|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Odkryłam wczoraj pewną zależność. Jak zrobięsiku od razu robię się głodna
Dzisiaj mi się śniło że mam jakieś krwawienie ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
podstawowe ok ale nie dam się zwariować
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Też ostatnio miałam sen o krwawieniu, ale takim fest... To wszystko przez te globułki, schizuję przez nie strasznie
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
w luxmedzie jest za free, możesz nawet przez neta sobie zapodać
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale nie będę zmieniała teraz ginekologa dla jednego filmu, więc zapłacę.
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie bym zobaczyła jak to wyglada ![]() No i tu moje pytanie. Czy jak się chce mieć na płytce to trzeba mieć płytę ze sobą czy tam daja Wiem głup[ie pytanie ale nigdy tego nie robiłam i nie robię w Luxmedzie wiec przez neta nie będzie---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
to taki przykłąd
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś wyżej pisał że ma w pakiecie w wizycie za 200 zł więc jakoś lepiej mi przyjąć to że dopłacam
w końcu i tak wychodzi łącznie 150 zł a później nagram aparatem
|
|
|
|
#337 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim
za miłe słowa!Cytat:
Na pewno będzie widać, pod warunkiem, że maluch zechce aby go podglądać . Lekarz stwierdził, że całkowitą pewność co do płci uzyskuje się w 18 tyg. kiedy to wyraźnie widać narządy wewnętrzne. A 16 tydzień jest już bardzo blisko 18![]() Cytat:
Dzionek piękny, bo i wiadomości dobre . A pogoda rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia .Mnie dziś potwornie boli głowa, nawet kawa nie pomogła , ale i tak jestem szczęśliwa . Mam więc nadzieję, że Twoje samopoczucie jest spowodowane kolejną zmianą pogody.USG 2D na Pl. Szczepańskim kosztuje 200 zł. W rzeczywistości prawie całe badanie było przeprowadzone w trójwymiarze, poza małymi fragmencikami, a zdjęcia wydrukowane są w 2D. Lekarz komentuje na bieżąco obraz i wszystkie pomiary, udziela wyczerpujących informacji i odpowiada na wszystkie pytania. Zapisywałam się do pana dr chyba z półtora miesiąca temu i wyczułam, że nie ma już wielkiego wyboru terminu wizyty. Cytat:
![]() Cytat:
(ciągle nie mogę w to uwierzyć .Ja płytkę dostałam, ale uważam, że lepiej mieć swoją. Koszt 1 zł, a mamy pewność, że będziemy miały nagranie z badania Jak prosiłam swojego gina o nagranie, to powiedział, że nie ma sprawy, tylko muszę mieć kasetę VHS, bo nie ma nagrywarki CD . Teraz to mam wypas
|
||||
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
ja sie dzis zapisałam na badanie prenatalne termin na 28 marca
za filmik bede płacic 30zł pytałam babki ktore lepsze mormalne 2D czy te 4D powiedziała ze do pomiarow to jedno ale na te pierwsze USG poleca normalne 2D bo fasolek jest jeszcze mały natomiast na nastepne badanie to poleca juz te 4D ja juz fasolek jest rozwinięty i ładnie twarzyczke widac
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuśki!
w końcu udalo mi sie nadrobic nasz nowy wątek ![]() powiedzcie mi tylko proszę czy jak zapisuje sie na usg i powinnam miec zmierzona przeziernosc itd to musze to jakos zaznaczyc w rejestracji? bo na skierowaniu mam napisane tylko usg ok 12 tyg... no i juz sama nie wiem
|
|
|
|
#340 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lewaloff, zdjęcie i filmik bardzo mi się podobają
Fotogeniczne dziecko masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z B awansuję właśnie na miseczkę C ![]() Cytat:
Ale zgłaszaj się czasem i choć melduj, że u Ciebie dobrze ![]() Taaak, mieszkam koło TG A może Wy też gdzieś stąd? Ja jestem tak do miasta przywiązana, że mimo przeprowadzki 5,5 roku temu poza jego granice, nadal z rozpędu mówię, że jestem z TG. Cytat:
Przy okazji wizyty w H&M poszłam też na dział maluchowy i jakoś tak rzuciłam okiem, dziwnie mi się zrobiło, jakbym "nieprawnie" oglądała i uciekłam Cytat:
![]() Świetnie Cytat:
Cytat:
![]() Co do listy: chłopców bardzo chętnie podopisuję, tylko przypomnijcie kto oczekuje (Caltea, Małgosia i ?) Grennie się znalazła
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-16 o 13:35 |
|||||||
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to nie brałam pod uwagę filmiku
. Jechałam dowiedzieć się, czy z dzidziusiem wszystko w porządku i wcale mi nie zależało, czy będę miała nagranie badania . Chyba nie dopłacałabym tych 50 zł, żeby mieć filmik, ale jestem pewna, że potem żałowałabym potwornie . Ale udało mi się dostać płytkę w cenie Usg, więc się cieszę .Aha! Badanie miałam przez brzuch, nie wewnętrznie Co do rozbierania się przy badaniu u gina, to ja przy ostatniej wizycie pobiłam Was wszystkie. Zanim lekarz wziął do ręki ciśnieniomierz, ja już miałam ściągnięte majtki . Małż ryknął śmiechem i mnie podsumował, że szybka jestem . Jak prędko się obnażyłam, tak jeszcze prędzej wciągałam majtasy |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, teraz same dziewczynki
podoba mi się to |
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na filmik![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za odp ![]() marne szanse, żebym się zapisała jeszcze przed końcem 14tyg, ale chyba nie zdecyduję się na to badanie. Myślę, że mój lekarz zwróciłby mi uwagę jakby coś było nie tak
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Agnysko jestem z Zabrza, ale pochodzę z małej wsi koło Częstrochowy i Tarnowskie Góry są mi znane, bo często tam bywałam czekając na pociąg. Nieraz b. dłuuuugo więc trochę centrum pozwiedzałam
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będzie tu mój tż który mnie grzecznie wiezie na uczelnię a ja nadal w piżamie, niepomalowana bo od was się oderwać nie mogę
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
mi też
![]() moja następna wizyta też w 16tyg i mam nadzieję, że pokaże co tam skrywa
|
#348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pani w rejestracji doradzała, że Usg w I i II trymestrze to najlepiej zrobić w 2D, a dopiero w III trymestrze, kiedy dzidziuś jest już duży, można zainwestować w 4D (cieszę się, bo różnica w cenie znaczna 2D-200zł, a 3d i 4D-350 zł ). Ja już w badanie genetyczne w 30 którymś tam tygodniu ciąży raczej nie zainwestujęCytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
(oczywiście przez lekarza ; ja tam jakąś kreseczkę widziałam, bo pan dr pokazał jak tej ślepej komendzie, ale za Chiny nie domyśliłabym się, że to TO ).Cytat:
i szastać pieniędzmi. Ja się zdecydowałam ze wzgl. na bardzo ogr. zaufanie do swojego gina oraz, nie ukrywam, z uwagi na swój, niemłody już przecież
|
||||
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez roznica 150 zł wiec dosyc
w sumie 2D mam refundowane bo gin mi napisał skierowanie zebym nie musiała płacic ja sie zastanawiam czy isc na te prenatalne w II trymestrze sama nie wiem wy sie wybieracie??
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a w zasadzie to synowi; boszsz jak to dumnie brzmi !). Niestety ja skierowania nie dostałam i płacę z własnej kieszeni
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
to w II trymestrze też się robi jakieś prenatalne??
![]() ja to jednak jestem do tyłu ze wszystkim skąd Wy to wszystko wiecie/bierzecie??
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Ale Tusiu z tego co słyszałam i z własnego doświadczenia wiem, że lekarze często, przynajmniej na chwilkę, włączają maszynę podczas zwykłego badania na obraz 3D. Oczywiście o ile urządzenie na to pozwala
.Dziewczyny wyłączam się, bo muszę pędzić do przedszkola, a potem na balet... A wieczorem z mamą do lekarza i jeszcze odprowadzić drugą córkę na próbę chóru... Atrakcje mam zapewnione co najmniej do 21:00 .Miłego dnia |
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja musze pomyslec bo gin mi powiedział ze wszystko dobrze sie rozwija jestem jeszcze młoda hehe i wyniki mam dobre w rodzinie przypadki genetyczne nie wystepowały wiec powiedział ze nawet na te w I trymestre nie widzi podstaw zeby mnie wysyłac ale jak tak bardzo chce to mam isc powiedział ze jak beda dobre wyniki to te badanie w II trymestrze moge sobie juz odpuscic
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez z Zabrza może kiedyś na zakupy dzidziulowe się razem wybierzemy, albo przez przypadek w jakimś sklepie spotkamy![]() ja jestem z okolic multikina |
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I ma mądrego gina |
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Dzis jestem wyluzowana
bo widziałam jak sie fasolka rusza i skacze i słyszałam serduszko 28 marca bede sie napewno stresowac przed prenatalnymi ale to chyba kazdy jestem dobrej mysli bo wierze w mojego gina ale pewnie stres i tak bedzie![]() Grennie lubie takie dni w pizamie popołudnie mam w planach na kanapie spedzic
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie tez coraz grubiej się zastanawiam czy pójdę na te usg prenatalne jeżeli mi dziś gineska nie zrobi w trakcie wizyty... Kurcze zaszalałam- umyłam włosy, zmyłam resztki lakieru który był jeszcze przyczepiony do moich pazurów od ponad miesiąca i już nie mam siły A jeszcze muszę znaleźć jakieś ciuchy i je wyprasować - w końcu wynurzę się z domu- na wizytę u gin Ale dziwnie będzie wśród ludzi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

poza tym pisałaś, że lekarka powiedziała ze zaleca takie badania 

. Bardzo się przydały, bo kosmate ćmy chciały mi roznieść brzuch w oczekiwaniu na badanie. Bardzo bałam się diagnozy (wyroku
, które spowodowały, że Fasolek przyjął pozycję utrudniającą badanie).
. Z Usg wynika, że Fasolek skończył już 13 tygodni (ma 6,7 cm
Wiem głup[ie pytanie ale nigdy tego nie robiłam i nie robię w Luxmedzie wiec przez neta nie będzie
za miłe słowa!
Kurcze to ja mam nadzięję, ze u mnie w poniedziałek też będzie widać co jest między nóżkami
. Teraz to mam wypas

. Jak prędko się obnażyłam, tak jeszcze prędzej wciągałam majtasy