|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4682 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, że jest taka piękna książka D. Terakowskiej "Tam gdzie spadają anioły" czytałyście? Jak nie, to polecam z całego serca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam "oskar i pani roza"
musialam wypic melise bo puls 116 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz poczulam czkawke Antosia!!!!
![]() ![]() ![]() Wspanialy prezent na 31 tydzien ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Pooddychaj sobie gleboko... lub wyjdz na powietrze. Moze cos pomoze ![]()
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam wózek!!!!
![]() Ale słuchajcie, to będzie dalszy ciąg opowieści o moim za.ebistym kurierze! Jak zwykle dostałam rano przed 7'mą sms'a "Tu kurjer - mam przesyłkę proszę o kontakt". Oczywiście nie dzwonię nigdy do niego ![]() Paczka była za pobraniem i końcówka była 2 grosze no więc mimo, że miałam te dwa grosze to stwierdziłam, że mu nie dam bo i tak mi się wisi 5zł! których nie miał wydać, z resztą on przecież nigdy nie ma wydać więc mam już równo odliczone pieniądze. I co?? No i liczę mu kasę i mówię, że dwóch grosików nie mam a on na to "I że niby ja mam dołożyć??" ![]() No to mu odpowiedział, "Może Pan sobie odliczyć od tych 5'ciu złotych, których mi Pan wcześniej nie wydał". Chciał to chyba w żart obrócić, bo mi palcem jak dobry dziadzio pokiwał... no co za gość ![]() Dobra idę obejrzeć furrrrę ![]() ![]() ![]()
#4686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam na poczcie z mezem, jest lepiej Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co ja wczoraj przezylam!!!!!!!!! Chyba najgorszy dzien mojej ciazy, no nie pamietam takiego drugiego. Troche Wam tu ponudze, bo naprawde czekalam jeszcze tylko na nalot szaranczy...
Zaczelo sie od tego, ze cala noc nie moglam spac, wiec juz bylam nieprzytomna, bo nic mnie bardziej nie meczy, niz szamotanie sie w lozku bez celu. Wstalam wiec rano z TZ, z ktorym jedlismy sniadanie. TZ robil sobie placki Dukanowe z otrebow i ... przykleil sie palcem do goracego teflonu z patelni. Wiec od razu reke pod lodowata wode, potem caly poranek trzymal kostki lodu w rece, bo nie mialam Panthenolu, a do pracy jechac musial. Zjadlam miske musli i ... haft!!! Jak w pierwszym trymestrze, no konkret taki, ze hej, myslalam, ze to juz przeszlo, a tymczasem ten jeczy z tym palcem, ja haftuje w kiblu, cudny poranek. Bylam umowiona z ksiegowym na rozliczenie PITow, wiec jakos sie tam pomalowalam i jade. Mam odliczenie internetu w sumie na 500zl, wiec mysle sobie, ze spoko, 500 zl wpadnie to sie przyda. Tymczasem okazalo sie, ze ksiegowa TZ zle rozliczala mu podatki przez rok i jestesmy w plecy 700zl, dzieki zwrotowi mamy +500, wiec musimy oddac do skarbowki jeszcze 200zl. No myslalam, ze szlag mnie trafi, co za glupie babsko z tej ksiegowej!!!! Ksiegowy poczestowal mnie herbata i bylo cudownie przez pierwsze 2 kilometry. Jak mnie zaczelo mdlic w tym samochodzie na mega ruchliwej drodze bez zatoczek, to az mi sie czarno przed oczami zrobilo i coz, zaczelam lapac pawia w locie. W lewo nie odbije, bo autobus, w prawo nie, bo las, wiec skrecilam po prostu w jakas pierwsza lepsza ulice i koncertowo powymiotowalam sie na przystanku autobusowym. Serdecznie pozdrawiam tych uczestnikow drogi, ktorzy widzieli moje rozpaczliwe manewry i bardzo przepraszam pasazerow komunikacji publicznej, ktorym zdarzylo sie pozniej wdepnac w moje conieco. Ale nic to, dzielnie jade dalej - do mojej pracy. I dowiaduje sie od usmiechnietej kierowniczki, ze od momentu porodu bede bezrobotna, bo w sumie to moze mi przedluzyc umowe, ale chyba jednak tego nie zrobi. Spoko, ale mozna to powiedziec po cichu na osobnosci, a mozna na glos przy wszystkich pracownikach... Smutno mi sie zrobilo, rozumiem, ze korporacje to nie sa organizacje charytatywne i nikt mnie nie bedzie utrzymywal, jesli nie musi, no ale sama forma przekazu nie byla zbyt wesola, tym bardziej, ze wydawalo mi sie, ze jestem dobrym pracownikiem i ze z kierowniczka mialysmy dobry kontakt. Nie poddaje sie jednak i jade dalej - zarejestrowac sie do okulisty. Potrzebuje tylko zaswiadczenie, ze moge rodzic SN, bo mam duza wade, przypomne tylko, ze co miesiac 30% mojej pensji idzie na ubezpieczenie, w tym zdrowotne!!! I co slysze - ze moge przyjsc w polowie maja lub odplatnie juz jutro. Cale miasto nagle osleplo, ze nie mozna isc do okulisty chociaz w marcu?! No szlag mnie trafil, bez znajomosci sie w tym miescie nic nie da zalatwic. A jak pojechalam do marketu, zrobilam zakupy i przy kasie okazalo sie, ze nie mam portfela, to wsiadlam do samochodu i sie masakrycznie rozryczalam. Dzisiaj wiec wstalam z nadzieja, ze dzien pelen przygod juz sie nie powtorzy - poki co jest 14.30, nikt sie nie powymiotowal i do teflonu nie przykleil, ale profilaktycznie nie wyszlam jeszcze z domu ![]() Moria mozesz dodac do zaufanych sprzedawcow "Tyciszafa" http://allegro.pl/my_page.php?uid=17254061 Przyszly dzisiaj ubranka z Minymo i sa bardzo milusie, wzory ladnie nadrukowane i wyrazne. TZ uwaza, ze przypominaja mu poliestrowe sukienki z lat 70, ale mi to wcale nie przeszkadza, wole dzieciaka na pstrokato niz w rozowe cukierki. A, kupilam jeszcze rajtuzki - takie ale u innego sprzedawcy - tu lepiej widac wzorek http://allegro.pl/h-m-rajtuzy-2-pak-...470838334.html Te w paski to prawdziwy czadzior. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie w miescie to funkcjonuje, ja wprawdzie z tego nie korzystalam, ale kolezanki z malymi dziecmi bardzo sobie cenia - klikasz wszystko jak maly spi i ktos mily ci przywozi do domu. Dzieki czemu unikasz wozenia dziecka po markecie i dzwigania toreb, tym bardziej, ze mozna zaplacic karta przy odbiorze. I wbrew pozorom ceny nie sa jakos zabojczo wysokie (choc zarowno Alma jak i PiP to drogie sklepy), a jesli dolozymy jeszcze np. cene za benzyne i zszargane nerwy z dzieckiem w kombinezonie, to mysle, ze jeszcze bardziej sie oplaca. Nie mowie tu o pieluchach, ktore mozna wyhaczyc w duzych promocjach w marketach, ale zwykle zakupy spozywcze - ja z tej formy na pewno bede korzystac. Ide tworzyc moj nowy watek, bo umiera smiercia naturalna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4689 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane, u mnie pogoda jak Londynie, nie widac normalnie nic, taka mgla
![]() Ale zrobilam dzis pyszny i lekki obiadek! Zupke jarzynowa i rybke na parze z czrnymi oliwkami, kaparami i pomidorkami mniam ![]() Cytat:
![]() violisia jak rosniesz ladnie ![]() Paulizia wiesz co wlasnie mam niska te hemoglobine, badania co prawda odbieram te swieze w piatek, ale juz miesiac temu byla ponizej normy...zmartwilas mnie...pozniej sprawdze jaki wynik dokladnie i napisze matall widze, ze szalajesz z tymi zyrafkami ![]() listopadowa slicziuchy brzuchatek ![]() ![]() ...w co trudno mi uwierzyć, bo jeszcze tak niedawno wklejałyśmy pierwsze fotki naszych fasolek ![]() Cytat:
![]() wiesz Ty przynajmniej do robty smigasz to masz prawo byc zmeczona, a ja co sie narobie ![]() Dziewczyny pamietacie Taverney, ktora oczekuje blizniaczek? dawno tu nie pisala, ciekawe co u niej... Kochane ile koszul w koncu przygotowalyscie sobie do szpitala, dwie czy trzy??
![]() |
#4690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Paulizia, weź nie wklejaj takich rzeczy bo ja ryczę ![]() Mimbi, biedactwo ![]() ![]() Moria, dziękuję za marynatę brzmi pysznie ![]() ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-16 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nic nie wiem co sie dzieje. Nic a nic. Ma sekundę luzu w pracy więc zaglądnęłam ![]() I co widze? Ledwo zdążyłam na końcówkę tego wątku. oki mam chwile lece spróbowac chociaż troszkę nadrobić, ale mam zaległości ze str 116... a potem 131... masakra. Cmokam Was mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mimbi nie zazdroszcze przeżyć z wczoraj... ech.... ![]() ![]() siasiek ale masz sliczna piłe!! taka idealna okrągłą! masakra śliczna ![]() matall ale Ty chudziutka jestes ![]() ![]() ![]() renessme ja czuje to samo do 7 miesiąca ciąża była pięknym okresem a teraz z dnia na dzien coraz gorzej. spac sie nie da, oddychavc sioer nie da... chodzic ciezko... ech ![]() moria czekam na foty wózeczka ![]() jeszcze mi troszke nadrabiania zostało ![]() ide wrzucic super przepis do klubu ![]()
![]() |
#4695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja prababcia w wieku 99 lat straciła wzrok - powiedziała, że chce iść na operacje, żeby ów wzrok odzyskać bo przed śmiercią chciała by jeszcze widzieć las, swojego kota i psa ![]() Powiedziała, że Bóg i tak o niej zapomniał więc nie zależyy jej na tym jak przebiegnie operacja.... I moja prababcia po operacji odzyskała wzrok i ma obecnie 100lat i miewa się jak to mówi "całkiem dobrze" ![]() Szkoda tylko, że mieszka daleko od nas ze swoją córką - która ma 80 lat ![]() Ma 10 wnucząt, około 24 prawnucząt i z naszym Miśkiem bedzie 6 praprawnucząt ![]() Moria! Masz 10sk na wklejenie zdjęć!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku jaka jestem głodna, a w piekarniku dochodzą mi udka i tak pachną ![]()
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
moria44 czekamy na foty wózka ale i twojej miny jak go rozkładasz
![]() no i kurier the best ![]() Grazin ![]() ![]() ![]() no i dobrze że tż pracuje bo masz trochę czasu dla nas ![]() mibi no dzień pełen wrażeń ![]() a co do umowy o pracę to muszą przedłużyć Ci na czas macierzyńskiego ![]() ja nadal leżę dzwoniłam do gina ale nie odbierał ... brzuch trochę się spina, ale mała wierci się normalnie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Mimbi
![]() Dziewczyny chwalę się naszą bestią i dzisiejszym zakupem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
andziotku ja tez za wami tęskniłam
![]() co do spinającej się macicy to od wczoraj mam też z tym masakrę. choc nie przeciazyłam sie i nei denerwowałam... ale mały robi takie akrobacje ze sie spina... mnie to martwi ale cóz.... leze sobie ![]() aha a teraz trzy-czte-ry marsz do klubu i prosze ugotowac zupke z mojego przepisu ![]()
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po tym hafcie na przystabku odpuscilabym se reszte dnia heh wspolczuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() ja tylko zamelduje, że szyjka wróciła do normy i jest zamknięta. Mały tylko ustawiony jest poprzecznie. Myslę, że jeszcze ma czas żeby sie obrócić, ale lekarz mnie juz nastraszył że jak za 2 tygodnie nie obróci się głową w d ół to mam iść na oddział. tylko co to da ? mogłabym, siedzieć w domu przeciez na oddziale chyba nic sie nie zmieni ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
ktory tc??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK juz nie bede... obiecuje
![]() Princi, a bierzesz zelazo? Jaki masz wynik? Moria to czekamy na fotki z Potworkiem w srodku ![]() A ja wlasnie sie racze kawka i paczusiem z serem i migdalami [to na zgage ![]()
#4704 |
Zakorzenienie
|
bzyczka1 bestia wymiata
![]() no i kiecuszka słodka |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory to tydzien?
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
Mimbi biedulko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Bzyczko sliczna kiecka ![]() ![]()
#4707 |
Zakorzenienie
|
Andziot, Grazin, a jak to jest jak się macica spina
![]() Bzyczka, kiecka elegancka ![]()
#4708 |
Zakorzenienie
|
kutwa
w tv co chwile jakies chipsy reklamuja\ ![]() az mi slina cieknie do pasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Wtajemniczenie
|
Agus, a ja jak widze pomaranczowe ptasie mleczko w szkielku to mam ochote zlizac lcd
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.