , herbata rumiankowa kolacja- wasa x2 z serkiem czosnkowym i ogórkiem podwieczorek - jogurt waniliowy ![]() przecież tu nawet 1000 kcal nie ma
![]() |
![]() |
#85 |
♥
|
envie nikt nie każde ci jeść pół kilko mięsa, jest wiele źródeł białka. po za tym 2 g/kg białka jest poparte wieloma badaniami iż nie szkodzi na zdrowiu oczywiście dla ludzi zdrowych.
a tak mnie naszło a nie zastanawiałaś się czy zdrowo jest jeść tyle węglowodanów prostych ?
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-03-16 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
nie mówiąc o jakichkolwiek wartosciach odżywczych, no może nadmiaru cukru
![]() i jak później takie jednostki maja rodzic zdrowe dzieci?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
A jem tyle węglowodanów prostych? Nie sądzę.
![]() |
#88 |
♥
|
envie Ty może nie , ale inne osoby na wątku tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Ja do teraz zjadłam sporo, ale dziś już będzie lekko, same owoce i jakiś serek wiejski na kolację.
Jak pokręcę HH to napiszę, na razie tego nie zrobiłam, a lepiej się nie chwalić przed czasem. Póki co wybieram się na spacer, myślę, że taki godzinny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
absurdalna89, a nie lepiej zamiast owoców zjesć kawałek piersi z kurczaka z warzywami??
![]() to taka moja sugestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.