Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 11:40   #331
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Odkryłam wczoraj pewną zależność. Jak zrobięsiku od razu robię się głodna

Dzisiaj mi się śniło że mam jakieś krwawienie

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no ale ty jesteś na początku ciąży, a u mnie to już 16 tydzień poza tym pisałaś, że lekarka powiedziała ze zaleca takie badania

ja sie nie przejmuję właśnie
dla mnie te badania powinno się robić gdy są ku temu jakieś powody, coś nie tak wychodzi w trakcie ciąży, albo w rodzinie były już jakieś przypadki chorób. A widzę, że teraz to prawie każda osoba robi, i nie wiem czy ja jestem wyrodną matką że nie odczuwam potrzeby robienia tych badań, czy po prostu lekarze teraz tacy jacyś przewrażliwiieni
to chyba i ja jestem wredna i wyrodna, bo też nie czuję potrzeby biegania na badania podstawowe ok ale nie dam się zwariować

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:43   #332
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Też ostatnio miałam sen o krwawieniu, ale takim fest... To wszystko przez te globułki, schizuję przez nie strasznie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:45   #333
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to wy te filmiki i zdjęcia 3d macie za free?
Bo ja będę dopłacać 50 zł do wizyty żeby filmik nagrała.
w luxmedzie jest za free, możesz nawet przez neta sobie zapodać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-16, 11:51   #334
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
w luxmedzie jest za free, możesz nawet przez neta sobie zapodać
No tak, ale nie będę zmieniała teraz ginekologa dla jednego filmu, więc zapłacę.

Wymianka.
Stary 2011-03-16, 11:53   #335
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A teraz wreszcie coś o sobie i swoim Fasolku.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie . Bardzo się przydały, bo kosmate ćmy chciały mi roznieść brzuch w oczekiwaniu na badanie. Bardzo bałam się diagnozy (wyroku), ale okazuje się, że niepotrzebnie.
WSZYSTKO WYDAJE SIĘ BYĆ W PORZĄDKU: łożysko, pępowina, przezierność (1,4), wszystkie markery wad chromosomalnych (kość nosowa, kąt twarzowy, zastawka trójdzielna, przepływy żylne), mózg, kręgosłup, serduszko, żołądek, wątroba, płuca, przepona, pęcherz moczowy, rączki i nóżki.
Dzidziuś potwornie ruchliwy, ciężko go było zbadać, bo skakał po brzuchu jak piłeczka (z nerwów miałam skurcze, które spowodowały, że Fasolek przyjął pozycję utrudniającą badanie).
Mamy 13 min. filmik, więc jeżeli ktoś pomoże, mnie ciemnocie, udostępnić go ogółowi, to załączę linka.
Aha! znamy płeć (jeszcze nie na 100%, bo ponoć na tym etapie i dziewczynki i chłopcy mają siusiaczki) , ale kąt ułożenia siusiaczka naszego maluszka wskazuje na to, że Fasolek jest Fasolkiem. Ja, permanentna matka dwóch córek, zostanę najprawdopodobniej mamusią malutkiego chłopaczka:ju pi:. Do trzech razy sztuka.
I tu prośba do Agnyski: może obok moich danych mogłabyś umieścić maluśkimi literkami w nawiasie wpis, że będzie syn? Jak myślicie, czy to dobry pomysł, taka statystyka?
I jeszcze jedno Agnysko: być może powinnam wskoczyć na wyższą pozycję w rankingu na pierwszej stronie. Z Usg wynika, że Fasolek skończył już 13 tygodni (ma 6,7 cm) i t.p. uległ przesunięciu z 27.09. na 20.09. Czy poprawiamy, czy trzymamy się dat z ostatniej @? Zadecyduj Matko - Założycielko.
I czy będzie ten filmik dostępny tutaj chętnie bym zobaczyła jak to wyglada

No i tu moje pytanie. Czy jak się chce mieć na płytce to trzeba mieć płytę ze sobą czy tam daja Wiem głup[ie pytanie ale nigdy tego nie robiłam i nie robię w Luxmedzie wiec przez neta nie będzie

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
No tak, ale nie będę zmieniała teraz ginekologa dla jednego filmu, więc zapłacę.
Domyślam się, bo ja też nie to taki przykłąd

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-16, 12:04   #336
cotynato
Zakorzenienie

Ktoś wyżej pisał że ma w pakiecie w wizycie za 200 zł więc jakoś lepiej mi przyjąć to że dopłacam w końcu i tak wychodzi łącznie 150 zł a później nagram aparatem

Wymianka.
Stary 2011-03-16, 12:21   #337
Caltea
Zadomowienie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa!
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Gratulacje Kurcze to ja mam nadzięję, ze u mnie w poniedziałek też będzie widać co jest między nóżkami Będzie skończony 16 tydzień, chyba że bobas nie będzie chciał nam znowu pokazać
Ja jestem za dopisywaniem płci
Natko .
Na pewno będzie widać, pod warunkiem, że maluch zechce aby go podglądać. Lekarz stwierdził, że całkowitą pewność co do płci uzyskuje się w 18 tyg. kiedy to wyraźnie widać narządy wewnętrzne. A 16 tydzień jest już bardzo blisko 18

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Hej

superrr

trzymam mocno

i za resztę babeczek co dziś się wizytują również

a gdzie tam piękny? u mnie szaro i ponuro i wieje od rana

cieszę się, że wszystko z maluszkiem w porządku no i proszę, kolejny chłopaczek się szykuje
Powiedz mi Słońce ile kosztuje wizyta u niego i czy długo czekałaś na termin? czy od ręki załatwiłaś??

ale się dziś fatalnie czuję, taka jestem jakaś słaba, jak niewyspana... mam nadzieję, że to nie choroba mnie rozbiera ;/ a tylko wina spadającego ciśnienia
Mooonik thx.
Dzionek piękny, bo i wiadomości dobre. A pogoda rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia.
Mnie dziś potwornie boli głowa, nawet kawa nie pomogła, ale i tak jestem szczęśliwa. Mam więc nadzieję, że Twoje samopoczucie jest spowodowane kolejną zmianą pogody.
USG 2D na Pl. Szczepańskim kosztuje 200 zł. W rzeczywistości prawie całe badanie było przeprowadzone w trójwymiarze, poza małymi fragmencikami, a zdjęcia wydrukowane są w 2D. Lekarz komentuje na bieżąco obraz i wszystkie pomiary, udziela wyczerpujących informacji i odpowiada na wszystkie pytania.
Zapisywałam się do pana dr chyba z półtora miesiąca temu i wyczułam, że nie ma już wielkiego wyboru terminu wizyty.

Cytat:
Hahaha, ale mamy tutaj wysyp siusiaczków. A śmieszy mnie to wyjątkowo dlatego, że mojej mamy znajomy od feng shui mówi, że teraz rok królika i to rok dziewczynek - jak widać jednak nie
Mam nadzieję że niedługo reszta niepoinformowanych się dowie co i jak ahh jak czytam, że już wiecie to doczekać się nie mogę. Ten film co będzie kręcony z fasolkiem 31.03 na mojej wizycie będzie nagrywany w 4d więc mam nadzieję że jakieś wypukłości czy to jedne czy drugie się nam ukażą Jak pokazywała kilka ujęć z takiego filmu to w 20tc było widać jajeczka jak żywe
Chociaż w sumie nie wiem czy nie łatwiej czegoś się dopatrzeć na tym zwykłym usg
przepowiednie azjatyckie rules

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
I czy będzie ten filmik dostępny tutaj chętnie bym zobaczyła jak to wyglada

No i tu moje pytanie. Czy jak się chce mieć na płytce to trzeba mieć płytę ze sobą czy tam daja Wiem głup[ie pytanie ale nigdy tego nie robiłam i nie robię w Luxmedzie wiec przez neta nie będzie

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Domyślam się, bo ja też nie to taki przykłąd
Bianeczko, bardzo chciałabym się Wam pochwalić moim chłopaczkiem (ciągle nie mogę w to uwierzyć), tylko muszę poprosić małża o pomoc w udostępnieniu Wam tego nagrania. Ja jestem raczej z tych nieporadnych w sprawach komputerowych.
Ja płytkę dostałam, ale uważam, że lepiej mieć swoją. Koszt 1 zł, a mamy pewność, że będziemy miały nagranie z badania.
Jak prosiłam swojego gina o nagranie, to powiedział, że nie ma sprawy, tylko muszę mieć kasetę VHS, bo nie ma nagrywarki CD. Teraz to mam wypas
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 12:24   #338
tusia872
Zadomowienie

ja sie dzis zapisałam na badanie prenatalne termin na 28 marca za filmik bede płacic 30zł pytałam babki ktore lepsze mormalne 2D czy te 4D powiedziała ze do pomiarow to jedno ale na te pierwsze USG poleca normalne 2D bo fasolek jest jeszcze mały natomiast na nastepne badanie to poleca juz te 4D ja juz fasolek jest rozwinięty i ładnie twarzyczke widac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:26   #339
Grennie
Raczkowanie

witam mamuśki!
w końcu udalo mi sie nadrobic nasz nowy wątek

powiedzcie mi tylko proszę czy jak zapisuje sie na usg i powinnam miec zmierzona przeziernosc itd to musze to jakos zaznaczyc w rejestracji? bo na skierowaniu mam napisane tylko usg ok 12 tyg... no i juz sama nie wiem
Stary 2011-03-16, 12:33   #340
agnyska81
Zakorzenienie

Lewaloff, zdjęcie i filmik bardzo mi się podobają Fotogeniczne dziecko masz

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
A widzę, że teraz to prawie każda osoba robi, i nie wiem czy ja jestem wyrodną matką że nie odczuwam potrzeby robienia tych badań, czy po prostu lekarze teraz tacy jacyś przewrażliwiieni
Ja też miałam tylko badaną kość nosową i przezierność, ale dopiero tu się dowiedziałam, że tak wiele dziewczyn robi bardziej szczegółowe badania. Nie martwię się tym jednak, chyba

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
bo wiesz, miseczka to różnica między obwodem pod biustem i obwodem w biuście, a B to 15 cm różnicy, byłaś kiedyś u brafitterki? pytam, bo mi się też kiedyś wydawało, że mam 95 D...
Hmm, ja u brafitterki wprawdzie nie byłam, ale próbowałam sama różnych rozmiarów, naczytawszy się mądrych teorii. No i kurka, bardziej niż do 75 pod biustem nie da się mnie ścisnąć, a i to czasem bardzo nieprzyjemne jest. No co ja poradzę, że mam taką klatę szeroką, pod biustem 88-90 cm. Mam taką jakąś męską budowę tułowia - szeroka klata, ramiona jeszcze szersze, talii i bioder brak
Ale z B awansuję właśnie na miseczkę C Bardzo ciekawe uczucie, taki większy biust

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Co do listy i jej uaktualniania to z góry mówią, że nie dam rady się tak udzielać aktywnie jak Wy. Same zobaczycie jak to jest jak się ma dzieciątka po prostu brakuje czasu. Tak więc nie skreślajcie mnie od razu
No fiesz Ale zgłaszaj się czasem i choć melduj, że u Ciebie dobrze

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Agnyska81 jesteś z TG?
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Tez ciekawa jestem... z T. G jesteś?
Taaak, mieszkam koło TG A może Wy też gdzieś stąd?
Ja jestem tak do miasta przywiązana, że mimo przeprowadzki 5,5 roku temu poza jego granice, nadal z rozpędu mówię, że jestem z TG.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mnie jeszcze jakoś nie wciąga szukanie ubranek etc- chyba wyrodna matka jestem
To jesteśmy dwie Przy okazji wizyty w H&M poszłam też na dział maluchowy i jakoś tak rzuciłam okiem, dziwnie mi się zrobiło, jakbym "nieprawnie" oglądała i uciekłam

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzięki kochane za kciuki- 3majcie mocno i nie puszczajcie póki się tu ne zgłoszę
Oczywiście

Cytat:
WSZYSTKO WYDAJE SIĘ BYĆ W PORZĄDKU
Świetnie Czekałam na taką wiadomość

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Juz jestem dziewczynki problemy z netem doprowadzaja mnie do szalu, ale w koncu sie udalo i naprawiony
Uff, dobrze że to tylko problemy z netem

Cytat:
Hahaha, ale mamy tutaj wysyp siusiaczków. A śmieszy mnie to wyjątkowo dlatego, że mojej mamy znajomy od feng shui mówi, że teraz rok królika i to rok dziewczynek - jak widać jednak nie
A może to już ostatnie? A potem same dziewczyny będą

Co do listy: chłopców bardzo chętnie podopisuję, tylko przypomnijcie kto oczekuje (Caltea, Małgosia i ?)

Grennie się znalazła

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-16 o 12:35
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:34   #341
Caltea
Zadomowienie

W sumie to nie brałam pod uwagę filmiku. Jechałam dowiedzieć się, czy z dzidziusiem wszystko w porządku i wcale mi nie zależało, czy będę miała nagranie badania. Chyba nie dopłacałabym tych 50 zł, żeby mieć filmik, ale jestem pewna, że potem żałowałabym potwornie. Ale udało mi się dostać płytkę w cenie Usg, więc się cieszę.

Aha! Badanie miałam przez brzuch, nie wewnętrznie.

Co do rozbierania się przy badaniu u gina, to ja przy ostatniej wizycie pobiłam Was wszystkie. Zanim lekarz wziął do ręki ciśnieniomierz, ja już miałam ściągnięte majtki. Po prostu mi się zapomniało, że najpierw badamy ciśnienie, a potem na tej samej kozetce robimy Usg. Małż ryknął śmiechem i mnie podsumował, że szybka jestem. Jak prędko się obnażyłam, tak jeszcze prędzej wciągałam majtasy.
Stary 2011-03-16, 12:35   #342
cotynato
Zakorzenienie

O tak, teraz same dziewczynki podoba mi się to

Wymianka.
Stary 2011-03-16, 12:35   #343
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa!

Natko .
Na pewno będzie widać, pod warunkiem, że maluch zechce aby go podglądać. Lekarz stwierdził, że całkowitą pewność co do płci uzyskuje się w 18 tyg. kiedy to wyraźnie widać narządy wewnętrzne. A 16 tydzień jest już bardzo blisko 18
Hmm tak sobie myślę, że przecież na tym usg prenatalnym (13t3d) gin pokazywał nam pęcherz i żołądek i w okolicach pęcherza nic nie było więc może może Czekamy na filmik

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
witam mamuśki!

powiedzcie mi tylko proszę czy jak zapisuje sie na usg i powinnam miec zmierzona przeziernosc itd to musze to jakos zaznaczyc w rejestracji? bo na skierowaniu mam napisane tylko usg ok 12 tyg... no i juz sama nie wiem
Lepiej powiedz

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:38   #344
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisywałam się do pana dr chyba z półtora miesiąca temu i wyczułam, że nie ma już wielkiego wyboru terminu wizyty.
no jakbym miała takie wieści jak Twoje to nawet pogoda by nie była w stanie zepsuć mi humoru
dziękuję za odp czyli jednak oblegany jest, no ale wcale się nie dziwię
marne szanse, żebym się zapisała jeszcze przed końcem 14tyg, ale chyba nie zdecyduję się na to badanie. Myślę, że mój lekarz zwróciłby mi uwagę jakby coś było nie tak

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:39   #345
SONIA004
Zadomowienie

Agnysko jestem z Zabrza, ale pochodzę z małej wsi koło Częstrochowy i Tarnowskie Góry są mi znane, bo często tam bywałam czekając na pociąg. Nieraz b. dłuuuugo więc trochę centrum pozwiedzałam
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:41   #346
cotynato
Zakorzenienie

Zaraz będzie tu mój tż który mnie grzecznie wiezie na uczelnię a ja nadal w piżamie, niepomalowana bo od was się oderwać nie mogę nie piszcie za dużo

Wymianka.
Stary 2011-03-16, 12:42   #347
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, teraz same dziewczynki podoba mi się to
mi też

moja następna wizyta też w 16tyg i mam nadzieję, że pokaże co tam skrywa

Julitka

Stary 2011-03-16, 12:51   #348
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja sie dzis zapisałam na badanie prenatalne termin na 28 marca za filmik bede płacic 30zł pytałam babki ktore lepsze mormalne 2D czy te 4D powiedziała ze do pomiarow to jedno ale na te pierwsze USG poleca normalne 2D bo fasolek jest jeszcze mały natomiast na nastepne badanie to poleca juz te 4D ja juz fasolek jest rozwinięty i ładnie twarzyczke widac
A u mnie inaczej. Pani w rejestracji doradzała, że Usg w I i II trymestrze to najlepiej zrobić w 2D, a dopiero w III trymestrze, kiedy dzidziuś jest już duży, można zainwestować w 4D (cieszę się, bo różnica w cenie znaczna 2D-200zł, a 3d i 4D-350 zł ). Ja już w badanie genetyczne w 30 którymś tam tygodniu ciąży raczej nie zainwestuję.
Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
witam mamuśki!

IMHO przy badaniu w 12 tyg. ciąży zawsze są robione podstawowe pomiary Fasolek (w tym przezierność) i raczej nie musi być żadnego dopisku na skierowaniu.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hmm tak sobie myślę, że przecież na tym usg prenatalnym (13t3d) gin pokazywał nam pęcherz i żołądek i w okolicach pęcherza nic nie było więc może może Czekamy na filmik
Tak, w jamie brzusznej wszystko było wyraźnie widać poza wewn. narządami płciowymi (chyba są jeszcze bardzo maluśkie, a może nawet nie całkiem wykształcone?). Za to narząd zewnętrzny był jak najbardziej widoczny (oczywiście przez lekarza; ja tam jakąś kreseczkę widziałam, bo pan dr pokazał jak tej ślepej komendzie, ale za Chiny nie domyśliłabym się, że to TO).

Cytat:
no jakbym miała takie wieści jak Twoje to nawet pogoda by nie była w stanie zepsuć mi humoru
dziękuję za odp czyli jednak oblegany jest, no ale wcale się nie dziwię
marne szanse, żebym się zapisała jeszcze przed końcem 14tyg, ale chyba nie zdecyduję się na to badanie. Myślę, że mój lekarz zwróciłby mi uwagę jakby coś było nie tak
Jest oblegany. Ale skoro wg Twojego lekarza nie ma podstaw do takiego dokładnego badania, to pewnie, że nie ma co popadać w panikę i szastać pieniędzmi. Ja się zdecydowałam ze wzgl. na bardzo ogr. zaufanie do swojego gina oraz, nie ukrywam, z uwagi na swój, niemłody już przecież wiek
Stary 2011-03-16, 12:52   #349
tusia872
Zadomowienie

U mnie tez roznica 150 zł wiec dosyc w sumie 2D mam refundowane bo gin mi napisał skierowanie zebym nie musiała płacic ja sie zastanawiam czy isc na te prenatalne w II trymestrze sama nie wiem wy sie wybieracie??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-03-16, 12:55   #350
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez roznica 150 zł wiec dosyc w sumie 2D mam refundowane bo gin mi napisał skierowanie zebym nie musiała płacic ja sie zastanawiam czy isc na te prenatalne w II trymestrze sama nie wiem wy sie wybieracie??
Ja idę, ale to już będzie ostatnie. Jestem stara i uważam, że mi się należy (a w zasadzie to synowi; boszsz jak to dumnie brzmi!). Niestety ja skierowania nie dostałam i płacę z własnej kieszeni
Stary 2011-03-16, 12:59   #351
mooonik
Zakorzenienie

to w II trymestrze też się robi jakieś prenatalne??

ja to jednak jestem do tyłu ze wszystkim skąd Wy to wszystko wiecie/bierzecie??

Julitka

Stary 2011-03-16, 13:01   #352
Caltea
Zadomowienie

Ale Tusiu z tego co słyszałam i z własnego doświadczenia wiem, że lekarze często, przynajmniej na chwilkę, włączają maszynę podczas zwykłego badania na obraz 3D. Oczywiście o ile urządzenie na to pozwala.
Dziewczyny wyłączam się, bo muszę pędzić do przedszkola, a potem na balet... A wieczorem z mamą do lekarza i jeszcze odprowadzić drugą córkę na próbę chóru... Atrakcje mam zapewnione co najmniej do 21:00.
Miłego dnia
Stary 2011-03-16, 13:01   #353
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Ja idę, ale to już będzie ostatnie. Jestem stara i uważam, że mi się należy (a w zasadzie to synowi; boszsz jak to dumnie brzmi!). Niestety ja skierowania nie dostałam i płacę z własnej kieszeni
moj gin miał dobry humor i mi wypisał ja musze pomyslec bo gin mi powiedział ze wszystko dobrze sie rozwija jestem jeszcze młoda hehe i wyniki mam dobre w rodzinie przypadki genetyczne nie wystepowały wiec powiedział ze nawet na te w I trymestre nie widzi podstaw zeby mnie wysyłac ale jak tak bardzo chce to mam isc powiedział ze jak beda dobre wyniki to te badanie w II trymestrze moge sobie juz odpuscic

Stary 2011-03-16, 13:02   #354
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Agnysko jestem z Zabrza, ale pochodzę z małej wsi koło Częstrochowy i Tarnowskie Góry są mi znane, bo często tam bywałam czekając na pociąg. Nieraz b. dłuuuugo więc trochę centrum pozwiedzałam

ja tez z Zabrza może kiedyś na zakupy dzidziulowe się razem wybierzemy, albo przez przypadek w jakimś sklepie spotkamy
ja jestem z okolic multikina
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:03   #355
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

Mooonik, młoda jesteś, masz świetnego gina, więc nie przybieraj sobie do głowy wszystkiego, o czym piszemy.
Stary 2011-03-16, 13:03   #356
Grennie
Raczkowanie

dzieki za odp

ja dzisiaj mam dzien lenia, nic nie zrobilam i leze w piżamie jeszcze... szok
Stary 2011-03-16, 13:04   #357
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
moj gin miał dobry humor i mi wypisał ja musze pomyslec bo gin mi powiedział ze wszystko dobrze sie rozwija jestem jeszcze młoda hehe i wyniki mam dobre w rodzinie przypadki genetyczne nie wystepowały wiec powiedział ze nawet na te w I trymestre nie widzi podstaw zeby mnie wysyłac ale jak tak bardzo chce to mam isc powiedział ze jak beda dobre wyniki to te badanie w II trymestrze moge sobie juz odpuscic
O, proszę, Tusia jest wyluzowana. I ma mądrego gina
Stary 2011-03-16, 13:11   #358
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Mooonik, młoda jesteś, masz świetnego gina, więc nie przybieraj sobie do głowy wszystkiego, o czym piszemy.
tiaaaa 30 na karku mam już

Julitka

Stary 2011-03-16, 13:14   #359
tusia872
Zadomowienie

Dzis jestem wyluzowana bo widziałam jak sie fasolka rusza i skacze i słyszałam serduszko 28 marca bede sie napewno stresowac przed prenatalnymi ale to chyba kazdy jestem dobrej mysli bo wierze w mojego gina ale pewnie stres i tak bedzie

Grennie lubie takie dni w pizamie popołudnie mam w planach na kanapie spedzic

Stary 2011-03-16, 13:16   #360
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

np stąd http://www.sztenc.pl/a1223217464pol-...niu-ciazy.html
Cytat:
O, proszę, Tusia jest wyluzowana. I ma mądrego gina
No ja właśnie tez coraz grubiej się zastanawiam czy pójdę na te usg prenatalne jeżeli mi dziś gineska nie zrobi w trakcie wizyty...

Kurcze zaszalałam- umyłam włosy, zmyłam resztki lakieru który był jeszcze przyczepiony do moich pazurów od ponad miesiąca i już nie mam siły A jeszcze muszę znaleźć jakieś ciuchy i je wyprasować - w końcu wynurzę się z domu- na wizytę u gin Ale dziwnie będzie wśród ludzi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości