![]() |
#2251 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część II
Pozdrawiam osobę, która tak pilnie śledzi moje komentarze, a później wkleja je na nasz miastowy portal
![]() ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
A moj Cycek znow wyglada jak partyzant bo ma wygolone gardlo po prawej stronie, taki prostokat 3 na 4-6 cm, mial w czwartek pobierana krew do analizy, miesiac po szczepionce na wscieklizne (wymog przy robieniu paszportu dla zwierzaka). Od powrotu z kliniki jest grzeczny jak nigdy.
#2253 |
Rozeznanie
|
Dawno nie pisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę futrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chwalcie się
![]() ![]() ![]()
#2256 |
Wtajemniczenie
|
Moja szaraska chyba już wyzdrowiała, później wrzucę jakieś zdjęcie.
Za to umacnia w sobie charakter kota-budzika, od 6 zaczyna się wgryzać w kołdrę, uwiesza się na niej, spada, znów wraca. Jak wstanę, ona może iść spać ![]()
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-03-13 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny!
![]() Moja mama zdecydowała ostatnio, a raczej wczoraj, że musimy przygarnąć ze schroniska kota ![]() Na psa niestety nie mamy warunków. Co powinnam wiedzieć zanim przygarnę zwierzaka? Na pewno będę chciała żeby był on zwierzęciem przebywającym w domu (mieszkam w mieście i samotne spacerowanie kota po podwórku, ulicy może się skończyć źle). Liczę, ze trochę mi pomożecie, bo mama już się bardzo udała na kota ( za sprawką mojej siostry) ![]() Dodam, że w domu mam jeszcze żółwia wodno-lądowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Piękny ! Nie boisz się, że ucieknie?
![]() |
#2260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Boję się, dlatego na zewnątrz wychodzi wyłącznie z kimś, zwykle na smyczy (tu zdjęta na potrzeby zdjęcia ![]()
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, muszę mojemu Czarusiowi zrobić zestaw szczepień bo skończył rok 5 marca ...ale była impreza
![]()
#2263 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, a nie wiecie jak się mają podróże kotów pociągami?
Moja siostra mieszka w Warszawie, a ja 100 km od niej ![]() Moja sister obiecała mamie kota z Warszawskiego schroniska, którego oczywiście ja będę musiała transportować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak masz miejscówkę to kierownik pociągu wyprosi Cię z przedziału. Jechałam z kotem 300km pociągiem. Siedział grzecznie w transporterze. Tylko pojechałam pierwszą klasą w wagonie bez przedziałów, ludzi prawie nie było, nikomu nie przeszkadzało. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Odrobaczamy co pół roku. Jeśli był odrobaczany nie później niż 5 miesięcy temu to zaszczep. Jeśli odrobaczanie było dawniej to najpierw odrobaczenie, po dwóch tygodniach szczepienie.
![]() |
#2266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jest kilka rzeczy, które koniecznie musicie kupić przed kotkiem. Kontener, kuweta + żwir, karma (najlepiej wypytać w danym schronisku co jedzą - i jeżeli to możliwe kupić to samo i dopiero mieszać z jedzonkiem, którym Wy chcecie kotka karmić - unikniecie rewolucji w brzuszku miauczka). Miseczki (na wodę i karmę). Kotka po wzięciu ze schroniska koniecznie zabrać do weterynarza na badania. Co kotu jeszcze bedzie przydatne (nie trzeba kupować od razu) W schronisku to nie ma co patrzeć jak kot się zachowuje bo jak jest zestresowany to bedzie chować się po kątach, itd. Ale warto zwrócić uwage na kilka szczegółów. Czy kot lub inne koty mają czyste noski, dowiedzieć się czy był szczepiony na koci katar, jaka jest historia kotka (czy dzikusek czy domowy). Po przygarnięciu kociaka dajcie mu dużo spokoju. Najpierw zapewne schowa się pod łóżkiem czy innym meblem. Dajcie mu czas na zaznajomienie się z miejscem. Postawcie obok jego kryjówki miseczki i kuwetę. Nie głaskajcie na siłę a czekajcie aż do was przyjdzie albo nie będzie ukazywał strachu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
|
Cytat:
![]() Moim kotom musi wystarczyć parapet ![]() Ostatnio zauważyłam, że chętnie spacerują po korytarzu, ale próbuję ich tego oduczyć. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Moja sąsiadka ma kota ze schroniska, i wiem, że miał jakieś problemy z jelitami. Co nie znaczy, że Twój też będzie musiał coś mieć, ale warto się liczyć z taką ewentualnością.
![]() |
#2268 |
Konto usunięte
|
więc tak, znalazłam wymarzonego kocura, ma 4 lata.
Właścicielka wyjeżdża, kot miał zrobiony paszport jednak nie przeszedł pomyślnie wszystkich badań i wylecieć z Polski nie może. Właścicielka uratowała kota od śmierci, ponieważ jakiś bydlak (sorry, ale nie mogę inaczej nazwać takich ludzi) wyrzucił 4 kocięta z auta. Przeżył jeden. Rok był w lecznicy i dwa lata u taj dziewczyny ![]() Jest przepiękny, a co najważniejsze nauczony czystości, tego się najbardziej obawiała moja Małgo (mama) ![]() Bardzo się cieszę, że udało mi się znaleźć tego kota i nie mogę doczekać się czwartku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
|
Cytat:
![]() To świetnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Ogarnijcie to ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wVhWulGD68o
![]() |
#2270 |
Konto usunięte
|
Fotki kociaka są już u mnie, ale wstawię, jak Księciunio będzie już u mnie
![]() Nawet nie chcę myśleć, co czuje ta kobieta, masakra. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Mój pies kochał odkurzanie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
dla potrzebujących sterylizacji (jak bylo to sory
![]() http://www.akcjasterylizacji.pl/edyc...a-lecznic-2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() ![]() Jestem właścicielką już dziewięcioletniej, niebieskiej kotki Leni ![]() ![]() ![]() Przejrzałam Wasze ostatnio dodane zdjęcia - ale piękności tu prezentujecie! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-03-15 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny mogę się przyłączyć ?
![]() mam takie pytanko : jak delikatnie usunąć kotkowi woskowinę uszną ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Prosze o poradę. Na wakacje moja teściowa z mężem wyjeżdżają za granice na miesiąc. Mają kota małego ruska i... i ja też mam ruska tyle że już ma rok. Problem jest taki, ze będę się tym kotem opiekować i wszystko ok ale jak połączyć dwa koty w jednym domu ? Na początku jak kotek teściowej został przywieziony to przyjechaliśmy z naszym żeby zobaczyć jak na siebie zareagują. Mały podszedł do mojego kota a mój stulił uszy przylgnął do ziemi i syk straszny na co mały się najeżył i też syk. I to by było a tyle zabrałam mojego bo jest większy i bałam się zeby sobie krzywdy nie zrobiły. W ten weekend przyjeżdżam z moim znowu minęlo z 3 meisiące od tamtego spotkania. Nie wiem co ma zrobić koty mają poobcinane pazurki ale czy nie zrobią sobie krzywdy jak je pozostawię same sobie żeby się "dotarły" czy może na smyczy trzymać? Mój kot jest bardzo spokojny, lubi się bawić ale raczej jest bardzo ostrożny i taki strachajło się wszystkiego boi nie jest jakiś odważny specjalnie. Mały kotek za to to diabeł wcielony drapie, gryzie, szaleje niczego się nie boi, wszędzie skacze, teściowa nie do końca nad niem panuje bo jest strasznie żywiołowy. To też bo jest mały ale Czaruś nawet jak był mały to był o niebo spokojniejszy i się zawsze słuchał mnie. Boję się, że mój kot nabawi się jakiejś nerwicy po takim spotkaniu bo może zostać zaatakowany przez małego i nie wiem czy nie stchórzy i nie ucieknie nno i nie wiem czy się nie wdadzą w bójkę. Co robić ? Prosze o radę osoby które miały doświadczenie z dokacaniem...
#2275 |
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziała, żebyś dała kotom "wolną rękę" i zainterweniowała dopiero jak się zacznie robić groźnie - ale nie wiem czy to właściwa rada
![]() ![]() Ja bym zostawiła koty samym sobie, tylko była w pobliżu żeby zainterweniować w razie czego. Same się muszą dogadać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
zaniosłam moją najmłodszą znajde na sterylkę, zostawiłam ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Twoja Leni tez wyglada na bardzo szczesliwego i spokojnego kota, ma taka minke na fotkach jakby mowila 'patrzecie jaka jestem piekna' ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
dziekuje, mam nadzieje
jaką wczoraj miałam rozmowe w poczekalni jak sie umawiałam na ta sterylkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Konto usunięte
|
a ja już jutro będę miała moje maleństwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.