|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII
NA RATUNEK SŁABYM PAZNOKCIOM
Łamią się, kruszą albo rozdwajają? Wystarczy wybrać odpowiedni preparat pielęgnacyjny, by znów były lśniące, twarde i mocne. GDY ŁATWO SIĘ ŁAMIĄ Dzieje się tak, gdy w twojej diecie brakuje cynku, krzemu, magnezu i witamin. Płytki, choć grube, są mało elastyczne. Dlatego łamią się nawet przy lekkim ich wygięciu. Jak im pomóc? Przede wszystkim wzbogać dietę w brakujące elementy. Kup preparaty wzmacniające lub uelastyczniające płytkę paznokciową. Pierwsze zawierają wapń, magnez i teflon. Drugie – lycre. Sugestia: Lakier wzmacniający do delikatnych i łamliwych paznokci. KIEDY SIĘ ROZWARSTWIAJĄ To skutek niewłaściwej pielęgnacji: używania zmywaczy z acetonem i skracania płytek metalowym lub gruboziarnistym pilnikiem, który szarpie brzegi paznokcia. Jak im pomóc? Używaj pilników papierowych lub ceramicznych. Po skróceniu paznokci, wygładź ich brzegi polerką i pokryj preparatem, który trwale połączy warstwy płytki. Do zmywania lakieru używaj preparatu bez acetonu. Sugestia: Odżywka ochronna. JEŚLI NIE CHCĄ ROSNĄĆ Są miękkie i delikatne. Wystarczy zahaczyć nimi przy zapinaniu guzika czy suwaka, by tworzyły się na nich zadziorki. Dlatego ciągle musisz je skracać. Jak im pomóc? Wybieraj preparaty utwardzające paznokcie i przyspieszające ich wzrost. Najskuteczniejsze są odżywki z minerałami. Nakłada się je codziennie przez 3–7 dni, warstwa na warstwę, i zmywa dopiero 8. dnia. Sugestia: Odżywka utwardzająca. POJAWIŁY SIE NA NICH ROWKI To skutek upływu czasu. Z wiekiem paznokcie stają się grubsze i – jak skóra – coraz bardziej suche. Dlatego na ich powierzchni pojawiają się bruzdy. Jak im pomóc? Stosuj preparaty natłuszczające i nawilżające płytki. Nie zaszkodzi im też polerowanie. Głębsze bruzdy wypełni preparat wygładzający. Stosuj go jak odżywkę – raz w tygodniu nanoś dwie warstwy preparatu. Sugestia: Kuracja przeciw starzeniu paznokci.
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
idę was nadrabiać
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja dziś spędziłam dzień z TŻ i na zakupach ![]() znalazłam sukienke, ale niestety nic z Zarowych rzeczy które mam upatrzone nie było... ![]() |
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
JAK NAKŁADAĆ PODKŁAD
Matuje, liftinguje, rozświetla, koi i chroni skórę. Pod warunkiem że wiesz, jak go dobrać i stosować. Trzy kroki 1. Ilość Zrób małe kropki z podkładu na czole, brodzie, nosie i policzkach. To ilość idealna do wykonania całego make-upu. Jeśli przesadzisz, efekt będzie teatralny. 2. Aplikacja Używając całych palców, wcześniej lekko rozgrzanych (pocieranie), rozsmaruj podkład ruchami poziomymi na boki twarzy. 3. Korekta Patyczkiem albo wacikiem kosmetycznym delikatnie przetrzyj brwi. Między włoskami często osadza się nadmiar podkładu. Krótki kurs nakładania podkładu Podkład aplikuj na krem. Skóra powinna być dobrze nawilżona – wtedy make-up ładnie się z nią stopi. Wcześniej zrób peeling, szczególnie jeśli masz tendencje do suchej łuszczącej się skóry w okolicy nosa i czoła. Wstrząśnij tubką lub flakonikiem. Niektóre podkłady lubią się rozwarstwiać (zwłaszcza te na bazie oleju). Uwaga z ilością! Wylej odrobinę podkładu na wierzchnią warstwę dłoni. Stąd palcem nanieś go na twarz. Rozsmaruj podkład palcami na całej twarzy. Rób to ruchami skierowanymi na zewnątrz i w dół. Nigdy nie wcieraj go ku górze – to uniesie delikatne włoski porastające skórę. Gąbeczki używaj do „wciskania” podkładu w skórę. Ta metoda dobrze sprawdza się zwłaszcza przy kompaktach. Aplikowanie podkładu płaskim pędzlem umożliwia punktowe tuszowanie miejsc, które najbardziej tego potrzebują, np. naczynek obok skrzydełek nosa czy krostek na skroniach. Aplikacja sztyftu jest prosta. Narysuj nim kropki na twarzy i potem rozetrzyj je dłonią. Te podkłady dosyć mocno kryją. Podkładem w spreju spryskaj twarz z odległości 15 cm, rozetrzyj dłońmi i wytrzyj nadmiar podkładu z brwi i linii włosów. Supersztuczki podkładowe Korektor na podkład! To jest właściwa kolejność nakładania tych kosmetyków. Płynnego korektora pod oczy używaj zamiast podkładu. Nakładaj podkład na powieki i usta. To świetna baza pod cienie do powiek i szminkę (nie powinien to jednak być fluid matujący). Omiń usta, jeśli zamierzasz użyć błyszczyku. Zbyt gęsty lub zbyt ciemny podkład zmieszaj z lekkim kremem nawilżającym. Dzięki temu nawet zimą będziesz mogła użyć swojego letniego make-upu. Wacikiem nasączonym tonikiem przetrzyj linię włosów u nasady czoła oraz brwi po nałożeniu podkładu. Unikniesz ryzyka pojawienia się ciemniejszych żółtych smug. U kobiet około trzydziestki cera gwałtownie się zmienia – zaczyna się przetłuszczać albo, przeciwnie, nagle staje się bardzo sucha. Kiedy zmienią się potrzeby Twojej cery, jak najszybciej zmień podkład. Przestaw się na lekkie kremy tonujące, jeśli masz opaloną albo ładną cerę, która nie wymaga maskowania. Kosmetyki „long lasting” nie są związane z rodzajem podkładu ani typem skóry. Dzięki zawartości silikonowych cząsteczek tworzą na skórze trwałą siateczkę.
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Tak dawno mnie tu nie było, a już nowa część.Zabieram się za nadrabianie.
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
eee malutko było do czytania
widzę, że poszukujecie balerinek tak jak ja widziałam dzisiaj takie śliczne czarne w drobne kwiatuszki i też przydałyby mi się jakieś ogromne zakupy
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej piękne
tylko na chwilę was zostawić i już tyle stron :P Jejku jaka zmęczona dziś jestem.. i kurde trochę załamana Pisałam Wam kiedyś że zrobił mi się guzek na pięcie i tak sobie z nim chodziłam jakieś dwa lata do czasu aż zaczął przeszkadzać no i byłam dziś ze zdjęciem u ortopedy i co? Kość jest za duża i uciska mi na ścięgno Achillesa przez co tworzy się stan zapalny... kość nadaję się do dłutowania. Na razie się nie zgodziłam bo nie pozwolę sobie na luki w zajęciach i nie zrezygnuję z wakacyjnej pracy caate pytałam już wcześniej ale nei zauważyłam odp, mam nadzieję że nie przeoczyłam Jak skakanka wpływa na brzuszek i pupe? Bo chętnie bym poskakała ale nie chcę by tyłek mi zmalał...Cytat:
jak się czuje szczęśliwa mama? jak poród??![]() Kitka ![]() głowa do góry każdy m,a czasem gorszy dzień ale fajnie że z K się wyjaśniło ![]() karolcia198506 to mi trochę możesz oddać biustu aby z B zrobiło się pełne C Dlaczego wolałabyś mniejsze?_Alessandra hm... u mnie jest taka sprawa że w dzieciństwie miałam dosyć poważny wypadek samochodowy i prawdopodobnie stąd moje problemy z kręgosłupem ;/ Tak piszecie o TŻ Ja poza moim świata nie widze od prawie 4 lat A poznaliśmy sie jako dzieciaki:P Zaledwie po 16 lat, na zakończenie gim zorganizowane było ognisko tak prywatnie, no i w trakcie trwania, Tż zaprosił mnie na "koleżeński spacer" używając dosłownie tego wyrażenia, żebym za dużo sobie nie myślała, dla mnie było to zabawne bo 6 lat razem do podst i gim chodziliśmy i zamieniliśmy tyle słów ze sobą że na palcach można by policzyć więc to KOLEŻEŃSki było jak najbardziej na miejscu później był taniec pod gwieździstym niebem w ramach tego że nigdy na szkolnych dyskotekach mnie do tańca nie poprosił i tak to się zaczęło... kilka dni po ognisku wyjechał do pracy za granicę na dwa miesiące kontakt praktycznie się urwał ale obiecał mi że przywiezie mi kamyczki z kilku najpiękniejszych miejsc, i tak po powrocie zorganizował imprezkę na którą byłam zaproszona i znowu spacerek Chciał zrobić na mnie wrażenie i chodził na boso po kałużach ![]() ale się rozpisałam
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Ramoncia napisz coś więcej o tych ściereczkach, jeśli możesz
Dziewczyny, doradźcie jakieś dobre serum i krem na wyszczuplenie/ujędrnienie. Wpadły mi w oko w Naturze z Eveline, ale było tego dużo i nie wiedziałam na które się zdecydować. A na KWC opinie baaaardzo różne.... |
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
loluska jaka piękna historia
|
#730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja lubię koty są takie mięciutkie, spokojniejsze od psa, fajnie potrafią wygrzać, uspokoić ale przez obecnego psa nie mogę mieć kota ![]() Cytat:
I tak jak Dziewczyny juz pisały - przed okresem jest większe rozdrażnienie, szukanie dziury w całym więc na czas okresu musisz jakoś odpuścić K. ![]() Cytat:
![]() Ja z moim Tż się poznaliśmy przez neta, przez pewną stronkę internetową ![]() Cytat:
fajna historia Cytat:
duużo zdrowia Cytat:
Edytowane przez E.J. Czas edycji: 2011-03-16 o 17:43 |
|||||
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Loluska - jaka historia
Ja już muszę lecieć papa
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę chodzić w 2 parach o ile nie kupię więcej
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
historia historią oby końca nie miała ... Zaraz właśnie ma przyjechać wiec uciekam boi nauki mam dużo ![]() http://www.joemonster.org/filmy/3364..._wiekszy_kozak luknijcie ;/
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2011-03-16 o 17:53 |
|
|
|
#735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam taka metode ze zawsze biore ulotki i wyrzucam do nastepnego napotkanego kosza(jak widze tych ludzi ktorzy tak zarabiaja to nie moge odmowic, tym bardziej ze doslownie nic mi sie nie dzieje jak wezme i wyrzuce a im zawsze cos ubedzie)![]() Cytat:
zreszta kupilam na promocji za 20zl, i tak mysle ze zaopatrze sie tam jeszcze w kilka jak trafie na promocje bo jestem naprawde zadowolona.Cytat:
naprawde, i tez chyba dopiero potem po miesiacu sie spotkalismy ale ja absolutnie nie myslalam o nim jako o potencjalnym choplaku, tylko tak kolezensko! ale jakos sie tak potoczylo ze mu sie udalo mnie przekonac i teraz sobie nie wyobrazam zycia bez niego ...u mnie zimnoo dzis okropnie i jutro ma byc jeszcze gorzej, weekend w deszczu a dopiero w poniedzialek chyba troche slonca i znow deszczco do zakupow to tez mi sie marzy kilka rzeczy np. platformy nude
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu Was nadrobiłam
Zaczął się temat o Tż ![]() więc ja z moim to Chodziliśmy razem do liceum, przez póltora roku nie zamieniliśmy ze sobą praktycznie słowa, ale wtedy też miałam innego faceta. Ale jak zerwałam z poprzednim, to tak się jakoś potoczyło od imprezy do imprezy (czas 18) najpierw były wspólne spacerki, , co raz lepiej nam sie rozmawiało. Potem przeszliśmy do korepetycji z fizyki, bo nie mogłam zaczaić i po kilku spotkaniach u Niego w domu nastąpiła kolejna impreza na której to już zaczeliśmy być ze sobą bliżej no i tak już od 4 lat, a od półtora roku zaręczeni i za pół roku ślub <love>
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tej sukience?
jest jeszcze granatowa i pudroworóżowa, ale w tej chyba najlepiej mi było ![]() ![]() |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Soph boska sukienka
Widzę, że dużo dziewczyn z wątku chodzi w marynarkach a ja ich nie lubię.... kiedyś Tż sie nawet śmiał, że moją obsesją są swetry
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślicie, że kolor jest ok ?
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie umiem doradzić
ewentualnie jakbym Cię w niej zobaczyła to bym coś więcej wiedziała a tak to mi ciężko Szkoda, że nie mam kasy bo też widziałam dziś ładną sukienkę, taką łączoną - góra w kwiatki a dół gładki ![]() Ale kolor mi się podoba taki uniwersalny
|
|
#741 | ||
|
Raczkowanie
|
- Pierwsza miłość,
- Na wspólnej, - Plotkara, Cytat:
![]() Cytat:
- chusteczki higieniczne - portfel - legitymację - telefon - kalendarz - kosmetyczkę: puder, podpaski, wazelina, lusterko, szczotka, błyszczyk - krem do rąk - słuchawki do telefonu i inne niepotrzebne rzeczy.. wysyłam zaproszenie Idę na Pierwszą miłość potem dokończę nadrabianie.
Edytowane przez Niezapominajka 89 Czas edycji: 2011-03-16 o 18:12 |
||
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To za pół roku będziemy oglądały fotki
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
co do TŻtów- swojego znam prawie 5 lat
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Loluska- piękna historia
Soph- świetna kiecka i kolor cudny Ramoncia- powiedz coś więcej o tej ściereczce z mikrofibry ja się depilowałam nie ma Tż bo jest w pracy to zajmuję się sobą![]() niedługo idę na spamowanko do wanny, muszę z waxem trochę posiedzieć
|
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
U mnie 26 maja będzie 5 lat
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
albo granatowa
sama nie wiem, ostatnio kupilam sobie w takim kolorze jak w zalaczniku tunike i zebralam sporo komplementowloluska, swietna historia, jakie romantico nasz pierwszy pocalunek byl pod drzewem z wyrytym sercem i TZ butem na alejce namalowal linie, droga do tej alejki prowadzila, przez aleje drzew, TZ zawsze nazywa to miejsce jak z filmu, bo drzewa u gory sie tak lacza, ze robia daszek, a sa wysokosci tak 2m, swietna sprawa skakanka rzezbi cialo-uszczupla,ujedrnia, zbija pupe, boczki, brzuch, moze powiekszyc lydki i rece, wydaje mi sie ze odpowiedzialam na to pytanie, moze nie dodalam
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję Dziewczyny tak długich stażów
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta druga, to jest inna od tej pierwszej, sama o niej myslalam, ale duzo kumpli nazwalo jak jak po babci czasami doradzic sie facetow, to jest najgorszy blad... kupilam wlasnie ostatnio taka w stylu pierwszej tylko z imitacja skory krokodyla, bo niestety u nas te z gladkiej skory sa sprowadzane z Chin, a co za tym idzie ladne na ich foto, niekoniecznie w realu... a szkoda![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- My mamy tez 5lat 24kwietnia i nie mam pojecia co wymysle, szczegolnie ze wtedy bede miala duzo stresu i nauki
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu ale zaczełam się troszku czuć niewidzialna ostatnio... Miłego wieczorku
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z moim tż znamy się od zerówki
28 lipca będą dopiero 3 lata naszego związku
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

idę was nadrabiać

i też przydałyby mi się jakieś ogromne zakupy

duużo zdrowia 

zreszta kupilam na promocji za 20zl, i tak mysle ze zaopatrze sie tam jeszcze w kilka jak trafie na promocje bo jestem naprawde zadowolona.
gratuluję Dziewczyny tak długich stażów
czasami doradzic sie facetow, to jest najgorszy blad... kupilam wlasnie ostatnio taka w stylu pierwszej tylko z imitacja skory krokodyla, bo niestety u nas te z gladkiej skory sa sprowadzane z Chin, a co za tym idzie ladne na ich foto, niekoniecznie w realu... a szkoda